Zahraničná politika
Vysoká sazba centrální banky brzdíí růst ruské ekonomiky, řekl obchodní ombudsman Titov

1.VLADIVOSTOK 3. září - RIA Novosti. Udržování vysoké klíčové sazby centrální bankou snižuje růst ruské ekonomiky, řekl v rozhovoru pro RIA Novosti Boris Titov, pověřený prezidentem Ruské federace pro ochranu práv podnikatelů .
Po červencovém zasedání centrální banka Ruské federace zmírnila signál pro další zvýšení klíčové sazby: na příštích zasedáních posoudí proveditelnost jejího zvýšení. Klíčová sazba je aktuálně 6,5% ročně.


„Udržování vysokých sazeb centrální banky vede k tomu, že růst (ekonomický - pozn. Red.) Umírá, je utlumen. Nyní po pandemii zatím dochází k oživení růstu, ale to neznamená, že bude pokračovat dále, zejména pokud je cena ropy nestabilní, “uvedl na poli WEF (Východní ekonomický fórum).
Podle jeho názoru je podnikatelské klima v Rusku také negativně ovlivněno silnou fiskální zátěží pro podnikání.
"Dalším problémem je, že daně jsou vysoké, vysoké ceny elektřiny pro ruské podniky jsou dnes již vyšší než v Americe a úrokové sazby z půjček jsou vždy vysoké," dodal.
"Dnes jsme připraveni dokázat nejen teoreticky s kalkulačkou v rukou, ale již konkrétně v praxi učiněných rozhodnutí, že snížení daní vede ke zvýšení příjmů rozpočtu. Byznys je stlačen, lidé jsou tlačení daněmi. Dnes podle naších údajů, až 20 milionů lidí (v Rusku - pozn. red.) je zaměstnáno v nelegálním sektoru a tak či onak dostávají platy načerno, “zdůraznil Titov.
https://ria.ru/20210903/stavka-1748585874.html


P.S. V těchto dnech (2.9 - 4.9.), ve Vladivostoku probíhá Východní ekonomický fórum, jehož účastníkem je i Putin.
Již dnes vnímáme signaly, že Rusko v nejbližších měsicích se soustředí na restrukturalizací finančního sektoru své ekonomiky.
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3395/rusk%C3%A9-%C3%BA%C5%99ady-ozn%C3%A1mily-revolu%C4%8Dn%C3%AD-zm%C4%9Bny-v-%C5%99%C3%ADzen%C3%AD-ve%C5%99ejn%C3%BDch-financ%C3%AD


Je to poprvé, co z oficiálních míst RF zaznělo, že CB brzdí ekonomický růst vysokými sazbami půjček.


1.VLADIVOSTOK 3. září - RIA Novosti. Udržování vysoké klíčové sazby centrální bankou snižuje růst ruské ekonomiky, řekl v rozhovoru pro RIA Novosti Boris Titov, pověřený prezidentem Ruské federace pro ochranu práv podnikatelů . Po červencovém zasedání centrální banka Ruské federace zmírnila signál pro další zvýšení klíčové sazby: na příštích zasedáních posoudí proveditelnost jejího zvýšení. Klíčová sazba je aktuálně 6,5% ročně. „Udržování vysokých sazeb centrální banky vede k tomu, že růst (ekonomický - pozn. Red.) Umírá, je utlumen. Nyní po pandemii zatím dochází k oživení růstu, ale to neznamená, že bude pokračovat dále, zejména pokud je cena ropy nestabilní, “uvedl na poli WEF (Východní ekonomický fórum). Podle jeho názoru je podnikatelské klima v Rusku také negativně ovlivněno silnou fiskální zátěží pro podnikání. "Dalším problémem je, že daně jsou vysoké, vysoké ceny elektřiny pro ruské podniky jsou dnes již vyšší než v Americe a úrokové sazby z půjček jsou vždy vysoké," dodal. "Dnes jsme připraveni dokázat nejen teoreticky s kalkulačkou v rukou, ale již konkrétně v praxi učiněných rozhodnutí, že snížení daní vede ke zvýšení příjmů rozpočtu. Byznys je stlačen, lidé jsou tlačení daněmi. Dnes podle naších údajů, až 20 milionů lidí (v Rusku - pozn. red.) je zaměstnáno v nelegálním sektoru a tak či onak dostávají platy načerno, “zdůraznil Titov. https://ria.ru/20210903/stavka-1748585874.html P.S. V těchto dnech (2.9 - 4.9.), ve Vladivostoku probíhá Východní ekonomický fórum, jehož účastníkem je i Putin. Již dnes vnímáme signaly, že Rusko v nejbližších měsicích se soustředí na restrukturalizací finančního sektoru své ekonomiky. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3395/rusk%C3%A9-%C3%BA%C5%99ady-ozn%C3%A1mily-revolu%C4%8Dn%C3%AD-zm%C4%9Bny-v-%C5%99%C3%ADzen%C3%AD-ve%C5%99ejn%C3%BDch-financ%C3%AD Je to poprvé, co z oficiálních míst RF zaznělo, že CB brzdí ekonomický růst vysokými sazbami půjček.
Upravené 5. 9. 2021 o 01:12

Mám z toho už delší dobu dojem, že Putin si vede celou ekonomickou liberastní "komandu" postupně na politická jatka . A Nablij u Leny to zatím spolehlivě plní.
Ale ten poslední tah se zvýšením sazby CR se odehrál dost nesmyslně. Zdá se, že ekonomové z Putinova týmu v novém modelu ruské ekonomiky s rolí CB jako klíče už nepočítají. Daleko důležitější je přehození výhybek v modelu tvorby a využívání státního rozpočtu a tam se odklon od Washingtonského konsensu děje už zřetelně.
Ono fetišízovat roli centrálních bank v končícím globálním finančním systému 1913-2022(?) je docela anachronizmus.
Momentálně se v Rusku jako hlavní zákulisní hra řeší nové rozložení a zejména výrazné omezení vlivu oligarchických elit a uskupení na státnost.Signálem byloodstavení Čubajse a nyní to pokračuje. A to je sakra trvrdý oříšek. Právě tato uskupení jsou základem sítě podpindosů. Ty peníze na výplatu celé té kompradorské svoloči totiž už dávno nepřicházejí zpoza louže, ale jsou vydělovány přímo v Rusku z toho "odkláněného" kapitálu.
Stejná situace je i v celé post-socialistické východní Evropě. Včetně nás a Slovenska.


Mám z toho už delší dobu dojem, že Putin si vede celou ekonomickou liberastní "komandu" postupně na politická jatka . A Nablij u Leny to zatím spolehlivě plní. Ale ten poslední tah se zvýšením sazby CR se odehrál dost nesmyslně. Zdá se, že ekonomové z Putinova týmu v novém modelu ruské ekonomiky s rolí CB jako klíče už nepočítají. Daleko důležitější je přehození výhybek v modelu tvorby a využívání státního rozpočtu a tam se odklon od Washingtonského konsensu děje už zřetelně. Ono fetišízovat roli centrálních bank v končícím globálním finančním systému 1913-2022(?) je docela anachronizmus. Momentálně se v Rusku jako hlavní zákulisní hra řeší nové rozložení a zejména výrazné omezení vlivu oligarchických elit a uskupení na státnost.Signálem byloodstavení Čubajse a nyní to pokračuje. A to je sakra trvrdý oříšek. Právě tato uskupení jsou základem sítě podpindosů. Ty peníze na výplatu celé té kompradorské svoloči totiž už dávno nepřicházejí zpoza louže, ale jsou vydělovány přímo v Rusku z toho "odkláněného" kapitálu. Stejná situace je i v celé post-socialistické východní Evropě. Včetně nás a Slovenska.

Na VEF také poprvé zazněla myšlenka o nutnosti de-dolarizace ekonomiky pro rozvoj regionů.


Projev guvernéra transbajkalského území Alexandra Osipova na Východním ekonomickém fóru.
https://www.youtube.com/watch?v=Ug54OIaB9y0


O tomto vystoupení jsem se dozvěděl na Telegramu. Dva dny jsem hledal aspoň nějakou zmínku v mainsteamu. Do dneška nic. Až teď jsem našel aspoň video na youtube, tak s vámi sdílím.


Na VEF také poprvé zazněla myšlenka o nutnosti de-dolarizace ekonomiky pro rozvoj regionů. Projev guvernéra transbajkalského území Alexandra Osipova na Východním ekonomickém fóru. https://www.youtube.com/watch?v=Ug54OIaB9y0 O tomto vystoupení jsem se dozvěděl na Telegramu. Dva dny jsem hledal aspoň nějakou zmínku v mainsteamu. Do dneška nic. Až teď jsem našel aspoň video na youtube, tak s vámi sdílím.
535
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept