Zahraničná politika
IEA vyzvala Rusko, aby do Evropy posílalo více plynu

FT píše: (placený odkaz)
https://www.ft.com/content/eb231586-7214-44af-99c2-b42ee408e206


Mezinárodní energetická agentura (IEA) vyzvala Rusko, aby do Evropy posílalo více plynu a pomohlo tak zmírnit energetickou krizi, a stala se tak prvním významným mezinárodním orgánem, který se zabýval tvrzeními obchodníků a zahraničních představitelů, že Moskva omezuje dodávky.


Skupina se sídlem v Paříži uvedla, že Rusko sice plní dlouhodobé smlouvy s evropskými odběrateli, ale dodává do Evropy méně plynu než před pandemií koronaviru.


"IEA se domnívá, že Rusko by mohlo udělat více, aby zvýšilo dostupnost plynu pro Evropu a zajistilo naplnění zásobníků na odpovídající úroveň v rámci přípravy na nadcházející zimní topnou sezónu," uvedla IEA, která je financována především členy OECD a poskytuje poradenství v oblasti energetické politiky a bezpečnosti.


"Je to také příležitost pro Rusko, aby zdůraznilo svou pověst spolehlivého dodavatele na evropský trh."


Výzva IEA přichází v době, kdy ruský prezident Vladimir Putin podle osoby obeznámené se situací zvažuje, že umožní ruské státní ropné společnosti Rosněfť dodávat plyn do Evropy prostřednictvím plynovodu Nord Stream 2.


Ministr energetiky Alexandr Novak v nedávné zprávě Putinovi doporučil, aby Rosněfť mohla do Evropy vyvážet 10 miliard metrů krychlových ročně přes exportní tranzitní zařízení Gazpromu, uvedla tato osoba.


Toto množství je malé ve srovnání se 139 miliardami m3 , které Gazprom letos vyvezl mimo území bývalého Sovětského svazu. Znamenalo by však velmi významný konec monopolu Gazpromu na vývoz plynu, který je lukrativnější než domácí ruský trh.


Kreml by si rád zajistil dlouhodobé smlouvy na dodávky plynu do Evropy prostřednictvím plynovodu Nord Stream 2, který podle jeho slov pomůže snížit ceny plynu.


FT píše: (placený odkaz) https://www.ft.com/content/eb231586-7214-44af-99c2-b42ee408e206 Mezinárodní energetická agentura (IEA) vyzvala Rusko, aby do Evropy posílalo více plynu a pomohlo tak zmírnit energetickou krizi, a stala se tak prvním významným mezinárodním orgánem, který se zabýval tvrzeními obchodníků a zahraničních představitelů, že Moskva omezuje dodávky. Skupina se sídlem v Paříži uvedla, že Rusko sice plní dlouhodobé smlouvy s evropskými odběrateli, ale dodává do Evropy méně plynu než před pandemií koronaviru. "IEA se domnívá, že Rusko by mohlo udělat více, aby zvýšilo dostupnost plynu pro Evropu a zajistilo naplnění zásobníků na odpovídající úroveň v rámci přípravy na nadcházející zimní topnou sezónu," uvedla IEA, která je financována především členy OECD a poskytuje poradenství v oblasti energetické politiky a bezpečnosti. "Je to také příležitost pro Rusko, aby zdůraznilo svou pověst spolehlivého dodavatele na evropský trh." Výzva IEA přichází v době, kdy ruský prezident Vladimir Putin podle osoby obeznámené se situací zvažuje, že umožní ruské státní ropné společnosti Rosněfť dodávat plyn do Evropy prostřednictvím plynovodu Nord Stream 2. Ministr energetiky Alexandr Novak v nedávné zprávě Putinovi doporučil, aby Rosněfť mohla do Evropy vyvážet 10 miliard metrů krychlových ročně přes exportní tranzitní zařízení Gazpromu, uvedla tato osoba. Toto množství je malé ve srovnání se 139 miliardami m3 , které Gazprom letos vyvezl mimo území bývalého Sovětského svazu. Znamenalo by však velmi významný konec monopolu Gazpromu na vývoz plynu, který je lukrativnější než domácí ruský trh. Kreml by si rád zajistil dlouhodobé smlouvy na dodávky plynu do Evropy prostřednictvím plynovodu Nord Stream 2, který podle jeho slov pomůže snížit ceny plynu.

Na západe spustila bažina informačný útok, kde vlastnú zodpovednosť za energetickú bezpečnosť a cenovú dostupnosť energií pre obyvateľstvo hádže na zlého a pomstichtivého Putina.


614af3d308e41
614af3d382fea



Der teuerste Heiz-Winter droht – und schuld daran ist u.a. Russlands Präsident Wladimir Putin !



Hrozí najdrahšia vykurovacia zimná sezóna a na vine je ruský prezident Putin!


V Anglicku je Putin dokonca zodpovedný za prázdne regály v supermarketoch.
Gazprom by mal oznámiť svojim západným partnerom, že z dôvodu globálneho oteplovania a šetrenia CO2, nemôže dodať viacej plynu. Veď je to ich agenda, tak nech okúsia svoj koláč.


Na západe spustila bažina informačný útok, kde vlastnú zodpovednosť za energetickú bezpečnosť a cenovú dostupnosť energií pre obyvateľstvo hádže na zlého a pomstichtivého Putina. ![614af3d308e41](serve/attachment&path=614af3d308e41) ![614af3d382fea](serve/attachment&path=614af3d382fea) > Der teuerste Heiz-Winter droht – und schuld daran ist u.a. Russlands Präsident Wladimir Putin ! Hrozí najdrahšia vykurovacia zimná sezóna a na vine je ruský prezident Putin! V Anglicku je Putin dokonca zodpovedný za prázdne regály v supermarketoch. Gazprom by mal oznámiť svojim západným partnerom, že z dôvodu globálneho oteplovania a šetrenia CO2, nemôže dodať viacej plynu. Veď je to ich agenda, tak nech okúsia svoj koláč.
Upravené 22. 9. 2021 o 11:46

Hrozí najdrahšia vykurovacia zimná sezóna a na vine je ruský prezident Putin!

Jsou zoufalí. Ale u části publika to fungovat může.
Nicméně. Valí se na ně katastrofa, která jim snad oči otevřít může. V neděli se konají německé volby a na výběr je buď katastrofa, nebo ještě větší katastrofa.


„Program Zelených je taková hrůza, že jsem si po jeho přečtení musel pustit horor, abych se uklidnil. Chtěli by všechno zdražit solidárními daněmi, všechno možné zakázat, odstranit ze světa a přesto se tváří, že to dělají pro vás a konečně vám to vše zařídí proti zlému státu,“


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/I-horor-je-lepsi-Docent-znaly-Nemecka-Klima-prosazuji-novou-metodou-Zachranme-Cesko-i-nam-to-hrozi-677663


Agendu ale jede i SPD, Linke a CDU. Rozdíl je jen v několika letech, kdy by chtěli cíle dosáhnout.


Používají i justici skrze klimatické žaloby.


"Ještě než začaly volby, provedly navíc neziskovky svůj klasický trik – vnutily svou agendu veřejnosti cestou soudního rozhodnutí, ať to voliči chtějí, nebo ne. Podali ke Spolkovému ústavnímu soudu stížnost na stát, že v zákonu o ochraně klimatu z roku 2019 stanovil příliš nízké cíle a soud jim v rozsudku z 29. 4. 2021 dal za pravdu. Ve zcela směšné argumentaci dokonce ústavní soud tvrdil, že stát měl už předtím povinnost zabránit bouřkám a špatnému počasí, protože ho k tomu zavazuje základní právo č. 2, jež garantuje právo na život a nezraněné tělo. Při bouřkách a špatném počasí, které prý brzo přijdou, bude tělo mladých manekýnů, kteří tu stížnost podali, poškozeno. Tím, že to stát připustil a včas bouřky nezahnal, porušil své povinnosti."


"V důsledku nálezu z 29. 4. 2021 dostaly všechny strany úkol předem daný: jak dosáhnout nesplnitelného snížení teploty na 1,5°C „nad úrovní předindustriální éry“. Volby jsou už jen o tom, jak to udělat, ne zda to udělat. „Boji s klimatem“ se podřídí úplně vše, vše ostatní půjde stranou."


A pozor. Klimatická žaloba byla podána i proti ČR.


https://www.klimazaloba.cz/


" Jestli se naše zahraniční politika nevzpamatuje, budeme platit reparace za klima, za otroctví, za kolonialismus, za sterilizaci romských žen a bůhví za co ještě. Všechno jsou to reálné případy, i ty reparace za otroctví, my, kteří jsme byli do roku 1781 oběti jedné z nejhorších forem nevolnictví a za války i za komunismu jsme byli oběti nucených prací!"


Ale za všechno může přece Putin...


[quote="pid:34171, uid:48"]Hrozí najdrahšia vykurovacia zimná sezóna a na vine je ruský prezident Putin![/quote] Jsou zoufalí. Ale u části publika to fungovat může. Nicméně. Valí se na ně katastrofa, která jim snad oči otevřít může. V neděli se konají německé volby a na výběr je buď katastrofa, nebo ještě větší katastrofa. „Program Zelených je taková hrůza, že jsem si po jeho přečtení musel pustit horor, abych se uklidnil. Chtěli by všechno zdražit solidárními daněmi, všechno možné zakázat, odstranit ze světa a přesto se tváří, že to dělají pro vás a konečně vám to vše zařídí proti zlému státu,“ https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/I-horor-je-lepsi-Docent-znaly-Nemecka-Klima-prosazuji-novou-metodou-Zachranme-Cesko-i-nam-to-hrozi-677663 Agendu ale jede i SPD, Linke a CDU. Rozdíl je jen v několika letech, kdy by chtěli cíle dosáhnout. Používají i justici skrze klimatické žaloby. "Ještě než začaly volby, provedly navíc neziskovky svůj klasický trik – vnutily svou agendu veřejnosti cestou soudního rozhodnutí, ať to voliči chtějí, nebo ne. Podali ke Spolkovému ústavnímu soudu stížnost na stát, že v zákonu o ochraně klimatu z roku 2019 stanovil příliš nízké cíle a soud jim v rozsudku z 29. 4. 2021 dal za pravdu. **Ve zcela směšné argumentaci dokonce ústavní soud tvrdil, že stát měl už předtím povinnost zabránit bouřkám a špatnému počasí, protože ho k tomu zavazuje základní právo č. 2, jež garantuje právo na život a nezraněné tělo.** Při bouřkách a špatném počasí, které prý brzo přijdou, bude tělo mladých manekýnů, kteří tu stížnost podali, poškozeno. Tím, že to stát připustil a včas bouřky nezahnal, porušil své povinnosti." "V důsledku nálezu z 29. 4. 2021 dostaly všechny strany úkol předem daný: jak dosáhnout nesplnitelného snížení teploty na 1,5°C „nad úrovní předindustriální éry“. Volby jsou už jen o tom, jak to udělat, ne zda to udělat. „Boji s klimatem“ se podřídí úplně vše, vše ostatní půjde stranou." **A pozor. Klimatická žaloba byla podána i proti ČR.** https://www.klimazaloba.cz/ " Jestli se naše zahraniční politika nevzpamatuje, budeme platit reparace za klima, za otroctví, za kolonialismus, za sterilizaci romských žen a bůhví za co ještě. Všechno jsou to reálné případy, i ty reparace za otroctví, my, kteří jsme byli do roku 1781 oběti jedné z nejhorších forem nevolnictví a za války i za komunismu jsme byli oběti nucených prací!" Ale za všechno může přece Putin...
Upravené 22. 9. 2021 o 13:47

Všechno běží,jak má. Putin nemusí hnout prstem ,plní smluvené závazky a čeká na prosbu vyvolených vyjednat smlouvy nové za nových cen a hlavně-PŘES NS 2 ! A to máme teprve konec září....


Všechno běží,jak má. Putin nemusí hnout prstem ,plní smluvené závazky a čeká na prosbu vyvolených vyjednat smlouvy nové za nových cen a hlavně-PŘES NS 2 ! A to máme teprve konec září....

To je ta spravna odpoved...porazit je jejich vlastnimi zbranemi....neomlouvat se/ neni za co/ ale branit se protiutokem....jednoduche jako facka....

Gazprom by mal oznámiť svojim západným partnerom, že z dôvodu globálneho oteplovania a šetrenia CO2, nemôže dodať viacej plynu. Veď je to ich agenda, tak nech okúsia svoj koláč.


To je ta spravna odpoved...porazit je jejich vlastnimi zbranemi....neomlouvat se/ neni za co/ ale branit se protiutokem....jednoduche jako facka....[quote="pid:34171, uid:48"]Gazprom by mal oznámiť svojim západným partnerom, že z dôvodu globálneho oteplovania a šetrenia CO2, nemôže dodať viacej plynu. Veď je to ich agenda, tak nech okúsia svoj koláč.[/quote]

A aby toho nebylo málo, neziskovka DUH žaluje BMW a Mercedes kvůli výrobě aut se spalovacím motorem.


https://www.auto.cz/ekologove-zaluji-bmw-a-mercedes-kvuli-vyrobe-aut-se-spalovacim-motorem-140918


"Chce tyto německé podniky soudní cestou přimět k tomu, aby do roku 2030 ukončily výrobu automobilů se spalovacím motorem. Informovala o tom dnes agentura DPA.


Šéf DUH Jürgen Resch dnes uvedl, že automobilky BMW a Mercedes-Benz svými nynějšími vozy porušují "základní právo na ochranu klimatu". "Budeme soudní cestou prosazovat konec naftových a benzinových osobních automobilů od roku 2030,"


A aby toho nebylo málo, neziskovka DUH žaluje BMW a Mercedes kvůli výrobě aut se spalovacím motorem. https://www.auto.cz/ekologove-zaluji-bmw-a-mercedes-kvuli-vyrobe-aut-se-spalovacim-motorem-140918 "Chce tyto německé podniky soudní cestou přimět k tomu, aby do roku 2030 ukončily výrobu automobilů se spalovacím motorem. Informovala o tom dnes agentura DPA. Šéf DUH Jürgen Resch dnes uvedl, že automobilky BMW a Mercedes-Benz svými nynějšími vozy porušují "základní právo na ochranu klimatu". "Budeme soudní cestou prosazovat konec naftových a benzinových osobních automobilů od roku 2030,"

Maďarský premiér oznámil úlohu Ruska v dodávkach plynu do Európy
Úloha Ruska v dodávkach plynu do Európy stúpa uprostred dokončenia plynovodu
North Stream 2 Uviedol to maďarský premiér Viktor Orban.
Text jeho prejavu v parlamente rozdala tlačová služba maďarskej vlády v stredu.
"Nepochybne viete, že úloha Ruska v dodávkach plynu do Európy rastie.
Dokončila sa výstavba plynovodu Nord Stream 2,
USA schválili túto nemecko-ruskú dohodu
a hneď ako to urobili Američania, Maďarsko okamžite uzavrelo s Ruskom
dlhodobú zmluvu o nákupe plynu, “uviedol Orban.
Predseda vlády uviedol, že nová maďarsko-ruská dohoda
o dodávkach plynu nadobudne platnosť 1. októbra a bude účinná 15 rokov.
"Garantuje nám to bezpečné dodávky, pretože ročný objem plynu
k nám príde dvoma cestami, cez Rakúsko a Srbsko, pričom obíde nestabilnú Ukrajinu.
To zaručuje dostatočné množstvo plynu - 4,5 miliardy kubických metrov ročne
,"
uviedol Orban. ..
Maďarsko-ruská dohoda o plyne podľa neho umožní Maďarsku
udržať si výsledky snáh o zníženie účtov za energie a dlhodobo udržať nízke ceny energií.
Nord Stream 2 pozostáva z dvoch potrubí s celkovou kapacitou 55 miliárd metrov kubických. metrov za rok, ktoré vedú z ruského pobrežia
cez Baltské more do Nemecka. Ako Gazprom informoval už skôr, výstavba plynovodu bola dokončená 10. septembra. Očakáva sa, že dôjde k ďalšiemu uvedeniu do prevádzky.
Podľa spoločnosti Gazprom môže byť tento rok prostredníctvom Nord Stream 2
dodaných 5,6 miliardy kubických metrov plynu. metrov plynu.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12478547?fbclid=IwAR39k2nQaqpmObIBFxcpJRN2OOHfDvi056HCDR-Aj12qsrByOR4XxvjY7Oc


**Maďarský premiér oznámil úlohu Ruska v dodávkach plynu do Európy** Úloha Ruska v dodávkach plynu do Európy stúpa uprostred dokončenia plynovodu North Stream 2 Uviedol to maďarský premiér Viktor Orban. Text jeho prejavu v parlamente rozdala tlačová služba maďarskej vlády v stredu. "Nepochybne viete, že úloha Ruska v dodávkach plynu do Európy rastie. Dokončila sa výstavba plynovodu Nord Stream 2, USA schválili túto nemecko-ruskú dohodu a hneď ako to urobili Američania, Maďarsko okamžite uzavrelo s Ruskom dlhodobú zmluvu o nákupe plynu, “uviedol Orban. Predseda vlády uviedol, že nová maďarsko-ruská dohoda o dodávkach plynu nadobudne platnosť 1. októbra a bude účinná 15 rokov. "**Garantuje nám to bezpečné dodávky, pretože ročný objem plynu k nám príde dvoma cestami, cez Rakúsko a Srbsko, pričom obíde nestabilnú Ukrajinu. To zaručuje dostatočné množstvo plynu - 4,5 miliardy kubických metrov ročne**," uviedol Orban. .. Maďarsko-ruská dohoda o plyne podľa neho umožní Maďarsku **udržať si výsledky snáh o zníženie účtov za energie a dlhodobo udržať nízke ceny energií**. Nord Stream 2 pozostáva z dvoch potrubí s celkovou kapacitou 55 miliárd metrov kubických. metrov za rok, ktoré vedú z ruského pobrežia cez Baltské more do Nemecka. Ako Gazprom informoval už skôr, výstavba plynovodu bola dokončená 10. septembra. Očakáva sa, že dôjde k ďalšiemu uvedeniu do prevádzky. Podľa spoločnosti Gazprom môže byť tento rok prostredníctvom Nord Stream 2 dodaných 5,6 miliardy kubických metrov plynu. metrov plynu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12478547?fbclid=IwAR39k2nQaqpmObIBFxcpJRN2OOHfDvi056HCDR-Aj12qsrByOR4XxvjY7Oc
Upravené 22. 9. 2021 o 18:07

Predseda vlády uviedol, že nová maďarsko-ruská dohoda
o dodávkach plynu nadobudne platnosť 1. októbra a bude účinná 15 rokov.
Ak má niekto prehľad o našej zmluve poprosil by som aspoň do kedy je platná.


[quote="pid:34230, uid:78"]Predseda vlády uviedol, že nová maďarsko-ruská dohoda o dodávkach plynu nadobudne platnosť 1. októbra a bude účinná 15 rokov.[/quote]Ak má niekto prehľad o našej zmluve poprosil by som aspoň do kedy je platná.

plní smluvené závazky a čeká na prosbu vyvolených vyjednat smlouvy nové


Otázkou zůstává, jestli ti "vyvolení" nenechají raději zmrznout své obyvatele a zdecimovat průmysl.
A ještě to hodí na Rusa...


[quote="pid:34201, uid:57"]plní smluvené závazky a čeká na prosbu vyvolených vyjednat smlouvy nové[/quote] Otázkou zůstává, jestli ti "vyvolení" nenechají raději zmrznout své obyvatele a zdecimovat průmysl. A ještě to hodí na Rusa...

Ak má niekto prehľad o našej zmluve


https://duckduckgo.com/?q=zmluva+slovenska+s+gazprom


Podľa týchto dohôd do roku 2028 SPP nakúpi približne 130 miliárd metrov kubických zemného plynu a Eustream prepraví približne jeden bilión metrov kubických zemného plynu. Dodávky zemného plynu a prepravné služby podľa podpísaných dohôd začínajú 1. januára 2009,


[quote="pid:34256, uid:85"]Ak má niekto prehľad o našej zmluve[/quote] https://duckduckgo.com/?q=zmluva+slovenska+s+gazprom Podľa týchto dohôd do roku 2028 SPP nakúpi približne 130 miliárd metrov kubických zemného plynu a Eustream prepraví približne jeden bilión metrov kubických zemného plynu. Dodávky zemného plynu a prepravné služby podľa podpísaných dohôd začínajú 1. januára 2009,
Upravené 22. 9. 2021 o 19:34

@Jiří - to samozřejmě mohou. A bonus ? Jaký bude ?
Dnes už jde z tlustých do tenkých a tam končí prpaganda a začíná boj o přežití. Takže dolar proti fazoli- že přilezou, i když si budou přes média něco mrmlat...
Rusko ví, že jakýmkoliv hloupým přispěním k destabilizaci kontinentální Evropy nahrávají MI6 . Takže budou hrát atraktivní nevěstu a jen zvyšovat sázky. Tohle je pro Rusko velmi výhodná partie a jen řídící analfabet by si ji nechal vzít.
A právě Maďarsko je ten trojský kůň ve společné energetické politice EÚ , která je postavena na nátlaku a vydírání Ruska. Ale čím dnes chtějí tlačit a vydírat ?

@Jiří - to samozřejmě mohou. A bonus ? Jaký bude ? Dnes už jde z tlustých do tenkých a tam končí prpaganda a začíná boj o přežití. Takže dolar proti fazoli- že přilezou, i když si budou přes média něco mrmlat... Rusko ví, že jakýmkoliv hloupým přispěním k destabilizaci kontinentální Evropy nahrávají MI6 . Takže budou hrát atraktivní nevěstu a jen zvyšovat sázky. Tohle je pro Rusko velmi výhodná partie a jen řídící analfabet by si ji nechal vzít. A právě Maďarsko je ten trojský kůň ve společné energetické politice EÚ , která je postavena na nátlaku a vydírání Ruska. Ale čím dnes chtějí tlačit a vydírat ?

Rusko ví, že jakýmkoliv hloupým přispěním k destabilizaci kontinentální Evropy nahrávají MI6 .


Já s Tebou naprosto souhlasím, lepší výchozí pozici si Rusko může jen těžko představit.


Nicméně já mluvil o reakci bažiny.


A bonus ? Jaký bude ?


O co se pokouší? Vyhladit obyvatelstvo, zničit průmysl, zasít chaos... a to by byl ten "bonus". Z jejich pohledu. Alespoň se o to pokusí.


Jsem ale přesvědčen, že Putin, zejména po volbách, bude manévrovat tak precizně, že jim to vybouchne do ksichtu a Rusko navíc získá nezanedbatelný PR bonus.


Ale čím dnes chtějí tlačit a vydírat ?


No už ničím smile Pouze zasmrazují vzduch kecama o tom, jak za to může Putin...


[quote="pid:34270, uid:57"]Rusko ví, že jakýmkoliv hloupým přispěním k destabilizaci kontinentální Evropy nahrávají MI6 .[/quote] Já s Tebou naprosto souhlasím, lepší výchozí pozici si Rusko může jen těžko představit. Nicméně já mluvil o reakci bažiny. [quote="pid:34270, uid:57"]A bonus ? Jaký bude ?[/quote] O co se pokouší? Vyhladit obyvatelstvo, zničit průmysl, zasít chaos... a to by byl ten "bonus". Z jejich pohledu. Alespoň se o to pokusí. Jsem ale přesvědčen, že Putin, zejména po volbách, bude manévrovat tak precizně, že jim to vybouchne do ksichtu a Rusko navíc získá nezanedbatelný PR bonus. [quote="pid:34270, uid:57"]Ale čím dnes chtějí tlačit a vydírat ?[/quote] No už ničím :) Pouze zasmrazují vzduch kecama o tom, jak za to může Putin...
1.24k
12
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept