Zahraničná politika
WHO je proti očkovacím pasom na cestovanie

WHO je proti očkovacím pasom na cestovanie


V budúcnosti, keď sa zvýši zaočkovanosť, však o nich možno uvažovať, uviedol Tedros Adan Ghebreyesus.


Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v súčasnosti odmieta vakcinačné pasy ako podmienky cestovania. Oznámil to v utorok na brífingu generálny riaditeľ WHO Tedros Adanom Ghebreyesus.


„Nechceme, aby sa ako podmienky cestovania používali očkovacie pasy," zdôraznil. „Dôvodom je, že v súčasnosti neexistuje rovnaká rovnosť očkovania. Bude to nástroj diskriminácie."


„Ale v budúcnosti, keď sa zvýši zaočkovanosť, môžeme o tejto možnosti uvažovať,“ povedal Gebreyesus. Preto vedúci WHO uviedol, že organizácia pomáha rôznym krajinám pri vývoji pasov s cieľom vytvoriť jednotný systém, ktorý uznávajú všetci.


https://tass.ru/obschestvo/12382761


WHO je proti očkovacím pasom na cestovanie V budúcnosti, keď sa zvýši zaočkovanosť, však o nich možno uvažovať, uviedol Tedros Adan Ghebreyesus. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v súčasnosti odmieta vakcinačné pasy ako podmienky cestovania. Oznámil to v utorok na brífingu generálny riaditeľ WHO Tedros Adanom Ghebreyesus. „Nechceme, aby sa ako podmienky cestovania používali očkovacie pasy," zdôraznil. „Dôvodom je, že v súčasnosti neexistuje rovnaká rovnosť očkovania. Bude to nástroj diskriminácie." „Ale v budúcnosti, keď sa zvýši zaočkovanosť, môžeme o tejto možnosti uvažovať,“ povedal Gebreyesus. Preto vedúci WHO uviedol, že organizácia pomáha rôznym krajinám pri vývoji pasov s cieľom vytvoriť jednotný systém, ktorý uznávajú všetci. https://tass.ru/obschestvo/12382761
206
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept