Egregoriálno-matričné riadenie
V Austrálii došlo k silnému zemětřesení. Zřítilo se téměř pět desítek domů
Y

Australským státem Viktorie dnes ráno otřáslo silné zemětřesení, geologická služba země informuje o síle šesti stupňů. Stanice ABC informuje o významných škodách na majetku, zřítit se mělo téměř padesát domů.
Premiér Scott Morrison uvedl, že nejsou hlášena vážná zranění nebo něco horšího.
Otřesy pocítila obě největší města – Sydney a Melbourne.
Otřes podle médií trval 15 až 20 sekund, ohnisko se nacházelo ve venkovské oblasti asi 190 kilometrů od Melbourne. Geologové uvádí, že šlo o jedno z nejsilnějších zemětřesení v Austrálii za poslední stovky let. Po nejsilnějším otřesu následovaly dotřesy.
https://cz.sputniknews.com/20210922/australii-doslo-k-silnemu-zemetreseni-zritilo-se-temer-pet-desitek-domu-15913640.html


Australským státem **Viktorie** dnes ráno otřáslo silné zemětřesení, geologická služba země informuje **o síle šesti stupňů**. Stanice ABC informuje o významných škodách na majetku, **zřítit se mělo téměř padesát domů.** Premiér Scott Morrison uvedl, že nejsou hlášena vážná zranění nebo něco horšího. Otřesy pocítila obě největší města – Sydney a Melbourne. **Otřes** podle médií **trval 15 až 20 sekund**, **ohnisko** se nacházelo ve venkovské oblasti asi **190 kilometrů od Melbourne.** Geologové uvádí, že šlo o **jedno z nejsilnějších zemětřesení v Austrálii za poslední stovky let**. Po nejsilnějším otřesu následovaly dotřesy. https://cz.sputniknews.com/20210922/australii-doslo-k-silnemu-zemetreseni-zritilo-se-temer-pet-desitek-domu-15913640.html

Melbourne 22. septembra (TASR) - Juhovýchodnú časť Austrálie zasiahlo v stredu ráno zemetrasenie s magnitúdou 5,9, ktoré vyvolalo obavy v druhom najväčšom meste krajiny Melbourne, kde ľudia v panike vybiehali na ulice. Podľa dostupných informácií nedošlo k zraneniam, len k škodám menšieho rozsahu, informovala agentúra AFP.


Otrasy takejto intenzity sú na pomerne husto zaľudnenom juhovýchode Austrálie nezvyčajným javom a vyskytujú sa len zhruba raz za 10-20 rokov.


Celkovo ide o najsilnejšie zemetrasenie v Austrálii od roku 2019, píše agentúra AP. Varovanie pred vznikom vĺn cunami vydané nebolo.


Stredajšie zemetrasenie vzniklo o 9.00 h miestneho času (01.00 h SELČ) v malej, približne 10-kilometrovej hĺbke, pri meste Mansfield ležiacom približne 130 kilometrov severovýchodne od Melbourne.


Bolo ich cítíť aj v lokalitách vzdialených stovky kilometrov od epicentra, údajne aj v Sydney či Canberre. Najvzdialenejšie miesto, z ktorého obyvatelia hlásili otrasy, ležalo od epicentra zhruba 700 kilometrov.


Ľudia cítili prevažne len otrasy budov a padanie predmetov zo stolov a políc. Po hlavnom zemetrasení nasledovala séria slabších dotrasov.


Podľa austrálskeho premiéra Scotta Morrisona, ktorý sa zúčastňuje na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, zatiaľ nie sú informácie o zranených osobách.
Médiá priniesli zábery menších materiálnych škôd, napríklad tehál popadaných z budov v Melbourne a jeho predmestiach. V jednej z miestnych nemocníc otrasy spôsobili výpadok dodávok elektriny.
https://www.teraz.sk/pocasie/australiu-zasiahlo-nezvycajne-silne-z/578278-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwIndex


Melbourne 22. septembra (TASR) - Juhovýchodnú časť Austrálie zasiahlo v stredu ráno zemetrasenie s magnitúdou 5,9, ktoré vyvolalo obavy v druhom najväčšom meste krajiny Melbourne, kde ľudia v panike vybiehali na ulice. Podľa dostupných informácií nedošlo k zraneniam, len k škodám menšieho rozsahu, informovala agentúra AFP. Otrasy takejto intenzity sú na pomerne husto zaľudnenom juhovýchode Austrálie nezvyčajným javom a vyskytujú sa len zhruba raz za 10-20 rokov. Celkovo ide o najsilnejšie zemetrasenie v Austrálii od roku 2019, píše agentúra AP. Varovanie pred vznikom vĺn cunami vydané nebolo. Stredajšie zemetrasenie vzniklo o 9.00 h miestneho času (01.00 h SELČ) v malej, približne 10-kilometrovej hĺbke, pri meste Mansfield ležiacom približne 130 kilometrov severovýchodne od Melbourne. Bolo ich cítíť aj v lokalitách vzdialených stovky kilometrov od epicentra, údajne aj v Sydney či Canberre. Najvzdialenejšie miesto, z ktorého obyvatelia hlásili otrasy, ležalo od epicentra zhruba 700 kilometrov. Ľudia cítili prevažne len otrasy budov a padanie predmetov zo stolov a políc. Po hlavnom zemetrasení nasledovala séria slabších dotrasov. Podľa austrálskeho premiéra Scotta Morrisona, ktorý sa zúčastňuje na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, zatiaľ nie sú informácie o zranených osobách. Médiá priniesli zábery menších materiálnych škôd, napríklad tehál popadaných z budov v Melbourne a jeho predmestiach. V jednej z miestnych nemocníc otrasy spôsobili výpadok dodávok elektriny. https://www.teraz.sk/pocasie/australiu-zasiahlo-nezvycajne-silne-z/578278-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwIndex

Prst osudu . To je odpověd zhora na anglosaský plán , stáhnout se do malého pevného jádra a opřít se o zdroje Australské kolonie .
Takhle jednoduše se Vám vaše malé impérium zhroutí .


Prst osudu . To je odpověd zhora na anglosaský plán , stáhnout se do malého pevného jádra a opřít se o zdroje Australské kolonie . Takhle jednoduše se Vám vaše malé impérium zhroutí .
Upravené 22. 9. 2021 o 10:23

Prst osudu .
No elity zrejme nebudú v bezpečí ani na Novom Zéladne, ktorý si pre seba tak starostlivo pripravili.


[quote="pid:34157, uid:185"]Prst osudu .[/quote]No elity zrejme nebudú v bezpečí ani na Novom Zéladne, ktorý si pre seba tak starostlivo pripravili.
425
3
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept