Zahraničná politika
Cena plynu v Evrope presahla 800 USD, Cena plynu v Evrope uz je 1100 USD
Y

Cena plynu v Evropě překonala další rekord a přesáhla 800 dolarů za jeden tisíc metrů krychlových. V prvních několika hodinách se zvýšila o více než 50 dolarů.
Gazprom nechce značně zvyšovat dodávky a prodej na pozadí uvedení do provozu plynovodu Nord Stream 2, soudí analytici. Minulou neděli byly evropské plynojemy naplněny ze 70,75 %, čili o 15 procent méně než průměrný ukazatel za posledních pět let.
https://cz.sputniknews.com/20210914/cena-plynu-v-evrope-poprve-presahla-800-dolaru-za-tisic-kubiku-15830732.html


Cena plynu v Evropě překonala další rekord a přesáhla 800 dolarů za jeden tisíc metrů krychlových. V prvních několika hodinách se zvýšila o více než 50 dolarů. Gazprom nechce značně zvyšovat dodávky a prodej na pozadí uvedení do provozu plynovodu Nord Stream 2, soudí analytici. Minulou neděli byly evropské plynojemy naplněny ze 70,75 %, čili o 15 procent méně než průměrný ukazatel za posledních pět let. https://cz.sputniknews.com/20210914/cena-plynu-v-evrope-poprve-presahla-800-dolaru-za-tisic-kubiku-15830732.html
Upravené 30. 9. 2021 o 13:28

Minulou neděli byly evropské plynojemy naplněny ze 70,75 %, čili o 15 procent méně než průměrný ukazatel za posledních pět let.

Mne to rika, ze vyroba klesla o 15% (snizovani spotreby), takze by to s tim plynem na zimu nebylo tak hrozne, jak se snazi nekdo presentovat, nepletu-li se ...


[quote="pid:33060, uid:68"]Minulou neděli byly evropské plynojemy naplněny ze 70,75 %, čili o 15 procent méně než průměrný ukazatel za posledních pět let.[/quote] Mne to rika, ze vyroba klesla o 15% (snizovani spotreby), takze by to s tim plynem na zimu nebylo tak hrozne, jak se snazi nekdo presentovat, nepletu-li se ...

ono je mozno otazka, co je pricina a co nasledok:-)) vobec by som sa necudovala, keby nedostatok cipov bol len prupovidka, aby bola vyhovorka:-)


ono je mozno otazka, co je pricina a co nasledok:-)) vobec by som sa necudovala, keby nedostatok cipov bol len prupovidka, aby bola vyhovorka:-)

Vzhledem k tomu , jak se neúnosně zvedají ceny plynu a energie , se prudce snižuje možnost a délka dožití fašistické EU a kolaborantských pohůnků , napojených na agendu čtvrté říše .
Nedal bych za jejich kůži ani zlámaný groš . A pokud si to neuvědomují , dobře jim tak .
Sametovka už byla , protože byla tak připravena . Tentokrát to bude mnohonárodní deratizace . A troufám si říci , že i to je předem připraveno pro slouhy , kteří slepě slouží vládci bez léna .


Vzhledem k tomu , jak se neúnosně zvedají ceny plynu a energie , se prudce snižuje možnost a délka dožití fašistické EU a kolaborantských pohůnků , napojených na agendu čtvrté říše . Nedal bych za jejich kůži ani zlámaný groš . A pokud si to neuvědomují , dobře jim tak . Sametovka už byla , protože byla tak připravena . Tentokrát to bude mnohonárodní deratizace . A troufám si říci , že i to je předem připraveno pro slouhy , kteří slepě slouží vládci bez léna .

Ceny elektřiny v Evropě podle The Wall Street Journal raketově vyletěly .


Podle analytiků se ve Velké Británii cena za megawatthodinu zvýšila téměř sedmkrát oproti začátku září loňského roku - na 331 eur. Během měsíce se cena ztrojnásobila. V Německu se ceny za poslední měsíc zvýšily téměř o třetinu na 130 eur.


Podle deníku byl jedním z důvodů prudkého růstu cen pokles výroby větrných elektráren v Severním moři kvůli nedostatku silného větru. Ke kompenzaci poklesu byla použita elektřina z plynárenských a uhelných elektráren. Náklady na plyn přitom dosáhly nebývalých vysokých úrovní a uhlí, od kterého se v Evropě upouští ve prospěch zdrojů energie šetrných k životnímu prostředí, dlouhodobě klesal, ale už přestal zlevňovat.
https://rg.ru/2021/09/13/iz-za-bezvetrennoj-pogody-v-evrope-rekordno-podorozhalo-elektrichestvo.html


Ceny elektřiny v Evropě podle The Wall Street Journal raketově vyletěly . Podle analytiků se ve Velké Británii cena za megawatthodinu zvýšila téměř sedmkrát oproti začátku září loňského roku - na 331 eur. Během měsíce se cena ztrojnásobila. V Německu se ceny za poslední měsíc zvýšily téměř o třetinu na 130 eur. Podle deníku byl jedním z důvodů prudkého růstu cen pokles výroby větrných elektráren v Severním moři kvůli nedostatku silného větru. Ke kompenzaci poklesu byla použita elektřina z plynárenských a uhelných elektráren. Náklady na plyn přitom dosáhly nebývalých vysokých úrovní a uhlí, od kterého se v Evropě upouští ve prospěch zdrojů energie šetrných k životnímu prostředí, dlouhodobě klesal, ale už přestal zlevňovat. https://rg.ru/2021/09/13/iz-za-bezvetrennoj-pogody-v-evrope-rekordno-podorozhalo-elektrichestvo.html

Ceny elektřiny v Evropě podle The Wall Street Journal raketově vyletěly .


Bohužel, růst ceny energií plní asi řadu cílů a nejen bažiny, ale i GP.


  • útlum evropského průmyslu - omezení konkurenceschopnosti (začalo se už obstrukcemi s přepravou surovin, ale EU "byrokrati" už dávno vymýšlí jednu normu za druhou, jak zarazit vše co ještě funguje)
  • omezení spotřeby obyvatelstva inflací
  • tlak na přeformátování Evropy a zároveň odstranění starého podpindosího vedení - až k rozpadu EU
  • s kolapsem Evropy - plynulý převod CKŘ do Číny a Íránu...
  • posílení rusofobie - Rusko bude obviněno

[quote="pid:33163, uid:158"]Ceny elektřiny v Evropě podle The Wall Street Journal raketově vyletěly .[/quote] Bohužel, růst ceny energií plní asi řadu cílů a nejen bažiny, ale i GP. - útlum evropského průmyslu - omezení konkurenceschopnosti (začalo se už obstrukcemi s přepravou surovin, ale EU "byrokrati" už dávno vymýšlí jednu normu za druhou, jak zarazit vše co ještě funguje) - omezení spotřeby obyvatelstva inflací - tlak na přeformátování Evropy a zároveň odstranění starého podpindosího vedení - až k rozpadu EU - s kolapsem Evropy - plynulý převod CKŘ do Číny a Íránu... - posílení rusofobie - Rusko bude obviněno

Cena plynu v Evropě poprvé přesáhla 900 dolarů za tisíc metrů krychlových


Poprvé v historii překročila cena plynu na evropském futures trhu 900 dolarů za 1 000 metrů krychlových. Dokládají to obchodní data ICE Futures.


Jak uvádí Interfax, náklady na říjnové futures na spotovém indexu TTF na burze dosáhly 75,565 EUR za MWh, neboli 923 USD za 1 000 krychlových metrů.


Energetický expert na Finanční univerzitě pod ruskou vládou Igor Juškov v rozhovoru pro Nation News vyjádřil názor, že důvodem růstu cen v Evropě byl nedostatek zkapalněného zemního plynu.


Ředitel Institutu národní energetiky Sergej Pravosudov zase v rozhovoru pro RT poznamenal, že obchodníci zvyšují cenu na burzách kvůli obavám, že v podzemních zásobnících je málo plynu a v zimě to nemusí stačit .
https://russian.rt.com/business/news/907002-cena-gaz-evropa-900?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Cena plynu v Evropě poprvé přesáhla 900 dolarů za tisíc metrů krychlových Poprvé v historii překročila cena plynu na evropském futures trhu 900 dolarů za 1 000 metrů krychlových. Dokládají to obchodní data ICE Futures. Jak uvádí Interfax, náklady na říjnové futures na spotovém indexu TTF na burze dosáhly 75,565 EUR za MWh, neboli 923 USD za 1 000 krychlových metrů. Energetický expert na Finanční univerzitě pod ruskou vládou Igor Juškov v rozhovoru pro Nation News vyjádřil názor, že důvodem růstu cen v Evropě byl nedostatek zkapalněného zemního plynu. Ředitel Institutu národní energetiky Sergej Pravosudov zase v rozhovoru pro RT poznamenal, že obchodníci zvyšují cenu na burzách kvůli obavám, že v podzemních zásobnících je málo plynu a v zimě to nemusí stačit . https://russian.rt.com/business/news/907002-cena-gaz-evropa-900?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Už bohužel 950 USD za 1 000 metrů krychlových


Cena plynu v Evropě při obchodování na burze ICE přesáhla 950 USD za 1 000 krychlových metrů, podle údajů obchodní platformy. V 11:51 moskevského času dosáhly náklady na říjnové futures na uzlu TTF v Nizozemsku 79 EUR za MWh.
https://www.kommersant.ru/doc/4986906?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Už bohužel 950 USD za 1 000 metrů krychlových Cena plynu v Evropě při obchodování na burze ICE přesáhla 950 USD za 1 000 krychlových metrů, podle údajů obchodní platformy. V 11:51 moskevského času dosáhly náklady na říjnové futures na uzlu TTF v Nizozemsku 79 EUR za MWh. https://www.kommersant.ru/doc/4986906?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Rusko prodává a bude prodávat Bělorusku plyn za :


" 28 dolarů za 1000 metrů krychlových .....*)
https://colonelcassad.livejournal.com/7046394.html


Válka je vedena různými formami... (V.Pjakin)


*) V článku je chyba, správně má být 128 dolarů za 1000 m3 zemního plynu __


Rusko prodává a bude prodávat Bělorusku plyn za : " 28 dolarů za 1000 metrů krychlových .....*) https://colonelcassad.livejournal.com/7046394.html Válka je vedena různými formami... (V.Pjakin) ***) V článku je chyba, správně má být 128 dolarů za 1000 m3 zemního plynu** __
Upravené 16. 9. 2021 o 18:58

Troufám si dedukovat, že přes tuhle cenovou energetickou šarádu se řeší zásadní obraty především ve staré Evropě. To, že si "líznem" blínu i my, je jasné.
Jednotná energetická politika Unie byla vždy papírová a nefunkční, ale teď se rozpadla zcela. U Novaka,Sečina i Bělousova si začnou podávat kliky jednotliví emisaří. No a ve vrátnici bude sedět Serjoža Lavrov jako Svatý Petr u nebeskej brány. Nemáš hříchy-můžeš dál....
Jedno je zřejmé, Je to odstřel jakýchkoliv choutek bláznivých štoltenberků zkoušet něco na 6.prioritě. Tedy velmi účinný krok proti majdanizačnímu snažení 5.kolony v Rusku.


Troufám si dedukovat, že přes tuhle cenovou energetickou šarádu se řeší zásadní obraty především ve staré Evropě. To, že si "líznem" blínu i my, je jasné. Jednotná energetická politika Unie byla vždy papírová a nefunkční, ale teď se rozpadla zcela. U Novaka,Sečina i Bělousova si začnou podávat kliky jednotliví emisaří. No a ve vrátnici bude sedět Serjoža Lavrov jako Svatý Petr u nebeskej brány. Nemáš hříchy-můžeš dál.... Jedno je zřejmé, Je to odstřel jakýchkoliv choutek bláznivých štoltenberků zkoušet něco na 6.prioritě. Tedy velmi účinný krok proti majdanizačnímu snažení 5.kolony v Rusku.

Serjoža Lavrov jako Svatý Petr u nebeskej brány.


Toto trefne prirovnanie ma poriadne rozosmialo smile


[quote="pid:33247, uid:57"]Serjoža Lavrov jako Svatý Petr u nebeskej brány.[/quote] Toto trefne prirovnanie ma poriadne rozosmialo :D

Rusko prodává a bude prodávat Bělorusku plyn za :


" 28 dolarů za 1000 metrů krychlových ....."


Oprava - za 128 dolarů za 1000 metrů krychlových


[quote="pid:33246, uid:270"]Rusko prodává a bude prodávat Bělorusku plyn za : " 28 dolarů za 1000 metrů krychlových ....."[/quote] Oprava - za 128 dolarů za 1000 metrů krychlových

Oprava - za 128 dolarů za 1000 metrů krychlových
v článku je 28 usd...


[quote="pid:33252, uid:158"]Oprava - za 128 dolarů za 1000 metrů krychlových[/quote] v článku je 28 usd...

Vl. Žirinovskij již před několika lety předvídal, že cena plynu bude jednou přes 1000 dolaru. V té době se mu všichni smáli, ta cena byla naprosto nepředstavitelná. Moc moc nespletl, snad se neplete i v dalších předpovědích, podobně odvážných (např. Ukrajina v sestavě RF...).


Vl. Žirinovskij již před několika lety předvídal, že cena plynu bude jednou přes 1000 dolaru. V té době se mu všichni smáli, ta cena byla naprosto nepředstavitelná. Moc moc nespletl, snad se neplete i v dalších předpovědích, podobně odvážných (např. Ukrajina v sestavě RF...).

v článku je 28 usd...


"Cena ruského plynu pro Bělorusko je 128,5 USD za tisíc metrů krychlových. Rád bych vás informoval, pokud nevíte, cena na evropském trhu je 650 dolarů za tisíc metrů krychlových. Rozdíl je jasný. My ani neindexujte cenu pro Bělorusko, pokud jde o dolarovou inflaci, a ona tam (v USA. - poznámka života ) je slušná, “řekl Putin.
https://yandex.ru/turbo/life.ru/s/p/1434522


Viděl jsem tiskovku Putina s Lukašenkem. Je to tak.
V tvém citovaném článku je chyba.


[quote="pid:33255, uid:47"]v článku je 28 usd...[/quote] "Cena ruského plynu pro Bělorusko je 128,5 USD za tisíc metrů krychlových. Rád bych vás informoval, pokud nevíte, cena na evropském trhu je 650 dolarů za tisíc metrů krychlových. Rozdíl je jasný. My ani neindexujte cenu pro Bělorusko, pokud jde o dolarovou inflaci, a ona tam (v USA. - poznámka života ) je slušná, “řekl Putin. https://yandex.ru/turbo/life.ru/s/p/1434522 Viděl jsem tiskovku Putina s Lukašenkem. Je to tak. V tvém citovaném článku je chyba.

@Taurus - chyba možná i úmyslná (?). Tohle je podle mě mistrovsky sehraná partie , v níž GP si řeší své cíle zejména ve staré Evropě a Putin dokládá baťkovi, jak mu zase pokryl záda. A vzhledem k tomu, že to hlavní se děje na ose Rusko-Evropa. je to velmi silná ruská karta v nastávajících volbách, včetně protimajdanizačního tlaku. A stejně důležité to bude i pro německé volby a toho, kdo ukáže pro voliče přivětivou tvář vůči Rusku a šanci dosáhnout zajímavého dlouhodobého kontraktu za oboustranně přijatelnou cenu. A co naše "nepřátelská" Česká republika ? Jakpak se bude tvářit teď ?

@Taurus - chyba možná i úmyslná (?). Tohle je podle mě mistrovsky sehraná partie , v níž GP si řeší své cíle zejména ve staré Evropě a Putin dokládá baťkovi, jak mu zase pokryl záda. A vzhledem k tomu, že to hlavní se děje na ose Rusko-Evropa. je to velmi silná ruská karta v nastávajících volbách, včetně protimajdanizačního tlaku. A stejně důležité to bude i pro německé volby a toho, kdo ukáže pro voliče přivětivou tvář vůči Rusku a šanci dosáhnout zajímavého dlouhodobého kontraktu za oboustranně přijatelnou cenu. A co naše "nepřátelská" Česká republika ? Jakpak se bude tvářit teď ?

akpak se bude tvářit teď ?


"Naše odpověď "přišla neprodleně...


"Zákon počítá s tím, že stát pro dostavbu dukovanské elektrárny nebude moci využít nabídky firem z Ruska nebo z Číny. Pro výstavbu bude možné využít pouze technologie od dodavatelů ze států, které přistoupily k mezinárodní dohodě o vládních zakázkách z roku 1996. Rusko a Čína mezi tyto státy nepatří. Podle senátní úpravy by nejen pro stavbu, ale ani pro údržbu nového bloku nesměly být použity technologie jakkoli závislé na nepovolených dodavatelích."
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/snemovna-posilila-bezpecnostni-prvky-stavby-dukovanske-elektrarny/2090151?utm_source=incomaker&utm_medium=rss&utm_campaign=Ceske+noviny


Co k tomu dodat ? Blbost většiny našich poslanců a senátorů zřejmě nezná mezí... Ani netuší, co činí...


[quote="pid:33274, uid:57"]akpak se bude tvářit teď ?[/quote] "Naše odpověď "přišla neprodleně... "Zákon počítá s tím, že stát pro dostavbu dukovanské elektrárny nebude moci využít nabídky firem z Ruska nebo z Číny. **Pro výstavbu bude možné využít pouze technologie od dodavatelů ze států, které přistoupily k mezinárodní dohodě o vládních zakázkách z roku 1996.** Rusko a Čína mezi tyto státy nepatří. Podle senátní úpravy by nejen pro stavbu, ale ani pro údržbu nového bloku nesměly být použity technologie jakkoli závislé na nepovolených dodavatelích." https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/snemovna-posilila-bezpecnostni-prvky-stavby-dukovanske-elektrarny/2090151?utm_source=incomaker&utm_medium=rss&utm_campaign=Ceske+noviny Co k tomu dodat ? Blbost většiny našich poslanců a senátorů zřejmě nezná mezí... Ani netuší, co činí...
Upravené 15. 9. 2021 o 18:47

@Taurus - chyba možná i úmyslná (?).

Ta "úmyslná chyba" těžko může mít nějaký efekt na tebou rozebrané důvody (se kterými souhlasím), jelikož se nejedná o oficiální a v zahraničí nejčtenější zdroj informace. Colonel Cassad, který se ty chyby dopustil, je původem ukrajinský blogér, který je v Rusku populární ještě z dob začátku ukrajinské krize.

Rusy ta jeho cena pro Bělorusko by mohla silně naštvat, protože by to znamenalo, že Bělorusové najednou získali nížší ceny na plyn, než oni. A Ukrajince v prvním okamžiku nadzvednout ze židle. Ale jím vlastní nedůvěřivost by je stejně donutila ten údaj překontrolovat. A pak by následovalo už jen úlevné výdechnutí. smile


[quote="pid:33274, uid:57"]@Taurus - chyba možná i úmyslná (?).[/quote] Ta "úmyslná chyba" těžko může mít nějaký efekt na tebou rozebrané důvody (se kterými souhlasím), jelikož se nejedná o oficiální a v zahraničí nejčtenější zdroj informace. Colonel Cassad, který se ty chyby dopustil, je původem ukrajinský blogér, který je v Rusku populární ještě z dob začátku ukrajinské krize. Rusy ta jeho cena pro Bělorusko by mohla silně naštvat, protože by to znamenalo, že Bělorusové najednou získali nížší ceny na plyn, než oni. A Ukrajince v prvním okamžiku nadzvednout ze židle. Ale jím vlastní nedůvěřivost by je stejně donutila ten údaj překontrolovat. A pak by následovalo už jen úlevné výdechnutí. :)

nuz vzhladom k faktu, ze posledne dva projekty Westinghouse skoncili znasobenim povodnej ceny projektu (v prvom pripade zo 6 na cca 23, po preinvestovani 9 mld. sa aj tak zastavil projekt, investor to nebol schopny investovat), ide o odvazny skutok.V utorok bolo zverejnene ze bol podpis s Westinghousom a CEZ na udrzbe riadiaceho systemu, ktory uz povodne realizoval Westinghouse, zakazka bude v radoch mld. Kc. Obavam sa, ze CEZ pojde dolu a Westinghouse hore:-(


nuz vzhladom k faktu, ze posledne dva projekty Westinghouse skoncili znasobenim povodnej ceny projektu (v prvom pripade zo 6 na cca 23, po preinvestovani 9 mld. sa aj tak zastavil projekt, investor to nebol schopny investovat), ide o odvazny skutok.V utorok bolo zverejnene ze bol podpis s Westinghousom a CEZ na udrzbe riadiaceho systemu, ktory uz povodne realizoval Westinghouse, zakazka bude v radoch mld. Kc. Obavam sa, ze CEZ pojde dolu a Westinghouse hore:-(

Zde jsou informace k tématu a to z hlediska záměrného idiotismu , politiky , nastávající bídy a "strašáku" co2 .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Oni-vydelaji-vy-zmrznete-Cesky-vedec-a-boj-za-klima-Dopadne-na-vsechny-677492


Zde jsou informace k tématu a to z hlediska záměrného idiotismu , politiky , nastávající bídy a "strašáku" co2 . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Oni-vydelaji-vy-zmrznete-Cesky-vedec-a-boj-za-klima-Dopadne-na-vsechny-677492

Cena plynu v Evrope dosahla 1100 USD
1100 USD to je rekord - tendence stoupajici.
Anglie a Ukrajina se propadaji do propasti.
Ukrajina tyto ceny nebude schopna zaplatit.
https://www.youtube.com/watch?v=KZHwpEfL9i0


**Cena plynu v Evrope dosahla 1100 USD** 1100 USD to je rekord - tendence stoupajici. Anglie a Ukrajina se propadaji do propasti. Ukrajina tyto ceny nebude schopna zaplatit. https://www.youtube.com/watch?v=KZHwpEfL9i0

Co se Ukrajiny týká, myslím že to povede k dalšímu majdanu.


Interfax


Kličko řekl, že situace s topením v Kyjevě je kvůli cenám plynu téměř kritická


Moskva. 30. září. INTERFAX.RU - Infrastruktura v Kyjevě je technicky připravena na začátek topné sezóny, ale kvůli vysokým cenám plynu a dalším problémům je situace téměř kritická, řekl starosta Kyjeva Vitalij Kličko během zasedání správní rady městské správy v Kyjevě .


"Jsme technicky připraveni. Existují však i další výzvy, které činí situaci téměř kritickou: vysoké ceny plynu, tarify přesunuté na místní samosprávu, nedostatek legislativního rámce pro zajištění práce společností zásobujících teplem," citoval Kličko. ve čtvrtek jeho tisková služba.


Růst tržních cen plynu vedl k potřebě ukrajinských obecních a regionálních úřadů nakupovat plyn pro teplárny, školky, nemocnice a další rozpočtová zařízení za cenu 25–30 hřiven za 1 metr krychlový. m a výše, zatímco rozpočty zahrnovaly cenu 7-8 UAH. na 1 metr krychlový m.


Kličko apeloval na vládu s žádostí o stanovení ceny plynu pro rozpočtové instituce do konce zimy na úrovni 11,2 UAH. na 1 metr krychlový m, stejně jako vyplatit rozdíl v tarifech za předchozí roky do místních rozpočtů.
Spor se starosty


Ukrajinská vláda by měla spolu s místními vládami nést společnou odpovědnost za případné zvýšení sazeb za teplo a teplou vodu v období podzim-zima 2021/2022 kvůli prudkému nárůstu cen energií, tvrdí starosta z Dněpru, Boris Filatov.


"Buď budete partnery místní samosprávy a budete solidárně odpovědní lidem za zvyšování cel, nebo budete lhát, manipulovat a přesouvat odpovědnost. A určitě to neskončí dobře," napsal na Facebook.


zdroj:
https://www.interfax.ru/world/794604


Co se Ukrajiny týká, myslím že to povede k dalšímu majdanu. Interfax Kličko řekl, že situace s topením v Kyjevě je kvůli cenám plynu téměř kritická Moskva. 30. září. INTERFAX.RU - Infrastruktura v Kyjevě je technicky připravena na začátek topné sezóny, ale kvůli vysokým cenám plynu a dalším problémům je situace téměř kritická, řekl starosta Kyjeva Vitalij Kličko během zasedání správní rady městské správy v Kyjevě . "Jsme technicky připraveni. Existují však i další výzvy, které činí situaci téměř kritickou: vysoké ceny plynu, tarify přesunuté na místní samosprávu, nedostatek legislativního rámce pro zajištění práce společností zásobujících teplem," citoval Kličko. ve čtvrtek jeho tisková služba. Růst tržních cen plynu vedl k potřebě ukrajinských obecních a regionálních úřadů nakupovat plyn pro teplárny, školky, nemocnice a další rozpočtová zařízení za cenu 25–30 hřiven za 1 metr krychlový. m a výše, zatímco rozpočty zahrnovaly cenu 7-8 UAH. na 1 metr krychlový m. Kličko apeloval na vládu s žádostí o stanovení ceny plynu pro rozpočtové instituce do konce zimy na úrovni 11,2 UAH. na 1 metr krychlový m, stejně jako vyplatit rozdíl v tarifech za předchozí roky do místních rozpočtů. Spor se starosty Ukrajinská vláda by měla spolu s místními vládami nést společnou odpovědnost za případné zvýšení sazeb za teplo a teplou vodu v období podzim-zima 2021/2022 kvůli prudkému nárůstu cen energií, tvrdí starosta z Dněpru, Boris Filatov. "Buď budete partnery místní samosprávy a budete solidárně odpovědní lidem za zvyšování cel, nebo budete lhát, manipulovat a přesouvat odpovědnost. A určitě to neskončí dobře," napsal na Facebook. zdroj: https://www.interfax.ru/world/794604

Dobrý hospodář se pozná i podle toho , že má v zimě pro dobytek dostatek sena .
https://www.zvedavec.org/komentare/2021/10/8869-gazprom-zablokoval-evropsky-plynovy-poker.htm
Tady si může každý lehce dovodit , jak dobrým hospodářem je čtvrtá říše a zda je to co dělá , stále jen omyl či záměr .


Dobrý hospodář se pozná i podle toho , že má v zimě pro dobytek dostatek sena . https://www.zvedavec.org/komentare/2021/10/8869-gazprom-zablokoval-evropsky-plynovy-poker.htm Tady si může každý lehce dovodit , jak dobrým hospodářem je čtvrtá říše a zda je to co dělá , stále jen omyl či záměr .

1100 E ... azda sa Jupiter prisosal na ten plyn, ci kto velky tak na tom zarobi, ktora svinska burza, svinsky zbohatlik?


1100 E ... azda sa Jupiter prisosal na ten plyn, ci kto velky tak na tom zarobi, ktora svinska burza, svinsky zbohatlik?

svinska burza, svinsky zbohatlik
Není to zbohatlík, jenom si Rusko nahrazuje to, co mu bylo sankcemi a různými pokutami ukradeno.
První nabídka od Ruska je vždy nejlepší. Pak už je to jen horší. Platíme i za památníky a Vrbětice.
EU přinutila Rusko svůj plyn prodávat přes burzu. Tak má co chtěla.


[quote="pid:35615, uid:106"]svinska burza, svinsky zbohatlik[/quote]Není to zbohatlík, jenom si Rusko nahrazuje to, co mu bylo sankcemi a různými pokutami ukradeno. První nabídka od Ruska je **vždy** nejlepší. Pak už je to jen horší. Platíme i za památníky a Vrbětice. EU přinutila Rusko svůj plyn prodávat přes burzu. Tak má co chtěla.
Upravené 2. 10. 2021 o 13:19

EU přinutila Rusko svůj plyn prodávat přes burzu. Tak má co chtěla.


Maďarsko je také členem EU, ale má s Ruskem, oproti nám, přátelské styky, uzavřenou dlouhodobou smlouvu na dodávku zemního plynu a bude za něj platit od 1.10.2021 příznivější cenu než doposud, i když půjde delší cestou přes Turecko a ne přes Ukrajinu.


[quote="pid:35617, uid:312"]EU přinutila Rusko svůj plyn prodávat přes burzu. Tak má co chtěla.[/quote] Maďarsko je také členem EU, ale má s Ruskem, oproti nám, přátelské styky, uzavřenou dlouhodobou smlouvu na dodávku zemního plynu a bude za něj platit od 1.10.2021 příznivější cenu než doposud, i když půjde delší cestou přes Turecko a ne přes Ukrajinu.

Bývalá rakouská ministryně zahraničních věcí Karin Kneissl uvedla pro RT, že už před deseti měsíci odborníci varovali, že ve skladovacích zařízeních je málo plynu. Navíc kvóty na emise oxidu uhličitého jsou příliš vysoké.


Poznámka: předpokládám, že paní Karin patří ke globální elitě, proto to lehké upozornění na neschopnost evropského establišmentu.


Bývalá rakouská ministryně zahraničních věcí Karin Kneissl uvedla pro [RT](https://russian.rt.com/world/video/913386-byvshii-ministr-inostrannyh-del-avstrii-o-situacii), že už před deseti měsíci odborníci varovali, že ve skladovacích zařízeních je málo plynu. Navíc kvóty na emise oxidu uhličitého jsou příliš vysoké. Poznámka: předpokládám, že paní Karin patří ke globální elitě, proto to lehké upozornění na neschopnost evropského establišmentu.

Milan vie ako zatocit s cenami energii, Milan ides...

Milanov striptiz smile toto mi spravilo den. Je to sice na urovni Slotu a Budapesti ale je to fest dobre smile


[quote="pid:37862, uid:492"]Milan vie ako zatocit s cenami energii, Milan ides...[/quote] Milanov striptiz :D toto mi spravilo den. Je to sice na urovni Slotu a Budapesti ale je to fest dobre :D

Moderator

EU přinutila Rusko svůj plyn prodávat přes burzu

Burza je jeden velký kapitalistický podvod. Je to ruleta, kasino nic víc. Ceny na burze pro jakoukoliv komoditu neodrážejí reálný stav. Je to vidět v případě s elektrikou. Dobře na to upozornil myslím že Křetínský, když řekl že elektriky je dost, ale je drahá. Zkrátka hráči na burze hrají a šponují ceny. Také působím v oboru, který je částečně vázán na burzu, takže vím o čem píši. Například ceny obilí či řepky rostou i přesto, že reálně je materiálu nadbytek a obráceně byly situace, kdy materiálu reálně byl velký nedostatek a ceny byly přesto velmi nízké. Je to svinstvo.


[quote="pid:35617, uid:312"]EU přinutila Rusko svůj plyn prodávat přes burzu[/quote] Burza je jeden velký kapitalistický podvod. Je to ruleta, kasino nic víc. Ceny na burze pro jakoukoliv komoditu neodrážejí reálný stav. Je to vidět v případě s elektrikou. Dobře na to upozornil myslím že Křetínský, když řekl že elektriky je dost, ale je drahá. Zkrátka hráči na burze hrají a šponují ceny. Také působím v oboru, který je částečně vázán na burzu, takže vím o čem píši. Například ceny obilí či řepky rostou i přesto, že reálně je materiálu nadbytek a obráceně byly situace, kdy materiálu reálně byl velký nedostatek a ceny byly přesto velmi nízké. Je to svinstvo.

Jarek

Dobrý hospodář se pozná i podle toho , že má v zimě pro dobytek dostatek sena

Souhlasím. Taky je třeba si uvědomit rozdíl mezi hospodářem, podnikatelem a podnikavcem. Jsou to úplně rozdílné kategorie s naprosto rozdílným myšlením. Nejvýše v hierarchii stojí hospodář, který má nejkomplexnější pohled. Nikoli náhodou Stalinovi říkali Hospodář.


[quote="pid:35572, uid:185"]Dobrý hospodář se pozná i podle toho , že má v zimě pro dobytek dostatek sena[/quote] Souhlasím. Taky je třeba si uvědomit rozdíl mezi hospodářem, podnikatelem a podnikavcem. Jsou to úplně rozdílné kategorie s naprosto rozdílným myšlením. Nejvýše v hierarchii stojí hospodář, který má nejkomplexnější pohled. Nikoli náhodou Stalinovi říkali Hospodář.

Jarek

3.82k
32
18
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept