Zahraničná politika
Francouzský prezident zahájil v Paříži ruskou výstavu Morozovovy sbírky

Francouzský prezident Emmanuel Macron zahájil v úterý v Paříži ruskou výstavu „Sbírka Morozova. Mistrovská díla současného umění“. Obřad se konal ve Fondation Louis Vuitton v hlavním městě, kde je nyní rozmístěna tato jedinečná sbírka ikonických obrazů francouzských impresionistů a postimpresionistů, stejně jako ruských mistrů, informuje o tom korespondent agentury TASS.


Hlava republiky při zahájení výstavy vyjádřila vděčnost svému ruskému kolegovi za pomoc při organizaci expozice. „Vyjadřuji svou vděčnost ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi,“ řekl francouzský vůdce.


Spolu s prezidentem Francie a jeho manželkou Brigitte Macron se ministři kultury obou zemí Olga Lyubimova a Rozlin Bachelot, ruský velvyslanec ve Francii Alexej Meshkov, zakladatel Nadace Louise Vuittona Bernard Arnault, vedoucí ruských muzeí zúčastnili výstava.


Zvláštní status
Podle Lyubimové „navzdory pandemii koronaviru se všem potížím, včetně muzeí, podařilo společně s Nadací Louise Vuittona zorganizovat tuto jedinečnou expozici sbírky prominentních ruských mecenášů umění Michaila a Ivana Morozova“. „Návštěva prezidenta Macrona podtrhuje zvláštní postavení této výstavy,“ řekl ministr. Expozici nazvala „dlouho očekávanou událostí Ruské sezóny“.
https://tass.ru/kultura/12471845?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


"Expozici nazvala „dlouho očekávanou událostí Ruské sezóny“.


"Ruská sezóna" v Paříží - zní to, jako fráze z minulého století. Už jsme dlouho neslyšeli nic pozitivního o kulturních stycích mezi evropskými zeměmi a Ruskem. Snad od začátku ukrajinské krize. Přitom, nic nemůže být užitečnějšího pro mír, než takové kulturní akce.


Vypadá to, jako začátek změny informačního pole.


Francouzský prezident Emmanuel Macron zahájil v úterý v Paříži ruskou výstavu „Sbírka Morozova. Mistrovská díla současného umění“. Obřad se konal ve Fondation Louis Vuitton v hlavním městě, kde je nyní rozmístěna tato jedinečná sbírka ikonických obrazů francouzských impresionistů a postimpresionistů, stejně jako ruských mistrů, informuje o tom korespondent agentury TASS. Hlava republiky při zahájení výstavy vyjádřila vděčnost svému ruskému kolegovi za pomoc při organizaci expozice. „Vyjadřuji svou vděčnost ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi,“ řekl francouzský vůdce. Spolu s prezidentem Francie a jeho manželkou Brigitte Macron se ministři kultury obou zemí Olga Lyubimova a Rozlin Bachelot, ruský velvyslanec ve Francii Alexej Meshkov, zakladatel Nadace Louise Vuittona Bernard Arnault, vedoucí ruských muzeí zúčastnili výstava. Zvláštní status Podle Lyubimové „navzdory pandemii koronaviru se všem potížím, včetně muzeí, podařilo společně s Nadací Louise Vuittona zorganizovat tuto jedinečnou expozici sbírky prominentních ruských mecenášů umění Michaila a Ivana Morozova“. „Návštěva prezidenta Macrona podtrhuje zvláštní postavení této výstavy,“ řekl ministr. Expozici nazvala „dlouho očekávanou událostí Ruské sezóny“. https://tass.ru/kultura/12471845?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop "Expozici nazvala „dlouho očekávanou událostí Ruské sezóny“. "Ruská sezóna" v Paříží - zní to, jako fráze z minulého století. Už jsme dlouho neslyšeli nic pozitivního o kulturních stycích mezi evropskými zeměmi a Ruskem. Snad od začátku ukrajinské krize. Přitom, nic nemůže být užitečnějšího pro mír, než takové kulturní akce. Vypadá to, jako začátek změny informačního pole.

"Ruská sezóna" v Paříží

Macronek je učenlivý žáček. Hodně rychle zareagoval po akci Anglosasů a Švýcarů (ponorky a letadla).


[quote="pid:34127, uid:158"]"Ruská sezóna" v Paříží[/quote] Macronek je učenlivý žáček. Hodně rychle zareagoval po akci Anglosasů a Švýcarů (ponorky a letadla).
354
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept