Zahraničná politika
Rastúce ceny plynu ponechajú Európu bez jedla

Rastúce ceny plynu ponechajú Európu bez jedla


Najsilnejšia rana padla na chemický priemysel. Najmä v oblasti výroby hnojív. Zatvorenie závodov už oznámila nórska spoločnosť Yara International ASA, britský CF Industries a nemecký priemyselný gigant BASF. Drastické zníženie (takmer o polovicu) výroby hnojív viedlo k nedostatku oxidu uhličitého (CO2), ktorý sa používa na výrobu suchého ľadu, ktorý sa používa najmä na chladenie potravín a obalov, aby sa predĺžila ich trvanlivosť. V niekoľkých krajinách to viedlo k nedostatku potravín. Napríklad vo Veľkej Británii podľa agentúry Reuters dostupné zásoby mäsa vydržia len dva týždne.


Európski politici vinia Gazprom z nárastu cien energií. Poslanci sú presvedčení, že spoločnosť odmietla rezervovať kapacitu na prepravu plynu prostredníctvom existujúcich potrubí. Predstavenstvo ruskej spoločnosti však ubezpečilo, že Gazprom dodáva plyn svojim spotrebiteľom v plnom súlade s existujúcimi zmluvami.


Dodatočné dodávky plynu z Ruska môžu podľa expertov Izvestije pomôcť Európe dostať sa z potravinovej krízy. Aby to urobili, európske krajiny budú musieť ratifikovať a spustiť Nord Stream 2 čo najskôr.
https://lenta.ru/news/2021/09/22/food/


Rastúce ceny plynu ponechajú Európu bez jedla Najsilnejšia rana padla na chemický priemysel. Najmä v oblasti výroby hnojív. Zatvorenie závodov už oznámila nórska spoločnosť Yara International ASA, britský CF Industries a nemecký priemyselný gigant BASF. Drastické zníženie (takmer o polovicu) výroby hnojív viedlo k nedostatku oxidu uhličitého (CO2), ktorý sa používa na výrobu suchého ľadu, ktorý sa používa najmä na chladenie potravín a obalov, aby sa predĺžila ich trvanlivosť. V niekoľkých krajinách to viedlo k nedostatku potravín. Napríklad vo Veľkej Británii podľa agentúry Reuters dostupné zásoby mäsa vydržia len dva týždne. Európski politici vinia Gazprom z nárastu cien energií. Poslanci sú presvedčení, že spoločnosť odmietla rezervovať kapacitu na prepravu plynu prostredníctvom existujúcich potrubí. Predstavenstvo ruskej spoločnosti však ubezpečilo, že Gazprom dodáva plyn svojim spotrebiteľom v plnom súlade s existujúcimi zmluvami. Dodatočné dodávky plynu z Ruska môžu podľa expertov Izvestije pomôcť Európe dostať sa z potravinovej krízy. Aby to urobili, európske krajiny budú musieť ratifikovať a spustiť Nord Stream 2 čo najskôr. https://lenta.ru/news/2021/09/22/food/
367
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept