Zahraniční analytici
Panarin 30.8.21 - Kreml nebo Sibir (clanek ceskych analytiku) - rustina
Y

Vysel clanek na Inosmi od "ceskych analytiku" (ifo.cz)
Kreml nebo Sibir o S.K. Sojgu:
Info (Чехия): российский «министр катастроф» строит новые планы. Он создаст «королевство Сибирь» или просто заменит Путина?
Info.cz: rusky "ministr katastrof" kuje nove plany. Zalozi "kralovstvi Sibir" nebo proste nahradi Putina?
https://inosmi.ru/politic/20210830/250402959.html


V cestine je zde, ale je poplatny
https://www.info.cz/zpravodajstvi/svet/priprava-na-volby-nebo-na-kreml-proc-je-sergej-sojgu-stale-vice-videt
https://www.youtube.com/watch?v=rmzkkzP2J70


Vysel clanek na Inosmi od "ceskych analytiku" (ifo.cz) Kreml nebo Sibir o S.K. Sojgu: Info (Чехия): российский «министр катастроф» строит новые планы. Он создаст «королевство Сибирь» или просто заменит Путина? Info.cz: rusky "ministr katastrof" kuje nove plany. Zalozi "kralovstvi Sibir" nebo proste nahradi Putina? https://inosmi.ru/politic/20210830/250402959.html V cestine je zde, ale je poplatny https://www.info.cz/zpravodajstvi/svet/priprava-na-volby-nebo-na-kreml-proc-je-sergej-sojgu-stale-vice-videt https://www.youtube.com/watch?v=rmzkkzP2J70
Upravené 30. 8. 2021 o 21:29

Já bych nebral výplody serveru info.cz za směroplatné. Na druhou stranu, Pjakin teď na Šojgu poměrně vrčí...


Já bych nebral výplody serveru info.cz za směroplatné. Na druhou stranu, Pjakin teď na Šojgu poměrně vrčí...

celý článek:


Ruský „ministr pro katastrofy“ spřádá nový plán. Vybuduje „království Sibiř“, nebo rovnou nahradí Putina?


V ruské politice není Sergej Šojgu žádným nováčkem. Současný ministr obrany proslul hlavně na postu ministra pro zvláštní situace, který zastával od roku 1991 až do roku 2012. Objevoval se všude tam, kde se děla nějaká katastrofa a bylo nutné, aby někdo rázně zasáhl. Pro rodilého Sibiřana z Tuvy nemohlo jít o lepší reklamu. Krátké intermezzo na postu gubernátora Moskevské oblasti pro něj pak jen znamenalo přesun do jiné, mnohem důležitější funkce ministra obrany. Přestože je člověk na takové pozici ze samotné podstaty viditelný, v poslední době se Sergej Šojgu objevuje v ruském veřejném prostoru v daleko větší míře, než jak tomu bylo v minulých obdobích.


Pozornost si Sergej Šojgu získává i za aktivity, které přímo nesouvisí s výkonem jeho funkce. Například v březnu tohoto roku se stal průvodcem Vladimira Putina během jeho návštěvy Sibiře. Pro Putina to nebyl první výlet, ostatně fotografie z divočiny jsou pro jeho macho styl typické. Média se sice zabývala tu cenou Putinova oděvu (vysoká, ale asi těžko lze čekat od ruského prezidenta oblečení z tržnice), tu zase švédským původem terénního vozidla (nakonec se zjistilo, že šlo o ruskou modernizaci prodávanou pod značkou GAZ), byť asi nejzajímavější byl Putinův jen velmi špatně předstíraný zájem o samorosty, které mu ruský ministr obrany předváděl. Ale ani to nic neměnilo na faktu, že Šojgu byl s prezidentem vidět.


Sergej Šojgu je také jedním z pěti lídrů Jednotného Ruska pro volby do státní Dumy, s čímž ještě vzrostla jeho viditelnost. V poslední době se navíc představil jako umělec, jmenovitě malíř a tvůrce nábytku ze samorostů. Ačkoli asi těžko bude jeho výstava lámat rekordy v návštěvnosti, ukázat, že vedle drsného vojáka se v něm skrývá i poetičtější duše, není na škodu. Později přednesl plán na rozvoj Sibiře. A nijak se neomezoval, protože součástí plánu, jak osídlit Sibiř, bylo založení pěti měst s obyvatelstvem větším než půl milionu, a to již do roku 2030. Ta by se měla stát centry moderního průmyslu a technologií. Vrcholem celé ideje bylo, že právě na Sibiř by se přeneslo nové ruské hlavní město. Pochopitelně, plán vyvolal spoustu kritických komentářů, ale to hlavní, tedy zvýšení viditelnosti přinesl. Asi nejhůř na tom je premiér Michail Mišustin, který dostal za úkol od Vladimira Putina nápady ministra obrany přetavit v reálný plán.


Lesk a bída ruské opozice. Oslabuje ji Kreml i vzájemné spory
Varování před vnitřním nepřítelem i zkázou lidstva


Šojgu, podobně jako Sergej Lavrov, sice nesmí užívat svoje funkce pro agitaci, ale vyjádření „bez nás by se to či ono nepovedlo“, odkazuje na Jednotné Rusko sice jasně, ale ne otevřeně. Vedle drsného sibiřanství neopomene zdůraznit i tvrdost v postupu proti těm, kdo by „rozkládali zemi zevnitř“. Jindy zase mluví o tom, jak spolupracoval s lidmi jako Radovan Karadžič, Ratko Mladič či Slobodan Miloševič a jak si takovou spolupráci považoval, protože oni byli ti, kdo pochopili, že vnitřní rozvrat může zemi zničit. Šojgu sice nejmenoval, ale bylo jasné, že mluví hlavně o nesystémové opozici. Rozvrat společnosti, i přes jednadvacet let vlády Vladimira Putina, ať již jako premiéra či prezidenta, je pro něj stále problémem. A z jeho slov je patrné, že by jej řešil silově, spíše než nějakými demokratickými metodami.


V jiném vystoupení ministr obrany varoval před zkázou lidstva, které si žije nad poměry, zatímco k životu stačí zabít jednoho králíka. Samo o sobě by asi varování před přehnanou spotřebou nevybočovalo výrazně z řady, ale přeci jen, životní styl současného ruského vedení není zrovna pověstný skromností, ministra obrany nevyjímaje. Okamžitě se tak začaly objevovat fotografie jeho paláců, na které si reálně vydělat svojí prací ministra nemohl. Ale i v tomto případě se jednalo o publicitu. Dokonce i parodie na předvolební kampaň Jednotného Ruska ve stylu „Nechcete zkázu světa? Volte Jednotné Rusko!“ svým způsobem kampani pomáhají. Reálně ale zapadá do tematického celku „ekologie“, která začíná i v ruské společnosti výrazně rezonovat.
Kreml, nebo Sibiř?


Kolem nového vzestupu ministra obrany se vyrojilo mnoho spekulací i o jeho další budoucnosti. Po volbách očekávají pozorovatelé přesuny v mocenské struktuře. Část z nich tak tvrdí, že cílem Sergeje Šojgu je stát se jakýmsi místodržícím Sibiře, pokud by už tedy měl ze současného postu odejít. Navrhl pro tento účel úřad vicepremiéra a vznik státní korporace (podobně jako třeba Roskosmos). Zároveň se ale objevují i hlasy, že by právě Šojgu mohl být Putinovým nástupcem. Proti tomu ale mluví fakt, že Šojgu je sice mladší než ruský prezident, ale o pouhé tři roky. I když stále nemusí být definitivně rozhodnuto, jestli Putin na postu ruského prezidenta bude pokračovat, malý věkový rozdíl mezi oběma mluví spíše proti takové variantě. Navíc není vůbec jisté, že Vladimir Putin touží po tom, aby měl ještě v předtím, než řekne, že odstupuje (pokud to vůbec někdy nastane) určeného svého nástupce. Logika autoritativních režimů velí právě naopak, nikomu podobnou roli nepřičítat.


Nejpravděpodobnějším vysvětlením současné aktivity jsou tak volby, které Rusko v září čekají. Ačkoli je výsledek již v základní podobě hotový, přeci jen je stále nutné, aby realita výsledkům příliš neodporovala. Postava Sergeje Šojgu je ideální z toho pohledu, že jsou jeho drsné sibiřanství a schopnost žít ve skromnějších podmínkách přeci jen uvěřitelné, navíc pozice ministra obrany ho přímo předurčuje oslovení sílu preferující části voličstva. Nemusí tak příliš hrát, naopak výborně zapadá do celkové strategie výběru lídrů, o které jsme již na Info.cz psali.


celý článek: Ruský „ministr pro katastrofy“ spřádá nový plán. Vybuduje „království Sibiř“, nebo rovnou nahradí Putina? V ruské politice není Sergej Šojgu žádným nováčkem. Současný ministr obrany proslul hlavně na postu ministra pro zvláštní situace, který zastával od roku 1991 až do roku 2012. Objevoval se všude tam, kde se děla nějaká katastrofa a bylo nutné, aby někdo rázně zasáhl. Pro rodilého Sibiřana z Tuvy nemohlo jít o lepší reklamu. Krátké intermezzo na postu gubernátora Moskevské oblasti pro něj pak jen znamenalo přesun do jiné, mnohem důležitější funkce ministra obrany. Přestože je člověk na takové pozici ze samotné podstaty viditelný, v poslední době se Sergej Šojgu objevuje v ruském veřejném prostoru v daleko větší míře, než jak tomu bylo v minulých obdobích. Pozornost si Sergej Šojgu získává i za aktivity, které přímo nesouvisí s výkonem jeho funkce. Například v březnu tohoto roku se stal průvodcem Vladimira Putina během jeho návštěvy Sibiře. Pro Putina to nebyl první výlet, ostatně fotografie z divočiny jsou pro jeho macho styl typické. Média se sice zabývala tu cenou Putinova oděvu (vysoká, ale asi těžko lze čekat od ruského prezidenta oblečení z tržnice), tu zase švédským původem terénního vozidla (nakonec se zjistilo, že šlo o ruskou modernizaci prodávanou pod značkou GAZ), byť asi nejzajímavější byl Putinův jen velmi špatně předstíraný zájem o samorosty, které mu ruský ministr obrany předváděl. Ale ani to nic neměnilo na faktu, že Šojgu byl s prezidentem vidět. Sergej Šojgu je také jedním z pěti lídrů Jednotného Ruska pro volby do státní Dumy, s čímž ještě vzrostla jeho viditelnost. V poslední době se navíc představil jako umělec, jmenovitě malíř a tvůrce nábytku ze samorostů. Ačkoli asi těžko bude jeho výstava lámat rekordy v návštěvnosti, ukázat, že vedle drsného vojáka se v něm skrývá i poetičtější duše, není na škodu. Později přednesl plán na rozvoj Sibiře. A nijak se neomezoval, protože součástí plánu, jak osídlit Sibiř, bylo založení pěti měst s obyvatelstvem větším než půl milionu, a to již do roku 2030. Ta by se měla stát centry moderního průmyslu a technologií. Vrcholem celé ideje bylo, že právě na Sibiř by se přeneslo nové ruské hlavní město. Pochopitelně, plán vyvolal spoustu kritických komentářů, ale to hlavní, tedy zvýšení viditelnosti přinesl. Asi nejhůř na tom je premiér Michail Mišustin, který dostal za úkol od Vladimira Putina nápady ministra obrany přetavit v reálný plán. Lesk a bída ruské opozice. Oslabuje ji Kreml i vzájemné spory Varování před vnitřním nepřítelem i zkázou lidstva Šojgu, podobně jako Sergej Lavrov, sice nesmí užívat svoje funkce pro agitaci, ale vyjádření „bez nás by se to či ono nepovedlo“, odkazuje na Jednotné Rusko sice jasně, ale ne otevřeně. Vedle drsného sibiřanství neopomene zdůraznit i tvrdost v postupu proti těm, kdo by „rozkládali zemi zevnitř“. Jindy zase mluví o tom, jak spolupracoval s lidmi jako Radovan Karadžič, Ratko Mladič či Slobodan Miloševič a jak si takovou spolupráci považoval, protože oni byli ti, kdo pochopili, že vnitřní rozvrat může zemi zničit. Šojgu sice nejmenoval, ale bylo jasné, že mluví hlavně o nesystémové opozici. Rozvrat společnosti, i přes jednadvacet let vlády Vladimira Putina, ať již jako premiéra či prezidenta, je pro něj stále problémem. A z jeho slov je patrné, že by jej řešil silově, spíše než nějakými demokratickými metodami. V jiném vystoupení ministr obrany varoval před zkázou lidstva, které si žije nad poměry, zatímco k životu stačí zabít jednoho králíka. Samo o sobě by asi varování před přehnanou spotřebou nevybočovalo výrazně z řady, ale přeci jen, životní styl současného ruského vedení není zrovna pověstný skromností, ministra obrany nevyjímaje. Okamžitě se tak začaly objevovat fotografie jeho paláců, na které si reálně vydělat svojí prací ministra nemohl. Ale i v tomto případě se jednalo o publicitu. Dokonce i parodie na předvolební kampaň Jednotného Ruska ve stylu „Nechcete zkázu světa? Volte Jednotné Rusko!“ svým způsobem kampani pomáhají. Reálně ale zapadá do tematického celku „ekologie“, která začíná i v ruské společnosti výrazně rezonovat. Kreml, nebo Sibiř? Kolem nového vzestupu ministra obrany se vyrojilo mnoho spekulací i o jeho další budoucnosti. Po volbách očekávají pozorovatelé přesuny v mocenské struktuře. Část z nich tak tvrdí, že cílem Sergeje Šojgu je stát se jakýmsi místodržícím Sibiře, pokud by už tedy měl ze současného postu odejít. Navrhl pro tento účel úřad vicepremiéra a vznik státní korporace (podobně jako třeba Roskosmos). Zároveň se ale objevují i hlasy, že by právě Šojgu mohl být Putinovým nástupcem. Proti tomu ale mluví fakt, že Šojgu je sice mladší než ruský prezident, ale o pouhé tři roky. I když stále nemusí být definitivně rozhodnuto, jestli Putin na postu ruského prezidenta bude pokračovat, malý věkový rozdíl mezi oběma mluví spíše proti takové variantě. Navíc není vůbec jisté, že Vladimir Putin touží po tom, aby měl ještě v předtím, než řekne, že odstupuje (pokud to vůbec někdy nastane) určeného svého nástupce. Logika autoritativních režimů velí právě naopak, nikomu podobnou roli nepřičítat. Nejpravděpodobnějším vysvětlením současné aktivity jsou tak volby, které Rusko v září čekají. Ačkoli je výsledek již v základní podobě hotový, přeci jen je stále nutné, aby realita výsledkům příliš neodporovala. Postava Sergeje Šojgu je ideální z toho pohledu, že jsou jeho drsné sibiřanství a schopnost žít ve skromnějších podmínkách přeci jen uvěřitelné, navíc pozice ministra obrany ho přímo předurčuje oslovení sílu preferující části voličstva. Nemusí tak příliš hrát, naopak výborně zapadá do celkové strategie výběru lídrů, o které jsme již na Info.cz psali.
Upravené 31. 8. 2021 o 09:19

To , že se Sibiř po změně teplotního pásma stane lukrativní oblastí , je zřejmé už dnes . Panenská půda , snadný přístup k nalezištím čehokoliv , spousta stavebního materiálu , ne na betonové paneláky , ale na dřevěné generační domy , postavené na naše poměry na rozlehlém pozemku .
Co myslíte , která parazitická mafie se sem bude chtít natlačit a zachránit si tím krčky útěkem z oblastí planety , které sama dlouhodobě pomáhá zapalovat ?
Žádný Nový Zéland , ten už je pasé . Za takovou příležitost , jsou mezci naložení zlatem doslova za hubičku .


To , že se Sibiř po změně teplotního pásma stane lukrativní oblastí , je zřejmé už dnes . Panenská půda , snadný přístup k nalezištím čehokoliv , spousta stavebního materiálu , ne na betonové paneláky , ale na dřevěné generační domy , postavené na naše poměry na rozlehlém pozemku . Co myslíte , která parazitická mafie se sem bude chtít natlačit a zachránit si tím krčky útěkem z oblastí planety , které sama dlouhodobě pomáhá zapalovat ? Žádný Nový Zéland , ten už je pasé . Za takovou příležitost , jsou mezci naložení zlatem doslova za hubičku .

Připomínám (už se to řešilo na Vodě), že Sergej Šojgu je nositelem válečného kříže Řádu maltézských rytířů...


Připomínám (už se to řešilo na Vodě), že Sergej Šojgu je nositelem válečného kříže Řádu maltézských rytířů...

Sibiř po změně teplotního pásma stane lukrativní oblastí , je zřejmé už dnes

Pripominam:
Transportni uzel na Sibiri - nove letiste u Krasnojarska uz je v provozu
Транспортный узел в Сибири: связать Европу и Азию через Красноярск
http://www.ato.ru/content/transportnyy-uzel-v-sibiri-svyazat-evropu-i-aziyu-cherez-krasnoyarsk
«У Красноярска все козыри»: репортаж и мнения экспертов об открытии хаба «Аэрофлота» 31.5.2021
Krasnojarsk ma vsechny trumfy: reportaz a mineni expertu o otevreni hubu (uzlu) letiste
https://ngs24.ru/text/transport/2021/05/31/69943487/


[quote="pid:31385, uid:185"]Sibiř po změně teplotního pásma stane lukrativní oblastí , je zřejmé už dnes[/quote] Pripominam: Transportni uzel na Sibiri - nove letiste u Krasnojarska uz je v provozu Транспортный узел в Сибири: связать Европу и Азию через Красноярск http://www.ato.ru/content/transportnyy-uzel-v-sibiri-svyazat-evropu-i-aziyu-cherez-krasnoyarsk «У Красноярска все козыри»: репортаж и мнения экспертов об открытии хаба «Аэрофлота» 31.5.2021 Krasnojarsk ma vsechny trumfy: reportaz a mineni expertu o otevreni hubu (uzlu) letiste https://ngs24.ru/text/transport/2021/05/31/69943487/
Upravené 31. 8. 2021 o 12:41

Pjakin teď na Šojgu poměrně vrčí...


v ktorom dieli?


[quote="pid:31347, uid:372"]Pjakin teď na Šojgu poměrně vrčí...[/quote] v ktorom dieli?

Vlaková stanica tam vypadá ako keby ste vstúpili do nejakého súkromného klubu.
https://youtu.be/7AbElANre9I?t=66


Asi sa začnem učiť po rusky. smile


Vlaková stanica tam vypadá ako keby ste vstúpili do nejakého súkromného klubu. https://youtu.be/7AbElANre9I?t=66 Asi sa začnem učiť po rusky. :D

Ti naši analytici prostě nemohou pochopit, že někdo pracuje podle jiné koncepce s přihlédnutím k té stávající, kterou zatím není možné zvrátit. Tj. že má pozitivní program, skutečně, že mu nejde jen o to, jak se tomu druhému vyšplhat po zádech výš. Možná by měli do té své analýzy zahrnout například pokrok v ruské armádě, který je absolutně bezprecedentní, nějak jsem to tam nikde nezahlédla? Přitom melou o ministrovi obrany!
Zde v krátkosti info:
https://www.youtube.com/watch?v=QIWyzVYBr_s


A ty kecy o nějakém machu. A co by chtěli, aby se Putin zabalil do duhové vlajky a nechal si udělat make up? Ať pěkně proberou jeho poslání o nových zbraních, kterému se Západ smál, než mu do pár let spadla brada!


Šojgu byl v zatraceně důležitých funkcích, na ministerstvech, která předvedla výrazný posun kupředu, na kterých se drží ruský stát. A oni ho hodnotí jako nějakou připitomělou politickou figurku, které snad jde o politickou kariéru.


Já už níže psala, že myslím, že Šojgu se opět po delší době vrátil do politiky proto, aby z nejsilnější politické strany udělal funkční řídící nástroj viz zde


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3373/šojgu-o-plánech-do-budoucna-a-potřebě-podpory


Ovšem nelze ho brát, stejně jako Putina, jako vykupitele. Lidé musí sami podporovat tendence a procesy, které jsou pro ně přínosné a nedívat se na vrcholné politiky jako na seriál na pokračování. Je zapotřebí vytvářet jim mantinely, ve kterých se mohou pohybovat a posunovat je směrem k lidem... To platí i pro Šojgu. On, stejně jako jiní, může udělat jen to, co mu ti dole umožní/nebo co dopustí.


Ti naši analytici prostě nemohou pochopit, že někdo pracuje podle jiné koncepce s přihlédnutím k té stávající, kterou zatím není možné zvrátit. Tj. že má pozitivní program, skutečně, že mu nejde jen o to, jak se tomu druhému vyšplhat po zádech výš. Možná by měli do té své analýzy zahrnout například pokrok v ruské armádě, který je absolutně bezprecedentní, nějak jsem to tam nikde nezahlédla? Přitom melou o ministrovi obrany! Zde v krátkosti info: https://www.youtube.com/watch?v=QIWyzVYBr_s A ty kecy o nějakém machu. A co by chtěli, aby se Putin zabalil do duhové vlajky a nechal si udělat make up? Ať pěkně proberou jeho poslání o nových zbraních, kterému se Západ smál, než mu do pár let spadla brada! Šojgu byl v zatraceně důležitých funkcích, na ministerstvech, která předvedla výrazný posun kupředu, na kterých se drží ruský stát. A oni ho hodnotí jako nějakou připitomělou politickou figurku, které snad jde o politickou kariéru. Já už níže psala, že myslím, že Šojgu se opět po delší době vrátil do politiky proto, aby z nejsilnější politické strany udělal funkční řídící nástroj viz zde https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3373/šojgu-o-plánech-do-budoucna-a-potřebě-podpory Ovšem nelze ho brát, stejně jako Putina, jako vykupitele. Lidé musí sami podporovat tendence a procesy, které jsou pro ně přínosné a nedívat se na vrcholné politiky jako na seriál na pokračování. Je zapotřebí vytvářet jim mantinely, ve kterých se mohou pohybovat a posunovat je směrem k lidem... To platí i pro Šojgu. On, stejně jako jiní, může udělat jen to, co mu ti dole umožní/nebo co dopustí.

v ktorom dieli?


Poprvé 16.8. komentoval výrok Šojgu, že ve společnosti probíhá rozklad.
"Velmi dobrý projev,
o tom žádná.
A co proti tomu dělá ministerstvo obrany?"


"Šubenkov i Lasickenova naopak soutěžili výlučně jen pod bílou vlajkou.
Tenkrát to ještě lidé vnímali
radikálně, lidi to pohoršovalo.
Ale vždyť to přece jsou vojáci z povolání!
Jak se k tomu postavilo ministerstvo obrany?
Potrestalo je snad? Sebralo jim financování? Vůbec ne! Naopak jim zvedlo hodnosti.
Celou tu dobu mezi olympiádami soutěžili
pod bílou vlajkou a byli to prý sportovci Ruska,
na které se máme orientovat.
Oslavovali je.
Ministerstvo obrany je neustále povyšovalo,
vyplácelo jim prémie, zajišťovalo podmínky.
To znamená, že tak ministerstvo obrany
pracovalo na rozvoji vlasovské ideologie,
na podrývání ruské suverenity,
na vlasovštině."


"Tak proč ministerstvo obrany
podporuje pravý opak?
Ministerstvo obrany podporuje vlastizradu!
Ta ideologická kampaň probíhající přes Hvězdu je také vlastizradou!
A potom se divíme, jak může docházet
k rozkladu naší společnosti?"


Podruhé, nepřímo a opět skrze sportovce 23.8.


"A problémem jen bylo, kolik je toho takříkajíc shnilého ve státě dánském, na ministerstvu obrany,
kde určití generálové musí dohlížet na to,
aby armádní důstojníci byli ruskými vlastenci.
A jestliže Šubenkov nebo Lasickenova nejsou vlastenci, tak co dělají v armádě?
Koho chtějí bránit?"


[quote="pid:31453, uid:252"]v ktorom dieli?[/quote] Poprvé 16.8. komentoval výrok Šojgu, že ve společnosti probíhá rozklad. "Velmi dobrý projev, o tom žádná. A co proti tomu dělá ministerstvo obrany?" "Šubenkov i Lasickenova naopak soutěžili výlučně jen pod bílou vlajkou. Tenkrát to ještě lidé vnímali radikálně, lidi to pohoršovalo. Ale vždyť to přece jsou vojáci z povolání! Jak se k tomu postavilo ministerstvo obrany? Potrestalo je snad? Sebralo jim financování? Vůbec ne! Naopak jim zvedlo hodnosti. Celou tu dobu mezi olympiádami soutěžili pod bílou vlajkou a byli to prý sportovci Ruska, na které se máme orientovat. Oslavovali je. Ministerstvo obrany je neustále povyšovalo, vyplácelo jim prémie, zajišťovalo podmínky. To znamená, že tak ministerstvo obrany pracovalo na rozvoji vlasovské ideologie, na podrývání ruské suverenity, na vlasovštině." "Tak proč ministerstvo obrany podporuje pravý opak? Ministerstvo obrany podporuje vlastizradu! Ta ideologická kampaň probíhající přes Hvězdu je také vlastizradou! A potom se divíme, jak může docházet k rozkladu naší společnosti?" Podruhé, nepřímo a opět skrze sportovce 23.8. "A problémem jen bylo, kolik je toho takříkajíc shnilého ve státě dánském, na ministerstvu obrany, kde určití generálové musí dohlížet na to, aby armádní důstojníci byli ruskými vlastenci. A jestliže Šubenkov nebo Lasickenova nejsou vlastenci, tak co dělají v armádě? Koho chtějí bránit?"
Upravené 31. 8. 2021 o 18:51

Poprvé 16.8. komentoval výrok Šojgu, že ve společnosti probíhá rozklad.


Malinkatá analogie: Putin - Stalin, Šojgu - Žukov


O Žukovovi nepochybuje Pjakin, že bojoval za Rusko. Ale Žukov měl jinou davo-elitární představu o Rusku oproti "bolševické" společnosti budované Stalinem. Vojáci pro něj bylo roští, aby vzplál oheň útoku. Jeho velení mělo zbytečné ztráty, za které by se musel nakonec Stalinovi zodpovídat, proto se minimálně díval jinam (jestli to přímo nepodporoval), když nastal převrat na čele s Chruščovem.


[quote="pid:31475, uid:372"]Poprvé 16.8. komentoval výrok Šojgu, že ve společnosti probíhá rozklad.[/quote] Malinkatá analogie: Putin - Stalin, Šojgu - Žukov O Žukovovi nepochybuje Pjakin, že bojoval za Rusko. Ale Žukov měl jinou davo-elitární představu o Rusku oproti "bolševické" společnosti budované Stalinem. Vojáci pro něj bylo roští, aby vzplál oheň útoku. Jeho velení mělo zbytečné ztráty, za které by se musel nakonec Stalinovi zodpovídat, proto se minimálně díval jinam (jestli to přímo nepodporoval), když nastal převrat na čele s Chruščovem.

Stačí si uvedomiť jednu vec: Š ojgu nie je Slovan! Ak niekomu nedošlo aký to má dopad, je zbytočné vysvetľovanie.


Stačí si uvedomiť jednu vec: Š ojgu nie je Slovan! Ak niekomu nedošlo aký to má dopad, je zbytočné vysvetľovanie.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Poprvé 16.8. komentoval výrok Šojgu, že ve společnosti probíhá rozklad.


z tohto citatu nevidim ziadnu kritiku na osobu Sojgu, ale na min. obrany.


na ministerstvu obrany,
kde určití generálové musí dohlížet na to,
aby armádní důstojníci byli ruskými vlastenci.


co ich chce k tomu Pjakin prinutit, aby tlieskali ako marxisti na prejave Stalina a popri tom planovali ako ho zosadit? nech sa len pekne odhalia, hlavne ti generali. Sojgu tiez nie je vsemocny a nevsimol som si ze by pokladal v niecom miny. Mimochodom clenom maltezskych rytierov je aj Carnogursky.


[quote="pid:31475, uid:372"]Poprvé 16.8. komentoval výrok Šojgu, že ve společnosti probíhá rozklad.[/quote] z tohto citatu nevidim ziadnu kritiku na osobu Sojgu, ale na min. obrany. [quote="pid:31475, uid:372"]na ministerstvu obrany, kde určití generálové musí dohlížet na to, aby armádní důstojníci byli ruskými vlastenci.[/quote] co ich chce k tomu Pjakin prinutit, aby tlieskali ako marxisti na prejave Stalina a popri tom planovali ako ho zosadit? nech sa len pekne odhalia, hlavne ti generali. Sojgu tiez nie je vsemocny a nevsimol som si ze by pokladal v niecom miny. Mimochodom clenom maltezskych rytierov je aj Carnogursky.

z tohto citatu nevidim ziadnu kritiku na osobu Sojgu, ale na min. obrany.


Vidím obojí. V podstatě říká: mluvíš hezky, ale podívej se na ten bordel, kterýmu šéfuješ.


[quote="pid:31644, uid:252"]z tohto citatu nevidim ziadnu kritiku na osobu Sojgu, ale na min. obrany.[/quote] Vidím obojí. V podstatě říká: mluvíš hezky, ale podívej se na ten bordel, kterýmu šéfuješ.
Upravené 1. 9. 2021 o 22:04

Já myslím, že v Rusku konečně začali pracovat i na vyšších prioritách. Vyhostili toho komika, který znevažoval Rusy. Podle mne teď začnou vytahovat na světlo tu pátou kolonu a postupně odsekávat financování (i v návaznosti na další strmý pád páníčka v podobě USA). Ani nevím, jak to dopadlo s tím zařazením kanálu Dožď mezi zahraniční agenty. Prošlo to? A jaký to bude mít dopad na financování, myslím, že ho financoval Gazprom... Prostě boj probíhá. A co se týče Pjakina. Co chcete? Aby každého hladil po hlavičce, nebo jim pomáhal tvořit informační pole pro tyto kroky? On přece plní úplně jinou funkci než Šojgu a Putin. On jim vytváří pole pro provedení manévru, a to se provádí i za pomoci KRITIKY.


Šojgu nemůže být pátou kolonou, sedí-li na tak důležitém fleku, jako je ministerstvo obrany. Fakticky mu kdysi Pjakin jen vyčítal, že sklidil veškerou slávu za práci, kterou před ním rozběhl ten předchozí ministr Serjukov. Tj. že se Serdjukovovi nedostalo uznání, jaké by si zasloužil za odvedenou práci v těžších podmínkách, než už potom měl Šojgu. To nic nemění na tom, že v rámci možností podle mne i Šojgu dělá, co může. Ovšem sláva může vstoupit do hlavy každému. Je třeba proto být neustále ve střehu.


Já myslím, že v Rusku konečně začali pracovat i na vyšších prioritách. Vyhostili toho komika, který znevažoval Rusy. Podle mne teď začnou vytahovat na světlo tu pátou kolonu a postupně odsekávat financování (i v návaznosti na další strmý pád páníčka v podobě USA). Ani nevím, jak to dopadlo s tím zařazením kanálu Dožď mezi zahraniční agenty. Prošlo to? A jaký to bude mít dopad na financování, myslím, že ho financoval Gazprom... Prostě boj probíhá. A co se týče Pjakina. Co chcete? Aby každého hladil po hlavičce, nebo jim pomáhal tvořit informační pole pro tyto kroky? On přece plní úplně jinou funkci než Šojgu a Putin. On jim vytváří pole pro provedení manévru, a to se provádí i za pomoci KRITIKY. Šojgu nemůže být pátou kolonou, sedí-li na tak důležitém fleku, jako je ministerstvo obrany. Fakticky mu kdysi Pjakin jen vyčítal, že sklidil veškerou slávu za práci, kterou před ním rozběhl ten předchozí ministr Serjukov. Tj. že se Serdjukovovi nedostalo uznání, jaké by si zasloužil za odvedenou práci v těžších podmínkách, než už potom měl Šojgu. To nic nemění na tom, že v rámci možností podle mne i Šojgu dělá, co může. Ovšem sláva může vstoupit do hlavy každému. Je třeba proto být neustále ve střehu.

On jim vytváří pole pro provedení manévru, a to se provádí i za pomoci KRITIKY.


Možná to lze chápat jako "je čas začít uklízet".


[quote="pid:31682, uid:125"]On jim vytváří pole pro provedení manévru, a to se provádí i za pomoci KRITIKY.[/quote] Možná to lze chápat jako "je čas začít uklízet".
1.46k
16
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept