Zahraničná politika
Madarsko

Maďari zaskočili svet. Celkom vážne hovoria o vystúpení z EÚ


Proces zacaty


[quote="pid:30805, uid:78"]Maďari zaskočili svet. Celkom vážne hovoria o vystúpení z EÚ[/quote] Proces zacaty

Maďarsko očakáva, že JE Paks-2 začne fungovať v rokoch 2028-2029


Podľa šéfa maďarského ministerstva zahraničných vecí je jadrová energia „čistým, bezpečným, lacným a ekologickým“ zdrojom energie.


„Spolu s Rosatomom staviame druhú jadrovú elektráreň v Maďarsku, ktorá by mala byť spustená do prevádzky v rokoch 2028-2029,“ povedal Siyjarto. Poznamenal, že to krajine umožní do roku 2030 „dosiahnuť ciele“ zníženia emisií uhlíka zakotvených v európskom klimatickom zákone.


V súčasnosti JE Paks postavená podľa sovietskeho projektu prevádzkuje štyri energetické bloky s reaktormi VVER-440. Maďarský parlament v roku 2009 schválil výstavbu dvoch nových energetických blokov v jadrovej elektrárni. V decembri 2014 Rosatom a maďarská spoločnosť MVM podpísali zmluvu na výstavbu nových blokov stanice. Na JE Paks-2 sa plánuje výstavba dvoch blokov (č. 5 a č. 6) s reaktormi VVER-1200.


https://tass.ru/ekonomika/12492365


Maďarský minister zahraničných vecí: Nord Stream 2 pomôže zaistiť energetickú bezpečnosť EÚ


Peter Siyjarto poukázal na to, že rusko-maďarská spolupráca v energetickom sektore významne prispieva k zaisteniu energetickej bezpečnosti Maďarska.
OSN, 23. september. / TASS /. Plynovod Nord Stream 2 významne prispeje k zaisteniu energetickej bezpečnosti EÚ z dlhodobého hľadiska. V rozhovore pre TASS to uviedol minister zahraničných vecí a zahraničných ekonomických vzťahov Maďarska Peter Siyjarto.


„Rusko-maďarská energetická spolupráca významne prispieva k energetickej bezpečnosti Maďarska a som presvedčený, že nové vybudované plynovody, konkrétne Nord Stream 2 a South Stream, sú príspevkom k dlhodobej bezpečnosti a stabilite dodávky plynu pre celú Európsku úniu, “povedal.


Nord Stream 2 pozostáva z dvoch potrubí s celkovou kapacitou 55 miliárd metrov kubických. m za rok, ktoré vedú od pobrežia Ruska cez Baltské more do Nemecka. Práce na programe Nord Stream 2 boli v decembri 2019 pozastavené po tom, čo švajčiarsky Allseas upustil od kladenia potrubí kvôli hrozbe sankcií USA. Od decembra 2020 bola výstavba plynovodu obnovená a úplne dokončená ráno 10. septembra 2021. Uvedenie plynovodu do prevádzky je naplánované na koniec tohto roka. Gazprom oznámil, že tento rok by bolo možné dodať plynovodom Nord Stream 2 5,6 miliardy kubických metrov plynu. m plynu.


https://tass.ru/ekonomika/12492505


Maďarsko očakáva, že JE Paks-2 začne fungovať v rokoch 2028-2029 ---------------------------------------------------------------- Podľa šéfa maďarského ministerstva zahraničných vecí je jadrová energia „čistým, bezpečným, lacným a ekologickým“ zdrojom energie. „Spolu s Rosatomom staviame druhú jadrovú elektráreň v Maďarsku, ktorá by mala byť spustená do prevádzky v rokoch 2028-2029,“ povedal Siyjarto. Poznamenal, že to krajine umožní do roku 2030 „dosiahnuť ciele“ zníženia emisií uhlíka zakotvených v európskom klimatickom zákone. V súčasnosti JE Paks postavená podľa sovietskeho projektu prevádzkuje štyri energetické bloky s reaktormi VVER-440. Maďarský parlament v roku 2009 schválil výstavbu dvoch nových energetických blokov v jadrovej elektrárni. V decembri 2014 Rosatom a maďarská spoločnosť MVM podpísali zmluvu na výstavbu nových blokov stanice. Na JE Paks-2 sa plánuje výstavba dvoch blokov (č. 5 a č. 6) s reaktormi VVER-1200. https://tass.ru/ekonomika/12492365 Maďarský minister zahraničných vecí: Nord Stream 2 pomôže zaistiť energetickú bezpečnosť EÚ ------------------------------------------------------------------------------------------- Peter Siyjarto poukázal na to, že rusko-maďarská spolupráca v energetickom sektore významne prispieva k zaisteniu energetickej bezpečnosti Maďarska. OSN, 23. september. / TASS /. Plynovod Nord Stream 2 významne prispeje k zaisteniu energetickej bezpečnosti EÚ z dlhodobého hľadiska. V rozhovore pre TASS to uviedol minister zahraničných vecí a zahraničných ekonomických vzťahov Maďarska Peter Siyjarto. „Rusko-maďarská energetická spolupráca významne prispieva k energetickej bezpečnosti Maďarska a som presvedčený, že nové vybudované plynovody, konkrétne Nord Stream 2 a South Stream, sú príspevkom k dlhodobej bezpečnosti a stabilite dodávky plynu pre celú Európsku úniu, “povedal. Nord Stream 2 pozostáva z dvoch potrubí s celkovou kapacitou 55 miliárd metrov kubických. m za rok, ktoré vedú od pobrežia Ruska cez Baltské more do Nemecka. Práce na programe Nord Stream 2 boli v decembri 2019 pozastavené po tom, čo švajčiarsky Allseas upustil od kladenia potrubí kvôli hrozbe sankcií USA. Od decembra 2020 bola výstavba plynovodu obnovená a úplne dokončená ráno 10. septembra 2021. Uvedenie plynovodu do prevádzky je naplánované na koniec tohto roka. Gazprom oznámil, že tento rok by bolo možné dodať plynovodom Nord Stream 2 5,6 miliardy kubických metrov plynu. m plynu. https://tass.ru/ekonomika/12492505
Upravené 24. 9. 2021 o 12:03

Tady je příležitost pro rozvíjení spolupráce v našem regionu. I VVPj ji Čechům a Slovákům "po lopatě" vyložil.


Tady je příležitost pro rozvíjení spolupráce v našem regionu. I VVPj ji Čechům a Slovákům "po lopatě" vyložil.

Tady je příležitost pro rozvíjení spolupráce v našem regionu. I VVPj ji Čechům a Slovákům "po lopatě" vyložil.


A "B" je, že našu suverenitu Havel a Dzurinda predal za babku...


[quote="pid:34520, uid:177"]Tady je příležitost pro rozvíjení spolupráce v našem regionu. I VVPj ji Čechům a Slovákům "po lopatě" vyložil.[/quote] A "B" je, že našu suverenitu Havel a Dzurinda predal za babku...

Moderátor

794
4
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept