Zahraničná politika
Koniec NATO?

USA, Veľká Británia a Austrália ohlásili spoločný obranný pakt. Budú si vymieňať obranné technológie, napríklad Austrália už nebude brať subdodávky pre svoje ponorky od Francúzov.


Toto muselo byť pripravované dlhšie, ale Kábul (aj Sýria) to zrejme urýchlil. Myslím, že tu máme pokračovateľa NATO. Lokálny pakt menších hráčov, ktorí sa budú hrať na svojom piesočku.


ENG zdroj
https://www.reuters.com/world/us/biden-announce-alliance-with-britain-australia-tech-cyber-defense-politico-2021-09-15/


CZ zdroj
https://www.denik.cz/ze_sveta/usa-britanie-australie-bezpecnostni-pakt-20210916.html


USA, Veľká Británia a Austrália ohlásili spoločný obranný pakt. Budú si vymieňať obranné technológie, napríklad Austrália už nebude brať subdodávky pre svoje ponorky od Francúzov. Toto muselo byť pripravované dlhšie, ale Kábul (aj Sýria) to zrejme urýchlil. Myslím, že tu máme pokračovateľa NATO. Lokálny pakt menších hráčov, ktorí sa budú hrať na svojom piesočku. ENG zdroj https://www.reuters.com/world/us/biden-announce-alliance-with-britain-australia-tech-cyber-defense-politico-2021-09-15/ CZ zdroj https://www.denik.cz/ze_sveta/usa-britanie-australie-bezpecnostni-pakt-20210916.html

Moderátor

Upravené 16. 9. 2021 o 07:47

Pridám ešte jeden postreh, veľa sa tam spomína bezpečnosť v Tichom oceáne. V preklade - okolo Číny. Tej Číny, ktorá dlhodobo a sústredene skupuje v Austrálii, čo sa len dá. Príde mi to ako boj o Austráliu a jej prírodné zdroje, medzi USA a Čínou. Keď sa teraz rozbehol v Číne škandál s Evergrande, USA využili príležitosť na získanie pozícii v Austrálii. Austrália bola vždy kolónia a vždy som z nej mal pocit, že je schizofrenická. Podliehajú britskej kráľovnej, ale platia dolármi. Sú jednou nohou v GB aj v USA. Myslím, že budeme svedkami trhania sveta ako sme ho doteraz poznali.


Pridám ešte jeden postreh, veľa sa tam spomína bezpečnosť v Tichom oceáne. V preklade - okolo Číny. Tej Číny, ktorá dlhodobo a sústredene skupuje v Austrálii, čo sa len dá. Príde mi to ako boj o Austráliu a jej prírodné zdroje, medzi USA a Čínou. Keď sa teraz rozbehol v Číne škandál s Evergrande, USA využili príležitosť na získanie pozícii v Austrálii. Austrália bola vždy kolónia a vždy som z nej mal pocit, že je schizofrenická. Podliehajú britskej kráľovnej, ale platia dolármi. Sú jednou nohou v GB aj v USA. Myslím, že budeme svedkami trhania sveta ako sme ho doteraz poznali.

Moderátor

Austrália už nebude brať subdodávky pre svoje ponorky od Francúzov.

To žabožrouty docela vytočilo:
“Francie šílí z paktu mezi USA a Austrálií, přišla o kšeft”
16.9.2021
“Rozhodnutí Spojených států odstrčit Francii od smlouvy o koupi ponorek, kterou uzavřela s Austrálií, ukazuje nedostatek soudržnosti v době, kdy oba spojenci čelí společným výzvám v indo-pacifickém regionu, uvedla ve čtvrtek francouzská ministerstva zahraničí a obrany.”
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/francie-sili-z-paktu-mezi-usa-a-australii-prisla-o-kseft-40372196


(mimochodem: Francie má ministryni obrany, ostatně stejně jako Německo)


[quote="pid:33330, uid:127"]Austrália už nebude brať subdodávky pre svoje ponorky od Francúzov.[/quote] To žabožrouty docela vytočilo: “Francie šílí z paktu mezi USA a Austrálií, přišla o kšeft” 16.9.2021 “Rozhodnutí Spojených států odstrčit Francii od smlouvy o koupi ponorek, kterou uzavřela s Austrálií, ukazuje nedostatek soudržnosti v době, kdy oba spojenci čelí společným výzvám v indo-pacifickém regionu, uvedla ve čtvrtek francouzská ministerstva zahraničí a obrany.” https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/francie-sili-z-paktu-mezi-usa-a-australii-prisla-o-kseft-40372196 (mimochodem: Francie má ministryni obrany, ostatně stejně jako Německo)

To je paráda . Kluci se trhnou a budou na svém písečku . Mimo jiné to znamená , utopíme se společně . Protože bez parazitování je čeká lapání po dechu a jedna odřená fašistická kolonie to nezachrání .
Na druhé straně , je to efektivní odtrhávání anglosaských zrůd od Evropy.
Je to podobné , jako kdyby se celá italská mafie odstěhovala na Sicílii a žila jen z jejích zdrojů .
Kdopak jim tenhle parádní scénář podstrčil .


To je paráda . Kluci se trhnou a budou na svém písečku . Mimo jiné to znamená , utopíme se společně . Protože bez parazitování je čeká lapání po dechu a jedna odřená fašistická kolonie to nezachrání . Na druhé straně , je to efektivní odtrhávání anglosaských zrůd od Evropy. Je to podobné , jako kdyby se celá italská mafie odstěhovala na Sicílii a žila jen z jejích zdrojů . Kdopak jim tenhle parádní scénář podstrčil .

A práve tých žabožrútov, ktorí hovorili o mozgovej smrti NATO...
Budú sa emancipovať, rovnako ako nemecké priemyselné elity. Nebol to ani prvý ani posledný kontrakt, o ktorý prišli alebo prídu.


A práve tých žabožrútov, ktorí hovorili o mozgovej smrti NATO... Budú sa emancipovať, rovnako ako nemecké priemyselné elity. Nebol to ani prvý ani posledný kontrakt, o ktorý prišli alebo prídu.

Moderátor

Nebol to ani prvý ani posledný kontrakt, o ktorý prišli alebo prídu


Už raz prišli o biznis, kvôli sankciám USA/EU voči Rusku nemohli odovzdať hotové lode Mistral objednávateľovi v roku 2015.


https://www.teraz.sk/zahranicie/francuzsko-hlada-kupca-na-lode-mistra/134300-clanok.html


[quote="pid:33354, uid:127"]Nebol to ani prvý ani posledný kontrakt, o ktorý prišli alebo prídu[/quote] Už raz prišli o biznis, kvôli sankciám USA/EU voči Rusku nemohli odovzdať hotové lode Mistral objednávateľovi v roku 2015. https://www.teraz.sk/zahranicie/francuzsko-hlada-kupca-na-lode-mistra/134300-clanok.html

Francouzské velvyslanectví ve Washingtonu zrušilo oslavy 250. výročí bitvy u Chesapeake během americké revoluční války, při níž francouzská flotila porazila Brity. Jak ve čtvrtek informovala agentura Agence France-Presse , toto rozhodnutí padlo po skandálu s rozpadem dohody mezi Francií a Austrálií o dodávkách ponorek na návrh Washingtonu a Londýna.


Oslavy k historickému datu se měly konat v pátek a jejich součástí byla recepce na francouzské ambasádě a také na palubě francouzské fregaty v Baltimoru. Deník The New York Times zase uvedl, že na velvyslanectví dorazil vysoký důstojník francouzských námořních sil, který přijel na akci do Washingtonu, ale brzy se vrátí do Paříže.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12427413?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Francouzské velvyslanectví ve Washingtonu zrušilo oslavy 250. výročí bitvy u Chesapeake během americké revoluční války, při níž francouzská flotila porazila Brity. Jak ve čtvrtek informovala agentura Agence France-Presse , toto rozhodnutí padlo po skandálu s rozpadem dohody mezi Francií a Austrálií o dodávkách ponorek na návrh Washingtonu a Londýna. Oslavy k historickému datu se měly konat v pátek a jejich součástí byla recepce na francouzské ambasádě a také na palubě francouzské fregaty v Baltimoru. Deník The New York Times zase uvedl, že na velvyslanectví dorazil vysoký důstojník francouzských námořních sil, který přijel na akci do Washingtonu, ale brzy se vrátí do Paříže. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12427413?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Už raz prišli o biznis, kvôli sankciám USA/EU voči Rusku nemohli odovzdať hotové lode Mistral objednávateľovi v roku 2015.


Když sami jednou podrazili, tak se nemají na cizí podrazy zlobit.
Mimo jiné, kdo se paktuje s USA, má si na podrazy začít zvykat. V Áfghánistánu to USA všem názorně předvedly, jak se budou chovat ke svým spojencům.


[quote="pid:33356, uid:48"]Už raz prišli o biznis, kvôli sankciám USA/EU voči Rusku nemohli odovzdať hotové lode Mistral objednávateľovi v roku 2015.[/quote] Když sami jednou podrazili, tak se nemají na cizí podrazy zlobit. Mimo jiné, kdo se paktuje s USA, má si na podrazy začít zvykat. V Áfghánistánu to USA všem názorně předvedly, jak se budou chovat ke svým spojencům.
Upravené 17. 9. 2021 o 12:28

Když sami jednou podrazili, tak se nemají na cizí podrazy zlobit.


Ale veď oni sa vyliečia. A každé liečenie bolí, resp. stojí námahu.


[quote="pid:33474, uid:158"]Když sami jednou podrazili, tak se nemají na cizí podrazy zlobit.[/quote] Ale veď oni sa vyliečia. A každé liečenie bolí, resp. stojí námahu.

Moderátor

Francie je jedina pevninska zeme v Zapadni Evrope, ktera ma vlastni atomove zbrane, krome VB. VB uz se ale seskupuje dohromady s USA a Australii.
Kolikuje se uzemi.


Francie je jedina pevninska zeme v Zapadni Evrope, ktera ma **vlastni** atomove zbrane, krome VB. VB uz se ale seskupuje dohromady s USA a Australii. Kolikuje se uzemi.
Upravené 17. 9. 2021 o 10:26

Něco k doplnění...zlikvidují se sami...



Bývalá britská premiérka Theresa Mayová se Johnsona přímo zeptala: „Jaký je dopad tohoto paktu na postoj, který by zaujalo Spojené království ve své reakci, pokud by se Čína pokusila o invazi na Tchaj-wan?”


Premiér jí přímo neodpověděl a manévroval**:** „Spojené království zůstává dál odhodláno bránit mezinárodní právo, a to je jasná rada, kterou bychom dali svým přátelům ve světě, je to taky jasná rada, kterou bychom dali vládě v Pekingu.“


Boris Johnson spolu s australským premiérem Scottem Morriosnem a americkým prezidentem Joem Bidenem na společné videokonferenci oznámili vznik nového paktu nazývaného Aukus. Označili ho jako další klíčový krok v dlouhém spojenectví. > Pakt zajišťuje, že tyto tři země sdílejí informace v řadě oblastí zahrnující zpravodajské služby, výrobu zbraní – například střel s plochou dráhou letu a jaderných ponorek. K těm se tak nově může dostat i Austrálie a bude je moci i sama vyrábět. Přesná podoba paktu se upřesní během osmnácti měsíců jednání.



https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/bude-britanie-branit-tchaj-wan-pred-cinou-usa-australie-a-spojene-kralovstvi-ustavily-novy-pakt-40372332


Něco k doplnění...zlikvidují se sami... > **Bývalá britská premiérka Theresa Mayová se Johnsona přímo zeptala: „Jaký je dopad tohoto paktu na postoj, který by zaujalo Spojené království ve své reakci, pokud by se Čína pokusila o invazi na Tchaj-wan?”** > **Premiér jí přímo neodpověděl a manévroval****:** „Spojené království zůstává dál odhodláno bránit mezinárodní právo, a to je jasná rada, kterou bychom dali svým přátelům ve světě, je to taky jasná rada, kterou bychom dali vládě v Pekingu.“ > Boris Johnson spolu s australským premiérem Scottem Morriosnem a americkým prezidentem Joem Bidenem na společné videokonferenci oznámili **vznik nového paktu nazývaného Aukus.** Označili ho jako další klíčový krok v dlouhém spojenectví. > **Pakt zajišťuje, že tyto tři země sdílejí informace v řadě oblastí zahrnující zpravodajské služby, výrobu zbraní** – například střel s plochou dráhou letu a jaderných ponorek. K těm se tak nově může dostat i Austrálie a bude je moci i sama vyrábět. Přesná podoba paktu se upřesní během osmnácti měsíců jednání. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/bude-britanie-branit-tchaj-wan-pred-cinou-usa-australie-a-spojene-kralovstvi-ustavily-novy-pakt-40372332

Francie je jedina pevninska zeme v Zapadni Evrope, ktera ma vlastni atomove zbrane, krome VB

Jeste dodatek, VB ma tyto zbrane od USA, nema vlastni.


[quote="pid:33476, uid:68"]Francie je jedina pevninska zeme v Zapadni Evrope, ktera ma vlastni atomove zbrane, krome VB[/quote] Jeste dodatek, VB ma tyto zbrane od USA, nema vlastni.

Od Francie dostane CR kanony za miliardy. Bez munice? Dela si castecne vyrobime sami ....
Česká republika má značný schodek státního rozpočtu. Přesto koupí francouzské kanóny, poněkud se nepromyslelo, kdo dodá munici. Nejsou cizí houfnice políčkem našim zbrojním možnostem, přihlédneme-li ke slávě čes. zbrojovek? Budou nám tyto zbraně vůbec něco platné v éře terorismu? Prodraží se to? Dále rozhovor s plk. Radovanem Víchem /SPD/.
Co se týká zakázky: bavíme se tu o kanónech a houfnicích, houfnice jsou děla na podvozku. Prostě dnešní doba si žádá novou techniku, tu dosluhující je třeba nahradit.
Cely clanek na:
https://cz.sputniknews.com/20210916/od-francie-dostaneme-kanony-za-miliardy-bez-munice-dela-si-castecne-i-sami-vyrobime-15855317.html


**Od Francie dostane CR kanony za miliardy. Bez munice? Dela si castecne vyrobime sami ....** Česká republika má značný schodek státního rozpočtu. Přesto koupí francouzské kanóny, poněkud se nepromyslelo, kdo dodá munici. Nejsou cizí houfnice políčkem našim zbrojním možnostem, přihlédneme-li ke slávě čes. zbrojovek? Budou nám tyto zbraně vůbec něco platné v éře terorismu? Prodraží se to? Dále rozhovor s plk. Radovanem Víchem /SPD/. Co se týká zakázky: bavíme se tu o kanónech a houfnicích, houfnice jsou děla na podvozku. Prostě dnešní doba si žádá novou techniku, tu dosluhující je třeba nahradit. Cely clanek na: https://cz.sputniknews.com/20210916/od-francie-dostaneme-kanony-za-miliardy-bez-munice-dela-si-castecne-i-sami-vyrobime-15855317.html

Jen k tomu titulku : vzhledem k tomu, že se všem hráčům zalíbila technologie "tažení procesů v čase" , dedukuji, že se NATO prostě tiše "vypaří" . je to docela schůdný proces, ostatně stejně se pracuje s kovidem i perestrojkou USA.


Jen k tomu titulku : vzhledem k tomu, že se všem hráčům zalíbila technologie "tažení procesů v čase" , dedukuji, že se NATO prostě tiše "vypaří" . je to docela schůdný proces, ostatně stejně se pracuje s kovidem i perestrojkou USA.

u : vzhledem k tomu, že se všem hráčům zalíbila technologie "tažení procesů v čase" , dedukuji, že se NATO prostě tiše "vypaří" . je to docela schůdný proces, ostatně stejně se pracuje s kovidem i perestrojkou USA.


Na jednu stranu je dobře, že se tím vyřeší řada problémů.
Na druhou tady ale číhá nebezpečí. Chybí katarze a zakládá to podhoubí pro opakování představení pod jinými kulisami.


Osobně bych uvítal větší třesk. Jistě, udělal by spoustu randálu a vyvolal zmatek, ale díky tomu by se možná dav probudil. Koncepce, která by se ho pak ujala, existuje.


Jinak budeme (jako lidstvo) neustále v limbu a až se GP vzpamatuje z neukočírování loutek, vytvoří si nové bažiny.
Mimochodem, jsem si jistý, že kovid, great reset, NWO... ať už se to jmenuje jakkoli a ať to spustil kodokoli, se shoduje s plány GP. Načasování přišlo nevhod, ale když už vydalo plody, nebude se jich GP chtít vzdát.


A pouhé vyšumění mu to de facto umožní.


Otázka je, jak nějaké to "probuzení" (za)řídit.


[quote="pid:33495, uid:57"]u : vzhledem k tomu, že se všem hráčům zalíbila technologie "tažení procesů v čase" , dedukuji, že se NATO prostě tiše "vypaří" . je to docela schůdný proces, ostatně stejně se pracuje s kovidem i perestrojkou USA.[/quote] Na jednu stranu je dobře, že se tím vyřeší řada problémů. Na druhou tady ale číhá nebezpečí. Chybí katarze a zakládá to podhoubí pro opakování představení pod jinými kulisami. Osobně bych uvítal větší třesk. Jistě, udělal by spoustu randálu a vyvolal zmatek, ale díky tomu by se možná dav probudil. Koncepce, která by se ho pak ujala, existuje. Jinak budeme (jako lidstvo) neustále v limbu a až se GP vzpamatuje z neukočírování loutek, vytvoří si nové bažiny. Mimochodem, jsem si jistý, že kovid, great reset, NWO... ať už se to jmenuje jakkoli a ať to spustil kodokoli, se shoduje s plány GP. Načasování přišlo nevhod, ale když už vydalo plody, nebude se jich GP chtít vzdát. A pouhé vyšumění mu to de facto umožní. Otázka je, jak nějaké to "probuzení" (za)řídit.

A pouhé vyšumění mu to de facto umožní.


Toho se taky bojím...


[quote="pid:33500, uid:372"]A pouhé vyšumění mu to de facto umožní.[/quote] Toho se taky bojím...

pozri sa na 2 sv.vojnu, myslel by si, ze ti, ktori ju pocitili na vlastnej kozi (vratane Poliakov) uz nikdy nedovolia opakovanie....a teraz ani si nevsimaju, ako sa historia opakuje. Obavam sa, ze ani velky tresk v tomto nepomoze....ludia si musia narazit drzky, ale musia zaroven najst logiku, ako z toho von, musi sa ukazat, ze to je ta cesta a nesmie dojst k tomu, ze pre holuby na streche a pustia vrabce z hrsti:-) inak sme tam, kde sme, hoci sme boli vsetci uz niekde inde


pozri sa na 2 sv.vojnu, myslel by si, ze ti, ktori ju pocitili na vlastnej kozi (vratane Poliakov) uz nikdy nedovolia opakovanie....a teraz ani si nevsimaju, ako sa historia opakuje. Obavam sa, ze ani velky tresk v tomto nepomoze....ludia si musia narazit drzky, ale musia zaroven najst logiku, ako z toho von, musi sa ukazat, ze to je ta cesta a nesmie dojst k tomu, ze pre holuby na streche a pustia vrabce z hrsti:-) inak sme tam, kde sme, hoci sme boli vsetci uz niekde inde
1.74k
16
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept