Politika v ČR
Temelin bude modernizovat Westinghouse
Y

Český energetický gigant ČEZ a americká firma Westinghouse Electric podepsaly dohodu v hodnotě několika miliard korun o modernizaci řídicích a kontrolních systémů v jaderné elektrárně Temelín. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí skupiny ČEZ Ladislav Kříž.
Nejbližší odstávka bude v dubnu příštího roku.
Dale na:
https://cz.sputniknews.com/20210914/modernizovat-temelin-bude-westinghouse-15838015.html


Český energetický gigant ČEZ a americká firma Westinghouse Electric podepsaly dohodu v hodnotě několika miliard korun o modernizaci řídicích a kontrolních systémů v jaderné elektrárně Temelín. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí skupiny ČEZ Ladislav Kříž. Nejbližší odstávka bude v dubnu příštího roku. Dale na: https://cz.sputniknews.com/20210914/modernizovat-temelin-bude-westinghouse-15838015.html
Upravené 14. 9. 2021 o 17:08

o modernizaci řídicích a kontrolních systémů v jaderné elektrárně Temelín


Zřejmě můžeme v brzké době očekávat, že Temelín bude odstaven z provozu a budeme "svítit loučemi"... Nevadí, svede se na to na Rusko !


[quote="pid:33112, uid:68"]o modernizaci řídicích a kontrolních systémů v jaderné elektrárně Temelín[/quote] Zřejmě můžeme v brzké době očekávat, že Temelín bude odstaven z provozu a budeme "svítit loučemi"... Nevadí, svede se na to na Rusko !

Dnes startuje konference Jaderné dny na Západočeské univerzitě v Plzni.
Aktualne cz píše:
Po odhalení, že muniční sklady ve Vrběticích vyhodili do vzduchu ruští agenti, vyloučila vláda z tendru na dostavbu Dukovan firmu Rosatom. Ministr průmyslu Karel Havlíček (ANO) teď ale zaštítil Jaderné dny plzeňské univerzity. Rosatom se na nich bude prezentovat, moderovat bude bývalý poradce vyhozený kvůli práci pro Rusy. Mediálním partnerem je server skrytě propojený s PR agenturou Rosatomu.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/havlicek-zastitil-akci-rosatom/r~bf4abef6123b11ec966d0cc47ab5f122/


Dnes startuje konference Jaderné dny na Západočeské univerzitě v Plzni. Aktualne cz píše: Po odhalení, že muniční sklady ve Vrběticích vyhodili do vzduchu ruští agenti, vyloučila vláda z tendru na dostavbu Dukovan firmu Rosatom. Ministr průmyslu Karel Havlíček (ANO) teď ale zaštítil Jaderné dny plzeňské univerzity. Rosatom se na nich bude prezentovat, moderovat bude bývalý poradce vyhozený kvůli práci pro Rusy. Mediálním partnerem je server skrytě propojený s PR agenturou Rosatomu. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/havlicek-zastitil-akci-rosatom/r~bf4abef6123b11ec966d0cc47ab5f122/

Zprávu bych nepřeceńoval. odpovídá době před volbami a naprostému chaosu v 5.koloně u nás. Prakticky to znamená zamražení celého procesu, protože Westinghouse není schopen žádné praktické činnosti. Dokud se nedokončí celá akce MI6 počínající Koněvem, přes Vrbětice až po zoufalou snahu Londýna vejít do jednání s Putinem - bude se tančit tahle čtverylka.
Ostatně - burzovní cena plynu lehce pod 1000 USD - taky leccos pro naše kolářovce napovídá.


Zprávu bych nepřeceńoval. odpovídá době před volbami a naprostému chaosu v 5.koloně u nás. Prakticky to znamená zamražení celého procesu, protože Westinghouse není schopen žádné praktické činnosti. Dokud se nedokončí celá akce MI6 počínající Koněvem, přes Vrbětice až po zoufalou snahu Londýna vejít do jednání s Putinem - bude se tančit tahle čtverylka. Ostatně - burzovní cena plynu lehce pod 1000 USD - taky leccos pro naše kolářovce napovídá.

Expert: Westinghouse není v nejlepší formě. Česko by mohlo ušetřit, kdyby spolupracovalo s Ruskem
Prohlášení ČEZu o podepsání spolupráce s americkým Westinghouse, která je plánována na 9 let, na modernizaci řízení a kontroly Jaderné elektrárny Temelín, v Moskvě nevyvolalo téměř žádné emoce. O perspektivách české strany v rozhovoru se Sputnikem promluvil vedoucí expert v oblasti energetiky Finanční akademie Ruska Stanislav Mitrachovič.
https://cz.sputniknews.com/20210915/expert-westinghouse-neni-v-nejlepsi-forme-cesko-by-mohlo-usetrit-kdyby-spolupracovalo-s-ruskem-15851619.html


**Expert: Westinghouse není v nejlepší formě. Česko by mohlo ušetřit, kdyby spolupracovalo s Ruskem** Prohlášení ČEZu o podepsání spolupráce s americkým Westinghouse, která je plánována na 9 let, na modernizaci řízení a kontroly Jaderné elektrárny Temelín, v Moskvě nevyvolalo téměř žádné emoce. O perspektivách české strany v rozhovoru se Sputnikem promluvil vedoucí expert v oblasti energetiky Finanční akademie Ruska Stanislav Mitrachovič. https://cz.sputniknews.com/20210915/expert-westinghouse-neni-v-nejlepsi-forme-cesko-by-mohlo-usetrit-kdyby-spolupracovalo-s-ruskem-15851619.html

Česko by mohlo ušetřit,


"Česká republika na svém území postavila větev plynovodu Capacity4Gas, ten je pokračováním trubky z Německa EUGAL, a EUGAL není nic jiného než pokračování Nord Streamu 2. To znamená, že Česko bude dostávat plyn pomocí Nord Streamu 2 a propouštět ho formou tranzitu přes své území. Na tom mimochodem pěkně vydělá. Podle mého odhadu bude plyn v Česku prakticky zadarmo. Za dodaný plyn bude země fakticky platit ziskem z tranzitu."


Pozoruhodné, a my jsme denně politiky a médii přesvědčováni o nutnosti zvednout ceny energií, tj. i zemního plynu !


[quote="pid:33497, uid:68"]Česko by mohlo ušetřit,[/quote] "Česká republika na svém území postavila větev plynovodu Capacity4Gas, ten je pokračováním trubky z Německa EUGAL, a EUGAL není nic jiného než pokračování Nord Streamu 2. To znamená, že Česko bude dostávat plyn pomocí Nord Streamu 2 a propouštět ho formou tranzitu přes své území. Na tom mimochodem pěkně vydělá. **Podle mého odhadu bude plyn v Česku prakticky zadarmo. Za dodaný plyn bude země fakticky platit ziskem z tranzitu.**" Pozoruhodné, a my jsme denně politiky a médii přesvědčováni o nutnosti zvednout ceny energií, tj. i zemního plynu !

Ale zase na tom prodělá běžný občan, který bude platit podle cen trhu, takže tak...


Ale zase na tom prodělá běžný občan, který bude platit podle cen trhu, takže tak...

nie je to tak uplne pravda, doterajsi tranzit znamenal presun plynu pre Nemecko a Rakusko, teraz uz to bude tranzit z Nemecka, max. pre CR, SR a mozno Ukrajinu, takze podstatne mensi objem plynu a mensie prijmy


nie je to tak uplne pravda, doterajsi tranzit znamenal presun plynu pre Nemecko a Rakusko, teraz uz to bude tranzit z Nemecka, max. pre CR, SR a mozno Ukrajinu, takze podstatne mensi objem plynu a mensie prijmy

Novinky udělaly takový přehled, co by kdyby .... který vyvolává spekulace, že by prezidentův pobyt v nemocnici mohl souviset s podpisy 2 zákonů - tzv. zákona lex Dukovany a zákona o sociálněprávní ochraně dětí, který zakazuje umisťování nejmenších dětí do kojeneckých ústavů od roku 2025.


Nad oběma zákony visí hrozba prezidentského veta. Protože do voleb by poslanci nestihli případné veto přehlasovat, hrozí, že by mohli mimořádnou schůzi svolat i po volbách, což se ještě nikdy v české historii nestalo.
Co se týče rušení kojeneckých ústavů, hradní mluvčí Jiří Ovčáček Právu nedávno řekl, že se na prezidenta obracejí odpůrci této předlohy.
Zákon o sociálněprávní ochraně dětí byl ze Senátu odeslán na Hrad 14. září. Zeman má patnáct dní na to, aby jej podepsal, či vetoval, může tedy rozhodnout do 29. září. A v jednacím řádu Sněmovny je desetidenní lhůta, po níž mohou poslanci veto přehlasovat. Ta uplyne přesně v první den voleb, které se konají 8. a 9. října.


Zákon o Dukovanech schválila Sněmovna s úpravami Senátu minulý týden, tisk šel rovnou na Hrad.


Někteří poslanci upozorňují, že mandát současné Sněmovny končí až 20. října. „Teoreticky by tedy i po volbách bylo možné situaci řešit,“ řekl Právu předseda pirátů Ivan Bartoš, který nevyloučil, že by Zeman mohl lex Dukovany vetovat.


Ústavní právník Jan Kysela Právu řekl, že zákon připouští možnost, že by se ještě po volbách sešli poslanci ve starém složení. „Možné to je, ale nikdy se to nestalo. Obecně se má za to, že pokud není skutečně krajní nouze, stará Sněmovna už nemá být aktivována, protože voliči už ukázali prstem na někoho jiného,“ uvedl ústavní právník.


Připomněl také, že ze zákona platí diskontinuita. „Nová Sněmovna se nevrací k dílu té staré,“ řekl. To znamená, že zákony, které ve volebním období spadnou pod stůl, musejí poslanci předložit znovu.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-napina-poslance-s-dukovany-40372748


Novinky udělaly takový přehled, co by kdyby .... který vyvolává spekulace, že by prezidentův pobyt v nemocnici mohl souviset s podpisy 2 zákonů - tzv. zákona lex Dukovany a zákona o sociálněprávní ochraně dětí, který zakazuje umisťování nejmenších dětí do kojeneckých ústavů od roku 2025. Nad oběma zákony visí hrozba prezidentského veta. Protože do voleb by poslanci nestihli případné veto přehlasovat, hrozí, že by mohli mimořádnou schůzi svolat i po volbách, což se ještě nikdy v české historii nestalo. Co se týče rušení kojeneckých ústavů, hradní mluvčí Jiří Ovčáček Právu nedávno řekl, že se na prezidenta obracejí odpůrci této předlohy. Zákon o sociálněprávní ochraně dětí byl ze Senátu odeslán na Hrad 14. září. Zeman má patnáct dní na to, aby jej podepsal, či vetoval, může tedy rozhodnout do 29. září. A v jednacím řádu Sněmovny je desetidenní lhůta, po níž mohou poslanci veto přehlasovat. Ta uplyne přesně v první den voleb, které se konají 8. a 9. října. Zákon o Dukovanech schválila Sněmovna s úpravami Senátu minulý týden, tisk šel rovnou na Hrad. Někteří poslanci upozorňují, že mandát současné Sněmovny končí až 20. října. „Teoreticky by tedy i po volbách bylo možné situaci řešit,“ řekl Právu předseda pirátů Ivan Bartoš, který nevyloučil, že by Zeman mohl lex Dukovany vetovat. Ústavní právník Jan Kysela Právu řekl, že zákon připouští možnost, že by se ještě po volbách sešli poslanci ve starém složení. „Možné to je, ale nikdy se to nestalo. Obecně se má za to, že pokud není skutečně krajní nouze, stará Sněmovna už nemá být aktivována, protože voliči už ukázali prstem na někoho jiného,“ uvedl ústavní právník. Připomněl také, že ze zákona platí diskontinuita. „Nová Sněmovna se nevrací k dílu té staré,“ řekl. To znamená, že zákony, které ve volebním období spadnou pod stůl, musejí poslanci předložit znovu. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-napina-poslance-s-dukovany-40372748

Expert: Westinghouse není v nejlepší formě.
Je potřebné ozvučovat fakt, že Westinghouse už nejspíš není technologickou firmou. V roce 2017 ji poslala její matka - japonská Toshiba - do bankrotu. Nukleární divize Toshiby je od roku 2011 úzce spojená s Fukušimou. Nyní je snad vlastníkem Westinghouse nějaký mediální koncern - snad Viacom. Navíc Westinghouse dodávala kdysi palivo pro Temelín, když po velkém politickém tlaku se odstoupilo od dodávek z Ruska. S americkým palivem měl Temelín hodně velké technické problémy, a tak se v tichosti opět nakontraktoval ruský Tvel.


[quote="pid:33497, uid:68"]Expert: Westinghouse není v nejlepší formě.[/quote]Je potřebné ozvučovat fakt, že Westinghouse už nejspíš není technologickou firmou. V roce 2017 ji poslala její matka - japonská Toshiba - do bankrotu. Nukleární divize Toshiby je od roku 2011 úzce spojená s Fukušimou. Nyní je snad vlastníkem Westinghouse nějaký mediální koncern - snad Viacom. Navíc Westinghouse dodávala kdysi palivo pro Temelín, když po velkém politickém tlaku se odstoupilo od dodávek z Ruska. S americkým palivem měl Temelín hodně velké technické problémy, a tak se v tichosti opět nakontraktoval ruský Tvel.

Už tato zima může způsobit , že každý kdo pro tohle svinstvo zvedl ruku , se bude muset do konce života schovávat .


Už tato zima může způsobit , že každý kdo pro tohle svinstvo zvedl ruku , se bude muset do konce života schovávat .

vlastníkem Westinghouse nějaký mediální koncern

Tam se střídají vlastníci jak svatí na orloji, protože je to průšvihový "objekt".
Něco jako "agent s teplou vodou", který ani nemá své vlastní materiály. Podle toho to taky dopadne, když cosi podepíšeme = on bude mít peníze a nám zbydou tak oči pro pláč. Dostavěno nebude nic, nakonec stejně budeme klečet před Rosatomem a celé zaplatíme znovu.


[quote="pid:34147, uid:260"]vlastníkem Westinghouse nějaký mediální koncern[/quote] Tam se střídají vlastníci jak svatí na orloji, protože je to průšvihový "objekt". Něco jako "agent s teplou vodou", který ani nemá své vlastní materiály. Podle toho to taky dopadne, když cosi podepíšeme = on bude mít peníze a nám zbydou tak oči pro pláč. Dostavěno nebude nic, nakonec stejně budeme klečet před Rosatomem a celé zaplatíme znovu.

Dostavěno nebude nic, nakonec stejně budeme klečet před Rosatomem a celé zaplatíme znovu.

To by byla ještě ta lepší varianta. Peníze budou ("zdroje jsou" ).
JE od "Westinghouse": to je ta pravá katastrofa.


[quote="pid:34170, uid:203"]Dostavěno nebude nic, nakonec stejně budeme klečet před Rosatomem a celé zaplatíme znovu.[/quote] To by byla ještě ta lepší varianta. Peníze budou ("zdroje jsou" ). JE od "Westinghouse": to je ta pravá katastrofa.

svojho casu som nasla jeden clanok, ale link uz nemam....islo o ukrajinske jadrove elektrarne a podpis s Westinghousom ohladom ich vystavby....tusim 40 mld.USD zakazka. A pointa bola, ze Westinghouse sa teraz nedavno dohodol s veritelmi a investormi tych JE ktore nedostaval v USA, ze sa technologie spenazia inde a vyplatia ich pohladavky. Ale tieto technologie su uz "stare" a otazka je ci su vobec kompaktibilne s ukrajinskymi, Rusi ich povazovali defacto za srot:-) No a tak mi napadlo, ci cast tohto celeho nepojde aj do Dukovan.....ved predsa to nevyhodia a nez z Ukrajincov dostanu peniaze, to stihnu otocit aj dvakrat:-)) Prvykrat pri vystavbe v CR (a ked sa to nedokonci alebo odlozi alebo bude natahovat az strati dalsia vlada nervy a ukonci to, tak to mozno stihnu implementovat este aj na UA):-)
ja viem trocha smiechu cez slzy.....ale Havelka nejak tlaci, aby zmluva bola uzavreta (aspon predbezna) co najskor....ja som cakala, ze tuto plechovku budu kopat pred sebou a nie takto....no ved uvidime


svojho casu som nasla jeden clanok, ale link uz nemam....islo o ukrajinske jadrove elektrarne a podpis s Westinghousom ohladom ich vystavby....tusim 40 mld.USD zakazka. A pointa bola, ze Westinghouse sa teraz nedavno dohodol s veritelmi a investormi tych JE ktore nedostaval v USA, ze sa technologie spenazia inde a vyplatia ich pohladavky. Ale tieto technologie su uz "stare" a otazka je ci su vobec kompaktibilne s ukrajinskymi, Rusi ich povazovali defacto za srot:-) No a tak mi napadlo, ci cast tohto celeho nepojde aj do Dukovan.....ved predsa to nevyhodia a nez z Ukrajincov dostanu peniaze, to stihnu otocit aj dvakrat:-)) Prvykrat pri vystavbe v CR (a ked sa to nedokonci alebo odlozi alebo bude natahovat az strati dalsia vlada nervy a ukonci to, tak to mozno stihnu implementovat este aj na UA):-) ja viem trocha smiechu cez slzy.....ale Havelka nejak tlaci, aby zmluva bola uzavreta (aspon predbezna) co najskor....ja som cakala, ze tuto plechovku budu kopat pred sebou a nie takto....no ved uvidime

Prezident Zeman podepsal zákon


Na věci se tím vůbec nic nemění. Dostavba jaderných bloků v Dukovanech a Temelínu stejně v současnosti nepřichází v úvahu. Naši politici a média jen tím, na pokyn svých "páničků", předvádějí jeden ze svých "protiruských tanečků".


[quote="pid:34860, uid:101"]Prezident Zeman podepsal zákon[/quote] Na věci se tím vůbec nic nemění. Dostavba jaderných bloků v Dukovanech a Temelínu stejně v současnosti nepřichází v úvahu. Naši politici a média jen tím, na pokyn svých "páničků", předvádějí jeden ze svých "protiruských tanečků".

Známe plné znění tohoto zákona ? mě by docela zajhímala jeho právní stránka, resp právní ošetření pojmu "ruské a čínské firmy". jen tak si maně vzpomínám na anabázi NS 2, která probíhala velmi podobně a nakonec.... Co když vznikne lichtenštejnské konsorcium anebo joint-ventures, v němž se bude vyskytovat německá firma s většinovou účastí Rusa s občanstvím třeba Barmy ?
Podle mně už teď je připravený příslušný scénář. Jde jen o zdržování.
Hergot, neprokecl jsem něco ? Aby zejtra nebyla novela...


Známe plné znění tohoto zákona ? mě by docela zajhímala jeho právní stránka, resp právní ošetření pojmu "ruské a čínské firmy". jen tak si maně vzpomínám na anabázi NS 2, která probíhala velmi podobně a nakonec.... Co když vznikne lichtenštejnské konsorcium anebo joint-ventures, v němž se bude vyskytovat německá firma s většinovou účastí Rusa s občanstvím třeba Barmy ? Podle mně už teď je připravený příslušný scénář. Jde jen o zdržování. Hergot, neprokecl jsem něco ? Aby zejtra nebyla novela...

Boletus ja mam taku otazku prilis sa nezaujimam az tak o dianie v CR ale nemohol prave tymto zakonom Zeman pomoct pronarodnym silam? Nehra sa teraz prave o to zjednotit a vyburcovat pronarodne mysliaceho cloveka ktory v prvom rade haji zaujmy svojej zemi? Zakon je podpisany no kazdy zakon je mozne v nadchadzajucom volebnom obdobi minimalne pozmenit staci na to jedna lepsia zima a prislub urychlenej dostavby. Sam si povedal: je to na dlhe lakte (parafrazujem jednu z tvojich myslienok)


Boletus ja mam taku otazku prilis sa nezaujimam az tak o dianie v CR ale nemohol prave tymto zakonom Zeman pomoct pronarodnym silam? Nehra sa teraz prave o to zjednotit a vyburcovat pronarodne mysliaceho cloveka ktory v prvom rade haji zaujmy svojej zemi? Zakon je podpisany no kazdy zakon je mozne v nadchadzajucom volebnom obdobi minimalne pozmenit staci na to jedna lepsia zima a prislub urychlenej dostavby. Sam si povedal: je to na dlhe lakte (parafrazujem jednu z tvojich myslienok)
Upravené 27. 9. 2021 o 19:57

@Prometeus - nepodepsáním zákona by Zeman způsobil více škody než užitku.
Zákon je jak z hlediska českého, tak i mezinárodního práva paskvil , Zeman má sice u mnohých černý puntík, ale ten reálnou dostavbu Temelína neovlivní. Počkám si na znění zákona Lex Temelín ,už z hlediska mezinárodního práva je to unikum.

@Prometeus - nepodepsáním zákona by Zeman způsobil více škody než užitku. Zákon je jak z hlediska českého, tak i mezinárodního práva paskvil , Zeman má sice u mnohých černý puntík, ale ten reálnou dostavbu Temelína neovlivní. Počkám si na znění zákona Lex Temelín ,už z hlediska mezinárodního práva je to unikum.

Este ze sa nehrame na cerne puntiky ale na konecny vysledok... Vdaka 🙂


Este ze sa nehrame na cerne puntiky ale na konecny vysledok... Vdaka

Ono to asi nebude ještě definitivní...smile
Chceme rovné podmínky, bouří se Čína proti vyřazení z tendru o Dukovany
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-reakce-dukovany-ceska-republika-tendr.A210928_100822_zahranicni_kha


Ono to asi nebude ještě definitivní...;) **Chceme rovné podmínky, bouří se Čína proti vyřazení z tendru o Dukovany** Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-reakce-dukovany-ceska-republika-tendr.A210928_100822_zahranicni_kha
Upravené 28. 9. 2021 o 19:51

Pokud by se do dostavby bloků dostali frantíci, tak by jsme taky mohli dopadnout jak ve Finsku, kde se v Olkiluoto odkládá dostavba již od roku 2009 a poslední plánovaný termín spuštění je až v roce 2024. To je 15 let spoždění! Viz linky níže:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_elektr%C3%A1rna_Olkiluoto
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/finsko-stavi-jadernou-elektrarnu-hanhikivi.A161118_2286608_eko-zahranicni_rts


Pokud by se do dostavby bloků dostali frantíci, tak by jsme taky mohli dopadnout jak ve Finsku, kde se v Olkiluoto odkládá dostavba již od roku 2009 a poslední plánovaný termín spuštění je až v roce 2024. To je 15 let spoždění! Viz linky níže: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_elektr%C3%A1rna_Olkiluoto https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/finsko-stavi-jadernou-elektrarnu-hanhikivi.A161118_2286608_eko-zahranicni_rts

Rozhodnut o dostavbě - to je dost významný lakmusový papírek. V okolí to bylo dovoleno zatím jen Maďarsku. Maďarsko a Rakousko má zajištěny i dodávky plynu. Formují se centra řízení střední Evropy a ostatní, brždění, jsou orientování ke spolupráci s nimi.


Rozhodnut o dostavbě - to je dost významný lakmusový papírek. V okolí to bylo dovoleno zatím jen Maďarsku. Maďarsko a Rakousko má zajištěny i dodávky plynu. Formují se centra řízení střední Evropy a ostatní, brždění, jsou orientování ke spolupráci s nimi.

tak u nas to Fico dostaval, sice sa to natiahlo v case aj peniazoch, ale teraz to stoji len na certifikacii a to sa nebojim, ked nebude elektrina inde, certifikaty budu raz dva vybavene. Stvrty blok je vraj na 88%, tak to snad dotuknu....len aby to Sulik nepredal Nemcom alebo Talianom:-(


tak u nas to Fico dostaval, sice sa to natiahlo v case aj peniazoch, ale teraz to stoji len na certifikacii a to sa nebojim, ked nebude elektrina inde, certifikaty budu raz dva vybavene. Stvrty blok je vraj na 88%, tak to snad dotuknu....len aby to Sulik nepredal Nemcom alebo Talianom:-(
Upravené 29. 9. 2021 o 16:22

Expert: O dostavbě jaderných bloků rozhodují lidé, kteří nežili v době, kdy jsme je sami stavěli
https://cz.sputniknews.com/20211005/expert-o-dostavbe-jadernych-bloku-rozhoduji-lide-kteri-nezili-v-dobe-kdy-jsme-je-sami-staveli-16062118.html


Expert: O dostavbě jaderných bloků rozhodují lidé, kteří nežili v době, kdy jsme je sami stavěli https://cz.sputniknews.com/20211005/expert-o-dostavbe-jadernych-bloku-rozhoduji-lide-kteri-nezili-v-dobe-kdy-jsme-je-sami-staveli-16062118.html
2.83k
25
17
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept