Politika v SR
Rád sv. Juraja a Slováci

"Známy zabávač Oliver Andrássy zverejnil fotografie, na ktorých je poriadne "vyštafírovaný". Spolu s bývalým politikom Jánom Čarnogurským, ale aj hercom a podnikateľom Ľubom Romanom sa zúčastnili stretnutia habsburského Rádu svätého Juraja. Členovia rádu, ktorých niekedy prirovnávajú k johanitom, či tajomným templárom, sa za krásneho počasia stretli v záhrade kaštieľa princa Eugena Savojského Schloss Hoff v Rakúsku. "


https://www.dobrenoviny.sk/c/201602/spoznate-ich-na-fotografii-znamy-zabavac-byvaly-politik-aj-herec-su-clenmi-tajomneho-radu?utm_source=facebook&utm_medium=organic&utm_campaign=september-2021&utm_content=rad-oliver-10-09-2021&fbclid=IwAR3XD8N2MHtmduaD_QcjDLdITtBDIKq00MwNBCQmCVFljjgLrW3-P0qOd24


Vie niekto, čo je za spolok?


"Známy zabávač Oliver Andrássy zverejnil fotografie, na ktorých je poriadne "vyštafírovaný". Spolu s bývalým politikom Jánom Čarnogurským, ale aj hercom a podnikateľom Ľubom Romanom sa zúčastnili stretnutia habsburského Rádu svätého Juraja. Členovia rádu, ktorých niekedy prirovnávajú k johanitom, či tajomným templárom, sa za krásneho počasia stretli v záhrade kaštieľa princa Eugena Savojského Schloss Hoff v Rakúsku. " https://www.dobrenoviny.sk/c/201602/spoznate-ich-na-fotografii-znamy-zabavac-byvaly-politik-aj-herec-su-clenmi-tajomneho-radu?utm_source=facebook&utm_medium=organic&utm_campaign=september-2021&utm_content=rad-oliver-10-09-2021&fbclid=IwAR3XD8N2MHtmduaD_QcjDLdITtBDIKq00MwNBCQmCVFljjgLrW3-P0qOd24 Vie niekto, čo je za spolok?

Vie niekto, čo je za spolok?

nie ale nedoveru uz dava Lubo Roman, Oliver nepridava na vaznosti tiez


[quote="pid:32562, uid:679"]Vie niekto, čo je za spolok?[/quote] nie ale nedoveru uz dava Lubo Roman, Oliver nepridava na vaznosti tiez
Upravené 10. 9. 2021 o 11:24

Vie niekto, čo je za spolok?

Neviem, ale ľudové porekadlo hovorí:



Spolky - čertove volky.



[quote="pid:32562, uid:679"]Vie niekto, čo je za spolok?[/quote] Neviem, ale ľudové porekadlo hovorí: > Spolky - čertove volky.

Vie niekto, čo je za spolok?

Opravdu je třeba se ptát, když jde o "stretnutia habsburského Rádu svätého Juraja", navíc "za krásneho počasia stretli v záhrade kaštieľa princa Eugena Savojského Schloss Hoff v Rakúsku"?


Jinak dík, za článek, velmi poučný.


Jenom aby bylo jasněji: není to nějaký spolek deseti páprdů u kulečníku.
Když přijímali Čarnogurského, tak - podle toho co on sám píše v fb statusu, který je v článku linkován - jich bylo na ceremoniálu v Miláně nově přijato najednou 60-70.
Jak píše dál "Do Rádu sa nedá prihlásiť, členstvo v Ráde sa ponúka.". Řád byl založen roku 1309 (píše Čarnogurský, wikipedie říká 1326) uherským králem Karlem I. Robertem z Anjou (tento král byl - paradoxně - protihabsburský).
https://sk.wikipedia.org/wiki/Karol_I._(Uhorsko)
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%A1d_sv._Ji%C5%99%C3%AD_(Uhersko)


[quote="pid:32562, uid:679"]Vie niekto, čo je za spolok?[/quote] Opravdu je třeba se ptát, když jde o "stretnutia **habsburského** Rádu svätého Juraja", navíc "za krásneho počasia stretli v záhrade kaštieľa **princa** Eugena Savojského Schloss Hoff **v Rakúsku**"? Jinak dík, za článek, velmi poučný. Jenom aby bylo jasněji: není to nějaký spolek deseti páprdů u kulečníku. Když přijímali Čarnogurského, tak - podle toho co on sám píše v fb statusu, který je v článku linkován - jich bylo na ceremoniálu v Miláně nově přijato najednou 60-70. Jak píše dál "Do Rádu sa nedá prihlásiť, členstvo v Ráde sa ponúka.". Řád byl založen roku 1309 (píše Čarnogurský, wikipedie říká 1326) uherským králem Karlem I. Robertem z Anjou (tento král byl - paradoxně - protihabsburský). https://sk.wikipedia.org/wiki/Karol_I._(Uhorsko) https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%A1d_sv._Ji%C5%99%C3%AD_(Uhersko)
Upravené 10. 9. 2021 o 16:31
658
3
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept