Zahraniční analytici
Panarin - Ranni kavicka 3.9.2021, Boje na BV, Spusteni helioveho rozbocovace ve Vladivostoku, Plenarni zasedani Vychodniho ekonomickeho fora - Projev Putina (rusky)
Y

Kratky vytah:
Rusko
-Navsteva V.V. Putina na DV pokracuje (kremlin.ru)
-Dulezitost Severni cesty


Afganistan
Sestaveni nove vlady probiha velmi tezko:
-jedna frakce Talibanu je tesne spojena s Pakistanem
-druha frakce je pronarodni (proafganska)
-treti je spojena s MI6. Nekteri ministri by vyplnovali presne zadani Zapadu.
Pandzir - provincie, ktera se odmita podcinit. Talibani se snazi ji zabrat. Za posledni 4 dny bylo zabito 350 lidi. Talibove to nechteji moc komentovat.
Pentagon prohlasil, ze nebude podporovat sily odporu. Rekli, ze valka je pro USA ukoncena.
Talibove prohlasili, ze hlavni ekonomicky partner je pro ne Cina, ktera je pripravena investovat penize.
Dolovani nerostneho bohatstvi apod.
Uvidime, jake sily uvnitr Talibanu zvitezi.
Jsou otazky:
-co budou delat s IGILem na svem uzemi
-co budou delat s narkotraficem, zda odstavi VB
-jestli nezacnou s exportem nestabilnosti na SV, obzvlaste do byvalych republik SSSR
Az sestavi vladu, bude mozne delat dalsi vyvody.


Zaver
Ceka se na projev V.V. Putina na Foru DV, bude konceptualni.
Bude se tykat geopolitickych a ekonomickych aspektu. Potom bude mozne si udelat obrazek o strategii Ruska pro dalsi etapu rozvoje.
https://www.youtube.com/watch?v=3xLf64TSFPI


Kratky vytah: **Rusko** -Navsteva V.V. Putina na DV pokracuje (kremlin.ru) -Dulezitost Severni cesty **Afganistan** **Sestaveni nove vlady** probiha velmi tezko: -jedna frakce Talibanu je tesne spojena s Pakistanem -druha frakce je pronarodni (proafganska) -treti je spojena s MI6. Nekteri ministri by vyplnovali presne zadani Zapadu. **Pandzir** - provincie, ktera se odmita podcinit. Talibani se snazi ji zabrat. Za posledni 4 dny bylo zabito 350 lidi. Talibove to nechteji moc komentovat. Pentagon prohlasil, ze nebude podporovat sily odporu. Rekli, ze valka je pro USA ukoncena. Talibove prohlasili, ze hlavni ekonomicky partner je pro ne Cina, ktera je pripravena investovat penize. Dolovani nerostneho bohatstvi apod. Uvidime, jake sily uvnitr Talibanu zvitezi. **Jsou otazky:** -co budou delat s IGILem na svem uzemi -co budou delat s narkotraficem, zda odstavi VB -jestli nezacnou s exportem nestabilnosti na SV, obzvlaste do byvalych republik SSSR Az sestavi vladu, bude mozne delat dalsi vyvody. **Zaver** Ceka se na **projev V.V. Putina** na Foru DV, **bude konceptualni.** Bude se tykat geopolitickych a ekonomickych aspektu. Potom bude mozne si udelat obrazek o strategii Ruska pro dalsi etapu rozvoje. https://www.youtube.com/watch?v=3xLf64TSFPI
Upravené 3. 9. 2021 o 18:34

Boje na BV
mezi Syrii a Izraelem. Izrael opet zautocil raketami na Syrii z Libanonu. Je to uz treti utok Izraele na Syrii. Vsechny rakety byly uspesne sestreleny ruskymi specialisty PVO.
Na oplatku zautocily syrske sily PVO na izraelska letadla. Vybuchy byly slyset u Tel-Avivu a v jinych izraelskych mestech.
Ctete na avia.pro.
https://www.youtube.com/watch?v=ZxvpAe887zc


**Boje na BV** mezi Syrii a Izraelem. Izrael opet zautocil raketami na Syrii z Libanonu. Je to uz treti utok Izraele na Syrii. Vsechny rakety byly uspesne sestreleny ruskymi specialisty PVO. Na oplatku zautocily syrske sily PVO na izraelska letadla. Vybuchy byly slyset u Tel-Avivu a v jinych izraelskych mestech. Ctete na avia.pro. https://www.youtube.com/watch?v=ZxvpAe887zc
Upravené 3. 9. 2021 o 14:25

Z navstevy V.V. Putina na DV (video)
Spuštění heliového rozbočovače ve Vladivostoku
Prezident v režimu videokonference se zúčastnil slavnostního zahájení provozu heliového rozbočovače Pao "Gazprom" ve Vladivostoku.
http://kremlin.ru/events/president/news/66585


Z navstevy V.V. Putina na DV (video) **Spuštění heliového rozbočovače ve Vladivostoku** Prezident v režimu videokonference se zúčastnil slavnostního zahájení provozu heliového rozbočovače Pao "Gazprom" ve Vladivostoku. http://kremlin.ru/events/president/news/66585

Plenární zasedání Východního ekonomického fóra (rusky)
Hlava ruského státu se zúčastnila plenárního zasedání Východního ekonomického fóra. Téma WEF-2021 - "nové možnosti Dálného východu v měnícím se světě".
V online formátu se akce zúčastnili prezident republiky Kazachstán Kasym-Žomart Tokajev a Mongolský prezident Uhnagijn Hurelsukh. Videoprenosu se zucastnili i předseda Čínské lidové republiky Si Ťin-pching, předseda vlády Indické republiky Narendra Modi a předseda vlády Thajského království Prayut Chan Ocha.
Rozhovory a projev V.V. Putina na:
http://kremlin.ru/events/president/news/66586


**Plenární zasedání Východního ekonomického fóra** (rusky) Hlava ruského státu se zúčastnila plenárního zasedání Východního ekonomického fóra. Téma WEF-2021 - "nové možnosti Dálného východu v měnícím se světě". V online formátu se akce zúčastnili prezident republiky Kazachstán Kasym-Žomart Tokajev a Mongolský prezident Uhnagijn Hurelsukh. Videoprenosu se zucastnili i předseda Čínské lidové republiky Si Ťin-pching, předseda vlády Indické republiky Narendra Modi a předseda vlády Thajského království Prayut Chan Ocha. Rozhovory a projev V.V. Putina na: http://kremlin.ru/events/president/news/66586
471
3
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept