Egregoriálno-matričné riadenie
Ve věku 38 let zemřel největší Obamův fanoušek. Měřil 234 centimetrů

Ve věku 38 let zemřel v pátek po srdečním selhání Igor Vovkovinsky, Ukrajinec částečně žijící ve Spojených státech, který se stal držitelem titulu nejvyššího člověka v USA. Měřil 234,5 centimetru. V roce 2009 si ho všiml i bývalý americký prezident Barack Obama, jehož byl Vovkovinsky fanouškem.


Do Spojených států se dostal Vovkovinsky jako sedmileté dítě v roce 1989 a už tehdy měřil dva metry. Lékaři na Ukrajině ho odmítli operovat, pomoci se mu tak dostalo na Klinice Mayo v Minnesotě. Nádor tlačil na jeho podvěsek mozkový, jenž vylučoval nadměrné množství růstového hormonu.


Na Ukrajině byl Vovkovinsky celebritou, i když podle slov jeho bratra by mnohem raději žil normální život. V roce 2013 se objevil na pódiu během Eurovize, kdy v náručí přinesl ukrajinskou zpěvačku.


Při předvolební kampani Baracka Obamy v roce 2009 neunikl pozornosti, když si oblékl tričko s nápisem „World´s Biggest Obama Supporter” (největší Obamův fanoušek na světě). Guinnessova kniha rekordů jej později oficiálně uznala jako nejvyššího člověka v USA.


„Obr s dobrým srdcem” trpěl dlouhodobě zdravotními problémy, zejména vysokým krevním tlakem a cukrovkou. Už před dvěma lety sám Vovkovinsky informoval o špatném zdravotním stavu svoje fanoušky na internetu.


O smrti svého syna informovala na Facebooku matka Světlana, která uvedla, že Vovkovinsky zemřel na srdeční selhání. „Jeho bratr s ním byl až do konce,” uvedla.


Nejvyšším mužem světa zůstává osmatřicetiletý Turek Sultan Kösen, který měří 251 centimetrů.
https://www.novinky.cz/muzi/clanek/zemrel-nejvetsi-obamuv-fanousek-meril-234-centimetru-40369953


**Ve věku 38 let zemřel** v pátek po srdečním selhání Igor Vovkovinsky, Ukrajinec částečně žijící ve Spojených státech, který se stal držitelem titulu nejvyššího člověka v USA. Měřil 234,5 centimetru. V roce 2009 si ho všiml i bývalý americký prezident Barack Obama, jehož byl Vovkovinsky fanouškem. Do Spojených států se dostal Vovkovinsky jako sedmileté dítě v roce 1989 a už tehdy měřil dva metry. Lékaři na Ukrajině ho odmítli operovat, pomoci se mu tak dostalo na Klinice Mayo v Minnesotě. Nádor tlačil na jeho podvěsek mozkový, jenž vylučoval nadměrné množství růstového hormonu. Na Ukrajině byl Vovkovinsky celebritou, i když podle slov jeho bratra by mnohem raději žil normální život. V roce 2013 se objevil na pódiu během Eurovize, kdy v náručí přinesl ukrajinskou zpěvačku. Při předvolební kampani Baracka Obamy v roce 2009 neunikl pozornosti, když si oblékl tričko s nápisem „World´s Biggest Obama Supporter” (největší Obamův fanoušek na světě). Guinnessova kniha rekordů jej později oficiálně uznala jako nejvyššího člověka v USA. „Obr s dobrým srdcem” trpěl dlouhodobě zdravotními problémy, zejména vysokým krevním tlakem a cukrovkou. Už před dvěma lety sám Vovkovinsky informoval o špatném zdravotním stavu svoje fanoušky na internetu. O smrti svého syna informovala na Facebooku matka Světlana, která uvedla, že Vovkovinsky zemřel na srdeční selhání. „Jeho bratr s ním byl až do konce,” uvedla. Nejvyšším mužem světa zůstává osmatřicetiletý Turek Sultan Kösen, který měří 251 centimetrů. https://www.novinky.cz/muzi/clanek/zemrel-nejvetsi-obamuv-fanousek-meril-234-centimetru-40369953
234
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept