Zahraničná politika
Šojgu o plánech do budoucna a potřebě podpory...

Vystoupení Šojgu, a jak já ho přečetla: Sázím na Putina, se kterým jsme, když byl předsedou vlády ( 2008 ), sestavili program, který jsme také úspěšně dotáhli do konce a proč nám to vyšlo? Měli jsme "vládnoucí stranu", o kterou jsme se mohli opřít a prosadit i "nepopulární opatření" (zde nemyslím jen pro lidi, ale především pro oligarchy). Už tehdy jsme přijali řadu opatření na rozvoj výroby uvnitř státu. Teď se obrací na lidi: "Sestavili jsme program rozvoje, potřebujeme mít vládnoucí stranu (řídící strukturu), která ho dokáže prosadit a proto potřebujeme vyhrát. A abychom vám zde planě neslibovali před volbami, tak navrhuji (slibuji), že budeme pořádat sjezd strany každý rok a zodpovídat se vám, lidem z jeho plnění! Výzva, aby lidé volili Jednotné Rusko, protože na něj se sází jako na řídící strukturu, které pokud možno nemá nikdo házet klacky pod nohy (v podobě koalic a tahanic mezi nimi). Přitom tam byl i odkaz na sovětskou dobu, kdy byl jeden závod schopen vyrábět jeden vrtulník denně! Nemyslím, že ten odkaz byl náhoda.


https://www.youtube.com/watch?v=0bh6-mAwU18


Co myslíte?


Vystoupení Šojgu, a jak já ho přečetla: Sázím na Putina, se kterým jsme, když byl předsedou vlády ( 2008 ), sestavili program, který jsme také úspěšně dotáhli do konce a proč nám to vyšlo? Měli jsme "vládnoucí stranu", o kterou jsme se mohli opřít a prosadit i "nepopulární opatření" (zde nemyslím jen pro lidi, ale především pro oligarchy). Už tehdy jsme přijali řadu opatření na rozvoj výroby uvnitř státu. Teď se obrací na lidi: "Sestavili jsme program rozvoje, potřebujeme mít vládnoucí stranu (řídící strukturu), která ho dokáže prosadit a proto potřebujeme vyhrát. A abychom vám zde planě neslibovali před volbami, tak navrhuji (slibuji), že budeme pořádat sjezd strany každý rok a zodpovídat se vám, lidem z jeho plnění! Výzva, aby lidé volili Jednotné Rusko, protože na něj se sází jako na řídící strukturu, které pokud možno nemá nikdo házet klacky pod nohy (v podobě koalic a tahanic mezi nimi). Přitom tam byl i odkaz na sovětskou dobu, kdy byl jeden závod schopen vyrábět jeden vrtulník denně! Nemyslím, že ten odkaz byl náhoda. https://www.youtube.com/watch?v=0bh6-mAwU18 Co myslíte?
Upravené 29. 8. 2021 o 20:50

Jednotné Rusko je v současné době cosi, co připomíná Babišovo ANO před čtyřmi lety. Jakýsi střed ,bez výrazné profilace a se spoustou zájmových ekonomických i regionálních frakcí. Takovéto nástroje se vyrábějí a vytahují na scénu vždy, když je potřebné vytvořit silný a stabilizovaný voličský mejnstrím , aby mohly být provedený v zákulisí určité zásadní posuny a ty se neodehrávaly v prostředí politických parlamentních koaličních bitev. V Rusku nazrála doba k zásadnímu obratu (buď anebo) a sázka na JR může být se skřípějícími zuby "sázka na jistotu". Nikde není řečeno, že do Dumy vlezou přes JR samí Medvědi,Holíci a Nablij-u Leny.Může dojít k pravému opaku.
Objevily se poměrně výrazná seskupení s výraznými tvářemi, které zcela otevřeně hovoří o návratu socializmu (Starikov,Chazin,Vasserman atd), ale tyto nemají evidentně plošnou základnu po celém Rusku.Při šikovné řídící politice může jít o ledoborce, prolamující ledy pro následnou flotilu.
Zajímavé je angažmá Šojgu , on má uvnitř Ruska potřebné renomé-to siloviki vždy měli. A právě tohle je pro mě zajímavé. Jednotné Rusko a silové struktury. To je jasný signál ven .


Jednotné Rusko je v současné době cosi, co připomíná Babišovo ANO před čtyřmi lety. Jakýsi střed ,bez výrazné profilace a se spoustou zájmových ekonomických i regionálních frakcí. Takovéto nástroje se vyrábějí a vytahují na scénu vždy, když je potřebné vytvořit silný a stabilizovaný voličský mejnstrím , aby mohly být provedený v zákulisí určité zásadní posuny a ty se neodehrávaly v prostředí politických parlamentních koaličních bitev. V Rusku nazrála doba k zásadnímu obratu (buď anebo) a sázka na JR může být se skřípějícími zuby "sázka na jistotu". Nikde není řečeno, že do Dumy vlezou přes JR samí Medvědi,Holíci a Nablij-u Leny.Může dojít k pravému opaku. Objevily se poměrně výrazná seskupení s výraznými tvářemi, které zcela otevřeně hovoří o návratu socializmu (Starikov,Chazin,Vasserman atd), ale tyto nemají evidentně plošnou základnu po celém Rusku.Při šikovné řídící politice může jít o ledoborce, prolamující ledy pro následnou flotilu. Zajímavé je angažmá Šojgu , on má uvnitř Ruska potřebné renomé-to siloviki vždy měli. A právě tohle je pro mě zajímavé. Jednotné Rusko a silové struktury. To je jasný signál ven .

A ještě jednou Šojgu, rozhovor se Solovjovem od 1:21:30 celý velmi zajímavý, a když na konci povídal o stavbě toho chrámu, musím říci, že jsem měla slzy v očích...


První video:


https://rupolitshow.ru/voskresnyj-vecher-s-vladimirom-solovevym-29-08-2021.html


A ještě jednou Šojgu, rozhovor se Solovjovem od 1:21:30 celý velmi zajímavý, a když na konci povídal o stavbě toho chrámu, musím říci, že jsem měla slzy v očích... První video: https://rupolitshow.ru/voskresnyj-vecher-s-vladimirom-solovevym-29-08-2021.html

Zajímavé je angažmá Šojgu
Já si uvědomil, že jsem ministra Šojgu snad ani ještě neviděl v civilním obleku. Trochu zvláštní. Šojgu vlastně ani není klasickým vojenským funkcionářem, který prošel vojenskými školami. Vystudovat technickou univerzitu v Krasnojarsku. Možná v JR signalizuje, že snahy o politickou destabilizaci budou mít co do činění se siloviky.


[quote="pid:31189, uid:57"]Zajímavé je angažmá Šojgu[/quote] Já si uvědomil, že jsem ministra Šojgu snad ani ještě neviděl v civilním obleku. Trochu zvláštní. Šojgu vlastně ani není klasickým vojenským funkcionářem, který prošel vojenskými školami. Vystudovat technickou univerzitu v Krasnojarsku. Možná v JR signalizuje, že snahy o politickou destabilizaci budou mít co do činění se siloviky.

Přesně na tohle jsem narážel. Podobný proces běží už několik let ve vedení Číny, kde na sebe trvale narážejí dvě síly :


  • ekonomická složka - komsomolci - napojená na "globalisty"(podle Panarinova vidění , ve skutečnost nástroj skutečných globalistů podle VVPj, i Chazin je takto registruje-podle něj ultraglobalisté)
  • silová a hlavně ideologická složka (Si a jeho frakce)Je to vlastně souboj o směrování státnosti na 4. až 1. prioritě, i když tam roli nástroje hraje stále velmi i silová 6.prioritaV Rusku nazrál podobný stav věcí , kdy se ve skutečnosti také bojuje o 1.prioritu, ale liberálové mají zatím sílu na tej 4.prioritě a konceptuálové pracují intenzivně na těch vyšších 3. až.1.prioritě . Ale zdá se, že právě Šojgu je veřejným markantem toho, že 6.priorita je jištěna. To v Rusku byl vždy klíč. Známý výrok "Rusko má jen dva JISTÉ spojence = armádu a flot.."Řekl bych, že právě Šojgu (Maltézští rytíři) je tím nutným můstkem pro koordinaci práce s globalisty. Je to vidět z toho, že i VVP dává najevo, kdo je jeho pravá ruka ( a asi tandemista).Pro ideologické puristy : akceptace situční spolupráce s globálními hráči (jestli je nazveme GP-to je úplně buřt) není projevem slabosti ruské globální práce. Naopak,jenom břídil a říídící analfabet utrácí energii ve sporu tam, kde je dobré ji ušetřit kooperací a ušetřenou použít jinde. Ostatně - i Pjakin to ve svém legendárním videu o struktuře globálních elit velmi trefně popsal"Kde neprojde armáda, může projít oslík naložený pytlemi zlaťáků". A já si to dovolím ještě doupravit : v těch pytlích nemusí být vždy jen zlaťáky...

Přesně na tohle jsem narážel. Podobný proces běží už několik let ve vedení Číny, kde na sebe trvale narážejí dvě síly : - ekonomická složka - komsomolci - napojená na "globalisty"(podle Panarinova vidění , ve skutečnost nástroj skutečných globalistů podle VVPj, i Chazin je takto registruje-podle něj ultraglobalisté) - silová a hlavně ideologická složka (Si a jeho frakce) Je to vlastně souboj o směrování státnosti na 4. až 1. prioritě, i když tam roli nástroje hraje stále velmi i silová 6.priorita V Rusku nazrál podobný stav věcí , kdy se ve skutečnosti také bojuje o 1.prioritu, ale liberálové mají zatím sílu na tej 4.prioritě a konceptuálové pracují intenzivně na těch vyšších 3. až.1.prioritě . Ale zdá se, že právě Šojgu je veřejným markantem toho, že 6.priorita je jištěna. To v Rusku byl vždy klíč. Známý výrok "Rusko má jen dva JISTÉ spojence = armádu a flot.." Řekl bych, že právě Šojgu (Maltézští rytíři) je tím nutným můstkem pro koordinaci práce s globalisty. Je to vidět z toho, že i VVP dává najevo, kdo je jeho pravá ruka ( a asi tandemista). Pro ideologické puristy : akceptace situční spolupráce s globálními hráči (jestli je nazveme GP-to je úplně buřt) není projevem slabosti ruské globální práce. Naopak,jenom břídil a říídící analfabet utrácí energii ve sporu tam, kde je dobré ji ušetřit kooperací a ušetřenou použít jinde. Ostatně - i Pjakin to ve svém legendárním videu o struktuře globálních elit velmi trefně popsal "Kde neprojde armáda, může projít oslík naložený pytlemi zlaťáků". A já si to dovolím ještě doupravit : v těch pytlích nemusí být vždy jen zlaťáky...

Řekl bych, že právě Šojgu (Maltézští rytíři)


On je Maltézský rytíř?


[quote="pid:31205, uid:57"]Řekl bych, že právě Šojgu (Maltézští rytíři)[/quote] On je Maltézský rytíř?

https://zlobnig.livejournal.com/412389.html


Tedy, přiznám se, že jsem poněkud zmaten. Nějak mi to koliduje s dosavadní představou Šojgu...


[quote="pid:31310, uid:125"]https://zlobnig.livejournal.com/412389.html[/quote] Tedy, přiznám se, že jsem poněkud zmaten. Nějak mi to koliduje s dosavadní představou Šojgu...

maltézský řád je podřízen přímo papeži takže je jasné kdo v rusku reálně vládne


maltézský řád je podřízen přímo papeži takže je jasné kdo v rusku reálně vládne

jsem poněkud zmaten

Maltezský řád (Svrchovaný vojenský Řád svatého Jana, Jeruzaléma, Rhodosu a Malty)
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD
... i Suvorov je maltezsky rytir.


[quote="pid:31313, uid:372"]jsem poněkud zmaten[/quote] Maltezský řád (Svrchovaný vojenský Řád svatého Jana, Jeruzaléma, Rhodosu a Malty) https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD ... i Suvorov je maltezsky rytir.
Upravené 30. 8. 2021 o 19:19

Když vezmeme, které ruské panovníky západní historiografie vyzdvihuje, a které zatracuje a uvážíme za koho a proti komu Suvorov bojoval, dojdeme k závěru, že to byl asi taky pěkný "lumen"....


Když vezmeme, které ruské panovníky západní historiografie vyzdvihuje, a které zatracuje a uvážíme za koho a proti komu Suvorov bojoval, dojdeme k závěru, že to byl asi taky pěkný "lumen"....
1.31k
10
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept