Mimo kategórií
Láska

Zakládám toto vlákno, aby jsme si vyjasnili pojem Láska


  • V pohádkách je často zobrazena jako nejsilnější zbraň proti zlu, probouzí v lidech to dobré - vlastní bohu
  • Láska hory přenáší
  • V ezoterice je také uváděna jako nejvyšší karta
  • KSB ji sice nevysvětluje, ale uvádí, že bez ní člověk šťastný není
  • Hormony a láska. Je toto skutečná láska?
  • Status židovské manželky, vliv skrze hormonální lásku na muže
  • Láska světců, duchovní praxe
  • Je možné dosáhnout stavu uvědomění například Ježíše, který láskou řídil nejenom teorii(své vnitřní nastavení), ale také ji praktikoval, můžeme s tím dále pracovat jako s nástrojem?

Ve skutečném řízení společnosti, je láska podceňována a brána za slabost, fyzickou náklonost podmíněnou hormony, něco co je v čisté nezkažené podobě vlastní jen naivním a dětem.
Láska není o slabosti a přehlížení nedostatků druhých, dokáže je chápat a odpustit, ale to neznamená, že promíjí nebo maže tresty, které přichází s překročením božího dopuštění.
Pokud nám současný stav psychiky dovoluje nastavení pouze na zajištění bezpečnosti bez lásky, nebrzdíme tak svůj vývoj?


Zakládám toto vlákno, aby jsme si vyjasnili pojem Láska - V pohádkách je často zobrazena jako nejsilnější zbraň proti zlu, probouzí v lidech to dobré - vlastní bohu - Láska hory přenáší - V ezoterice je také uváděna jako nejvyšší karta - KSB ji sice nevysvětluje, ale uvádí, že bez ní člověk šťastný není - Hormony a láska. Je toto skutečná láska? - Status židovské manželky, vliv skrze hormonální lásku na muže - Láska světců, duchovní praxe - Je možné dosáhnout stavu uvědomění například Ježíše, který láskou řídil nejenom teorii(své vnitřní nastavení), ale také ji praktikoval, můžeme s tím dále pracovat jako s nástrojem? https://www.mentem.cz/static-155/uploads/blog/illustrations/maslowCZ.png Ve skutečném řízení společnosti, je láska podceňována a brána za slabost, fyzickou náklonost podmíněnou hormony, něco co je v čisté nezkažené podobě vlastní jen naivním a dětem. Láska není o slabosti a přehlížení nedostatků druhých, dokáže je chápat a odpustit, ale to neznamená, že promíjí nebo maže tresty, které přichází s překročením božího dopuštění. Pokud nám současný stav psychiky dovoluje nastavení pouze na zajištění bezpečnosti bez lásky, nebrzdíme tak svůj vývoj?

Ve skutečném řízení společnosti, je láska podceňována a brána za slabost, fyzickou náklonost podmíněnou hormony, něco co je v čisté nezkažené podobě vlastní jen naivním a dětem.


Treba odlišovať lásku ako energiu ako lásku ako emóciu. Tá láska v rozprávkach je práve tá energia, ktorá drží pohromade. Ona píše, keď končí láska, končí život.


Rozpracovala to estónska autorka lekárka dokonale v týchto dielach:


https://www.martinus.sk/?uItem=91301&gclid=Cj0KCQjw18WKBhCUARIsAFiW7Jx6FnOPHUqIeckGnl8vcBLuBBqHIPo2mJUGWlFKjEOSCajSa86LI6caAvfjEALw_wcB


Je to spolu 8 kníh, ona bola lekárka, ponúka iný pohľad na príčiny chorôb. Knihy sú aj v pdf. Keď budem doma odfotím to, ten začiatok.


Ešte jedna poznámka na koho to dosť ezoterické, tak ja mám naštudované hodne, ale toto nie je ezoterika. Tieto diela sú málo známe. Nie je to nič ako L. Haye a pod.


[quote="pid:34958, uid:641"]Ve skutečném řízení společnosti, je láska podceňována a brána za slabost, fyzickou náklonost podmíněnou hormony, něco co je v čisté nezkažené podobě vlastní jen naivním a dětem.[/quote] Treba odlišovať lásku ako energiu ako lásku ako emóciu. Tá láska v rozprávkach je práve tá energia, ktorá drží pohromade. Ona píše, keď končí láska, končí život. Rozpracovala to estónska autorka lekárka dokonale v týchto dielach: https://www.martinus.sk/?uItem=91301&gclid=Cj0KCQjw18WKBhCUARIsAFiW7Jx6FnOPHUqIeckGnl8vcBLuBBqHIPo2mJUGWlFKjEOSCajSa86LI6caAvfjEALw_wcB Je to spolu 8 kníh, ona bola lekárka, ponúka iný pohľad na príčiny chorôb. Knihy sú aj v pdf. Keď budem doma odfotím to, ten začiatok. Ešte jedna poznámka na koho to dosť ezoterické, tak ja mám naštudované hodne, ale toto nie je ezoterika. Tieto diela sú málo známe. Nie je to nič ako L. Haye a pod.

Ešte jedna poznámka na koho to dosť ezoterické, tak ja mám naštudované hodne, ale toto nie je ezoterika. Tieto diela sú málo známe. Nie je to nič ako L. Haye a pod.


vdaka za tip, možno by stálo za to hodiť aj do témy Knihy.


[quote="pid:34966, uid:273"]Ešte jedna poznámka na koho to dosť ezoterické, tak ja mám naštudované hodne, ale toto nie je ezoterika. Tieto diela sú málo známe. Nie je to nič ako L. Haye a pod.[/quote] vdaka za tip, možno by stálo za to hodiť aj do témy Knihy.

Láska a Náhoda (pseudonym Boha, když se zrovna nechce podepsat) jsou jediné dvě věci, které nejde naprogramovat/předvídat/řídit. ... tj. bez Lásky a Boha GP vždy zvítězí.


V KSB se uvádí tvoření jako jedna z nejnaplňujících činností Člověka Tvoření - Láska je základem k tomu, aby Člověk Tvořil v nadšení.


Láska a Náhoda (pseudonym Boha, když se zrovna nechce podepsat) jsou jediné dvě věci, které nejde naprogramovat/předvídat/řídit. ... tj. bez Lásky a Boha GP vždy zvítězí. V KSB se uvádí tvoření jako jedna z nejnaplňujících činností Člověka Tvoření - Láska je základem k tomu, aby Člověk Tvořil v nadšení.
Upravené 28. 9. 2021 o 09:09

V KSB se uvádí tvoření jako jedna z nejnaplňujících činností Člověka Tvoření - Láska je základem k tomu, aby Člověk Tvořil v nadšení.

Může tedy takhle začít tvořit například komunita nebo celá společnost? Myslím nový model, ne současný, možná není nový, je na něj dost odkazů a nepůjde jenom o vysněný ideál.
Všechno se děje tak jak má(HNR), ale stejně všichni na něco čekáme až se něco změní a my dosáhneme toho posunu k lepší společnosti.
Můj pohled: Komunita ani společnost nemůže začít tvořit, protože jí chybí nějaká komponenta, něco jako pojistka v KSB na obrázku optického klamu vysvětlující nutnou zralost k otevření brány poznání, teprve po odemčení poznání dochází k rozvoji. Současná krize společnosti může být z pohledu(HNR) vítanou jen do doby poznání a zařazení komponenty do řízení.


[quote="pid:34970, uid:388"]V KSB se uvádí tvoření jako jedna z nejnaplňujících činností Člověka Tvoření - Láska je základem k tomu, aby Člověk Tvořil v nadšení.[/quote] Může tedy takhle začít tvořit například komunita nebo celá společnost? Myslím nový model, ne současný, možná není nový, je na něj dost odkazů a nepůjde jenom o vysněný ideál. Všechno se děje tak jak má(HNR), ale stejně všichni na něco čekáme až se něco změní a my dosáhneme toho posunu k lepší společnosti. Můj pohled: Komunita ani společnost nemůže začít tvořit, protože jí chybí nějaká komponenta, něco jako pojistka v KSB na obrázku optického klamu vysvětlující nutnou zralost k otevření brány poznání, teprve po odemčení poznání dochází k rozvoji. Současná krize společnosti může být z pohledu(HNR) vítanou jen do doby poznání a zařazení komponenty do řízení.

V naší kultuře a i v té západní, která k nám přicházela po "cinkání klíči" je pojem láska chápán tak, že láska nemá nic společného s fyzickým milováním (s hormony, se sexem). Nicméně láska přidává všemu novou "božskou" kvalitu. Fyzické milování s láskou má takovou kvalitu, že je všemi opěvováno. Bez lásky, bez citu je to jenom ukájení a přináší pouze krátkodobý požitek - stává se drogou ( např. muž svede mladou ženu toužící po lásce (tu také tlačí hormony a tak si něco vnitřně nalže o lásce a svolí k tomu) a zmizí - ukojil se a nic dalšího ho nezajímá.


Tohle zdůrazňuji, protože takhle to máme kulturou nastaveno všichni. Jenže láska je v morálně upadlé společnosti (jakou jsme) vzácné zboží a tak se předstírá a následkem tohoto předstírání je zpochybňování a pomlouvání skutečné lásky o níž povědomí díky kultuře mají všichni. Ve skutečnosti probíhá pomlouvání té falešné, předstírané.


Takže zaměňování s fyzickým milováním (hormony, sexem) si můžeme rovnou škrtnout, protože je to jasně dané.


Lásku bych přirovnal k určitému naladění duše, která je nezávislá od emocí a může být přítomna v jakékoliv emoci, kromě strachu (jestli je ovšem strach emoce, s tím že je to složitější je mnoho druhů strachů).


Obecně se považuje za protiklad lásky strach, ne nenávist (nenávist je projev lásky, vášniví milenci se nenávidí - nesprávně zapojená láska - ode zdi ke zdi). Láska je rozšiřující, expandující. Strach je stahující do sebe se uzavírající. Není to přesné, uvádím jak se s termínem v současnosti pracuje.


Každopádně lze říci:
"Tam kde je láska mizí strach"
Takže je k tomu potřeba čisté svědomí, milovat bez podmínek, jinak vznikne strach, že nás druhý opustí nebo nepřijme. Pokud od toho druhého něco vyžadujeme láska mizí a přichází strach, protože existuje riziko, že to nemusí být dodáno. To se netýká jen partnerských vztahů, pokud něco děláme a jsme závislí na odměně a neděláme to z vnitřní potřeby, přichází strach o tu odměnu (proto nejlepší ekonomické výsledky měli státy podle studie z USA, kde státní zaměstnanci měli nejmenší platy k poměru k průměrnému platu obyvatel státu, nedělali to kvůli odměně, ale kvůli vnitřní potřebě, kvůli lásce).


Takže opravuji termín, že skutečná láska je "bez podmínečná". Skutečná láska nevyžaduje pro sebe žádnou odměnu, samotná láska je tou odměnou nic dalšího.


V naší kultuře a i v té západní, která k nám přicházela po "cinkání klíči" je pojem láska chápán tak, že láska nemá nic společného s fyzickým milováním (s hormony, se sexem). Nicméně láska přidává všemu novou "božskou" kvalitu. Fyzické milování s láskou má takovou kvalitu, že je všemi opěvováno. Bez lásky, bez citu je to jenom ukájení a přináší pouze krátkodobý požitek - stává se drogou ( např. muž svede mladou ženu toužící po lásce (tu také tlačí hormony a tak si něco vnitřně nalže o lásce a svolí k tomu) a zmizí - ukojil se a nic dalšího ho nezajímá. Tohle zdůrazňuji, protože takhle to máme kulturou nastaveno všichni. Jenže láska je v morálně upadlé společnosti (jakou jsme) vzácné zboží a tak se předstírá a následkem tohoto předstírání je zpochybňování a pomlouvání skutečné lásky o níž povědomí díky kultuře mají všichni. Ve skutečnosti probíhá pomlouvání té falešné, předstírané. Takže zaměňování s fyzickým milováním (hormony, sexem) si můžeme rovnou škrtnout, protože je to jasně dané. Lásku bych přirovnal k určitému naladění duše, která je nezávislá od emocí a může být přítomna v jakékoliv emoci, kromě strachu (jestli je ovšem strach emoce, s tím že je to složitější je mnoho druhů strachů). Obecně se považuje za protiklad lásky strach, ne nenávist (nenávist je projev lásky, vášniví milenci se nenávidí - nesprávně zapojená láska - ode zdi ke zdi). Láska je rozšiřující, expandující. Strach je stahující do sebe se uzavírající. Není to přesné, uvádím jak se s termínem v současnosti pracuje. Každopádně lze říci: "Tam kde je láska mizí strach" Takže je k tomu potřeba čisté svědomí, milovat bez podmínek, jinak vznikne strach, že nás druhý opustí nebo nepřijme. Pokud od toho druhého něco vyžadujeme láska mizí a přichází strach, protože existuje riziko, že to nemusí být dodáno. To se netýká jen partnerských vztahů, pokud něco děláme a jsme závislí na odměně a neděláme to z vnitřní potřeby, přichází strach o tu odměnu (proto nejlepší ekonomické výsledky měli státy podle studie z USA, kde státní zaměstnanci měli nejmenší platy k poměru k průměrnému platu obyvatel státu, nedělali to kvůli odměně, ale kvůli vnitřní potřebě, kvůli lásce). Takže opravuji termín, že skutečná láska je "bez podmínečná". Skutečná láska nevyžaduje pro sebe žádnou odměnu, samotná láska je tou odměnou nic dalšího.
Upravené 28. 9. 2021 o 10:48

"Tam kde je láska mizí strach"

Atome, ty máš děti? Cítíš k nim lásku? Nemáš o ně strach?
A nebo jinak. Matky, které mají o své děti strach je nemilují? Právě i toto se řeší v seriálu Černo bílá láska a sice v dialogu Azada s Ferchatem.
Vážně, podívej se na to, a hodně střípků se ti doplní do mozaiky.


Opakem lásky není strach, opakem lásky je lhostejnost.


[quote="pid:34984, uid:426"]"Tam kde je láska mizí strach"[/quote] Atome, ty máš děti? Cítíš k nim lásku? Nemáš o ně strach? A nebo jinak. Matky, které mají o své děti strach je nemilují? Právě i toto se řeší v seriálu Černo bílá láska a sice v dialogu Azada s Ferchatem. Vážně, podívej se na to, a hodně střípků se ti doplní do mozaiky. Opakem lásky není strach, opakem lásky je lhostejnost.
Upravené 28. 9. 2021 o 11:30

Takže zaměňování s fyzickým
milováním (hormony, sexem) si můžeme rovnou škrtnout, protože je to jasně dané.

Absolutní nepochopení toho, co jsem napsal, pramenící z toho, že nechápeš to, jak milují ženy.
Když si přečteš v KSB definici, co je to láska, je to popis lásky, jak milují ženy. Tady se o to mezi muži teoretizuje a navrhuje, jak k tomu dojít, ale ženy již tak milují.
Aby tak milovali a cítili lásku muži, museli by v sobě vypnout svůj základní hormon a tím je testosteron. Sorry jako, ale pokud by se ti to povedlo, už nebudeš mužem.


Láska mezi mužem a ženou je jenom podmnožinou univerzální lásky. No a pokud se tato láska nestane bezpodmínečnou, nebude bezpodmínečnou i ta univerzální.
Hrubě řečeno, pokud nebudeš milovat neforemnou 100 kilovou ženu, mluvit o bezpodmínečné lásce je iluzorní.


[quote="pid:34984, uid:426"]Takže zaměňování s fyzickým milováním (hormony, sexem) si můžeme rovnou škrtnout, protože je to jasně dané.[/quote] Absolutní nepochopení toho, co jsem napsal, pramenící z toho, že nechápeš to, jak milují ženy. Když si přečteš v KSB definici, co je to láska, je to popis lásky, jak milují ženy. Tady se o to mezi muži teoretizuje a navrhuje, jak k tomu dojít, ale ženy již tak milují. Aby tak milovali a cítili lásku muži, museli by v sobě vypnout svůj základní hormon a tím je testosteron. Sorry jako, ale pokud by se ti to povedlo, už nebudeš mužem. Láska mezi mužem a ženou je jenom podmnožinou univerzální lásky. No a pokud se tato láska nestane bezpodmínečnou, nebude bezpodmínečnou i ta univerzální. Hrubě řečeno, pokud nebudeš milovat neforemnou 100 kilovou ženu, mluvit o bezpodmínečné lásce je iluzorní.
Upravené 28. 9. 2021 o 11:07

"Tam kde je láska mizí strach"
Atom

Atome, ty máš děti? Cítíš k nim lásku? Nemáš o ně strach?

Dobrá otázka, sice nejsem Atom, ale myslím, že se pleteš v tom, že něco ztratíš jako muž, když se někam v životě posuneš.
A hlavně nic nevypínejsmile, tahle genová doba je dost ujetá.
Já mám dceru, v okamžik jejího narození se u mě projevil druh lásky ovlivněný popsanými hormony(otcovská láska a ochranářský komplex), který nikam nemizí a projevuje se v míře mravnosti jednotlivce..., ale nebyla to první láska(muž a žena) a ještě před tím láska k rodičům(dítě do cca 2 let prožívá lásku bez programů ega), to všechno jsou také hormony, ale rozhodně nemusíš nic vypínat, aby jsi byl kompletní, když si rozšíříš obzor o Lásce třeba Ježíše, ten si snad nic nevypnul?


[quote="pid:34987, uid:312"]"Tam kde je láska mizí strach" Atom[/quote] [quote="pid:34987, uid:312"]Atome, ty máš děti? Cítíš k nim lásku? Nemáš o ně strach?[/quote] Dobrá otázka, sice nejsem Atom, ale myslím, že se pleteš v tom, že něco ztratíš jako muž, když se někam v životě posuneš. A hlavně nic nevypínej:), tahle genová doba je dost ujetá. Já mám dceru, v okamžik jejího narození se u mě projevil druh lásky ovlivněný popsanými hormony(otcovská láska a ochranářský komplex), který nikam nemizí a projevuje se v míře mravnosti jednotlivce..., ale nebyla to první láska(muž a žena) a ještě před tím láska k rodičům(dítě do cca 2 let prožívá lásku bez programů ega), to všechno jsou také hormony, ale rozhodně nemusíš nic vypínat, aby jsi byl kompletní, když si rozšíříš obzor o Lásce třeba Ježíše, ten si snad nic nevypnul?

Absolutní nepochopení toho, co jsem napsal


Nijak jsem na Tebe nenavazoval, to co jsi napsal je kde ?


Jde přeci o termíny a jak je spojit se skutečností. To není jednoduché.


Obavy o děti mám, ale považuji to za chybu, vždy se ukázalo, že jsem maloval čerty na zeď. Bůh nemá důvod, aby se jim něco stalo. Spíše to pak hodnotím co nedůvěra Bohu. Staly se i drsné věci (ale tam na obavy nebyl čas, bylo příliš rychlé), kdy jsem málem omdlel, dítě se mi vytrhlo a vběhlo pod autobus, sláva Bohu řidič byl pozorný a zabrzdil. Všechno špatné pro něco dobré, když pak jsme si vyříkali jakou starost jsme o něho měli, tak od té doby vždy než přejdeme silnici se mě chytne za ruku a stydí se a nepřeje si, aby jsme o tom mluvili.


Myslím že mícháš strach a starostlivost. Bytost s čistým svědomím netrpí strachem (ze smrti a tak - jak jsem psal je mnoho druhů strachů, tak to zkusím upřesnit co míním - strach ze života, ve smyslu co bude - ne strach z přítomného nebezpečí, což jsou instinkty, případně intuice).


[quote="pid:34989, uid:312"]Absolutní nepochopení toho, co jsem napsal[/quote] Nijak jsem na Tebe nenavazoval, to co jsi napsal je kde ? Jde přeci o termíny a jak je spojit se skutečností. To není jednoduché. Obavy o děti mám, ale považuji to za chybu, vždy se ukázalo, že jsem maloval čerty na zeď. Bůh nemá důvod, aby se jim něco stalo. Spíše to pak hodnotím co nedůvěra Bohu. Staly se i drsné věci (ale tam na obavy nebyl čas, bylo příliš rychlé), kdy jsem málem omdlel, dítě se mi vytrhlo a vběhlo pod autobus, sláva Bohu řidič byl pozorný a zabrzdil. Všechno špatné pro něco dobré, když pak jsme si vyříkali jakou starost jsme o něho měli, tak od té doby vždy než přejdeme silnici se mě chytne za ruku a stydí se a nepřeje si, aby jsme o tom mluvili. Myslím že mícháš strach a starostlivost. Bytost s čistým svědomím netrpí strachem (ze smrti a tak - jak jsem psal je mnoho druhů strachů, tak to zkusím upřesnit co míním - strach ze života, ve smyslu co bude - ne strach z přítomného nebezpečí, což jsou instinkty, případně intuice).
Upravené 28. 9. 2021 o 12:20

velmi potřebné téma. Jen neredukujme Lásku na vztah člověk - člověk anebo člověk-lidé. A neredukujme ji jen na vztah žena-muž. I to pořadí, v jakém to napíši, determinuje mé vědomí, kdo je tím "hlavním" ve vztahu. Dokonce i u homo-vztahů (záměrně tam nevkládám ten sex) je důležité, kdo tam zastupuje roli ON a kdo ONA .
Ale může být i Láska člověka k ....
A to je dobré rusofile, žes to zmínil.
A co láska matky ke svému dítěti ? Jaký má kořen ? Je to jen transformovaný pud, anebo má i duchovní rozměr ?


velmi potřebné téma. Jen neredukujme Lásku na vztah člověk - člověk anebo člověk-lidé. A neredukujme ji jen na vztah žena-muž. I to pořadí, v jakém to napíši, determinuje mé vědomí, kdo je tím "hlavním" ve vztahu. Dokonce i u homo-vztahů (záměrně tam nevkládám ten sex) je důležité, kdo tam zastupuje roli ON a kdo ONA . Ale může být i Láska člověka k .... A to je dobré rusofile, žes to zmínil. A co láska matky ke svému dítěti ? Jaký má kořen ? Je to jen transformovaný pud, anebo má i duchovní rozměr ?

o Lásce třeba Ježíše, ten si snad nic nevypnul

Vypadá to, že alespoň potlačil. Neví se s určitostí, jestli žil i sexuálním životem. Představ si na chvíli, že by všichni muži byli Ježišové. Kdo by se tady rozmnožoval?


[quote="pid:34995, uid:641"]o Lásce třeba Ježíše, ten si snad nic nevypnul[/quote] Vypadá to, že alespoň potlačil. Neví se s určitostí, jestli žil i sexuálním životem. Představ si na chvíli, že by všichni muži byli Ježišové. Kdo by se tady rozmnožoval?

[quote=(záměrně tam nevkládám ten sex)[/quote]


Záměrným vyloučením nejdůležitější složky osobnosti muže, amputuješ celostní pohled na muže. Bez potřeby sexu, není muž mužem.
To je jako bys vyloučil city u ženy. Zůstala by jen beztvará hmota.


[quote=(záměrně tam nevkládám ten sex)[/quote] Záměrným vyloučením nejdůležitější složky osobnosti muže, amputuješ celostní pohled na muže. Bez potřeby sexu, není muž mužem. To je jako bys vyloučil city u ženy. Zůstala by jen beztvará hmota.
Upravené 28. 9. 2021 o 12:15

míním - strach ze života, ve smyslu co bude - ne strach z přítomného nebezpečí

Strach je strach, je jedno k čemu. Umožňuje nám připravit se na domnělé, nebo skutečné nebezpečí.
Lhostejnost je absolutní nezájem. Takže opakuji, opakem lásky není strach, ale lhostejnost.


[quote="pid:34996, uid:426"]míním - strach ze života, ve smyslu co bude - ne strach z přítomného nebezpečí[/quote] Strach je strach, je jedno k čemu. Umožňuje nám připravit se na domnělé, nebo skutečné nebezpečí. Lhostejnost je absolutní nezájem. Takže opakuji, opakem lásky není strach, ale lhostejnost.

Asi jsem se nevyjádřil srozumitelně. Sex samozřejmě zpod obsahu pojmu láska nevylučuji, nejsem blázen. Ale záměrně jsem nepsal "dokonce i u homo vztahů" plné znění homosexuálních vztahů . Je tom Láska totožná s Láskou v heterovztahu? proto to vynechání. Teď už jsem to snad uvedl na pravou míru.


Asi jsem se nevyjádřil srozumitelně. Sex samozřejmě zpod obsahu pojmu láska nevylučuji, nejsem blázen. Ale záměrně jsem nepsal "dokonce i u homo vztahů" plné znění homosexuálních vztahů . Je tom Láska totožná s Láskou v heterovztahu? proto to vynechání. Teď už jsem to snad uvedl na pravou míru.

o Lásce třeba Ježíše, ten si snad nic nevypnul
Sin Le Noble

Vypadá to, že alespoň potlačil. Neví se s určitostí, jestli žil i sexuálním životem. Představ si na chvíli, že by všichni muži byli Ježišové. Kdo by se tady rozmnožoval?


Hrátky s čertem - Pokušení 3:22
https://youtu.be/7fVrJtz4DMQ


Jako otec Školastikus? To bych nechtěl. Tohle bych jako podobu Lásky u Ježíše nehledal. Vlastně není podstatný ten Ježíš, jde o příklad, který má hodně odkazů na Kristovo vědomí.


[quote="pid:34999, uid:312"]o Lásce třeba Ježíše, ten si snad nic nevypnul Sin Le Noble[/quote] [quote="pid:34999, uid:312"]Vypadá to, že alespoň potlačil. Neví se s určitostí, jestli žil i sexuálním životem. Představ si na chvíli, že by všichni muži byli Ježišové. Kdo by se tady rozmnožoval?[/quote] Hrátky s čertem - Pokušení 3:22 https://youtu.be/7fVrJtz4DMQ Jako otec Školastikus? To bych nechtěl. Tohle bych jako podobu Lásky u Ježíše nehledal. Vlastně není podstatný ten Ježíš, jde o příklad, který má hodně odkazů na Kristovo vědomí.
Upravené 28. 9. 2021 o 14:22

opakem lásky není strach, ale lhostejnost


Na tom, že opakem lásky je strach netrvám. Už jsem předtím uvedl, že je to nepřesné. Je trochu ve stylu popisování jsoucna systémem protikladů pro dav od GP, uváděl jsem to jako příklad jak dnes někteří nahlíží na lásku a to příklad, který je mi blízký a považuji ho i když ne za zcela přesný za dobrý. Na smysluplnější diskutování by jsme si museli nadefinovat lásku, strach a lhostejnost a vypilovat je a shodnou se nich.


Jenže láska je těžko uchopitelná, je to všechno a nic. Je to tajemství, které nelze plně odkrýt, je to totiž nepředvídatelný prvek pro darebáky (darebák si nesmí být jistý - nesmí si být jist co dobří lidé udělají). Proto naše zotročení probíhá přes strach, který lze předvídat.


Pokud bych měl někomu popsat své prožitky lásky, řekl bych jak jsem již v předchozích příspěvcích uvedl "že láska rozpouští strach a ten mizí",


O strachu jsem četl toto, že kořenem všech strachů je strach ze smrti. A souhlasím s tím.


Láska se naopak smrti nebojí je větší než smrt.


Pokusím se o definici lásky ve stylu KSB:


Láska přichází pokud procesy, které subjekt (bytost) může ovlivnit ve svém životě, se upřimně snaží řídit v korytě Božího záměru. Nemusí o tom vědět (že plní Boží záměr). dostatečné je, když to subjektu přijde jako dobré a správné podle svědomí. Poznámka: uvědomění, že pracuji s Bohem v souladu je posilující.


[quote="pid:35001, uid:312"]opakem lásky není strach, ale lhostejnost[/quote] Na tom, že opakem lásky je strach netrvám. Už jsem předtím uvedl, že je to nepřesné. Je trochu ve stylu popisování jsoucna systémem protikladů pro dav od GP, uváděl jsem to jako příklad jak dnes někteří nahlíží na lásku a to příklad, který je mi blízký a považuji ho i když ne za zcela přesný za dobrý. Na smysluplnější diskutování by jsme si museli nadefinovat lásku, strach a lhostejnost a vypilovat je a shodnou se nich. Jenže láska je těžko uchopitelná, je to všechno a nic. Je to tajemství, které nelze plně odkrýt, je to totiž nepředvídatelný prvek pro darebáky (darebák si nesmí být jistý - nesmí si být jist co dobří lidé udělají). Proto naše zotročení probíhá přes strach, který lze předvídat. Pokud bych měl někomu popsat své prožitky lásky, řekl bych jak jsem již v předchozích příspěvcích uvedl "že láska rozpouští strach a ten mizí", O strachu jsem četl toto, že kořenem všech strachů je strach ze smrti. A souhlasím s tím. Láska se naopak smrti nebojí je větší než smrt. Pokusím se o definici lásky ve stylu KSB: Láska přichází pokud procesy, které subjekt (bytost) může ovlivnit ve svém životě, se upřimně snaží řídit v korytě Božího záměru. Nemusí o tom vědět (že plní Boží záměr). dostatečné je, když to subjektu přijde jako dobré a správné podle svědomí. Poznámka: uvědomění, že pracuji s Bohem v souladu je posilující.
Upravené 28. 9. 2021 o 19:17

Představ si na chvíli, že by všichni muži byli Ježišové. Kdo by se tady rozmnožoval?

Ježiš bol normálny muž, jeho svätosť nebol problém. Ide o to, že si vybral misiu učiteľa (Rabbiho) a zvestovateľa Dobrej zvesti od Boha. Aj vedel ako dlho bude trvať a ako približne skončí, takže nemalo zmysel mať aktivovanú sexualitu. Ak by bolo svätcov ako on veľa, a mnohí z nich by si vybrali rodinný život, výchovu detí, tak by to normálne fungovalo. Miloval by sa s manželkou aj fyzicky aj duchovne.


Z môjho pohľadu je hriech iba to, čo vedie (z krátkodobého alebo dlhodobého pohľadu) k degradácii (duchovnej a fyzickej) a záhube jedinca alebo spoločnosti. A cnosť je všetko to, čo rozvíja (duchovne a fyzicky) a harmonizuje jedinca alebo spoločnosť.


[quote="pid:34999, uid:312"]Představ si na chvíli, že by všichni muži byli Ježišové. Kdo by se tady rozmnožoval?[/quote] Ježiš bol normálny muž, jeho svätosť nebol problém. Ide o to, že si vybral misiu učiteľa (Rabbiho) a zvestovateľa Dobrej zvesti od Boha. Aj vedel ako dlho bude trvať a ako približne skončí, takže nemalo zmysel mať aktivovanú sexualitu. Ak by bolo svätcov ako on veľa, a mnohí z nich by si vybrali rodinný život, výchovu detí, tak by to normálne fungovalo. Miloval by sa s manželkou aj fyzicky aj duchovne. Z môjho pohľadu je hriech iba to, čo vedie _(z krátkodobého alebo dlhodobého pohľadu)_ k degradácii _(duchovnej a fyzickej)_ a záhube jedinca alebo spoločnosti. A cnosť je všetko to, čo rozvíja _(duchovne a fyzicky)_ a harmonizuje jedinca alebo spoločnosť.

Láska přichází pokud procesy, které subjekt (bytost) řídí ve svém životě se upřimně snaží řídit je v korytě Božího záměru. Nemusí o tom vědět (že plní Boží záměr). dostatečné je, když to subjektu přijde jako dobré a správné podle svědomí.

To si právě nemyslím, že nemusíš vědět, že něco plníš. V Lásce Tvoříš s radostí cokoliv, ty znáš a víš.
Termín Kolektivní nevědomí lépe vysvětluje proč znáš a víš(víra), taková knihovna předků může obsahovat Lásku bez podmínek.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolektivn%C3%AD_nev%C4%9Bdom%C3%AD
V listopadu 1929 Jung napsal:
Zásadní z hlediska psychologie je to, že ve snech, fantaziích a dalších výjimečných stavech mysli se mohou nejvznešenější mytologické motivy a symboly objevit kdykoli, a to často zjevně, jako výsledek vlivu zvláštních tlaků, tradic a vzrušeních promítajících se na jednotlivci, to vše ale častěji jakýchkoli známek s těmito faktory spojených. Tyto prapůvodní obrazy, neboli archetypy, jak jsem je nazval, patří k základní složce nevědomé mysli a nelze je vysvětlit jako osobní akvizice. Společně vytvářejí psychickou vrstvu, která byla nazývána kolektivním nevědomím. </br> Existence kolektivního nevědomí znamená, že individuální vědomí je něco jiného než tabula rasa a není imunní vůči předem určujícím vlivům. Individuální nevědomí je naopak v nejvyšší míře ovlivněno zděděnými předpoklady, zcela nevyhnutelné vlivy volně působící okolím. Kolektivní nevědomí samo o sobě zahrnuje psychický život našich předků již od počátku věků. Je to šablona všech vědomých psychických jevů, a proto disponuje vlivem, který kompromituje svobodu vědomí v nejvyšší míře, protože se neustále snaží vést všechny vědomé procesy zpět do vyrytých kolejí.


Jung je dobrý jako příklad hledání vodítek, pracoval jako vědec, byl to velký Člověk, jeho dílo a život nabízí postupy jak s podvědomím pracovat.


C.G.J. často také opakuje, aby ho lidi nenapodobovali, ale hledali vlastní cestu k sebe poznání(znak dobrého učitele)


[quote=&quot;pid:35032, uid:426&quot;]L&aacute;ska přich&aacute;z&iacute; pokud procesy, kter&eacute; subjekt (bytost) ř&iacute;d&iacute; ve sv&eacute;m životě se upřimně snaž&iacute; ř&iacute;dit je v korytě Bož&iacute;ho z&aacute;měru. Nemus&iacute; o tom vědět (že pln&iacute; Bož&iacute; z&aacute;měr). dostatečn&eacute; je, když to subjektu přijde jako dobr&eacute; a spr&aacute;vn&eacute; podle svědom&iacute;.[/quote] To si pr&aacute;vě nemysl&iacute;m, že nemus&iacute;&scaron; vědět, že něco pln&iacute;&scaron;. V L&aacute;sce Tvoř&iacute;&scaron; s radost&iacute; cokoliv, ty zn&aacute;&scaron; a v&iacute;&scaron;. Term&iacute;n Kolektivn&iacute; nevědom&iacute; l&eacute;pe vysvětluje proč zn&aacute;&scaron; a v&iacute;&scaron;(v&iacute;ra), takov&aacute; knihovna předků může obsahovat L&aacute;sku bez podm&iacute;nek. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolektivn%C3%AD_nev%C4%9Bdom%C3%AD V listopadu 1929 Jung napsal: Z&aacute;sadn&iacute; z hlediska psychologie je to, že ve snech, fantazi&iacute;ch a dal&scaron;&iacute;ch v&yacute;jimečn&yacute;ch stavech mysli se mohou nejvzne&scaron;eněj&scaron;&iacute; mytologick&eacute; motivy a symboly objevit kdykoli, a to často zjevně, jako v&yacute;sledek vlivu zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;ch tlaků, tradic a vzru&scaron;en&iacute;ch prom&iacute;taj&iacute;c&iacute;ch se na jednotlivci, to v&scaron;e ale častěji jak&yacute;chkoli zn&aacute;mek s těmito faktory spojen&yacute;ch. Tyto prapůvodn&iacute; obrazy, neboli archetypy, jak jsem je nazval, patř&iacute; k z&aacute;kladn&iacute; složce nevědom&eacute; mysli a nelze je vysvětlit jako osobn&iacute; akvizice. Společně vytv&aacute;řej&iacute; psychickou vrstvu, kter&aacute; byla naz&yacute;v&aacute;na kolektivn&iacute;m nevědom&iacute;m. &lt;/br&gt; Existence kolektivn&iacute;ho nevědom&iacute; znamen&aacute;, že individu&aacute;ln&iacute; vědom&iacute; je něco jin&eacute;ho než tabula rasa a nen&iacute; imunn&iacute; vůči předem určuj&iacute;c&iacute;m vlivům. Individu&aacute;ln&iacute; nevědom&iacute; je naopak v nejvy&scaron;&scaron;&iacute; m&iacute;ře ovlivněno zděděn&yacute;mi předpoklady, zcela nevyhnuteln&eacute; vlivy volně působ&iacute;c&iacute; okol&iacute;m. Kolektivn&iacute; nevědom&iacute; samo o sobě zahrnuje psychick&yacute; život na&scaron;ich předků již od poč&aacute;tku věků. Je to &scaron;ablona v&scaron;ech vědom&yacute;ch psychick&yacute;ch jevů, a proto disponuje vlivem, kter&yacute; kompromituje svobodu vědom&iacute; v nejvy&scaron;&scaron;&iacute; m&iacute;ře, protože se neust&aacute;le snaž&iacute; v&eacute;st v&scaron;echny vědom&eacute; procesy zpět do vyryt&yacute;ch kolej&iacute;. Jung je dobr&yacute; jako př&iacute;klad hled&aacute;n&iacute; vod&iacute;tek, pracoval jako vědec, byl to velk&yacute; Člověk, jeho d&iacute;lo a život nab&iacute;z&iacute; postupy jak s podvědom&iacute;m pracovat. C.G.J. často tak&eacute; opakuje, aby ho lidi nenapodobovali, ale hledali vlastn&iacute; cestu k sebe pozn&aacute;n&iacute;(znak dobr&eacute;ho učitele)

Len doplním. Táto debata o láske mala začiatok na celkom inej téme (globalny prediktor-globalne koncepty), kde sa celkom odbočilo od témy a reč prišla na to, čo je to "bezpodmienečná láska". @Sin Le Noble dáva pohľad cez city:
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3179/3-glob-aacute-lny-prediktor-glob-aacute-lne-koncepty/2#post-34704

@Rusofil dáva pohľad cez mužskú a ženskú podstatu, hormóny:
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3179/3-glob-aacute-lny-prediktor-glob-aacute-lne-koncepty/2#post-34937

Len dopln&iacute;m. T&aacute;to debata o l&aacute;ske mala začiatok na celkom inej t&eacute;me (globalny prediktor-globalne koncepty), kde sa celkom odbočilo od t&eacute;my a reč pri&scaron;la na to, čo je to &quot;bezpodmienečn&aacute; l&aacute;ska&quot;. @Sin Le Noble d&aacute;va pohľad cez city: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3179/3-glob-aacute-lny-prediktor-glob-aacute-lne-koncepty/2#post-34704 @Rusofil d&aacute;va pohľad cez mužsk&uacute; a žensk&uacute; podstatu, horm&oacute;ny: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3179/3-glob-aacute-lny-prediktor-glob-aacute-lne-koncepty/2#post-34937

Nebudu umět reagovat v terminologii KSB, tak uvedu jen svými slovy, své pojetí.


@Sin Le Noble

Láska světců, duchovní praxe
-Osvícená mysl nepodléhá programu hmotné formy bytosti - ega. Je sjednocená s HNR, vědomě vnímá Boží záměr a jedná v souladu s ním. Nepracuje pro sebe jako jednotlivce, pracuje pro celek, jehož je nedílnou součástí.


Je možné dosáhnout stavu uvědomění například Ježíše, který láskou řídil nejenom teorii (své vnitřní nastavení), ale také ji praktikoval…
-Kristovské vědomí je meta, které dosáhne každý lidský jednotlivec. Nedosáhne jej magickými praktikami, jak mu jeho duchovní pýcha namlouvá. Prožije se k němu skrze mnoho životů, kdy každým životem se umenšují projevy egoismu. Např. lidská bytost proživší 100 životů nemůže dosáhnout poznání lidské bytosti, jež prošla 500 životů. Je to podobné jako ve škole, prvňáci a deváťáci. Po dosažení tohoto stavu nekoná již bytost ze své vlastní vůle, je konána vyšší vůle, vůle HNR skrze něj. To je Человек. Člověk znovusjednocený (znovuzrozený) s HNR, tvořivý (tvůrčí instinkt), laskavý, empatický, soucitný, morálně zásadový, pokorný, optimistický, spokojený, a přesto přísný k těm, jež nevědí, co činí.
Takový človíček mnohým, v dnešních časech, připadá jako naivní blázen…avšak příhodná citace zní: „Mnozí první budou poslední a poslední první.“


… můžeme s tím dále pracovat jako s nástrojem?
-Žít vlastní život prodchnutý zmíněnými atributy, inspirovat, být živoucím příkladem. „Poznáte je po jejich ovoci.“


@Atom
Obecně se považuje za protiklad lásky strach, ne nenávist...
-Tvůrčí energie Láska, je neosobní, emocionálně nezabarvená, nemá protiklad. Vychází z Jednoty, ne z duality.
Láska z pohledu osobnosti má vícero podob, a tedy i protikladů.

@Jura11
V KSB se uvádí tvoření jako jedna z nejnaplňujících činností Člověka Tvoření - Láska je základem k tomu, aby Člověk Tvořil v nadšení.
-Ve kterém zdroji KSB se pojednává o Tvoření?

Nebudu umět reagovat v terminologii KSB, tak uvedu jen sv&yacute;mi slovy, sv&eacute; pojet&iacute;. @Sin Le Noble &bull; _L&aacute;ska světců, duchovn&iacute; praxe_ -Osv&iacute;cen&aacute; mysl nepodl&eacute;h&aacute; programu hmotn&eacute; formy bytosti - ega. Je sjednocen&aacute; s HNR, vědomě vn&iacute;m&aacute; Bož&iacute; z&aacute;měr a jedn&aacute; v souladu s n&iacute;m. Nepracuje pro sebe jako jednotlivce, pracuje pro celek, jehož je ned&iacute;lnou souč&aacute;st&iacute;. &bull; _Je možn&eacute; dos&aacute;hnout stavu uvědoměn&iacute; např&iacute;klad Jež&iacute;&scaron;e, kter&yacute; l&aacute;skou ř&iacute;dil nejenom teorii (sv&eacute; vnitřn&iacute; nastaven&iacute;), ale tak&eacute; ji praktikoval&hellip;_ -Kristovsk&eacute; vědom&iacute; je meta, kter&eacute; dos&aacute;hne každ&yacute; lidsk&yacute; jednotlivec. Nedos&aacute;hne jej magick&yacute;mi praktikami, jak mu jeho duchovn&iacute; p&yacute;cha namlouv&aacute;. Prožije se k němu skrze mnoho životů, kdy každ&yacute;m životem se umen&scaron;uj&iacute; projevy egoismu. Např. lidsk&aacute; bytost proživ&scaron;&iacute; 100 životů nemůže dos&aacute;hnout pozn&aacute;n&iacute; lidsk&eacute; bytosti, jež pro&scaron;la 500 životů. Je to podobn&eacute; jako ve &scaron;kole, prvň&aacute;ci a dev&aacute;ť&aacute;ci. Po dosažen&iacute; tohoto stavu nekon&aacute; již bytost ze sv&eacute; vlastn&iacute; vůle, je kon&aacute;na vy&scaron;&scaron;&iacute; vůle, vůle HNR skrze něj. To je Человек. Člověk znovusjednocen&yacute; (znovuzrozen&yacute;) s HNR, tvořiv&yacute; (tvůrč&iacute; instinkt), laskav&yacute;, empatick&yacute;, soucitn&yacute;, mor&aacute;lně z&aacute;sadov&yacute;, pokorn&yacute;, optimistick&yacute;, spokojen&yacute;, a přesto př&iacute;sn&yacute; k těm, jež nevěd&iacute;, co čin&iacute;. Takov&yacute; člov&iacute;ček mnoh&yacute;m, v dne&scaron;n&iacute;ch časech, připad&aacute; jako naivn&iacute; bl&aacute;zen&hellip;av&scaron;ak př&iacute;hodn&aacute; citace zn&iacute;: _&bdquo;Mnoz&iacute; prvn&iacute; budou posledn&iacute; a posledn&iacute; prvn&iacute;.&ldquo;_ _&hellip; můžeme s t&iacute;m d&aacute;le pracovat jako s n&aacute;strojem?_ -Ž&iacute;t vlastn&iacute; život prodchnut&yacute; zm&iacute;něn&yacute;mi atributy, inspirovat, b&yacute;t živouc&iacute;m př&iacute;kladem. _&bdquo;Pozn&aacute;te je po jejich ovoci.&ldquo;_ @Atom _Obecně se považuje za protiklad l&aacute;sky strach, ne nen&aacute;vist..._ -Tvůrč&iacute; energie L&aacute;ska, je neosobn&iacute;, emocion&aacute;lně nezabarven&aacute;, nem&aacute; protiklad. Vych&aacute;z&iacute; z Jednoty, ne z duality. L&aacute;ska z pohledu osobnosti m&aacute; v&iacute;cero podob, a tedy i protikladů. @Jura11 _V KSB se uv&aacute;d&iacute; tvořen&iacute; jako jedna z nejnaplňuj&iacute;c&iacute;ch činnost&iacute; Člověka Tvořen&iacute; - L&aacute;ska je z&aacute;kladem k tomu, aby Člověk Tvořil v nad&scaron;en&iacute;._ -Ve kter&eacute;m zdroji KSB se pojedn&aacute;v&aacute; o Tvořen&iacute;?

KSB ji sice nevysvětluje, ale uvádí, že bez ní člověk šťastný není


A co Základy sociologie, kniha 4.?


Tohle zdůrazňuji, protože takhle to máme kulturou nastaveno všichni. Jenže láska je v morálně upadlé společnosti (jakou jsme) vzácné zboží


Zase jsem si vzpomněl na Elán. :-)


"Aj keď je lásky stále viac, na cene stúpa
Veksláci márne dúfajú, že si ju kúpia
Psychólog sa v nej nevyzná, veď nie je hlúpa
Aj keď je lásky stále viac, na cene stúpa
Na cene stúpa"
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/elan/van-goghovo-ucho-7651


velmi potřebné téma. Jen neredukujme Lásku na vztah člověk - člověk anebo člověk-lidé.


Důležitá poznámka.
Můžete s Láskou třeba zahradničit, péct chleba nebo plést ponožky - záleží, co je komu blízké.
Nebo také Láska k Vlasti.


"Neptejte se, co Vlast může udělat pro Vás, ptejte se, co Vy můžete udělat pro Vlast."
John Fitzgerald Kennedy


[quote=&quot;pid:34958, uid:641&quot;]KSB ji sice nevysvětluje, ale uv&aacute;d&iacute;, že bez n&iacute; člověk &scaron;ťastn&yacute; nen&iacute;[/quote] A co Z&aacute;klady sociologie, kniha 4.? [quote=&quot;pid:34984, uid:426&quot;]Tohle zdůrazňuji, protože takhle to m&aacute;me kulturou nastaveno v&scaron;ichni. Jenže l&aacute;ska je v mor&aacute;lně upadl&eacute; společnosti (jakou jsme) vz&aacute;cn&eacute; zbož&iacute;[/quote] Zase jsem si vzpomněl na El&aacute;n. :-) &quot;Aj keď je l&aacute;sky st&aacute;le viac, na cene st&uacute;pa Veksl&aacute;ci m&aacute;rne d&uacute;faj&uacute;, že si ju k&uacute;pia Psych&oacute;log sa v nej nevyzn&aacute;, veď nie je hl&uacute;pa Aj keď je l&aacute;sky st&aacute;le viac, na cene st&uacute;pa Na cene st&uacute;pa&quot; https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/elan/van-goghovo-ucho-7651 [quote=&quot;pid:34997, uid:57&quot;]velmi potřebn&eacute; t&eacute;ma. Jen neredukujme L&aacute;sku na vztah člověk - člověk anebo člověk-lid&eacute;.[/quote] Důležit&aacute; pozn&aacute;mka. Můžete s L&aacute;skou třeba zahradničit, p&eacute;ct chleba nebo pl&eacute;st ponožky - z&aacute;lež&iacute;, co je komu bl&iacute;zk&eacute;. Nebo tak&eacute; L&aacute;ska k Vlasti. &quot;Neptejte se, co Vlast může udělat pro V&aacute;s, ptejte se, co Vy můžete udělat pro Vlast.&quot; John Fitzgerald Kennedy
Upravené 28. 9. 2021 o 23:23

Napadla mě otázka. Co je Láska v hraničních kategoriích Materie - Informace - Míra ?


Napadla mě ot&aacute;zka. Co je L&aacute;ska v hraničn&iacute;ch kategori&iacute;ch Materie - Informace - M&iacute;ra ?
Upravené 29. 9. 2021 o 13:37

Po dosažení tohoto stavu nekoná již bytost ze své vlastní vůle, je konána vyšší vůle, vůle HNR skrze něj. To je Человек. Člověk znovusjednocený (znovuzrozený) s HNR, tvořivý (tvůrčí instinkt), laskavý, empatický, soucitný, morálně zásadový, pokorný, optimistický, spokojený, a přesto přísný k těm, jež nevědí, co činí.


K tomuto sedia slová: "Láska je plnosť dokonalosti". (Kristus: "Buďte dokonalí, ako je váš nebeský Otec!" )


[quote=&quot;pid:35100, uid:412&quot;]Po dosažen&iacute; tohoto stavu nekon&aacute; již bytost ze sv&eacute; vlastn&iacute; vůle, je kon&aacute;na vy&scaron;&scaron;&iacute; vůle, vůle HNR skrze něj. To je Человек. Člověk znovusjednocen&yacute; (znovuzrozen&yacute;) s HNR, tvořiv&yacute; (tvůrč&iacute; instinkt), laskav&yacute;, empatick&yacute;, soucitn&yacute;, mor&aacute;lně z&aacute;sadov&yacute;, pokorn&yacute;, optimistick&yacute;, spokojen&yacute;, a přesto př&iacute;sn&yacute; k těm, jež nevěd&iacute;, co čin&iacute;.[/quote] K tomuto sedia slov&aacute;: &quot;L&aacute;ska je plnosť dokonalosti&quot;. (Kristus: &quot;Buďte dokonal&iacute;, ako je v&aacute;&scaron; nebesk&yacute; Otec!&quot; )
Upravené 29. 9. 2021 o 18:59

Napadla mě otázka. Co je Láska v hraničních kategoriích Materie - Informace - Míra ?

Myslím, že Láska nie je z tohto (materiálneho) sveta. Je Mierou Mier (z Božieho sveta).


[quote=&quot;pid:35155, uid:388&quot;]Napadla mě ot&aacute;zka. Co je L&aacute;ska v hraničn&iacute;ch kategori&iacute;ch Materie - Informace - M&iacute;ra ?[/quote] Mysl&iacute;m, že L&aacute;ska nie je z tohto (materi&aacute;lneho) sveta. Je Mierou Mier (z Božieho sveta).

Napadla mě otázka. Co je Láska v hraničních kategoriích Materie - Informace - Míra ?
1 + 1 > 2 ...smile


[quote=&quot;pid:35155, uid:388&quot;]Napadla mě ot&aacute;zka. Co je L&aacute;ska v hraničn&iacute;ch kategori&iacute;ch Materie - Informace - M&iacute;ra ?[/quote]1 + 1 &gt; 2 ...:)

Vedi.Vini......

Po dosažení tohoto stavu nekoná již bytost ze své vlastní vůle, je konána vyšší vůle, vůle HNR skrze něj. To je Человек. Člověk znovusjednocený (znovuzrozený) s HNR, tvořivý (tvůrčí instinkt), laskavý, empatický, soucitný, morálně zásadový, pokorný, optimistický, spokojený, a přesto přísný k těm, jež nevědí, co činí.
Takový človíček mnohým, v dnešních časech, připadá jako naivní blázen…avšak příhodná citace zní: „Mnozí první budou poslední a poslední první.“


… můžeme s tím dále pracovat jako s nástrojem?
-Žít vlastní život prodchnutý zmíněnými atributy, inspirovat, být živoucím příkladem. „Poznáte je po jejich ovoci.“


Díky Kiru, když máme tuhle definici, můžeme ji porovnat s tím, jak jsme na tom s Láskou každý sám, jestli jsme v tomto stavu tvoření?
Pokud ne, je možné se k takovému stavu s navyšující morálkou a informacemi dopracovat? Poznáním? Něco jako: Máme zlaté zrno poznání, tak ho můžeme zasadit do mozaiky a složit obraz a přiblížit se tomu obrazu(a zázrakem tím, se na člověka proměním)smile ?


S tou Matérií, informací, Mírou bych řekl, že Láska vstupuje do všech Matric, Informace má všechny a Míru nemá omezenou.


[quote=&quot;pid:35100, uid:412&quot;]Po dosažen&iacute; tohoto stavu nekon&aacute; již bytost ze sv&eacute; vlastn&iacute; vůle, je kon&aacute;na vy&scaron;&scaron;&iacute; vůle, vůle HNR skrze něj. To je Человек. Člověk znovusjednocen&yacute; (znovuzrozen&yacute;) s HNR, tvořiv&yacute; (tvůrč&iacute; instinkt), laskav&yacute;, empatick&yacute;, soucitn&yacute;, mor&aacute;lně z&aacute;sadov&yacute;, pokorn&yacute;, optimistick&yacute;, spokojen&yacute;, a přesto př&iacute;sn&yacute; k těm, jež nevěd&iacute;, co čin&iacute;. Takov&yacute; člov&iacute;ček mnoh&yacute;m, v dne&scaron;n&iacute;ch časech, připad&aacute; jako naivn&iacute; bl&aacute;zen&hellip;av&scaron;ak př&iacute;hodn&aacute; citace zn&iacute;: &bdquo;Mnoz&iacute; prvn&iacute; budou posledn&iacute; a posledn&iacute; prvn&iacute;.&ldquo; &hellip; můžeme s t&iacute;m d&aacute;le pracovat jako s n&aacute;strojem? -Ž&iacute;t vlastn&iacute; život prodchnut&yacute; zm&iacute;něn&yacute;mi atributy, inspirovat, b&yacute;t živouc&iacute;m př&iacute;kladem. &bdquo;Pozn&aacute;te je po jejich ovoci.&ldquo;[/quote] D&iacute;ky Kiru, když m&aacute;me tuhle definici, můžeme ji porovnat s t&iacute;m, jak jsme na tom s L&aacute;skou každ&yacute; s&aacute;m, jestli jsme v tomto stavu tvořen&iacute;? Pokud ne, je možn&eacute; se k takov&eacute;mu stavu s navy&scaron;uj&iacute;c&iacute; mor&aacute;lkou a informacemi dopracovat? Pozn&aacute;n&iacute;m? Něco jako: M&aacute;me zlat&eacute; zrno pozn&aacute;n&iacute;, tak ho můžeme zasadit do mozaiky a složit obraz a přibl&iacute;žit se tomu obrazu(a z&aacute;zrakem t&iacute;m, se na člověka proměn&iacute;m):) ? S tou Mat&eacute;ri&iacute;, informac&iacute;, M&iacute;rou bych řekl, že L&aacute;ska vstupuje do v&scaron;ech Matric, Informace m&aacute; v&scaron;echny a M&iacute;ru nem&aacute; omezenou.

Ak by bolo svätcov ako on veľa, a mnohí z nich by si vybrali rodinný život, výchovu detí, tak by to normálne fungovalo. Miloval by sa s manželkou aj fyzicky aj duchovne.


Z môjho pohľadu je hriech iba to, čo vedie (z krátkodobého alebo dlhodobého pohľadu) k degradácii (duchovnej a fyzickej) a záhube jedinca alebo spoločnosti. A cnosť je všetko to, čo rozvíja (duchovne a fyzicky) a harmonizuje jedinca alebo spoločnosť.


Tak to je další velký střípek do skládačky, díky Jardobe. Já v tom vidím obraz normálního zdravého fungování lidské bytosti a rozvoj do normálu(vysvětluji, abych upřesnil povahu lásky napojené na zdroj, nejde o celibát, vypínání hormonů, muže a ženy nebo odříkání, vše se děje s s Láskou, mravností...)


Ještě bych rád upřesnil tu svatozář. Ono možná nebylo tak těžké vidět záři v té době u Ježíše i pro ostatní, lidé dřív mohli mít schopnost lépe vnímat(vidět) tuto silnou energii, mě by to stačilo jen na 50%,prozačátek.
Nakolik % asi jeli jeho apoštolové, lidé u nich taky museli vidět korunní čakru a pak duchovní(slabší), pak věřící a pak ta mravnost upadala, paměť se zamlžila, světla nezáří, lidé nevěří, do kostela nechodí. také oni už nic nevidí?


Dnes můžete vidět korunní čakru u "normálních lidí" napojených na zdroj(už jsem to popisoval jinde, je to trik "vhledu" ). Vypadá jako živé paprsky kolem hlavy tvořící korunu.
Ps: Viděl jsem to jako větší dítě(v rámci školení "Kobákem"smile), tak se mě neptejte co hulím za matroš, jak jsem koupil, tak dávám.


[quote=&quot;pid:35073, uid:6&quot;]Ak by bolo sv&auml;tcov ako on veľa, a mnoh&iacute; z nich by si vybrali rodinn&yacute; život, v&yacute;chovu det&iacute;, tak by to norm&aacute;lne fungovalo. Miloval by sa s manželkou aj fyzicky aj duchovne. Z m&ocirc;jho pohľadu je hriech iba to, čo vedie (z kr&aacute;tkodob&eacute;ho alebo dlhodob&eacute;ho pohľadu) k degrad&aacute;cii (duchovnej a fyzickej) a z&aacute;hube jedinca alebo spoločnosti. A cnosť je v&scaron;etko to, čo rozv&iacute;ja (duchovne a fyzicky) a harmonizuje jedinca alebo spoločnosť.[/quote] Tak to je dal&scaron;&iacute; velk&yacute; stř&iacute;pek do skl&aacute;dačky, d&iacute;ky Jardobe. J&aacute; v tom vid&iacute;m obraz norm&aacute;ln&iacute;ho zdrav&eacute;ho fungov&aacute;n&iacute; lidsk&eacute; bytosti a rozvoj do norm&aacute;lu(vysvětluji, abych upřesnil povahu l&aacute;sky napojen&eacute; na zdroj, nejde o celib&aacute;t, vyp&iacute;n&aacute;n&iacute; hormonů, muže a ženy nebo odř&iacute;k&aacute;n&iacute;, v&scaron;e se děje s s L&aacute;skou, mravnost&iacute;...) Je&scaron;tě bych r&aacute;d upřesnil tu svatoz&aacute;ř. Ono možn&aacute; nebylo tak těžk&eacute; vidět z&aacute;ři v t&eacute; době u Jež&iacute;&scaron;e i pro ostatn&iacute;, lid&eacute; dř&iacute;v mohli m&iacute;t schopnost l&eacute;pe vn&iacute;mat(vidět) tuto silnou energii, mě by to stačilo jen na 50%,prozač&aacute;tek. Nakolik % asi jeli jeho apo&scaron;tolov&eacute;, lid&eacute; u nich taky museli vidět korunn&iacute; čakru a pak duchovn&iacute;(slab&scaron;&iacute;), pak věř&iacute;c&iacute; a pak ta mravnost upadala, paměť se zamlžila, světla nez&aacute;ř&iacute;, lid&eacute; nevěř&iacute;, do kostela nechod&iacute;. tak&eacute; oni už nic nevid&iacute;? Dnes můžete vidět korunn&iacute; čakru u &quot;norm&aacute;ln&iacute;ch lid&iacute;&quot; napojen&yacute;ch na zdroj(už jsem to popisoval jinde, je to trik &quot;vhledu&quot; ). Vypad&aacute; jako živ&eacute; paprsky kolem hlavy tvoř&iacute;c&iacute; korunu. Ps: Viděl jsem to jako vět&scaron;&iacute; d&iacute;tě(v r&aacute;mci &scaron;kolen&iacute; &quot;Kob&aacute;kem&quot;:)), tak se mě neptejte co hul&iacute;m za matro&scaron;, jak jsem koupil, tak d&aacute;v&aacute;m.
Upravené 29. 9. 2021 o 21:55

Myslím, že Láska nie je z tohto (materiálneho) sveta. Je Mierou Mier (z Božieho sveta).

Láska je jedním ze Zákonu Stvoření, vedle Svobodné Vůle a Světla. Jsou to Zákony Jednoty - nekonečné inteligence a energie, jež vytváří formy. Veškerá fyzická forma má ve svém jádru Lásku, Světlo a Božskou energii.


Zkopíruji výňatek ze Základu sociologie 4 - O Lásce:
Pouze Láska má své základy a cíle (smysl svého bytí) obsaženy sama v sobě; všechno ostatní, co v Životě existuje, je tak či onak založeno na něčem vnějším, také smysl bytí všeho ostatního se tak či onak pojí s něčím vnějším; Láska je z této normy v našem Všehomíru jedinou výjimkou.


1 + 1 > 2 ...

Synergie s Božím Záměrem.


když máme tuhle definici, můžeme ji porovnat s tím, jak jsme na tom s Láskou každý sám, jestli jsme v tomto stavu tvoření?

Každá fyzická forma, tedy i lidská, má tento atribut Boha ve svém nitru. Porovnat to nelze rozumově, lze to procítit srdcem - citem.
Skutečná Tvorba nastává, terminologií východních nauk, až po otevření 3. oka, tedy osvícení - osvícené vědomí, propojené s Bohem (Otcem) - uvědomující si, že vše a všichni Jedno jest. Není tu již víra v něco, je to vědění.
K tomuto stavu vědomí v současnosti mnozí směřují...a ten, který tohoto stavu již dosáhl, o tom hovořit nebude. Bude žít život obyčejného člověka.


Pokud ne, je možné se k takovému stavu s navyšující morálkou a informacemi dopracovat? Poznáním? Něco jako: Máme zlaté zrno poznání, tak ho můžeme zasadit do mozaiky a složit obraz a přiblížit se tomu obrazu(a zázrakem tím, se na člověka proměním) ?

Jednat ve svém životě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Co děláš, dělej rád, neremcej, nestěžuj si a konej, respektuj, neodporuj životu, nekritizuj, nelituj, ale měj soucit, co ti vadí řeš atd. ... zkrátka pokud možno nevytvářet negativní emoce, vidět sklenici spíše poloplnou, než poloprázdnou, nebrat se příliš vážně a žít obyčejný lidský Život s radostí.


Jde o niterný proces, který je individuální pro každého jednotlivce. Každý máme jiné slabiny jako osobnosti, jiná témata ke zpracování v tomto zrození, dána předchozími životy. Svými tzv. chybami docházíme k poznání. Naše moudrost končí tam, kde končí hranice našeho poznání.


Zlaté zrno poznání (moc hezký termín) nemůžeme sami zasadit, ono samo zapadne, přesně dle Božího Záměru, a proměna ta, stane se.


[quote=&quot;pid:35208, uid:6&quot;]Mysl&iacute;m, že L&aacute;ska nie je z tohto (materi&aacute;lneho) sveta. Je Mierou Mier (z Božieho sveta).[/quote] L&aacute;ska je jedn&iacute;m ze Z&aacute;konu Stvořen&iacute;, vedle Svobodn&eacute; Vůle a Světla. Jsou to Z&aacute;kony Jednoty - nekonečn&eacute; inteligence a energie, jež vytv&aacute;ř&iacute; formy. Ve&scaron;ker&aacute; fyzick&aacute; forma m&aacute; ve sv&eacute;m j&aacute;dru L&aacute;sku, Světlo a Božskou energii. Zkop&iacute;ruji v&yacute;ňatek ze Z&aacute;kladu sociologie 4 - O L&aacute;sce: **Pouze L&aacute;ska m&aacute; sv&eacute; z&aacute;klady a c&iacute;le (smysl sv&eacute;ho byt&iacute;) obsaženy sama v sobě; v&scaron;echno ostatn&iacute;, co v Životě existuje, je tak či onak založeno na něčem vněj&scaron;&iacute;m, tak&eacute; smysl byt&iacute; v&scaron;eho ostatn&iacute;ho se tak či onak poj&iacute; s něč&iacute;m vněj&scaron;&iacute;m; L&aacute;ska je z t&eacute;to normy v na&scaron;em V&scaron;ehom&iacute;ru jedinou v&yacute;jimkou. ** [quote=&quot;pid:35210, uid:190&quot;]1 + 1 &gt; 2 ...[/quote] Synergie s Bož&iacute;m Z&aacute;měrem. [quote=&quot;pid:35219, uid:641&quot;]když m&aacute;me tuhle definici, můžeme ji porovnat s t&iacute;m, jak jsme na tom s L&aacute;skou každ&yacute; s&aacute;m, jestli jsme v tomto stavu tvořen&iacute;?[/quote] Každ&aacute; fyzick&aacute; forma, tedy i lidsk&aacute;, m&aacute; tento atribut Boha ve sv&eacute;m nitru. Porovnat to nelze rozumově, lze to proc&iacute;tit srdcem - citem. Skutečn&aacute; Tvorba nast&aacute;v&aacute;, terminologi&iacute; v&yacute;chodn&iacute;ch nauk, až po otevřen&iacute; 3. oka, tedy osv&iacute;cen&iacute; - osv&iacute;cen&eacute; vědom&iacute;, propojen&eacute; s Bohem (Otcem) - uvědomuj&iacute;c&iacute; si, že v&scaron;e a v&scaron;ichni Jedno jest. Nen&iacute; tu již v&iacute;ra v něco, je to věděn&iacute;. K tomuto stavu vědom&iacute; v současnosti mnoz&iacute; směřuj&iacute;...a ten, kter&yacute; tohoto stavu již dos&aacute;hl, o tom hovořit nebude. Bude ž&iacute;t život obyčejn&eacute;ho člověka. [quote=&quot;pid:35219, uid:641&quot;]Pokud ne, je možn&eacute; se k takov&eacute;mu stavu s navy&scaron;uj&iacute;c&iacute; mor&aacute;lkou a informacemi dopracovat? Pozn&aacute;n&iacute;m? Něco jako: M&aacute;me zlat&eacute; zrno pozn&aacute;n&iacute;, tak ho můžeme zasadit do mozaiky a složit obraz a přibl&iacute;žit se tomu obrazu(a z&aacute;zrakem t&iacute;m, se na člověka proměn&iacute;m) ?[/quote] Jednat ve sv&eacute;m životě podle sv&eacute;ho nejlep&scaron;&iacute;ho vědom&iacute; a svědom&iacute;. Co děl&aacute;&scaron;, dělej r&aacute;d, neremcej, nestěžuj si a konej, respektuj, neodporuj životu, nekritizuj, nelituj, ale měj soucit, co ti vad&iacute; ře&scaron; atd. ... zkr&aacute;tka pokud možno nevytv&aacute;řet negativn&iacute; emoce, vidět sklenici sp&iacute;&scaron;e poloplnou, než polopr&aacute;zdnou, nebrat se př&iacute;li&scaron; v&aacute;žně a ž&iacute;t obyčejn&yacute; lidsk&yacute; Život s radost&iacute;. Jde o nitern&yacute; proces, kter&yacute; je individu&aacute;ln&iacute; pro každ&eacute;ho jednotlivce. Každ&yacute; m&aacute;me jin&eacute; slabiny jako osobnosti, jin&aacute; t&eacute;mata ke zpracov&aacute;n&iacute; v tomto zrozen&iacute;, d&aacute;na předchoz&iacute;mi životy. Sv&yacute;mi tzv. chybami doch&aacute;z&iacute;me k pozn&aacute;n&iacute;. Na&scaron;e moudrost konč&iacute; tam, kde konč&iacute; hranice na&scaron;eho pozn&aacute;n&iacute;. Zlat&eacute; zrno pozn&aacute;n&iacute; (moc hezk&yacute; term&iacute;n) nemůžeme sami zasadit, ono samo zapadne, přesně dle Bož&iacute;ho Z&aacute;měru, a proměna ta, stane se.

1 + 1 > 2

Není nad kvalitní výpočet!
:-)


[quote=&quot;pid:35210, uid:190&quot;]1 + 1 &gt; 2[/quote] Nen&iacute; nad kvalitn&iacute; v&yacute;počet! :-)

Skutečná Tvorba nastává, terminologií východních nauk, až po otevření 3. oka, tedy osvícení - osvícené vědomí, propojené s Bohem (Otcem) - uvědomující si, že vše a všichni Jedno jest. Není tu již víra v něco, je to vědění.
K tomuto stavu vědomí v současnosti mnozí směřují...a ten, který tohoto stavu již dosáhl, o tom hovořit nebude. Bude žít život obyčejného člověka.

Další velkej střípek do mozaiky, díky Kiru, škoda, že svůj příspěvek končíš trochu(pro mě) smutně o samotě smile
Já věřím, že v takové Lásce byla kdysi celá společnost, že to napojení bylo běžné.
Napadají mě otázky: Jak pracuje naše Šišinka, jak ji rozjet, co je zavápnění, strach, hormony?
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0i%C5%A1inka


[quote=&quot;pid:35262, uid:412&quot;]Skutečn&aacute; Tvorba nast&aacute;v&aacute;, terminologi&iacute; v&yacute;chodn&iacute;ch nauk, až po otevřen&iacute; 3. oka, tedy osv&iacute;cen&iacute; - osv&iacute;cen&eacute; vědom&iacute;, propojen&eacute; s Bohem (Otcem) - uvědomuj&iacute;c&iacute; si, že v&scaron;e a v&scaron;ichni Jedno jest. Nen&iacute; tu již v&iacute;ra v něco, je to věděn&iacute;. K tomuto stavu vědom&iacute; v současnosti mnoz&iacute; směřuj&iacute;...a ten, kter&yacute; tohoto stavu již dos&aacute;hl, o tom hovořit nebude. Bude ž&iacute;t život obyčejn&eacute;ho člověka.[/quote] Dal&scaron;&iacute; velkej stř&iacute;pek do mozaiky, d&iacute;ky Kiru, &scaron;koda, že svůj př&iacute;spěvek konč&iacute;&scaron; trochu(pro mě) smutně o samotě :) J&aacute; věř&iacute;m, že v takov&eacute; L&aacute;sce byla kdysi cel&aacute; společnost, že to napojen&iacute; bylo běžn&eacute;. Napadaj&iacute; mě ot&aacute;zky: Jak pracuje na&scaron;e &Scaron;i&scaron;inka, jak ji rozjet, co je zav&aacute;pněn&iacute;, strach, hormony? https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0i%C5%A1inka

Přidám se k filosofické debatě. Ostatně - je dobře, že taková témata tu jsou, neboť filosofie se dneska "nenosí" a přitom je jednou z důležitých cest člověka k moudrosti.
V první řadě nesouhlasím se spojováním lásky a sexu. Láska se sexem vůbec nesouvisí, jedno není závislé na druhém (a naopak), existují nezávisle na sobě. To, že je sex povýšen na jinou úroveň, když je přítomna i láska - to je přeci u všeho, u každé lidské "činnosti". Okopávat brambory s láskou je povýšeno na "jiný level" - ovšem bez lásky ty brambory okopu taky.
Shrnout by se dalo do věty, že dělat cokoliv s láskou přináší člověku jako bonus radost. A radost - to je zas další filosofická kategorie. smile


To, že dneska lidi při slovu láska povětšinou netuší, o čem je řeč - to je výsledkem mnohaleté "diverze" v podobě záměny "pojmů za dojmy" (jako např. spojit lásku se sexem). Ne vše, co se nám za lásku vydává, taky Láskou je - viz zde spojení lásky a hormonů, což je... divné. Také spojení "všeobjímající láska" není vůbec vhodné (osobně z něj mám pupínky), protože bylo sluníčkáři zdevastované na povolného a devotního člověka s maskou uni-úsměvu na tváři. Připitomělého a neodůvodněného. O tomhle tedy Láska není ani náhodou. Láska umí i zuřit, umí říct tvrdá slova, umí dokonce i trestat.
V dnešním světě by mohlo pomoci uvědomit si, že je láska (a člověk) a pak taky Láska ( a Člověk). Protože - jak už tu bylo řečeno - Láska je Mírou, která dává úplně všemu na světě i ve vesmíru (tvoření i stvoření) vyšší a mnohdy netušený rozměr. Však také pochopit Lásku netrvá jeden lidský život, ale mnoho, mnoho takových životů. Protože - poznávání Lásky je základní příčinou naší materiální existence.
Víc zatím nenapíšu, tohle snad pro začátek stačí. smile


Přid&aacute;m se k filosofick&eacute; debatě. Ostatně - je dobře, že takov&aacute; t&eacute;mata tu jsou, neboť filosofie se dneska &quot;nenos&iacute;&quot; a přitom je jednou z důležit&yacute;ch cest člověka k moudrosti. V prvn&iacute; řadě **nesouhlas&iacute;m se spojov&aacute;n&iacute;m l&aacute;sky a sexu**. L&aacute;ska se sexem vůbec nesouvis&iacute;, jedno nen&iacute; z&aacute;visl&eacute; na druh&eacute;m (a naopak), existuj&iacute; nez&aacute;visle na sobě. To, že je sex pov&yacute;&scaron;en na jinou &uacute;roveň, když je př&iacute;tomna i l&aacute;ska - **to je přeci u v&scaron;eho, u každ&eacute; lidsk&eacute; &quot;činnosti&quot;**. Okop&aacute;vat brambory s l&aacute;skou je pov&yacute;&scaron;eno na &quot;jin&yacute; level&quot; - ov&scaron;em bez l&aacute;sky ty brambory okopu taky. Shrnout by se dalo do věty, že dělat cokoliv s l&aacute;skou přin&aacute;&scaron;&iacute; člověku jako bonus radost. A radost - to je zas dal&scaron;&iacute; filosofick&aacute; kategorie. :) To, že dneska lidi při slovu l&aacute;ska povět&scaron;inou netu&scaron;&iacute;, o čem je řeč - to je v&yacute;sledkem mnohalet&eacute; &quot;diverze&quot; v podobě z&aacute;měny &quot;pojmů za dojmy&quot; (jako např. spojit l&aacute;sku se sexem). Ne v&scaron;e, co se n&aacute;m za l&aacute;sku vyd&aacute;v&aacute;, taky L&aacute;skou je - viz zde spojen&iacute; l&aacute;sky a hormonů, což je... divn&eacute;. Tak&eacute; spojen&iacute; &quot;v&scaron;eobj&iacute;maj&iacute;c&iacute; l&aacute;ska&quot; nen&iacute; vůbec vhodn&eacute; (osobně z něj m&aacute;m pup&iacute;nky), protože bylo slun&iacute;čk&aacute;ři zdevastovan&eacute; na povoln&eacute;ho a devotn&iacute;ho člověka s maskou uni-&uacute;směvu na tv&aacute;ři. Připitoměl&eacute;ho a neodůvodněn&eacute;ho. O tomhle tedy L&aacute;ska nen&iacute; ani n&aacute;hodou. L&aacute;ska um&iacute; i zuřit, um&iacute; ř&iacute;ct tvrd&aacute; slova, um&iacute; dokonce i trestat. V dne&scaron;n&iacute;m světě by mohlo pomoci uvědomit si, že je l&aacute;ska (a člověk) a pak taky L&aacute;ska ( a Člověk). Protože - jak už tu bylo řečeno - L&aacute;ska je M&iacute;rou, kter&aacute; d&aacute;v&aacute; &uacute;plně v&scaron;emu na světě i ve vesm&iacute;ru (tvořen&iacute; i stvořen&iacute;) vy&scaron;&scaron;&iacute; a mnohdy netu&scaron;en&yacute; rozměr. V&scaron;ak tak&eacute; pochopit L&aacute;sku netrv&aacute; jeden lidsk&yacute; život, ale mnoho, mnoho takov&yacute;ch životů. Protože - **pozn&aacute;v&aacute;n&iacute; L&aacute;sky je z&aacute;kladn&iacute; př&iacute;činou na&scaron;&iacute; materi&aacute;ln&iacute; existence.** V&iacute;c zat&iacute;m nenap&iacute;&scaron;u, tohle snad pro zač&aacute;tek stač&iacute;. :)
Upravené 30. 9. 2021 o 11:57

Však také pochopit Lásku netrvá jeden lidský život, ale mnoho, mnoho takových životů. Protože - poznávání Lásky je základní příčinou naší materiální existence.

Díky Lin, souhlasím, můžeme to taky nazvat 1.prioritou řízení?


Moje úvaha: Z pohledu fungování času toho zatím moc nevíme, je tedy možné, že kritická většina má odžito mnoho životů a je připravena.


[quote=&quot;pid:35312, uid:203&quot;]V&scaron;ak tak&eacute; pochopit L&aacute;sku netrv&aacute; jeden lidsk&yacute; život, ale mnoho, mnoho takov&yacute;ch životů. Protože - pozn&aacute;v&aacute;n&iacute; L&aacute;sky je z&aacute;kladn&iacute; př&iacute;činou na&scaron;&iacute; materi&aacute;ln&iacute; existence.[/quote] D&iacute;ky Lin, souhlas&iacute;m, můžeme to taky nazvat 1.prioritou ř&iacute;zen&iacute;? Moje &uacute;vaha: Z pohledu fungov&aacute;n&iacute; času toho zat&iacute;m moc nev&iacute;me, je tedy možn&eacute;, že kritick&aacute; vět&scaron;ina m&aacute; odžito mnoho životů a je připravena.

Láska se sexem vůbec nesouvisí

Lásky můžeš mít až na půdu, ale bez sexu se dítě, nenarodí.


[quote=&quot;pid:35312, uid:203&quot;]L&aacute;ska se sexem vůbec nesouvis&iacute;[/quote] L&aacute;sky může&scaron; m&iacute;t až na půdu, ale bez sexu se d&iacute;tě, nenarod&iacute;.

viz zde spojení lásky a hormonů, což je... divné.

Pokud bychom k lásce hormony nepotřebovali, Bůh by nás stvořil bez nich. Viz oxytocin, základní hormon u žen, který iniciuje a udržuje mateřskou lásku.
Pokud ti vliv hormonů na lásku připadá divný, pak je divný asi i Bůh, když je nám dal do vínku. Na co jiného ty hormony máme? Jen tak?


[quote=&quot;pid:35312, uid:203&quot;]viz zde spojen&iacute; l&aacute;sky a hormonů, což je... divn&eacute;.[/quote] Pokud bychom k l&aacute;sce hormony nepotřebovali, Bůh by n&aacute;s stvořil bez nich. Viz oxytocin, z&aacute;kladn&iacute; hormon u žen, kter&yacute; iniciuje a udržuje mateřskou l&aacute;sku. Pokud ti vliv hormonů na l&aacute;sku připad&aacute; divn&yacute;, pak je divn&yacute; asi i Bůh, když je n&aacute;m dal do v&iacute;nku. Na co jin&eacute;ho ty hormony m&aacute;me? Jen tak?
Upravené 30. 9. 2021 o 17:16

ale bez sexu se dítě, nenarodí.
...myslíš??


[quote=&quot;pid:35357, uid:312&quot;]ale bez sexu se d&iacute;tě, nenarod&iacute;.[/quote]...mysl&iacute;&scaron;??

Vedi.Vini......

...myslíš??

Čekal jsem, že se někdo chytí na udičku. Ale i u umělého způsobu musí být přítomný sex, minimálně sex samého se sebou. smile


[quote=&quot;pid:35365, uid:190&quot;]...mysl&iacute;&scaron;??[/quote] Čekal jsem, že se někdo chyt&iacute; na udičku. Ale i u uměl&eacute;ho způsobu mus&iacute; b&yacute;t př&iacute;tomn&yacute; sex, minim&aacute;lně sex sam&eacute;ho se sebou. :)

musí být přítomný sex, minimálně sex samého se sebou.
A to znova myslíš vážně?? Co třeba taková "injektáž" sekundárních spermatocytů.....Hombré smile


[quote=&quot;pid:35368, uid:312&quot;]mus&iacute; b&yacute;t př&iacute;tomn&yacute; sex, minim&aacute;lně sex sam&eacute;ho se sebou.[/quote] A to znova mysl&iacute;&scaron; v&aacute;žně?? Co třeba takov&aacute; &quot;injekt&aacute;ž&quot; sekund&aacute;rn&iacute;ch spermatocytů.....Hombr&eacute; :)

Vedi.Vini......

V první řadě nesouhlasím se spojováním lásky a sexu. Láska se sexem vůbec nesouvisí, jedno není závislé na druhém (a naopak), existují nezávisle na sobě. To, že je sex povýšen na jinou úroveň, když je přítomna i láska - to je přeci u všeho, u každé lidské "činnosti". Okopávat brambory s láskou je povýšeno na "jiný level" - ovšem bez lásky ty brambory okopu taky.
Shrnout by se dalo do věty, že dělat cokoliv s láskou přináší člověku jako bonus radost. A radost - to je zas další filosofická kategorie.


Mě vždy fascinovalo, že v přírodě je to většinou tak, že pes skočí na fenu (jen když ta ho pustí) a jsou z toho šťěnátka.
Kdykoliv jindy "to" nedělají. Nechápal jsem nikdy, proč lidi to mají jinak.


I ve filmech a literatuře se čas od času (dříve více než teď) objeví, že ke stvoření nového pokolení také stačí jedno spojení muže a ženy. ... pokud toto spojení bylo v Lásce (protože samozřejmě existují i znásilnění, ale toto patologické chování teď nemám na myslí), tak výsledek bude blízký Božímu tvoření ... a není náhodou cílem KSB, že máme být zástupcem Boha na Zemi?


Takhle nějak by měl tedy vypadat ideál - snad se nám někdy podaří k němu dojít, protože takové dítě by mělo již v počátku svého předpočetí a početí nejlépe nakročeno k tomu stát se Člověkem.
Pak by toto tvořící spojení mělo diametrálně jinou kvalitu než dnešní pojem sex (proto jsem ho taky nazval spojením).


[quote=&quot;pid:35312, uid:203&quot;]V prvn&iacute; řadě nesouhlas&iacute;m se spojov&aacute;n&iacute;m l&aacute;sky a sexu. L&aacute;ska se sexem vůbec nesouvis&iacute;, jedno nen&iacute; z&aacute;visl&eacute; na druh&eacute;m (a naopak), existuj&iacute; nez&aacute;visle na sobě. To, že je sex pov&yacute;&scaron;en na jinou &uacute;roveň, když je př&iacute;tomna i l&aacute;ska - to je přeci u v&scaron;eho, u každ&eacute; lidsk&eacute; &quot;činnosti&quot;. Okop&aacute;vat brambory s l&aacute;skou je pov&yacute;&scaron;eno na &quot;jin&yacute; level&quot; - ov&scaron;em bez l&aacute;sky ty brambory okopu taky. Shrnout by se dalo do věty, že dělat cokoliv s l&aacute;skou přin&aacute;&scaron;&iacute; člověku jako bonus radost. A radost - to je zas dal&scaron;&iacute; filosofick&aacute; kategorie.[/quote] Mě vždy fascinovalo, že v př&iacute;rodě je to vět&scaron;inou tak, že pes skoč&iacute; na fenu (jen když ta ho pust&iacute;) a jsou z toho &scaron;ťěn&aacute;tka. Kdykoliv jindy &quot;to&quot; nedělaj&iacute;. Nech&aacute;pal jsem nikdy, proč lidi to maj&iacute; jinak. I ve filmech a literatuře se čas od času (dř&iacute;ve v&iacute;ce než teď) objev&iacute;, že ke stvořen&iacute; nov&eacute;ho pokolen&iacute; tak&eacute; stač&iacute; jedno spojen&iacute; muže a ženy. ... pokud toto spojen&iacute; bylo v L&aacute;sce (protože samozřejmě existuj&iacute; i zn&aacute;silněn&iacute;, ale toto patologick&eacute; chov&aacute;n&iacute; teď nem&aacute;m na mysl&iacute;), tak v&yacute;sledek bude bl&iacute;zk&yacute; Bož&iacute;mu tvořen&iacute; ... a nen&iacute; n&aacute;hodou c&iacute;lem KSB, že m&aacute;me b&yacute;t z&aacute;stupcem Boha na Zemi? Takhle nějak by měl tedy vypadat ide&aacute;l - snad se n&aacute;m někdy podař&iacute; k němu doj&iacute;t, protože takov&eacute; d&iacute;tě by mělo již v poč&aacute;tku sv&eacute;ho předpočet&iacute; a počet&iacute; nejl&eacute;pe nakročeno k tomu st&aacute;t se Člověkem. Pak by toto tvoř&iacute;c&iacute; spojen&iacute; mělo diametr&aacute;lně jinou kvalitu než dne&scaron;n&iacute; pojem sex (proto jsem ho taky nazval spojen&iacute;m).
Upravené 30. 9. 2021 o 18:50

Pokud bychom k lásce hormony nepotřebovali, Bůh by nás stvořil bez nich. Viz oxytocin, základní hormon u žen, který iniciuje a udržuje mateřskou lásku.
Pokud ti vliv hormonů na lásku připadá divný, pak je divný asi i Bůh, když je nám dal do vínku. Na co jiného ty hormony máme? Jen tak?

Myslím, že hormony jsou součást naší výbavy, ale zaměňujeme jejich projevy(otcovské, mateřské lásky, sexuální puzení) s tím z čeho vychází, ze zdroje, ten má kontrolu nad hormony(přivede do psychiky Člověka).
Tak mohl Ježíš Člověk prožít mnoho let bez toho, aby měl sexuální puzení, protože vycházel ze zdroje. Navíc nikde není ten jeho život popsán reálně jak byl, možná potkal ženu(možná víc), která vyzařovala něco jako on, tak bych se divil, kdyby to neproběhlo přirozeně s hormony jako informacemi(MIM).


[quote=&quot;pid:35359, uid:312&quot;]Pokud bychom k l&aacute;sce hormony nepotřebovali, Bůh by n&aacute;s stvořil bez nich. Viz oxytocin, z&aacute;kladn&iacute; hormon u žen, kter&yacute; iniciuje a udržuje mateřskou l&aacute;sku. Pokud ti vliv hormonů na l&aacute;sku připad&aacute; divn&yacute;, pak je divn&yacute; asi i Bůh, když je n&aacute;m dal do v&iacute;nku. Na co jin&eacute;ho ty hormony m&aacute;me? Jen tak?[/quote] Mysl&iacute;m, že hormony jsou souč&aacute;st na&scaron;&iacute; v&yacute;bavy, ale zaměňujeme jejich projevy(otcovsk&eacute;, mateřsk&eacute; l&aacute;sky, sexu&aacute;ln&iacute; puzen&iacute;) s t&iacute;m z čeho vych&aacute;z&iacute;, ze zdroje, ten m&aacute; kontrolu nad hormony(přivede do psychiky Člověka). Tak mohl Jež&iacute;&scaron; Člověk prož&iacute;t mnoho let bez toho, aby měl sexu&aacute;ln&iacute; puzen&iacute;, protože vych&aacute;zel ze zdroje. Nav&iacute;c nikde nen&iacute; ten jeho život pops&aacute;n re&aacute;lně jak byl, možn&aacute; potkal ženu(možn&aacute; v&iacute;c), kter&aacute; vyzařovala něco jako on, tak bych se divil, kdyby to neproběhlo přirozeně s hormony jako informacemi(MIM).

Nechápal jsem nikdy, proč lidi to mají jinak. I ve filmech a literatuře se čas od času (dříve více než teď) objeví, že ke stvoření nového pokolení také stačí jedno spojení muže a ženy

Kdyby bylo Božím záměrem, aby lidé sexovali jen za účelem tvoření dětí, asi by to nebyla tak příjemná činnost. Možná by to vypadalo tak, že člověk by měl za život jen cca 10 pokusů a šlus. V ušetřený čas by se věnoval jiným bohulibým činnostem.
Ono to tak ale není. Pokud mohu posoudit, je to moc příjemná činnost a pokud protějšek milujeme tj. jsme s ním v lásce proč si tuto příjemnou činnost odpírat?
Představte si, že by na Zemi nebyly ženy, jenom muži. Myslíte, že by měli energii se o něco snažit?


[quote=&quot;pid:35378, uid:388&quot;]Nech&aacute;pal jsem nikdy, proč lidi to maj&iacute; jinak. I ve filmech a literatuře se čas od času (dř&iacute;ve v&iacute;ce než teď) objev&iacute;, že ke stvořen&iacute; nov&eacute;ho pokolen&iacute; tak&eacute; stač&iacute; jedno spojen&iacute; muže a ženy[/quote] Kdyby bylo Bož&iacute;m z&aacute;měrem, aby lid&eacute; sexovali jen za &uacute;čelem tvořen&iacute; dět&iacute;, asi by to nebyla tak př&iacute;jemn&aacute; činnost. Možn&aacute; by to vypadalo tak, že člověk by měl za život jen cca 10 pokusů a &scaron;lus. V u&scaron;etřen&yacute; čas by se věnoval jin&yacute;m bohulib&yacute;m činnostem. Ono to tak ale nen&iacute;. Pokud mohu posoudit, je to moc př&iacute;jemn&aacute; činnost a pokud protěj&scaron;ek milujeme tj. jsme s n&iacute;m v l&aacute;sce proč si tuto př&iacute;jemnou činnost odp&iacute;rat? Představte si, že by na Zemi nebyly ženy, jenom muži. Mysl&iacute;te, že by měli energii se o něco snažit?
Upravené 30. 9. 2021 o 19:07

Pouze Láska má své základy a cíle (smysl svého bytí) obsaženy sama v sobě; všechno ostatní, co v Životě existuje, je tak či onak založeno na něčem vnějším, také smysl bytí všeho ostatního se tak či onak pojí s něčím vnějším; Láska je z této normy v našem Všehomíru jedinou výjimkou.


Pripomenul si mi citát z inej knihy od VP, kde sa tiež hovorí o tom, že každá činnosť, ktorá sa robí len pre ňu samú, je zvrátená... To jest, všetko samoúčelné je zvrátené.
Napr. ak hrám futbal len pre samotný futbal, a nesledujem tým iné pozitívne ciele. Ak sexujem len kvôli sexu samotnému. Ak jem, lebo ma baví jesť.
Má to platiť na všetky ľudské činnosti okrem lásky. Láska má zmysel sama v sebe.


Tu je ten citát:
"Ak sa jedinec naháňa za loptou s cieľom zvíťaziť nad mužstvom protivníka, tak ho spoločnosť priviedla k debilite. Ak sa však hrá s loptou s cieľom naučiť sa vnímať svoje telo a riadiť jeho plavnosť, naučiť sa vnímať členov svojho tímu aj členov súperovho tímu, vnímať ducha oboch mužstiev, celkovú situáciu na ihrisku, potom si na športovom ihrisku vytvára základ k tomu, aby sa v reálnom živote mimo ihriska stal Človekom a pomohol v tom aj ostatným. To sa týka aj ďalších druhov toho, čo sa dnes zvykne nazývať „športom“.
Pre človeka a ľudskú spoločnosť je úplne prirodzené, keď zmysel a ciele ľudskej činnosti ležia mimo oblasť tejto danej činnosti. Je to jeden z objektívnych faktorov, ktorý zaisťuje zjednocovanie rôznych ľudí do jednotnej spoločnosti. Ak sa stane, že ciele činnosti spočívajú v samotnej činnosti, tak je to chyba, prejav obmedzenosti, neúplnosti, vedúcej k rozdeľovaniu ľudí. Jedinou výnimkou je Láska (od Boha): je všeobjímajúca a zmysel i ciele má v sebe samej".


[quote=&quot;pid:35262, uid:412&quot;]Pouze L&aacute;ska m&aacute; sv&eacute; z&aacute;klady a c&iacute;le (smysl sv&eacute;ho byt&iacute;) obsaženy sama v sobě; v&scaron;echno ostatn&iacute;, co v Životě existuje, je tak či onak založeno na něčem vněj&scaron;&iacute;m, tak&eacute; smysl byt&iacute; v&scaron;eho ostatn&iacute;ho se tak či onak poj&iacute; s něč&iacute;m vněj&scaron;&iacute;m; L&aacute;ska je z t&eacute;to normy v na&scaron;em V&scaron;ehom&iacute;ru jedinou v&yacute;jimkou.[/quote] Pripomenul si mi cit&aacute;t z inej knihy od VP, kde sa tiež hovor&iacute; o tom, že každ&aacute; činnosť, ktor&aacute; sa rob&iacute; len pre ňu sam&uacute;, je zvr&aacute;ten&aacute;... To jest, v&scaron;etko samo&uacute;čeln&eacute; je zvr&aacute;ten&eacute;. Napr. ak hr&aacute;m futbal len pre samotn&yacute; futbal, a nesledujem t&yacute;m in&eacute; pozit&iacute;vne ciele. Ak sexujem len kv&ocirc;li sexu samotn&eacute;mu. Ak jem, lebo ma bav&iacute; jesť. M&aacute; to platiť na v&scaron;etky ľudsk&eacute; činnosti okrem l&aacute;sky. L&aacute;ska m&aacute; zmysel sama v sebe. Tu je ten cit&aacute;t: &quot;Ak sa jedinec nah&aacute;ňa za loptou s cieľom zv&iacute;ťaziť nad mužstvom protivn&iacute;ka, tak ho spoločnosť priviedla k debilite. Ak sa v&scaron;ak hr&aacute; s loptou s cieľom naučiť sa vn&iacute;mať svoje telo a riadiť jeho plavnosť, naučiť sa vn&iacute;mať členov svojho t&iacute;mu aj členov s&uacute;perovho t&iacute;mu, vn&iacute;mať ducha oboch mužstiev, celkov&uacute; situ&aacute;ciu na ihrisku, potom si na &scaron;portovom ihrisku vytv&aacute;ra z&aacute;klad k tomu, aby sa v re&aacute;lnom živote mimo ihriska stal Človekom a pomohol v tom aj ostatn&yacute;m. To sa t&yacute;ka aj ďal&scaron;&iacute;ch druhov toho, čo sa dnes zvykne naz&yacute;vať &bdquo;&scaron;portom&ldquo;. Pre človeka a ľudsk&uacute; spoločnosť je &uacute;plne prirodzen&eacute;, keď zmysel a ciele ľudskej činnosti ležia mimo oblasť tejto danej činnosti. Je to jeden z objekt&iacute;vnych faktorov, ktor&yacute; zaisťuje zjednocovanie r&ocirc;znych ľud&iacute; do jednotnej spoločnosti. Ak sa stane, že ciele činnosti spoč&iacute;vaj&uacute; v samotnej činnosti, tak je to chyba, prejav obmedzenosti, ne&uacute;plnosti, ved&uacute;cej k rozdeľovaniu ľud&iacute;. Jedinou v&yacute;nimkou je L&aacute;ska (od Boha): je v&scaron;eobj&iacute;maj&uacute;ca a zmysel i ciele m&aacute; v sebe samej&quot;.

"Ak sa jedinec naháňa za loptou s cieľom zvíťaziť nad mužstvom protivníka, tak ho spoločnosť priviedla k debilite. Ak sa však hrá s loptou s cieľom naučiť sa vnímať svoje telo a riadiť jeho plavnosť, naučiť sa vnímať členov svojho tímu aj členov súperovho tímu, vnímať ducha oboch mužstiev, celkovú situáciu na ihrisku, potom si na športovom ihrisku vytvára základ k tomu, aby sa v reálnom živote mimo ihriska stal Človekom a pomohol v tom aj ostatným. To sa týka aj ďalších druhov toho, čo sa dnes zvykne nazývať „športom“.

Zajímavé,
mě ten citát připomíná dějovou linku(poselství) filmu: Wonder Woman 1984 (2020) cz dabing
Později mě napadla otázka: Mohlo by to znamenat nové směřování řízením(davu) k probuzení těchto vyšších energií(psychika Člověk), něco jako souhlas, podpora nebo je to spíš manipulace a převzetí řízení za účelem odmítnout učení vnímání, čeho vlastně?
Informací je tam dost, ale já pořád nemám celý obrázek složený v tom komu to má sloužit?
https://ulozto.cz/file/aVJdjutgfjmh/wonder-woman-1984-2020-cz-dabing-mkv#!ZJEzLGR1MQD3ZwHlMQAxMwuuZJAynT1dMx43swRlAwxlBGEu


[quote=&quot;pid:35391, uid:6&quot;]&quot;Ak sa jedinec nah&aacute;ňa za loptou s cieľom zv&iacute;ťaziť nad mužstvom protivn&iacute;ka, tak ho spoločnosť priviedla k debilite. Ak sa v&scaron;ak hr&aacute; s loptou s cieľom naučiť sa vn&iacute;mať svoje telo a riadiť jeho plavnosť, naučiť sa vn&iacute;mať členov svojho t&iacute;mu aj členov s&uacute;perovho t&iacute;mu, vn&iacute;mať ducha oboch mužstiev, celkov&uacute; situ&aacute;ciu na ihrisku, potom si na &scaron;portovom ihrisku vytv&aacute;ra z&aacute;klad k tomu, aby sa v re&aacute;lnom živote mimo ihriska stal Človekom a pomohol v tom aj ostatn&yacute;m. To sa t&yacute;ka aj ďal&scaron;&iacute;ch druhov toho, čo sa dnes zvykne naz&yacute;vať &bdquo;&scaron;portom&ldquo;.[/quote] Zaj&iacute;mav&eacute;, mě ten cit&aacute;t připom&iacute;n&aacute; dějovou linku(poselstv&iacute;) filmu: Wonder Woman 1984 (2020) cz dabing Později mě napadla ot&aacute;zka: Mohlo by to znamenat nov&eacute; směřov&aacute;n&iacute; ř&iacute;zen&iacute;m(davu) k probuzen&iacute; těchto vy&scaron;&scaron;&iacute;ch energi&iacute;(psychika Člověk), něco jako souhlas, podpora nebo je to sp&iacute;&scaron; manipulace a převzet&iacute; ř&iacute;zen&iacute; za &uacute;čelem odm&iacute;tnout učen&iacute; vn&iacute;m&aacute;n&iacute;, čeho vlastně? Informac&iacute; je tam dost, ale j&aacute; poř&aacute;d nem&aacute;m cel&yacute; obr&aacute;zek složen&yacute; v tom komu to m&aacute; sloužit? https://ulozto.cz/file/aVJdjutgfjmh/wonder-woman-1984-2020-cz-dabing-mkv#!ZJEzLGR1MQD3ZwHlMQAxMwuuZJAynT1dMx43swRlAwxlBGEu

Kdyby bylo Božím záměrem, aby lidé sexovali jen za účelem tvoření dětí, asi by to nebyla tak příjemná činnost.


Jak víš, že plození dětí Tvořícím aktem není Bohem posvěcená povznášející tvůrčí činnost, která i párkrát za život ten život naplní? ... A že současný sex je jen slabá náhražka za kterou se lidé honí, měníc při tom nejprve polohy, později si hledají i jiná těla ....a ono pořád to pravé.


Mimochodem VP SSSR má stejný názor jako já.
např. Základy sociologie 4, str. 56, ale je to na více místech, jen jsem je teď všechny nedohledával.
"Při lidském typu struktury psychiky je sex bez záměru počít v Lásce vnímán jako nepřirozený."


[quote=&quot;pid:35384, uid:312&quot;]Kdyby bylo Bož&iacute;m z&aacute;měrem, aby lid&eacute; sexovali jen za &uacute;čelem tvořen&iacute; dět&iacute;, asi by to nebyla tak př&iacute;jemn&aacute; činnost.[/quote] Jak v&iacute;&scaron;, že plozen&iacute; dět&iacute; Tvoř&iacute;c&iacute;m aktem nen&iacute; Bohem posvěcen&aacute; povzn&aacute;&scaron;ej&iacute;c&iacute; tvůrč&iacute; činnost, kter&aacute; i p&aacute;rkr&aacute;t za život ten život napln&iacute;? ... A že současn&yacute; sex je jen slab&aacute; n&aacute;hražka za kterou se lid&eacute; hon&iacute;, měn&iacute;c při tom nejprve polohy, později si hledaj&iacute; i jin&aacute; těla ....a ono poř&aacute;d to prav&eacute;. Mimochodem VP SSSR m&aacute; stejn&yacute; n&aacute;zor jako j&aacute;. např. Z&aacute;klady sociologie 4, str. 56, ale je to na v&iacute;ce m&iacute;stech, jen jsem je teď v&scaron;echny nedohled&aacute;val. &quot;Při lidsk&eacute;m typu struktury psychiky je sex bez z&aacute;měru poč&iacute;t v L&aacute;sce vn&iacute;m&aacute;n jako nepřirozen&yacute;.&quot;

"Při lidském typu struktury psychiky je sex bez záměru počít v Lásce vnímán jako nepřirozený."

Toto je mi známé. Neznáme je mi, jestli tady někdo je, kdo se tím řídí. Pokud se to tady jen hlásá, ale nepraktikuje, i když tomu nic nebrání, považuji to za pokrytectví. Pomalu to vypadá tak, že jediný, kdo tady sexuje jsem já.


[quote=&quot;pid:35400, uid:388&quot;]&quot;Při lidsk&eacute;m typu struktury psychiky je sex bez z&aacute;měru poč&iacute;t v L&aacute;sce vn&iacute;m&aacute;n jako nepřirozen&yacute;.&quot;[/quote] Toto je mi zn&aacute;m&eacute;. Nezn&aacute;me je mi, jestli tady někdo je, kdo se t&iacute;m ř&iacute;d&iacute;. Pokud se to tady jen hl&aacute;s&aacute;, ale nepraktikuje, i když tomu nic nebr&aacute;n&iacute;, považuji to za pokrytectv&iacute;. Pomalu to vypad&aacute; tak, že jedin&yacute;, kdo tady sexuje jsem j&aacute;.

museli by v sobě vypnout svůj základní hormon a tím je testosteron. Sorry jako, ale pokud by se ti to povedlo, už nebudeš mužem

Tohle není úplně přesné, protože: hladina testosteronu u muže je proměnná s věkem.


[quote=&quot;pid:34989, uid:312&quot;]museli by v sobě vypnout svůj z&aacute;kladn&iacute; hormon a t&iacute;m je testosteron. Sorry jako, ale pokud by se ti to povedlo, už nebude&scaron; mužem[/quote] Tohle nen&iacute; &uacute;plně přesn&eacute;, protože: hladina testosteronu u muže je proměnn&aacute; s věkem.

Toto je mi známé. Neznáme je mi, jestli tady někdo je, kdo se tím řídí. Pokud se to tady jen hlásá, ale nepraktikuje, i když tomu nic nebrání, považuji to za pokrytectví.


Vím o sociologické skupině (rozdílné od studentů KSB), kteří by se tím měli řídit (dostali ze svého zdroje v podstatě shodnou instrukci).
Jestli se tím v praxi řídí, či jak jsou úspěšní, nevím ... budu se snažit to zjistit.


Myslím, že si to VP SSSR nevycucal z prstu. Slyšel jsem ještě z dalšího zdroje krátké vyjádření, že se toto nazývá manželský celibát (tj. sex pouze za účelem plození dětí) a že takový manželský pár býval v určitých komunitách ve veliké úctě.


[quote=&quot;pid:35403, uid:312&quot;]Toto je mi zn&aacute;m&eacute;. Nezn&aacute;me je mi, jestli tady někdo je, kdo se t&iacute;m ř&iacute;d&iacute;. Pokud se to tady jen hl&aacute;s&aacute;, ale nepraktikuje, i když tomu nic nebr&aacute;n&iacute;, považuji to za pokrytectv&iacute;. [/quote] V&iacute;m o sociologick&eacute; skupině (rozd&iacute;ln&eacute; od studentů KSB), kteř&iacute; by se t&iacute;m měli ř&iacute;dit (dostali ze sv&eacute;ho zdroje v podstatě shodnou instrukci). Jestli se t&iacute;m v praxi ř&iacute;d&iacute;, či jak jsou &uacute;spě&scaron;n&iacute;, nev&iacute;m ... budu se snažit to zjistit. Mysl&iacute;m, že si to VP SSSR nevycucal z prstu. Sly&scaron;el jsem je&scaron;tě z dal&scaron;&iacute;ho zdroje kr&aacute;tk&eacute; vyj&aacute;dřen&iacute;, že se toto naz&yacute;v&aacute; manželsk&yacute; celib&aacute;t (tj. sex pouze za &uacute;čelem plozen&iacute; dět&iacute;) a že takov&yacute; manželsk&yacute; p&aacute;r b&yacute;val v určit&yacute;ch komunit&aacute;ch ve velik&eacute; &uacute;ctě.

Tady musím souhlasit s Rusofilem a naopak tvrdě nesouhlasit se ZS.


Sex spojený s láskou, který ovšem není smyslem sám o sobě, ale jako součást potvrzení vztahu dvou milujících se bytostí rozhodně není nepřirozený nebo proti božímu záměru. To ať mi nikdo netvrdí. A ano je otázka, jak je to pak s vyvrcholením muže a použitím ochrany. Netvrďte mi tu ale, že je lepší pokud spolu dva milující se lidé nemají fyzický styk a muž v plné fyzické síle má raději každotýdenní noční poluce. Sex jen se záměrem početí může být snad v pořádku pro padesátiletého či šedesátiletého, kterému už se životní síla obnovuje velmi pomalu. Ale i tak si myslím, že milovat se v přiměřené míře třebas i bez vyvrcholení nemůže být něco nepřirozeného.


Ano, dělat sex sám pro sebe, bez lásky, to je špatné. A naopak si myslím, že v případě, že skutečně milujete opravdovou láskou (nikoliv závislostí na druhém) míru v sexu najdete velice snadno. Určitě se vám sex nestane smyslem sám o sobě.


Tady mus&iacute;m souhlasit s Rusofilem a naopak tvrdě nesouhlasit se ZS. Sex spojen&yacute; s l&aacute;skou, kter&yacute; ov&scaron;em nen&iacute; smyslem s&aacute;m o sobě, ale jako souč&aacute;st potvrzen&iacute; vztahu dvou miluj&iacute;c&iacute;ch se bytost&iacute; rozhodně nen&iacute; nepřirozen&yacute; nebo proti bož&iacute;mu z&aacute;měru. To ať mi nikdo netvrd&iacute;. A ano je ot&aacute;zka, jak je to pak s vyvrcholen&iacute;m muže a použit&iacute;m ochrany. Netvrďte mi tu ale, že je lep&scaron;&iacute; pokud spolu dva miluj&iacute;c&iacute; se lid&eacute; nemaj&iacute; fyzick&yacute; styk a muž v pln&eacute; fyzick&eacute; s&iacute;le m&aacute; raději každot&yacute;denn&iacute; nočn&iacute; poluce. Sex jen se z&aacute;měrem počet&iacute; může b&yacute;t snad v poř&aacute;dku pro pades&aacute;tilet&eacute;ho či &scaron;edes&aacute;tilet&eacute;ho, kter&eacute;mu už se životn&iacute; s&iacute;la obnovuje velmi pomalu. Ale i tak si mysl&iacute;m, že milovat se v přiměřen&eacute; m&iacute;ře třebas i bez vyvrcholen&iacute; nemůže b&yacute;t něco nepřirozen&eacute;ho. Ano, dělat sex s&aacute;m pro sebe, bez l&aacute;sky, to je &scaron;patn&eacute;. A naopak si mysl&iacute;m, že v př&iacute;padě, že skutečně milujete opravdovou l&aacute;skou (nikoliv z&aacute;vislost&iacute; na druh&eacute;m) m&iacute;ru v sexu najdete velice snadno. Určitě se v&aacute;m sex nestane smyslem s&aacute;m o sobě.

Později mě napadla otázka: Mohlo by to znamenat nové směřování řízením(davu) k probuzení těchto vyšších energií(psychika Člověk), něco jako souhlas, podpora nebo je to spíš manipulace a převzetí řízení za účelem odmítnout učení vnímání, čeho vlastně?

To hovoríš asi o filme, však? Zatiaľ som ho nevidel, tak neviem posúdiť.


[quote=&quot;pid:35399, uid:641&quot;]Později mě napadla ot&aacute;zka: Mohlo by to znamenat nov&eacute; směřov&aacute;n&iacute; ř&iacute;zen&iacute;m(davu) k probuzen&iacute; těchto vy&scaron;&scaron;&iacute;ch energi&iacute;(psychika Člověk), něco jako souhlas, podpora nebo je to sp&iacute;&scaron; manipulace a převzet&iacute; ř&iacute;zen&iacute; za &uacute;čelem odm&iacute;tnout učen&iacute; vn&iacute;m&aacute;n&iacute;, čeho vlastně?[/quote] To hovor&iacute;&scaron; asi o filme, v&scaron;ak? Zatiaľ som ho nevidel, tak neviem pos&uacute;diť.

tj. sex pouze za účelem plození dětí
Tady bacha, abychom nesklouzli do puritánství...že??


Slovo sex osobně nechám sexuologům, já totiž celkem rád mrdám. Je to jako tanec, hudební forma. Je to rytmická frekvence. Má svou identitu v tónině, modulaci v opakování, gradaci a taky uspokojivé zakončení.
Mrdám ne proto, abych uspokojil sebe, ale abych obdaroval svého partnera a zároveň se snažím stejný dar zrcadlově přijmout. Základní princip lidství ...umět dát a přijmout, synergie jemnohmotných úrovni. Žena je pohárem tvůrčího prostředí a muž dodá potenciál vulgo božskou jiskru, pohledem přírodní magie. Muž by tedy neměl střílet naslepo a nebo po všem co se kde hýbe. Zbytečně tak plýtvat božskou municí a žena nechat chlemtat každého obejdou z jejího tvůrčího poháru. Takový večerní zamyšlení.... smile


[quote=&quot;pid:35406, uid:388&quot;]tj. sex pouze za &uacute;čelem plozen&iacute; dět&iacute;[/quote]Tady bacha, abychom nesklouzli do purit&aacute;nstv&iacute;...že?? Slovo sex osobně nech&aacute;m sexuologům, j&aacute; totiž celkem r&aacute;d mrd&aacute;m. Je to jako tanec, hudebn&iacute; forma. Je to rytmick&aacute; frekvence. M&aacute; svou identitu v t&oacute;nině, modulaci v opakov&aacute;n&iacute;, gradaci a taky uspokojiv&eacute; zakončen&iacute;. Mrd&aacute;m ne proto, abych uspokojil sebe, ale abych obdaroval sv&eacute;ho partnera a z&aacute;roveň se snaž&iacute;m stejn&yacute; dar zrcadlově přijmout. Z&aacute;kladn&iacute; princip lidstv&iacute; ...umět d&aacute;t a přijmout, synergie jemnohmotn&yacute;ch &uacute;rovni. Žena je poh&aacute;rem tvůrč&iacute;ho prostřed&iacute; a muž dod&aacute; potenci&aacute;l vulgo božskou jiskru, pohledem př&iacute;rodn&iacute; magie. Muž by tedy neměl stř&iacute;let naslepo a nebo po v&scaron;em co se kde h&yacute;be. Zbytečně tak pl&yacute;tvat božskou munic&iacute; a žena nechat chlemtat každ&eacute;ho obejdou z jej&iacute;ho tvůrč&iacute;ho poh&aacute;ru. Takov&yacute; večern&iacute; zamy&scaron;len&iacute;.... :)

Vedi.Vini......

já totiž celkem rád mrdám

Zdánlivě načapán při použití neadekvátního pojmu.
Avšak z dalšího
Je to jako tanec, hudební forma. Je to rytmická frekvence.

plyne, že jenom chápe více.
Detail viz zde
https://www.stream.cz/uzliky-na-jazyku/mrdat-tento-vulgarismus-nejhrubsiho-zrna-byl-driv-bezny-vyraz-pro-pohyb-285217
(“Ve staročeském textu eposu „O Tristramovi a Izaldě“ se dočteme přechodníkovou vazbu o tom, že jakýsi psík na Tristrama štěkal „mrdaje ocasem“. V tehdejší době totiž sloveso „mrdati“ neslo význam „pohybovat nějakou částí těla ze strany na stranu“. Ostatně, co jiného by ten pejsek mohl ocasem provádět.”)


[quote=&quot;pid:35413, uid:190&quot;]j&aacute; totiž celkem r&aacute;d mrd&aacute;m[/quote] Zd&aacute;nlivě načap&aacute;n při použit&iacute; neadekv&aacute;tn&iacute;ho pojmu. Av&scaron;ak z dal&scaron;&iacute;ho [quote=&quot;pid:35413, uid:190&quot;]Je to jako tanec, hudebn&iacute; forma. Je to rytmick&aacute; frekvence.[/quote] plyne, že jenom ch&aacute;pe v&iacute;ce. Detail viz zde https://www.stream.cz/uzliky-na-jazyku/mrdat-tento-vulgarismus-nejhrubsiho-zrna-byl-driv-bezny-vyraz-pro-pohyb-285217 (&ldquo;Ve staročesk&eacute;m textu eposu &bdquo;O Tristramovi a Izaldě&ldquo; se dočteme přechodn&iacute;kovou vazbu o tom, že jak&yacute;si ps&iacute;k na Tristrama &scaron;těkal &bdquo;mrdaje ocasem&ldquo;. V tehdej&scaron;&iacute; době totiž sloveso &bdquo;mrdati&ldquo; neslo v&yacute;znam &bdquo;pohybovat nějakou č&aacute;st&iacute; těla ze strany na stranu&ldquo;. Ostatně, co jin&eacute;ho by ten pejsek mohl ocasem prov&aacute;dět.&rdquo;)

Mrdám ne proto, abych uspokojil sebe, ale abych obdaroval svého partnera a zároveň se snažím stejný dar zrcadlově přijmout.

Partnera? Proč sdělení kazit touhle unisex formulací, když máme partnerku?


[quote=&quot;pid:35413, uid:190&quot;]Mrd&aacute;m ne proto, abych uspokojil sebe, ale abych obdaroval sv&eacute;ho partnera a z&aacute;roveň se snaž&iacute;m stejn&yacute; dar zrcadlově přijmout.[/quote] Partnera? Proč sdělen&iacute; kazit touhle unisex formulac&iacute;, když m&aacute;me partnerku?

To, že dneska lidi při slovu láska povětšinou netuší, o čem je řeč - to je výsledkem mnohaleté "diverze" v podobě záměny "pojmů za dojmy" (jako např. spojit lásku se sexem).

Už samo slovo “sex” je diverzí do našeho Slovanského jazyka. Ne nadarmo se takováto slova nazývají “cizí”.
Synonyma neexistují, každé slovo má vlastní obraz.
Z toho plyne, že sex nemá s láskou (tím méně s pojmem ľúbosť (любо́вь)) nic společného.


[quote=&quot;pid:35312, uid:203&quot;]To, že dneska lidi při slovu l&aacute;ska povět&scaron;inou netu&scaron;&iacute;, o čem je řeč - to je v&yacute;sledkem mnohalet&eacute; &quot;diverze&quot; v podobě z&aacute;měny &quot;pojmů za dojmy&quot; (jako např. spojit l&aacute;sku se sexem).[/quote] Už samo slovo &ldquo;sex&rdquo; je diverz&iacute; do na&scaron;eho Slovansk&eacute;ho jazyka. Ne nadarmo se takov&aacute;to slova naz&yacute;vaj&iacute; &ldquo;ciz&iacute;&rdquo;. Synonyma neexistuj&iacute;, každ&eacute; slovo m&aacute; vlastn&iacute; obraz. Z toho plyne, že sex nem&aacute; s l&aacute;skou (t&iacute;m m&eacute;ně s pojmem ľ&uacute;bosť (любо́вь)) nic společn&eacute;ho.

Partnera?
hmm .... tak to díky Počtáři. Má čarokrásně jediná mi kdysi řekla, že jsem latentní buzna. Toto je jako druhý deja vu. ......smile Máme v tom aspoň zahrnutou i tu pětiprocentní menšinu smile


[quote=&quot;pid:35422, uid:240&quot;]Partnera?[/quote]hmm .... tak to d&iacute;ky Počt&aacute;ři. M&aacute; čarokr&aacute;sně jedin&aacute; mi kdysi řekla, že jsem latentn&iacute; buzna. Toto je jako druh&yacute; deja vu. ......:D M&aacute;me v tom aspoň zahrnutou i tu pětiprocentn&iacute; men&scaron;inu 8)

Vedi.Vini......

Upravené 1. 10. 2021 o 00:57

Má čarokrásně jediná mi kdysi řekla, že jsem latentní buzna.

Tak to buď klidný, tos ju enom nečím nasral...
:-)
(né 5%, narativ je 4%)
(a není to 4%, to schválně nafukují ;-)
Tj. 1%.
To mi přijde reálné. Říkejme tomu % “od narození”. K tomu 1% “kulturních”. A 2% navíc, jako propaganda.
To je dle mého propočtu reálná struktura mantry 4%.


[quote=&quot;pid:35425, uid:190&quot;]M&aacute; čarokr&aacute;sně jedin&aacute; mi kdysi řekla, že jsem latentn&iacute; buzna.[/quote] Tak to buď klidn&yacute;, tos ju enom neč&iacute;m nasral... :-) (n&eacute; 5%, narativ je 4%) (a nen&iacute; to 4%, to schv&aacute;lně nafukuj&iacute; ;-) [quote=&quot;pid:22996, uid:240&quot;]Tj. 1%. To mi přijde re&aacute;ln&eacute;. Ř&iacute;kejme tomu % &ldquo;od narozen&iacute;&rdquo;. K tomu 1% &ldquo;kulturn&iacute;ch&rdquo;. A 2% nav&iacute;c, jako propaganda. To je dle m&eacute;ho propočtu re&aacute;ln&aacute; struktura mantry 4%.[/quote]

To hovoríš asi o filme, však? Zatiaľ som ho nevidel, tak neviem posúdiť.

Ano, o filmu, je celkově zajímavej, tím co říká. Zajímal by mě tvůj názor jestli to uvidíš a srovnání třeba s I pet goat.


[quote=&quot;pid:35412, uid:6&quot;]To hovor&iacute;&scaron; asi o filme, v&scaron;ak? Zatiaľ som ho nevidel, tak neviem pos&uacute;diť.[/quote] Ano, o filmu, je celkově zaj&iacute;mavej, t&iacute;m co ř&iacute;k&aacute;. Zaj&iacute;mal by mě tvůj n&aacute;zor jestli to uvid&iacute;&scaron; a srovn&aacute;n&iacute; třeba s I pet goat.

Tady bacha, abychom nesklouzli do puritánství...že??


Slovo sex osobně nechám sexuologům, já totiž celkem rád mrdám. Je to jako tanec, hudební forma. Je to rytmická frekvence. Má svou identitu v tónině, modulaci v opakování, gradaci a taky uspokojivé zakončení.


Teda, ty si mrdání fakt užíváš, úplně vidím jak se vlníš, ale lásku v tom nehledej, je to libido a vychutnáváš si extázi, jsi v tom mistr, víš, že když dáš dostaneš zpátky, tak mrdáš svojí polovičku s láskou.
Jestli takhle myješ i nádobí, tak bych řekl, že víš co je to prožívat s láskou.
Ps: kamarád Cigán říká bývalým přítelkyním čubky, ale nemyslí to hanlivě(snad ho to časem pustí). Až jsem se oklepal, když to slyšel poprvé smile


[quote=&quot;pid:35413, uid:190&quot;]Tady bacha, abychom nesklouzli do purit&aacute;nstv&iacute;...že?? Slovo sex osobně nech&aacute;m sexuologům, j&aacute; totiž celkem r&aacute;d mrd&aacute;m. Je to jako tanec, hudebn&iacute; forma. Je to rytmick&aacute; frekvence. M&aacute; svou identitu v t&oacute;nině, modulaci v opakov&aacute;n&iacute;, gradaci a taky uspokojiv&eacute; zakončen&iacute;.[/quote] Teda, ty si mrd&aacute;n&iacute; fakt už&iacute;v&aacute;&scaron;, &uacute;plně vid&iacute;m jak se vln&iacute;&scaron;, ale l&aacute;sku v tom nehledej, je to libido a vychutn&aacute;v&aacute;&scaron; si ext&aacute;zi, jsi v tom mistr, v&iacute;&scaron;, že když d&aacute;&scaron; dostane&scaron; zp&aacute;tky, tak mrd&aacute;&scaron; svoj&iacute; polovičku s l&aacute;skou. Jestli takhle myje&scaron; i n&aacute;dob&iacute;, tak bych řekl, že v&iacute;&scaron; co je to prož&iacute;vat s l&aacute;skou. Ps: kamar&aacute;d Cig&aacute;n ř&iacute;k&aacute; b&yacute;val&yacute;m př&iacute;telkyn&iacute;m čubky, ale nemysl&iacute; to hanlivě(snad ho to časem pust&iacute;). Až jsem se oklepal, když to sly&scaron;el poprv&eacute; :)

pokud bychom k lásce hormony nepotřebovali,


A potřebujeme snad? Bylo by dobré uvést jaký hormon. Možná tak nějaký ten hormon dobré nálady. Ty, co ovlivňují sexuální pud, ale rozhodně s láskou nesouvisí. To, že si říkáš "zamiloval jsem se, miluju jí" ještě neznamená, že mluvíš o Lásce. Jaký hormon potřebuju, abych mohla milovat les, krajinu, život sám? Nespojuj lásku a milování jen s plozením dětí.
To je právě ten problém ve "vnímání", o kterém tu píšu.


[quote=&quot;pid:35359, uid:312&quot;]pokud bychom k l&aacute;sce hormony nepotřebovali,[/quote] A potřebujeme snad? Bylo by dobr&eacute; uv&eacute;st jak&yacute; hormon. Možn&aacute; tak nějak&yacute; ten hormon dobr&eacute; n&aacute;lady. Ty, co ovlivňuj&iacute; sexu&aacute;ln&iacute; pud, ale rozhodně s l&aacute;skou nesouvis&iacute;. To, že si ř&iacute;k&aacute;&scaron; &quot;zamiloval jsem se, miluju j&iacute;&quot; je&scaron;tě neznamen&aacute;, že mluv&iacute;&scaron; o L&aacute;sce. Jak&yacute; hormon potřebuju, abych mohla milovat les, krajinu, život s&aacute;m? Nespojuj l&aacute;sku a milov&aacute;n&iacute; jen s plozen&iacute;m dět&iacute;. To je pr&aacute;vě ten probl&eacute;m ve &quot;vn&iacute;m&aacute;n&iacute;&quot;, o kter&eacute;m tu p&iacute;&scaron;u.
Upravené 1. 10. 2021 o 12:19

Přečetla jsem si nové komentáře a jsem z toho docela smutná... Měla jsem za to, že se bavíme o Lásce - ne o vztazích či plození dětí. Copak se to dá směšovat? Vždyť já můžu milovat i svého nejhoršího nepřítele - a znamená to snad, že s ním chci mít dítě?!
Sin Le Noble se ptal, zda je Láska součástí 1. priority (světonázoru). Nevím, myslím si, že ne. Kdybych měla být naprosto konkrétní, pak bych Lásku popsala jako:


  • rozdíl mezi vnímáním světa a života černobíle - a v barvách. Láska dodá ty barvy. Je mnoho lidí, co celý svůj život prožijí "černobílý" a jen málo těch, co vnímají i barvy. Asi tak... Přitom i ti "černobílí" mají své vztahy, své rodiny, své životy, ve kterých se cítí celkem dobře. A tvrdí, jak "milují". Přitom celý život barvy neuvidí, protože milovat neumějí, Lásku neznají a nevědí o tom. Vztah muže a ženy zde popisovaný není Láskou (ale může se jí stát). Je to zalíbení, zamilování, přitažlivost, závislost... a kdovíco ještě. I když svatba proběhne třeba v kostele, i když se berou "z lásky" - o lásku se nejedná. To by nebylo tolik rozvodů. Tolik nevěr, tolik zbůhdarma rozbitých rodin. Láska totiž jen tak nevyšumí - ta přetrvává přes celé věky!

Přečetla jsem si nov&eacute; koment&aacute;ře a jsem z toho docela smutn&aacute;... Měla jsem za to, že se bav&iacute;me o L&aacute;sce - ne o vztaz&iacute;ch či plozen&iacute; dět&iacute;. Copak se to d&aacute; smě&scaron;ovat?** Vždyť j&aacute; můžu milovat i sv&eacute;ho nejhor&scaron;&iacute;ho nepř&iacute;tele - a znamen&aacute; to snad, že s n&iacute;m chci m&iacute;t d&iacute;tě?!** Sin Le Noble se ptal, zda je L&aacute;ska souč&aacute;st&iacute; 1. priority (světon&aacute;zoru). Nev&iacute;m, mysl&iacute;m si, že ne. Kdybych měla b&yacute;t naprosto konkr&eacute;tn&iacute;, pak bych L&aacute;sku popsala jako: - **rozd&iacute;l mezi vn&iacute;m&aacute;n&iacute;m světa a života černob&iacute;le - a v barv&aacute;ch**. L&aacute;ska dod&aacute; ty barvy. Je mnoho lid&iacute;, co cel&yacute; svůj život prožij&iacute; &quot;černob&iacute;l&yacute;&quot; a jen m&aacute;lo těch, co vn&iacute;maj&iacute; i barvy. Asi tak... Přitom i ti &quot;černob&iacute;l&iacute;&quot; maj&iacute; sv&eacute; vztahy, sv&eacute; rodiny, sv&eacute; životy, ve kter&yacute;ch se c&iacute;t&iacute; celkem dobře. A tvrd&iacute;, jak &quot;miluj&iacute;&quot;. Přitom cel&yacute; život barvy neuvid&iacute;, protože milovat neuměj&iacute;, L&aacute;sku neznaj&iacute; a nevěd&iacute; o tom. Vztah muže a ženy zde popisovan&yacute; nen&iacute; L&aacute;skou (ale může se j&iacute; st&aacute;t). Je to zal&iacute;ben&iacute;, zamilov&aacute;n&iacute;, přitažlivost, z&aacute;vislost... a kdov&iacute;co je&scaron;tě. I když svatba proběhne třeba v kostele, i když se berou &quot;z l&aacute;sky&quot; - o l&aacute;sku se nejedn&aacute;. To by nebylo tolik rozvodů. Tolik nevěr, tolik zbůhdarma rozbit&yacute;ch rodin. **L&aacute;ska totiž jen tak nevy&scaron;um&iacute; - ta přetrv&aacute;v&aacute; přes cel&eacute; věky!**

Já se osobně nerad bavím o pojmech jako je láska.
Ale pokud bych se měl pokusit ji definovat, tak je to - alespoň podle mého názoru - nezištné, ale ne sebemrskající upřednostnění někoho či něčeho nad sebe samu.


J&aacute; se osobně nerad bav&iacute;m o pojmech jako je l&aacute;ska. Ale pokud bych se měl pokusit ji definovat, tak je to - alespoň podle m&eacute;ho n&aacute;zoru - **nezi&scaron;tn&eacute;**, ale ne sebemrskaj&iacute;c&iacute; upřednostněn&iacute; někoho či něčeho nad sebe samu.

zamiloval jsem se


Zamilovat se a milovat jsou dva zcela jiné pojmy.


Zrovna tady se mi líbí anglický překlad - to fall in love vs to love.


To první naznačuje, že člověk spadl, že je padlý, zatímco to druhé říká, že miluje.
Zamilovat se může člověk i do někoho, koho vůbec nezná, o kom má mylné představy, třeba i do celebrity z televize, internetu atd...
Zamilovanost může mít velice sobeckých cílů i prostředků k jejich dosažení...


[quote=&quot;pid:35466, uid:203&quot;]zamiloval jsem se[/quote] Zamilovat se a milovat jsou dva zcela jin&eacute; pojmy. Zrovna tady se mi l&iacute;b&iacute; anglick&yacute; překlad - to fall in love vs to love. To prvn&iacute; naznačuje, že člověk spadl, že je padl&yacute;, zat&iacute;mco to druh&eacute; ř&iacute;k&aacute;, že miluje. Zamilovat se může člověk i do někoho, koho vůbec nezn&aacute;, o kom m&aacute; myln&eacute; představy, třeba i do celebrity z televize, internetu atd... Zamilovanost může m&iacute;t velice sobeck&yacute;ch c&iacute;lů i prostředků k jejich dosažen&iacute;...

a jsem z toho docela smutná...
Připojuji se k tobě.
Až na některé hlubší vhledy, řada příspěvků říká, že jeho pisatel o tomto tématu moc vědění a i zkušeností nemá. Což neznamená, že se nemohou vyjádřit. Jen občas je dobré si uvědomit, že tím co řeknu k tak velmi závažnému tématu, tím odhaluji především jaký jsem a jak dalece jsem již dospěl na své cestě k Člověku.


Při svém hledání prapůvodní nosné energie života jsem prošel řadou výcviků i zkušeností. Napadlo také někdy někoho, že láska je ve své podstatě jedním z eucitů (nepodmíněných citů), tedy laděná energetická vlna, na kterou když se člověk dokáže naladit, tak pak dokáže zázraky? Dokonce je to jedno z nosných pásem přímé komunikace s Bohem. I tam se lze propojit, pokud se na tuto frekvenci dokážeme naladit - a pak již nic není nemožné. Láska je základ nejvyšší a nejčistší magie tvořící vesmíry i harmonii v nich a může existovat i sama o sobě. Bez ohledu na projevy a naše filozofické kategorie.




Doplněk po 9 hodinách - aneb to nejdůležitější, závěr.
Ten jsem včera již nedopsal a potřebná inspirace/intuice se dostavila až ráno.


Toto frekvenční ladění každého jedince se ovládá jím samým a jedná se o míru jeho psychických schopností. Jde o dovednost práce se svou vlastní myslí ... a to se lze i naučit a trénovat. A podle míry blízkosti svého vnitřního ladění ke správným frekvencím onoho pásma je možné se přiblížit k rezonanci se Zdrojem (Ježíš jej jmenoval Otcem nebeským). Jakmile rezonujeme - tehdy se neseme na energetické vlně nejvyšší síly, která v tom okamžiku námi prochází.
Přetváříme svět a vše co vykonáme je a bude dobré. Je to práce s volnou energií v takové míře, jakou jsme v tom okamžiku schopni unést (protlačit skrze náš biologický skafandr zvaný tělo) a předat dále jiným bez jakýchkoliv nároků na odměnu. A teprve pak vždy trocha té energie (odlesk toho co jsme předali) zbude i pro nás - pokud ji ovšem umíme vnímat (cítit).


Kdo se k této rezonanční vlně (frekvencím) ani nepřiblíží, ten může jen závistivě filozofovat. Jeho popis většinou bude vždy jen malým zkresleným obrázkem kaménku ležícím na cestě, po které lze kráčet, na který láska šlápnula. Buď člověk po té cestě kráčí, anebo jen sedí na jejím okraji a pak může tak akorát filozofovat či kritizovat ty, kteří tou cestou již kráčí. Pochopit je však nemůže - sám je na jiné nosné vlně/frekvenci.


Pozn.: těch eucitů je několik a vymezují klíčové pásmo spojení se Zdrojem.


[quote=&quot;pid:35481, uid:203&quot;]a jsem z toho docela smutn&aacute;...[/quote]Připojuji se k tobě. Až na někter&eacute; hlub&scaron;&iacute; vhledy, řada př&iacute;spěvků ř&iacute;k&aacute;, že jeho pisatel o tomto t&eacute;matu moc věděn&iacute; a i zku&scaron;enost&iacute; nem&aacute;. Což neznamen&aacute;, že se nemohou vyj&aacute;dřit. Jen občas je dobr&eacute; si uvědomit, že t&iacute;m co řeknu k tak velmi z&aacute;važn&eacute;mu t&eacute;matu, t&iacute;m odhaluji předev&scaron;&iacute;m jak&yacute; jsem a jak dalece jsem již dospěl na sv&eacute; cestě k Člověku. Při sv&eacute;m hled&aacute;n&iacute; prapůvodn&iacute; nosn&eacute; energie života jsem pro&scaron;el řadou v&yacute;cviků i zku&scaron;enost&iacute;. Napadlo tak&eacute; někdy někoho, že l&aacute;ska je ve sv&eacute; podstatě jedn&iacute;m z eucitů (nepodm&iacute;něn&yacute;ch citů), tedy laděn&aacute; energetick&aacute; vlna, na kterou když se člověk dok&aacute;že naladit, tak pak dok&aacute;že z&aacute;zraky? Dokonce je to jedno z nosn&yacute;ch p&aacute;sem př&iacute;m&eacute; komunikace s Bohem. I tam se lze propojit, pokud se na tuto frekvenci dok&aacute;žeme naladit - a pak již nic nen&iacute; nemožn&eacute;. **L&aacute;ska je z&aacute;klad nejvy&scaron;&scaron;&iacute; a nejčist&scaron;&iacute; magie tvoř&iacute;c&iacute; vesm&iacute;ry i harmonii v nich a může existovat i sama o sobě.** Bez ohledu na projevy a na&scaron;e filozofick&eacute; kategorie. --- **Doplněk** po 9 hodin&aacute;ch - aneb to nejdůležitěj&scaron;&iacute;, **z&aacute;věr**. Ten jsem včera již nedopsal a potřebn&aacute; inspirace/intuice se dostavila až r&aacute;no. _Toto frekvenčn&iacute; laděn&iacute; každ&eacute;ho jedince se ovl&aacute;d&aacute; j&iacute;m sam&yacute;m a jedn&aacute; se o m&iacute;ru jeho psychick&yacute;ch schopnost&iacute;. Jde o dovednost pr&aacute;ce se svou vlastn&iacute; mysl&iacute; ... a to se lze i naučit a tr&eacute;novat. A podle m&iacute;ry bl&iacute;zkosti sv&eacute;ho vnitřn&iacute;ho laděn&iacute; ke spr&aacute;vn&yacute;m frekvenc&iacute;m onoho p&aacute;sma je možn&eacute; se přibl&iacute;žit k rezonanci se Zdrojem (Jež&iacute;&scaron; jej jmenoval Otcem nebesk&yacute;m)._ **Jakmile rezonujeme - tehdy se neseme na energetick&eacute; vlně nejvy&scaron;&scaron;&iacute; s&iacute;ly, kter&aacute; v tom okamžiku n&aacute;mi proch&aacute;z&iacute;.** Přetv&aacute;ř&iacute;me svět a v&scaron;e co vykon&aacute;me je a bude dobr&eacute;. Je to pr&aacute;ce s volnou energi&iacute; v takov&eacute; m&iacute;ře, jakou jsme v tom okamžiku schopni un&eacute;st (protlačit skrze n&aacute;&scaron; biologick&yacute; skafandr zvan&yacute; tělo) a **předat d&aacute;le jin&yacute;m** bez jak&yacute;chkoliv n&aacute;roků na odměnu. A teprve pak vždy trocha t&eacute; energie (odlesk toho co jsme předali) zbude i pro n&aacute;s - pokud ji ov&scaron;em um&iacute;me vn&iacute;mat (c&iacute;tit). Kdo se k t&eacute;to rezonančn&iacute; vlně (frekvenc&iacute;m) ani nepřibl&iacute;ž&iacute;, ten může jen z&aacute;vistivě filozofovat. Jeho popis vět&scaron;inou bude vždy jen mal&yacute;m zkreslen&yacute;m obr&aacute;zkem kam&eacute;nku lež&iacute;c&iacute;m na cestě, po kter&eacute; lze kr&aacute;čet, na kter&yacute; l&aacute;ska &scaron;l&aacute;pnula. Buď člověk po t&eacute; cestě kr&aacute;č&iacute;, anebo jen sed&iacute; na jej&iacute;m okraji a pak může tak akor&aacute;t filozofovat či kritizovat ty, kteř&iacute; tou cestou již kr&aacute;č&iacute;. Pochopit je v&scaron;ak nemůže - s&aacute;m je na jin&eacute; nosn&eacute; vlně/frekvenci. Pozn.: těch eucitů je několik a vymezuj&iacute; kl&iacute;čov&eacute; p&aacute;smo spojen&iacute; se Zdrojem.
Upravené 2. 10. 2021 o 09:38

škoda, že svůj příspěvek končíš trochu(pro mě) smutně o samotě

Není důvod smutnit. Člověk osvícené mysli, Milující, podstoupil zkoušku „pozemské moci, pýchy a bohatsví“. Nic intelektuálního, nic sobeckého a nic zevního jej již neodkloní od Božího Záměru. Stává se prostředkem dokonale nezištného a dokonale neosobního vyjádření božské idey. Není osamocen, naopak, je integrován se všemi.
„Miluj bližního svého jako sebe sama“


Základy sociologie- 4, O lásce - citace
Jenže ti, kteří Milují, o Lásce mluvit nepotřebují...


Láska nikoho k nikomu ani k ničemu nepoutá, ona naopak osvobozuje z nesvobody pout každého, kdo ji v sobě nalezne. A těm vztahům, které předtím stačily být navázány na základě nějakých příchylností, Láska, když přijde a převezme svá práva, přidá novou kvalitu, neboť přemění jejich vnitřní podstatu a celý systém vzájemných vztahů s vnějším světem.


A ta svoboda vůle (ad 52), kterou člověku přináší nalezená schopnost Milovat, nikdy nepřijme absolutní svévoli, i když je to právě tato absolutní svévole (bezohledné a neodpovědné jednání), kterou si mnozí se skutečnou svobodou ztotožňují; a dělají to navzdory tomu, že svoboda, to je С-овестью ВО-дительство БО-гом ДA-нное / S-vědomím VO-vedení BO-hem DA-né – jehož může být dosaženo pouze v Lásce.


(52) Svoboda vůle se vně Lásky nevyskytuje; vně Lásky existuje svoboda volby (moje pozn. "rozhodnutí" ) a příležitost pro uplatnění síly vůle v boji s diktátem instinktů a vášní, jež vznikají pod vlivem různorodých příchylností, diktátu „silných tohoto světa“, a pod tlakem kulturních norem (které nejsou ve všem a ne vždy pravověrné), okolností apod.


(55) pod čarou - citace autorů knihy k epizodě ze sovětského filmu Dočkáme se pondělí
Láska je nemilosrdná (moje pozn. více mi sedí „přísná“): naše vysvětlení k citaci. Jenže pravda řečená v Lásce je schopná druhého člověka přimět k rozvoji jeho osobnosti, přestože pro něj může být v okamžiku pronášení velmi nepříjemná a urážlivá, neboť narušuje proces samolibosti, ve kterém žije. (moje pozn. u osobnosti může zvýšit agresivitu, nebo naopak poskytnout ochutnávku doteku Lásky, ten blažený pocit klidu v nitru).


[quote=&quot;pid:35306, uid:641&quot;]&scaron;koda, že svůj př&iacute;spěvek konč&iacute;&scaron; trochu(pro mě) smutně o samotě[/quote] Nen&iacute; důvod smutnit. Člověk osv&iacute;cen&eacute; mysli, Miluj&iacute;c&iacute;, podstoupil zkou&scaron;ku &bdquo;pozemsk&eacute; moci, p&yacute;chy a bohatsv&iacute;&ldquo;. Nic intelektu&aacute;ln&iacute;ho, nic sobeck&eacute;ho a nic zevn&iacute;ho jej již neodklon&iacute; od Bož&iacute;ho Z&aacute;měru. St&aacute;v&aacute; se prostředkem dokonale nezi&scaron;tn&eacute;ho a dokonale neosobn&iacute;ho vyj&aacute;dřen&iacute; božsk&eacute; idey. Nen&iacute; osamocen, naopak, je integrov&aacute;n se v&scaron;emi. _&bdquo;Miluj bližn&iacute;ho sv&eacute;ho jako sebe sama&ldquo;_ Z&aacute;klady sociologie- 4, O l&aacute;sce - citace _Jenže ti, kteř&iacute; Miluj&iacute;, o L&aacute;sce mluvit nepotřebuj&iacute;..._ _**L&aacute;ska nikoho k nikomu ani k ničemu nepout&aacute;**, ona naopak osvobozuje z nesvobody pout každ&eacute;ho, kdo ji v sobě nalezne. A těm vztahům, kter&eacute; předt&iacute;m stačily b&yacute;t nav&aacute;z&aacute;ny na z&aacute;kladě nějak&yacute;ch př&iacute;chylnost&iacute;, L&aacute;ska, když přijde a převezme sv&aacute; pr&aacute;va, **přid&aacute; novou kvalitu**, neboť přeměn&iacute; jejich vnitřn&iacute; podstatu a cel&yacute; syst&eacute;m vz&aacute;jemn&yacute;ch vztahů s vněj&scaron;&iacute;m světem. _ _A ta svoboda vůle_ (ad 52)_, kterou člověku přin&aacute;&scaron;&iacute; nalezen&aacute; schopnost Milovat, **nikdy nepřijme absolutn&iacute; sv&eacute;voli**, i když je to pr&aacute;vě tato absolutn&iacute; sv&eacute;vole (bezohledn&eacute; a neodpovědn&eacute; jedn&aacute;n&iacute;), kterou si mnoz&iacute; se skutečnou svobodou ztotožňuj&iacute;; a dělaj&iacute; to navzdory tomu, že svoboda, to je С-овестью ВО-дительство БО-гом ДA-нное / S-vědom&iacute;m VO-veden&iacute; BO-hem DA-n&eacute; &ndash; jehož může b&yacute;t dosaženo pouze v L&aacute;sce._ (52) _**Svoboda vůle se vně L&aacute;sky nevyskytuje**; vně L&aacute;sky existuje_ _svoboda volby_ (moje pozn. &quot;rozhodnut&iacute;&quot; ) _a př&iacute;ležitost pro uplatněn&iacute; s&iacute;ly vůle v boji s dikt&aacute;tem instinktů a v&aacute;&scaron;n&iacute;, jež vznikaj&iacute; pod vlivem různorod&yacute;ch př&iacute;chylnost&iacute;, dikt&aacute;tu &bdquo;siln&yacute;ch tohoto světa&ldquo;, a pod tlakem kulturn&iacute;ch norem (kter&eacute; nejsou ve v&scaron;em a ne vždy pravověrn&eacute;), okolnost&iacute; apod._ (55) pod čarou - citace autorů knihy k epizodě ze sovětsk&eacute;ho filmu Dočk&aacute;me se ponděl&iacute; _L&aacute;ska je nemilosrdn&aacute;_ (moje pozn. v&iacute;ce mi sed&iacute; &bdquo;př&iacute;sn&aacute;&ldquo;): _na&scaron;e_ _vysvětlen&iacute; k citaci. Jenže pravda řečen&aacute; v L&aacute;sce je schopn&aacute; druh&eacute;ho člověka přimět k rozvoji jeho osobnosti, přestože pro něj může b&yacute;t v okamžiku pron&aacute;&scaron;en&iacute; velmi nepř&iacute;jemn&aacute; a ur&aacute;žliv&aacute;, neboť naru&scaron;uje proces samolibosti, ve kter&eacute;m žije._ (moje pozn. u osobnosti může zv&yacute;&scaron;it agresivitu, nebo naopak poskytnout ochutn&aacute;vku doteku L&aacute;sky, ten blažen&yacute; pocit klidu v nitru).

Bylo by dobré uvést jaký hormon.

@Rusofil o tom písal v inom vlákne (oplatí sa pozrieť celé vlákno od vrchu): https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3179/3-glob-aacute-lny-prediktor-glob-aacute-lne-koncepty/2#post-34937
Táto téma začala práve v tom vedľajšom vlákne hore. Hovorilo sa tam o nepodmienečnej láske, čo to vlastne je, ako to kto chápe. Rusofil do toho doplnil ako to funguje v tele na úrovni hormónov.

[quote=&quot;pid:35466, uid:203&quot;]Bylo by dobr&eacute; uv&eacute;st jak&yacute; hormon.[/quote] @Rusofil o tom p&iacute;sal v inom vl&aacute;kne (oplat&iacute; sa pozrieť cel&eacute; vl&aacute;kno od vrchu): https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3179/3-glob-aacute-lny-prediktor-glob-aacute-lne-koncepty/2#post-34937 T&aacute;to t&eacute;ma začala pr&aacute;ve v tom vedľaj&scaron;om vl&aacute;kne hore. Hovorilo sa tam o nepodmienečnej l&aacute;ske, čo to vlastne je, ako to kto ch&aacute;pe. Rusofil do toho doplnil ako to funguje v tele na &uacute;rovni horm&oacute;nov.

@Jardob: Ale.... já to četla. Sledovala jsem tuhle diskusi od začátku. A žádný z těch jmenovaných hormonů neovlivňuje Lásku. To popisované je "chemií plození" a tu skutečně máme v sobě zakódovanou (pro zdárné potomstvo), ale to nemá s Láskou co dělat. Žádný z těch hormonů se netvoří při pohledu na milované zvíře nebo milovanou přírodní scenérii. Přitom i to JE Láska stejné intenzity.
Proto jsem se ozvala = že Láska není (jen) o vztazích mezi partnery, není jimi vázaná, nezávisí na nich. Láska je může "jen" naplnit - ale stejně tak může naplnit každou "činnost" na světě. Ona je totiž jedinou tvořivou silou vesmíru. A jakmile zúžíme diskusi pouze na vztah potencionálních rodičů, pak se k ničemu nedobereme.

@Jardob: Ale.... j&aacute; to četla. Sledovala jsem tuhle diskusi od zač&aacute;tku. A ž&aacute;dn&yacute; z těch jmenovan&yacute;ch hormonů **neovlivňuje** L&aacute;sku. To popisovan&eacute; je &quot;chemi&iacute; plozen&iacute;&quot; a tu skutečně m&aacute;me v sobě zak&oacute;dovanou (pro zd&aacute;rn&eacute; potomstvo), ale to nem&aacute; s L&aacute;skou co dělat. Ž&aacute;dn&yacute; z těch hormonů se netvoř&iacute; při pohledu na milovan&eacute; zv&iacute;ře nebo milovanou př&iacute;rodn&iacute; scen&eacute;rii. Přitom i to JE L&aacute;ska stejn&eacute; intenzity. Proto jsem se ozvala = že L&aacute;ska nen&iacute; (jen) o vztaz&iacute;ch mezi partnery, nen&iacute; jimi v&aacute;zan&aacute;, nez&aacute;vis&iacute; na nich. L&aacute;ska je může &quot;jen&quot; naplnit - ale stejně tak může naplnit každou &quot;činnost&quot; na světě. **Ona je totiž jedinou tvořivou silou vesm&iacute;ru**. A jakmile z&uacute;ž&iacute;me diskusi pouze na vztah potencion&aacute;ln&iacute;ch rodičů, pak se k ničemu nedobereme.

@Kiru a Badatel:
Moc děkuji, aspoň trochu té radosti jsem si z debaty odnesla.

@Kiru a Badatel: Moc děkuji, aspoň trochu t&eacute; radosti jsem si z debaty odnesla.

Žádný z těch hormonů se netvoří při pohledu na milované zvíře nebo milovanou přírodní scenérii.

Tady se velmi mýlíš, tím hormonem je dopamin.


[quote=&quot;pid:35649, uid:203&quot;]Ž&aacute;dn&yacute; z těch hormonů se netvoř&iacute; při pohledu na milovan&eacute; zv&iacute;ře nebo milovanou př&iacute;rodn&iacute; scen&eacute;rii.[/quote] Tady se velmi m&yacute;l&iacute;&scaron;, t&iacute;m hormonem je dopamin.

tím hormonem je dopamin.


Nejsem sice v oblasti tvorby hormonů nebo chemických reakcí lidského těla zrovna vzdělaná, ale někde mám zasunuté, že právě dopamin se dá "vyvolat" i chemicky. Takže z toho plyne, že Lásku si přivolám nějakou chemií nebo drogou? To tedy rozhodně ne. Obávám se od samého začátku, že nemluvíme o tom samém.
Jinak - nechci se dohadovat o hormonech - je to zbytečné k pochopení významu slova. Šlo mi jen o to, abychom Lásku nevztahovali jen k lásce milenecké.


[quote=&quot;pid:35651, uid:312&quot;]t&iacute;m hormonem je dopamin.[/quote] Nejsem sice v oblasti tvorby hormonů nebo chemick&yacute;ch reakc&iacute; lidsk&eacute;ho těla zrovna vzdělan&aacute;, ale někde m&aacute;m zasunut&eacute;, že pr&aacute;vě dopamin se d&aacute; &quot;vyvolat&quot; i chemicky. Takže z toho plyne, že L&aacute;sku si přivol&aacute;m nějakou chemi&iacute; nebo drogou? To tedy rozhodně ne. Ob&aacute;v&aacute;m se od sam&eacute;ho zač&aacute;tku, že nemluv&iacute;me o tom sam&eacute;m. Jinak - nechci se dohadovat o hormonech - je to zbytečn&eacute; k pochopen&iacute; v&yacute;znamu slova. &Scaron;lo mi jen o to, abychom L&aacute;sku nevztahovali jen k l&aacute;sce mileneck&eacute;.

právě dopamin se dá "vyvolat" i chemicky

Samozřejmě, že účinky, jaké má dopamin se dají vyvolat i chemicky. Psal jsem o tom také v tom elaborátu o hormonech. Ne nadarmo se říká, že tito lidé dopují, což je od slova dopamin.
Já také již nemám co k tomu doplnit a také tě nehodlám přesvědčovat o své pravdě.
Napsal jsem jen svůj názor, který jsem čerpal a zhustil ze statí lékařů endokrinologů a psychiatrů, z čehož jeden z nich byl v minulosti naší největší kapacitou, co se týče mezilidských vztahů a jeho jméno je legendární. Takže to mám přímo od pramene (rodinný příslušník). Já osobně nejsem odborník, ale něco jsem za ta léta pochytil.


[quote=&quot;pid:35657, uid:203&quot;]pr&aacute;vě dopamin se d&aacute; &quot;vyvolat&quot; i chemicky[/quote] Samozřejmě, že &uacute;činky, jak&eacute; m&aacute; dopamin se daj&iacute; vyvolat i chemicky. Psal jsem o tom tak&eacute; v tom elabor&aacute;tu o hormonech. Ne nadarmo se ř&iacute;k&aacute;, že tito lid&eacute; dopuj&iacute;, což je od slova dopamin. J&aacute; tak&eacute; již nem&aacute;m co k tomu doplnit a tak&eacute; tě nehodl&aacute;m přesvědčovat o sv&eacute; pravdě. Napsal jsem jen svůj n&aacute;zor, kter&yacute; jsem čerpal a zhustil ze stat&iacute; l&eacute;kařů endokrinologů a psychiatrů, z čehož jeden z nich byl v minulosti na&scaron;&iacute; největ&scaron;&iacute; kapacitou, co se t&yacute;če mezilidsk&yacute;ch vztahů a jeho jm&eacute;no je legend&aacute;rn&iacute;. Takže to m&aacute;m př&iacute;mo od pramene (rodinn&yacute; př&iacute;slu&scaron;n&iacute;k). J&aacute; osobně nejsem odborn&iacute;k, ale něco jsem za ta l&eacute;ta pochytil.
Upravené 2. 10. 2021 o 22:26

@Rusofil: Přece jen ještě něco k naší debatě.
Až teď jsem si přečetla, co ten dopamin má podle vědců "na svědomí" - a tady se přiznám, že neumím posoudit, zda se podílí na "mém obrazu" Lásky.
Ve svých názorech vycházím z toho, že nemůžu mít přeci mozek a nervy neustále "pod hormony" - a to by v tom "mém obrazu" tak bylo. Mám Lásku za trvalý stav duše - ne za nějaký pocit či vzruch, co přichází jen v některých konkrétních situacích. Ten "můj obraz" neumím lépe vysvětlit, neumím to popsat ani lépe vysvětlit - a ani netuším, jestli to vůbec jde. "Má" Láska souvisí i se svědomím, formuje mi světonázor a je rozhodným hlasem v posuzování dobra a zla. A nejsem si vědomá, že by mé nervy a mozek byly přitom v nějakém "vzruchu". Ale posoudit to skutečně neumím - proto diskusi na toto téma (hormony) ze své strany končím. A případně se omlouvám - jestli je ti to třeba.

@Rusofil: Přece jen je&scaron;tě něco k na&scaron;&iacute; debatě. Až teď jsem si přečetla, co ten dopamin m&aacute; podle vědců &quot;na svědom&iacute;&quot; - a tady se přizn&aacute;m, **že neum&iacute;m posoudit, zda se pod&iacute;l&iacute;** na &quot;m&eacute;m obrazu&quot; L&aacute;sky. Ve sv&yacute;ch n&aacute;zorech vych&aacute;z&iacute;m z toho, že nemůžu m&iacute;t přeci mozek a nervy neust&aacute;le &quot;pod hormony&quot; - a to by v tom &quot;m&eacute;m obrazu&quot; tak bylo. M&aacute;m L&aacute;sku za trval&yacute; stav du&scaron;e - ne za nějak&yacute; pocit či vzruch, co přich&aacute;z&iacute; jen v někter&yacute;ch konkr&eacute;tn&iacute;ch situac&iacute;ch. Ten &quot;můj obraz&quot; neum&iacute;m l&eacute;pe vysvětlit, neum&iacute;m to popsat ani l&eacute;pe vysvětlit - a ani netu&scaron;&iacute;m, jestli to vůbec jde. &quot;M&aacute;&quot; L&aacute;ska souvis&iacute; i se svědom&iacute;m, formuje mi světon&aacute;zor a je rozhodn&yacute;m hlasem v posuzov&aacute;n&iacute; dobra a zla. A nejsem si vědom&aacute;, že by m&eacute; nervy a mozek byly přitom v nějak&eacute;m &quot;vzruchu&quot;. Ale posoudit to skutečně neum&iacute;m - proto diskusi na toto t&eacute;ma (hormony) ze sv&eacute; strany konč&iacute;m. A př&iacute;padně se omlouv&aacute;m - jestli je ti to třeba.

Myslím ,že toto téma ukázalo jak nekompletní je naše vnímání reality a kam by mohlo vést v takovém případě řízení.


Zatím není vypracován ani připraven koncept spravedlivé společnosti a HNR neposkytuje konceptuálům nadhled pro tuto práci. Myslím, že je to proto, že něco chybí.


KSB je zbraní a záleží na tom kdo ji použije. Jak by se to mohlo vyvíjet v čase?
KSB nikam nezmizí, jen se setká s lidmi, kteří budou mít aktivované rozšířené vnímání a nebudou už ovládáni pudy, uvidí život z nadhledu a ti integrují KSB do života, budou to oni kdo vytvoří novou společnost příkladem.


Měl jsem trochu obavy, jestli jde vše tak jak má, protože jsem si tvořil obrázek z informací, které jsem měl, že není podchyceno integrování rozšířeného vědomí do systému a jen pár šarlatánů nabízí za velký peníze vidění se zakrytím očí(otevření třetího oka - intuice) a podobně.


Ale ve světě není situace tak zlá jak jsem si myslel, dokonce i u nás.
https://www.svetladil.cz/
Posláním Centra Světladíl je rozšířit jedinečnou mexickou metodologii Viendo por el Mundo do ČR a pomoci tak mnoha dětem a rodičům ke spokojenému a pohodovému životu. V současné chvíli máme lektory v Čechách i na Moravě.(myslím, že videu říká, 100 lektorů u nás)


Pro lepší představu doporučuji reference na jejich webu, aby bylo lépe vidět jakou kvalitu do života přináší aktivace šišinky, aby zde už nedocházelo ke spojování hormonů a různých stupňů psychiky člověka.
Zde je Duše K, která je o vidění ve tmě a aktivaci třetího oka z 25.9.2021
https://www.youtube.com/watch?v=AltIyvgI0ZM


Ps: ten časový horizont nápravy v nečinnosti by byl z pohledu jednoho života dlouhý(pak by platila Boletova prognóza postupných změn), já počítám s "náhodou" brzké laviny(sociální čas bude zvyšovat uvědomění stále rychleji až do bodu přijetí nové kvality většinou).
Zajímavé: z pohledu diváka jsem si odnesl dojem, že když dítěti rozšíříte vědomí, už nemůžete lhát, to je podle mě ta jiskra nové společnosti, jednající v Lásce.


Mysl&iacute;m ,že toto t&eacute;ma uk&aacute;zalo jak nekompletn&iacute; je na&scaron;e vn&iacute;m&aacute;n&iacute; reality a kam by mohlo v&eacute;st v takov&eacute;m př&iacute;padě ř&iacute;zen&iacute;. Zat&iacute;m nen&iacute; vypracov&aacute;n ani připraven koncept spravedliv&eacute; společnosti a HNR neposkytuje konceptu&aacute;lům nadhled pro tuto pr&aacute;ci. Mysl&iacute;m, že je to proto, že něco chyb&iacute;. KSB je zbran&iacute; a z&aacute;lež&iacute; na tom kdo ji použije. Jak by se to mohlo vyv&iacute;jet v čase? KSB nikam nezmiz&iacute;, jen se setk&aacute; s lidmi, kteř&iacute; budou m&iacute;t aktivovan&eacute; roz&scaron;&iacute;řen&eacute; vn&iacute;m&aacute;n&iacute; a nebudou už ovl&aacute;d&aacute;ni pudy, uvid&iacute; život z nadhledu a ti integruj&iacute; KSB do života, budou to oni kdo vytvoř&iacute; novou společnost př&iacute;kladem. Měl jsem trochu obavy, jestli jde v&scaron;e tak jak m&aacute;, protože jsem si tvořil obr&aacute;zek z informac&iacute;, kter&eacute; jsem měl, že nen&iacute; podchyceno integrov&aacute;n&iacute; roz&scaron;&iacute;řen&eacute;ho vědom&iacute; do syst&eacute;mu a jen p&aacute;r &scaron;arlat&aacute;nů nab&iacute;z&iacute; za velk&yacute; pen&iacute;ze viděn&iacute; se zakryt&iacute;m oč&iacute;(otevřen&iacute; třet&iacute;ho oka - intuice) a podobně. Ale ve světě nen&iacute; situace tak zl&aacute; jak jsem si myslel, dokonce i u n&aacute;s. https://www.svetladil.cz/ Posl&aacute;n&iacute;m Centra Světlad&iacute;l je roz&scaron;&iacute;řit jedinečnou mexickou metodologii Viendo por el Mundo do ČR a pomoci tak mnoha dětem a rodičům ke spokojen&eacute;mu a pohodov&eacute;mu životu. V současn&eacute; chv&iacute;li m&aacute;me lektory v Čech&aacute;ch i na Moravě.(mysl&iacute;m, že videu ř&iacute;k&aacute;, 100 lektorů u n&aacute;s) Pro lep&scaron;&iacute; představu doporučuji reference na jejich webu, aby bylo l&eacute;pe vidět jakou kvalitu do života přin&aacute;&scaron;&iacute; aktivace &scaron;i&scaron;inky, aby zde už nedoch&aacute;zelo ke spojov&aacute;n&iacute; hormonů a různ&yacute;ch stupňů psychiky člověka. Zde je Du&scaron;e K, kter&aacute; je o viděn&iacute; ve tmě a aktivaci třet&iacute;ho oka z 25.9.2021 https://www.youtube.com/watch?v=AltIyvgI0ZM Ps: ten časov&yacute; horizont n&aacute;pravy v nečinnosti by byl z pohledu jednoho života dlouh&yacute;(pak by platila Boletova progn&oacute;za postupn&yacute;ch změn), j&aacute; poč&iacute;t&aacute;m s &quot;n&aacute;hodou&quot; brzk&eacute; laviny(soci&aacute;ln&iacute; čas bude zvy&scaron;ovat uvědoměn&iacute; st&aacute;le rychleji až do bodu přijet&iacute; nov&eacute; kvality vět&scaron;inou). Zaj&iacute;mav&eacute;: z pohledu div&aacute;ka jsem si odnesl dojem, že když d&iacute;těti roz&scaron;&iacute;ř&iacute;te vědom&iacute;, už nemůžete lh&aacute;t, to je podle mě ta jiskra nov&eacute; společnosti, jednaj&iacute;c&iacute; v L&aacute;sce.

Rusofile posuzovat lásku podle vědců a psychiatrů a fyzických záležitostí a hormonů je suché vědecké a k ničemu. Sleduju toto vlákno obzvláště pozorně. Jen muži píšou svoje rozumové vývody...Lin se odvážila něco napsat, ještě asi jedna žena a marně. Pro všechny muže přikládám svůj názor. Láska je cit a souvisí s srdcem a citem a štěstím. Můžu ho popsat jako teplo u srdce, štěstí a nádherný psychický stav. Může to být i láska ke zvířatům nejen l lidem. Duchovně rozvinutí lidé milují všechny lidi . A celou přírodu i všechna zvířata. Je to stav,, kdy já cítím vlnění u srdce a neuvěřitelnou lehkost duše.


Rusofile posuzovat l&aacute;sku podle vědců a psychiatrů a fyzick&yacute;ch z&aacute;ležitost&iacute; a hormonů je such&eacute; vědeck&eacute; a k ničemu. Sleduju toto vl&aacute;kno obzvl&aacute;&scaron;tě pozorně. Jen muži p&iacute;&scaron;ou svoje rozumov&eacute; v&yacute;vody...Lin se odv&aacute;žila něco napsat, je&scaron;tě asi jedna žena a marně. Pro v&scaron;echny muže přikl&aacute;d&aacute;m svůj n&aacute;zor. L&aacute;ska je cit a souvis&iacute; s srdcem a citem a &scaron;těst&iacute;m. Můžu ho popsat jako teplo u srdce, &scaron;těst&iacute; a n&aacute;dhern&yacute; psychick&yacute; stav. Může to b&yacute;t i l&aacute;ska ke zv&iacute;řatům nejen l lidem. Duchovně rozvinut&iacute; lid&eacute; miluj&iacute; v&scaron;echny lidi . A celou př&iacute;rodu i v&scaron;echna zv&iacute;řata. Je to stav,, kdy j&aacute; c&iacute;t&iacute;m vlněn&iacute; u srdce a neuvěřitelnou lehkost du&scaron;e.

že nemůžu mít přeci mozek a nervy neustále "pod hormony"

Vážně? A jak ty hormony vypínáš? Velmi mě překvapuješ.


[quote=&quot;pid:35681, uid:203&quot;]že nemůžu m&iacute;t přeci mozek a nervy neust&aacute;le &quot;pod hormony&quot;[/quote] V&aacute;žně? A jak ty hormony vyp&iacute;n&aacute;&scaron;? Velmi mě překvapuje&scaron;.
12
3.48k
137
19
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept