Jazyk životných okolností
OZ Biosféra

Obcas na OZ Biosféra vide docela dobry clanok, co stoji za pozornost, tak tu robim vlakno, pre take clanky.


Napriklad teraz vysiel dost zaujimavy clanok Dobré skutky môžu liečiť
https://www.biosferaklub.info/dobre-skutky-mozu-liecit/
Ako hned 2 postrehy su tam zaujimave


Hippokrates povedal, že nemá zmysel liečiť pacienta, ktorý nie je pripravený vzdať sa zvykov, ktoré ho viedli k chorobe.


Keď človek vidí plody svojej nesebeckej práce, zapína to v ňom konkrétne, hlboké uspokojenie (čoho sa tak temní majstri sveta tak boja!), ktoré je sprevádzané uvoľňovaním endorfínov do krvi a ich pozitívnymi vlastnosťami vplyvu na homeostázu. Spokojnosť spôsobuje u človeka vysoké vibrácie, čo je silný epigenetický faktor.


Obcas na OZ Biosféra vide docela dobry clanok, co stoji za pozornost, tak tu robim vlakno, pre take clanky. Napriklad teraz vysiel dost zaujimavy clanok Dobré skutky môžu liečiť https://www.biosferaklub.info/dobre-skutky-mozu-liecit/ Ako hned 2 postrehy su tam zaujimave Hippokrates povedal, že nemá zmysel liečiť pacienta, ktorý nie je pripravený vzdať sa zvykov, ktoré ho viedli k chorobe. Keď človek vidí plody svojej nesebeckej práce, zapína to v ňom konkrétne, hlboké uspokojenie (čoho sa tak temní majstri sveta tak boja!), ktoré je sprevádzané uvoľňovaním endorfínov do krvi a ich pozitívnymi vlastnosťami vplyvu na homeostázu. Spokojnosť spôsobuje u človeka vysoké vibrácie, čo je silný epigenetický faktor.
Upravené 12. 9. 2021 o 10:30

v článku je také tato myšlenka:
Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť.


Je zajímavé, že lékaři skládají Hippokratovu přísahu značně osekanou(kým?), jakoby říkali, tohle měl popletené, my to opravíme.
Jeden jeho citát ukazuje, že už tenkrát byla politika špinavá:
"Lidské zákony jsou špatné, protože pocházejí od lidí, kteří jsou vedeni touhou po moci. Přirozenost je vždycky dobře, protože ve všem. vystačí všemu. Proto se zákony mění, aby zkusily napodobovat přirozenost."


A ještě jeden Hippokratés
"Žár života v každé lidské bytosti je nesmrtelný. Vidí, slyší a zná vše, co je a bude."


v článku je také tato myšlenka: Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť. Je zajímavé, že lékaři skládají Hippokratovu přísahu značně osekanou(kým?), jakoby říkali, tohle měl popletené, my to opravíme. Jeden jeho citát ukazuje, že už tenkrát byla politika špinavá: "Lidské zákony jsou špatné, protože pocházejí od lidí, kteří jsou vedeni touhou po moci. Přirozenost je vždycky dobře, protože ve všem. vystačí všemu. Proto se zákony mění, aby zkusily napodobovat přirozenost." A ještě jeden Hippokratés "Žár života v každé lidské bytosti je nesmrtelný. Vidí, slyší a zná vše, co je a bude."

Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť.


Slová "nízke vibrácie" / "vysoké vibrácie", prebraté z "ezoterických" zdrojov, sú trochu zavádzajúce. Čo sa týka frekvencie vibrácií ako takých (vlnenia všeobecne), tak tam neplatí nič také, že nízke sú zlé a vysoké dobré... Všetky vibrácie majú svoje miesto a svoje poslanie. Pritom v živote môžu byť nižšie frekvencie nosičmi vyšších. V elektrotechnike to je naopak, nosná frekvencia býva tá vyššia.


Z hľadiska "ezoteriky" sa pod energiami myslia ľudské emócie, ktoré človek prežíva v danom momente. A pojem "nízke energie" je pseudonym pre "negatívne emócie". Pojem "vysoké energie" pre "vznešené a pozitívne emócie".


Veď si stačí zobrať napríklad mozgovú činnosť. Stav Beta je frekvencia bdelého mozgu, čo je zhruba od 12 do 40 hz. Stav alfa, je frekvencia mozgu, keď je človek na prelome bdelého stavu a spánku (zhruba 8 - 12 hz). V stave alfa sa znižujú vibrácie mozgu, to však neznamená, že tie vibrácie sa stávajú horšími, iba mozog prechádza do inej kvality fungovania, to isté sa týka stavov theta a delta, čo je hlbší spánok a ešte nižšie vibrácie mozgových vln.
Podobne srdce: bije pomaly pri pokojnej mysli, no zvýši frekvenciu svojich úderov jak pri negatívnom strachu, tak pri pozitívnej radosti.


Preto lepšie by bolo na rovinu hovoriť o negatívnych emóciách a obrazoch, ktoré tieto emócie vyvolávajú, a nezaobaľovať to do podsunutých (Niekým) termínov, ktoré rozmývajú tradičné pojmové hranice...


Inak so samotným obsahom uvedenej myšlienky súhlasím, tiež si myslím, že myšlienky a emócie ovplyvňujú naše zdravie alebo chorobu.


[quote="pid:32775, uid:641"]Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť.[/quote] Slová "nízke vibrácie" / "vysoké vibrácie", prebraté z "ezoterických" zdrojov, sú trochu zavádzajúce. Čo sa týka frekvencie vibrácií ako takých (vlnenia všeobecne), tak tam neplatí nič také, že nízke sú zlé a vysoké dobré... Všetky vibrácie majú svoje miesto a svoje poslanie. Pritom v živote môžu byť nižšie frekvencie nosičmi vyšších. V elektrotechnike to je naopak, nosná frekvencia býva tá vyššia. Z hľadiska "ezoteriky" sa pod energiami myslia ľudské emócie, ktoré človek prežíva v danom momente. A pojem "nízke energie" je pseudonym pre "negatívne emócie". Pojem "vysoké energie" pre "vznešené a pozitívne emócie". Veď si stačí zobrať napríklad mozgovú činnosť. Stav Beta je frekvencia bdelého mozgu, čo je zhruba od 12 do 40 hz. Stav alfa, je frekvencia mozgu, keď je človek na prelome bdelého stavu a spánku (zhruba 8 - 12 hz). V stave alfa sa znižujú vibrácie mozgu, to však neznamená, že tie vibrácie sa stávajú horšími, iba mozog prechádza do inej kvality fungovania, to isté sa týka stavov theta a delta, čo je hlbší spánok a ešte nižšie vibrácie mozgových vln. Podobne srdce: bije pomaly pri pokojnej mysli, no zvýši frekvenciu svojich úderov jak pri negatívnom strachu, tak pri pozitívnej radosti. Preto lepšie by bolo na rovinu hovoriť o negatívnych emóciách a obrazoch, ktoré tieto emócie vyvolávajú, a nezaobaľovať to do podsunutých (Niekým) termínov, ktoré rozmývajú tradičné pojmové hranice... Inak so samotným obsahom uvedenej myšlienky súhlasím, tiež si myslím, že myšlienky a emócie ovplyvňujú naše zdravie alebo chorobu.
Upravené 12. 9. 2021 o 21:05

Slová "nízke vibrácie" / "vysoké vibrácie", prebraté z "ezoterických" zdrojov, sú trochu zavádzajúce.
Podla mna sa pod tym slovnym spojenim skor nachazaju polia torzne a to uz je uplne ina kategoria dosial neprebadaneho sveta.


[quote="pid:32814, uid:6"]Slová "nízke vibrácie" / "vysoké vibrácie", prebraté z "ezoterických" zdrojov, sú trochu zavádzajúce.[/quote]Podla mna sa pod tym slovnym spojenim skor nachazaju polia torzne a to uz je uplne ina kategoria dosial neprebadaneho sveta.

Možná autor článku myslel rozdělením vibrací to, co tady dělíme na dosažené stupně psychiky člověka, nebo snad blokované čakry, nevím, ale zaujala mě ta frekvence na hranici spánku.

Veď si stačí zobrať napríklad mozgovú činnosť. Stav Beta je frekvencia bdelého mozgu, čo je zhruba od 12 do 40 hz. Stav alfa, je frekvencia mozgu, keď je človek na prelome bdelého stavu a spánku (zhruba 8 - 12 hz). V stave alfa sa znižujú vibrácie mozgu, to však neznamená, že tie vibrácie sa stávajú horšími, iba mozog prechádza do inej kvality fungovania, to isté sa týka stavov theta a delta, čo je hlbší spánok a ešte nižšie vibrácie mozgových vln.


Tady bych si pomohl obrázkem, bohužel jen ang.

keď je človek na prelome bdělého stavu a spánku (zhruba 8 - 12 hz),


  • na té lince uprostřed, máme přístup do kolektivního nevědomí, ale neztrácíme vědomí ani paměť. Jung to praktikoval(nazýval to sněním - jiný název pro meditaci), byl pak schopný s tím dále pracovat(zpracovat škodlivé egregory) a to taky "zvyšuje vibrace", těžko být po spojení s ostatními v "nízkých vibracích"

Možná autor článku myslel rozdělením vibrací to, co tady dělíme na dosažené stupně psychiky člověka, nebo snad blokované čakry, nevím, ale zaujala mě ta frekvence na hranici spánku. [quote="pid:32814, uid:6"]Veď si stačí zobrať napríklad mozgovú činnosť. Stav Beta je frekvencia bdelého mozgu, čo je zhruba od 12 do 40 hz. Stav alfa, je frekvencia mozgu, keď je človek na prelome bdelého stavu a spánku (zhruba 8 - 12 hz). V stave alfa sa znižujú vibrácie mozgu, to však neznamená, že tie vibrácie sa stávajú horšími, iba mozog prechádza do inej kvality fungovania, to isté sa týka stavov theta a delta, čo je hlbší spánok a ešte nižšie vibrácie mozgových vln.[/quote] Tady bych si pomohl obrázkem, bohužel jen ang. https://webspace.ship.edu/cgboer/synchronicity.gif keď je človek na prelome bdělého stavu a spánku (zhruba 8 - 12 hz), - na té lince uprostřed, máme přístup do kolektivního nevědomí, ale neztrácíme vědomí ani paměť. Jung to praktikoval(nazýval to sněním - jiný název pro meditaci), byl pak schopný s tím dále pracovat(zpracovat škodlivé egregory) a to taky "zvyšuje vibrace", těžko být po spojení s ostatními v "nízkých vibracích"

Preto lepšie by bolo na rovinu hovoriť o negatívnych emóciách a obrazoch, ktoré tieto emócie vyvolávajú, a nezaobaľovať to do podsunutých (Niekým) termínov, ktoré rozmývajú tradičné pojmové hranice...

Celý tento příspěvek tesat do kamene.
Díky.


Doplňuji upřesnění: tímto mým komentářem jsem měl na mysli pouze mnou odkazovaný příspěvek jardoba.
Doplnění píšu na základě komentáře

No nevím


[quote="pid:32814, uid:6"]Preto lepšie by bolo na rovinu hovoriť o negatívnych emóciách a obrazoch, ktoré tieto emócie vyvolávajú, a nezaobaľovať to do podsunutých (Niekým) termínov, ktoré rozmývajú tradičné pojmové hranice...[/quote] Celý tento příspěvek tesat do kamene. Díky. Doplňuji upřesnění: tímto mým komentářem jsem měl na mysli pouze mnou odkazovaný příspěvek jardoba. Doplnění píšu na základě komentáře [quote="pid:32838, uid:641"]No nevím[/quote]
Upravené 13. 9. 2021 o 07:52

Celý tento příspěvek tesat do kamene.


No nevím, myslím, že @Ferry chtěl upozornit na zlatá zrnka v textu z biosféry, kterou si také rád občas přečtu a informace si třídím(překládám). DVTR vysvětluje důležitost pojmového aparátu, ale také mluví o spolupráci:
Bez opory patřičného pojmově-terminologického aparátu, je ale proces předávání řídících návyků,
v jakémkoliv odvětví společenské činnosti, v mnohém podobný výchově koťat mámou kočkou. Proto je
pro společnost lepší předávat manažérskou kulturu, z pokolení na pokolení, nejen na základě praxe,
ale i za pomoci teorie, a tyto dvě, si mají v procesu učení vzájemně pomáhat, a doplňovat se. Proto
všechny odvětví vědy vyvinuly svůj pojmový a terminologický aparát, na základě kterého předávají
vědomosti z generace na generaci.

[quote="pid:32836, uid:240"]Celý tento příspěvek tesat do kamene.[/quote] No nevím, myslím, že @Ferry chtěl upozornit na zlatá zrnka v textu z biosféry, kterou si také rád občas přečtu a informace si třídím(překládám). DVTR vysvětluje důležitost pojmového aparátu, ale také mluví o spolupráci: Bez opory patřičného pojmově-terminologického aparátu, je ale proces předávání řídících návyků, v jakémkoliv odvětví společenské činnosti, v mnohém podobný výchově koťat mámou kočkou. Proto je pro společnost lepší předávat manažérskou kulturu, z pokolení na pokolení, nejen na základě praxe, ale i za pomoci teorie, a tyto dvě, si mají v procesu učení vzájemně pomáhat, a doplňovat se. Proto všechny odvětví vědy vyvinuly svůj pojmový a terminologický aparát, na základě kterého předávají vědomosti z generace na generaci.

Dějiny lékařských sponzí (přísah)
(komentář k příspěvku Ferry ke článku OZ Biosféra a k Hippokratově přísaze)


  • Hippokratova přísaha je nejstarším (kolem roku 400 př. n. l.) zaznamenaným mravním závazkem lékaře vůči pacientům, kolegům a veřejnosti.
  • Se spisy antických autorů přišla na evropské univerzity i Hippokratova přísaha, jejíž text se měnil postupem doby a přizpůsoboval se dobovým požadavkům. V křesťanském prostředí byla antická božstva nahrazena osobností Ježíše Krista.
  • V době pohusitské, kdy pražské vysoké učení zůstalo de facto omezeno na jedinou – artistickou (tj. filozofickou) fakultu, se vedle tradiční akademické sponze přísahalo i na kompaktáta, tedy základní ujednání mezi koncilem a českou utrakvistickou církví.
  • V přísaze z roku 1389 na vídeňské univerzitě (založena 1365) promovaní slibovali, že budou poslušni akademických úřadů, budou ctít své kolegy, zachovávat statuta i mír a svornost mezi kleriky a laiky i univerzitními národy.
  • Po Bitvě na Bílé hoře měli jezuité výhradní podíl na výuce na filosofické a teologické fakultě. Akademické přísahy si stále uchovaly tytéž zásady jako ve středověku, ovšem povinným doplňkem se od roku 1650 stala také přísaha na Neposkvrněné početí Panny Marie.
  • Zmiňovaná přísaha zanikla až za vlády Josefa II. Byla nahrazena pouze obecnou slavnostní přísahou – ponsio solemnis v roce 1784, kdy její obsah nařizovalo pro všechny vysoké školy celé monarchie dvorské nařízení.
  • Po roce 1873 se ustálilo znění doktorských sponzí až do 20. století. Po přečtení latinského formuláře romotorem promovaní pečetili slib známou formulací: „Spondeo ac policeor“.
  • Radikální proměnou prošly pražské univerzitní přísahy po roce 1950. V letech 1954–1966 byl dosud tradiční latinský text zaměněn za český.
  • Po další změně vysokoškolského zákona po roce 1966, kdy se při doktorátech poznovu přísahalo latinsky, se vedle „klasického“ vzpomenutí dobrodiní prokázaného vysokou školou děkovalo zprvu lidově demokratické, posléze socialistické republice a dále i dělnické třídě a pracujícímu lidu.

Zdroj: Bakalářská práce Mravní závaznost Hippokratovy přísahy dnes


**Dějiny lékařských sponzí (přísah)** _(komentář k příspěvku Ferry ke článku OZ Biosféra a k Hippokratově přísaze)_ - Hippokratova přísaha je nejstarším (kolem roku 400 př. n. l.) zaznamenaným mravním závazkem lékaře vůči pacientům, kolegům a veřejnosti. - Se spisy antických autorů přišla na evropské univerzity i Hippokratova přísaha, jejíž text se měnil postupem doby a přizpůsoboval se dobovým požadavkům. V křesťanském prostředí byla antická božstva nahrazena osobností Ježíše Krista. - V době pohusitské, kdy pražské vysoké učení zůstalo de facto omezeno na jedinou – artistickou (tj. filozofickou) fakultu, se vedle tradiční akademické sponze přísahalo i na kompaktáta, tedy základní ujednání mezi koncilem a českou utrakvistickou církví. - V přísaze z roku 1389 na vídeňské univerzitě (založena 1365) promovaní slibovali, že budou poslušni akademických úřadů, budou ctít své kolegy, zachovávat statuta i mír a svornost mezi kleriky a laiky i univerzitními národy. - Po Bitvě na Bílé hoře měli jezuité výhradní podíl na výuce na filosofické a teologické fakultě. Akademické přísahy si stále uchovaly tytéž zásady jako ve středověku, ovšem povinným doplňkem se od roku 1650 stala také přísaha na Neposkvrněné početí Panny Marie. - Zmiňovaná přísaha zanikla až za vlády Josefa II. Byla nahrazena pouze obecnou slavnostní přísahou – ponsio solemnis v roce 1784, kdy její obsah nařizovalo pro všechny vysoké školy celé monarchie dvorské nařízení. - Po roce 1873 se ustálilo znění doktorských sponzí až do 20. století. Po přečtení latinského formuláře romotorem promovaní pečetili slib známou formulací: „Spondeo ac policeor“. - Radikální proměnou prošly pražské univerzitní přísahy po roce 1950. V letech 1954–1966 byl dosud tradiční latinský text zaměněn za český. - Po další změně vysokoškolského zákona po roce 1966, kdy se při doktorátech poznovu přísahalo latinsky, se vedle „klasického“ vzpomenutí dobrodiní prokázaného vysokou školou děkovalo zprvu lidově demokratické, posléze socialistické republice a dále i dělnické třídě a pracujícímu lidu. Zdroj: Bakalářská práce Mravní závaznost Hippokratovy přísahy dnes

Podla mna sa pod tym slovnym spojenim skor nachazaju polia torzne a to uz je uplne ina kategoria dosial neprebadaneho sveta.

Tým skôr je problematické sa vyjadrovať o funkcionalite torzných polí, keď nijako nevieme zmerať ich prítomnosť, silu, výšku vibrácii. Možno to dokážu senzibili, ale z hľadiska vedeckého bádania by sa takéto meranie dalo brať vážne (myslím namerané hodnoty), ak by viacerým senzibilom nezávisle od seba vyšli rovnaké hodnoty.


Aj tak by bolo férovejšie používať klasické termíny "pozitívne emócie, pozitívne nesebecké zmýšľanie", než sa nechať vtiahnuť do používania termínov, ktoré si nevieme overiť (zmerať výšku vibrácii čohosi nemenovaného).


[quote="pid:32815, uid:106"]Podla mna sa pod tym slovnym spojenim skor nachazaju polia torzne a to uz je uplne ina kategoria dosial neprebadaneho sveta.[/quote] Tým skôr je problematické sa vyjadrovať o funkcionalite torzných polí, keď nijako nevieme zmerať ich prítomnosť, silu, výšku vibrácii. Možno to dokážu senzibili, ale z hľadiska vedeckého bádania by sa takéto meranie dalo brať vážne (myslím namerané hodnoty), ak by viacerým senzibilom nezávisle od seba vyšli rovnaké hodnoty. Aj tak by bolo férovejšie používať klasické termíny "pozitívne emócie, pozitívne nesebecké zmýšľanie", než sa nechať vtiahnuť do používania termínov, ktoré si nevieme overiť (zmerať výšku vibrácii čohosi nemenovaného).

Mrtva voda:


Pritom informačná kapacita ľubovoľného vysokofrekvenčného rozsahu
je v rovnakom časovom intervale vyššia, než u nízkofrekvenčného, ak ich
porovnáme. Z toho dôvodu pozorovateľ, ktorý sa nachádza vo
vysokofrekvenčnom rozsahu, môže zachytiť všetku informáciu
z nízkofrekvenčného; neplatí to ale naopak, pretože nízkofrekvenčný
pozorovateľ nedokáže vo svojom frekvenčnom rozsahu preskúmať všetky
kódové skupiny prebiehajúce vo vysokofrekvenčnom rozsahu za ten istý
interval ich spoločného času. Na to by potreboval rozmiestniť vo svojom
nízkofrekvenčnom rozsahu všetky kódové skupiny vysokofrekvenčného
rozsahu, čo by si v nízkofrekvenčnom rozsahu vyžadovalo oveľa viac
času, než je reálny čas ich plynutia vo vysokofrekvenčnom rozsahu.
Neviditeľným jemnohmotným svetom, o ktorých oddávna hovoria
náboženstvá, zodpovedajú (podľa nášho chápania) rozsahy s oveľa vyššou
frekvenciou kmitania matérie vo Vesmíre.
V informačnej výmene hrá rolu
aj polarizácia (orientácia) kmitaní nesúcich informáciu. Ortogonálny svet
(z pohľadu polarizácie), perpendikulárny (kolmý) voči nášmu, je pre nás
neviditeľný s výnimkou oblasti, kde sa pretínajú; paralelný svet je
viditeľný a môže byť súčasťou nášho sveta.


podla mojho nazoru videli ludia v minulosti rozne lesne bytosti a duchov, ktore popisali do rozpravok vdaka svojej mravnosti(spojenie s prirodou, absencia technosfery) a dokazali registrovat aj komunikovat s vyssimi vlnami(takisto aj s nizsimi - podzemie, zahrobie...). dnes to pozname ako Jav, Nav, Prav.


Mrtva voda: Pritom informačná kapacita ľubovoľného vysokofrekvenčného rozsahu je v rovnakom časovom intervale vyššia, než u nízkofrekvenčného, ak ich porovnáme. Z toho dôvodu pozorovateľ, ktorý sa nachádza vo vysokofrekvenčnom rozsahu, môže zachytiť všetku informáciu z nízkofrekvenčného; neplatí to ale naopak, pretože nízkofrekvenčný pozorovateľ nedokáže vo svojom frekvenčnom rozsahu preskúmať všetky kódové skupiny prebiehajúce vo vysokofrekvenčnom rozsahu za ten istý interval ich spoločného času. Na to by potreboval rozmiestniť vo svojom nízkofrekvenčnom rozsahu všetky kódové skupiny vysokofrekvenčného rozsahu, čo by si v nízkofrekvenčnom rozsahu vyžadovalo oveľa viac času, než je reálny čas ich plynutia vo vysokofrekvenčnom rozsahu. **Neviditeľným jemnohmotným svetom, o ktorých oddávna hovoria náboženstvá, zodpovedajú (podľa nášho chápania) rozsahy s oveľa vyššou frekvenciou kmitania matérie vo Vesmíre.** V informačnej výmene hrá rolu aj polarizácia (orientácia) kmitaní nesúcich informáciu. Ortogonálny svet (z pohľadu polarizácie), perpendikulárny (kolmý) voči nášmu, je pre nás neviditeľný s výnimkou oblasti, kde sa pretínajú; paralelný svet je viditeľný a môže byť súčasťou nášho sveta. podla mojho nazoru videli ludia v minulosti rozne lesne bytosti a duchov, ktore popisali do rozpravok vdaka svojej mravnosti(spojenie s prirodou, absencia technosfery) a dokazali registrovat aj komunikovat s vyssimi vlnami(takisto aj s nizsimi - podzemie, zahrobie...). dnes to pozname ako Jav, Nav, Prav.

Z hľadiska "ezoteriky" sa pod energiami myslia ľudské emócie, ktoré človek prežíva v danom momente. A pojem "nízke energie" je pseudonym pre "negatívne emócie". Pojem "vysoké energie" pre "vznešené a pozitívne emócie".


Aj tak by bolo férovejšie používať klasické termíny "pozitívne emócie, pozitívne nesebecké zmýšľanie", než sa nechať vtiahnuť do používania termínov, ktoré si nevieme overiť (zmerať výšku vibrácii čohosi nemenovaného).


Ako sa môže použiť výraz emócie, keď sa nejedná o emócie? Výraz vibrácie je presne taký, aký má byť. Že nevieš čo to znamená, lebo s tým nemáš osobnú skúsenosť, nie je problém toho pojmu. Okrem toho by ma zaujímalo, ako sa vedecky merajú emócie.


[quote="pid:32814, uid:6"]Z hľadiska "ezoteriky" sa pod energiami myslia ľudské emócie, ktoré človek prežíva v danom momente. A pojem "nízke energie" je pseudonym pre "negatívne emócie". Pojem "vysoké energie" pre "vznešené a pozitívne emócie".[/quote] [quote="pid:32975, uid:6"]Aj tak by bolo férovejšie používať klasické termíny "pozitívne emócie, pozitívne nesebecké zmýšľanie", než sa nechať vtiahnuť do používania termínov, ktoré si nevieme overiť (zmerať výšku vibrácii čohosi nemenovaného).[/quote] Ako sa môže použiť výraz emócie, keď sa nejedná o emócie? Výraz vibrácie je presne taký, aký má byť. Že nevieš čo to znamená, lebo s tým nemáš osobnú skúsenosť, nie je problém toho pojmu. Okrem toho by ma zaujímalo, ako sa vedecky merajú emócie.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 19. 9. 2021 o 23:12

Výraz vibrácie je presne taký, aký má byť. Že nevieš čo to znamená, lebo s tým nemáš osobnú skúsenosť, nie je problém toho pojmu.

Tak to môžeš vysvetliť. V KSB nie je špeciálna definícia vibrácii.



Slovník cudzích slov (akademický) z r 2005.
vibrácia -ie ž. ‹l› vibrovanie, chvenie, kmitanie; rýchly periodicky opakovaný kmitavý pohyb, vznikajúci neúmyselne, napr. chodom stroja, al. zámerne vyvolaný, napr. na kyprenie a zhutňovanie sypkých hmôt a i.: v. motora; v. krídel; v. dopravníka; lingv., fon. v. hlasiviek, špičky jazyka; stav. zhutňovanie betónu v-iou;



[quote="pid:33804, uid:623"]Výraz vibrácie je presne taký, aký má byť. Že nevieš čo to znamená, lebo s tým nemáš osobnú skúsenosť, nie je problém toho pojmu.[/quote] Tak to môžeš vysvetliť. V KSB nie je špeciálna definícia vibrácii. > Slovník cudzích slov (akademický) z r 2005. vibrácia -ie ž. ‹l› vibrovanie, chvenie, kmitanie; rýchly periodicky opakovaný kmitavý pohyb, vznikajúci neúmyselne, napr. chodom stroja, al. zámerne vyvolaný, napr. na kyprenie a zhutňovanie sypkých hmôt a i.: v. motora; v. krídel; v. dopravníka; lingv., fon. v. hlasiviek, špičky jazyka; stav. zhutňovanie betónu v-iou;

Tak to môžeš vysvetliť. V KSB nie je špeciálna definícia vibrácii.


To je ako vysvetliť čo je to Láska / Ľúbosť niekomu, kto ju nikdy nezažil. Niekto to možno dokáže, ale ja asi nie. A nie, Láska / Ľúbosť nie je emócia.


A teraz mi ty skús vysvetliť, ako sa merajú emócie, pretože v KSB sa o tom nepíše.


[quote="pid:33808, uid:6"]Tak to môžeš vysvetliť. V KSB nie je špeciálna definícia vibrácii.[/quote] To je ako vysvetliť čo je to Láska / Ľúbosť niekomu, kto ju nikdy nezažil. Niekto to možno dokáže, ale ja asi nie. A nie, Láska / Ľúbosť nie je emócia. A teraz mi ty skús vysvetliť, ako sa merajú emócie, pretože v KSB sa o tom nepíše.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Okrem toho by ma zaujímalo, ako sa vedecky merajú emócie.

Možná je měřitelná množtsvím hormonů v krvi.


[quote="pid:33804, uid:623"]Okrem toho by ma zaujímalo, ako sa vedecky merajú emócie.[/quote] Možná je měřitelná množtsvím hormonů v krvi.

Možná je měřitelná množtsvím hormonů v krvi.


To je materialistický pohled. Existují vztahové systémy, které dnešní věda buď zamlčuje nebo nebere v potaz. Pořád se tu diskutuje jen o lidech, ale co za zázraky je v přírodě. Má vědomí třeba améba, a kde ho bere? A co stromy, co vše víme o dorozumívání přes kořenovy systém. Atd.


[quote="pid:33816, uid:472"]Možná je měřitelná množtsvím hormonů v krvi.[/quote] To je materialistický pohled. Existují vztahové systémy, které dnešní věda buď zamlčuje nebo nebere v potaz. Pořád se tu diskutuje jen o lidech, ale co za zázraky je v přírodě. Má vědomí třeba améba, a kde ho bere? A co stromy, co vše víme o dorozumívání přes kořenovy systém. Atd.
Upravené 20. 9. 2021 o 05:33

Hippokrates povedal, že nemá zmysel liečiť pacienta, ktorý nie je pripravený vzdať sa zvykov, ktoré ho viedli k chorobe.


Keď človek vidí plody svojej nesebeckej práce, zapína to v ňom konkrétne, hlboké uspokojenie (čoho sa tak temní majstri sveta tak boja!), ktoré je sprevádzané uvoľňovaním endorfínov do krvi a ich pozitívnymi vlastnosťami vplyvu na homeostázu.


tyto dva postřehy začátku vlákna můžeme přeložit také jako: pokud je žák připraven, dostaví se učitel.
Rozdíl mezi jedním a druhým světem můžeme vidět například v životě Junga(člověka), který nejdřív šel ve stopách Freuda(zvíře), ale když už měl dost informací pokračoval dál:
C. G. Jung o Sigmundu Freudovi:
ukázka z článku:
Proti Freudově jednostrannosti se nedalo nic dělat. Snad by mu byla mohla otevřít oči vlastní vnitřní zkušenost; avšak jeho intelekt by i ji možná zredukoval na „pouhou sexualitu“ nebo „psychosexualitu“. propadl navždy jednomu aspektu, a právě proto v něm vidím tragickou postavu; neboť to byl velký muž, a co ještě víc - člověk něčím uchvácený.
celý článek.. https://jung.sneznik.cz/odkazy/sigmund-freud


Podle KSB je cesta k člověku lépe představitelná než popisuje Jung, ale ukazují na stejné věci.


nelidský typ psychiky, nedokončený nebo zvrácený do nepřirozena.


vývoj psychiky:
zvíře - instinkty (výchozí bod)
biorobot - působení kultury a vzdělávání
démon - vědomá práce na sobě (bez vlastního úsilí to nejde)
člověk - práce dokončena
S tím, že existuje přepínání, kdy přechází psychika v čase do různých stavů (typů - v umění zobrazováno např. Jekyl-Hyde). Asi skoro v každém je kousek člověka. Plně rozvinutý člověk zůstává v typu člověk stále a i pod velkým tlakem se nemění ve zvířecí.


cíl dle KSB je, aby většina populace dosáhla typu člověk již na prahu dospělosti


S láskou se všichni rodíme, takže se k ní později vracíme, říkat tedy někomu, že lásku nepoznal není přesné, Paměť je to co nás limituje. Emoce jsou podle mě někde pod láskou v narušovaném nebo nedokončeném procesu přechodu psychiky.


[quote="pid:32770, uid:106"]Hippokrates povedal, že nemá zmysel liečiť pacienta, ktorý nie je pripravený vzdať sa zvykov, ktoré ho viedli k chorobe. Keď človek vidí plody svojej nesebeckej práce, zapína to v ňom konkrétne, hlboké uspokojenie (čoho sa tak temní majstri sveta tak boja!), ktoré je sprevádzané uvoľňovaním endorfínov do krvi a ich pozitívnymi vlastnosťami vplyvu na homeostázu.[/quote] tyto dva postřehy začátku vlákna můžeme přeložit také jako: pokud je žák připraven, dostaví se učitel. Rozdíl mezi jedním a druhým světem můžeme vidět například v životě Junga(člověka), který nejdřív šel ve stopách Freuda(zvíře), ale když už měl dost informací pokračoval dál: C. G. Jung o Sigmundu Freudovi: ukázka z článku: Proti Freudově jednostrannosti se nedalo nic dělat. Snad by mu byla mohla otevřít oči vlastní vnitřní zkušenost; avšak jeho intelekt by i ji možná zredukoval na „pouhou sexualitu“ nebo „psychosexualitu“. propadl navždy jednomu aspektu, a právě proto v něm vidím tragickou postavu; neboť to byl velký muž, a co ještě víc - člověk něčím uchvácený. celý článek.. https://jung.sneznik.cz/odkazy/sigmund-freud Podle KSB je cesta k člověku lépe představitelná než popisuje Jung, ale ukazují na stejné věci. nelidský typ psychiky, nedokončený nebo zvrácený do nepřirozena. vývoj psychiky: zvíře - instinkty (výchozí bod) biorobot - působení kultury a vzdělávání démon - vědomá práce na sobě (bez vlastního úsilí to nejde) člověk - práce dokončena S tím, že existuje přepínání, kdy přechází psychika v čase do různých stavů (typů - v umění zobrazováno např. Jekyl-Hyde). Asi skoro v každém je kousek člověka. Plně rozvinutý člověk zůstává v typu člověk stále a i pod velkým tlakem se nemění ve zvířecí. cíl dle KSB je, aby většina populace dosáhla typu člověk již na prahu dospělosti S láskou se všichni rodíme, takže se k ní později vracíme, říkat tedy někomu, že lásku nepoznal není přesné, Paměť je to co nás limituje. Emoce jsou podle mě někde pod láskou v narušovaném nebo nedokončeném procesu přechodu psychiky.

To je materialistický pohled

A jak jinak to chceš prokázat?
Jestliže materialistická věda dokáže určit složení krvé, tak to je sice materialistické, ale zároveň průkazné a praxe je kritériem pravdy.


[quote="pid:33817, uid:216"]To je materialistický pohled[/quote] A jak jinak to chceš prokázat? Jestliže materialistická věda dokáže určit složení krvé, tak to je sice materialistické, ale zároveň průkazné a praxe je kritériem pravdy.

@Ogar Valach
Aby sme nezašli príliš ďaleko mimo tému. Ja som reagoval na túto vetu (a to som prehliadol, že je to len citácia z článku, myslel som že sú to vlastné slová @Sin Le Noble. Inak by som asi nereagoval)

Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť.

V mojich predstavách sa "ezoterický" pojem vibrácie spájal s "ezoterickým" pojmom energie. Možno som sa zmýlil, neviem. Každopádne výraz energie sa v "ezoterike" spája s emóciami a citmi.


Ak sa mýlim, a nie je to to isté, tak sa rád nechám poučiť, čo to vlastne tie "vibrácie" sú. Predpokladám, že to má charakter oscilácii, kmitania čohosi materiálneho (nie nutne hmotného). No a frekvencia je teoreticky merateľná, hoci na niektoré frekvencie nemusí aktuálne existovať technika, ktorá ju vie zmerať.


Aby sa ľudia medzi sebou mohli o niečom baviť, najprv si musia zladiť pojmový aparát, aby všetci hovorili o tom istom, a nie jeden o voze a druhý o koze. Predstav si že pojmy telo, duch a duša vníma KSB presne v tomto poradí od toho najnižšieho/najhrubšieho po to najvyššie (t.j. duša je živé "JA", duch je len bioobal nesúci psychiku človeka, jeho osobnosť, a telo je materiálny obal, t.j. duch je košeľa, telo kabát nášho JA - duše). No a mnohé "ezoterické náuky" vnímajú pojmy duch a duša presne opačne (že duch je "JA" a duša je len materiálna biokošeľa). Keď si títo dvaja najprv neujasnia terminológiu, tak sa nebudú schopní chápať a zhodnúť.


Podobne ani mne "ezoterický" pojem vibrácie nič nehovorí, a potreboval by som ho pochopiť, ak by som mal o ňom debatovať. Myslel som si, že sa jedná o emócie a city. K čomu je ale potom užitočná debata s výrazmi, ktoré väčšina ľudí nechápe, a nevieme ho ani definovať. To je ako keby sa slepí od narodenia rozprávali o farbách a používali tieto termíny bežne.


Kým vibrácie neviem ani len merať, nie to ich ešte popísať, tak emócie a city, ktoré objektívne prežíva každý človek, sme schopný celkom zrozumiteľne popísať, lebo všetci ich poznáme. A čo sa týka merania diskrétnych veličín, ak je to potrebné ako spätná väzba riadenia, tak sa dá dohodnúť na dotazníkových pojmoch v určitej škále:


Opíšte svoju spokojnosť so službami:


  1. Veľmi spokojný
  2. Viac-menej spokojný
  3. Viac menej nespokojný
  4. Veľmi nespokojný.(alebo podrobnejšie vo viacerých bodoch)

Opíšte mieru svojho šťastia od 0 do 10


Veď ak sa ľudí pýtaš, tak každý ti vie opísať svoje pocity dosť presne na to, aby si si urobil korektnú predstavu.
Ale ak sú vibrácie čosi, čo vníma len zopár šťastlivcov (možno 0,1 promile), tak ako ti opíše vnímanie vibrácii, keď väčšina ľudí nemá predstavu, čo to je. To je potom naozaj ako rozprávať slepým o farbách. A všetky neoveriteľné veci sa môžu ľahko stať prostriedkom na manipuláciu ľudí.


@Ogar Valach Aby sme nezašli príliš ďaleko mimo tému. Ja som reagoval na túto vetu _(a to som prehliadol, že je to len citácia z článku, myslel som že sú to vlastné slová @Sin Le Noble. Inak by som asi nereagoval)_ [quote="pid:32775, uid:641"]Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť.[/quote] V mojich predstavách sa "ezoterický" pojem vibrácie spájal s "ezoterickým" pojmom energie. Možno som sa zmýlil, neviem. Každopádne výraz energie sa v "ezoterike" spája s emóciami a citmi. Ak sa mýlim, a nie je to to isté, tak sa rád nechám poučiť, čo to vlastne tie "vibrácie" sú. Predpokladám, že to má charakter oscilácii, kmitania čohosi materiálneho (nie nutne hmotného). No a frekvencia je teoreticky merateľná, hoci na niektoré frekvencie nemusí aktuálne existovať technika, ktorá ju vie zmerať. Aby sa ľudia medzi sebou mohli o niečom baviť, najprv si musia zladiť pojmový aparát, aby všetci hovorili o tom istom, a nie jeden o voze a druhý o koze. Predstav si že pojmy telo, duch a duša vníma KSB presne v tomto poradí od toho najnižšieho/najhrubšieho po to najvyššie (t.j. duša je živé "JA", duch je len bioobal nesúci psychiku človeka, jeho osobnosť, a telo je materiálny obal, t.j. duch je košeľa, telo kabát nášho JA - duše). No a mnohé "ezoterické náuky" vnímajú pojmy duch a duša presne opačne (že duch je "JA" a duša je len materiálna biokošeľa). Keď si títo dvaja najprv neujasnia terminológiu, tak sa nebudú schopní chápať a zhodnúť. Podobne ani mne "ezoterický" pojem vibrácie nič nehovorí, a potreboval by som ho pochopiť, ak by som mal o ňom debatovať. Myslel som si, že sa jedná o emócie a city. K čomu je ale potom užitočná debata s výrazmi, ktoré väčšina ľudí nechápe, a nevieme ho ani definovať. To je ako keby sa slepí od narodenia rozprávali o farbách a používali tieto termíny bežne. Kým vibrácie neviem ani len merať, nie to ich ešte popísať, tak emócie a city, ktoré objektívne prežíva každý človek, sme schopný celkom zrozumiteľne popísať, lebo všetci ich poznáme. A čo sa týka merania diskrétnych veličín, ak je to potrebné ako spätná väzba riadenia, tak sa dá dohodnúť na dotazníkových pojmoch v určitej škále: Opíšte svoju spokojnosť so službami: 1. Veľmi spokojný 2. Viac-menej spokojný 3. Viac menej nespokojný 4. Veľmi nespokojný. (alebo podrobnejšie vo viacerých bodoch) Opíšte mieru svojho šťastia od 0 do 10 Veď ak sa ľudí pýtaš, tak každý ti vie opísať svoje pocity dosť presne na to, aby si si urobil korektnú predstavu. Ale ak sú vibrácie čosi, čo vníma len zopár šťastlivcov (možno 0,1 promile), tak ako ti opíše vnímanie vibrácii, keď väčšina ľudí nemá predstavu, čo to je. To je potom naozaj ako rozprávať slepým o farbách. A všetky neoveriteľné veci sa môžu ľahko stať prostriedkom na manipuláciu ľudí.

Podobne ani mne "ezoterický" pojem vibrácie nič nehovorí, a potreboval by som ho pochopiť, ak by som mal o ňom debatovať. Myslel som si, že sa jedná o emócie a city

Podle mě se jedná o čakry, ty když pracují, tak se otáčí a já osobně to vnímám jako vibrace, čím výš pracují od srdeční čakry, tak máš vyšší vibrace, pokud ti jedou všechny včetně korunní, máš více rozšířené vědomí. Práci s čakrami můžeš vyzkoušet v meditaci nebo jen podle x návodů na netu některou zkusit roztočit.


[quote="pid:33884, uid:6"]Podobne ani mne "ezoterický" pojem vibrácie nič nehovorí, a potreboval by som ho pochopiť, ak by som mal o ňom debatovať. Myslel som si, že sa jedná o emócie a city[/quote] Podle mě se jedná o čakry, ty když pracují, tak se otáčí a já osobně to vnímám jako vibrace, čím výš pracují od srdeční čakry, tak máš vyšší vibrace, pokud ti jedou všechny včetně korunní, máš více rozšířené vědomí. Práci s čakrami můžeš vyzkoušet v meditaci nebo jen podle x návodů na netu některou zkusit roztočit.

Ještě k ezoterice a pojmovému aparátu. Je dobré sladit noty, aby jsme se domluvili, ale taky musíme hledat jeden u druhého porozumění, protože velká část z nás je vychována kočkou zmíněnou v DVTR a nese si sebou vždycky nějakou nedokonalost. Cestu máme společnou a cíle taky.
K čakrám a auře. Není to nic těžkého nebo jen pro vyvolené, trocha cviku a člověk může lépe vnímat svoje tělo, pomůže to se zdravím, propojením s přírodou.
Auru mě učil vidět děda, říkal: Nejdřív musíš vidět co máš vidět a postavil se zády ke slunci, kolem jeho těla jsem viděl obrys záře slunce a on mi řekl ať mu popisuji barvy a jestli se obrys někde mění, jak jsem sledoval ten odraz barev duhy, pak bylo vidět i světlo, které se chovalo jinak a mělo jinou barvu, Dokázal jsem nějakou dobu vidět auru nebo korunní čakru u dalších lidí a nemuseli ani stát ve světle. Tahle schopnost se vytratí, když se necvičí, ale jako ověření, že ezo není blábol to někdy stačí.


Ještě k ezoterice a pojmovému aparátu. Je dobré sladit noty, aby jsme se domluvili, ale taky musíme hledat jeden u druhého porozumění, protože velká část z nás je vychována kočkou zmíněnou v DVTR a nese si sebou vždycky nějakou nedokonalost. Cestu máme společnou a cíle taky. K čakrám a auře. Není to nic těžkého nebo jen pro vyvolené, trocha cviku a člověk může lépe vnímat svoje tělo, pomůže to se zdravím, propojením s přírodou. Auru mě učil vidět děda, říkal: Nejdřív musíš vidět co máš vidět a postavil se zády ke slunci, kolem jeho těla jsem viděl obrys záře slunce a on mi řekl ať mu popisuji barvy a jestli se obrys někde mění, jak jsem sledoval ten odraz barev duhy, pak bylo vidět i světlo, které se chovalo jinak a mělo jinou barvu, Dokázal jsem nějakou dobu vidět auru nebo korunní čakru u dalších lidí a nemuseli ani stát ve světle. Tahle schopnost se vytratí, když se necvičí, ale jako ověření, že ezo není blábol to někdy stačí.
Upravené 20. 9. 2021 o 21:49

Okrem toho by ma zaujímalo, ako sa vedecky merajú emócie.


Emoční (emocionální) kvocient - EQ


  • hodnotí emoční inteligenci člověka
  • empatie, sebeovládání, sebeuvědomění...

Velmi zjednodušeně, pesimista - nízké EQ, optimista vyšší EQ.


[quote="pid:33804, uid:623"]Okrem toho by ma zaujímalo, ako sa vedecky merajú emócie.[/quote] Emoční (emocionální) kvocient - EQ - hodnotí emoční inteligenci člověka - empatie, sebeovládání, sebeuvědomění... Velmi zjednodušeně, pesimista - nízké EQ, optimista vyšší EQ.

Ako sa môže použiť výraz emócie, keď sa nejedná o emócie?


čo to vlastne tie "vibrácie" sú. Predpokladám, že to má charakter oscilácii, kmitania čohosi materiálneho (nie nutne hmotného).


Lidské city, pocity jsou mechanické vibrační vlny, vibrace, stojaté vlnění. Základem je zvuk.


Vibrace citu = nezištná Láska, na ničem nezávislá, nikomu nepodléhající.
Láska s velkým "L" nebo-li Logos nebo-li biblické Slovo.


Myšlenky a emoce mají elektro-magnetický charakter. Jde o oscilace. Základem je světlo. Na určitých frekvencích (vlnových délkách) se jeví jako barvy.


[quote="pid:33804, uid:623"]Ako sa môže použiť výraz emócie, keď sa nejedná o emócie?[/quote] [quote="pid:33884, uid:6"]čo to vlastne tie "vibrácie" sú. Predpokladám, že to má charakter oscilácii, kmitania čohosi materiálneho (nie nutne hmotného).[/quote] Lidské city, pocity jsou mechanické vibrační vlny, vibrace, stojaté vlnění. Základem je zvuk. Vibrace citu = nezištná Láska, na ničem nezávislá, nikomu nepodléhající. Láska s velkým "L" nebo-li Logos nebo-li biblické Slovo. Myšlenky a emoce mají elektro-magnetický charakter. Jde o oscilace. Základem je světlo. Na určitých frekvencích (vlnových délkách) se jeví jako barvy.

Dokázal jsem nějakou dobu vidět auru nebo korunní čakru u dalších lidí a nemuseli ani stát ve světle.

Toto by som chcel vedieť: dá sa aura vidieť aj v úplnej tme?


[quote="pid:33945, uid:641"]Dokázal jsem nějakou dobu vidět auru nebo korunní čakru u dalších lidí a nemuseli ani stát ve světle.[/quote] Toto by som chcel vedieť: dá sa aura vidieť aj v úplnej tme?

dá sa aura vidieť aj v úplnej tme?
Sa mi paci tvoja otazka @jardob
Odpovedi je hned niekolko. Ako prva
https://en.wikipedia.org/wiki/Kirlian_photography
Inak povedane, existuje technika, ktora dokaze "fotografovat" biopole zivych organizmov.

Dalsia vec je forma videnia. Ako vieme vacsina ludi vidi len v urcitom spektre, svetelnom. Tjs vidime farby atd ... avsak niekto kto vie vnimat informacne a biopolia si dokaze interpretovat tieto vnemy z poli ako videnu informaciu. Inak povedane mozog transformuje vnimanie informacnych a bio poli na obraz a ten posiela spolu s obrazom z oka do mozgu pre spracovanie. Ked si tak zoberieme tak oko tiez len funguje na elektrickych impulzoch. Takze staci vytvorit impulzy podobneho kodovania napr z usi a odrazu vidis hudbu a pod. Vela "geniov" mali takyto dar kedy impulzy z roznych typov vlneni vnimanymi roznymi organmi im mozog interpretoval ako obrazy.


[quote="pid:34023, uid:6"]dá sa aura vidieť aj v úplnej tme?[/quote] Sa mi paci tvoja otazka @jardob Odpovedi je hned niekolko. Ako prva https://en.wikipedia.org/wiki/Kirlian_photography Inak povedane, existuje technika, ktora dokaze "fotografovat" biopole zivych organizmov. Dalsia vec je forma videnia. Ako vieme vacsina ludi vidi len v urcitom spektre, svetelnom. Tjs vidime farby atd ... avsak niekto kto vie vnimat informacne a biopolia si dokaze interpretovat tieto vnemy z poli ako videnu informaciu. Inak povedane mozog transformuje vnimanie informacnych a bio poli na obraz a ten posiela spolu s obrazom z oka do mozgu pre spracovanie. Ked si tak zoberieme tak oko tiez len funguje na elektrickych impulzoch. Takze staci vytvorit impulzy podobneho kodovania napr z usi a odrazu vidis hudbu a pod. Vela "geniov" mali takyto dar kedy impulzy z roznych typov vlneni vnimanymi roznymi organmi im mozog interpretoval ako obrazy.

@Ferry áno, viem. Ja nepochybujem o existencii biopoľa a možností ho vidieť v podobe aury. Skôr ma zaujímalo, či tí, čo auru vidia, či ju dokážu vidieť aj v úplnej tme, lebo o tom nikde nepíšu.

Inak Kirlianova fotografia VF poľom zobrazuje vlastne len "odtlačok aury". Senzibil ju môže vidieť celkom inak, čo sa týka farieb, než je na foto. VF pole si auru akoby ohmatá, a potom odtlačok formy zobrazí na výstupe.


Kedysi bol tento objav veľmi populárny, robili sa vedecké konferencie, a časom to celé náhle utíchlo a podarilo sa to "zdiskreditovať".


Mňa napríklad zaujala taká myšlienka, že televízna snímacia technika funguje na princípe snímania viditeľného spektra elektromagnetických vĺn. Podobne je na tom aj termokamera, ktorá sníma nižšie spektrum mikrovĺn.
To by bolo prevratné, keby niekto vyrobil videčip snímajúci elektromagnetické vlny na tej VF frekvencii, ktoré sa odrážajú od biopolí...!!! To by bola iná káva!


@Ferry áno, viem. Ja nepochybujem o existencii biopoľa a možností ho vidieť v podobe aury. Skôr ma zaujímalo, či tí, čo auru vidia, či ju dokážu vidieť aj v úplnej tme, lebo o tom nikde nepíšu. Inak Kirlianova fotografia VF poľom zobrazuje vlastne len "odtlačok aury". Senzibil ju môže vidieť celkom inak, čo sa týka farieb, než je na foto. VF pole si auru akoby ohmatá, a potom odtlačok formy zobrazí na výstupe. Kedysi bol tento objav veľmi populárny, robili sa vedecké konferencie, a časom to celé náhle utíchlo a podarilo sa to "zdiskreditovať". Mňa napríklad zaujala taká myšlienka, že televízna snímacia technika funguje na princípe snímania viditeľného spektra elektromagnetických vĺn. Podobne je na tom aj termokamera, ktorá sníma nižšie spektrum mikrovĺn. To by bolo prevratné, keby niekto vyrobil videčip snímajúci elektromagnetické vlny na tej VF frekvencii, ktoré sa odrážajú od biopolí...!!! To by bola iná káva!

vyrobil videčip snímajúci elektromagnetické vlny na tej VF frekvencii, ktoré sa odrážajú od biopolí
A ked by est taky videocip namierili na matovica, hegelsa, caputovu, tak to by bol SOK! smile


[quote="pid:34048, uid:6"]vyrobil videčip snímajúci elektromagnetické vlny na tej VF frekvencii, ktoré sa odrážajú od biopolí[/quote]A ked by est taky videocip namierili na matovica, hegelsa, caputovu, tak to by bol SOK! :D

A ked by est taky videocip namierili na matovica, hegelsa, caputovu, tak to by bol SOK!


Potom by to mohlo dopadnúť ako s týmito okuliarmi vo filme Oni žijú - They Live, ktoré začali ukazovať pravú podstatu vecí a "ľudí":


Varovanie: Jedná sa o horor s rušivými scénami, preto som zrušil náhľad.


https://youtu.be/DPZOi8EgcYM?t=0


[quote="pid:34050, uid:106"]A ked by est taky videocip namierili na matovica, hegelsa, caputovu, tak to by bol SOK![/quote] Potom by to mohlo dopadnúť ako s týmito okuliarmi vo filme Oni žijú - They Live, ktoré začali ukazovať pravú podstatu vecí a "ľudí": ### Varovanie: Jedná sa o horor s rušivými scénami, preto som zrušil náhľad. https://youtu.be/DPZOi8EgcYM?t=0
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 9. 2021 o 17:14

https://www.biosferaklub.info/vedci-nasli-v-gruzinsku-osady-zahadnych-mytickych-bytosti/
Archeológom sa podaril zaujímavý nález. V horách rokliny Borjomi (malebný kaňon rieky Kura v strede Gruzínska) našli pozostatky tajomných bytostí, o ktorých si miestni po stáročia odovzdávali legendy. Ako sa ukázalo, legendy o vysokých obroch sú v skutočnosti realitou.


Zase sa vynára úvaha o tom, ze mýtus nie je nič vymyslené ale len dobre zabudnuté a svojským štýlom prerozpravané.


https://www.biosferaklub.info/vedci-nasli-v-gruzinsku-osady-zahadnych-mytickych-bytosti/ Archeológom sa podaril zaujímavý nález. V horách rokliny Borjomi (malebný kaňon rieky Kura v strede Gruzínska) našli pozostatky tajomných bytostí, o ktorých si miestni po stáročia odovzdávali legendy. Ako sa ukázalo, legendy o vysokých obroch sú v skutočnosti realitou. Zase sa vynára úvaha o tom, ze mýtus nie je nič vymyslené ale len dobre zabudnuté a svojským štýlom prerozpravané.

V USA sa biologické zbrane našli v osviežovačoch vzduchu:
https://www.biosferaklub.info/v-usa-sa-biologicke-zbrane-nasli-v-osviezovacoch-vzduchu/
"Minulý týždeň americké médiá potichu a nepostrehnuteľne informovali, že v osviežovačoch vzduchu predávaných v obľúbených supermarketoch Walmart, sa našli baktérie Burkholderia pseudomallei, ktoré sú nositeľmi smrteľnej choroby melioidózy. Najmenej štyria ľudia sa nakazili, z toho dvaja zomreli – vrátane dieťaťa."


**V USA sa biologické zbrane našli v osviežovačoch vzduchu:** https://www.biosferaklub.info/v-usa-sa-biologicke-zbrane-nasli-v-osviezovacoch-vzduchu/ _"Minulý týždeň americké médiá potichu a nepostrehnuteľne informovali, že v osviežovačoch vzduchu predávaných v obľúbených supermarketoch Walmart, sa našli baktérie Burkholderia pseudomallei, ktoré sú nositeľmi smrteľnej choroby melioidózy. Najmenej štyria ľudia sa nakazili, z toho dvaja zomreli – vrátane dieťaťa."_
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Svetová vláda sa obáva prebudenia más, nakupuje panicky bunkre súdneho dňa


  • po prečítaní nadpisu mi hneď prišla na um "noemova archa", žeby elitu čakal reset po 13 tisíc rokoch ?

https://www.biosferaklub.info/svetova-vlada-sa-obava-prebudenia-mas-nakupuje-panicky-bunkre-sudneho-dna/


Svetová vláda sa obáva prebudenia más, nakupuje panicky bunkre súdneho dňa - po prečítaní nadpisu mi hneď prišla na um "noemova archa", žeby elitu čakal reset po 13 tisíc rokoch ? https://www.biosferaklub.info/svetova-vlada-sa-obava-prebudenia-mas-nakupuje-panicky-bunkre-sudneho-dna/

po prečítaní nadpisu mi hneď prišla na um "noemova archa", žeby elitu čakal reset po 13 tisíc rokoch ?


Hej "vyresetuje" ich rozzúrený dav....


[quote="pid:41911, uid:106"]po prečítaní nadpisu mi hneď prišla na um "noemova archa", žeby elitu čakal reset po 13 tisíc rokoch ?[/quote] Hej "vyresetuje" ich rozzúrený dav....

Moderátor

Podobne ani mne "ezoterický" pojem vibrácie nič nehovorí, a potreboval by som ho pochopiť, ak by som mal o ňom debatovať.

Je to jeden ze základních pojmů DVTR. Pusť si přednášky Petrova, tam to budeš mít i s názornými obrázky.


[quote="pid:33884, uid:6"]Podobne ani mne "ezoterický" pojem vibrácie nič nehovorí, a potreboval by som ho pochopiť, ak by som mal o ňom debatovať.[/quote] Je to jeden ze základních pojmů DVTR. Pusť si přednášky Petrova, tam to budeš mít i s názornými obrázky.

Je to jeden ze základních pojmů DVTR. Pusť si přednášky Petrova, tam to budeš mít i s názornými obrázky.

V ezoterike to bude mať asi iný kontext, než v DVTR, kde sa tým myslia akékoľvek kmity, vlnenie, frekvencia matérie.


[quote="pid:41934, uid:312"]Je to jeden ze základních pojmů DVTR. Pusť si přednášky Petrova, tam to budeš mít i s názornými obrázky.[/quote] V ezoterike to bude mať asi iný kontext, než v DVTR, kde sa tým myslia akékoľvek kmity, vlnenie, frekvencia matérie.

Svetová vláda sa obáva prebudenia más, nakupuje panicky bunkre súdneho dňa

A čo ak to nie je o rozzúrených masách, ale o fyzikálnej alebo klimatickej katastrofe, očakávanej alebo úmyselne chystanej? Je dobré sledovať "elitárov" čo robia. Môže to byť ukazovateľ.


[quote="pid:41911, uid:106"]Svetová vláda sa obáva prebudenia más, nakupuje panicky bunkre súdneho dňa[/quote] A čo ak to nie je o rozzúrených masách, ale o fyzikálnej alebo klimatickej katastrofe, očakávanej alebo úmyselne chystanej? Je dobré sledovať "elitárov" čo robia. Môže to byť ukazovateľ.

https://www.biosferaklub.info/niektore-africke-slony-sa-zacali-rodit-bez-klov-kvoli-pytliakom/


Niektoré africké slony sa začali rodiť bez klov kvôli pytliakom


Veľmi zaujímavý článok. Skúsime podrýpnuť do materialistov - ako je možné, že niektoré slony sa začali rodiť bez klov? Veď po čisto materialistickej stránke sa to nedá vysvetliť, pretože zabitý slon bez klov potomstvo mať nemôže, tak akým spôsobom sa zmenila genetika slona, že mu prestali rásť kly? Či azda prišiel zlý škriatok a v noci kladivom a dlátkom vybíjal jednotlivé zložky DNA živím slonom? smile Veľmi by ma zaujímalo ako tento fenomén chcú materialisti vysvetliť. Či zase použijú magickú formulku "náhodná genetická mutácia"? smile


V reálnom svete, kde nie len matéria existuje ale aj informácia, biopole, duch, sa tento fenomén dá vysvetliť, pretože každý živý jedinec je vytvorený na základe génov a počas života jeho informačné pole dokáže zmeniť genofond. Slon prechádzajúci okolo desiatok iných mŕtvych slonov bez klov, chápe, že niečo mŕtvym slonom chýba, niečo kvoli čomu zrejme zomreli. Tiež aj v mŕtvom tele sa ešte nejakých 40 dní drží "duša" - informačná zložka. Takže okolo prechádzajúci živý slon si môže akú tu informáciu stiahnuť od pred hodinou zabitého slona a pochopí čo sa stalo a čo je príčina. Následne stach, hrôza - emócia + informácia o chýbajúcich kloch (čo je dokopy vlasnte mágia) spôsobí zmenu v génoch živého slona. Jeho potomstvo kly mať nebude.


https://www.biosferaklub.info/niektore-africke-slony-sa-zacali-rodit-bez-klov-kvoli-pytliakom/ Niektoré africké slony sa začali rodiť bez klov kvôli pytliakom Veľmi zaujímavý článok. Skúsime podrýpnuť do materialistov - ako je možné, že niektoré slony sa začali rodiť bez klov? Veď po čisto materialistickej stránke sa to nedá vysvetliť, pretože zabitý slon bez klov potomstvo mať nemôže, tak akým spôsobom sa zmenila genetika slona, že mu prestali rásť kly? Či azda prišiel zlý škriatok a v noci kladivom a dlátkom vybíjal jednotlivé zložky DNA živím slonom? :D Veľmi by ma zaujímalo ako tento fenomén chcú materialisti vysvetliť. Či zase použijú magickú formulku "náhodná genetická mutácia"? :D V reálnom svete, kde nie len matéria existuje ale aj informácia, biopole, duch, sa tento fenomén dá vysvetliť, pretože každý živý jedinec je vytvorený na základe génov a počas života jeho informačné pole dokáže zmeniť genofond. Slon prechádzajúci okolo desiatok iných mŕtvych slonov bez klov, chápe, že niečo mŕtvym slonom chýba, niečo kvoli čomu zrejme zomreli. Tiež aj v mŕtvom tele sa ešte nejakých 40 dní drží "duša" - informačná zložka. Takže okolo prechádzajúci živý slon si môže akú tu informáciu stiahnuť od pred hodinou zabitého slona a pochopí čo sa stalo a čo je príčina. Následne stach, hrôza - emócia + informácia o chýbajúcich kloch (čo je dokopy vlasnte mágia) spôsobí zmenu v génoch živého slona. Jeho potomstvo kly mať nebude.

materialisti

Celkově zajímavý postřeh/příspěvek.
Akorát by se “oni” měli nazývat spíš “hmotisti” než “matéria-listi”.
:-)


Ale budu advokatus diaboli a zkusím to vysvětlit v rámci “klasického” pohledu. V článku se píše, že:
“Intenzívne pytliactvo kvôli slonovine počas mozambickej občianskej vojny (1977-1992)... To znížilo populáciu slonov asi o 90 percent.“.
Tzn. živí zůstali převážně sloni bez klů, takže vznikla větší pravděpodobnost, že i potomci budou bez klů. Toto trvalo cca 7 populačních cyklů. (těhotenství slona ~ 2 roky, délka trvání intenzivního lokálního vybíjení ~ 15 let)


[quote="pid:42562, uid:106"]materialisti[/quote] Celkově zajímavý postřeh/příspěvek. Akorát by se “oni” měli nazývat spíš “hmotisti” než “matéria-listi”. :-) Ale budu advokatus diaboli a zkusím to vysvětlit v rámci “klasického” pohledu. V článku se píše, že: “Intenzívne pytliactvo kvôli slonovine počas mozambickej občianskej vojny (1977-1992)... To znížilo populáciu slonov asi o 90 percent.“. Tzn. živí zůstali převážně sloni bez klů, takže vznikla větší pravděpodobnost, že i potomci budou bez klů. Toto trvalo cca 7 populačních cyklů. (těhotenství slona ~ 2 roky, délka trvání intenzivního lokálního vybíjení ~ 15 let)
Upravené 12. 11. 2021 o 09:36

Slová "nízke vibrácie" / "vysoké vibrácie", prebraté z "ezoterických" zdrojov, sú trochu zavádzajúce.
Až dnes jsem si přečetl celé toto vlákno. Kdesi na konci jsem napsal Jardobovi poznámku, že Petrov o tomto v DVTR mluví a přikládá k tomu obrázky.
Slova "nízké vibrace" a "vysoké vibrace" není nic jiného než perioda kmitu. Počet kmitů za časovou jednotku (obvykle jednu sekundu) je označován jako frekvence (dříve kmitočet).
Takže ty nízké a vysoké vibrace znamenají nízkou, nebo vysokou frekvenci. Frekvence naší matičky Země je 7,83 Hz. Takže vůbec se nejedná o nějaký ezoterický pojem.
V dnešní době se ale frekvence Země mění, to znamená, že naše Země přechází do vysoké frekvence 16,5 Hz. Z toho vyvozuji, že tak jak se mění frekvence Země, měla by se měnit i frekvence člověka - lidstva. K tomu krátké video.


https://www.youtube.com/watch?v=NsfjK_4pVpc&ab_channel=P%C5%99%C3%ADznakytransformace


https://www.biorezonance.net/schumannovy-frekvence/


[quote="pid:32814, uid:6"]Slová "nízke vibrácie" / "vysoké vibrácie", prebraté z "ezoterických" zdrojov, sú trochu zavádzajúce.[/quote]Až dnes jsem si přečetl celé toto vlákno. Kdesi na konci jsem napsal Jardobovi poznámku, že Petrov o tomto v DVTR mluví a přikládá k tomu obrázky. Slova "nízké vibrace" a "vysoké vibrace" není nic jiného než perioda kmitu. Počet kmitů za časovou jednotku (obvykle jednu sekundu) je označován jako frekvence (dříve kmitočet). Takže ty nízké a vysoké vibrace znamenají nízkou, nebo vysokou frekvenci. Frekvence naší matičky Země je 7,83 Hz. Takže vůbec se nejedná o nějaký ezoterický pojem. V dnešní době se ale frekvence Země mění, to znamená, že naše Země přechází do vysoké frekvence 16,5 Hz. Z toho vyvozuji, že tak jak se mění frekvence Země, měla by se měnit i frekvence člověka - lidstva. K tomu krátké video. https://www.youtube.com/watch?v=NsfjK_4pVpc&ab_channel=P%C5%99%C3%ADznakytransformace https://www.biorezonance.net/schumannovy-frekvence/
Upravené 12. 11. 2021 o 11:19

Takže vůbec se nejedná o nějaký ezoterický pojem.

Počítám s tím podobně, jak píšeš.
Ale dodám jistou zkušenost.
Pojmy energie, frekvence a vibrace jsou velice často v esoterice využívané.
Jejich význam není dán přesně a má se za "samosebou", že všichni přece ví, o čem je řeč.
(To je v drtivé většině případů omyl, neví, ale používají a myslí si, že ví.)
Jejich význam je takříkajíc "plovoucí" až "romantický", podle aktuálních potřeb a nálady mluvčího.
Například pojem "frekvence" (tedy "kmitočet" ) je často používán místo pojmu "barva".
Když jsem se jednou jednoho esoterika zeptal, co je to energie/frekvence/vibrace, tak se zarazil, chvíli byl "paf" a nakonec to šikovně zamluvil. Tím jsem si udělal jasno :-)


Frekvence naší matičky Země je 7,83 Hz.

K tomuhle mám dotaz :-)
Víme čí tak frekvence je, Země.
Ale čeho je to frekvence? Jaký druh kmitání Země je tímto myšlen?
Protože frekvencí Země může být myšlena i frekvence jejího oběhu kolem Slunce, což bude 1/31 536 000 Hz.
Nebo frekvence její rotace kolem vlastní osy, tedy 1/86 400 Hz.


Aha, odpověď je zde

https://www.biorezonance.net/schumannovy-frekvence/

cituji
"Co je to Schumannova rezonance?
Je frekvence, ve které kmitá elektromagnetické pole nad zemským povrchem pod ionosférou. Tento prostor rezonuje stejně jako ladička a elektromagnetické vlny v něm vyvolávají blesky. Někdy se těmto frekvencím říká „tlukot srdce planety“. Poprvé byly tyto rezonance zaznamenány při atomových testech. Německý vědec W. O. Schumann vlny předpověděl v roce 1952 a pak je i doložil v roce 1957. Jde o nejdelší elektromagnetické vlny registrované na Zemi."


Trošku míchají pojem rezonance (spíše myslí "rezonanční frekvence", protože "rezonance" samotná se týká amplitudy kmitů či vlnění, nikoliv jejich frekvence) a pojem "Schumannovy frekvence".


Celkově by se tedy nemělo hovořit o "Schumanově frekvenci", ale třeba o "Schumannově superdlouhovlnném elekromagnetickém poli Země", které má nějaké frekvence (klidně bez přívlastku) a jedna či více z nich jsou rezonanční, tedy takové, kdy nedochází k últumu kmitů/vlnění, ale k zesílení nebo aspoň k udržení amplitudy kmitů/vlnění.


[quote="pid:42596, uid:312"]Takže vůbec se nejedná o nějaký ezoterický pojem.[/quote] Počítám s tím podobně, jak píšeš. Ale dodám jistou zkušenost. Pojmy energie, frekvence a vibrace jsou velice často v esoterice využívané. Jejich význam není dán přesně a má se za "samosebou", že všichni přece ví, o čem je řeč. (To je v drtivé většině případů omyl, neví, ale používají a myslí si, že ví.) Jejich význam je takříkajíc "plovoucí" až "romantický", podle aktuálních potřeb a nálady mluvčího. Například pojem "frekvence" (tedy "kmitočet" ) je často používán místo pojmu "barva". Když jsem se jednou jednoho esoterika zeptal, co je to energie/frekvence/vibrace, tak se zarazil, chvíli byl "paf" a nakonec to šikovně zamluvil. Tím jsem si udělal jasno :-) [quote="pid:42596, uid:312"]Frekvence naší matičky Země je 7,83 Hz.[/quote] K tomuhle mám dotaz :-) Víme **čí** tak frekvence je, Země. Ale **čeho** je to frekvence? Jaký druh kmitání Země je tímto myšlen? Protože frekvencí Země může být myšlena i frekvence jejího oběhu kolem Slunce, což bude 1/31 536 000 Hz. Nebo frekvence její rotace kolem vlastní osy, tedy 1/86 400 Hz. Aha, odpověď je zde [quote="pid:42596, uid:312"]https://www.biorezonance.net/schumannovy-frekvence/[/quote] cituji "Co je to Schumannova rezonance? Je **frekvence, ve které kmitá elektromagnetické pole nad zemským povrchem pod ionosférou**. Tento prostor rezonuje stejně jako ladička a elektromagnetické vlny v něm vyvolávají blesky. Někdy se těmto frekvencím říká „tlukot srdce planety“. Poprvé byly tyto rezonance zaznamenány při atomových testech. Německý vědec W. O. Schumann vlny předpověděl v roce 1952 a pak je i doložil v roce 1957. **Jde o nejdelší elektromagnetické vlny registrované na Zemi.**" Trošku míchají pojem rezonance (spíše myslí "rezonanční frekvence", protože "rezonance" samotná se týká amplitudy kmitů či vlnění, nikoliv jejich frekvence) a pojem "Schumannovy frekvence". Celkově by se tedy nemělo hovořit o "Schumanově frekvenci", ale třeba o "Schumannově superdlouhovlnném elekromagnetickém poli Země", které má nějaké frekvence (klidně bez přívlastku) a jedna či více z nich jsou rezonanční, tedy takové, kdy nedochází k últumu kmitů/vlnění, ale k zesílení nebo aspoň k udržení amplitudy kmitů/vlnění.
Upravené 12. 11. 2021 o 12:55

Celkově by se tedy nemělo hovořit o "Schumanově frekvenci", ale třeba o "Schumannově superdlouhovlnném elekromagnetickém poli Země", které má nějaké frekvence (klidně bez přívlastku) a jedna či více z nich jsou rezonanční, tedy takové, kdy nedochází k últumu kmitů/vlnění, ale k zesílení nebo aspoň k udržení amplitudy kmitů/vlnění.

Já myslím, že pro naše cíle je základem vědět, že vše kolem nás, včetně nás kmitá, kmitá pod určitým kmitočtem a že se navzájem ovlivňujeme. Naši předkové to věděli již dávno v minulosti, což se odrazilo v přísloví: Jak se do hory volá, tak se z hory ozývá.
Vážně doporučuji podívat se na video Petrova, jeho dobrou vlastností je to, že vysvětluje jednoduše, polopaticky a tím pádem srozumitelně.


[quote="pid:42612, uid:240"]Celkově by se tedy nemělo hovořit o "Schumanově frekvenci", ale třeba o "Schumannově superdlouhovlnném elekromagnetickém poli Země", které má nějaké frekvence (klidně bez přívlastku) a jedna či více z nich jsou rezonanční, tedy takové, kdy nedochází k últumu kmitů/vlnění, ale k zesílení nebo aspoň k udržení amplitudy kmitů/vlnění.[/quote] Já myslím, že pro naše cíle je základem vědět, že vše kolem nás, včetně nás kmitá, kmitá pod určitým kmitočtem a že se navzájem ovlivňujeme. Naši předkové to věděli již dávno v minulosti, což se odrazilo v přísloví: Jak se do hory volá, tak se z hory ozývá. Vážně doporučuji podívat se na video Petrova, jeho dobrou vlastností je to, že vysvětluje jednoduše, polopaticky a tím pádem srozumitelně.
Upravené 12. 11. 2021 o 13:27

Pojmy energie, frekvence a vibrace jsou velice často v esoterice využívané.
Jejich význam není dán přesně a má se za "samosebou", že všichni přece ví, o čem je řeč.
(To je v drtivé většině případů omyl, neví, ale používají a myslí si, že ví.)


Práve na to som sa snažil poukázať. Na tu neurčitosť ich významu v ezoterických dišputách (nie v reálnom život). Viem, čo v reálnom živote znamená frekvencia, kmitočet, vlnenie, vibrácia.


Vo svojom prvom komentári na vrchu vlákna som poukázal na tento citát z uvedeného linku:


Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť.


Tu tá neurčitosť pojmov priam bije do očí... Čo má slnko, živá potrava, pozitívne emócie a príroda spoločné s vysokou frekvenciou? A kde a ako zmeriam jej hodnotu. Myslím, že ezoterici tieto pojmy používajú len tak lážo-plážo. Všetko pozitívne označujú ako vysoké vibrácie a všetko negatívne ako nízke vibrácie, ale nič bližšie: aké frekvencie, kde vibrujú a na princípe akého poľa.


[quote="pid:42612, uid:240"]Pojmy energie, frekvence a vibrace jsou velice často v esoterice využívané. Jejich význam není dán přesně a má se za "samosebou", že všichni přece ví, o čem je řeč. (To je v drtivé většině případů omyl, neví, ale používají a myslí si, že ví.)[/quote] Práve na to som sa snažil poukázať. Na tu neurčitosť ich významu v ezoterických dišputách (nie v reálnom život). Viem, čo v reálnom živote znamená frekvencia, kmitočet, vlnenie, vibrácia. Vo svojom prvom komentári na vrchu vlákna som poukázal na tento citát z uvedeného linku: [quote="pid:32775, uid:641"]Nízke vibrácie môžu v génoch bunky spustiť program rakoviny, zatiaľ čo vysoké vibrácie (slnko, živá potrava, pozitívne emócie, príroda) ju môžu vypnúť.[/quote] Tu tá neurčitosť pojmov priam bije do očí... Čo má slnko, živá potrava, pozitívne emócie a príroda spoločné s vysokou frekvenciou? A kde a ako zmeriam jej hodnotu. Myslím, že ezoterici tieto pojmy používajú len tak lážo-plážo. Všetko pozitívne označujú ako vysoké vibrácie a všetko negatívne ako nízke vibrácie, ale nič bližšie: aké frekvencie, kde vibrujú a na princípe akého poľa.

Já myslím, že pro naše cíle je základem vědět, že vše kolem nás, včetně nás kmitá, kmitá pod určitým kmitočtem a že se navzájem ovlivňujeme.

Áno, o tom nepochybujem. A videá Petrova som videl všetky.
Ja som hovoril o inom. O tom, že v ezoterickej literatúre sa ten termín využíva pochybným spôsobom.


[quote="pid:42622, uid:312"]Já myslím, že pro naše cíle je základem vědět, že vše kolem nás, včetně nás kmitá, kmitá pod určitým kmitočtem a že se navzájem ovlivňujeme.[/quote] Áno, o tom nepochybujem. A videá Petrova som videl všetky. Ja som hovoril o inom. O tom, že v ezoterickej literatúre sa ten termín využíva pochybným spôsobom.

Všetko pozitívne označujú ako vysoké vibrácie a všetko negatívne ako nízke vibrácie, ale nič bližšie: aké frekvencie, kde vibrujú a na princípe akého poľa.
K tomuto jsem někde četl vysvětlení, že láska a podobné city mají vysokou frekvenci a hněv, zloba nízkou. No a protože se frekvence Země mění z nízké 7,83 na vysokou 16,5, zloba, která tady vládla v minulosti, ztrácí podporu tím, že frekvence při které se ji tak dařilo ji opouští a směřuje k frekvenci lásky. To by mělo znamenat, že i nositele zla, kterým původní frekvence Země vyhovovala, budou Zemi opouštět, jelikož frekvence 16,5 by měla být pro ně vražednou.
Závěrem, netvrdím, že to tak je, ale spuštění současných událostí a spěch na jejich realizaci dává tušit, že organizátoři jsou v časové tísni. Je otázkou, co tuto časovou tíseň vyvolalo. Ne náhodou to, že se změnou tj. zvýšením frekvence Země přichází k procitnutí lidstva? Připomínám, že o zvýšení frekvence Země prvně informovali Ruští vědci v roce 2014. Zajímavé datum, ne?


[quote="pid:42623, uid:6"]Všetko pozitívne označujú ako vysoké vibrácie a všetko negatívne ako nízke vibrácie, ale nič bližšie: aké frekvencie, kde vibrujú a na princípe akého poľa.[/quote]K tomuto jsem někde četl vysvětlení, že láska a podobné city mají vysokou frekvenci a hněv, zloba nízkou. No a protože se frekvence Země mění z nízké 7,83 na vysokou 16,5, zloba, která tady vládla v minulosti, ztrácí podporu tím, že frekvence při které se ji tak dařilo ji opouští a směřuje k frekvenci lásky. To by mělo znamenat, že i nositele zla, kterým původní frekvence Země vyhovovala, budou Zemi opouštět, jelikož frekvence 16,5 by měla být pro ně vražednou. Závěrem, netvrdím, že to tak je, ale spuštění současných událostí a spěch na jejich realizaci dává tušit, že organizátoři jsou v časové tísni. Je otázkou, co tuto časovou tíseň vyvolalo. Ne náhodou to, že se změnou tj. zvýšením frekvence Země přichází k procitnutí lidstva? Připomínám, že o zvýšení frekvence Země prvně informovali Ruští vědci v roce 2014. Zajímavé datum, ne?

láska a podobné city mají vysokou frekvenci a hněv, zloba nízkou

No hej, ale takéto tvrdenie je ako novinový citát bez zdroja. Môžem tomu veriť aj nemusím. Ako si to overiť? Sú to len slová...


Frekvencia Zeme mi pripomína analógiu s frekvenciami mozgovej činnosti. Stav hlbokého spánku má veľmi nízku frekvenciu. Stav alfa, čo je rozhranie medzi spánkom a bdelosťou, má o niečo vyššiu frekvenciu. Stav beta, čo je bdelý stav, má ešte vyššiu frekvenciu. Presné čísla sa dajú dohľadať na internete, ale sú to desatiny, jednotky až desiatky hertzov.


Možno sa Zem prebúdza. Len je otázne, aké geologické a iné procesy sa po prebudení spustia.


Tu je zoznam a popis frekvencii:
https://www.mentem.sk/blog/mozgove-vlny/


7,8 je na hranici medzi ľahkým spánkom (theta) a hladinou alfa (snenie). 16,5 je beta, čo je bdelý stav.


[quote="pid:42628, uid:312"]láska a podobné city mají vysokou frekvenci a hněv, zloba nízkou[/quote] No hej, ale takéto tvrdenie je ako novinový citát bez zdroja. Môžem tomu veriť aj nemusím. Ako si to overiť? Sú to len slová... Frekvencia Zeme mi pripomína analógiu s frekvenciami mozgovej činnosti. Stav hlbokého spánku má veľmi nízku frekvenciu. Stav alfa, čo je rozhranie medzi spánkom a bdelosťou, má o niečo vyššiu frekvenciu. Stav beta, čo je bdelý stav, má ešte vyššiu frekvenciu. Presné čísla sa dajú dohľadať na internete, ale sú to desatiny, jednotky až desiatky hertzov. Možno sa Zem prebúdza. Len je otázne, aké geologické a iné procesy sa po prebudení spustia. Tu je zoznam a popis frekvencii: https://www.mentem.sk/blog/mozgove-vlny/ 7,8 je na hranici medzi ľahkým spánkom (theta) a hladinou alfa (snenie). 16,5 je beta, čo je bdelý stav.
Upravené 12. 11. 2021 o 14:13

No hej, ale takéto tvrdenie je ako novinový citát bez zdroja. Môžem tomu veriť aj nemusím. Ako si to overiť? Sú to len slová...
To ověření může spočívat v nepřímém důkazu a sice v probouzení lidí, otevírání očí a pochopení, jak to ve světě funguje.
Tím důkazem je i vznik KSB, jako lidská koncepce řízení složitých supersystémů. Porovnej si znalosti lidí v tomto ohledu s tím co tady bylo před 30 lety a myslím, že je to diametrální rozdíl. Probuzených je mnohem více, než bylo. A pod současnou situací se začínají probírat i ti očkovaní, kteří do dnešního dne spali tvrdým spánkem, viz. ta očkovaná paní s FB. která položila otázku, jestli protivarexi nemají náhodou pravdu?
Vždyť tvrzení o GP sis také nemohl nikde ověřit. Také ti nějaký čtenář může namítnout, že existence GP jsou jenom slova. Ale jeho činnost můžeš vysledovat pomocí nepřímých důkazů. Z toho pohledu mi přijde tvrzení o frekvencích z podobného ranku. Sice přímý důkaz není, ale nepřímý existuje.
Sám si to v poslední větě napsal:
"7,8 je na hranici medzi ľahkým spánkom (theta) a hladinou alfa (snenie). 16,5 je beta, čo je bdelý stav."
Lidstvo se probouzí ze spánku do bdělého stavu.


[quote="pid:42636, uid:6"]No hej, ale takéto tvrdenie je ako novinový citát bez zdroja. Môžem tomu veriť aj nemusím. Ako si to overiť? Sú to len slová...[/quote]To ověření může spočívat v nepřímém důkazu a sice v probouzení lidí, otevírání očí a pochopení, jak to ve světě funguje. Tím důkazem je i vznik KSB, jako lidská koncepce řízení složitých supersystémů. Porovnej si znalosti lidí v tomto ohledu s tím co tady bylo před 30 lety a myslím, že je to diametrální rozdíl. Probuzených je mnohem více, než bylo. A pod současnou situací se začínají probírat i ti očkovaní, kteří do dnešního dne spali tvrdým spánkem, viz. ta očkovaná paní s FB. která položila otázku, jestli protivarexi nemají náhodou pravdu? Vždyť tvrzení o GP sis také nemohl nikde ověřit. Také ti nějaký čtenář může namítnout, že existence GP jsou jenom slova. Ale jeho činnost můžeš vysledovat pomocí nepřímých důkazů. Z toho pohledu mi přijde tvrzení o frekvencích z podobného ranku. Sice přímý důkaz není, ale nepřímý existuje. Sám si to v poslední větě napsal: "7,8 je na hranici medzi ľahkým spánkom (theta) a hladinou alfa (snenie). **16,5 je beta, čo je bdelý stav**." Lidstvo se probouzí ze spánku do bdělého stavu.
Upravené 12. 11. 2021 o 14:21

Já myslím, že pro naše cíle je základem vědět, že
Schumanova frekvence zatím neroste....smile
V dnešní době se ale frekvence Země mění, to znamená, že naše Země přechází do vysoké frekvence 16,5 Hz.


[quote="pid:42622, uid:312"]Já myslím, že pro naše cíle je základem vědět, že[/quote] Schumanova frekvence zatím neroste....:( [quote="pid:42596, uid:312"]V dnešní době se ale frekvence Země mění, to znamená, že naše Země přechází do vysoké frekvence 16,5 Hz.[/quote]

Vedi.Vini......

To ověření může spočívat v nepřímém důkazu a sice v probouzení lidí, otevírání očí a pochopení, jak to ve světě funguje.

To sa síce deje (aj v dôsledku tlaku prostredia), ale ako to súvisí s frekvenciami? Ako si overím, že keď robím niečo dobré, tak vyžarujem vysoké frekvencie, a keď robím niečo zlé, tak nízke frekvencie?
Áno, uviedol som podobnosť medzi šumanovou frekvenciou a frekvenciami mozgu, ale to je len špekulácia.
A mozgové frekvencie, tam neplatí, že théta a alfa frekvencia je horšia ako beta a gama... Každá z mozgových frekvencií má svoj význam a funkciu.


Možno je to naozaj tak, ako hovoríš, ale zatiaľ sme len v rovine špekulácií.


[quote="pid:42637, uid:312"]To ověření může spočívat v nepřímém důkazu a sice v probouzení lidí, otevírání očí a pochopení, jak to ve světě funguje.[/quote] To sa síce deje _(aj v dôsledku tlaku prostredia)_, ale ako to súvisí s frekvenciami? Ako si overím, že keď robím niečo dobré, tak vyžarujem vysoké frekvencie, a keď robím niečo zlé, tak nízke frekvencie? Áno, uviedol som podobnosť medzi šumanovou frekvenciou a frekvenciami mozgu, ale to je len špekulácia. A mozgové frekvencie, tam neplatí, že théta a alfa frekvencia je horšia ako beta a gama... Každá z mozgových frekvencií má svoj význam a funkciu. Možno je to naozaj tak, ako hovoríš, ale zatiaľ sme len v rovine špekulácií.

v rovine špekulácií.


iste, vhodne pristroje nemame a intuicia povie kazdemu nieco ine... mne napriklad slnko pride ako vysokofrekvencny objekt, stromy a lesy ako nizkofrekvencny, ale je to tak ako pises - su tam aj nizke aj vysoke amplitudy vo svojej Miere. nie boj protikladov ale suvislosti v odlisnostiach.


[quote="pid:42718, uid:6"]v rovine špekulácií.[/quote] iste, vhodne pristroje nemame a intuicia povie kazdemu nieco ine... mne napriklad slnko pride ako vysokofrekvencny objekt, stromy a lesy ako nizkofrekvencny, ale je to tak ako pises - su tam aj nizke aj vysoke amplitudy vo svojej Miere. nie boj protikladov ale suvislosti v odlisnostiach.

Pokud chceme zkoumat nějaký fenomen, tak bychom měli nejdříve určit hranice jeho projevení vulgo bod z kterého se dívám a metodiku, aneb jak se budu dívat. Oboje je populární formou podle mého obsaženo tady Сергей Иванович Сухонос ....třeba pro inspiraci, jak na to....smile
Jeho rozdělení na mikro-makro a "mega-mir", od Planckovi konstanty po metagalaxii je celkem sexy, když tu máte rádi Ruský "s(c)vět"....smile


Pokud chceme zkoumat nějaký fenomen, tak bychom měli nejdříve určit hranice jeho projevení vulgo bod z kterého se dívám a metodiku, aneb jak se budu dívat. Oboje je populární formou podle mého obsaženo tady [Сергей Иванович Сухонос](https://www.youtube.com/channel/UCiBLRjCKtsK7EXeTG760siw) ....třeba pro inspiraci, jak na to....:) Jeho rozdělení na mikro-makro a "mega-mir", od Planckovi konstanty po metagalaxii je celkem sexy, když tu máte rádi Ruský "s(c)vět"....:)

Vedi.Vini......

Upravené 13. 11. 2021 o 13:15

Právě jsem začala číst zajímavou knížku
BIOLOGIE VÍRY
autor Bruce H. Lipton
Například svojí myslí (?) jsme schopní docílit toho, že neonemocníme.
V životě už se mi to taky několikrát povedlo.


Právě jsem začala číst zajímavou knížku BIOLOGIE VÍRY autor Bruce H. Lipton Například svojí myslí (?) jsme schopní docílit toho, že neonemocníme. V životě už se mi to taky několikrát povedlo.

Často krát v dnešnej spoločnosti vidím rodičov, ktorí doslova berú deťom každú možnosť sa niečo naučiť. Prečo? Lebo si myslia, že toto ich dieťa nedokáže, nevie. A ako sa to malo naučiť, keď ani možnosť ste mu nedali? A potom sa v domácnosti pokazí vypínač a namiesto toho aby dali príležitosť to opraviť dieťaťu (18 ročnému) čo študuje elektrotechniku, tak volajú mňa. Prišiel som na miesto, ako prvá otázka na rodičov, prečo to ten študujúci neopravil? Výhovorka rodičov "on take nevie". Pýtam sa jeho, dospelého 18 ročného človeka, či také vie. Odpovedá, že take nikdy nerobil (nedovolili mu), takže nevie. Úplná absencia dôvery (lásky) rodičov vo svoje deti. Posedel som trochu na návšteve. Po pár poldeci čo si rodičia dali (ja nie, ja mám auto, piť nemusím) sa začali vyhovárať, aké je ich decko neschopné, že má 18 rokov a nič z neho, že všade musí byť pri nemu mamka. Na to som odpovedal "a keď mamka zomrie v starobe, tak s ňou sa poberie zo sveta aj synáčik lebo je na nej závislý?" Táto otázka vyvolala skrat v obvodoch rodičov. Odrazu pochopili ako zle synáčika vychovávali.


Tento článok len doplňuje môj nátor.
https://www.biosferaklub.info/detstvo-bez-choroby/


Často krát v dnešnej spoločnosti vidím rodičov, ktorí doslova berú deťom každú možnosť sa niečo naučiť. Prečo? Lebo si myslia, že toto ich dieťa nedokáže, nevie. A ako sa to malo naučiť, keď ani možnosť ste mu nedali? A potom sa v domácnosti pokazí vypínač a namiesto toho aby dali príležitosť to opraviť dieťaťu (18 ročnému) čo študuje elektrotechniku, tak volajú mňa. Prišiel som na miesto, ako prvá otázka na rodičov, prečo to ten študujúci neopravil? Výhovorka rodičov "on take nevie". Pýtam sa jeho, dospelého 18 ročného človeka, či také vie. Odpovedá, že take nikdy nerobil (nedovolili mu), takže nevie. Úplná absencia dôvery (lásky) rodičov vo svoje deti. Posedel som trochu na návšteve. Po pár poldeci čo si rodičia dali (ja nie, ja mám auto, piť nemusím) sa začali vyhovárať, aké je ich decko neschopné, že má 18 rokov a nič z neho, že všade musí byť pri nemu mamka. Na to som odpovedal "a keď mamka zomrie v starobe, tak s ňou sa poberie zo sveta aj synáčik lebo je na nej závislý?" Táto otázka vyvolala skrat v obvodoch rodičov. Odrazu pochopili ako zle synáčika vychovávali. Tento článok len doplňuje môj nátor. https://www.biosferaklub.info/detstvo-bez-choroby/

Niektoré africké slony sa začali rodiť bez klov kvôli pytliakom

“Intenzívne pytliactvo kvôli slonovine počas mozambickej občianskej vojny (1977-1992)... To znížilo populáciu slonov asi o 90 percent.“.
Tzn. živí zůstali převážně sloni bez klů, takže vznikla větší pravděpodobnost, že i potomci budou bez klů.


Teória sto opíc:https://harth.webnode.cz/zajimavosti/o-ste-opici/


Zrejme kombinácia oboch faktorov.


[quote="pid:42562, uid:106"]Niektoré africké slony sa začali rodiť bez klov kvôli pytliakom[/quote] [quote="pid:42577, uid:240"]“Intenzívne pytliactvo kvôli slonovine počas mozambickej občianskej vojny (1977-1992)... To znížilo populáciu slonov asi o 90 percent.“. Tzn. živí zůstali převážně sloni bez klů, takže vznikla větší pravděpodobnost, že i potomci budou bez klů.[/quote] Teória sto opíc:https://harth.webnode.cz/zajimavosti/o-ste-opici/ Zrejme kombinácia oboch faktorov.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

https://www.biosferaklub.info/umrtnost-futbalistov-fifa-sa-zvysila-o-500/


Úmrtnosť futbalistov FIFA sa zvýšila o 500 % Ak však vezmeme do úvahy všetky úmrtia, nárast bude 2 500 %. A ak spočítame aj druhú stovku ľudí, ktorí prežili, no stali sa invalidmi, nárast je 5 000 %.
Nuž čísla nepustia .... ako to chcú vysvetliť elity? Nebars čo? Asi redefinujeme matematiku aby zapadala do ideologie pichania.


https://www.biosferaklub.info/umrtnost-futbalistov-fifa-sa-zvysila-o-500/ Úmrtnosť futbalistov FIFA sa zvýšila o 500 % Ak však vezmeme do úvahy všetky úmrtia, nárast bude 2 500 %. A ak spočítame aj druhú stovku ľudí, ktorí prežili, no stali sa invalidmi, nárast je 5 000 %. Nuž čísla nepustia .... ako to chcú vysvetliť elity? Nebars čo? Asi redefinujeme matematiku aby zapadala do ideologie pichania.

ty brdo....a to su zdravi a vykonni sportovci....co to potom musi robit s obeznejsimi cukrovkarmi alebo ludmi so srdcovymi problemami


ty brdo....a to su zdravi a vykonni sportovci....co to potom musi robit s obeznejsimi cukrovkarmi alebo ludmi so srdcovymi problemami
Upravené 29. 11. 2021 o 18:28

Včely prežili erupciu sopky Cumbre Vieja na ostrove La Palma


https://www.biosferaklub.info/vcely-prezili-erupciu-sopky-cumbre-vieja-na-ostrove-la-palma/


Čo zistil, šokovalo včelárov a potešilo vedcov: V piatich úľoch, ktoré boli pokryté sopečným popolom, boli desaťtisíce včiel, ktoré boli stále nažive a živo bzučali, v jednom úli včely zahynuli. Týchto šesť úľov sa nachádzalo len 600 metrov od sopky.


Pekný príklad žijúceho organizmu a schopnosti adaptácie a ochrany.


Včely prežili erupciu sopky Cumbre Vieja na ostrove La Palma https://www.biosferaklub.info/vcely-prezili-erupciu-sopky-cumbre-vieja-na-ostrove-la-palma/ Čo zistil, šokovalo včelárov a potešilo vedcov: V piatich úľoch, ktoré boli pokryté sopečným popolom, boli desaťtisíce včiel, ktoré boli stále nažive a živo bzučali, v jednom úli včely zahynuli. Týchto šesť úľov sa nachádzalo len 600 metrov od sopky. Pekný príklad žijúceho organizmu a schopnosti adaptácie a ochrany.

Vedecké dôkazy o unikátnych vlastnostiach vody počas 18. – 19. januára
https://www.biosferaklub.info/vedecke-dokazy-o-unikatnych-vlastnostiach-vody-pocas-18-19-januara/
Veľa krát sa človek až zastaví, keď si uvedomí alebo pochopí reálnu funkciu rôznych tradícii a zvykov. V niektorých oblastiach naši predkovia vedeli o dosť veľa viac než my dneska.


Vedecké dôkazy o unikátnych vlastnostiach vody počas 18. – 19. januára https://www.biosferaklub.info/vedecke-dokazy-o-unikatnych-vlastnostiach-vody-pocas-18-19-januara/ Veľa krát sa človek až zastaví, keď si uvedomí alebo pochopí reálnu funkciu rôznych tradícii a zvykov. V niektorých oblastiach naši predkovia vedeli o dosť veľa viac než my dneska.

Vedecké dôkazy o unikátnych vlastnostiach vody počas 18. – 19. januára


O tomto písal aj Ratnikov. Ten jav sa vraj deje presne 19. januára medzi 00:00 a 00:30 ráno miestneho času. T.j. vo všetkých časových pásmach podľa miestneho času. Dám celý odstavec o vlastnostiach vody:


Примеры воды с различной биоактивностью:
Простая вода из-под крана. Для усвоения такой воды клетке необходимы двойные энергозатраты. Это можно сравнить с кассетой с ненужными песнями. Вначале необходимо всё стереть, а затем записать свою информацию.
Родниковая вода. Для её усвоения клетке необходимы частичные двойные энергозатраты, т.е. вначале необходимо часть информации стереть, а затем дописать свою информацию.
Омагниченная вода. Магнитное поле близко по параметрам к биополю и, омагничивая воду, мы форматируем, т.е. упорядочиваем, структуру воды. Это – как кассета, на которой записаны ваши любимые песни, но в неудобной для вас последовательности. Клетке для её усвоения необходимо только поменять местами информационный ряд.
Талая вода – это деструктированная вода. Замерзая и оттаивая, т.е. совершая фазовые переходы, вода разрушает и снимает любые структуры наложенных на неё энергий и информации. Для клетки она – как чистая аудиокассета. Энергозатраты идут только на запись информации.
Святая вода – это вода, структурированная энергией и информацией Создателя, Космоса и Природы. Это «аудиокассета» с виртуозным и профессионально подобранным концертом, т.е. то, что клетке необходимо. Для её усвоения клетке нет необходимости в энергозатратах. Такая вода усваивается клеткой на 100%.
Получить воду с любой степенью биоактивности легко и в домашних условиях.
Святую воду можно набрать у себя в квартире, используя природное явление, которое доказано научными исследованиями. Каждый год 19 января по местному времени с 00 часов до 00 часов 30 минут идёт энергоинформационная структуризация любой воды в любых водоёмах на Земле. Самый пик 00 часов 15 минут. График нарастания энергетики идёт до 15 минут первого, далее – спад энергетики воды.
Если набрать воды в стеклянную ёмкость 3, 5 или 10литров, в зависимости от ваших потребностей, то у вас дома будет необходимый запас Святой воды. Надо только закрыть ёмкость бумажным колпаком от пыли и не ставить в холодильник (магнитные поля). Такая вода хранится годами, сохраняя все свои свойства.
Можно получать большие объёмы Святой воды даже для принятия ванн.
Если Вы возьмёте 50 грамм святой воды и плеснёте в ванну, то у Вас получится целая ванна святой воды.
Святую воду можно использовать для получения настоя трав, заваривания чаёв или запивать лекарства. Для этого в настой трав влить 50 грамм Святой воды на любую ёмкость.
Золотое свойство воды:
Чем холоднее вода, тем больше она может вместить отрицательной энергии и информации и затем её деструктировать, т.е. разрушить.
Использование воды для оздоровления оказывает благотворное влияние и на тело и на биополе. Воду можно использовать для духовного и физического оздоровления.


Píše o rozdielnych vlastnostiach vody z vodovodu, pramenitej vody, zmagnetizovanej vody, vody z roztopeného ľadu/snehu, a svätej vody (štruktúrovanej Stvoriteľom). Svätá voda (nie z kostola) má byť práve ten prípad javu 19. januára, keď sú údajne Zhora posväcované všetky vodné zdroje na Planéte.


[quote="pid:52733, uid:106"]Vedecké dôkazy o unikátnych vlastnostiach vody počas 18. – 19. januára[/quote] O tomto písal aj Ratnikov. Ten jav sa vraj deje presne 19. januára medzi 00:00 a 00:30 ráno miestneho času. T.j. vo všetkých časových pásmach podľa miestneho času. Dám celý odstavec o vlastnostiach vody: Примеры воды с различной биоактивностью: **Простая вода** из-под крана. Для усвоения такой воды клетке необходимы двойные энергозатраты. Это можно сравнить с кассетой с ненужными песнями. Вначале необходимо всё стереть, а затем записать свою информацию. **Родниковая вода**. Для её усвоения клетке необходимы частичные двойные энергозатраты, т.е. вначале необходимо часть информации стереть, а затем дописать свою информацию. **Омагниченная вода**. Магнитное поле близко по параметрам к биополю и, омагничивая воду, мы форматируем, т.е. упорядочиваем, структуру воды. Это – как кассета, на которой записаны ваши любимые песни, но в неудобной для вас последовательности. Клетке для её усвоения необходимо только поменять местами информационный ряд. **Талая вода** – это деструктированная вода. Замерзая и оттаивая, т.е. совершая фазовые переходы, вода разрушает и снимает любые структуры наложенных на неё энергий и информации. Для клетки она – как чистая аудиокассета. Энергозатраты идут только на запись информации. **Святая вода** – это вода, структурированная энергией и информацией Создателя, Космоса и Природы. Это «аудиокассета» с виртуозным и профессионально подобранным концертом, т.е. то, что клетке необходимо. Для её усвоения клетке нет необходимости в энергозатратах. Такая вода усваивается клеткой на 100%. Получить воду с любой степенью биоактивности легко и в домашних условиях. **Святую воду можно набрать у себя в квартире, используя природное явление, которое доказано научными исследованиями. Каждый год 19 января по местному времени с 00 часов до 00 часов 30 минут идёт энергоинформационная структуризация любой воды в любых водоёмах на Земле. Самый пик 00 часов 15 минут. График нарастания энергетики идёт до 15 минут первого, далее – спад энергетики воды. ** Если набрать воды в стеклянную ёмкость 3, 5 или 10литров, в зависимости от ваших потребностей, то у вас дома будет необходимый запас Святой воды. Надо только закрыть ёмкость бумажным колпаком от пыли и **не ставить в холодильник (магнитные поля)**. Такая вода хранится годами, сохраняя все свои свойства. Можно получать большие объёмы Святой воды даже для принятия ванн. Если Вы возьмёте 50 грамм святой воды и плеснёте в ванну, то у Вас получится целая ванна святой воды. Святую воду можно использовать для получения настоя трав, заваривания чаёв или запивать лекарства. Для этого в настой трав влить 50 грамм Святой воды на любую ёмкость. Золотое свойство воды: Чем холоднее вода, тем больше она может вместить отрицательной энергии и информации и затем её деструктировать, т.е. разрушить. Использование воды для оздоровления оказывает благотворное влияние и на тело и на биополе. Воду можно использовать для духовного и физического оздоровления. Píše o rozdielnych vlastnostiach vody z vodovodu, pramenitej vody, zmagnetizovanej vody, vody z roztopeného ľadu/snehu, a svätej vody (štruktúrovanej Stvoriteľom). Svätá voda (nie z kostola) má byť práve ten prípad javu 19. januára, keď sú údajne Zhora posväcované všetky vodné zdroje na Planéte.
Upravené 15. 1. 2022 o 21:50

ten prípad javu 19. januára, keď sú údajne Zhora posväcované všetky

Zaujímalo by ma, či sa neskúšal zmerať energo-informačný prenos z takto uschovanej vody na "normálnu" vodu umiestnenú v jej blízkosti. Bolo by super, keby sa takto dala voda "duplikovať" aj po 18-19. januári.


[quote="pid:52845, uid:6"]ten prípad javu 19. januára, keď sú údajne Zhora posväcované všetky[/quote] Zaujímalo by ma, či sa neskúšal zmerať energo-informačný prenos z takto uschovanej vody na "normálnu" vodu umiestnenú v jej blízkosti. Bolo by super, keby sa takto dala voda "duplikovať" aj po 18-19. januári.
Upravené 16. 1. 2022 o 01:31

Miestneho času podľa GTM alebo poludníkov?smile


U nás fungoval zvyk, že sa na troch kráľoch rozdávala v chráme svätená voda. Podľa starého kalendára to vychádza akurát na 18-19 januára. Či to spolu nemá niečo spoločné.


Miestneho času podľa GTM alebo poludníkov?:) U nás fungoval zvyk, že sa na troch kráľoch rozdávala v chráme svätená voda. Podľa starého kalendára to vychádza akurát na 18-19 januára. Či to spolu nemá niečo spoločné.

Vode sa cely zivot venoval Masaru Emoto, jeho knihy su dobrym doplnenim Ratnikova.

Zaujímalo by ma, či sa neskúšal zmerať energo-informačný prenos z takto uschovanej vody na "normálnu" vodu umiestnenú v jej blízkosti.

vraj staci pol deci ked chces vyrabat nejake liecivo alebo do kupela a naprogramuje zvysok.


Vode sa cely zivot venoval Masaru Emoto, jeho knihy su dobrym doplnenim Ratnikova. [quote="pid:52854, uid:136"]Zaujímalo by ma, či sa neskúšal zmerať energo-informačný prenos z takto uschovanej vody na "normálnu" vodu umiestnenú v jej blízkosti.[/quote] vraj staci pol deci ked chces vyrabat nejake liecivo alebo do kupela a naprogramuje zvysok.
Upravené 16. 1. 2022 o 20:26

Zaujímalo by ma, či sa neskúšal zmerať energo-informačný prenos z takto uschovanej vody na "normálnu" vodu umiestnenú v jej blízkosti. Bolo by super, keby sa takto dala voda "duplikovať" aj po 18-19. januári.


Veď o tom píše v tom texte, že stačí dať 50 g "svätej vody" do ľubovoľného množstva vody, a celé to bude "svätá voda". Niečo podobné hovoria aj tí, čo sa zaoberajú programovaním/štruktúrovaním vody. Skrátka že ak trocha štruktúrovanej vody pridáš do inej nádoby z vodou, tak to celé sa naformátuje podľa štruktúrovanej vody. V tomto zmysle by asi bola vhodná roztopená voda (z ľadu), pretože ľad ruší všetky programy a informácie vo vode, voda ostáva informačne čistá.


[quote="pid:52854, uid:136"]Zaujímalo by ma, či sa neskúšal zmerať energo-informačný prenos z takto uschovanej vody na "normálnu" vodu umiestnenú v jej blízkosti. Bolo by super, keby sa takto dala voda "duplikovať" aj po 18-19. januári.[/quote] Veď o tom píše v tom texte, že stačí dať 50 g "svätej vody" do ľubovoľného množstva vody, a celé to bude "svätá voda". Niečo podobné hovoria aj tí, čo sa zaoberajú programovaním/štruktúrovaním vody. Skrátka že ak trocha štruktúrovanej vody pridáš do inej nádoby z vodou, tak to celé sa naformátuje podľa štruktúrovanej vody. V tomto zmysle by asi bola vhodná roztopená voda (z ľadu), pretože ľad ruší všetky programy a informácie vo vode, voda ostáva informačne čistá.

V tomto zmysle by asi bola vhodná roztopená voda (z ľadu), pretože ľad ruší všetky programy a informácie vo vode, voda ostáva informačne čistá.
Práve som chcel napísať, že ak chceme zapísať informáciu na vodu, tak najprv z nej treba zmazať starú informáciu a potom zapísať novú. Zamrazenie a roztopenie vody maže informáciu. Je to podobne ako na magnetofónovje páske, najprv sa stopa zmaže a potom sa môže zapísať nová stopa. Mimochodom toto su už skôr "ezoterické poznatky" väčšinou používané mágmi, čarodejníkmi atď.


[quote="pid:52946, uid:6"]V tomto zmysle by asi bola vhodná roztopená voda (z ľadu), pretože ľad ruší všetky programy a informácie vo vode, voda ostáva informačne čistá.[/quote]Práve som chcel napísať, že ak chceme zapísať informáciu na vodu, tak najprv z nej treba zmazať starú informáciu a potom zapísať novú. Zamrazenie a roztopenie vody maže informáciu. Je to podobne ako na magnetofónovje páske, najprv sa stopa zmaže a potom sa môže zapísať nová stopa. Mimochodom toto su už skôr "ezoterické poznatky" väčšinou používané mágmi, čarodejníkmi atď.

U nás fungoval zvyk, že sa na troch kráľoch rozdávala v chráme svätená voda. Podľa starého kalendára to vychádza akurát na 18-19 januára. Či to spolu nemá niečo spoločné.

Ten dátum vychádza na pravoslávne sviatky. Vtedy je práve sviatok Zjavenia pána, Krstenia Krista Jánom v Jordáne (19.1.2022).


Inak myslím si, že by bolo asi najlepšie si samostatne vyhľadať zdroje o tých, ktorí to vedecky skúmali, lebo informácia takto cez niekoľko rúk môžu byť skreslené. Napr. všimol som si, že Ratnikov občas trochu nadnáša: nie všetko z jeho kníh sa potvrdilo, a nie všetky informácie pôsobia úplne seriózne (mám prečítané všetky jeho knihy). Na OZ biosféra je viacej článkov o tomto januárovom úkaze. Niekde to spájajú s meniacim sa elektrickým odporom vody, potom sú hypotézy, že to súvisí s cyklami rotácie slnka. Osobne, radšej by som si prečítal originál štúdiu od spomínaných vedcov.


[quote="pid:52869, uid:219"]U nás fungoval zvyk, že sa na troch kráľoch rozdávala v chráme svätená voda. Podľa starého kalendára to vychádza akurát na 18-19 januára. Či to spolu nemá niečo spoločné.[/quote] Ten dátum vychádza na pravoslávne sviatky. Vtedy je práve sviatok Zjavenia pána, Krstenia Krista Jánom v Jordáne (19.1.2022). Inak myslím si, že by bolo asi najlepšie si samostatne vyhľadať zdroje o tých, ktorí to vedecky skúmali, lebo informácia takto cez niekoľko rúk môžu byť skreslené. Napr. všimol som si, že Ratnikov občas trochu nadnáša: nie všetko z jeho kníh sa potvrdilo, a nie všetky informácie pôsobia úplne seriózne (mám prečítané všetky jeho knihy). Na OZ biosféra je viacej článkov o tomto januárovom úkaze. Niekde to spájajú s meniacim sa elektrickým odporom vody, potom sú hypotézy, že to súvisí s cyklami rotácie slnka. Osobne, radšej by som si prečítal originál štúdiu od spomínaných vedcov.

Práve som chcel napísať, že ak chceme zapísať informáciu na vodu, tak najprv z nej treba zmazať starú informáciu a potom zapísať novú. Zamrazenie a roztopenie vody maže informáciu. Je to podobne ako na magnetofónovje páske, najprv sa stopa zmaže a potom sa môže zapísať nová stopa. Mimochodom toto su už skôr "ezoterické poznatky" väčšinou používané mágmi, čarodejníkmi atď.


Áno, iba prekladám to, čo je v tom vyššie uvedenom úryvku z knihy od Ratnikova, kde opisuje vlastnosti roztopenej vody "talaja voda". Ratnikov bol jednak KGBšnik, ale zároveň sa venoval výskumu "channelingu" v prospech štátnej bezpečnosti. Mál svoje médium (kolegu Rogozina) cez ktoré sa kontaktoval, keď potrebovali analyzovať bezpečnostné riziká v krajine. Podobným spôsobom aj skenovali rôznych amerických politikov (myslí sa sken ich úmyslov).
Inak o týchto astrálnych bytostiach si myslím svoje, ale zdá sa, že Rusko pomohli ochrániť pred rôznymi konfliktami. Ale zámerne nebránili príchodu pádu ZSSR. O tejto udalosti len mlžili.


Inak podrobne o tom píše táto kniha. O psy-výskumoch v USA aj v Rusku:
https://torden.sk/produkt/psy-vojny-zapad-a-vychod-historia-vojenskeho-vyuzivania-extrasenzoriky/


[quote="pid:52947, uid:106"]Práve som chcel napísať, že ak chceme zapísať informáciu na vodu, tak najprv z nej treba zmazať starú informáciu a potom zapísať novú. Zamrazenie a roztopenie vody maže informáciu. Je to podobne ako na magnetofónovje páske, najprv sa stopa zmaže a potom sa môže zapísať nová stopa. Mimochodom toto su už skôr "ezoterické poznatky" väčšinou používané mágmi, čarodejníkmi atď.[/quote] Áno, iba prekladám to, čo je v tom vyššie uvedenom úryvku z knihy od Ratnikova, kde opisuje vlastnosti roztopenej vody "talaja voda". Ratnikov bol jednak KGBšnik, ale zároveň sa venoval výskumu "channelingu" v prospech štátnej bezpečnosti. Mál svoje médium (kolegu Rogozina) cez ktoré sa kontaktoval, keď potrebovali analyzovať bezpečnostné riziká v krajine. Podobným spôsobom aj skenovali rôznych amerických politikov (myslí sa sken ich úmyslov). Inak o týchto astrálnych bytostiach si myslím svoje, ale zdá sa, že Rusko pomohli ochrániť pred rôznymi konfliktami. Ale zámerne nebránili príchodu pádu ZSSR. O tejto udalosti len mlžili. Inak podrobne o tom píše táto kniha. O psy-výskumoch v USA aj v Rusku: https://torden.sk/produkt/psy-vojny-zapad-a-vychod-historia-vojenskeho-vyuzivania-extrasenzoriky/
Upravené 16. 1. 2022 o 20:49

Napr. všimol som si, že Ratnikov občas trochu nadnáša: nie všetko z jeho kníh sa potvrdilo, a nie všetky informácie pôsobia úplne seriózne (mám prečítané všetky jeho knihy).
S tým som sa tiež stretol pár krát. Ide o to, že autor knihy, článku môže mať isté neprirodzené vlastnosti, ktorými ovplyvňuje meranie. On sám si to neuvedomuje ale jeho vlastnosti sú akoby "nadprirodzené", neštandardné. A to nie len Ratnikov, ale v oveľa viac prípadoch som to postrehol. Krásny príklad bol ako kdesi na Slovensku v stredoveku rozháňali búrky strieľaním do mrakov. Tomu čo tak na Slvoensku robil sa to veľmi darilo. Prišli zahraničný vedci, skúmali čo to za zázrak, skopírovali "delo" ktorým do mrakov strieľali. Odviezli si kópiu za hranice. Skúsili to u nich doma a nefungovalo to. Samozrejme, že Slovenského objaviteľa hneď vysmiali, spochybnili jeho strieľanie do mrakov, vyhlásili ho za šarlatána. Samozrejme, že on šarlatán nebol. To zahraničný vedci si neskopírovali všetko .... delo nebolo jediné čím sa stieľalo, ešte bola potrebná aj myšlienková forma ako strelivo - a to okopírovať nedokázali. Pripadalo mi to ako keby to delo v skutočnosti len slúžilo ako zosilňovač myšlienok obsluhy dela - niečo ako zosilovač tornzých polí.
Nejde len o to čím sa meria ale aj kto meria a kto koná experiment / pokus. Silná osobnosť svojím informačným / torzným poľom nepriamo ovplyvňuje proces.


[quote="pid:52948, uid:6"]Napr. všimol som si, že Ratnikov občas trochu nadnáša: nie všetko z jeho kníh sa potvrdilo, a nie všetky informácie pôsobia úplne seriózne (mám prečítané všetky jeho knihy).[/quote]S tým som sa tiež stretol pár krát. Ide o to, že autor knihy, článku môže mať isté neprirodzené vlastnosti, ktorými ovplyvňuje meranie. On sám si to neuvedomuje ale jeho vlastnosti sú akoby "nadprirodzené", neštandardné. A to nie len Ratnikov, ale v oveľa viac prípadoch som to postrehol. Krásny príklad bol ako kdesi na Slovensku v stredoveku rozháňali búrky strieľaním do mrakov. Tomu čo tak na Slvoensku robil sa to veľmi darilo. Prišli zahraničný vedci, skúmali čo to za zázrak, skopírovali "delo" ktorým do mrakov strieľali. Odviezli si kópiu za hranice. Skúsili to u nich doma a nefungovalo to. Samozrejme, že Slovenského objaviteľa hneď vysmiali, spochybnili jeho strieľanie do mrakov, vyhlásili ho za šarlatána. Samozrejme, že on šarlatán nebol. To zahraničný vedci si neskopírovali všetko .... delo nebolo jediné čím sa stieľalo, ešte bola potrebná aj myšlienková forma ako strelivo - a to okopírovať nedokázali. Pripadalo mi to ako keby to delo v skutočnosti len slúžilo ako zosilňovač myšlienok obsluhy dela - niečo ako zosilovač tornzých polí. Nejde len o to čím sa meria ale aj kto meria a kto koná experiment / pokus. Silná osobnosť svojím informačným / torzným poľom nepriamo ovplyvňuje proces.
Upravené 17. 1. 2022 o 11:26

vraj staci pol deci ked chces vyrabat nejake liecivo alebo do kupela a naprogramuje zvysok.


Podľa mňa nejde len o naprogramovanie, ale aj o energetizáciu. Preto to nemôže byť hocijaká voda, ale voda z prameňa, ktorá je čistá a energetizovaná správnym tokom v prírode. Tomu sa zase venoval Viktor Schauberger s jeho vynálezmi. V tomto prípade má zásadný význam čas, kedy sa tak udeje, čo súvisí s niečím, čo mi nie je známe.


[quote="pid:52945, uid:252"]vraj staci pol deci ked chces vyrabat nejake liecivo alebo do kupela a naprogramuje zvysok.[/quote] Podľa mňa nejde len o naprogramovanie, ale aj o energetizáciu. Preto to nemôže byť hocijaká voda, ale voda z prameňa, ktorá je čistá a energetizovaná správnym tokom v prírode. Tomu sa zase venoval Viktor Schauberger s jeho vynálezmi. V tomto prípade má zásadný význam čas, kedy sa tak udeje, čo súvisí s niečím, čo mi nie je známe.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 16. 1. 2022 o 22:10

To zahraničný vedci si neskopírovali všetko .... delo nebolo jediné čím sa stieľalo, ešte bola potrebná aj myšlienková forma ako strelivo - a to okopírovať nedokázali.
Znám člověka, který toto dokáže svojí myšlenkou, a je to Slovák.


[quote="pid:52955, uid:106"]To zahraničný vedci si neskopírovali všetko .... delo nebolo jediné čím sa stieľalo, ešte bola potrebná aj myšlienková forma ako strelivo - a to okopírovať nedokázali.[/quote]Znám člověka, který toto dokáže svojí myšlenkou, a je to Slovák.
Upravené 17. 1. 2022 o 09:34

Myslím, že tu vôbec nešlo o delo. Ten človek to jednoducho dokázal urobiť myšlienkou, ale nechcel, aby ho považovali za šarlatána alebo iluzionistu, tak si zostrojil delo, aby tomu dal vedecký nádych. Presne toto isté robili aj s výskumom extrasenzoriky v ZSSR. Keďže vládol materializmus, tak vo výskumných ústavoch nebolo podporované, aby sa skúmali psychické senzibilné javy jasnovidcov. Tak išli na to cez techniku, skrátka sa zamerali na výskum psychotronických zariadení, a to už prešlo schvaľovaním u nadriadených.


Podobné krycie manévre robili aj senzibili v minulých storočiach, keď byť senzibilom nebolo moc populárne. Skrátka sa venovali astrológii, a svoje veľmi presné a konkrétne videnie budúcich udalostí zdôvodnili astrologickou analýzou. Ak niečo nevyšlo, mohli povedať, že urobili chybu vo výpočte. Je to prípustnejšia výhovorka, ako keby sa priznali k jasnovidectvu, a museli by zdôvodňovať, že im niečo nevyšlo. Tým nespochybňujem nijako astrológiu, ktorá dáva dobrý rámec pre analýzu budúcich variantov vývoja. Ale tá presnosť a detailnosť opisu budúcich javov od niektorých minulých astrológov sa dá vysvetliť len vynikajúcou intuíciou a jasnovidectvom.


Myslím, že tu vôbec nešlo o delo. Ten človek to jednoducho dokázal urobiť myšlienkou, ale nechcel, aby ho považovali za šarlatána alebo iluzionistu, tak si zostrojil delo, aby tomu dal vedecký nádych. Presne toto isté robili aj s výskumom extrasenzoriky v ZSSR. Keďže vládol materializmus, tak vo výskumných ústavoch nebolo podporované, aby sa skúmali psychické senzibilné javy jasnovidcov. Tak išli na to cez techniku, skrátka sa zamerali na výskum psychotronických zariadení, a to už prešlo schvaľovaním u nadriadených. Podobné krycie manévre robili aj senzibili v minulých storočiach, keď byť senzibilom nebolo moc populárne. Skrátka sa venovali astrológii, a svoje veľmi presné a konkrétne videnie budúcich udalostí zdôvodnili astrologickou analýzou. Ak niečo nevyšlo, mohli povedať, že urobili chybu vo výpočte. Je to prípustnejšia výhovorka, ako keby sa priznali k jasnovidectvu, a museli by zdôvodňovať, že im niečo nevyšlo. Tým nespochybňujem nijako astrológiu, ktorá dáva dobrý rámec pre analýzu budúcich variantov vývoja. Ale tá presnosť a detailnosť opisu budúcich javov od niektorých minulých astrológov sa dá vysvetliť len vynikajúcou intuíciou a jasnovidectvom.

Skrátka sa venovali astrológii, a svoje veľmi presné a konkrétne videnie budúcich udalostí zdôvodnili astrologickou analýzou.


A ten kto nemal na astrológiu, tak ten robil karty. smile


[quote="pid:53207, uid:6"]Skrátka sa venovali astrológii, a svoje veľmi presné a konkrétne videnie budúcich udalostí zdôvodnili astrologickou analýzou.[/quote] A ten kto nemal na astrológiu, tak ten robil karty. ;)

Moderátor

A ten kto nemal na astrológiu, tak ten robil karty.


Mal som tú česť dostať detailný výklad udalosti minulej a trocha aj do budúcnosti od, v normálnom živote kaderníčky, ktorá ten dar zdedila po svojej matke a robila to len po známosti na požiadanie a zadarmo.
Predstav si že si pomáhala tarotovými kartami.


Poznám aj ženu čo ani karty nepotrebuje. Luďia majú rozličné dary a niektorý sú naučený si pomáhať roznymi pomôckami.


Viz Jardobov príspevok.


[quote="pid:53213, uid:7"]A ten kto nemal na astrológiu, tak ten robil karty.[/quote] Mal som tú česť dostať detailný výklad udalosti minulej a trocha aj do budúcnosti od, v normálnom živote kaderníčky, ktorá ten dar zdedila po svojej matke a robila to len po známosti na požiadanie a zadarmo. Predstav si že si pomáhala tarotovými kartami. Poznám aj ženu čo ani karty nepotrebuje. Luďia majú rozličné dary a niektorý sú naučený si pomáhať roznymi pomôckami. Viz Jardobov príspevok.

Predstav si že si pomáhala tarotovými kartami.


Ja jej schopnosti nahliadnuť za oponu vôbec nezľahčujem...


[quote="pid:53217, uid:217"]Predstav si že si pomáhala tarotovými kartami.[/quote] Ja jej schopnosti nahliadnuť za oponu vôbec nezľahčujem...

Moderátor

Taky bych ty schopnosti nezlehčoval. První bod úplné funkce řízení začíná právě tím "jiným pohledem" na svět.


Taky bych ty schopnosti nezlehčoval. První bod úplné funkce řízení začíná právě tím "jiným pohledem" na svět.

Veľmi zaujímavý článok o cigánoch.
https://www.biosferaklub.info/prichod-obcanov-tmavej-pleti-do-europy-v-rokoch-1750-1920/
Cigáni sa na naše územie dostali z indie. V indii sú ešte dneska najmenej 2 stavy ľudí


  • bieli indi, to sú tí ktorí stále nesú kultúru Slovanskú, kultúru hyperborejcov severu
  • indi hnedí, tiež označovaní za nečistých, je to akoby rasa ľudí južnej indie, ktorá v minulosti uznávala náboženstvá prinášajúce krvavé ľudské obete.

Práve tých nečistých čisto hnedých nám tu ktosi v stredoveku navozil a pozrime sa kto to bol ... "Svätá stolica na zlatku pokutovala toho, kto opovážil sa Cigáňa udrieť". Takže tento import černochov do európy v dnešné časy nie je nič nové. To tu už bolo aj v minulosti. Je to nekonečná tendencia likvidácie Slovanského obyvateľstva v európe. A keď si ďalej prečítate ten krátky článok tak aj prídete na to, že cigánom vtedy vladári dávali dary, tiež ich chránili pred spravodlivým hnevom ľudu, tiež si ich hýčkali aby ich potom ciganiská podporovali. Veeeľmi veľká podobnosť s dneškom a s importom černochov do USA pred xx rokmi. Černosi v USA zničili všetko, z Detroitu ostalo jedno veľké geto. Akoby na zemi zúrila vojna proti bielej rase a niekto využíva čiernu / nedú rasu na špinavú prácu.


Veľmi zaujímavý článok o cigánoch. https://www.biosferaklub.info/prichod-obcanov-tmavej-pleti-do-europy-v-rokoch-1750-1920/ Cigáni sa na naše územie dostali z indie. V indii sú ešte dneska najmenej 2 stavy ľudí - bieli indi, to sú tí ktorí stále nesú kultúru Slovanskú, kultúru hyperborejcov severu - indi hnedí, tiež označovaní za nečistých, je to akoby rasa ľudí južnej indie, ktorá v minulosti uznávala náboženstvá prinášajúce krvavé ľudské obete. Práve tých nečistých čisto hnedých nám tu ktosi v stredoveku navozil a pozrime sa kto to bol ... "Svätá stolica na zlatku pokutovala toho, kto opovážil sa Cigáňa udrieť". Takže tento import černochov do európy v dnešné časy nie je nič nové. To tu už bolo aj v minulosti. Je to nekonečná tendencia likvidácie Slovanského obyvateľstva v európe. A keď si ďalej prečítate ten krátky článok tak aj prídete na to, že cigánom vtedy vladári dávali dary, tiež ich chránili pred spravodlivým hnevom ľudu, tiež si ich hýčkali aby ich potom ciganiská podporovali. Veeeľmi veľká podobnosť s dneškom a s importom černochov do USA pred xx rokmi. Černosi v USA zničili všetko, z Detroitu ostalo jedno veľké geto. Akoby na zemi zúrila vojna proti bielej rase a niekto využíva čiernu / nedú rasu na špinavú prácu.

Boris Ratnikov - Súčasný stav výskumu psychofyzického vplyvu vo svete [OZ Biosféra]:
"Takto vyškolený psychofyzik operátor pomocou osobných údajov dokáže stanoviť diagnózu záujmovej osoby, určiť jej osobnostné kvality, životné túžby, morálny potenciál, neresti, cnosti, odhaliť jej skryté súvislosti, predispozície a sklony.
(...)
Profesionalita, spoľahlivosť, nekorumpovanosť, absencia nerestí a iné vlastnosti charakteru človeka potrebné pre jeho efektívnu prácu v záujme jeho krajiny – to je neúplný zoznam otázok, ktoré sú v kompetencii špeciálneho operátora. Žiaľ, zatiaľ takéto technológie naši vládni úradníci nepožadujú a namiesto efektívnej pomoci z využívania špičkových technológií to vnímajú ako hrozbu pre svoj osobný život."


**[Boris Ratnikov - Súčasný stav výskumu psychofyzického vplyvu vo svete](https://www.biosferaklub.info/sucasny-stav-vyskumu-psychofyzickeho-vplyvu-vo-svete/)** [OZ Biosféra]: _"Takto vyškolený psychofyzik operátor pomocou osobných údajov dokáže stanoviť diagnózu záujmovej osoby, určiť jej osobnostné kvality, životné túžby, morálny potenciál, neresti, cnosti, odhaliť jej skryté súvislosti, predispozície a sklony._ _(...)_ _Profesionalita, spoľahlivosť, nekorumpovanosť, absencia nerestí a iné vlastnosti charakteru človeka potrebné pre jeho efektívnu prácu v záujme jeho krajiny – to je neúplný zoznam otázok, ktoré sú v kompetencii špeciálneho operátora. Žiaľ, zatiaľ takéto technológie naši vládni úradníci nepožadujú a namiesto efektívnej pomoci z využívania špičkových technológií to vnímajú ako hrozbu pre svoj osobný život."_
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 20. 3. 2022 o 10:02

https://www.biosferaklub.info/v-sucasnosti-absencia-televizora-alebo-jeho-odmietanie-hovori-o-vysokej-kulture-a-uvedomelosti-cloveka/


V súčasnosti absencia televízora alebo jeho odmietanie hovorí o vysokej kultúre a uvedomelosti človeka


https://www.biosferaklub.info/v-sucasnosti-absencia-televizora-alebo-jeho-odmietanie-hovori-o-vysokej-kulture-a-uvedomelosti-cloveka/ V súčasnosti absencia televízora alebo jeho odmietanie hovorí o vysokej kultúre a uvedomelosti človeka

https://www.biosferaklub.info/turovicova-ihla-zo-srbska-zo-100-cisteho-zeleza/
Turovičova ihla zo Srbska zo 100 % čistého železa
Zaujímavé aké pokrokové technológie ovládali "primitívni ľudia" pred naším "vyspelým" letopočtom.


https://www.biosferaklub.info/turovicova-ihla-zo-srbska-zo-100-cisteho-zeleza/ Turovičova ihla zo Srbska zo 100 % čistého železa Zaujímavé aké pokrokové technológie ovládali "primitívni ľudia" pred naším "vyspelým" letopočtom.
12
5.57k
75
22
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept