Politika v SR
Zle zakony

https://www.teraz.sk/slovensko/novela-o-policajnom-zbore-ma-zrusit-m/571213-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwIndex&fbclid=IwAR0cZ0r2BhpmjSGPqULgD6PuxJcNR4hZ8bYwRC6sMMk5itKlw7W3iZ0xMRU


Zákonom sa má tiež zrušiť povinnosť nosenia menovky na rovnošate policajtov. "V mnohých prípadoch pri výkone služobných zákrokov dochádza k osočovaniu, vyhrážaniu sa zakročujúcim policajtom a ich rodinným príslušníkom, ako aj k zaznamenávaniu si osobných údajov policajtov," argumentuje MV.


Policajt by mal byť oprávnený požadovať vysvetlenie aj od osoby, ktorá môže prispieť k objasneniu skutočností dôležitých pre odhalenie trestného činu. Zaistiť by mohli po novom nielen osobu nachádzajúcu sa na mieste trestného činu bezprostredne po jeho spáchaní, ale aj osobu pristihnutú pri trestnom čine alebo bezprostredne po ňom a tiež osobu zastihnutú na úteku.


Oprávnenie uzatvoriť verejne prístupné miesta sa navrhuje aj pri hrozbe hromadného porušenia verejného poriadku. Otvoriť byt alebo iný priestor by policajti mohli aj v prípade dôvodného podozrenia, že je v ňom týrané zviera.


Ministerstvo navrhuje tiež možnosť prelomiť bankové a telekomunikačné tajomstvo aj pri identifikácii osoby podozrivej zo spáchania priestupku proti majetku, napríklad pri podvodných predajoch cez internet.


atd atd ...
Takze vladni paraziti chcu vytvorit nove zakony, ktore budu pouzivat pri terorizovani obcanov. Chcu este viac zvysit pnutie v spolocnosti aby sa rozpadol stat prave v centre europy a v spojeni s ukrajinou sa splni sen GP - likvidacia europy. Tjs akoze znicene slovensko spolu s ukrajinou sa stanu novym zdrojom terorizmu a inych "sviatosti" sirenych GP.


Ako asi s tymi zakonmi nic nespravime. Ludia sa na Slovensku aj tak budu dalej spravat podla seba. Budu tie zakony dodrziavat asi ako dodrziavaju nahlasky mikasove.


Ale co ma napadlo ... dobre schvalia tito paraziti kadejake bludy. Pride po nich SMER a zrusi tie bludy? No nie, on si ich ponecha, lebo bude moct tie sproste zakony pouzit proti politickym konkurentom. A tu sa zacina nekonecny cyklus nahanaciek, perzekucii, terorizmu. Lebo Fico tie zakony ponecha a vlada po nom, co bude zase paraziticko teroristicka, na zaklade tych krivych zakonov postavi zakony este viac krive a zakony budu dalej a dalej krivit az zo zbierky zakonov spravia knizku sucu akurat tak na podoprenie stola. Ale navozenim takych zakonov do zbierky zakonov, co ma byt akoze zaklad statu, sposobia krach statnosti ... a co potom? A vlasne spravil niekto reviziu zakonov, od kedy existuje Slovenska Republika? Ci azda cakaju ked sa Slovensko zrusi a stane castou Ruska? smile Lebo vlhke sny GP, ze Slovensko bude startom EU revolucie su uplne mimo reality. GP uz asi zabudol, ze Slovaci pouzivaju starosloviensky jazyk a ze niekedy na nasom uzemi bolo centrum ludskej civilizacie.


https://www.teraz.sk/slovensko/novela-o-policajnom-zbore-ma-zrusit-m/571213-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwIndex&fbclid=IwAR0cZ0r2BhpmjSGPqULgD6PuxJcNR4hZ8bYwRC6sMMk5itKlw7W3iZ0xMRU Zákonom sa má tiež zrušiť povinnosť nosenia menovky na rovnošate policajtov. "V mnohých prípadoch pri výkone služobných zákrokov dochádza k osočovaniu, vyhrážaniu sa zakročujúcim policajtom a ich rodinným príslušníkom, ako aj k zaznamenávaniu si osobných údajov policajtov," argumentuje MV. Policajt by mal byť oprávnený požadovať vysvetlenie aj od osoby, ktorá môže prispieť k objasneniu skutočností dôležitých pre odhalenie trestného činu. Zaistiť by mohli po novom nielen osobu nachádzajúcu sa na mieste trestného činu bezprostredne po jeho spáchaní, ale aj osobu pristihnutú pri trestnom čine alebo bezprostredne po ňom a tiež osobu zastihnutú na úteku. Oprávnenie uzatvoriť verejne prístupné miesta sa navrhuje aj pri hrozbe hromadného porušenia verejného poriadku. Otvoriť byt alebo iný priestor by policajti mohli aj v prípade dôvodného podozrenia, že je v ňom týrané zviera. Ministerstvo navrhuje tiež možnosť prelomiť bankové a telekomunikačné tajomstvo aj pri identifikácii osoby podozrivej zo spáchania priestupku proti majetku, napríklad pri podvodných predajoch cez internet. atd atd ... Takze vladni paraziti chcu vytvorit nove zakony, ktore budu pouzivat pri terorizovani obcanov. Chcu este viac zvysit pnutie v spolocnosti aby sa rozpadol stat prave v centre europy a v spojeni s ukrajinou sa splni sen GP - likvidacia europy. Tjs akoze znicene slovensko spolu s ukrajinou sa stanu novym zdrojom terorizmu a inych "sviatosti" sirenych GP. Ako asi s tymi zakonmi nic nespravime. Ludia sa na Slovensku aj tak budu dalej spravat podla seba. Budu tie zakony dodrziavat asi ako dodrziavaju nahlasky mikasove. Ale co ma napadlo ... dobre schvalia tito paraziti kadejake bludy. Pride po nich SMER a zrusi tie bludy? No nie, on si ich ponecha, lebo bude moct tie sproste zakony pouzit proti politickym konkurentom. A tu sa zacina nekonecny cyklus nahanaciek, perzekucii, terorizmu. Lebo Fico tie zakony ponecha a vlada po nom, co bude zase paraziticko teroristicka, na zaklade tych krivych zakonov postavi zakony este viac krive a zakony budu dalej a dalej krivit az zo zbierky zakonov spravia knizku sucu akurat tak na podoprenie stola. Ale navozenim takych zakonov do zbierky zakonov, co ma byt akoze zaklad statu, sposobia krach statnosti ... a co potom? A vlasne spravil niekto reviziu zakonov, od kedy existuje Slovenska Republika? Ci azda cakaju ked sa Slovensko zrusi a stane castou Ruska? :D Lebo vlhke sny GP, ze Slovensko bude startom EU revolucie su uplne mimo reality. GP uz asi zabudol, ze Slovaci pouzivaju starosloviensky jazyk a ze niekedy na nasom uzemi bolo centrum ludskej civilizacie.

Som zvedavý ako dlho vám vydrží tá vaša nepodmienená úcta k PZ.


Som zvedavý ako dlho vám vydrží tá vaša nepodmienená úcta k PZ.
Upravené 23. 8. 2021 o 10:59

@Martin Troluješ? Tvoje príspevky sú nezmyselné a čudujem sa, prečo vlastne chodíš na toto fórum? Všetky tvoje dnešné príspevky sú úplne zbytočné.

@Martin Troluješ? Tvoje príspevky sú nezmyselné a čudujem sa, prečo vlastne chodíš na toto fórum? Všetky tvoje dnešné príspevky sú úplne zbytočné.

Takýchto nezmyselných a až priamo škodlivých zákonov, alebo skôr paragrafov je tu neskutočné množstvo a Matovičova vláda ich mala po voľbách v pláne vyše 300...a do toho milión rôznych nezmyselných úradov a podriadených organizácií iných nezmyselných organizácií, čomu korunu dáva ministerstvo zdravotníctva, ktoré na riadenie podriadených organizácií zriadilo úrad pre riadenie podriadených organizácií.


Bohužiaľ to sa ani nedá vysvetliť ľuďom na tomto fóre, aj tu je väčšina uväznená v etatistickej krabici, nikto nechce byť už za seba zodpovedný, všetko má urobiť nejaký štát...nuž a takto to vyzerá, že ani Ivermectin si človek nemôže voľne kúpiť aj keď ma nežiaduce účinky možno ako Paralen ale proste musíme mať na toto nejakú právnu normu lebo čo ak by sa niekto predávkoval všakže...


Takýchto nezmyselných a až priamo škodlivých zákonov, alebo skôr paragrafov je tu neskutočné množstvo a Matovičova vláda ich mala po voľbách v pláne vyše 300...a do toho milión rôznych nezmyselných úradov a podriadených organizácií iných nezmyselných organizácií, čomu korunu dáva ministerstvo zdravotníctva, ktoré na riadenie podriadených organizácií zriadilo úrad pre riadenie podriadených organizácií. Bohužiaľ to sa ani nedá vysvetliť ľuďom na tomto fóre, aj tu je väčšina uväznená v etatistickej krabici, nikto nechce byť už za seba zodpovedný, všetko má urobiť nejaký štát...nuž a takto to vyzerá, že ani Ivermectin si človek nemôže voľne kúpiť aj keď ma nežiaduce účinky možno ako Paralen ale proste musíme mať na toto nejakú právnu normu lebo čo ak by sa niekto predávkoval všakže...

@vito Ani nie , proste som si spomenul na jednu debatu na inom vlákne kde niektorí vehementne obhajovali PZ. Tak si hovorím že kde je hranica.
Viete pán Vito, vy ste tiež zrovna nenapísali ďalšiu Mŕtvu vodu.
V čom spočíva váš prínos , napríklad pre mňa , alebo mojich susedov , alebo okoloidúceho ?
Bude zajtra chlieb zadarmo ?
Pomohli ste odstaviť vládu ? alebo USA elitu ? Nosíte po uliciach transparent s nápisom KSB je super ?
Až na nejakú iniciatívu s bilboardmi či čo to tu bolo , tu nikto reálne nič nerobí.
Debatuje sa tu , háda sa tu občas a vyjadrujú sa tu subjektívne dojmy z diania vo svete. Ale to že sa niekto snaží o analýzu ešte neznamená že tá analýza má nejaký skutočný prínos.
Vzhľadom na uzavretosť , neznámosť a nulovú propagáciu tohto fóra sa nedá povedať ani to že by spĺňalo účel informovania verejnosti.

@vito Ani nie , proste som si spomenul na jednu debatu na inom vlákne kde niektorí vehementne obhajovali PZ. Tak si hovorím že kde je hranica. Viete pán Vito, vy ste tiež zrovna nenapísali ďalšiu Mŕtvu vodu. V čom spočíva váš prínos , napríklad pre mňa , alebo mojich susedov , alebo okoloidúceho ? Bude zajtra chlieb zadarmo ? Pomohli ste odstaviť vládu ? alebo USA elitu ? Nosíte po uliciach transparent s nápisom KSB je super ? Až na nejakú iniciatívu s bilboardmi či čo to tu bolo , tu nikto reálne nič nerobí. Debatuje sa tu , háda sa tu občas a vyjadrujú sa tu subjektívne dojmy z diania vo svete. Ale to že sa niekto snaží o analýzu ešte neznamená že tá analýza má nejaký skutočný prínos. Vzhľadom na uzavretosť , neznámosť a nulovú propagáciu tohto fóra sa nedá povedať ani to že by spĺňalo účel informovania verejnosti.
Upravené 23. 8. 2021 o 19:35

Zlý zákon je napríklad aj zbraňový.
Je doslova smiešny (v negatívnom zmysle)


Zlý zákon je napríklad aj zbraňový. Je doslova smiešny (v negatívnom zmysle)

Vzhľadom na uzavretosť , neznámosť a nulovú propagáciu tohto fóra sa nedá povedať ani to že by spĺňalo účel informovania verejnosti.


To je jako by jsi se vysmíval odbojářům, partyzánům, lidem u vysílaček za v. v. války, že to byli paka bez dosahu. Nebudu ti vypisovat co všechno tohle fóru znamená a kolik tady vyrostlo lidí, to by ti nic nedalo. u tebe je vidět, že jsi teprve v přípravce a člověkem se teprve staneš, možná.


[quote="pid:30553, uid:324"]Vzhľadom na uzavretosť , neznámosť a nulovú propagáciu tohto fóra sa nedá povedať ani to že by spĺňalo účel informovania verejnosti.[/quote] To je jako by jsi se vysmíval odbojářům, partyzánům, lidem u vysílaček za v. v. války, že to byli paka bez dosahu. Nebudu ti vypisovat co všechno tohle fóru znamená a kolik tady vyrostlo lidí, to by ti nic nedalo. u tebe je vidět, že jsi teprve v přípravce a člověkem se teprve staneš, možná.

To je jako by jsi se vysmíval odbojářům, partyzánům, lidem u vysílaček za v. v. války, že to byli paka bez dosahu. Nebudu ti vypisovat co všechno tohle fóru znamená a kolik tady vyrostlo lidí, to by ti nic nedalo. u tebe je vidět, že jsi teprve v přípravce a člověkem se teprve staneš, možná.


Vyrástli tu gramotní hasiči, ale hasíme vedrami les. Pred pár rokmi som očakával, že dnes už budeme ďalej. Vladimír Zaznobin bol pred smrťou tiež sklamaný, že to ide pomaly. Nevadí, začať treba radšej neskôr ako nikdy. Aj zdanlivo prehratá bitka sa dá vyhrať a naša prehratá ani zďaleka nie je. Zaostávame v schopnosti organizovať sa. Nestanovujeme si ciele a neurčujeme sôsoby ich dosahovania. Nevyhodnocujeme úspešnosť podniknutých krokov.


Aby sme mohli účinne hasiť požiare, nemôžeme to robiť symetricky. Nemáme na to dostatok zdrojov. Ale môžeme si zobrať príklad z Putina a jeho tímu a hasiť požiare asymetricky, ideálne predchádzať ich vzniku. Na to sme už podľa mňa dorástli a ďalším krokom by mala byť aplikácia rokmi nadobudnutých znalostí v praxi.


[quote="pid:30562, uid:641"]To je jako by jsi se vysmíval odbojářům, partyzánům, lidem u vysílaček za v. v. války, že to byli paka bez dosahu. Nebudu ti vypisovat co všechno tohle fóru znamená a kolik tady vyrostlo lidí, to by ti nic nedalo. u tebe je vidět, že jsi teprve v přípravce a člověkem se teprve staneš, možná.[/quote] Vyrástli tu gramotní hasiči, ale hasíme vedrami les. Pred pár rokmi som očakával, že dnes už budeme ďalej. Vladimír Zaznobin bol pred smrťou tiež sklamaný, že to ide pomaly. Nevadí, začať treba radšej neskôr ako nikdy. Aj zdanlivo prehratá bitka sa dá vyhrať a naša prehratá ani zďaleka nie je. **Zaostávame v schopnosti organizovať sa. Nestanovujeme si ciele a neurčujeme sôsoby ich dosahovania. Nevyhodnocujeme úspešnosť podniknutých krokov.** Aby sme mohli účinne hasiť požiare, nemôžeme to robiť symetricky. Nemáme na to dostatok zdrojov. Ale môžeme si zobrať príklad z Putina a jeho tímu a hasiť požiare asymetricky, ideálne predchádzať ich vzniku. Na to sme už podľa mňa dorástli a ďalším krokom by mala byť aplikácia rokmi nadobudnutých znalostí v praxi.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 8. 2021 o 20:07

Viete pán Vito, vy ste tiež zrovna nenapísali ďalšiu Mŕtvu vodu.
Takze kto nenapisal dalsiu mrtvu vodu je vlastne nikto? Nema zmysel jeho existencia? Ci ako si to vlastne myslel?
V čom spočíva váš prínos , napríklad pre mňa , alebo mojich susedov , alebo okoloidúceho ?
Bude zajtra chlieb zadarmo ?
NO v com asi moze spocivat prinos kazdeho tu diskutujuceho? No prave v tom, ze citanim tu roznych prispevkov dostava nove informacie do psychiky, tam ich moze spracovavat vyhodnocovat, osvojovat - menit seba. A ked clovek zmeni seba tak zmeni aj svoje okolie. Takto sa zmeni cely zivto na nasej pante.
Pomohli ste odstaviť vládu ? alebo USA elitu ? Nosíte po uliciach transparent s nápisom KSB je super ?
Ale toto sme tu uz mali nie? Kriziacke vypravy. Popravy v stredoveku. Prva a druha sv vojna. Nezna revolucia... A co sa zmenilo? NIC! Preco? Pretoze ludia chceli zmenit vsetko okrem SEBA. Zmena musi vychadzat zo zmeny vo vnutri cloveka a nie z toho, ze prisiel nejaky pelak s transparentom "KSB je cool" a vsetci pojdeme za nim.
Ale to že sa niekto snaží o analýzu ešte neznamená že tá analýza má nejaký skutočný prínos.
A take daco, ze samoreflexia si nepocul? Pripadne ked hovoris, pises a odrazu si uvedomujes viac veci, prepojeni atd? To znamena, ze uz len to ked clovek vyjadri svoj nazor tak sa posuva dalej. Moze svoj nazor, pohlad dalej upravovat. Moze ho porovnavat s inymi nazormi. Doplnit si svoj nazor, pohlad. Ak by nebolo tohto fora tak kde by si clovek doplnal svetonazor? Na hlavnych spravach v komentaroch? Ci azda na SME ? Ci v kostole? Ci u Pjakina? Chapes ty vobec podstatu vymeny informacii?
Vzhľadom na uzavretosť , neznámosť a nulovú propagáciu tohto fóra sa nedá povedať ani to že by spĺňalo účel informovania verejnosti.
A azda skola obecna rozhlasuje o sebe do celeho sveta ze naucila Janka Mrkvicku nasobit? Azda sa vychvaluje ake super metody na ucenie vynasla? Azda sa vychvaluje ake ma super ucitelky? A preco vlastne obecne skoly nemaju svoju propagandu? A preco neinformuju verejnost o kazdej znamke, o kazdom priestupku, pochvale co sa v skole udelil? Pretoze ulohou skoly je UCIT. Ovocie skoly je vidno az o 10 - 20 rokov, kedy Janko Mrkvicka vyhral medzinarodnu programovaciu sutaz. A ani vtedy nepride Janko a nezacne rozhlasovat "Moja obecna skola je SUPER skola, skola vsetkych skol, kto do nej nechodil nic nevie." - tjs ziadna propaganda. Toto forum nepovazujem za nejaky informacny web ako su hlavne spravy, ako je sme atd ... povazujem ho za miesto, kde sa clovek moze ucit. Kde sa moze opytat. Kde moze najst impulz k dalsiemu studiu a to nie len KSB ale aj rozne ine smery a podnety sa tu daju najst. Napr niekto tu uvedie nieco od Pjakina, Blahu, Kedmiho, Klikova .... a o com to je vsetko? O tom, aby padlo zrno vedomosti k tomu co hlada. Doteraz bola nudza na taketo vedomosti. Napriklad taky dedincan sa za cely zivot nedozvedel informaciu co by ho posunula dalej. Ale dneska? Dneska su dokonca aj Fora ako je toto, kde sa take klucove informacie daju najst. Neviem ci chapes co som chcel povedat....


[quote="pid:30553, uid:324"]Viete pán Vito, vy ste tiež zrovna nenapísali ďalšiu Mŕtvu vodu.[/quote]Takze kto nenapisal dalsiu mrtvu vodu je vlastne nikto? Nema zmysel jeho existencia? Ci ako si to vlastne myslel? [quote="pid:30553, uid:324"]V čom spočíva váš prínos , napríklad pre mňa , alebo mojich susedov , alebo okoloidúceho ? Bude zajtra chlieb zadarmo ?[/quote]NO v com asi moze spocivat prinos kazdeho tu diskutujuceho? No prave v tom, ze citanim tu roznych prispevkov dostava nove informacie do psychiky, tam ich moze spracovavat vyhodnocovat, osvojovat - menit seba. A ked clovek zmeni seba tak zmeni aj svoje okolie. Takto sa zmeni cely zivto na nasej pante. [quote="pid:30553, uid:324"]Pomohli ste odstaviť vládu ? alebo USA elitu ? Nosíte po uliciach transparent s nápisom KSB je super ?[/quote]Ale toto sme tu uz mali nie? Kriziacke vypravy. Popravy v stredoveku. Prva a druha sv vojna. Nezna revolucia... A co sa zmenilo? NIC! Preco? Pretoze ludia chceli zmenit vsetko okrem SEBA. Zmena musi vychadzat zo zmeny vo vnutri cloveka a nie z toho, ze prisiel nejaky pelak s transparentom "KSB je cool" a vsetci pojdeme za nim. [quote="pid:30553, uid:324"]Ale to že sa niekto snaží o analýzu ešte neznamená že tá analýza má nejaký skutočný prínos.[/quote]A take daco, ze samoreflexia si nepocul? Pripadne ked hovoris, pises a odrazu si uvedomujes viac veci, prepojeni atd? To znamena, ze uz len to ked clovek vyjadri svoj nazor tak sa posuva dalej. Moze svoj nazor, pohlad dalej upravovat. Moze ho porovnavat s inymi nazormi. Doplnit si svoj nazor, pohlad. Ak by nebolo tohto fora tak kde by si clovek doplnal svetonazor? Na hlavnych spravach v komentaroch? Ci azda na SME ? Ci v kostole? Ci u Pjakina? Chapes ty vobec podstatu vymeny informacii? [quote="pid:30553, uid:324"]Vzhľadom na uzavretosť , neznámosť a nulovú propagáciu tohto fóra sa nedá povedať ani to že by spĺňalo účel informovania verejnosti.[/quote]A azda skola obecna rozhlasuje o sebe do celeho sveta ze naucila Janka Mrkvicku nasobit? Azda sa vychvaluje ake super metody na ucenie vynasla? Azda sa vychvaluje ake ma super ucitelky? A preco vlastne obecne skoly nemaju svoju propagandu? A preco neinformuju verejnost o kazdej znamke, o kazdom priestupku, pochvale co sa v skole udelil? Pretoze ulohou skoly je UCIT. Ovocie skoly je vidno az o 10 - 20 rokov, kedy Janko Mrkvicka vyhral medzinarodnu programovaciu sutaz. A ani vtedy nepride Janko a nezacne rozhlasovat "Moja obecna skola je SUPER skola, skola vsetkych skol, kto do nej nechodil nic nevie." - tjs ziadna propaganda. Toto forum nepovazujem za nejaky informacny web ako su hlavne spravy, ako je sme atd ... povazujem ho za miesto, kde sa clovek moze ucit. Kde sa moze opytat. Kde moze najst impulz k dalsiemu studiu a to nie len KSB ale aj rozne ine smery a podnety sa tu daju najst. Napr niekto tu uvedie nieco od Pjakina, Blahu, Kedmiho, Klikova .... a o com to je vsetko? O tom, aby padlo zrno vedomosti k tomu co hlada. Doteraz bola nudza na taketo vedomosti. Napriklad taky dedincan sa za cely zivot nedozvedel informaciu co by ho posunula dalej. Ale dneska? Dneska su dokonca aj Fora ako je toto, kde sa take klucove informacie daju najst. Neviem ci chapes co som chcel povedat....

padlo zrno vedomosti k tomu co hlada


"Když je žák připravený, učitel se vždy najde."


[quote="pid:30569, uid:106"]padlo zrno vedomosti k tomu co hlada[/quote] "Když je žák připravený, učitel se vždy najde."

@Ferry, skús pochopiť, čo tým Martin myslel. V prvom rade sa bránil Vitovi. V druhom rade poukázal na to, že v boji na informačnom poli zaostávame. Veci sa dejú tak rýchlo, že prakticky len reagujeme. Keď iba reaguješ, tak si už napoly prehral. To, čo sme robili doteraz bolo potrebné. Stačí to, alebo je to málo? Je treba viac toho istého, alebo potrebujeme urobiť ďalší krok?

@Ferry, skús pochopiť, čo tým Martin myslel. V prvom rade sa bránil Vitovi. V druhom rade poukázal na to, že v boji na informačnom poli zaostávame. Veci sa dejú tak rýchlo, že prakticky len reagujeme. Keď iba reaguješ, tak si už napoly prehral. To, čo sme robili doteraz bolo potrebné. Stačí to, alebo je to málo? Je treba viac toho istého, alebo potrebujeme urobiť ďalší krok?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

v boji na informačnom poli zaostávame.
Tak ako kto ...Niekto este len teraz zacal studovat a ma pocit, ze zaostava. Niekto uz obkukal triky GP a ich dokaze rozpoznat hned pri starte procesu. Niekto dokonca rozmysla o tom ako dalej. Zaostavali sme tak v roku 2000 ked sme nechapali co sa stalo ked "teroristi" narazili do dvojiciek v USA. Zaostavali sme v 89 ked sme mali oci zatemnene zlatym zapadom. Ale teraz ? Ved ludia nahlas zacinaju hovorit o tom, ze kovid je jeden velky klam, ze demokracia je oblbovak, ze sme koloniou nemecka a francuzska. V com vidis to zaostavanie? Ja vidim ludi hybajucich sa vpred v roznych stadiach osvojenia si informacii, reality, fungovania sveta.
A co ty povazujes za dalsi krok? Skus dat nejake myslienky, kreativne.


[quote="pid:30573, uid:623"]v boji na informačnom poli zaostávame.[/quote]Tak ako kto ...Niekto este len teraz zacal studovat a ma pocit, ze zaostava. Niekto uz obkukal triky GP a ich dokaze rozpoznat hned pri starte procesu. Niekto dokonca rozmysla o tom ako dalej. Zaostavali sme tak v roku 2000 ked sme nechapali co sa stalo ked "teroristi" narazili do dvojiciek v USA. Zaostavali sme v 89 ked sme mali oci zatemnene zlatym zapadom. Ale teraz ? Ved ludia nahlas zacinaju hovorit o tom, ze kovid je jeden velky klam, ze demokracia je oblbovak, ze sme koloniou nemecka a francuzska. V com vidis to zaostavanie? Ja vidim ludi hybajucich sa vpred v roznych stadiach osvojenia si informacii, reality, fungovania sveta. A co ty povazujes za dalsi krok? Skus dat nejake myslienky, kreativne.

@Ferry, to, čo píšeš, platí na individuálnej úrovni, nie celkovej. Ako celok zaostávame, lebo keby sme nezaostávali, tak by nebolo vyše 50% zaočkovaných, Matovič by už dávno nebol pri moci a už by boli naštartované zásadné pozitívne procesy, nielen hasenie negatívnych. Posun tu síce je, niektorí už v roku 2001 vedeli o čom je útok na dvojičky v roku 2001, ale stále je to zaostávanie.

Ďalším krok je, prejsť od čítania, študovania, diskutovania, ku konkrétnej aktívnej činnosti. Ako sme my, ktorí si myslíme, že chápeme viac než väčšina, prispeli nielen menením informačného poľa? Necháp ma zle, menenie informačného poľa je dôležité. Ale stačí to? Potrebujeme podniknúť aktívne kroky. Zorganizovať sa, určiť ciele a prostriedky, rozdeliť úlohy... Čo konkrétne?


Príklad, možno hlúpy: letáková kampaň.


  1. Zvoliť personálne vedenie projektu.
  2. Zaregistrovať ľudí ochotných letáky na vlastné náklady vytlačiť a rozniesť vo svojom okolí.
  3. Ktokoľvek bude môcť nominovať tému letáku na riešenie problému, ktorý považuje za najakútnejší.
  4. Vytvoriť anketu, v ktorej členovia a dobrovoľníci vyberú tému.
  5. Vedenie zabezpečí vytvorenie letáku a nechá ho prejsť kritikou v diskusii členov a dobrovoľníkov.
  6. Vedenie schváli finálnu formu letáku, ktorý nechá distribuovať dobrovoľníkmi.

Bude potrebné zabezpečiť spätnú väzbu, aby bolo možné vyhodnotiť úspešnosť.


Ak budú takýchto realizovaných projektov desiatky až stovky, tak to bude mať efekt. Jediný, kto zatiaľ v tomto smere niečo poriadne realizoval, je mnou kritizovaný Hox, ktorý zabezpečil preklady a vytlačenie tlstých kníh, vrátane financovania. My ostatní väčšinou iba kvákame.


V porovnaní s boľševikmi, ktorí boli skvelí organizátori, sme na úrovni jaslí. "Moc je v praxi realizovaná schopnosť riadiť."


@Ferry, to, čo píšeš, platí na individuálnej úrovni, nie celkovej. Ako celok zaostávame, lebo keby sme nezaostávali, tak by nebolo vyše 50% zaočkovaných, Matovič by už dávno nebol pri moci a už by boli naštartované zásadné pozitívne procesy, nielen hasenie negatívnych. Posun tu síce je, niektorí už v roku 2001 vedeli o čom je [útok na dvojičky v roku 2001](https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3206/podpis-gp/1#post-28781), ale stále je to zaostávanie. Ďalším krok je, prejsť od čítania, študovania, diskutovania, ku konkrétnej aktívnej činnosti. Ako sme my, ktorí si myslíme, že chápeme viac než väčšina, prispeli nielen menením informačného poľa? Necháp ma zle, menenie informačného poľa je dôležité. Ale stačí to? Potrebujeme podniknúť aktívne kroky. Zorganizovať sa, určiť ciele a prostriedky, rozdeliť úlohy... Čo konkrétne? Príklad, možno hlúpy: letáková kampaň. 1. Zvoliť personálne vedenie projektu. 2. Zaregistrovať ľudí ochotných letáky na vlastné náklady vytlačiť a rozniesť vo svojom okolí. 3. Ktokoľvek bude môcť nominovať tému letáku na riešenie problému, ktorý považuje za najakútnejší. 4. Vytvoriť anketu, v ktorej členovia a dobrovoľníci vyberú tému. 5. Vedenie zabezpečí vytvorenie letáku a nechá ho prejsť kritikou v diskusii členov a dobrovoľníkov. 6. Vedenie schváli finálnu formu letáku, ktorý nechá distribuovať dobrovoľníkmi. Bude potrebné zabezpečiť spätnú väzbu, aby bolo možné vyhodnotiť úspešnosť. Ak budú takýchto realizovaných projektov desiatky až stovky, tak to bude mať efekt. Jediný, kto zatiaľ v tomto smere niečo poriadne realizoval, je mnou kritizovaný Hox, ktorý zabezpečil preklady a vytlačenie tlstých kníh, vrátane financovania. My ostatní väčšinou iba kvákame. V porovnaní s boľševikmi, ktorí boli skvelí organizátori, sme na úrovni jaslí. _"Moc je **v praxi** realizovaná schopnosť riadiť."_
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 8. 2021 o 22:12

Ako sme my, ktorí si myslíme, že chápeme viac než väčšina, prispeli nielen menením informačného poľa?
Tak napriklad ja som kupil par knih a dal som ich niektorym ludom, co som si myslel, ze by sa ich aj opovazili citat. Vysledok bol taky, ze ani do toho nepachli. Jednak citat DVTR nie je jednoduche a potom tu je este vnutorna tuzba - ci vobec cielova osoba ma vztah k takemuto nadobudaniu informacii. A tu si myslim, ze je obrovsky rozdiel. Vsetci ludia cielia na to iste - Stat sa clovekom, avsak kazdy jeden clovek to dosiahne svojou cestou. Cesty ludi k clovecenskemu stroju psychiky su neskutocne odlisne. Niekto musi natrafit na KSB, niekto zase cita o mimozemstanoch, niekto pozera konspiracne serialy, niekto sa dostane do basy a tam sa uvedomi, niekto najde v cirkvi to co hlada. Tazko teraz povedat, ze KSB je jedina cesta. Tiez som si vsimol, ze KSB nie je jediny zdroj informacii, ktory ma za ulohu nasmerovat jedincov k ludskej civilizacii. Cital som Rogozkina a ten ma podobne zmyslanie, v niektorych veciach ide viac do hlbky, niektore zase len povrchne odkryva. Alebo tiez Lev Klikov, co tu od neho davam obcas nejake vety. Neviem ci on pozna DVTR ale jeho prednasky maju asi tak 80 % spolocneho s knihami KSB. On tiez vysvetloval, ze dobre nadobudnes informacie, ako sme ich my nadobudli ... a co dalej? On to riesil tym, ze napisal knihu, usporiadal rozne seminare (podobne ako ma Velicko rozpravu o zivote), ma rozne videa na youtube.
Tiez ked tak rozmyslam, dajme tomu, ze by sme vytvorili bilboardy, letaky - ktore by vlastne obsahovali linky na knihy DVTR. Takze aj keby niekto videl niekde na stlpe vytlaceny odkaz na levanet, tak by musel ist na internet stiahnut knizku do PC a tak citat. Lenze ludom takych letakov dneska chodia stovky, bilboardov vidia stovky. Napriklad ja to vsetko ignorujem.
Myslim si, ze vo virtualnej sfere dokazeme spravit viac prace. Neskor by nebolo odveci usporiadat nejake posedenia, konverzacie, youtube videa.
Mne sa velmi paci youtube format, kde su dvaja, jeden dava otazky a druhy sa snazi odpovedat. 10 -15 min videa, kde sa bude rozoberat nejaka myslienka z KSB\DVTR.
Tiez som rozmyslal na vytvorenim KSB mafie smile Tjs Hlavna myslienka je vytvorenie mafie webovych antitrolov, ktory by denne napriklad hodinu stravili usmernovanim, komentovanim clankov na roznych webovych portaloch, ako su napr HS, topky atd ... ludia dneska viac citaju komentare pod clankami ako samotne clanky. Tlacene noviny plagaty maju dost nizku citatelnost tiez. Tu na fore by sa mohla spravit nejaka anketa, kde by sa mohli ludia pripojit. Potom by sa na kazdy den v tyzdni prihlasilo urcite mnozstvo ludi a ti by naleteli na rozne portaly a tam by komentovali, pricom by zakazdym nechali odkaz na levanet. Takto si myslim, ze by sme dokazali dost vela ludi pritiahnut ku KSB. Otazka je kolko % ludi vobec hlada informacie, ktore su v KSB. Ci nehladaju radsej pobyt vo vezeni za cielom stat sa clovekom.


Este dodam na koniec, ty nikoho do nicoho nutit nemozes, ani do citania knih, ani do studia KSB .... to je Kon stvorenia. Ty mozes len ukazat cestu ...


[quote="pid:30580, uid:623"]Ako sme my, ktorí si myslíme, že chápeme viac než väčšina, prispeli nielen menením informačného poľa?[/quote]Tak napriklad ja som kupil par knih a dal som ich niektorym ludom, co som si myslel, ze by sa ich aj opovazili citat. Vysledok bol taky, ze ani do toho nepachli. Jednak citat DVTR nie je jednoduche a potom tu je este vnutorna tuzba - ci vobec cielova osoba ma vztah k takemuto nadobudaniu informacii. A tu si myslim, ze je obrovsky rozdiel. Vsetci ludia cielia na to iste - Stat sa clovekom, avsak kazdy jeden clovek to dosiahne svojou cestou. Cesty ludi k clovecenskemu stroju psychiky su neskutocne odlisne. Niekto musi natrafit na KSB, niekto zase cita o mimozemstanoch, niekto pozera konspiracne serialy, niekto sa dostane do basy a tam sa uvedomi, niekto najde v cirkvi to co hlada. Tazko teraz povedat, ze KSB je jedina cesta. Tiez som si vsimol, ze KSB nie je jediny zdroj informacii, ktory ma za ulohu nasmerovat jedincov k ludskej civilizacii. Cital som Rogozkina a ten ma podobne zmyslanie, v niektorych veciach ide viac do hlbky, niektore zase len povrchne odkryva. Alebo tiez Lev Klikov, co tu od neho davam obcas nejake vety. Neviem ci on pozna DVTR ale jeho prednasky maju asi tak 80 % spolocneho s knihami KSB. On tiez vysvetloval, ze dobre nadobudnes informacie, ako sme ich my nadobudli ... a co dalej? On to riesil tym, ze napisal knihu, usporiadal rozne seminare (podobne ako ma Velicko rozpravu o zivote), ma rozne videa na youtube. Tiez ked tak rozmyslam, dajme tomu, ze by sme vytvorili bilboardy, letaky - ktore by vlastne obsahovali linky na knihy DVTR. Takze aj keby niekto videl niekde na stlpe vytlaceny odkaz na levanet, tak by musel ist na internet stiahnut knizku do PC a tak citat. Lenze ludom takych letakov dneska chodia stovky, bilboardov vidia stovky. Napriklad ja to vsetko ignorujem. Myslim si, ze vo virtualnej sfere dokazeme spravit viac prace. Neskor by nebolo odveci usporiadat nejake posedenia, konverzacie, youtube videa. Mne sa velmi paci youtube format, kde su dvaja, jeden dava otazky a druhy sa snazi odpovedat. 10 -15 min videa, kde sa bude rozoberat nejaka myslienka z KSB\DVTR. Tiez som rozmyslal na vytvorenim KSB mafie :D Tjs Hlavna myslienka je vytvorenie mafie webovych antitrolov, ktory by denne napriklad hodinu stravili usmernovanim, komentovanim clankov na roznych webovych portaloch, ako su napr HS, topky atd ... ludia dneska viac citaju komentare pod clankami ako samotne clanky. Tlacene noviny plagaty maju dost nizku citatelnost tiez. Tu na fore by sa mohla spravit nejaka anketa, kde by sa mohli ludia pripojit. Potom by sa na kazdy den v tyzdni prihlasilo urcite mnozstvo ludi a ti by naleteli na rozne portaly a tam by komentovali, pricom by zakazdym nechali odkaz na levanet. Takto si myslim, ze by sme dokazali dost vela ludi pritiahnut ku KSB. Otazka je kolko % ludi vobec hlada informacie, ktore su v KSB. Ci nehladaju radsej pobyt vo vezeni za cielom stat sa clovekom. Este dodam na koniec, ty nikoho do nicoho nutit nemozes, ani do citania knih, ani do studia KSB .... to je Kon stvorenia. Ty mozes len ukazat cestu ...
Upravené 24. 8. 2021 o 07:58

Ďalším krok je, prejsť od čítania, študovania, diskutovania, ku konkrétnej aktívnej činnosti.

Počítám, že to, co lze říct z hlediska rychlosti a síly účinku o 6-ti kategoriích zobecněných prostředků řízení, lze říct i o strukturním a bezstrukturním řízení.
Strukturní - rychlejší, viditelnější, slabší.
Bezstrukturní - pomalejší, neviditelnější, silnější.


Takže kritické hlasy v tomto vlákně říkají něco z tohoto:
i. nahraďme bezstrukturní působení strukturním
ii. přidejme k bezstrukturnímu řízení i strukturní


ad i) počítám, že toto by byla chyba
ad ii) zde je otázka, zda už nastal pravý čas (otázka míry) a pokud ano, kdo má tuto roli hrát (tj. zda budovat nové struktury nebo přebírat řízení existujících)


[quote="pid:30580, uid:623"]Ďalším krok je, prejsť od čítania, študovania, diskutovania, ku konkrétnej aktívnej činnosti.[/quote] Počítám, že to, co lze říct z hlediska rychlosti a síly účinku o 6-ti kategoriích zobecněných prostředků řízení, lze říct i o strukturním a bezstrukturním řízení. Strukturní - rychlejší, viditelnější, slabší. Bezstrukturní - pomalejší, neviditelnější, silnější. Takže kritické hlasy v tomto vlákně říkají něco z tohoto: i. nahraďme bezstrukturní působení strukturním ii. přidejme k bezstrukturnímu řízení i strukturní ad i) počítám, že toto by byla chyba ad ii) zde je otázka, zda už nastal pravý čas (otázka míry) a pokud ano, kdo má tuto roli hrát (tj. zda budovat nové struktury nebo přebírat řízení existujících)
921
14
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept