Zahraničná politika
Evropě už oficiálně slíbují svrab a neštovice

Evropě chybí elektřina i plyn. Je vydaná na milost rozmarům počasí


Země od Velké Británie až po Německo, které čelí prudkému nárůstu burzovních cen plynu a elektřiny, musí doufat v mírnou zimu. Kvůli nedostatku plynu a uhlí v Evropě by jinak nemusely bez úhony přečkat topnou sezonu.


„Pokud nebudeme jednat rychle a nepokusíme se zaplnit každý kousek v zásobnících, mohlo by to být velmi ošklivé,“ řekl agentuře Bloomberg Marco Alvera, výkonný ředitel italské společnosti Snam, která se zabývá energetickou infrastrukturou. „Týden bez elektřiny se dá přežít, ale bez plynu ne,“ varoval...


Skupina Goldman Sachs uvedla, že pokud bude zima chladná, bude muset Evropa omezit poptávku. Předpověděla také, že region bude čelit výpadkům proudu.


více zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/evrope-chybi-elektrina-i-plyn-je-vydana-na-milost-rozmarum-pocasi-174945?fbclid=IwAR29YysZct0t-0RdUCPTmzJHgkTBQbB-YC79RUn3qVt9DWu0IBm3NhPWXvw#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=T0brSOXwp0W-202109201026&dop_id=174945&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


„Týden bez elektřiny se dá přežít, ale bez plynu ne,“


To už nás připravují, že v rámci šetření budou nám střídavě vypínat elektřinu.


V diskuzi pod článkem jsem našel pár roztomilých příspěvků, cituji:


Jana Válková


Ještě si nespustili Zelený úděl a už nemají elektřinu a plyn? Ujišťuji všechny ekology a rusobijce, že ceny elektřiny a plynu se týkají i nás. A že zdražování cen energií není přírodní katastrofa, ale diplomatické, hospodářské a obchodní jednaní zcela vylízaných neschopných lidí v EU.


Jerry hall


Pryč z Bruselu?


Pokud říkáte A,tak by bylo na místě říci i B.A to,kam?


To je dusledek Biblické koncepce,podle které se řídí svět.Plno lidí o ní neslyšelo - neinformuje se o ní a ani neučí.A proto taky plno lidí neví jak z toho a co jiného navrhnout.
A člověk musí vědět že.-
Mnohé věci jsou nám nepochopitelné ne proto,že je náš rozum slabý,
Ale proto,že jejich podstata nezapadá do okruhu naších nám známých pojmů.


(A pojmy jako konceptuální moc,globální a nadnárodní řízení,globální politika,se musí stát běžnými pojmy srozumitelnými všem lidem. Jen tehdy,kdy člověk správně chápe procesy řízení ve světě,dokáže ochránit zájmy své i své rodiny.


Je třeba ten okruh rozšiřovat.)
A to znamená,učit se. neboť -
Každý v míře svého chápání
pracuje pro sebe a své zájmy


a v míře svého nepochopení (neznalosti,nevědomosti)
pro toho,kdo zná a chápe víc.
A toto je jen v KOB - koncepce sociální bezpečnosti.A dostatečně všeobecné teorii řízení.


A tam je vysvětleno,jak se řídí státy.A jak se bránit takovému řízení,které většinu lidí ohrožuje v jejich všedním životě.


Na diskuzi se vyplatí podívat. Netušil jsem, že na Novinkách uvidím tolik rozumných lidí. Zřejmě trollové dostali volno, jelikož došly argumenty.


A copak máme dále?


Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Hochstein nevyloučil nedostatek plynu v Evropě v zimě.


V případě chladné zimy může Evropa čelit nedostatku plynu, což v některých částech regionu ovlivní vytápění, uvedl mluvčí amerického ministerstva zahraničí Amos Hochstein. Cituje ho Bloomberg .
Nedostatek surovin podle něj bude spojen s nízkými zásobami ve skladovacích zařízeních a omezenými dodávkami z Ruska. Navíc, zatímco některé země mají stále možnost nakupovat palivo za vyšší cenu, jiné budou muset zavést normy spotřeby.
https://ria.ru/20210921/gaz-1751091970.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Dědictví sovětské okupace“ zachraňuje Estonsko a Polsko
Není to tak dávno, kdy Estonsko a Polsko prohlásily, že energetická zařízení, která zdědily po sovětském systému, jsou „špinavou relikvií totalitní minulosti“. V Evropské unii je však nutné rozvíjet vyspělou „zelenou“ energii. Najednou se však ukázalo, že neexistuje nic spolehlivějšího než elektrárny sovětské éry.


V polovině září poskočila směnná cena elektřiny v Estonsku ze 141 na 160 eur za megawatthodinu. Vláda země je ve ztrátě a nemá jasnou představu, jak vyřešit problém takového zvýšení cen.


Tak či onak, Estonci horečně spěchali reaktivovat elektrárny města Narva. Podle šéfa státního podniku Enefit Power Andrese Vainoly to trochu umožnilo omezit růst cen.
https://vz.ru/world/2021/9/21/1120127.html


Evropa vyzvala Rusko ke zvýšení dodávek plynu


Rusko plně dodržuje své smluvní závazky ohledně dodávek plynu do Evropy, ale k adekvátnímu doplnění zásob plynu v evropských zařízeních na zemní plyn by země mohla zvýšit vývoz plynu, uvedla k situaci s cenami pohonných hmot Mezinárodní energetická agentura (IEA).


"IEA se domnívá, že Rusko by mohlo udělat více pro zvýšení dostupnosti plynu na evropském trhu a zajistit, aby byly zásobovací zařízení naplněna na adekvátní úroveň v rámci přípravy na nadcházející zimní topnou sezónu." Je to také příležitost, aby Rusko zdůraznilo svou pověst spolehlivého dodavatele na evropský trh, “stojí v prohlášení.
https://vz.ru/news/2021/9/21/1120140.html


Opět vše valí na Rusko. Člověk by řekl, zrušte své nesmyslné předpisy a bude vám štěstí. Ale oni ne, trvají na svých nesmyslech (Třetí energetický balíček EU)


Nakonec, se do celé věcí asi vloží Rosnefť, ale jen se souhlasem Putina:


Podmínky dodávek plynu do Evropy společností Rosneft se staly známými


Ruská vláda je připravena experimentálně umožnit Rosněftu exportovat 10 miliard kubických metrů plynu do Evropy ročně prostřednictvím dohody o agentuře s Gazpromem, ale konečné rozhodnutí učiní prezident Vladimir Putin, vyplývá z návrhu zprávy zástupce Předseda vlády Alexander Novak.


Novak navrhuje ministerstvu energetiky, aby tuto možnost zpracovalo a společně s ministerstvem financí analyzovalo možnost změn daňového řádu (o propojení daně z těžby nerostných surovin s objemy vyváženými společností Rosneft do spotových cen v Evropa). Protože jsou ale pozice Gazpromu a Rosněfti zásadně odlišné, hlavní rozhodnutí podle zprávy učiní prezident, píše Kommersant .


Deník připomíná, že v srpnu šéf Rosněftu Igor Sechin požádal prezidenta o přístup společnosti k vývozu s tím, že na pozadí rekordně vysokých cen plynu v Evropě rozpočtové příjmy z vývozu plynu „plně neodrážejí příznivé tržní podmínky. " Přístup Rosněftu k dodávkám plynovodu podle společnosti, i když je zachován jediný exportní kanál, vyřeší problém s plným zatížením plynovodů Nord Stream 2 a Opal. Gazprom je nemůže plně využívat kvůli normám třetího energetického balíčku EU, uvádí deník.
https://vz.ru/news/2021/9/21/1120049.html


Ještě před několiká měsící Chazin předvídal, že třetí energetický balíček EU se dá v pohodě vyřešit tak, že k plynovodu dostane přístup Rosnefť.


Vypadá, že energetická záchrana Evropy je na spadnutí. Jestli do toho opět nehodí vidle strana Zelených, která opět vyhrožuje (vidlema).
Navíc, je to strana zákonem chráněná, jako ohrožený druh. Posuďte sami:


**Německý soud zakázal vyzývat k oběšení Zelených
Německý soud zakázal extremistům vyvěšovat plakát
vyzývající k oběšení Zelených**. Jde podle něho o štvavou kampaň, informovala agentura DPA. Soud potvrdil rozhodnutí radnice ve městě Zwickau (Cvikov), která proti těmto plakátům zakročila už dříve.
https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_gV_c/VqODx3.jpeg?fl=cro,0,101,1280,720%7Cres,2560,,1%7Cwebp,75


Plakáty s heslem „Pověste Zelené” podle soudu podněcují k nenávisti a útočí na lidskou důstojnost členů strany Zelených.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nemecky-soud-zakazal-vyzyvat-k-obeseni


Nevím, oběšení Zelených v Německu zřejmě neprojde. Ale jinak je potrestat snad mohou nebo to také nejde?


Takže raději si jdu objednat pár kubíků dříví navíc. Jistota je jistota. Loní v zimě už jsem měl zkušenost s rozbitým kotlem, zrovna, když mrzlo ostošest.
Nebo se odstěhuji na Ukrajinu. Tam je v topné sezóně státem garantováno aspoň 16 stupňů. To budou tuto sezónu oprotí nám vysmátí. smile


**Evropě chybí elektřina i plyn. Je vydaná na milost rozmarům počasí** Země od Velké Británie až po Německo, které čelí prudkému nárůstu burzovních cen plynu a elektřiny, musí doufat v mírnou zimu. Kvůli nedostatku plynu a uhlí v Evropě by jinak nemusely bez úhony přečkat topnou sezonu. „Pokud nebudeme jednat rychle a nepokusíme se zaplnit každý kousek v zásobnících, mohlo by to být velmi ošklivé,“ řekl agentuře Bloomberg Marco Alvera, výkonný ředitel italské společnosti Snam, která se zabývá energetickou infrastrukturou. „Týden bez elektřiny se dá přežít, ale bez plynu ne,“ varoval... Skupina Goldman Sachs uvedla, že pokud bude zima chladná, bude muset Evropa omezit poptávku. Předpověděla také, že region bude čelit výpadkům proudu. více zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/evrope-chybi-elektrina-i-plyn-je-vydana-na-milost-rozmarum-pocasi-174945?fbclid=IwAR29YysZct0t-0RdUCPTmzJHgkTBQbB-YC79RUn3qVt9DWu0IBm3NhPWXvw#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=T0brSOXwp0W-202109201026&dop_id=174945&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **„Týden bez elektřiny se dá přežít, ale bez plynu ne,“** To už nás připravují, že v rámci šetření budou nám střídavě vypínat elektřinu. V diskuzi pod článkem jsem našel pár roztomilých příspěvků, cituji: Jana Válková Ještě si nespustili Zelený úděl a už nemají elektřinu a plyn? Ujišťuji všechny ekology a rusobijce, že ceny elektřiny a plynu se týkají i nás. A že zdražování cen energií není přírodní katastrofa, ale diplomatické, hospodářské a obchodní jednaní zcela vylízaných neschopných lidí v EU. Jerry hall Pryč z Bruselu? Pokud říkáte A,tak by bylo na místě říci i B.A to,kam? To je dusledek Biblické koncepce,podle které se řídí svět.Plno lidí o ní neslyšelo - neinformuje se o ní a ani neučí.A proto taky plno lidí neví jak z toho a co jiného navrhnout. A člověk musí vědět že.- Mnohé věci jsou nám nepochopitelné ne proto,že je náš rozum slabý, Ale proto,že jejich podstata nezapadá do okruhu naších nám známých pojmů. (A pojmy jako konceptuální moc,globální a nadnárodní řízení,globální politika,se musí stát běžnými pojmy srozumitelnými všem lidem. Jen tehdy,kdy člověk správně chápe procesy řízení ve světě,dokáže ochránit zájmy své i své rodiny. Je třeba ten okruh rozšiřovat.) A to znamená,učit se. neboť - Každý v míře svého chápání pracuje pro sebe a své zájmy a v míře svého nepochopení (neznalosti,nevědomosti) pro toho,kdo zná a chápe víc. A toto je jen v KOB - koncepce sociální bezpečnosti.A dostatečně všeobecné teorii řízení. A tam je vysvětleno,jak se řídí státy.A jak se bránit takovému řízení,které většinu lidí ohrožuje v jejich všedním životě. Na diskuzi se vyplatí podívat. Netušil jsem, že na Novinkách uvidím tolik rozumných lidí. Zřejmě trollové dostali volno, jelikož došly argumenty. A copak máme dále? **Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Hochstein nevyloučil nedostatek plynu v Evropě v zimě.** V případě chladné zimy může Evropa čelit nedostatku plynu, což v některých částech regionu ovlivní vytápění, uvedl mluvčí amerického ministerstva zahraničí Amos Hochstein. Cituje ho Bloomberg . Nedostatek surovin podle něj bude spojen s nízkými zásobami ve skladovacích zařízeních a omezenými dodávkami z Ruska. Navíc, zatímco některé země mají stále možnost nakupovat palivo za vyšší cenu, jiné budou muset zavést normy spotřeby. https://ria.ru/20210921/gaz-1751091970.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Dědictví sovětské okupace“ zachraňuje Estonsko a Polsko** Není to tak dávno, kdy Estonsko a Polsko prohlásily, že energetická zařízení, která zdědily po sovětském systému, jsou „špinavou relikvií totalitní minulosti“. V Evropské unii je však nutné rozvíjet vyspělou „zelenou“ energii. Najednou se však ukázalo, že neexistuje nic spolehlivějšího než elektrárny sovětské éry. V polovině září poskočila směnná cena elektřiny v Estonsku ze 141 na 160 eur za megawatthodinu. Vláda země je ve ztrátě a nemá jasnou představu, jak vyřešit problém takového zvýšení cen. Tak či onak, Estonci horečně spěchali reaktivovat elektrárny města Narva. Podle šéfa státního podniku Enefit Power Andrese Vainoly to trochu umožnilo omezit růst cen. https://vz.ru/world/2021/9/21/1120127.html **Evropa vyzvala Rusko ke zvýšení dodávek plynu** Rusko plně dodržuje své smluvní závazky ohledně dodávek plynu do Evropy, ale k adekvátnímu doplnění zásob plynu v evropských zařízeních na zemní plyn by země mohla zvýšit vývoz plynu, uvedla k situaci s cenami pohonných hmot Mezinárodní energetická agentura (IEA). "IEA se domnívá, že Rusko by mohlo udělat více pro zvýšení dostupnosti plynu na evropském trhu a zajistit, aby byly zásobovací zařízení naplněna na adekvátní úroveň v rámci přípravy na nadcházející zimní topnou sezónu." Je to také příležitost, aby Rusko zdůraznilo svou pověst spolehlivého dodavatele na evropský trh, “stojí v prohlášení. https://vz.ru/news/2021/9/21/1120140.html Opět vše valí na Rusko. Člověk by řekl, zrušte své nesmyslné předpisy a bude vám štěstí. Ale oni ne, trvají na svých nesmyslech (Třetí energetický balíček EU) Nakonec, se do celé věcí asi vloží Rosnefť, ale jen se souhlasem Putina: Podmínky dodávek plynu do Evropy společností Rosneft se staly známými Ruská vláda je připravena experimentálně umožnit Rosněftu exportovat 10 miliard kubických metrů plynu do Evropy ročně prostřednictvím dohody o agentuře s Gazpromem, ale konečné rozhodnutí učiní prezident Vladimir Putin, vyplývá z návrhu zprávy zástupce Předseda vlády Alexander Novak. Novak navrhuje ministerstvu energetiky, aby tuto možnost zpracovalo a společně s ministerstvem financí analyzovalo možnost změn daňového řádu (o propojení daně z těžby nerostných surovin s objemy vyváženými společností Rosneft do spotových cen v Evropa). Protože jsou ale pozice Gazpromu a Rosněfti zásadně odlišné, hlavní rozhodnutí podle zprávy učiní prezident, píše Kommersant . Deník připomíná, že v srpnu šéf Rosněftu Igor Sechin požádal prezidenta o přístup společnosti k vývozu s tím, že na pozadí rekordně vysokých cen plynu v Evropě rozpočtové příjmy z vývozu plynu „plně neodrážejí příznivé tržní podmínky. " Přístup Rosněftu k dodávkám plynovodu podle společnosti, i když je zachován jediný exportní kanál, vyřeší problém s plným zatížením plynovodů Nord Stream 2 a Opal. Gazprom je nemůže plně využívat kvůli normám třetího energetického balíčku EU, uvádí deník. https://vz.ru/news/2021/9/21/1120049.html Ještě před několiká měsící Chazin předvídal, že třetí energetický balíček EU se dá v pohodě vyřešit tak, že k plynovodu dostane přístup Rosnefť. Vypadá, že energetická záchrana Evropy je na spadnutí. Jestli do toho opět nehodí vidle strana Zelených, která opět vyhrožuje (vidlema). Navíc, je to strana zákonem chráněná, jako ohrožený druh. Posuďte sami: ****Německý soud zakázal vyzývat k oběšení Zelených Německý soud zakázal extremistům vyvěšovat plakát** vyzývající k oběšení Zelených**. Jde podle něho o štvavou kampaň, informovala agentura DPA. Soud potvrdil rozhodnutí radnice ve městě Zwickau (Cvikov), která proti těmto plakátům zakročila už dříve. https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_gV_c/VqODx3.jpeg?fl=cro,0,101,1280,720%7Cres,2560,,1%7Cwebp,75 Plakáty s heslem „Pověste Zelené” podle soudu podněcují k nenávisti a útočí na lidskou důstojnost členů strany Zelených. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nemecky-soud-zakazal-vyzyvat-k-obeseni Nevím, oběšení Zelených v Německu zřejmě neprojde. Ale jinak je potrestat snad mohou nebo to také nejde? Takže raději si jdu objednat pár kubíků dříví navíc. Jistota je jistota. Loní v zimě už jsem měl zkušenost s rozbitým kotlem, zrovna, když mrzlo ostošest. Nebo se odstěhuji na Ukrajinu. Tam je v topné sezóně státem garantováno aspoň 16 stupňů. To budou tuto sezónu oprotí nám vysmátí. :)
Upravené 21. 9. 2021 o 23:06

Já mám pocit, že většina lidí, zejména na Západě, je už tak zmagořelá, že nic než bolestná zkušenost je z tý letargie nevytrhne.


Jak dlouho Němci vydrží vládu Zelených, Levice a SPD? Green Deal ani nazačal a už se to hroutí.
Není to příjemné a ani nebude, ale Evropa si to bude muset opravdu vyžrat až do dna. Pak lze budovat něco jiného.


Snad to nebude trvat dlouho....


Já mám pocit, že většina lidí, zejména na Západě, je už tak zmagořelá, že nic než bolestná zkušenost je z tý letargie nevytrhne. Jak dlouho Němci vydrží vládu Zelených, Levice a SPD? Green Deal ani nazačal a už se to hroutí. Není to příjemné a ani nebude, ale Evropa si to bude muset opravdu vyžrat až do dna. Pak lze budovat něco jiného. Snad to nebude trvat dlouho....

To si už jelita může začít shromaždovat náboje , možná že je to na den či dva zachrání , než je dav poučí o tom , že i oni mohou vykrvácet .
Čtvrtá říše je jako jedoucí rozhrkaná neřízená kára , plná shnilé bezcenné slámy , před kterou stojí staletý buk .
Vezměte si tu logiku .ČR vyrábí nadměrné množství el. energie , která je papírově posílána na evropskou burzu , kde se její cena mnohonásobně zvýší a za tuto cenu je přeprodávána obyvatelům země .
Takže My si upečeme bochník chleba , zeptáme se úředníků čtvrté říše kolik ten bochník má stát a za tu cenu jej prodáme lidem .
Zde je jeden z mnoha článků , který ukazuje , kolik parazitů dobře ročně živíme .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jak-si-na-nas-vlada-plati-dohlizece-677567
To je logika , My si platíme své vlastní tasemnice , aby Nás mohli zaživa požírat .


To si už jelita může začít shromaždovat náboje , možná že je to na den či dva zachrání , než je dav poučí o tom , že i oni mohou vykrvácet . Čtvrtá říše je jako jedoucí rozhrkaná neřízená kára , plná shnilé bezcenné slámy , před kterou stojí staletý buk . Vezměte si tu logiku .ČR vyrábí nadměrné množství el. energie , která je papírově posílána na evropskou burzu , kde se její cena mnohonásobně zvýší a za tuto cenu je přeprodávána obyvatelům země . Takže My si upečeme bochník chleba , zeptáme se úředníků čtvrté říše kolik ten bochník má stát a za tu cenu jej prodáme lidem . Zde je jeden z mnoha článků , který ukazuje , kolik parazitů dobře ročně živíme . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jak-si-na-nas-vlada-plati-dohlizece-677567 To je logika , My si platíme své vlastní tasemnice , aby Nás mohli zaživa požírat .

My si platíme své vlastní tasemnice , aby Nás mohli zaživa požírat .

Dost výstižné. Nedá mi to, musím si také přiložit do ohníčku. Není to platné jen v energetice. Tenhle princip je pro řízení anglosaských kolonií univerzálně platný. Věřící svědci covidovi neustále běhají na nesmyslné drahé testování (buď z donucení - vládní nesmysly nebo z vlastní hlouposti). Financují tím z našich peněz (ze zdravotního pojištění) domácí klany sloužící kolonizátorům, samotné kolonizátory/parazity a své vlastní šikanování/zotročování.
Co se týče energii. Očekávám, že růst cen/nedostatek (případně až výpadky) bude masmédii (v rukou kolonizátorů) využit k mediální masáži "nezbytnosti" podpořit projekt Trojmoří - vybudování potrubí na zkapalněný "americký" plyn, jako "alternativa" k ruskému. Opět si vybudování nástroje na to, aby nás mohli demokraticky okrádat máme zaplatit sami ze svého.


[quote="pid:34123, uid:185"]My si platíme své vlastní tasemnice , aby Nás mohli zaživa požírat .[/quote] Dost výstižné. Nedá mi to, musím si také přiložit do ohníčku. Není to platné jen v energetice. Tenhle princip je pro řízení anglosaských kolonií univerzálně platný. Věřící svědci covidovi neustále běhají na nesmyslné drahé testování (buď z donucení - vládní nesmysly nebo z vlastní hlouposti). Financují tím z našich peněz (ze zdravotního pojištění) domácí klany sloužící kolonizátorům, samotné kolonizátory/parazity a své vlastní šikanování/zotročování. Co se týče energii. Očekávám, že růst cen/nedostatek (případně až výpadky) bude masmédii (v rukou kolonizátorů) využit k mediální masáži "nezbytnosti" podpořit projekt Trojmoří - vybudování potrubí na zkapalněný "americký" plyn, jako "alternativa" k ruskému. Opět si vybudování nástroje na to, aby nás mohli demokraticky okrádat máme zaplatit sami ze svého.

I horor je lepší. Docent znalý Německa: Klima prosazují novou metodou.


Zachraňme Česko, i nám to hrozí
Výsledky německých voleb mohou způsobit, že naši západní sousedé začnou prosazovat zákaz jaderných elektráren v celé EU či jiné nápady, které nás uvrhnou do bídy.
„Program Zelených je taková hrůza, že jsem si po jeho přečtení musel pustit horor,
abych se uklidnil. Chtěli by všechno zdražit solidárními daněmi, všechno možné zakázat, odstranit ze světa a přesto se tváří, že to dělají pro vás a konečně vám to vše zařídí proti zlému státu,“ říká pro ParlamentníListy.cz historik Ivo Cerman, který v letech 2003-6 absolvoval doktorandské studium na Eberhard-Karls Universität v Tübingenu a dění v Německu nadále sleduje.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/I-horor-je-lepsi-Docent-znaly-Nemecka-Klima-prosazuji-novou-metodou-Zachranme-Cesko-i-nam-to-hrozi-677663


I horor je lepší. Docent znalý Německa: Klima prosazují novou metodou. ---------------------------------------------------------------------- **Zachraňme Česko, i nám to hrozí** Výsledky německých voleb mohou způsobit, že naši západní sousedé začnou prosazovat zákaz jaderných elektráren v celé EU či jiné nápady, které nás uvrhnou do bídy. „Program Zelených je taková hrůza, že jsem si po jeho přečtení musel pustit horor, abych se uklidnil. Chtěli by všechno zdražit solidárními daněmi, všechno možné zakázat, odstranit ze světa a přesto se tváří, že to dělají pro vás a konečně vám to vše zařídí proti zlému státu,“ říká pro ParlamentníListy.cz historik Ivo Cerman, který v letech 2003-6 absolvoval doktorandské studium na Eberhard-Karls Universität v Tübingenu a dění v Německu nadále sleduje. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/I-horor-je-lepsi-Docent-znaly-Nemecka-Klima-prosazuji-novou-metodou-Zachranme-Cesko-i-nam-to-hrozi-677663

Ani poriadne sa nevyschol atrament na mojom článku a už sa to deje. Som len zvedavý kedy začne tá mnou sľúbená diskusia o užitočnosti EU lebo táto energetická kríza povedie práve k tomuto, lebo Brusel odmietne otvoriť 3. energetický balíček (majú to zakázané tými trafikantmi, ktorých spomína Putinovec). A ironické je, že kým Západný obyvateľ bol nasýtený a v teple, tak im nevadil, že nás zdierajú z kože a nechápali prečo robíme haló, ale akonáhle dostanú ochutnať medicínu od ich pánov, ktorú nám servírovali desaťročia tak začnú prskať aj oni.


Dodávam, že teraz mám dojem, že Putin sa začne vyhovárať na 3. energetický balíček, keď prídu za ním jednotlivé krajiny aby im osobne dodali viac plynu t.j. nad rámec dohôd.


A toto dámy a páni náhoda nie je, ale riadiaci manéver vykonaná vojenskou presnosťou...


Ani poriadne sa nevyschol atrament na mojom článku a už sa to deje. Som len zvedavý kedy začne tá mnou sľúbená diskusia o užitočnosti EU lebo táto energetická kríza povedie práve k tomuto, lebo Brusel odmietne otvoriť 3. energetický balíček (majú to zakázané tými trafikantmi, ktorých spomína Putinovec). A ironické je, že kým Západný obyvateľ bol nasýtený a v teple, tak im nevadil, že nás zdierajú z kože a nechápali prečo robíme haló, ale akonáhle dostanú ochutnať medicínu od ich pánov, ktorú nám servírovali desaťročia tak začnú prskať aj oni. Dodávam, že teraz mám dojem, že Putin sa začne vyhovárať na 3. energetický balíček, keď prídu za ním jednotlivé krajiny aby im osobne dodali viac plynu t.j. nad rámec dohôd. A toto dámy a páni náhoda nie je, ale riadiaci manéver vykonaná vojenskou presnosťou...

Moderátor

Rusi plnia vsetky dodavky v ramci zmluv, ostatne ich prinutil Brusel, aby slo podla burz, tak neviem co cakali, burza sa vzdy musi zaplatit.
Taurus: tych 16 stupnov, nie som si ista, niekde uz bolo, ze v pripade, ze Rusi budu posielat malo plynu, tak Ukrajina nebude mat dost technickeho aby to vobec pretlacili na zapadnu hranicu (teda kedze by sa nedal kradnut) a cena pre nich uz presahuje lokalne 31000UAH, teda 1000 eur
Celkovo: v zasobnikoch je dost plynu pre ludi v SR (a asi aj CR), plus sa maju spustit Mochovce 3.,plus cenu cca 220 eur mame fixovanu do 2028, takze pre nas by to nemusela byt katastrofa, ale ano, samozrejme vsetci povedia, ze ceny rastu a maju dovod na pretlacenie zvysovania cien a ludi to bude boliet. Ale zasa ked si nevazili Fica/Pelle a 2019, kedy sa presadilo, ze SPP nezvysovala ceny, hoci teoreticky mohla a mala na to dovody, ale uverili vypisovanym clankom o tom, ako to narusi cistotu trhu, tak maju co chceli


Rusi plnia vsetky dodavky v ramci zmluv, ostatne ich prinutil Brusel, aby slo podla burz, tak neviem co cakali, burza sa vzdy musi zaplatit. Taurus: tych 16 stupnov, nie som si ista, niekde uz bolo, ze v pripade, ze Rusi budu posielat malo plynu, tak Ukrajina nebude mat dost technickeho aby to vobec pretlacili na zapadnu hranicu (teda kedze by sa nedal kradnut) a cena pre nich uz presahuje lokalne 31000UAH, teda 1000 eur Celkovo: v zasobnikoch je dost plynu pre ludi v SR (a asi aj CR), plus sa maju spustit Mochovce 3.,plus cenu cca 220 eur mame fixovanu do 2028, takze pre nas by to nemusela byt katastrofa, ale ano, samozrejme vsetci povedia, ze ceny rastu a maju dovod na pretlacenie zvysovania cien a ludi to bude boliet. Ale zasa ked si nevazili Fica/Pelle a 2019, kedy sa presadilo, ze SPP nezvysovala ceny, hoci teoreticky mohla a mala na to dovody, ale uverili vypisovanym clankom o tom, ako to narusi cistotu trhu, tak maju co chceli

Taurus: tych 16 stupnov, nie som si ista, niekde uz bolo, ze v pripade, ze Rusi budu posielat malo plynu, tak Ukrajina nebude mat dost technickeho aby to vobec pretlacili na zapadnu hranicu (teda kedze by sa nedal kradnut) a cena pre nich uz presahuje lokalne 31000UAH, teda 1000 eur


Janko, byla to ironie. Je mi to jasné, že tam teplo nebude. A také se na žádnou Ukrajinu stěhovat nehodlám z principu, natož kvůli nějakým pofiderním 16 stupňům.smile


Jinak ještě k tématu. Od Chazina jsem slyšel důvod, proč ceny na plyn v Evropě tolik vyletěly nahoru.
Není to způsobeno tím, že ještě nezprovoznili Severní proud a Rusko omězilo dodávky přes Ukrajinu (potrubí se neopravovalo 30let).
Řada evropských zemí zrušila s Ruskem dlouhodobé kontrakty na dodávky plynu s tím, že ho budou kupovat na burze. Pak začaly prodávat plyn ze svých zásobníků, aby jeho cenu stlačily na minimum. Ten pokles nejdříve byl, ale potom nastaly objektivní důvody a začala panika, cena plynu rychle stoupla.
Takže, sice nám dnes tvrdí, že zásobníky jsou ne zcela naplněny, ale realita bude úplně jiná. Jsou spíše skoro prázdné.


[quote="pid:34267, uid:187"]Taurus: tych 16 stupnov, nie som si ista, niekde uz bolo, ze v pripade, ze Rusi budu posielat malo plynu, tak Ukrajina nebude mat dost technickeho aby to vobec pretlacili na zapadnu hranicu (teda kedze by sa nedal kradnut) a cena pre nich uz presahuje lokalne 31000UAH, teda 1000 eur[/quote] Janko, byla to ironie. Je mi to jasné, že tam teplo nebude. A také se na žádnou Ukrajinu stěhovat nehodlám z principu, natož kvůli nějakým pofiderním 16 stupňům.:) Jinak ještě k tématu. Od Chazina jsem slyšel důvod, proč ceny na plyn v Evropě tolik vyletěly nahoru. Není to způsobeno tím, že ještě nezprovoznili Severní proud a Rusko omězilo dodávky přes Ukrajinu (potrubí se neopravovalo 30let). Řada evropských zemí zrušila s Ruskem dlouhodobé kontrakty na dodávky plynu s tím, že ho budou kupovat na burze. Pak začaly prodávat plyn ze svých zásobníků, aby jeho cenu stlačily na minimum. Ten pokles nejdříve byl, ale potom nastaly objektivní důvody a začala panika, cena plynu rychle stoupla. Takže, sice nám dnes tvrdí, že zásobníky jsou ne zcela naplněny, ale realita bude úplně jiná. Jsou spíše skoro prázdné.
Upravené 22. 9. 2021 o 21:58

Takže, sice nám dnes tvrdí, že zásobníky jsou ne zcela naplněny, ale realita bude úplně jiná. Jsou spíše skoro prázdné.


Ani jedno tvrzení si nijak nerozporuje. :-)


[quote="pid:34282, uid:158"]Takže, sice nám dnes tvrdí, že zásobníky jsou ne zcela naplněny, ale realita bude úplně jiná. Jsou spíše skoro prázdné.[/quote] Ani jedno tvrzení si nijak nerozporuje. :-)

Ani jedno tvrzení si nijak nerozporuje. :-)


Souhlas. Akorát první tvrzení zní optimističtěji, než to druhé. smile


[quote="pid:34292, uid:181"]Ani jedno tvrzení si nijak nerozporuje. :-)[/quote] Souhlas. Akorát první tvrzení zní optimističtěji, než to druhé. :)

Polsko se zúčastní rozhodování o osudu Nord Stream 2


Polská státní ropná a plynárenská společnost PGNiG získala právo podílet se na rozhodování o osudu ruského exportního plynovodu Nord Stream 2, vyplývá z prohlášení na webových stránkách společnosti.


"Německá federální síťová agentura (Bundesnetzagentur, BNetzA) poskytla společnosti Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo SA a její německé dceřiné společnosti PGNiG Supply & Trading GmbH možnost účastnit se certifikačních postupů Nord Stream 2," stojí v prohlášení.


PGNiG trvá na tom, že plynovod nesplňuje formální kritéria pro preferenční certifikaci, protože jeho provozovatel, společnost Nord Stream2 AG, není nezávislým provozovatelem přenosu. Pozitivní rozhodnutí německého regulátora podle vedení společnosti ohrozí bezpečnost dodávek plynu do Evropské unie .


PGNiG v prohlášení uvedla, že společnost bude trvat na uplatňování všech požadavků směrnice EU o plynu, včetně oddělení vlastnictví a přijímání třetích stran k tranzitu paliva.
https://lenta.ru/news/2021/09/22/pgnig/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Jak se říká, udělali kozla zahradníkem. Poláci jsou absolutní zárukou toho, že problémy neskončí.


**Polsko se zúčastní rozhodování o osudu Nord Stream 2** Polská státní ropná a plynárenská společnost PGNiG získala právo podílet se na rozhodování o osudu ruského exportního plynovodu Nord Stream 2, vyplývá z prohlášení na webových stránkách společnosti. "Německá federální síťová agentura (Bundesnetzagentur, BNetzA) poskytla společnosti Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo SA a její německé dceřiné společnosti PGNiG Supply & Trading GmbH možnost účastnit se certifikačních postupů Nord Stream 2," stojí v prohlášení. PGNiG trvá na tom, že plynovod nesplňuje formální kritéria pro preferenční certifikaci, protože jeho provozovatel, společnost Nord Stream2 AG, není nezávislým provozovatelem přenosu. Pozitivní rozhodnutí německého regulátora podle vedení společnosti ohrozí bezpečnost dodávek plynu do Evropské unie . PGNiG v prohlášení uvedla, že společnost bude trvat na uplatňování všech požadavků směrnice EU o plynu, včetně oddělení vlastnictví a přijímání třetích stran k tranzitu paliva. https://lenta.ru/news/2021/09/22/pgnig/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Jak se říká, udělali kozla zahradníkem. Poláci jsou absolutní zárukou toho, že problémy neskončí.

Evropští lidé prostě v zimě musí mzrznout za každou cenu, takový je rozkaz a musí za to být zodpovědný Putin! Není možné zvolit pro tuto špinavost lepšího mopslíka než Polsko, které je známé svým nenávistným postojem ke vsemu ruskému.


Evropští lidé prostě v zimě musí mzrznout za každou cenu, takový je rozkaz a musí za to být zodpovědný Putin! Není možné zvolit pro tuto špinavost lepšího mopslíka než Polsko, které je známé svým nenávistným postojem ke vsemu ruskému.

Zima bude chladná a temná. Na západ od Chebu mají proočkovanost cca 3/4 blbců v populaci, kteří mají plně zdevastovanou a zničenou imunitu “vakcínou”.


V Británii je oficiální počet úmrtí na COVID-19 8,3x vyšší, než minulý rok touto dobou, kdy tam nikdo očkován nebyl. Žádná větší zima tam aktuálně neprobíhá a už jim tam umírají lidé. Co budou dělat za měsíc, nebo v lednu a únoru, jsem na ně zvědavý.


Na iDnesu vyšel článek:


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministerstvo-zdravotnictvi-ockovani-chripka-sonka-lekar-vojtech.A210921_093103_domaci_klf


Taková příprava na další lockdowny a restrikce stylem ,,vakcína proti COVIDU zabírá, ale je tu ještě zase po dvou letech ta chřipka, takže bacha na to ovce, záleží nám na vašich životech a jedno, že nemocnice nestíhají, protože jsme všechno hodili na COVID minulý rok, takže nějaké rakoviny a jiné nemoci..no za to všechno mohou neočkovaní, ukažme si na ně zaměřme je a zastřelme je”.


Lidi tady budou topit asi zapalovačem, nejlepší je ten “náš” politický “kontingent” v čele s hadem Babišem, který nás dostal na seznam nepřátel Ruska hned vedle USA, na to musíme být hrdí, když tady bojujeme za Tchaj-wan, Ukrajinu, Bělorusko a já nevím za koho všeho. V mainstreamu vždy nějaká čtecí hlava něco žbleptne stylem: ,,AUKUS podělal Francii” a jede se honem rychle ke zprávám z regionů, protože svět se řídí podle toho, že v Horní Dolní někde u žumpy se dva dědci porvali kvůli tomu, že jeden z nich neměl respirátor ,,Do studia na ČT 24 zveme odborníka na nošení roušek, co nám povíte k tomuto incidentu, mimo jiné je ve vysílání přímý přenos Flegra, nebo Kubka, nebo jiné podplacené krysy, tak povídejte, nemáme moc času, ale diváky to zajímá za těch 7 miliard ročně.”


Člověk by se z toho všeho zeblil, protože je to vše zlý sen, ale co. Já lituji lidi, kteří nemají tu možnost si zatopit, v nejhorším vezmu rodinu na chatu a budu topit naftou, nebo dřevem. Vůbec nechci ani odhadovat, do jakých sraček nás EU tlačí, ale vykoupeme se v tom všichni. Někdo víc a někdo se v tom dokonce utopí. Rok ´22 bude zásadní.


Zima bude chladná a temná. Na západ od Chebu mají proočkovanost cca 3/4 blbců v populaci, kteří mají plně zdevastovanou a zničenou imunitu “vakcínou”. V Británii je oficiální počet úmrtí na COVID-19 8,3x vyšší, než minulý rok touto dobou, kdy tam nikdo očkován nebyl. Žádná větší zima tam aktuálně neprobíhá a už jim tam umírají lidé. Co budou dělat za měsíc, nebo v lednu a únoru, jsem na ně zvědavý. Na iDnesu vyšel článek: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministerstvo-zdravotnictvi-ockovani-chripka-sonka-lekar-vojtech.A210921_093103_domaci_klf Taková příprava na další lockdowny a restrikce stylem ,,vakcína proti COVIDU zabírá, ale je tu ještě zase po dvou letech ta chřipka, takže bacha na to ovce, záleží nám na vašich životech a jedno, že nemocnice nestíhají, protože jsme všechno hodili na COVID minulý rok, takže nějaké rakoviny a jiné nemoci..no za to všechno mohou neočkovaní, ukažme si na ně zaměřme je a zastřelme je”. Lidi tady budou topit asi zapalovačem, nejlepší je ten “náš” politický “kontingent” v čele s hadem Babišem, který nás dostal na seznam nepřátel Ruska hned vedle USA, na to musíme být hrdí, když tady bojujeme za Tchaj-wan, Ukrajinu, Bělorusko a já nevím za koho všeho. V mainstreamu vždy nějaká čtecí hlava něco žbleptne stylem: ,,AUKUS podělal Francii” a jede se honem rychle ke zprávám z regionů, protože svět se řídí podle toho, že v Horní Dolní někde u žumpy se dva dědci porvali kvůli tomu, že jeden z nich neměl respirátor ,,Do studia na ČT 24 zveme odborníka na nošení roušek, co nám povíte k tomuto incidentu, mimo jiné je ve vysílání přímý přenos Flegra, nebo Kubka, nebo jiné podplacené krysy, tak povídejte, nemáme moc času, ale diváky to zajímá za těch 7 miliard ročně.” Člověk by se z toho všeho zeblil, protože je to vše zlý sen, ale co. Já lituji lidi, kteří nemají tu možnost si zatopit, v nejhorším vezmu rodinu na chatu a budu topit naftou, nebo dřevem. Vůbec nechci ani odhadovat, do jakých sraček nás EU tlačí, ale vykoupeme se v tom všichni. Někdo víc a někdo se v tom dokonce utopí. Rok ´22 bude zásadní.

Problém může nastat i tím, že jestli dojde plyn, tak začnou lidé zapínat elektrické přímotopy, či jiná topítka. Unese-li to naše přenosová soustava, tak to budu považovat za zázrak.


Problém může nastat i tím, že jestli dojde plyn, tak začnou lidé zapínat elektrické přímotopy, či jiná topítka. Unese-li to naše přenosová soustava, tak to budu považovat za zázrak.

Zástupce ministerstva hospodářství Spolkové republiky Německo Beate Baron prohlásila, že zásobníky plynu ve Spolkové republice Německo jsou naplněny na téměř 65%, což je vyšší než průměr v EU.


"Zásobníky plynu jsou v současné době naplněny z 64,69%. To je méně než loni, to je pravda. Stejná úroveň však byla pozorována v roce 2015 ... Řekla jsem, že v Německu máme největší zásobníky plynu v EU, v mezinárodním srovnání jsme na čtvrtém místě. To je celkový objem plynu 24,6 miliardy metrů krychlových, to je velmi velký objem, “- řekl Baron.


Zdůraznila, že tento objem plynu je 16krát větší než v britských skladech plynu. „Otázka zásob plynu se projednává na evropské úrovni,“ shrnula Baron.


Také dodala, že Rusko plně plní své závazky vyplývající z dohod o dodávkách plynu do Německa.
https://1prime.ru/gas/20210924/834792124.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Na seznamu vykřikovali, že zásobníky plynu jsou v EU naplněny z 75%. A ejhle, dozvídáme se, že míň. A nejvíc asi bude postížená malobritánie. Chápu, důvod jejích hysterických reakcí s Litviněnkem a Skripalovými. Chtěli na burze vydělat a jak to vypadá, prodělali kalhoty. smile


Zástupce ministerstva hospodářství Spolkové republiky Německo Beate Baron prohlásila, že zásobníky plynu ve Spolkové republice Německo jsou naplněny na téměř 65%, což je vyšší než průměr v EU. "Zásobníky plynu jsou v současné době naplněny z 64,69%. To je méně než loni, to je pravda. Stejná úroveň však byla pozorována v roce 2015 ... Řekla jsem, že v Německu máme největší zásobníky plynu v EU, v mezinárodním srovnání jsme na čtvrtém místě. To je celkový objem plynu 24,6 miliardy metrů krychlových, to je velmi velký objem, “- řekl Baron. Zdůraznila, že tento objem plynu je 16krát větší než v britských skladech plynu. „Otázka zásob plynu se projednává na evropské úrovni,“ shrnula Baron. Také dodala, že Rusko plně plní své závazky vyplývající z dohod o dodávkách plynu do Německa. https://1prime.ru/gas/20210924/834792124.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Na seznamu vykřikovali, že zásobníky plynu jsou v EU naplněny z 75%. A ejhle, dozvídáme se, že míň. A nejvíc asi bude postížená malobritánie. Chápu, důvod jejích hysterických reakcí s Litviněnkem a Skripalovými. Chtěli na burze vydělat a jak to vypadá, prodělali kalhoty. ]:)

Také dodala, že Rusko plně plní své závazky vyplývající z dohod o dodávkách plynu do Německa.


A blokuju to aby z toho mohli obvinit Putina


[quote="pid:34581, uid:158"]Také dodala, že Rusko plně plní své závazky vyplývající z dohod o dodávkách plynu do Německa.[/quote] A blokuju to aby z toho mohli obvinit Putina

Spojené království žádá o naléhavou pomoc kvůli nedostatku potravin


Brazilský prezident Jair Bolsonaro řekl, že ho britský premiér Boris Johnson požádal o uzavření "naléhavé" dohody o dodávkách potravin, kterých je ve Spojeném království nedostatek, píše Reuters .


"Chce s námi uzavřít nouzovou dohodu o dovozu potravin, kterých je v Anglii nedostatek," řekl ve svém týdenním webcastu příznivcům.


Podle Bolsonara tuto žádost předal své ministryni zemědělství Tereze Cristině.


Kvůli prudkému nárůstu cen zemního plynu v posledních týdnech se některé továrny na hnojiva ve Velké Británii zavřely, což vedlo k nedostatku CO2 použitého k přidávání plynu do piva a sodovek a k omračování drůbeže a prasat před porážkou.


Vláda Spojeného království ve snaze zabránit nedostatku masa a drůbeže zvýšila nouzovou vládní podporu a varovala své výrobce potravin, aby se připravili na 400% nárůst cen oxidu uhličitého.


Johnson ho také požádal, aby pomohl zvýšit brazilský dovoz whisky z Velké Británie, řekl Bolsonaro, ale poznamenal, že se jedná o podnikání soukromého podnikání, nikoli jeho vlády.
https://www.gazeta.ru/politics/news/2021/09/24/n_16584271.shtml?updated


Spojené království žádá o naléhavou pomoc kvůli nedostatku potravin Brazilský prezident Jair Bolsonaro řekl, že ho britský premiér Boris Johnson požádal o uzavření "naléhavé" dohody o dodávkách potravin, kterých je ve Spojeném království nedostatek, píše Reuters . "Chce s námi uzavřít nouzovou dohodu o dovozu potravin, kterých je v Anglii nedostatek," řekl ve svém týdenním webcastu příznivcům. Podle Bolsonara tuto žádost předal své ministryni zemědělství Tereze Cristině. Kvůli prudkému nárůstu cen zemního plynu v posledních týdnech se některé továrny na hnojiva ve Velké Británii zavřely, což vedlo k nedostatku CO2 použitého k přidávání plynu do piva a sodovek a k omračování drůbeže a prasat před porážkou. Vláda Spojeného království ve snaze zabránit nedostatku masa a drůbeže zvýšila nouzovou vládní podporu a varovala své výrobce potravin, aby se připravili na 400% nárůst cen oxidu uhličitého. Johnson ho také požádal, aby pomohl zvýšit brazilský dovoz whisky z Velké Británie, řekl Bolsonaro, ale poznamenal, že se jedná o podnikání soukromého podnikání, nikoli jeho vlády. https://www.gazeta.ru/politics/news/2021/09/24/n_16584271.shtml?updated

Já to nechápu . Tak bojuje se proti co2 nebo ne ?
Ptám se jen proto , že jsem si pravidelným sledováním požehnané a svaté televize odvykl používat mozek a dělám jen to , co se mi polopatickou formou , ne delší než pět slov , řekne .


Já to nechápu . Tak bojuje se proti co2 nebo ne ? Ptám se jen proto , že jsem si pravidelným sledováním požehnané a svaté televize odvykl používat mozek a dělám jen to , co se mi polopatickou formou , ne delší než pět slov , řekne .

Je to velmi zaujimave, Taurus, a dobre sa to cita, ked clovek vie, co britske imperium sposobilo za starocia ludstvu, lenze... da sa tomu verit?


V Leningrade bol hlad, to ano. Tisice ludi tam umieralo tyzdenne. Ale preco? Bol dovoz maly? Nebol, mohlo byt dostatok potravin pre vsetkych. Teda nie, ze by sa mali dobre, ale neumierali by hladom. Preco teda vozili tak malo potravin, ked tam ludia mreli hladom? Lebo drviva vacsina prisunu DO LENINGRADU bola tvorena zbranami, palivom, strelivom a ocelou na vyrobu zbrani v Leningradskych tankovych zavodoch a zbrojovkach. Bez nich by hladom nezomrel nikto- postrielali by ich nemci.


Co vlastne pisem? Do Leningradu prudili potraviny aj vsetky ine zasoby tenkou nitkou zvanou cesta života. Do britanie momentalne prudi tolko ciest ako vzdy, nic nieje obmedzene. A netreba 80% dovozu vrhnut do armady. Mame malo jedla? Tak vozte jedlo. Jednoduche. Nezda sa mi uplne realne, ze by mohol v anglicku vzniknut skutocny nedostatok jedla.


Ze nebude mozne vyhodit 2x viac, ako zjem do kosa, to ano. To nerozporujem. Ale aby tam bol REALNY nedostatok, ktory treba riesit na vladnej urovni.


Ved zamyslime sa vsetci- kto z nas 2x- tyzdenne neriesi problem- pozriem do chladnicky, špajze, co je nutne dojest, lebo sa to pokazi?


A to my mame uplne inu kulturu ako anglosasy- my si jedlo vazime, nevyhadzujeme. Tam sa pozrie anglan do chladnicky, vidi ju plnu, ale ma chut na burger. Tak kupi burger a veci doma vyhodi.


Ked takemuto kokotovi obmedzime dodavky na polovicu (POLOVICU!!!)
Nebude hladovat o nic menej, ako doteraz. Len prestane plytvat.


Ps- chapem ale aj to, ze jedna vec je pravda, a druha zas informacny tok.


Je to velmi zaujimave, Taurus, a dobre sa to cita, ked clovek vie, co britske imperium sposobilo za starocia ludstvu, lenze... da sa tomu verit? V Leningrade bol hlad, to ano. Tisice ludi tam umieralo tyzdenne. Ale preco? Bol dovoz maly? Nebol, mohlo byt dostatok potravin pre vsetkych. Teda nie, ze by sa mali dobre, ale neumierali by hladom. Preco teda vozili tak malo potravin, ked tam ludia mreli hladom? Lebo drviva vacsina prisunu DO LENINGRADU bola tvorena zbranami, palivom, strelivom a ocelou na vyrobu zbrani v Leningradskych tankovych zavodoch a zbrojovkach. Bez nich by hladom nezomrel nikto- postrielali by ich nemci. Co vlastne pisem? Do Leningradu prudili potraviny aj vsetky ine zasoby tenkou nitkou zvanou cesta života. Do britanie momentalne prudi tolko ciest ako vzdy, nic nieje obmedzene. A netreba 80% dovozu vrhnut do armady. Mame malo jedla? Tak vozte jedlo. Jednoduche. Nezda sa mi uplne realne, ze by mohol v anglicku vzniknut skutocny nedostatok jedla. Ze nebude mozne vyhodit 2x viac, ako zjem do kosa, to ano. To nerozporujem. Ale aby tam bol REALNY nedostatok, ktory treba riesit na vladnej urovni. Ved zamyslime sa vsetci- kto z nas 2x- tyzdenne neriesi problem- pozriem do chladnicky, špajze, co je nutne dojest, lebo sa to pokazi? A to my mame uplne inu kulturu ako anglosasy- my si jedlo vazime, nevyhadzujeme. Tam sa pozrie anglan do chladnicky, vidi ju plnu, ale ma chut na burger. Tak kupi burger a veci doma vyhodi. Ked takemuto kokotovi obmedzime dodavky na polovicu (POLOVICU!!!) Nebude hladovat o nic menej, ako doteraz. Len prestane plytvat. Ps- chapem ale aj to, ze jedna vec je pravda, a druha zas informacny tok.

Tak bojuje se proti co2 nebo ne ?


Jojo, jak kdy a jak proti komu. Ted papaji vlastni meducinku. Nejak se mi zveda nalada 😁


[quote="pid:34621, uid:185"]Tak bojuje se proti co2 nebo ne ?[/quote] Jojo, jak kdy a jak proti komu. Ted papaji vlastni meducinku. Nejak se mi zveda nalada

dělám jen to , co se mi polopatickou formou , ne delší než pět slov , řekne .


Tesat do kamena smile


[quote="pid:34621, uid:185"]dělám jen to , co se mi polopatickou formou , ne delší než pět slov , řekne .[/quote] Tesat do kamena :)
2.89k
20
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept