Mimo kategórií
V Kanadě se začalo s pálením zakázaných knih. Na hranici skončil i Asterix a Tintin

Zdá se, že doby inkvizice a nacismu, kdy se hromadně rituálně pálily zakázané knihy, znovu přichází. A děje se tak v progresivistické Kanadě. Jak nyní informuje veřejnoprávní Radio Canada, s vyřazováním „škodlivých“ knih ze školních knihoven a jejich rituálním spalováním se začalo v Ontáriu už v roce 2019, další akce však přerušil covid. Na první pohled těžko uvěřitelná pseudonáboženská „očista plamenem“ jako smíření s domorodými národy byla ukončena tím, že se popel ze „škodlivých“ knih použil jako hnojivo při zasazení stromu, symbolizující novou, od negativ očištěnou dobu v inkluzivní zemi. Na hranici tak skončily mimo jiné světoznámé komiksy Asterix nebo Tintin.


https://echo24.cz/a/S7gm2/v-kanade-se-zacalo-s-palenim-zakazanych-knih-na-hranici-skoncil-i-asterix-a-tintin


Chtějí z popela knih vypěstovat nový kabalistický Strom života?


Kdo jste sledovali Naruto a sledujete teď Boruto, určitě jste si všiml velice zajímavých dílků do mozaiky.


Božský strom a jeho ovoce...pokud bychom přistoupili na myšlenku, že jde o stejný princip jako o jablko ze stromu v Ráji, tak je jasné, proč takové ovoce Člověk jíst nesmí a ani by ho sníst nechtěl.


Ještě k pálení knih...ti z vás, kdož žijete v Kanadě, proběhlo to nějak více médii?
Jaké byly reakce lidí?
Jednu chvíli si něco připomínáme jakožto největší zlo, ale najednou je to vlastně v pořádku?...


Zdá se, že doby inkvizice a nacismu, kdy se hromadně rituálně pálily zakázané knihy, znovu přichází. A děje se tak v progresivistické Kanadě. Jak nyní informuje veřejnoprávní Radio Canada, s vyřazováním „škodlivých“ knih ze školních knihoven a jejich rituálním spalováním se začalo v Ontáriu už v roce 2019, další akce však přerušil covid. Na první pohled těžko uvěřitelná pseudonáboženská „očista plamenem“ jako smíření s domorodými národy byla ukončena tím, že se popel ze „škodlivých“ knih použil jako hnojivo při zasazení stromu, symbolizující novou, od negativ očištěnou dobu v inkluzivní zemi. Na hranici tak skončily mimo jiné světoznámé komiksy Asterix nebo Tintin. https://echo24.cz/a/S7gm2/v-kanade-se-zacalo-s-palenim-zakazanych-knih-na-hranici-skoncil-i-asterix-a-tintin Chtějí z popela knih vypěstovat nový kabalistický Strom života? Kdo jste sledovali Naruto a sledujete teď Boruto, určitě jste si všiml velice zajímavých dílků do mozaiky. Božský strom a jeho ovoce...pokud bychom přistoupili na myšlenku, že jde o stejný princip jako o jablko ze stromu v Ráji, tak je jasné, proč takové ovoce Člověk jíst nesmí a ani by ho sníst nechtěl. Ještě k pálení knih...ti z vás, kdož žijete v Kanadě, proběhlo to nějak více médii? Jaké byly reakce lidí? Jednu chvíli si něco připomínáme jakožto největší zlo, ale najednou je to vlastně v pořádku?...

Kanada a Austrálie jsou poslední zámořské bašty malobritského Impéria. Tohle přesně odpovídá osudu tohoto historického celku. Kolébka "britské demokracie" právě rodí čistý ničím nezakrývaný fašizmus.


Kanada a Austrálie jsou poslední zámořské bašty malobritského Impéria. Tohle přesně odpovídá osudu tohoto historického celku. Kolébka "britské demokracie" právě rodí čistý ničím nezakrývaný fašizmus.

Ďalší dôkaz toho, že liberáli sú fašisti.


  • síce otočené o 180°, ale rovnako neľudské ciele
  • pasovanie sa do roly nadradených, v tomto prípade morálne
  • nenávisť ku všetkým, ktorí s nimi nesúhlasia a ich potláčanie
  • rovnaké prostriedky presadzovania ich ideológie

Vždy som sa pri sledovaní dokumentárnych filmov o 2. svetovej vojne čudoval, ako mohli byť ľudia v Nemecku pred vojnou takí hlúpi. Nevedel som to pochopiť. A nechápem to ani dnes, keď mám niečo podobné, aj keď v inom obale, priamo pred očami. Hlava mi to neberie. Liberáli vážne nechápu čo tvoria? Takí sprostí predsa byť nemôžu.

  • Nechápaním podstaty sa dá každá, byť sebelepšia myšlienka zneužiť na protichodné ciele.
  • Myslia to dobre, ale dopadne to ako vždy. Myslieť niečo dobre nestačí, je potrebné vedieť ako to správne realizovať.
  • Každý v miere svojho chápania pracuje na seba a v miere svojho nechápania na toho, kto chápe viac.
  • Kto sa nepoučí z histórie, ten je odsúdený na jej opakovanie.
  • História sa opakuje dvakrát. Prvýkrát ako tragédia, druhýkrát ako fraška.

Ďalší dôkaz toho, že liberáli sú fašisti. - síce otočené o 180°, ale rovnako neľudské ciele - pasovanie sa do roly nadradených, v tomto prípade morálne - nenávisť ku všetkým, ktorí s nimi nesúhlasia a ich potláčanie - rovnaké prostriedky presadzovania ich ideológie Vždy som sa pri sledovaní dokumentárnych filmov o 2. svetovej vojne čudoval, ako mohli byť ľudia v Nemecku pred vojnou takí hlúpi. Nevedel som to pochopiť. A nechápem to ani dnes, keď mám niečo podobné, aj keď v inom obale, priamo pred očami. Hlava mi to neberie. Liberáli vážne nechápu čo tvoria? Takí sprostí predsa byť nemôžu. - Nechápaním podstaty sa dá každá, byť sebelepšia myšlienka zneužiť na protichodné ciele. - Myslia to dobre, ale dopadne to ako vždy. Myslieť niečo dobre nestačí, je potrebné vedieť ako to správne realizovať. - Každý v miere svojho chápania pracuje na seba a v miere svojho nechápania na toho, kto chápe viac. - Kto sa nepoučí z histórie, ten je odsúdený na jej opakovanie. - História sa opakuje dvakrát. Prvýkrát ako tragédia, druhýkrát ako fraška.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 8. 9. 2021 o 21:00

Austrálie nechce zůstat pozadu a taky nezůstane .
https://cz.sputniknews.com/20210908/australsky-nejvyssi-soud-media-mohou-byt-zalovana-kvuli-komentarum-pod-jejich-zpravami-na-sitich-15766277.html
Boj bude prostě probíhat , až do likvidace posledního fašisty .


Austrálie nechce zůstat pozadu a taky nezůstane . https://cz.sputniknews.com/20210908/australsky-nejvyssi-soud-media-mohou-byt-zalovana-kvuli-komentarum-pod-jejich-zpravami-na-sitich-15766277.html Boj bude prostě probíhat , až do likvidace posledního fašisty .

Vždy som sa pri sledovaní dokumentárnych filmov o 2. svetovej vojne čudoval, ako mohli byť ľudia v Nemecku pred vojnou takí hlúpi. Nevedel som to pochopiť. A nechápem to ani dnes, keď mám niečo podobné, aj keď v inom obale, priamo pred očami. Hlava mi to neberie. Liberáli vážne nechápu čo tvoria

Nechcela som zo komentovať, pretozevsetko podstatne ste už povedali. Presne toto, co vyzdvihol Ogar, trápi aj mňa.
Ti, čo nevidia paralelu, tak už neviem. Ale nielen s týmto a minulým našim režimom, už som to pisala inde. Nuž ti, čo zabudli na svoju minulosť, budú nútení je prežiť znovu.


[quote="pid:32397, uid:623"]Vždy som sa pri sledovaní dokumentárnych filmov o 2. svetovej vojne čudoval, ako mohli byť ľudia v Nemecku pred vojnou takí hlúpi. Nevedel som to pochopiť. A nechápem to ani dnes, keď mám niečo podobné, aj keď v inom obale, priamo pred očami. Hlava mi to neberie. Liberáli vážne nechápu čo tvoria[/quote] Nechcela som zo komentovať, pretozevsetko podstatne ste už povedali. Presne toto, co vyzdvihol Ogar, trápi aj mňa. Ti, čo nevidia paralelu, tak už neviem. Ale nielen s týmto a minulým našim režimom, už som to pisala inde. Nuž ti, čo zabudli na svoju minulosť, budú nútení je prežiť znovu.

Ti, čo nevidia paralelu, tak už neviem.
Presne o to ide ... nie kazdy pocuje hlas svedomia v sebe. Napriklad takemu ciganovi je uplne jedno co ti slubil pred par minutami. Ide mu len o seba. Akoby ani ducha nemal. Tu uz je treba hladat rozdiel v ludskych rasach. Napriklad nemci to su germani ... oni nie su ako my. Oni musia mat vsetko ocislovane, opeciatkovane, na vsetko musia mat pravidlo - z toho vzniklo potom slovne spojenie "nemecka presnost". Ale podstatou toho spojenia nie je realna presnost ale to, ze slepo nasleduju nejake normy. Ako kamaratka spominala, v nemecku v parkoch su stromy ocislovane, aby mali prehlad o tom, ktory strom kolko vody dostal. To je na hlavu postavene. Ziadna sloboda myslenia, tam je na vsetko norma. Vstava otazka, normy su im potrebne na to aby udavali smer myslenia alebo na to aby udavali co vlastne si nemec ma mysliet, pretoze sam mysliet nedokaze? Z toho co pozorujem nemecku techniku tak by som aj povedal, ze je to to druhe. Nevidim ziadne nove objavy z nemecka, vsetka ich technika je skopirovana a trosku vylepsena. Ved ich prvy kombajn bola zhorsena kopia kombajnu vyvinuteho v CeskoSlovensku. Tiez traktory si postavili tak ze obkukali stare zetory. Ale nic konceptualne noveho do odboru nepriniesli. Ano narvali do aut, traktorov, kombajnov elektroniku (ktora zase funguje len za pomoci pravidiel)
postavili strasne velke a strasne tazke traktory a kombajny ale nic konceptualne nove do nich nepridali. Clovek ma v traktore milion paciek na vsetko ale tie mu neporadia "chod po kraji mlaky lebo v strede mozes uviaznut". A potom taky kombajn pride do Ruska, Slovenska a uz podstupuje "zmeny". Tu filter sa dava vyssie aby nasaval menej prachu. Tu sa zosiluje konstrukcia. Tu sa daco odreze. A nemec precizny take doplnujuce veci nedokazal spravit? No nie, pretoze jemu PC program (norma) napisal, ze ten zvar take zatazenie zvladne, ze ten filter sa podla pocitacovej simulacie zabijat nebude - pricom realita je uplne ina. A tu je ten rozdiel viditelny - Slovan to je kreativita, co nejde to dorobi, co sa opotrebuvava to sa snazi nejako opravit, zosilnit aby k poruche nedochadzalo. A german? Ten si zavola servis k traktoru priamo na pole, kde dalsi german servisny technik len podla normy vymeni suziastku za novu. To ze suciastka vydrzi zase rok a zase bude servis potrebny, to ani jedneho germana netrapi. Tolko sai ku germanom. Anglosasi su na tom este horsie, pretoze oni pracovat nechcu. Netaha ich to k tvoreniu. Asi kvoli haploskupine R1B. (Mimochodom ano aj anglosasi aj nemci aj ostatne zapadne narody realne produkuju nove vynazely, ale treba mysliet na to, ze Slovania stale migrovali na zapad, takze aj medzi nemcami a anglosasmi su nasi ludia, co tam relane posuvaju veci dopredu. Nie raz sa stalo ze korene "nemeckeho" objavitela siahali do Ruska, alebo inych Slovanskych statov, podobne je to aj v amerike atd..)


[quote="pid:32425, uid:273"]Ti, čo nevidia paralelu, tak už neviem.[/quote]Presne o to ide ... nie kazdy pocuje hlas svedomia v sebe. Napriklad takemu ciganovi je uplne jedno co ti slubil pred par minutami. Ide mu len o seba. Akoby ani ducha nemal. Tu uz je treba hladat rozdiel v ludskych rasach. Napriklad nemci to su germani ... oni nie su ako my. Oni musia mat vsetko ocislovane, opeciatkovane, na vsetko musia mat pravidlo - z toho vzniklo potom slovne spojenie "nemecka presnost". Ale podstatou toho spojenia nie je realna presnost ale to, ze slepo nasleduju nejake normy. Ako kamaratka spominala, v nemecku v parkoch su stromy ocislovane, aby mali prehlad o tom, ktory strom kolko vody dostal. To je na hlavu postavene. Ziadna sloboda myslenia, tam je na vsetko norma. Vstava otazka, normy su im potrebne na to aby udavali smer myslenia alebo na to aby udavali co vlastne si nemec ma mysliet, pretoze sam mysliet nedokaze? Z toho co pozorujem nemecku techniku tak by som aj povedal, ze je to to druhe. Nevidim ziadne nove objavy z nemecka, vsetka ich technika je skopirovana a trosku vylepsena. Ved ich prvy kombajn bola zhorsena kopia kombajnu vyvinuteho v CeskoSlovensku. Tiez traktory si postavili tak ze obkukali stare zetory. Ale nic konceptualne noveho do odboru nepriniesli. Ano narvali do aut, traktorov, kombajnov elektroniku (ktora zase funguje len za pomoci pravidiel) postavili strasne velke a strasne tazke traktory a kombajny ale nic konceptualne nove do nich nepridali. Clovek ma v traktore milion paciek na vsetko ale tie mu neporadia "chod po kraji mlaky lebo v strede mozes uviaznut". A potom taky kombajn pride do Ruska, Slovenska a uz podstupuje "zmeny". Tu filter sa dava vyssie aby nasaval menej prachu. Tu sa zosiluje konstrukcia. Tu sa daco odreze. A nemec precizny take doplnujuce veci nedokazal spravit? No nie, pretoze jemu PC program (norma) napisal, ze ten zvar take zatazenie zvladne, ze ten filter sa podla pocitacovej simulacie zabijat nebude - pricom realita je uplne ina. A tu je ten rozdiel viditelny - Slovan to je kreativita, co nejde to dorobi, co sa opotrebuvava to sa snazi nejako opravit, zosilnit aby k poruche nedochadzalo. A german? Ten si zavola servis k traktoru priamo na pole, kde dalsi german servisny technik len podla normy vymeni suziastku za novu. To ze suciastka vydrzi zase rok a zase bude servis potrebny, to ani jedneho germana netrapi. Tolko sai ku germanom. Anglosasi su na tom este horsie, pretoze oni pracovat nechcu. Netaha ich to k tvoreniu. Asi kvoli haploskupine R1B. (Mimochodom ano aj anglosasi aj nemci aj ostatne zapadne narody realne produkuju nove vynazely, ale treba mysliet na to, ze Slovania stale migrovali na zapad, takze aj medzi nemcami a anglosasmi su nasi ludia, co tam relane posuvaju veci dopredu. Nie raz sa stalo ze korene "nemeckeho" objavitela siahali do Ruska, alebo inych Slovanskych statov, podobne je to aj v amerike atd..)

Kanada
Premiér to od odpůrců očkování schytal štěrkem.
Jiný předvolební mítink raději zrušil
Předvolební setkání s voliči kanadského premiéra Justina Trudeaua narušili odpůrci očkování proti covidu-19, kteří po něm házeli štěrk. Předseda vlády přesto nehodlá měnit podobu své kampaně, uvedla dnes agentura AP. Kanadu čekají 20. září parlamentní volby.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/689605/premier-to-od-odpurcu-ockovani-schytal-sterkem-jiny-predvolebni-mitink-radeji-zrusil.html


Kanada Premiér to od odpůrců očkování schytal štěrkem. Jiný předvolební mítink raději zrušil Předvolební setkání s voliči kanadského premiéra Justina Trudeaua narušili odpůrci očkování proti covidu-19, kteří po něm házeli štěrk. Předseda vlády přesto nehodlá měnit podobu své kampaně, uvedla dnes agentura AP. Kanadu čekají 20. září parlamentní volby. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/689605/premier-to-od-odpurcu-ockovani-schytal-sterkem-jiny-predvolebni-mitink-radeji-zrusil.html

Oni si myslí, že se tím pálením knih vykupují z toho, že organizovali genocidu indiánů.


Oni si myslí, že se tím pálením knih vykupují z toho, že organizovali genocidu indiánů.

Napriklad nemci to su germani

Tak tady bych byl velmi opatrný.
Počítám s tím, že název "Germáni" je odvozen z názvu, který tzv. staří Římané používali pro území na sever od hranic své říše. Tj. z latinského slova "Germania". Obyvatelé tohoto území pak byli paušálně nazývání "Germány" - jak jinak, že?:-)
Silně mi to připomíná kauzu Prusové x Prusko, kdy skuteční Prusové byli vyhubení tzv. Řádem německých rytířů, kteří jejich zemi zabrali. A časem se těmto vetřelcům - německy mluvícím - začalo říkat Prusové. A proč ne, že? Kdo bydlí v Prusku, je Prus a basta-fidli. A z "Pruska" se dokonce stal jakýsi vzorový symbol "pravého němectví".
Něco už jsem na toto téma psal zde
Tady je to velmi silně ovlivněné fenoménem zvaným JMÉNO nebo NÁZEV.


Dále počítám s tím, že část dnešních tzv. "Germánů" je tvořena poněmčenými Polabskými Slovany (jejichž jazykově viditelné zbytky dožívají ve formě Lužických Srbů). Zbytek je (?) obyvatelstvo, kterému se kdysi říkalo "Frankové". (Jako dítě jsem si představoval, že Frankové jsou něco jako "pra-francouzi", předchůdci Francouzů :-).


Ještě poznámka k

z toho vzniklo potom slovne spojenie "nemecka presnost"

v Češtině se v tomto smyslu používá slovní spojení "německá důkladnost".


Nevidim ziadne nove objavy z nemecka, vsetka ich technika je skopirovana a trosku vylepsena.

Nebylo tomu tak vždy. Viz období 2. světové války (forsáž od GP?). Zde se ovšem nabízí otázka, kolik z těchto "německých" vědců byli ve skutečnosti německy mluvící jewrejové...


[quote="pid:32428, uid:106"]Napriklad nemci to su germani[/quote] Tak tady bych byl velmi opatrný. Počítám s tím, že název "Germáni" je odvozen z názvu, který tzv. staří Římané používali pro území na sever od hranic své říše. Tj. z latinského slova "Germania". Obyvatelé tohoto území pak byli paušálně nazývání "Germány" - jak jinak, že?:-) Silně mi to připomíná kauzu Prusové x Prusko, kdy skuteční Prusové byli vyhubení tzv. Řádem německých rytířů, kteří jejich zemi zabrali. A časem se těmto vetřelcům - německy mluvícím - začalo říkat Prusové. A proč ne, že? Kdo bydlí v Prusku, je Prus a basta-fidli. A z "Pruska" se dokonce stal jakýsi vzorový symbol "pravého němectví". Něco už jsem na toto téma psal zde [quote="pid:18244, uid:240"]Tady je to velmi silně ovlivněné fenoménem zvaným JMÉNO nebo NÁZEV.[/quote] Dále počítám s tím, že část dnešních tzv. "Germánů" je tvořena poněmčenými Polabskými Slovany (jejichž jazykově viditelné zbytky dožívají ve formě Lužických Srbů). Zbytek je (?) obyvatelstvo, kterému se kdysi říkalo "Frankové". (Jako dítě jsem si představoval, že Frankové jsou něco jako "pra-francouzi", předchůdci Francouzů :-). Ještě poznámka k [quote="pid:32428, uid:106"]z toho vzniklo potom slovne spojenie "nemecka presnost"[/quote] v Češtině se v tomto smyslu používá slovní spojení "německá důkladnost". [quote="pid:32428, uid:106"]Nevidim ziadne nove objavy z nemecka, vsetka ich technika je skopirovana a trosku vylepsena.[/quote] Nebylo tomu tak vždy. Viz období 2. světové války (forsáž od GP?). Zde se ovšem nabízí otázka, kolik z těchto "německých" vědců byli ve skutečnosti německy mluvící jewrejové...
Upravené 9. 9. 2021 o 21:31

Liberáli vážne nechápu čo tvoria? Takí sprostí predsa byť nemôžu.


Tiez som to dlho nevedel pochopit az som si uvedomil jednu vec a odvtedy mi to vsetko dava zmysel. Jednoducho na Zemi sa rodia aj zle bytosti, ti, ktori nas chcu znicit a proti ktorym musime bojovat. Demoni, zle duse, niesu to slovaci ani slovania (maximalne tak podla pasu). Su tu preto, aby doviedli tento svet do temnoty, zotrocili ludi, chcu sirit zlo. Musime proti nim bojovat, ak vyhrame (co vyhrame), tak sa tu uz taketo bytosti a zle duse prestanu rodit a svet sa zmeni k nepoznaniu, pozitivnym smerom. Cize to nie je o tom, ze by nieco nechapali, oni to tak chcu, pretoze je to pre nich prirodzene, zlo je pre nich prirodzenost. Ak si toto uvedomis, zrazu to do seba zapadne a uz sa toto nebudes pytat.


[quote="pid:32397, uid:623"]Liberáli vážne nechápu čo tvoria? Takí sprostí predsa byť nemôžu.[/quote] Tiez som to dlho nevedel pochopit az som si uvedomil jednu vec a odvtedy mi to vsetko dava zmysel. Jednoducho na Zemi sa rodia aj zle bytosti, ti, ktori nas chcu znicit a proti ktorym musime bojovat. Demoni, zle duse, niesu to slovaci ani slovania (maximalne tak podla pasu). Su tu preto, aby doviedli tento svet do temnoty, zotrocili ludi, chcu sirit zlo. Musime proti nim bojovat, ak vyhrame (co vyhrame), tak sa tu uz taketo bytosti a zle duse prestanu rodit a svet sa zmeni k nepoznaniu, pozitivnym smerom. Cize to nie je o tom, ze by nieco nechapali, oni to tak chcu, pretoze je to pre nich prirodzene, zlo je pre nich prirodzenost. Ak si toto uvedomis, zrazu to do seba zapadne a uz sa toto nebudes pytat.
Upravené 10. 9. 2021 o 00:02

"nemecka presnost". Ale podstatou toho spojenia nie je realna presnost ale to, ze slepo nasleduju nejake normy.


presne ako si to popisal, ale doplnim to o osobnu skusenost spoluprace s nemcami v podnikani. nemecka presnost NEEXISTUJE, oni su blbi a nepresni, jedine ako existuje u nich presnost je vtedy, ked ju vyzaduju od druhych, vtedy ano, vtedy vsetko ma byt punktlich. ale akonahle maju oni nieco dodrzat alebo byt punktlich, tak to v ziadnom pripade, vykrucaju sa, nedodrzuju slovo, dohody, nic, su to zapadne fasisticke spiny, pre ktorych sme vzdy boli a vzdy budeme handrami, otrokmi. nerozumel som tomu az som zacal sledovat VVPj a studovat KSB a DVTR, historiu a tak. uz viem, ze oni su zapadna "civilizacia", my sme slovania (my konkretne slovieni, ziadny slovaci ako nas klamu), oni nas nenavidia a chcu nas znicit, vyhladit.


tak isto co si spominal o tvorivosti a automobilovy priemysel. ziadnu tvorivost nemaju. ich vyvoj automobiloveho priemyslu odkedy im vymreli alebo isli do dochodku emigrovani Rusi skoncil. suvysi to samozrejme aj s GP a jeho planmi, ale vsetky patenty a vynalezi maju od Rusov, slovanov, oni su tupi. robim s autami, staci sa pozriet na Mercedes G, tolko technickych rieseni odkukanych od Rusov, ktore najdes v starych UAZoch alebo zigulakoch (tie riesenia, ktore tam dali Rusi, nie taliani) ze sa nestacime divit. odkedy im nema kto vyvijat ich automobilovy priemysel stagnuje a degraduje. s kazdym kto robi s autami ked sa o tom bavim so mnou suhlasi.


[quote="pid:32428, uid:106"]"nemecka presnost". Ale podstatou toho spojenia nie je realna presnost ale to, ze slepo nasleduju nejake normy.[/quote] presne ako si to popisal, ale doplnim to o osobnu skusenost spoluprace s nemcami v podnikani. nemecka presnost NEEXISTUJE, oni su blbi a nepresni, jedine ako existuje u nich presnost je vtedy, ked ju vyzaduju od druhych, vtedy ano, vtedy vsetko ma byt punktlich. ale akonahle maju oni nieco dodrzat alebo byt punktlich, tak to v ziadnom pripade, vykrucaju sa, nedodrzuju slovo, dohody, nic, su to zapadne fasisticke spiny, pre ktorych sme vzdy boli a vzdy budeme handrami, otrokmi. nerozumel som tomu az som zacal sledovat VVPj a studovat KSB a DVTR, historiu a tak. uz viem, ze oni su zapadna "civilizacia", my sme slovania (my konkretne slovieni, ziadny slovaci ako nas klamu), oni nas nenavidia a chcu nas znicit, vyhladit. tak isto co si spominal o tvorivosti a automobilovy priemysel. ziadnu tvorivost nemaju. ich vyvoj automobiloveho priemyslu odkedy im vymreli alebo isli do dochodku emigrovani Rusi skoncil. suvysi to samozrejme aj s GP a jeho planmi, ale vsetky patenty a vynalezi maju od Rusov, slovanov, oni su tupi. robim s autami, staci sa pozriet na Mercedes G, tolko technickych rieseni odkukanych od Rusov, ktore najdes v starych UAZoch alebo zigulakoch (tie riesenia, ktore tam dali Rusi, nie taliani) ze sa nestacime divit. odkedy im nema kto vyvijat ich automobilovy priemysel stagnuje a degraduje. s kazdym kto robi s autami ked sa o tom bavim so mnou suhlasi.

my konkretne slovieni, ziadny slovaci ako nas klamu

Pokusím se tuto myšlenku ilustrovat. Sice v Češtině, ale počítám, že to bude dávat smysl i ve Slovenštině.


Je zde určitá “nelogičnost” oficiálního pravopisu.
Ženy jsou Slovenky, muži jsou Slováci - je v tom cítit určitá asymetrie.


Symetrizaci můžeme provést dvojím možným způsobem a podívejme se, který z nich dává větší smysl:
i. pojmenujeme ženy podle mužské oficiální formy - a máme “Slováci a Slovačky” - což trhá uši
ii. pojmenujeme muže podle ženské oficiální formy - a máme “Slovenky a Sloveni” - počítám, že takto je to správněji (variantně “Slověnky a Slověni”, v rámci “latinizace” mohlo měkké “ě” zmizet, přitom pro Slovenštinu - nebo Slověnštinu? - je měkkost typická; poznámka k měkkosti v jazyce: měkčení jazyk zesiluje)


Přesuňme se na Moravu. Zde jsou aktuálně “Moraváci a Moravačky”, což koresponduje s variantou “Slováci a Slovačky”. Při pokusu o opravu lze vycházet ze starší historické literatury (prameny teď z hlavy nedám), kde se hovoří o tom, že ve vojsku krále X bojovali “Moravané”, nikoliv “Moraváci”. Po této opravě bychom získali “Moravané a Moravanky” nebo “Moravani a Moravanky”. Což by korespondovalo se “Sloveni a Slovenky”. (Všimněme si, že existuje dechová kapela z oficiálního pohledu nelogického jména “Moravanka”, ačkoliv oficiálně by to měla být “Moravačka”.)


[quote="pid:32543, uid:242"]my konkretne slovieni, ziadny slovaci ako nas klamu[/quote] Pokusím se tuto myšlenku ilustrovat. Sice v Češtině, ale počítám, že to bude dávat smysl i ve Slovenštině. Je zde určitá “nelogičnost” oficiálního pravopisu. Ženy jsou Slovenky, muži jsou Slováci - je v tom cítit určitá asymetrie. Symetrizaci můžeme provést dvojím možným způsobem a podívejme se, který z nich dává větší smysl: i. pojmenujeme ženy podle mužské oficiální formy - a máme “Slováci a Slovačky” - což trhá uši ii. pojmenujeme muže podle ženské oficiální formy - a máme “Slovenky a Sloveni” - počítám, že takto je to správněji (variantně “Slověnky a Slověni”, v rámci “latinizace” mohlo měkké “ě” zmizet, přitom pro Slovenštinu - nebo Slověnštinu? - je měkkost typická; poznámka k měkkosti v jazyce: měkčení jazyk zesiluje) Přesuňme se na Moravu. Zde jsou aktuálně “Moraváci a Moravačky”, což koresponduje s variantou “Slováci a Slovačky”. Při pokusu o opravu lze vycházet ze starší historické literatury (prameny teď z hlavy nedám), kde se hovoří o tom, že ve vojsku krále X bojovali “Moravané”, nikoliv “Moraváci”. Po této opravě bychom získali “Moravané a Moravanky” nebo “Moravani a Moravanky”. Což by korespondovalo se “Sloveni a Slovenky”. (Všimněme si, že existuje dechová kapela z oficiálního pohledu nelogického jména “Moravanka”, ačkoliv oficiálně by to měla být “Moravačka”.)

Z toho co pozorujem Nemecku techniku tak by som aj povedal, ze je to to druhe. Nevidim ziadne nove objavy z nemecka, vsetka ich technika je skopirovana a trosku vylepsena. Ved ich prvy kombajn bola zhorsena kopia kombajnu vyvinuteho v CeskoSlovensku


všetko čo píšeš dáva zmysel, ale treba povedať, že veľa z technického zázraku CeskoSlovenska(1 republiky) bol založený na tom, že patenty RU prestali existovať kvôli neexistencii krajiny a tak veľa patentov aj mašín vyviezli napríklad Plznáci z Nemecka po prvej sv. vojne...na druhú stranu veľa šikovných ľudí, ktorí robili konštruktérov odišli na západ bud po vojne, alebo po 48om...sám som z jedným takýmto Nemcom rozprával čo mal firmu na bánske stroje(predával som kapacity našich obrábacích strojov) a ten sa ma pýta odkiaľ som. Keď počul, že zo Slovenska, prepol na plynulú češtinu a kecali sme asi dve hodiny, kde mi rozprával o časoch keď robil konštruktéra v Plzenskej Škodovke...veľmi zaujímavé...nebol zatrpknutý, že ich vysťahovali(tatko bol nemec) to len tak pomimo som si na tom spomenul, aký to bol zaujímavý rozhovor...


[quote="pid:32428, uid:106"]Z toho co pozorujem Nemecku techniku tak by som aj povedal, ze je to to druhe. Nevidim ziadne nove objavy z nemecka, vsetka ich technika je skopirovana a trosku vylepsena. Ved ich prvy kombajn bola zhorsena kopia kombajnu vyvinuteho v CeskoSlovensku[/quote] všetko čo píšeš dáva zmysel, ale treba povedať, že veľa z technického zázraku CeskoSlovenska(1 republiky) bol založený na tom, že patenty RU prestali existovať kvôli neexistencii krajiny a tak veľa patentov aj mašín vyviezli napríklad Plznáci z Nemecka po prvej sv. vojne...na druhú stranu veľa šikovných ľudí, ktorí robili konštruktérov odišli na západ bud po vojne, alebo po 48om...sám som z jedným takýmto Nemcom rozprával čo mal firmu na bánske stroje(predával som kapacity našich obrábacích strojov) a ten sa ma pýta odkiaľ som. Keď počul, že zo Slovenska, prepol na plynulú češtinu a kecali sme asi dve hodiny, kde mi rozprával o časoch keď robil konštruktéra v Plzenskej Škodovke...veľmi zaujímavé...nebol zatrpknutý, že ich vysťahovali(tatko bol nemec) to len tak pomimo som si na tom spomenul, aký to bol zaujímavý rozhovor...

druhy pohlad (z nabozenskej strany) na masove hroby v Kanade: https://www.christianitas.sk/masove-hroby-deti-v-kanade-moralna-panika-a-katolicka-cirkev/


Na jednu stranu má pravdu, že se jedná o útok na církev za účasti neomarxistů, na druhou stranu si snaží vše zdůvodnit tak, aby vyšel k výsledku, že církev žádná zvěrstva nekonala.


Autora neznám, tak nevím, zda jen soudí podle své víry a dobrého úmyslu nebo zda jen bagatelizuje zločiny církve, které si velice dobře uvědomuje.
Určitě by stálo za to rozebrat, jak to bylo se zmiňovanými oběťmi, kanibalismem apod. u domorodých Indiánů.


[quote="pid:32546, uid:10"]druhy pohlad (z nabozenskej strany) na masove hroby v Kanade: https://www.christianitas.sk/masove-hroby-deti-v-kanade-moralna-panika-a-katolicka-cirkev/[/quote] Na jednu stranu má pravdu, že se jedná o útok na církev za účasti neomarxistů, na druhou stranu si snaží vše zdůvodnit tak, aby vyšel k výsledku, že církev žádná zvěrstva nekonala. Autora neznám, tak nevím, zda jen soudí podle své víry a dobrého úmyslu nebo zda jen bagatelizuje zločiny církve, které si velice dobře uvědomuje. Určitě by stálo za to rozebrat, jak to bylo se zmiňovanými oběťmi, kanibalismem apod. u domorodých Indiánů.

druhy pohlad (z nabozenskej strany) na masove hroby v Kanade: https://www.christianitas.sk/masove-hroby-deti-v-kanade-moralna-panika-a-katolicka-cirkev/


Tímto se obnažuje kvalita veřejné diskuse na Západě.


Progresivisti samozřejmě dělají z komára velblouda - z hrobů neoznačené hroby.


Ale 1/2 až 2/3 úmrtnost z "přirozených příčin" z toho se církev nevykecá. Zvlášť když jsou vidět fotografie zdravých dětí zároveň s nemocnými doplněné výpověďmi, že zdravé děti byly nuceny si hrát s těmi nemocnými. Mnohé nemoci byly již tehdy léčitelné, ale léčeny nebyly apod.
O svědectvích týkajících se vyhazování z oken, bití, mučení elektrošoky ... se článek vůbec nevyjadřuje.


Taktéž se nezmiňuje, že internátní školy měly takovou pověst, že místo školních autobusů, jak je běžné ve školách na západě, do školy svážely děti policejní ozbrojené čluny, často za použití násilí, protože rodiče nechtěli děti do školy předávat.


Znovu tak doporučuji toto video se svědectvími přeživších


https://www.youtube.com/watch?v=DkVkt-bQ5Ps


[quote="pid:32546, uid:10"]druhy pohlad (z nabozenskej strany) na masove hroby v Kanade: https://www.christianitas.sk/masove-hroby-deti-v-kanade-moralna-panika-a-katolicka-cirkev/[/quote] Tímto se obnažuje kvalita veřejné diskuse na Západě. Progresivisti samozřejmě dělají z komára velblouda - z hrobů neoznačené hroby. Ale 1/2 až 2/3 úmrtnost z "přirozených příčin" z toho se církev nevykecá. Zvlášť když jsou vidět fotografie zdravých dětí zároveň s nemocnými doplněné výpověďmi, že zdravé děti byly nuceny si hrát s těmi nemocnými. Mnohé nemoci byly již tehdy léčitelné, ale léčeny nebyly apod. O svědectvích týkajících se vyhazování z oken, bití, mučení elektrošoky ... se článek vůbec nevyjadřuje. Taktéž se nezmiňuje, že internátní školy měly takovou pověst, že místo školních autobusů, jak je běžné ve školách na západě, do školy svážely děti policejní ozbrojené čluny, často za použití násilí, protože rodiče nechtěli děti do školy předávat. Znovu tak doporučuji toto video se svědectvími přeživších https://www.youtube.com/watch?v=DkVkt-bQ5Ps

Ak si toto uvedomis, zrazu to do seba zapadne a uz sa toto nebudes pytat.


Andrej mylis sa, skus si rozanalyzovat ich tvrdenia v rozhovoroch s Tebou osobne (urcite si ich zazil desiatky) a zistis, ze su to profesionalny tupci.


[quote="pid:32542, uid:242"]Ak si toto uvedomis, zrazu to do seba zapadne a uz sa toto nebudes pytat.[/quote] Andrej mylis sa, skus si rozanalyzovat ich tvrdenia v rozhovoroch s Tebou osobne (urcite si ich zazil desiatky) a zistis, ze su to profesionalny tupci.

Vždy som sa pri sledovaní dokumentárnych filmov o 2. svetovej vojne čudoval, ako mohli byť ľudia v Nemecku pred vojnou takí hlúpi. Nevedel som to pochopiť. A nechápem to ani dnes, keď mám niečo podobné, aj keď v inom obale, priamo pred očami. Hlava mi to neberie. Liberáli vážne nechápu čo tvoria? Takí sprostí predsa byť nemôžu.


Nejde len o liberálov, ale aj o "patriotov", aj keď dnes robia hlavný bordel liberáli.


Ide o egregoriálnu posadnutosť a neschopnosť nahliadnúť na deje z poza týchto svojích hraníc.


[quote="pid:32397, uid:623"]Vždy som sa pri sledovaní dokumentárnych filmov o 2. svetovej vojne čudoval, ako mohli byť ľudia v Nemecku pred vojnou takí hlúpi. Nevedel som to pochopiť. A nechápem to ani dnes, keď mám niečo podobné, aj keď v inom obale, priamo pred očami. Hlava mi to neberie. Liberáli vážne nechápu čo tvoria? Takí sprostí predsa byť nemôžu.[/quote] Nejde len o liberálov, ale aj o "patriotov", aj keď dnes robia hlavný bordel liberáli. Ide o egregoriálnu posadnutosť a neschopnosť nahliadnúť na deje z poza týchto svojích hraníc.

Fešácký premiér vyhrál volby: Rival Trudeaua uznal porážku. Má to ale ale háček
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/690657/fesacky-premier-vyhral-volby-rival-trudeaua-uznal-porazku-ma-to-ale-ale-hacek.html

Kanada
Premiér to od odpůrců očkování schytal štěrkem.
Jiný předvolební mítink raději zrušil

a stějně ho zvolili . . .hlavně, že je fešacky smile
to jak sa písalo o Čaputovej - že hlavne,že bude vyzerat dobre na fotkách smile
https://www.zeny.cz/krasa-a-moda/moda/prvni-rok-zuzany-caputove-15-nejlepsich-outfitu-kterymi-reprezentovala-slovensko-7021.html
toto Slovensku "pomohlo "
ako Zelenskyj , že sa vie tlemit pred kamerou . . .


Fešácký premiér vyhrál volby: Rival Trudeaua uznal porážku. Má to ale ale háček https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/690657/fesacky-premier-vyhral-volby-rival-trudeaua-uznal-porazku-ma-to-ale-ale-hacek.html [quote="pid:32431, uid:78"]Kanada Premiér to od odpůrců očkování schytal štěrkem. Jiný předvolební mítink raději zrušil[/quote] a stějně ho zvolili . . .hlavně, že je fešacky :) to jak sa písalo o Čaputovej - že hlavne,že bude vyzerat dobre na fotkách :D https://www.zeny.cz/krasa-a-moda/moda/prvni-rok-zuzany-caputove-15-nejlepsich-outfitu-kterymi-reprezentovala-slovensko-7021.html toto Slovensku "pomohlo " ako Zelenskyj , že sa vie tlemit pred kamerou . . .
1.82k
19
15
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept