Politika v SR
Potravinový kolaps na Slovensku

Prídeme nielen o teplé rožky. Slovensko čaká potravinový kolaps, pripravte sa na prázdne regály, varujú potravinári


A dôvod je celkom bizarny


"Ochrana slovenského trhu je iluzórna, nedostatok vodičov nákladných vozidiel môže paralyzovať hospodárstvo krajiny." Tvrdí to Združenie cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia. Mnohí slovenskí vodiči totiž odchádzajú za prácou do zahraničia, napríklad aj do Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska.


Čiže tam kde majú podobné problémy s energiami a PHM....


https://www.startitup.sk/prideme-nielen-o-teple-rozky-slovensko-caka-velky-potravinovy-kolaps-varuju-vyrobcovia-jedla/


Prídeme nielen o teplé rožky. Slovensko čaká potravinový kolaps, pripravte sa na prázdne regály, varujú potravinári A dôvod je celkom bizarny "Ochrana slovenského trhu je iluzórna, nedostatok vodičov nákladných vozidiel môže paralyzovať hospodárstvo krajiny." Tvrdí to Združenie cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia. **Mnohí slovenskí vodiči totiž odchádzajú za prácou do zahraničia, napríklad aj do Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska.** Čiže tam kde majú podobné problémy s energiami a PHM.... https://www.startitup.sk/prideme-nielen-o-teple-rozky-slovensko-caka-velky-potravinovy-kolaps-varuju-vyrobcovia-jedla/

Nielen to. Priemerný vek vodičov kamiónov je pred dôchodkom. Jednoducho generácia vodičov, čo si urobili vodičský na vojne, za zlých komunistov, dochádza. Mladá generácia o tento život nomáda nestojí.


Nielen to. Priemerný vek vodičov kamiónov je pred dôchodkom. Jednoducho generácia vodičov, čo si urobili vodičský na vojne, za zlých komunistov, dochádza. Mladá generácia o tento život nomáda nestojí.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Tak to vyzera, ze nekto pustil hoax do obehu a vsetky media ho skopirovali. Od HS cez odpad ako je startitup atd ... by ma zaujimalo kto ten hoax pustil ako prvy.
V pripade, ze by realne doslo na situaciu, ze je nedostatok potravin, tak by bola dnesna koalicia povesana .... takze nech si 2 X rozmyslia, ci siahnu ludom na jedlo alebo nie.
Este pripomeniem, ze cez kovid bol "lockdown" a ine hoavdske praktiky a ku ziadnemu zlyhaniu zasobovania nedoslo ... a teraz ked kazdy na opatrenia sere odrazu ma dosjt k zlyhaniu zasobovania z dovodu akeho? Z dovodu vyvolania hysterie a masoveho skupovania potravin v obchodch?
Vyhlasim nedostatok - ludia sa pozenu do obchodov a vsetko skupia - vznikne nedostatok a mozem sa pochvalit ze "som predpovedal zlyhanie zasobovania".
Babka predpovedala suchy rok a suchy rok prisiel ? smile smile


Tak to vyzera, ze nekto pustil hoax do obehu a vsetky media ho skopirovali. Od HS cez odpad ako je startitup atd ... by ma zaujimalo kto ten hoax pustil ako prvy. V pripade, ze by realne doslo na situaciu, ze je nedostatok potravin, tak by bola dnesna koalicia povesana .... takze nech si 2 X rozmyslia, ci siahnu ludom na jedlo alebo nie. Este pripomeniem, ze cez kovid bol "lockdown" a ine hoavdske praktiky a ku ziadnemu zlyhaniu zasobovania nedoslo ... a teraz ked kazdy na opatrenia sere odrazu ma dosjt k zlyhaniu zasobovania z dovodu akeho? Z dovodu vyvolania hysterie a masoveho skupovania potravin v obchodch? Vyhlasim nedostatok - ludia sa pozenu do obchodov a vsetko skupia - vznikne nedostatok a mozem sa pochvalit ze "som predpovedal zlyhanie zasobovania". Babka predpovedala suchy rok a suchy rok prisiel ? :D :D
Upravené 28. 9. 2021 o 07:37

Tak to vyzera, ze nekto pustil hoax do obehu a vsetky media ho skopirovali


no neviem, či je to až taký hoax. To že je nedostatok plynu je fakt. Elektriny tiež. Aj Fico šíri hoaxy? Pretože on to už chce riešiť od júla.


Navyše my to už riešime nejaký ten piatok, stačí študovať Oriho blog. To že to už preniklo do mainstreamu niečo znamená. To že tento objektívny proces niekto využije aj iný fakt, je druha vec.


ja som včera nabehla do lidla a nakupovala. Trvanlivé, výživné potraviny. Masové konzervy. Pohánku. šošovicu, fazuli v konzervách, zemiaky a pšeno. Ale nech si každý robí čo uzná za vhodne. Dnes idem tiež:-)


[quote="pid:34945, uid:106"]Tak to vyzera, ze nekto pustil hoax do obehu a vsetky media ho skopirovali[/quote] no neviem, či je to až taký hoax. To že je nedostatok plynu je fakt. Elektriny tiež. Aj Fico šíri hoaxy? Pretože on to už chce riešiť od júla. Navyše my to už riešime nejaký ten piatok, stačí študovať Oriho blog. To že to už preniklo do mainstreamu niečo znamená. To že tento objektívny proces niekto využije aj iný fakt, je druha vec. ja som včera nabehla do lidla a nakupovala. Trvanlivé, výživné potraviny. Masové konzervy. Pohánku. šošovicu, fazuli v konzervách, zemiaky a pšeno. Ale nech si každý robí čo uzná za vhodne. Dnes idem tiež:-)
Upravené 28. 9. 2021 o 09:49

Nedostatek potravin přece nemusí znamenat hladovění. Může to být i jen menší výběr, snížení sortimentu. Pečivo častěji pouze dopoledne s omezením na chleba a rohlíky, možná jeden druh celozrnného pečiva, místo deseti, atd. Je to jen můj subjektivní pohled na věc.
Pracuji v pekařské firmě a nejsou prostě lidi - prodavačky, pekaři, skladníci, řidiči ... Nikdo nechce dělat. Za řidiče jezdí rozvážet chleba manažeři nebo se podaří přemluvit bývalé řidiče v důchodu. Věčně zavřené obchůdky, kde se střídají 2 prodavačky, kvůli nemocnosti, karanténě, nebo nedostatku personálu. V blízké mlékárně je situace podobná. Kmenový zaměstnanci jsou vesměs těsně před důchodem a bouchjí přesčasy. Kdo tam bude makat za rok, 2, 3, je mi záhadou. Strojírenské fabriky v okolí jsou na tom podobně - nejsou dělníci. Mladí vydrží 2 dny a utíkají. U mašin zaskakují šteleři, směnový mistři a dokonce i technologové. Přitom pracáky praskají ve švech.


Nedostatek potravin přece nemusí znamenat hladovění. Může to být i jen menší výběr, snížení sortimentu. Pečivo častěji pouze dopoledne s omezením na chleba a rohlíky, možná jeden druh celozrnného pečiva, místo deseti, atd. Je to jen můj subjektivní pohled na věc. Pracuji v pekařské firmě a nejsou prostě lidi - prodavačky, pekaři, skladníci, řidiči ... Nikdo nechce dělat. Za řidiče jezdí rozvážet chleba manažeři nebo se podaří přemluvit bývalé řidiče v důchodu. Věčně zavřené obchůdky, kde se střídají 2 prodavačky, kvůli nemocnosti, karanténě, nebo nedostatku personálu. V blízké mlékárně je situace podobná. Kmenový zaměstnanci jsou vesměs těsně před důchodem a bouchjí přesčasy. Kdo tam bude makat za rok, 2, 3, je mi záhadou. Strojírenské fabriky v okolí jsou na tom podobně - nejsou dělníci. Mladí vydrží 2 dny a utíkají. U mašin zaskakují šteleři, směnový mistři a dokonce i technologové. Přitom pracáky praskají ve švech.

ja som včera nabehla do lidla a nakupovala. Trvanlivé, výživné potraviny. Masové konzervy.


Ak môžem, radšej týmto podporím domáci reťazec alebo obchodníka. Čo sa nákupu týka, zameriam sa viac na tuky ako zdroj energie najmä pre tuhú zimu. Do mrazáku maslo a sadlo, dokúpiť olivový olej a orechoviny - tie tiež do mrazáku. Plus nezabudnúť ani na vtáctvo - semená a lojm


[quote="pid:34951, uid:273"]ja som včera nabehla do lidla a nakupovala. Trvanlivé, výživné potraviny. Masové konzervy.[/quote] Ak môžem, radšej týmto podporím domáci reťazec alebo obchodníka. Čo sa nákupu týka, zameriam sa viac na tuky ako zdroj energie najmä pre tuhú zimu. Do mrazáku maslo a sadlo, dokúpiť olivový olej a orechoviny - tie tiež do mrazáku. Plus nezabudnúť ani na vtáctvo - semená a lojm

Moderátor

Ak môžem, radšej týmto podporím domáci reťazec alebo obchodníka


Toto ignoruje drtivá väčšina nechápajúcej populácie a nechávajú sa hýčkať výberom západných fašistických reťazcov. Pričom Lidl/Kaufland je ten najhorší, ale dokázal si vybudovať akože slušné PR a ľudí oblbnúť ponukou zbytočných harabúrd. Nedávno som po jeden a pol ročnej prestávke nákupov v reťazcoch vošiel do Tesca (menšieho, v Piešťanoch) a bol som ohromený tým obrovským množstvom tovaru, ktorou je konzumná spoločnosť hýčkaná. Úplne som si od toho odvykol. Pripomenulo mi to časy, keď sme boli prvýkrát v obchodoch v západnom Nemecku ako deti - architekti západnej kultúry vedia ako zamotať ľudom hlavy.


[quote="pid:34977, uid:127"]Ak môžem, radšej týmto podporím domáci reťazec alebo obchodníka[/quote] Toto ignoruje drtivá väčšina nechápajúcej populácie a nechávajú sa hýčkať výberom západných fašistických reťazcov. Pričom Lidl/Kaufland je ten najhorší, ale dokázal si vybudovať akože slušné PR a ľudí oblbnúť ponukou zbytočných harabúrd. Nedávno som po jeden a pol ročnej prestávke nákupov v reťazcoch vošiel do Tesca (menšieho, v Piešťanoch) a bol som ohromený tým obrovským množstvom tovaru, ktorou je konzumná spoločnosť hýčkaná. Úplne som si od toho odvykol. Pripomenulo mi to časy, keď sme boli prvýkrát v obchodoch v západnom Nemecku ako deti - architekti západnej kultúry vedia ako zamotať ľudom hlavy.
Upravené 28. 9. 2021 o 10:25

Toto ignoruje drtivá väčšina nechápajúcej populácie a nechávajú sa hýčkať výberom západných fašistických reťazcov.

vacsina to ignoruje, pretoze domaci retazec jednoducho neexistuje alebo je neporovnatelne drahsi. Napr. na nasom sidlisku mame: 3x Albert, 1x Lidl, 1x Billa. A to je vsetko. Aby som podporil domaci retazec, musel by som cestovat cca 30-40 minut.


[quote="pid:34981, uid:48"]Toto ignoruje drtivá väčšina nechápajúcej populácie a nechávajú sa hýčkať výberom západných fašistických reťazcov.[/quote] vacsina to ignoruje, pretoze domaci retazec jednoducho neexistuje alebo je neporovnatelne drahsi. Napr. na nasom sidlisku mame: 3x Albert, 1x Lidl, 1x Billa. A to je vsetko. Aby som podporil domaci retazec, musel by som cestovat cca 30-40 minut.

Moderator

Toto ignoruje drtivá väčšina nechápajúcej populácie a nechávajú sa hýčkať výberom západných fašistických reťazcov.


Áno, dá sa na to pozerať aj takto. Ja nežijem V Ba, kde si môžem vyberať a keď môžem podporím aj iných.


Lidl napriek všetkému často predáva aj produkty menej známych sk firiem s výbornými produktmi. A keď som v Ba, vždy idem do malého bioobchodu. Pokiaľ ide o ostatné máme záhradu a pestujeme aj slnečnicu pre vtáčiky na zimu. Nie je všetko čierno-biele.


[quote="pid:34981, uid:48"]Toto ignoruje drtivá väčšina nechápajúcej populácie a nechávajú sa hýčkať výberom západných fašistických reťazcov.[/quote] Áno, dá sa na to pozerať aj takto. Ja nežijem V Ba, kde si môžem vyberať a keď môžem podporím aj iných. Lidl napriek všetkému často predáva aj produkty menej známych sk firiem s výbornými produktmi. A keď som v Ba, vždy idem do malého bioobchodu. Pokiaľ ide o ostatné máme záhradu a pestujeme aj slnečnicu pre vtáčiky na zimu. Nie je všetko čierno-biele.

Súhlas, v mojom okolí mám veľa ľudí, ktorí na výber majú, pričom nemusia až tak pozerať na ceny, no napriek tomu to ignorujú. Súčasný model konzumu je pre nich nespochybniteľný a nikto z nich nepochybuje, že tu zostane aspoň v podobe reťazcov nafurt. Tá pohodlnosť a slepá viera v nemecké reťazce je zarážajúca.


Súhlas, v mojom okolí mám veľa ľudí, ktorí na výber majú, pričom nemusia až tak pozerať na ceny, no napriek tomu to ignorujú. Súčasný model konzumu je pre nich nespochybniteľný a nikto z nich nepochybuje, že tu zostane aspoň v podobe reťazcov nafurt. Tá pohodlnosť a slepá viera v nemecké reťazce je zarážajúca.

Vyhlasim nedostatok

Maslo podorožalo.


[quote="pid:34945, uid:106"]Vyhlasim nedostatok[/quote] Maslo podorožalo.

Mladá generácia o tento život nomáda nestojí.


nielen,že mladí o to nestoja, ale dnes vodičák na MKD vyjde draho, B,C,E a + KKV vyjde na cca 2000€. A nie každý na to má aj keď sa dá na splátky.
Takže to o nedostatku vodičov je pravda a vlečie sa to už pár rokov. Sú kamionisti dôchodcovia čo ešte jazdia.


Mladí chcú "nedelat a vydelat"....


[quote="pid:34935, uid:84"]Mladá generácia o tento život nomáda nestojí.[/quote] nielen,že mladí o to nestoja, ale dnes vodičák na MKD vyjde draho, B,C,E a + KKV vyjde na cca 2000€. A nie každý na to má aj keď sa dá na splátky. Takže to o nedostatku vodičov je pravda a vlečie sa to už pár rokov. Sú kamionisti dôchodcovia čo ešte jazdia. Mladí chcú "nedelat a vydelat"....

dnes vodičák na MKD vyjde draho, B,C,E a + KKV vyjde na cca 2000€.

Sú zamestnávatelia, čo ho kľudne preplatia, ale nie je záujem. Dokonca poznám ľudí, čo na pracovnom pohovore zatajujú, že nejaký vodičský vôbec majú.


[quote="pid:35084, uid:94"]dnes vodičák na MKD vyjde draho, B,C,E a + KKV vyjde na cca 2000€.[/quote] Sú zamestnávatelia, čo ho kľudne preplatia, ale nie je záujem. Dokonca poznám ľudí, čo na pracovnom pohovore zatajujú, že nejaký vodičský vôbec majú.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Sú zamestnávatelia, čo ho kľudne preplatia, ale nie je záujem.


To je tiež pravda.
No sú aj takí zamestnávatelia, ktorí viac zdierajú a sťahujú šoférom ako platia. A bonus- chodiť na 2 karty, alebo na 3 to sú iní borci, len aby zarobili. Alebo platení od km, a keď stojí, tak zadarmo aj keď vonku a nie doma.
Ale to je iná téma....


[quote="pid:35093, uid:84"]Sú zamestnávatelia, čo ho kľudne preplatia, ale nie je záujem.[/quote] To je tiež pravda. No sú aj takí zamestnávatelia, ktorí viac zdierajú a sťahujú šoférom ako platia. A bonus- chodiť na 2 karty, alebo na 3 to sú iní borci, len aby zarobili. Alebo platení od km, a keď stojí, tak zadarmo aj keď vonku a nie doma. Ale to je iná téma....
1.59k
13
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept