Zahraničná politika
RUSKO

Lavrov: Západ se velmi bolestně zbavuje pozice světového hegemona
https://www.politnavigator.net/lavrov-zapad-ochen-boleznenno-rasstaetsya-s-poziciyami-mirovogo-gegemona.html


""Proces utváření multipolárního světa nebude rychlý – to je taková nevelká, ale historická epocha. Děje se to bolestně, Západ se jen těžko vzdává své pozice hegemona. A tak přišli s myšlenkou, že by bylo možné v tomto směru využít i NATO. A NATO, které bylo vytvořeno jako čistě obranná aliance, již nyní prohlásilo za svůj cíl šíření svého vlivu, včetně vojenské infrastruktury, v globálním měřítku,“ řekl Lavrov.


„Už se hovoří o vytvoření něčeho jako „Indo-pacifické NATO“, tak jako kdysi mluvili o „Blízkovýchodním NATO“. Není to tedy tak, že je to zraněné zvíře, ale toto je skupina zemí, které se velmi těžce a bolestně rozcházejí s pozicemi, které ve světě zaujímaly po mnoho a mnoho desetiletí,“ dodal ruský ministr zahraničí."


Lavrov: Západ se velmi bolestně zbavuje pozice světového hegemona https://www.politnavigator.net/lavrov-zapad-ochen-boleznenno-rasstaetsya-s-poziciyami-mirovogo-gegemona.html ""Proces utváření multipolárního světa nebude rychlý – to je taková nevelká, ale historická epocha. Děje se to bolestně, Západ se jen těžko vzdává své pozice hegemona. A tak přišli s myšlenkou, že by bylo možné v tomto směru využít i NATO. A NATO, které bylo vytvořeno jako čistě obranná aliance, již nyní prohlásilo za svůj cíl šíření svého vlivu, včetně vojenské infrastruktury, v globálním měřítku,“ řekl Lavrov. „Už se hovoří o vytvoření něčeho jako „Indo-pacifické NATO“, tak jako kdysi mluvili o „Blízkovýchodním NATO“. Není to tedy tak, že je to zraněné zvíře, ale toto je skupina zemí, které se velmi těžce a bolestně rozcházejí s pozicemi, které ve světě zaujímaly po mnoho a mnoho desetiletí,“ dodal ruský ministr zahraničí."

O zradě elit
https://colonelcassad.livejournal.com/6999509.html


"O roli zrady elit při rozpadu státu při výročí Státního nouzového výboru a zničení SSSR .. Téma pro národní historii rozhodně není ojedinělé a periodicky se opakuje v různých historických dobách.
Diskutovali Boris Yulin, režisér Michail Krupin a spisovatel Alexander Chistyakov."


**O zradě elit** https://colonelcassad.livejournal.com/6999509.html "O roli zrady elit při rozpadu státu při výročí Státního nouzového výboru a zničení SSSR .. Téma pro národní historii rozhodně není ojedinělé a periodicky se opakuje v různých historických dobách. Diskutovali Boris Yulin, režisér Michail Krupin a spisovatel Alexander Chistyakov."

Roskomnadzor uviedol, že Google sa pokúša vydierať Rusko: spoločnosť uviedla, že ak prehrá súdny spor s televíznym kanálom Cargrad, môže to postihnúť používateľov z Ruska - Google zastaví odstraňovanie zakázaného obsahu z výsledkov vyhľadávania. Pozadie konfliktu: YouTube (vo vlastníctve spoločnosti Google) v júli 2020 zablokoval cargradský kanál s odvolaním sa na skutočnosť, že na jeho vlastníka Konstantina Malofejeva sa vzťahovali sankcie USA. V apríli tohto roku ruský súd rozhodol o odblokovaní kanála alebo zaplatení postupnej pokuty: 100 tisíc rubľov denne, pričom táto suma sa týždenne zdvojnásobuje. Za 7 mesiacov sa pokuta zvýši na 94 trl. rubľov - ročný príjem spoločnosti Google.
Tento prípad môže znamenať rešpektovanie ruskej digitálnej suverenity. Spoločnosť sa nechcela pohádať s miestom registrácie materskej spoločnosti - so Spojenými štátmi - je to pochopiteľné. Ale tiež nechcela vyriešiť problém v Rusku tým, že obetuje málo - ihneď zaplatiť pokutu. Navyše prešla na vydieranie.
https://politikus.ru/events/137522-google-pytaetsya-shantazhirovat-rossiyu.html


Roskomnadzor uviedol, že Google sa pokúša vydierať Rusko: spoločnosť uviedla, že ak prehrá súdny spor s televíznym kanálom Cargrad, môže to postihnúť používateľov z Ruska - Google zastaví odstraňovanie zakázaného obsahu z výsledkov vyhľadávania. Pozadie konfliktu: YouTube (vo vlastníctve spoločnosti Google) v júli 2020 zablokoval cargradský kanál s odvolaním sa na skutočnosť, že na jeho vlastníka Konstantina Malofejeva sa vzťahovali sankcie USA. V apríli tohto roku ruský súd rozhodol o odblokovaní kanála alebo zaplatení postupnej pokuty: 100 tisíc rubľov denne, pričom táto suma sa týždenne zdvojnásobuje. Za 7 mesiacov sa pokuta zvýši na 94 trl. rubľov - ročný príjem spoločnosti Google. Tento prípad môže znamenať rešpektovanie ruskej digitálnej suverenity. Spoločnosť sa nechcela pohádať s miestom registrácie materskej spoločnosti - so Spojenými štátmi - je to pochopiteľné. Ale tiež nechcela vyriešiť problém v Rusku tým, že obetuje málo - ihneď zaplatiť pokutu. Navyše prešla na vydieranie. https://politikus.ru/events/137522-google-pytaetsya-shantazhirovat-rossiyu.html

"Česko je kvůli přerušení vztahů s Ruskem na pokraji krize! Byznys začal prosit o pomoc ..."

https://www.youtube.com/watch?v=7RSL8ZXrfas


Smutnější než "mlhavé" video jsou komentáře pod ním. Bude zřejmě ještě hůře. Není čemu se divit...


**"Česko je kvůli přerušení vztahů s Ruskem na pokraji krize! Byznys začal prosit o pomoc ..." ** https://www.youtube.com/watch?v=7RSL8ZXrfas Smutnější než "mlhavé" video jsou komentáře pod ním. Bude zřejmě ještě hůře. Není čemu se divit...
Upravené 21. 8. 2021 o 11:22

Putin převrhl Navalného proti Západu. Nové srovnání
23.08.2021 12:32
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nikde-nebylo-Putin-prevrhl-Navalneho-proti-Zapadu-Nove-srovnani-674523


"„Nevzpomínám si, že by na Západě, ať už v Evropě nebo v Americe – tedy u Occupy Wallstreet v USA nebo u Žlutých vest ve Francii, byli lidé dožadující se přístupu k rozhodujícím orgánů nějak významně podporováni. Nic takového jsme nezaznamenali. Co víc, když po amerických volbách lidé vstoupili do budovy Kongresu s politickými požadavky, bylo na ně uvaleno více než sto žalob. A podle obvinění jim hrozí vězení v rozmezí od 15 až do 20 nebo 25 let, možná i více. Abyste byli objektivní, všímejte si i tohoto.“" (V.Putin)


Putin převrhl Navalného proti Západu. Nové srovnání 23.08.2021 12:32 https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nikde-nebylo-Putin-prevrhl-Navalneho-proti-Zapadu-Nove-srovnani-674523 "„Nevzpomínám si, že by na Západě, ať už v Evropě nebo v Americe – tedy u Occupy Wallstreet v USA nebo u Žlutých vest ve Francii, byli lidé dožadující se přístupu k rozhodujícím orgánů nějak významně podporováni. Nic takového jsme nezaznamenali. Co víc, když po amerických volbách lidé vstoupili do budovy Kongresu s politickými požadavky, bylo na ně uvaleno více než sto žalob. A podle obvinění jim hrozí vězení v rozmezí od 15 až do 20 nebo 25 let, možná i více. Abyste byli objektivní, všímejte si i tohoto.“" (V.Putin)

"Krymská platforma"
https://colonelcassad.livejournal.com/7005506.html


"Toto jsou dobrodinci a zachránci Krymu." (viz FOTO)


  • pátý zprava ve 2.řadě zřejmě "zástupce ČR": předseda Senátu ČR Miloš Vystrčil (to se máme opravdu čím "chlubit")

Polský prezident Andrzej Duda ujistil „ukrajinské bratry“, že „Poláci vám rozumí“ a „můžete se spolehnout na naši podporu“. ""Jsem přesvědčen, že Polsko je a bude aktivním účastníkem krymské platformy, Krym je Ukrajina**," shrnul.
Источник: https://rusvesna.su/news/1629719327


Kreml označil summit „Krymská platforma“ na Ukrajině za protiruský
23.srpna 2021, 13:41
https://russian.rt.com/ussr/news/898621-kreml-krymskaya-platforma


"Považujeme tuto událost za velmi nepřátelskou vůči naší zemi," řekl Peskov.


"Krymská platforma" https://colonelcassad.livejournal.com/7005506.html "Toto jsou dobrodinci a zachránci Krymu." (viz FOTO) - pátý zprava ve 2.řadě zřejmě "zástupce ČR": předseda Senátu ČR Miloš Vystrčil (to se máme opravdu čím "chlubit") **Polský prezident Andrzej Duda ujistil „ukrajinské bratry“, že „Poláci vám rozumí“ a „můžete se spolehnout na naši podporu“. ""Jsem přesvědčen, že Polsko je a bude aktivním účastníkem krymské platformy, **Krym je Ukrajina****," shrnul. Источник: https://rusvesna.su/news/1629719327 Kreml označil summit „Krymská platforma“ na Ukrajině za protiruský 23.srpna 2021, 13:41 https://russian.rt.com/ussr/news/898621-kreml-krymskaya-platforma "**Považujeme tuto událost za velmi nepřátelskou vůči naší zemi," řekl Peskov. **
Upravené 23. 8. 2021 o 18:49

Putin převrhl Navalného proti Západu


To ale není nic objevného. Dvojí metr totiž vždy patřil k západní civilizaci nikdy tomu nebylo jinak takže nemá smysl na to poukazovat.
Navalný bojuje za demokracii, žluté vesty a spol proti demokracii. Tečka tím diskuze hasne


[quote="pid:30503, uid:270"]Putin převrhl Navalného proti Západu[/quote] To ale není nic objevného. Dvojí metr totiž vždy patřil k západní civilizaci nikdy tomu nebylo jinak takže nemá smysl na to poukazovat. Navalný bojuje za demokracii, žluté vesty a spol proti demokracii. Tečka tím diskuze hasne

Dvojí metr
Mi prislo na um, ako v Rusku dali zavriet nejakych navalneho aktivistov, lebo v januari ci kedy organizovali protesty. Ale nezavreli ich kvoli protistatnej cinnosti ale "kvoli tomu, ze porusovali zakaz zhromazdovania sa z dovodu sirenia nakazy kovidu". A zapadnym mocnostiam zalepili huby, ani meke F na to nepovedali.


[quote="pid:30513, uid:402"]Dvojí metr[/quote]Mi prislo na um, ako v Rusku dali zavriet nejakych navalneho aktivistov, lebo v januari ci kedy organizovali protesty. Ale nezavreli ich kvoli protistatnej cinnosti ale "kvoli tomu, ze porusovali zakaz zhromazdovania sa z dovodu sirenia nakazy kovidu". A zapadnym mocnostiam zalepili huby, ani meke F na to nepovedali.

Toto jsou dobrodinci a zachránci Krymu.
Už len Cichanovska tam chýba.


[quote="pid:30511, uid:270"]Toto jsou dobrodinci a zachránci Krymu.[/quote]Už len Cichanovska tam chýba.

8/24/21 16 : 43
Připomínky oficiálního zástupce ruského ministerstva zahraničí M. V. Zacharové v souvislosti s konáním takzvané „krymské platformy“ v Kyjevě
https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4845399


"..., jak jsme varovali, budeme nuceni považovat účast jednotlivých zemí, mezinárodních organizací a jejich zástupců na „krymské platformě“ za zásah do územní celistvosti Ruské federace, která bude mít nevyhnutelně odpovídající dopad na naše vztahy."


"Čím hůře, tím lépe" - zřejmě heslo předsedy Senátu ČR Miloše Vystrčila. K "poblití"...


8/24/21 16 : 43 Připomínky oficiálního zástupce ruského ministerstva zahraničí M. V. Zacharové v souvislosti s konáním takzvané „krymské platformy“ v Kyjevě https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4845399 "..., jak jsme varovali,** budeme nuceni považovat účast jednotlivých zemí, mezinárodních organizací a jejich zástupců na „krymské platformě“ za zásah do územní celistvosti Ruské federace, která bude mít nevyhnutelně odpovídající dopad na naše vztahy."** "Čím hůře, tím lépe" - zřejmě heslo předsedy Senátu ČR Miloše Vystrčila. K "poblití"...
Upravené 25. 8. 2021 o 13:56

Na pozadí sankcí USA a EU proti Rusku....


Кто будет финансировать ответ России на американский сланцевый газ
https://colonelcassad.livejournal.com/7011825.html


Na pozadí sankcí USA a EU proti Rusku.... Кто будет финансировать ответ России на американский сланцевый газ https://colonelcassad.livejournal.com/7011825.html

Jak Rusko změnilo energetický sektor na Krymu
https://colonelcassad.livejournal.com/7014447.html


"Denis Seleznev o tom, jak se energetický sektor Krymu od roku 2014 změnil. Co se stalo za Ukrajiny a co se stalo za Ruska. Velmi jasná srovnání + dobrá fakta."


Jak Rusko změnilo energetický sektor na Krymu https://colonelcassad.livejournal.com/7014447.html "Denis Seleznev o tom, jak se energetický sektor Krymu od roku 2014 změnil. Co se stalo za Ukrajiny a co se stalo za Ruska. Velmi jasná srovnání + dobrá fakta."

Návrat k Elektrogradu
https://colonelcassad.livejournal.com/7017799.html


"... během pracovní cesty do Novosibirsku ruský ministr obrany Sergej Šojgu řekl o potřebě vybudovat na Sibiři několik velkých měst, která se v budoucnu stanou ekonomickými, vědeckými a průmyslovými centry země. Šojgu také zdůraznil, že v ideálním případě by obyvatelstvo každého z těchto měst mělo být asi milion obyvatel. Ministr obrany navíc hovořil pro přesun hlavního města Ruska na Sibiř."


Návrat k Elektrogradu https://colonelcassad.livejournal.com/7017799.html "... během pracovní cesty do Novosibirsku ruský ministr obrany Sergej Šojgu řekl o potřebě vybudovat na Sibiři několik velkých měst, která se v budoucnu stanou ekonomickými, vědeckými a průmyslovými centry země. Šojgu také zdůraznil, že v ideálním případě by obyvatelstvo každého z těchto měst mělo být asi milion obyvatel. Ministr obrany navíc hovořil pro přesun hlavního města Ruska na Sibiř."

Lavrov o útocích na Stalinovu osobnost
https://colonelcassad.livejournal.com/7020554.html


"Útoky na Stalinovu osobnost jsou součástí útoku na výsledek druhé světové války" dle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova.


Zpochybňujeme-li úlohu Stalina při organizování vítězství SSSR ve Velké vlastenecké válce a druhé světové válce, sami zpochybňujeme její výsledky a podněcujeme úsilí zaměřené na jejich další revizi, včetně otázky hranic Ruské federace. Počínaje Kaliningradem a konče Kurilovými ostrovy, které byly anektovány "krvavým tyranem Stalinem", spadajícími do stejné logické pasti, do níž spadli ukrajinští banderovci, odhalující Stalina na pozadí těch územních přírůstků, které ukrajinský SSR obdržel díky Stalinovi a které ukrajinští nacisté, kteří se zmocnili bývalého Ukrajinské SSR, nyní používají."


Lavrov o útocích na Stalinovu osobnost https://colonelcassad.livejournal.com/7020554.html "Útoky na Stalinovu osobnost jsou součástí útoku na výsledek druhé světové války" dle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Zpochybňujeme-li úlohu Stalina při organizování vítězství SSSR ve Velké vlastenecké válce a druhé světové válce, sami zpochybňujeme její výsledky a podněcujeme úsilí zaměřené na jejich další revizi, včetně otázky hranic Ruské federace. Počínaje Kaliningradem a konče Kurilovými ostrovy, které byly anektovány "krvavým tyranem Stalinem", spadajícími do stejné logické pasti, do níž spadli ukrajinští banderovci, odhalující Stalina na pozadí těch územních přírůstků, které ukrajinský SSR obdržel díky Stalinovi a které ukrajinští nacisté, kteří se zmocnili bývalého Ukrajinské SSR, nyní používají."

Rusko chce příští rok zahájit kontejnerovou dopravu přes Arktidu
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-chce-pristi-rok-zahajit-kontejnerovou-dopravu-pres-arktidu/2084965?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=2LMDNK7swaT-202109031258&dop_id=13296762


"Rusko chce v příštím roce zahájit námořní kontejnerovou dopravu severní cestou přes Arktidu. Na ekonomickém fóru ve Vladivostoku to řekl prezident Vladimir Putin."
"Ekonomické fórum ve Vladivostoku začalo ve čtvrtek a potrvá do soboty. Akce, která se oficiálně nazývá Východní ekonomické fórum, byla ustavena prezidentským dekretem z roku 2015 a jejím smyslem je podporovat hospodářský rozvoj ruského Dálného východu a posilovat mezinárodní spolupráci v Asii a Tichomoří."


Rusko chce příští rok zahájit kontejnerovou dopravu přes Arktidu https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-chce-pristi-rok-zahajit-kontejnerovou-dopravu-pres-arktidu/2084965?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=2LMDNK7swaT-202109031258&dop_id=13296762 "Rusko chce v příštím roce zahájit námořní kontejnerovou dopravu severní cestou přes Arktidu. Na ekonomickém fóru ve Vladivostoku to řekl prezident Vladimir Putin." "Ekonomické fórum ve Vladivostoku začalo ve čtvrtek a potrvá do soboty. Akce, která se oficiálně nazývá Východní ekonomické fórum, byla ustavena prezidentským dekretem z roku 2015 a jejím smyslem je podporovat hospodářský rozvoj ruského Dálného východu a posilovat mezinárodní spolupráci v Asii a Tichomoří."

Spojené státy vyzvaly země NATO, aby se připravily na válku s Ruskou federací
+"zlatý spoj" na plynovodu NORD STREAM 2


https://www.youtube.com/watch?v=evvOlWgdhUM


Spojené státy vyzvaly země NATO, aby se připravily na válku s Ruskou federací +"zlatý spoj" na plynovodu NORD STREAM 2 https://www.youtube.com/watch?v=evvOlWgdhUM
Upravené 6. 9. 2021 o 21:34

Lavrov slibuje, že Rusko zmaří jakékoli pokusy o přepsání všeobecně uznávaného výsledku druhé světové války
https://tass.com/politics/1334453


" Ruská diplomacie bude i nadále potlačovat pokusy o jejich revizi, bez ohledu na zdroj, “uvedl nejvyšší diplomat země ve video zprávě účastníkům fóra „Chabarovský proces: historické lekce a současné výzvy “.


Lavrov slibuje, že Rusko zmaří jakékoli pokusy o přepsání všeobecně uznávaného výsledku druhé světové války https://tass.com/politics/1334453 " Ruská diplomacie bude i nadále potlačovat pokusy o jejich revizi, bez ohledu na zdroj, “uvedl nejvyšší diplomat země ve video zprávě účastníkům fóra „Chabarovský proces: historické lekce a současné výzvy “.

Explozi potrubí na Krymu zorganizovala Ukrajina
https://colonelcassad.livejournal.com/7038768.html


"... 23. srpna neznámé osoby poškodily plynovod v horské části regionu, který slouží k zásobování vesnice Perevalnoye a vojenské jednotky. Jeho činnost byla obnovena další den. Byli zatčeni čtyři podezřelí..."


Explozi potrubí na Krymu zorganizovala Ukrajina https://colonelcassad.livejournal.com/7038768.html "... 23. srpna neznámé osoby poškodily plynovod v horské části regionu, který slouží k zásobování vesnice Perevalnoye a vojenské jednotky. Jeho činnost byla obnovena další den. Byli zatčeni čtyři podezřelí..."

Při cvičení zemřel ruský ministr pro mimořádné situace Jevgenij Ziničev.


https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/rusky-ministr-pro-mimoradne-situace-zemrel-pri-cviceni-40371441#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=0VtR4ITobvt-202109081108&dop_id=40371441&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Při cvičení zemřel ruský ministr pro mimořádné situace Jevgenij Ziničev. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/rusky-ministr-pro-mimoradne-situace-zemrel-pri-cviceni-40371441#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=0VtR4ITobvt-202109081108&dop_id=40371441&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Kybernetické útoky a článek 5
https://colonelcassad.livejournal.com/7041036.html


"NATO je připraveno použít článek 5 své Charty kolektivní obrany v reakci na kyberútoky z Ruska, řekl generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg v rozhovoru pro Axios. Generální tajemník zdůraznil, že rozhodnutí o společné reakci NATO nebude přijímáno automaticky."


"Propojení hackerských útoků s 5. článkem charty NATO vytváří hypotetický scénář, ve kterém speciální služby získají možnost navrhnout záminku pro válku, která může zorganizovat falešný kybernetický útok, který je dostatečně citlivý na společnost a infrastrukturu, za což lze vinit na Čínu nebo Rusko, které jsou na diplomatické a mediální úrovni uvaleny na společnost jako hlavní viníky takových útoků."


Děsivé to "představy"...


Kybernetické útoky a článek 5 https://colonelcassad.livejournal.com/7041036.html "NATO je připraveno použít článek 5 své Charty kolektivní obrany v reakci na kyberútoky z Ruska, řekl generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg v rozhovoru pro Axios. Generální tajemník zdůraznil, že rozhodnutí o společné reakci NATO nebude přijímáno automaticky." "Propojení hackerských útoků s 5. článkem charty NATO vytváří hypotetický scénář, ve kterém speciální služby získají možnost navrhnout záminku pro válku, která může zorganizovat falešný kybernetický útok, který je dostatečně citlivý na společnost a infrastrukturu, za což lze vinit na Čínu nebo Rusko, které jsou na diplomatické a mediální úrovni uvaleny na společnost jako hlavní viníky takových útoků." Děsivé to "představy"...

@Jiří - dost podivná událost. Ministr a v této situaci ? Není to spíše signál "co vše se může zchumelit?" určený jiným figurám? A právě ministr pro zvláštní události, tedy hlava důležitého silového rezortu ?

@Jiří - dost podivná událost. Ministr a v této situaci ? Není to spíše signál "co vše se může zchumelit?" určený jiným figurám? A právě ministr pro zvláštní události, tedy hlava důležitého silového rezortu ?
Upravené 8. 9. 2021 o 16:19

@Jiří - dost podivná událost.

Ztrata
https://www.youtube.com/watch?v=Q_Vw9OLXZIw

Z diskuse:
Byl nejen MCS, byl osobnim ochrancem V.V. Putina .....


[quote="pid:32369, uid:57"]@Jiří - dost podivná událost.[/quote] **Ztrata** https://www.youtube.com/watch?v=Q_Vw9OLXZIw Z diskuse: Byl nejen MCS, byl osobnim ochrancem V.V. Putina .....

Není to spíše signál "co vše se může zchumelit?" určený jiným figurám?


Nevím... spíše si myslím, že to je nepovedený signál a jeho osnovatelé brzy poznají následky.


Mimochodem, taky už jste otráveni předáváním vzkazů skrze smrt či teror? Tato nelidská "komunikace" musí přestat.


[quote="pid:32369, uid:57"]Není to spíše signál "co vše se může zchumelit?" určený jiným figurám?[/quote] Nevím... spíše si myslím, že to je nepovedený signál a jeho osnovatelé brzy poznají následky. Mimochodem, taky už jste otráveni předáváním vzkazů skrze smrt či teror? Tato nelidská "komunikace" musí přestat.

FSB potvrzuje účast CIA na zatčení 33 Rusů v Bělorusku


Источник: https://rusnext.ru/news/1631101872248407


""Plně potvrzujeme informace zveřejněné CNN, jsou naprosto spolehlivé, velmi objektivně ukázaly úlohu CIA při přípravě a vedení, ukázaly, že šlo o společnou operaci s Hlavním zpravodajským ředitelstvím ministerstva obrany Ukrajiny a SBU, “řekl zástupce FSB. Podle něj byli Rusové do Běloruska skutečně nalákáni a republiková KGB dostala informace, že se přišly účastnit nepokojů na straně opozice, informovala 8. září agentura RIA Novosti."


FSB potvrzuje účast CIA na zatčení 33 Rusů v Bělorusku Источник: https://rusnext.ru/news/1631101872248407 ""Plně potvrzujeme informace zveřejněné CNN, jsou naprosto spolehlivé, velmi objektivně ukázaly úlohu CIA při přípravě a vedení, ukázaly, že šlo o společnou operaci s Hlavním zpravodajským ředitelstvím ministerstva obrany Ukrajiny a SBU, “řekl zástupce FSB. Podle něj byli Rusové do Běloruska skutečně nalákáni a republiková KGB dostala informace, že se přišly účastnit nepokojů na straně opozice, informovala 8. září agentura RIA Novosti."

Podpindos se halt snaží, po volbách snad potáhnou do pekel. Zde popis činnosti Reštěnikova, který zablokoval Dohody o ochraně a podpoře kapitálových investic.


Pouze nesouhlasím s názorem autora článku, že "Takový přehmat ministerstva hospodářského rozvoje samozřejmě asi nelze vysvětlit úmyslnou sabotáží… Je to čistá neprofesionalita ministerstva, když se na prioritním projektu pracuje takto vlažně."


Sabotáž je sabotáž.


https://outsidermedia.cz/modernizace-ruske-ekonomiky-bude-mit-pauzu/


Podpindos se halt snaží, po volbách snad potáhnou do pekel. Zde popis činnosti Reštěnikova, který zablokoval Dohody o ochraně a podpoře kapitálových investic. Pouze nesouhlasím s názorem autora článku, že "Takový přehmat ministerstva hospodářského rozvoje samozřejmě asi nelze vysvětlit úmyslnou sabotáží… Je to čistá neprofesionalita ministerstva, když se na prioritním projektu pracuje takto vlažně." Sabotáž je sabotáž. https://outsidermedia.cz/modernizace-ruske-ekonomiky-bude-mit-pauzu/

Putin a Šojgu odišli na dovolenku do tajgy. Preberú projekt výstavby veľkomiest na Sibíri
https://www.armadnymagazin.sk/2021/09/08/putin-a-sojgu-odisli-na-dovolenku-do-tajgy-preberu-projekt-vystavby-velkomiest-na-sibiri/


Putin a Šojgu odišli na dovolenku do tajgy. Preberú projekt výstavby veľkomiest na Sibíri https://www.armadnymagazin.sk/2021/09/08/putin-a-sojgu-odisli-na-dovolenku-do-tajgy-preberu-projekt-vystavby-velkomiest-na-sibiri/

Z Putinovho Facebooku: zomrel minister krízových situácií Yevgeny Zinichev, snažil sa zachrániť muža padajúceho z útesu.


The main rescuer of Russia died, while saving a person.The Minister of Emergency Situations Yevgeny Zinichev tried to save a man who had fallen off a cliff. He was the closest person there and the one to first react, rushing to help. We can be proud that the head of the emergency department was a person for whom the life of other people was always in the first place. He proved that for Russian life savers, lives of those in need are more important than their own. Russia is strong with a help of such people. We cherish the memory of our fallen heroes.


Главный спасатель России погиб, спасая человека. Министр по чрезвычайным ситуациям Евгений Зиничев пытался спасти сорвавшегося со скалы человека. Он находился ближе всего к нему и первый среагировал, бросившись на помощь. Мы можем гордиться, что во главе ведомства по чрезвычайным ситуациям стоял человек, для которого жизнь других людей была всегда на первом месте. Он доказал, что для российских спасателей жизни спасаемых важнее собственных. Такими людьми и сильна Россия. Светлая память погибшим!


Z Putinovho Facebooku: zomrel minister krízových situácií Yevgeny Zinichev, snažil sa zachrániť muža padajúceho z útesu. The main rescuer of Russia died, while saving a person.The Minister of Emergency Situations Yevgeny Zinichev tried to save a man who had fallen off a cliff. He was the closest person there and the one to first react, rushing to help. We can be proud that the head of the emergency department was a person for whom the life of other people was always in the first place. He proved that for Russian life savers, lives of those in need are more important than their own. Russia is strong with a help of such people. We cherish the memory of our fallen heroes. Главный спасатель России погиб, спасая человека. Министр по чрезвычайным ситуациям Евгений Зиничев пытался спасти сорвавшегося со скалы человека. Он находился ближе всего к нему и первый среагировал, бросившись на помощь. Мы можем гордиться, что во главе ведомства по чрезвычайным ситуациям стоял человек, для которого жизнь других людей была всегда на первом месте. Он доказал, что для российских спасателей жизни спасаемых важнее собственных. Такими людьми и сильна Россия. Светлая память погибшим!

Prvni vyjadreni Putina a Lukasenka ze setkani v Moskve (rustina)
Первые ЗАЯВЛЕНИЯ Путина и Лукашенко со встречи в Москве!https://www.youtube.com/watch?v=RNF0sFQl4eU


**Prvni vyjadreni Putina a Lukasenka ze setkani v Moskve** (rustina) Первые ЗАЯВЛЕНИЯ Путина и Лукашенко со встречи в Москве!https://www.youtube.com/watch?v=RNF0sFQl4eU

Rusko-běloruské rozhovory
http://en.kremlin.ru/events/president/news/66646


"Jsem rád, že vás vidím. Požádal jsem vás, abyste přišli shrnout, co se v poslední době na expertní, vládní úrovni udělalo, za účelem vytvoření rozvojových programů pro stát Unie.

Tvrdě jsme pracovali mnoho měsíců a dalo by se dokonce říci, že už mnoho let. Hned bych rád upozornil, že to, na čem se dnes doufám shodneme, nesouvisí se současnou politickou situací v našich zemích ani s politickým kalendářem před parlamentními volbami v Rusku. Toto je náš současný dlouhodobý společný projekt, který, jak jsem řekl, probíhá již mnoho let.


Zdá se, že se odborníci dohodli na řadě klíčových oblastí. Nyní musíme porovnat poznámky, udělat čáru pod určitými problémy a dát našim vládám příležitost dokončit některé z těchto dohod a učinit tak velmi brzy. Myslím, že se zítra sejdou v Minsku.


Jedná se o velké úsilí, které se většinou soustřeďuje na ekonomiku, finance a průmyslovou politiku, což je životně důležité, zvláště nyní, když svět čelí následkům nákazy koronavirem, která vážila ekonomiky po celém světě s poklesem globálního HDP o více než 3 procenta a obchod ztrácí ještě více.


To nás také povzbuzuje, abychom zvýšili své úsilí o zlepšení konkurenceschopnosti našich příslušných ekonomik a udělali vše pro to, abychom co nejlépe využili výhod poskytovaných státem Unie, abychom za sebou nechali postpandemickou krizi a abychom s důvěrou postupovali vpřed .


Jsem velmi rád, že vás vidím, a jsem si jist, že dnes toho hodně dosáhneme."


Rusko-běloruské rozhovory http://en.kremlin.ru/events/president/news/66646 "Jsem rád, že vás vidím. Požádal jsem vás, abyste přišli shrnout, co se v poslední době na expertní, vládní úrovni udělalo, **za účelem vytvoření rozvojových programů pro stát Unie. ** Tvrdě jsme pracovali mnoho měsíců a dalo by se dokonce říci, že už mnoho let. Hned bych rád upozornil, že to, na čem se dnes doufám shodneme, nesouvisí se současnou politickou situací v našich zemích ani s politickým kalendářem před parlamentními volbami v Rusku. Toto je náš současný dlouhodobý společný projekt, který, jak jsem řekl, probíhá již mnoho let. Zdá se, že se odborníci dohodli na řadě klíčových oblastí. Nyní musíme porovnat poznámky, udělat čáru pod určitými problémy a dát našim vládám příležitost dokončit některé z těchto dohod a učinit tak velmi brzy. Myslím, že se zítra sejdou v Minsku. Jedná se o velké úsilí, které se většinou soustřeďuje na ekonomiku, finance a průmyslovou politiku, což je životně důležité, zvláště nyní, když svět čelí následkům nákazy koronavirem, která vážila ekonomiky po celém světě s poklesem globálního HDP o více než 3 procenta a obchod ztrácí ještě více. To nás také povzbuzuje, abychom zvýšili své úsilí o zlepšení konkurenceschopnosti našich příslušných ekonomik a udělali vše pro to, abychom co nejlépe využili výhod poskytovaných státem Unie, abychom za sebou nechali postpandemickou krizi a abychom s důvěrou postupovali vpřed . Jsem velmi rád, že vás vidím, a jsem si jist, že dnes toho hodně dosáhneme."

Rusko-běloruské rozhovory


Putin a Lukašenko dnes jednali v Moskvě, kde se dohodli na všech 28 programech v rámci státu Unie. V pátek se v Minsku uskuteční zasedání Rady ministrů státu Unie. Během setkání mají premiéři podepsat integrační programy. Nejvyšší státní rada státu Unie je může přijmout již na konci října.


Společná tiskovka Putina a Lukašenko
https://www.youtube.com/watch?v=ZL3fvv-X5Zk


[quote="pid:32515, uid:270"]Rusko-běloruské rozhovory[/quote] Putin a Lukašenko dnes jednali v Moskvě, kde se dohodli na všech 28 programech v rámci státu Unie. V pátek se v Minsku uskuteční zasedání Rady ministrů státu Unie. Během setkání mají premiéři podepsat integrační programy. Nejvyšší státní rada státu Unie je může přijmout již na konci října. Společná tiskovka Putina a Lukašenko https://www.youtube.com/watch?v=ZL3fvv-X5Zk

Blíž k sobě


Po setkání mezi Putinem a Lukašenkem byly dohodnuty další směry integrace mezi Ruskem a Běloruskem. Lukašenko udělal ústupky v řadě bodů, ale opět obratně slídil po jednotné měně a jediném emisním centru. Jako bonus za ústupky dostal Lukašenko v příštím roce slevu na plyn zachováním aktuální ceny plynu tváří v tvář rostoucím cenám plynu v Evropě. Ale s přihlédnutím ke sdělenému se Bělorusko a Rusko k sobě mnohem přiblíží. A to je dobře.


Ve čtvrtek proběhla jednání mezi Vladimirem Putinem a Alexandrem Lukašenkem. Předsedové rozhodli o osudu státu Unie - buď integrační projekt bude nadále sklouzávat, nebo by bylo možné konečně dohodnout o všech 28 plánech. Až do úplného konce, kdy hlavy států šly k novinářům a vyprávěly o výsledcích, nebylo jasné, co nás čeká.


Nyní víme - bude stát Unie.


"Dnes bych chtěl s uspokojením poznamenat, že všech dvacet osm programů bylo koordinováno. Zítra je máme v úmyslu schválit na zasedání Rady ministrů státu Unie v Minsku, načež budou předloženy ke schválení Nejvyšší státní radě státu Unie, jejíž zasedání se plánuje konat před koncem t.r. " oznámil Putin.


  1. Obecná pravidla pro výběr nepřímých daní tak, aby „byla viditelná struktura ceny zboží“. O čem mluvíme: zboží lze nyní dovážet přes ruské i běloruské hranice. Cla a daně do rozpočtu musí být zaplaceny na konci prodeje zboží konečnému kupujícímu. Kvůli nedokonalosti systému ale stále neexistuje spravedlivé rozdělení financí. Nyní jedna, nyní další země si nechává více pro sebe. Nyní už takový problém nebude - to je důležité pro integraci ekonomik obou zemí.

  2. V rámci státu Unie se objeví společný platební prostor, plánuje se integrace platebních systémů. To umožní úřadům lépe bojovat proti praní peněz a počítačové kriminalitě. A v budoucnu budou moci obyvatelé Ruska a Běloruska využívat bankovní služby v obou zemích bez jakýchkoli přeshraničních omezení.

  3. Ve státě Unie se objeví jednotný trh s energií. „Předpokládá se uzavření dohody o sjednocení trhů s ropou a ropnými produkty, jakož i dohody o jednotném trhu s elektřinou,“ řekl Putin.To Minsku pomůže obejít sankce. Pokud jsou ropné produkty dodávány na jednotný unijní trh, pak pokud jsou prodávány do Evropy, nebude možné oddělit běloruskou část, a tudíž využívat obchodní omezení.

  4. Cena plynu pro Bělorusko v roce 2022 zůstane stejná jako v roce 2021.

  5. 28 dolarů za 1000 metrů krychlových pro Bělorusko, a to navzdory skutečnosti, že v Evropě platí 650 dolarů za 1000 metrů krychlových plynu. Cenu pro inflaci ani neindexujeme. Pak budou existovat společné přístupy k trhu, “poznamenal ruský prezident.

  6. Všechna omezení koronavirů na lety mezi Ruskem a Běloruskem jsou zrušeny.


Rusko zruší veškerá omezení leteckého provozu s Běloruskem. První dokumenty o vzniku státu Unie byly podepsány již v roce 1999. Putin řekl, proč se až teď ukázalo, že souhlasí ve všech otázkách.


"Jedna strana se domnívala, že to stačí k provedení několika operativních rozhodnutí na vládní úrovni. Další je, že jsou zapotřebí zásadnější rozhodnutí, “vysvětlil šéf Ruska.


Jak ukázala praxe, stát Unie nelze budovat bez základů. To je to, co dělají tolik let. "


Dohodli jsme se na společné makroekonomické politice," vysvětlil Putin.
"Dlouho jsme odmítali stavět dům ze střechy," vtipkoval Lukašenko.


Mimochodem, běloruský prezident jen tak mimochodem připomněl sjednocení obou zemí. "Za námi to nerezaví. Hlavní je, že to chtějí obě strany. Čas přijde - vy dospějete, ..." dodal Lukašenko.


Lze očekávat přechod na jedinou měnu ?
"Podle všeho v dohledné budoucnosti - ne. Otázkou není, že Putin nebo Lukašenka těmto procesům brání. Když jsme studovali tento problém, pak Ruská centrální banka a naše národní banka požádaly, aby se k tomuto problému zatím nepřistupovalo. Řekly, že naše země na to ještě nejsou připraveny. Když jsme to slyšeli, odložili jsme tento problém stranou, ale to neznamená, že se k němu nevrátíme, “vysvětlil Lukašenko.


https://www.kp.ru/daily/28329.5/4472788/


Podle mého názoru zazněl klíčový bod v bodu číslo 3. U zbytku můžeme hovořit o poměrně výrazném pokroku v ekonomické integraci. O politické integraci se ještě neuvažuje.
.


https://colonelcassad.livejournal.com/7046394.html



Obří rusko-běloruské cvičení s 200 tisíci vojáky začíná.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/obri-rusko-beloruske-cviceni-s-200-tisici-vojaky-zacina-zapad-znepokojen-40371673#dop_ab_variant=617200&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=uNaoIo0LcK3-202109100840&dop_id=40371673&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


"Čtvrtečního slavnostního zahájení na cvičišti Mulino v Nižegorodské oblasti ve středu evropské části Ruska se účastnili prezidenti obou zemí Vladimir Putin i Alexandr Lukašenko."


Blíž k sobě Po setkání mezi Putinem a Lukašenkem byly dohodnuty další směry integrace mezi Ruskem a Běloruskem. Lukašenko udělal ústupky v řadě bodů, ale opět obratně slídil po jednotné měně a jediném emisním centru. Jako bonus za ústupky dostal Lukašenko v příštím roce slevu na plyn zachováním aktuální ceny plynu tváří v tvář rostoucím cenám plynu v Evropě. Ale s přihlédnutím ke sdělenému se Bělorusko a Rusko k sobě mnohem přiblíží. A to je dobře. Ve čtvrtek proběhla jednání mezi Vladimirem Putinem a Alexandrem Lukašenkem. Předsedové rozhodli o osudu státu Unie - buď integrační projekt bude nadále sklouzávat, nebo by bylo možné konečně dohodnout o všech 28 plánech. Až do úplného konce, kdy hlavy států šly k novinářům a vyprávěly o výsledcích, nebylo jasné, co nás čeká. Nyní víme - bude stát Unie. "Dnes bych chtěl s uspokojením poznamenat, že všech dvacet osm programů bylo koordinováno. Zítra je máme v úmyslu schválit na zasedání Rady ministrů státu Unie v Minsku, načež budou předloženy ke schválení Nejvyšší státní radě státu Unie, jejíž zasedání se plánuje konat před koncem t.r. " oznámil Putin. 1. Obecná pravidla pro výběr nepřímých daní tak, aby „byla viditelná struktura ceny zboží“. O čem mluvíme: zboží lze nyní dovážet přes ruské i běloruské hranice. Cla a daně do rozpočtu musí být zaplaceny na konci prodeje zboží konečnému kupujícímu. Kvůli nedokonalosti systému ale stále neexistuje spravedlivé rozdělení financí. Nyní jedna, nyní další země si nechává více pro sebe. Nyní už takový problém nebude - to je důležité pro integraci ekonomik obou zemí. 2. V rámci státu Unie se objeví společný platební prostor, plánuje se integrace platebních systémů. To umožní úřadům lépe bojovat proti praní peněz a počítačové kriminalitě. A v budoucnu budou moci obyvatelé Ruska a Běloruska využívat bankovní služby v obou zemích bez jakýchkoli přeshraničních omezení. 3. Ve státě Unie se objeví jednotný trh s energií. „Předpokládá se uzavření dohody o sjednocení trhů s ropou a ropnými produkty, jakož i dohody o jednotném trhu s elektřinou,“ řekl Putin. To Minsku pomůže obejít sankce. Pokud jsou ropné produkty dodávány na jednotný unijní trh, pak pokud jsou prodávány do Evropy, nebude možné oddělit běloruskou část, a tudíž využívat obchodní omezení. 4. Cena plynu pro Bělorusko v roce 2022 zůstane stejná jako v roce 2021. - **28 dolarů za 1000 metrů krychlových pro Bělorusko, a to navzdory skutečnosti, že v Evropě platí 650 dolarů za 1000 metrů krychlových plynu. Cenu pro inflaci ani neindexujeme.** Pak budou existovat společné přístupy k trhu, “poznamenal ruský prezident. 5. Všechna omezení koronavirů na lety mezi Ruskem a Běloruskem jsou zrušeny. Rusko zruší veškerá omezení leteckého provozu s Běloruskem. První dokumenty o vzniku státu Unie byly podepsány již v roce 1999. Putin řekl, proč se až teď ukázalo, že souhlasí ve všech otázkách. "Jedna strana se domnívala, že to stačí k provedení několika operativních rozhodnutí na vládní úrovni. Další je, že jsou zapotřebí zásadnější rozhodnutí, “vysvětlil šéf Ruska. Jak ukázala praxe, stát Unie nelze budovat bez základů. To je to, co dělají tolik let. " Dohodli jsme se na společné makroekonomické politice," vysvětlil Putin. "Dlouho jsme odmítali stavět dům ze střechy," vtipkoval Lukašenko. Mimochodem, běloruský prezident jen tak mimochodem připomněl sjednocení obou zemí. "Za námi to nerezaví. Hlavní je, že to chtějí obě strany. Čas přijde - vy dospějete, ..." dodal Lukašenko. Lze očekávat přechod na jedinou měnu ? "Podle všeho v dohledné budoucnosti - ne. Otázkou není, že Putin nebo Lukašenka těmto procesům brání. Když jsme studovali tento problém, pak Ruská centrální banka a naše národní banka požádaly, aby se k tomuto problému zatím nepřistupovalo. Řekly, že naše země na to ještě nejsou připraveny. Když jsme to slyšeli, odložili jsme tento problém stranou, ale to neznamená, že se k němu nevrátíme, “vysvětlil Lukašenko. https://www.kp.ru/daily/28329.5/4472788/ Podle mého názoru zazněl klíčový bod v bodu číslo 3. U zbytku můžeme hovořit o poměrně výrazném pokroku v ekonomické integraci. O politické integraci se ještě neuvažuje. . https://colonelcassad.livejournal.com/7046394.html ** Obří rusko-běloruské cvičení s 200 tisíci vojáky začíná.** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/obri-rusko-beloruske-cviceni-s-200-tisici-vojaky-zacina-zapad-znepokojen-40371673#dop_ab_variant=617200&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=uNaoIo0LcK3-202109100840&dop_id=40371673&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "Čtvrtečního slavnostního zahájení na cvičišti Mulino v Nižegorodské oblasti ve středu evropské části Ruska se účastnili prezidenti obou zemí Vladimir Putin i Alexandr Lukašenko."
Upravené 10. 9. 2021 o 10:45

Siluanov (ministr financí RF) nám začal nebezpečně rudnout smile


Ruští exportéři, kteří získali další příjmy ze světových cenových zvýšení, „se musí podělit“, tyto prostředky půjdou na podporu občanů, řekl ministr financí Anton Siluanov na plenárním zasedání Moskevského finančního fóra.


"Tito vývozci, tradiční vývozci, kteří dnes získali další příjmy z navýšení cen, by se měli podělit. Tyto peníze musíme použít na podporu občanů," řekl.


Siluanov také dodal, že 700 miliard rublů přidělených z dodatečného příjmu již bylo zaměřeno na podporu důchodců, vojenského personálu a dětí, které se připravují na školu.
https://tass.ru/ekonomika/12329881


Siluanov (ministr financí RF) nám začal nebezpečně rudnout ]:) Ruští exportéři, kteří získali další příjmy ze světových cenových zvýšení, „se musí podělit“, tyto prostředky půjdou na podporu občanů, řekl ministr financí Anton Siluanov na plenárním zasedání Moskevského finančního fóra. "Tito vývozci, tradiční vývozci, kteří dnes získali další příjmy z navýšení cen, by se měli podělit. Tyto peníze musíme použít na podporu občanů," řekl. Siluanov také dodal, že 700 miliard rublů přidělených z dodatečného příjmu již bylo zaměřeno na podporu důchodců, vojenského personálu a dětí, které se připravují na školu. https://tass.ru/ekonomika/12329881

Obecná pravidla pro výběr nepřímých daní tak, aby „byla viditelná struktura ceny zboží“. O čem mluvíme: zboží lze nyní dovážet přes ruské i běloruské hranice. Cla a daně do rozpočtu musí být zaplaceny na konci prodeje zboží konečnému kupujícímu. Kvůli nedokonalosti systému ale stále neexistuje spravedlivé rozdělení financí. Nyní jedna, nyní další země si nechává více pro sebe. Nyní už takový problém nebude - to je důležité pro integraci ekonomik obou zemí.


V rámci státu Unie se objeví společný platební prostor, plánuje se integrace platebních systémů. To umožní úřadům lépe bojovat proti praní peněz a počítačové kriminalitě. A v budoucnu budou moci obyvatelé Ruska a Běloruska využívat bankovní služby v obou zemích bez jakýchkoli přeshraničních omezení.


Ve státě Unie se objeví jednotný trh s energií. „Předpokládá se uzavření dohody o sjednocení trhů s ropou a ropnými produkty, jakož i dohody o jednotném trhu s elektřinou,“ řekl Putin.To Minsku pomůže obejít sankce. Pokud jsou ropné produkty dodávány na jednotný unijní trh, pak pokud jsou prodávány do Evropy, nebude možné oddělit běloruskou část, a tudíž využívat obchodní omezení.


Cena plynu pro Bělorusko v roce 2022 zůstane stejná jako v roce 2021.


28 dolarů za 1000 metrů krychlových pro Bělorusko, a to navzdory skutečnosti, že v Evropě platí 650 dolarů za 1000 metrů krychlových plynu. Cenu pro inflaci ani neindexujeme. Pak budou existovat společné přístupy k trhu, “poznamenal ruský prezident.


Všechna omezení koronavirů na lety mezi Ruskem a Běloruskem jsou zrušeny.


Dost výmluvné pro Evropu (hlavně tu východní) = spolupráce s Ruskem se vyplácí.


[quote="pid:32558, uid:270"]Obecná pravidla pro výběr nepřímých daní tak, aby „byla viditelná struktura ceny zboží“. O čem mluvíme: zboží lze nyní dovážet přes ruské i běloruské hranice. Cla a daně do rozpočtu musí být zaplaceny na konci prodeje zboží konečnému kupujícímu. Kvůli nedokonalosti systému ale stále neexistuje spravedlivé rozdělení financí. Nyní jedna, nyní další země si nechává více pro sebe. Nyní už takový problém nebude - to je důležité pro integraci ekonomik obou zemí. V rámci státu Unie se objeví společný platební prostor, plánuje se integrace platebních systémů. To umožní úřadům lépe bojovat proti praní peněz a počítačové kriminalitě. A v budoucnu budou moci obyvatelé Ruska a Běloruska využívat bankovní služby v obou zemích bez jakýchkoli přeshraničních omezení. Ve státě Unie se objeví jednotný trh s energií. „Předpokládá se uzavření dohody o sjednocení trhů s ropou a ropnými produkty, jakož i dohody o jednotném trhu s elektřinou,“ řekl Putin.To Minsku pomůže obejít sankce. Pokud jsou ropné produkty dodávány na jednotný unijní trh, pak pokud jsou prodávány do Evropy, nebude možné oddělit běloruskou část, a tudíž využívat obchodní omezení. Cena plynu pro Bělorusko v roce 2022 zůstane stejná jako v roce 2021. 28 dolarů za 1000 metrů krychlových pro Bělorusko, a to navzdory skutečnosti, že v Evropě platí 650 dolarů za 1000 metrů krychlových plynu. Cenu pro inflaci ani neindexujeme. Pak budou existovat společné přístupy k trhu, “poznamenal ruský prezident. Všechna omezení koronavirů na lety mezi Ruskem a Běloruskem jsou zrušeny.[/quote] Dost výmluvné pro Evropu (hlavně tu východní) = spolupráce s Ruskem se vyplácí.

Pokud padne tato entita, bude to známka, že Rusko se osvobozuje.


Zelenou agendu a jednání se Západem dostal na starost Anatolij Čubajs. Ten nyní vytváří pracovní skupinu, která se bude skládat ze zástupců ministerstva životního prostředí, ministerstva zahraničních věcí a ministerstva přírodních zdrojů na jedné straně a Evropské komise na straně druhé.


https://outsidermedia.cz/tak-prece-jen-cubajse-nakonec-globaliste-jmenovali-dozorcem-nad-ruskem/


"Rusko však zatím není schopno se globalistům jakkoli postavit. Přestože etatisté s každým dalším měsícem ukusují stále více ekonomické suverenity, nelze tuto šňůru natahovat donekonečna.
Vladimir Putin chce zjevně porazit globalisty do roku 2024 (získat ekonomickou suverenitu), ale to závisí především na vnějších faktorech, na síle USA."


"A tady má Putin jedinou možnost. Zřejmou (pro všechny) ale velmi obtížnou. Obrátit zelenou agendu ve prospěch Ruska a zároveň se vyhnout hádkám s Čínou a získat rozhodné ústupky od globalistů. Tyto ústupky musí být opěrným bodem pro obnovení hospodářské suverenity. Není to snadné, ale jiný scénář neexistuje."


Ten z.rd ještě nadělá škod... navzdory menšímu manévrovacímu prostoru. Zelená agenda je plán na zničení civilizace a Rusku v čele s Čubajsem opravdu "prospěje"...


Dobře bude, až Čubajs bude viset na Rudém námestí.


Pokud padne tato entita, bude to známka, že Rusko se osvobozuje. Zelenou agendu a jednání se Západem dostal na starost Anatolij Čubajs. Ten nyní vytváří pracovní skupinu, která se bude skládat ze zástupců ministerstva životního prostředí, ministerstva zahraničních věcí a ministerstva přírodních zdrojů na jedné straně a Evropské komise na straně druhé. https://outsidermedia.cz/tak-prece-jen-cubajse-nakonec-globaliste-jmenovali-dozorcem-nad-ruskem/ "Rusko však zatím není schopno se globalistům jakkoli postavit. Přestože etatisté s každým dalším měsícem ukusují stále více ekonomické suverenity, nelze tuto šňůru natahovat donekonečna. Vladimir Putin chce zjevně porazit globalisty do roku 2024 (získat ekonomickou suverenitu), ale to závisí především na vnějších faktorech, na síle USA." "A tady má Putin jedinou možnost. Zřejmou (pro všechny) ale velmi obtížnou. Obrátit zelenou agendu ve prospěch Ruska a zároveň se vyhnout hádkám s Čínou a získat rozhodné ústupky od globalistů. Tyto ústupky musí být opěrným bodem pro obnovení hospodářské suverenity. Není to snadné, ale jiný scénář neexistuje." Ten z.rd ještě nadělá škod... navzdory menšímu manévrovacímu prostoru. Zelená agenda je plán na zničení civilizace a Rusku v čele s Čubajsem opravdu "prospěje"... Dobře bude, až Čubajs bude viset na Rudém námestí.

28 integračních programů


Byl zveřejněn úplný seznam 28 dohod mezi Putinem a Lukašenkem v rámci provádění integračních programů v rámci státu Unie. Ve skutečnosti představují hlavní směry ekonomické integrace Ruska a Běloruska pro nadcházející roky. Dnes je vyjádřili v rámci společného prohlášení premiéři vlád Ruska a Běloruska.


Viz: https://colonelcassad.livejournal.com/7047457.html


**28 integračních programů** Byl zveřejněn úplný seznam 28 dohod mezi Putinem a Lukašenkem v rámci provádění integračních programů v rámci státu Unie. Ve skutečnosti představují hlavní směry ekonomické integrace Ruska a Běloruska pro nadcházející roky. Dnes je vyjádřili v rámci společného prohlášení premiéři vlád Ruska a Běloruska. Viz: https://colonelcassad.livejournal.com/7047457.html

@Jiří - k tomu Čubajsovu jmenování . Nevidím to tak schematicky, jak autor článku naznašuje. ze dvou důvodů :
1) Putin ( i další v jeho týmu) jsou především stratégové a ve strategii platí zásada "drž si nepřitele na očích a toho velkého co NEJBLÍŽe" . Čubajs je jasný a v této funkci naprosto viditelný.Jeho manévrovací prostor je daleko menší než v zákulisí jako dosud
2) Čubajs byl nejprve důkladnbě veřejně "osvětlen" jako parazit a odvolán z velmi významné funkce. Těžko půjde stejnou cestou, spíše si myslím bod č.3)
3) Čubajs bude právě z tohoto titulu vyjednavačem za důležitý segment 5.kolony na 4.prioritě. Putin už je dost silný na tvrdý úder , ale to neodpovídá jeho strategii. Daleko častěšji používá měkkou sílu a Čubajs je ideální. Je velmi chytrý a tedy pro vyjednávání s nejchytřejším ideální.

Putin bude hledat vždy alternativu s nejmenším využitím 6.priority a s nejmenší ztrátou energie. Tedy vyjednávání i za cenu delšího procesu . Všichni validní analytici se shodují v názoru, že kábulský exodus měl především CEREMONIÁLNÍ význam pro celou globální agenturu PaX Americana a perfektně ji uzavřela návštěva Lewinského u Jóžina.
Teď běží odpočítávání nejprve u dovtípivých a potom dojde i na blbé.
Poslechněte si VVPj,Chazina i Kedmiho . V tomto směru SHODA.


@Jiří - k tomu Čubajsovu jmenování . Nevidím to tak schematicky, jak autor článku naznašuje. ze dvou důvodů : 1) Putin ( i další v jeho týmu) jsou především stratégové a ve strategii platí zásada "drž si nepřitele na očích a toho velkého co NEJBLÍŽe" . Čubajs je jasný a v této funkci naprosto viditelný.Jeho manévrovací prostor je daleko menší než v zákulisí jako dosud 2) Čubajs byl nejprve důkladnbě veřejně "osvětlen" jako parazit a odvolán z velmi významné funkce. Těžko půjde stejnou cestou, spíše si myslím bod č.3) 3) Čubajs bude právě z tohoto titulu vyjednavačem za důležitý segment 5.kolony na 4.prioritě. Putin už je dost silný na tvrdý úder , ale to neodpovídá jeho strategii. Daleko častěšji používá měkkou sílu a Čubajs je ideální. Je velmi chytrý a tedy pro vyjednávání s nejchytřejším ideální. Putin bude hledat vždy alternativu s nejmenším využitím 6.priority a s nejmenší ztrátou energie. Tedy vyjednávání i za cenu delšího procesu . Všichni validní analytici se shodují v názoru, že kábulský exodus měl především CEREMONIÁLNÍ význam pro celou globální agenturu PaX Americana a perfektně ji uzavřela návštěva Lewinského u Jóžina. Teď běží odpočítávání nejprve u dovtípivých a potom dojde i na blbé. Poslechněte si VVPj,Chazina i Kedmiho . V tomto směru SHODA.
Upravené 10. 9. 2021 o 16:27

@Boletus Já s Tebou souhlasím a rozumím Putinově taktice. Šlo mi spíše o symbol - a Čubajs je megasymbol všeho zlého, co se v Rusku po roce 1989 stalo.

A konec jedné éry vždy doprovází pád symbolů. Proto se těším na dobu, kdy Čubajs, již nepotřebný, dostane konečně to, co si zaslouží.


Mezitím ho bude třeba hodně hlídat, protože pokud uvidí skulinu, tak zaškodí s velkou radostí.


@Boletus Já s Tebou souhlasím a rozumím Putinově taktice. Šlo mi spíše o symbol - a Čubajs je megasymbol všeho zlého, co se v Rusku po roce 1989 stalo. A konec jedné éry vždy doprovází pád symbolů. Proto se těším na dobu, kdy Čubajs, již nepotřebný, dostane konečně to, co si zaslouží. Mezitím ho bude třeba hodně hlídat, protože pokud uvidí skulinu, tak zaškodí s velkou radostí.

K zamyšlení a ne z mé hlavy :
Prostitutky po odchodu "ze služby" byly prý nejlepší manželky a matky : říká se to...


K zamyšlení a ne z mé hlavy : Prostitutky po odchodu "ze služby" byly prý nejlepší manželky a matky : říká se to...

Prostitutky po odchodu "ze služby" byly prý nejlepší manželky a matky : říká se to...


No.. smile Nicméně by se tyto kurtizány mohly cítit dotčeny srovnáním s něčím tak odporným, jako je Čubajs.


[quote="pid:32618, uid:57"]Prostitutky po odchodu "ze služby" byly prý nejlepší manželky a matky : říká se to...[/quote] No.. :D Nicméně by se tyto kurtizány mohly cítit dotčeny srovnáním s něčím tak odporným, jako je Čubajs.

On má tento čubajskrok ještě jeden význam . Ta doba kdy řídící článek neměl odpovědnost a to hmotnou i právní , už odezněla . Takže Čubajs při záchraně svého krčku a klanu , bude muset zapřáhnout své opice do rozjeté káry a udržovat ji v pohybu . Jinak ta kára přejede přes něj .
To má podobnou symboliku trestu , jako kdyby fašističtí zločinci po Norimberku museli růčo , postavit vše zničené .


On má tento čubajskrok ještě jeden význam . Ta doba kdy řídící článek neměl odpovědnost a to hmotnou i právní , už odezněla . Takže Čubajs při záchraně svého krčku a klanu , bude muset zapřáhnout své opice do rozjeté káry a udržovat ji v pohybu . Jinak ta kára přejede přes něj . To má podobnou symboliku trestu , jako kdyby fašističtí zločinci po Norimberku museli růčo , postavit vše zničené .

https://www.extraplus.sk/clanok/radacovsky-brusel-dopredu-rozhodol-ze-volby-v-ruskej-federacii-budu-neslobodne-nedemokraticke


EÚ apelovala na europoslancov a členské štáty, aby zabránili zúčastňovať sa svojim občanom ako pozorovateľom na voľbách v Rusku. Ďalej upozornila, že EÚ musí byť pripravená neuznať ruský parlament a zvážiť pozastavenie členstva Ruska v medzinárodných organizáciách.


https://www.extraplus.sk/clanok/radacovsky-brusel-dopredu-rozhodol-ze-volby-v-ruskej-federacii-budu-neslobodne-nedemokraticke EÚ apelovala na europoslancov a členské štáty, aby zabránili zúčastňovať sa svojim občanom ako pozorovateľom na voľbách v Rusku. Ďalej upozornila, že EÚ musí byť pripravená neuznať ruský parlament a zvážiť pozastavenie členstva Ruska v medzinárodných organizáciách.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

EÚ apelovala na europoslancov a členské štáty, aby zabránili zúčastňovať sa svojim občanom ako pozorovateľom na voľbách v Rusku. Ďalej upozornila, že EÚ musí byť pripravená neuznať ruský parlament a zvážiť pozastavenie členstva Ruska v medzinárodných organizáciách.

Radačovský to skvele dopredu ozvučil.
Podpindosníci po celom svete sa budú angažovať kvičaním o neuznaní Ruských volieb.
Pridá sa aj Tchorčok a jaternica z prezidentského paláca? smile


[quote="pid:33013, uid:84"]EÚ apelovala na europoslancov a členské štáty, aby zabránili zúčastňovať sa svojim občanom ako pozorovateľom na voľbách v Rusku. Ďalej upozornila, že EÚ musí byť pripravená neuznať ruský parlament a zvážiť pozastavenie členstva Ruska v medzinárodných organizáciách.[/quote] Radačovský to skvele dopredu ozvučil. Podpindosníci po celom svete sa budú angažovať kvičaním o neuznaní Ruských volieb. Pridá sa aj Tchorčok a jaternica z prezidentského paláca? :)

Putin o koronavirových omezeních : Bohužel je také nyní máme. Lékaři tam studují, dokonce i v mém okolí vznikají problémy s covidem. Musíme zjistit, co se tam skutečně děje. Myslím, že já sám budu brzy muset do karantény. V okolí je hodně lidí nemocných.
https://twitter.com/dimsmirnov175/status/1437375280126078984


Nejspíš to nebude o koronaviru.

Putin o koronavirových omezeních : Bohužel je také nyní máme. Lékaři tam studují, dokonce i v mém okolí vznikají problémy s covidem. Musíme zjistit, co se tam skutečně děje. Myslím, že já sám budu brzy muset do karantény. V okolí je hodně lidí nemocných. https://twitter.com/dimsmirnov175/status/1437375280126078984 Nejspíš to nebude o koronaviru.

Nejspíš to nebude o koronaviru.

„Prezident Ruské federace Vladimir Putin telefonicky hovořil s prezidentem Tádžické republiky Emómalím Rahmónem. Vladimir Putin řekl, že v souvislosti se zjištěnými případy koronaviru ve svém okolí musí po určitou dobu dodržovat režim sebeizolace,“ uvádí se ve zprávě.
Předtím během komunikace s paralympioniky ruský prezident řekl, že mnozí v jeho okolí jsou nemocní koronavirem. Upozornil, že je nutné zjistit, co se skutečně děje, a dodal, že si myslí, že brzy bude „muset sám odejít do karantény“.
Později tiskový mluvčí Dmitrij Peskov řekl, že Putin mluvil obrazně.

https://cz.sputniknews.com/20210914/putin-prohlasil-ze-by-mel-jit-do-izolace-kvuli-koronaviru-15830193.html


[quote="pid:33036, uid:101"]Nejspíš to nebude o koronaviru.[/quote] „Prezident Ruské federace Vladimir Putin telefonicky hovořil s prezidentem Tádžické republiky Emómalím Rahmónem. Vladimir Putin řekl, že v souvislosti se zjištěnými případy koronaviru ve svém okolí musí po určitou dobu dodržovat režim sebeizolace,“ uvádí se ve zprávě. Předtím během komunikace s paralympioniky ruský prezident řekl, že mnozí v jeho okolí jsou nemocní koronavirem. Upozornil, že je nutné zjistit, co se skutečně děje, a dodal, že si myslí, že brzy bude „muset sám odejít do karantény“. **Později tiskový mluvčí Dmitrij Peskov řekl, že Putin mluvil obrazně. ** https://cz.sputniknews.com/20210914/putin-prohlasil-ze-by-mel-jit-do-izolace-kvuli-koronaviru-15830193.html
Upravené 15. 9. 2021 o 11:00

Platforma na zdieľanie videí YouTube zablokovala dva kanály spravodajskej televíznej siete Russia Today (RT) v nemčine: RT DE a Der Fehlende Part (DFR).
Korporácia Google, ktorá YouTube vlastní, ako dôvod uviedla porušenie pravidiel týkajúcich sa zverejňovania nepravdivých informácií o covide a nerešpektovanie pravidiel používania YouTube. Rusko hrozí zákazom YouTube v celej krajine. Žiada vrátenie zmazaných kanálov RT.
Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo kroky na serveri YouTube za „akt bezprecedentnej informačnej agresie“ a vyjadrilo presvedčenie, že videohostingová platforma ich podnikla „s verejnou a súkromnou podporou nemeckých úradov a miestnych médií“.
Vo vyhlásení zverejnenom včera (29. septembra) národný regulačný orgán pre médiá Roskomnadzor uviedol, že „požaduje zrušenie všetkých obmedzení kanálov YouTube RT DE a Der Fehlende Part (DFP), ktoré prevádzkuje spravodajský server RT hneď, ako to bude možné“. „V prípade, že vlastník platformy nedodrží varovanie, legislatíva nám umožňuje prijať opatrenia vrátane úplného alebo čiastočného zablokovania prístupu k nej,“ dodal Roskomnadzor. V praxi by to teda mohlo znamenať zablokovanie stránky Youtube v Rusku.
Ruské ministerstvo zahraničných vecí tiež varovalo, že by mohlo odvetu voči tomuto rozhodnutiu podniknúť kroky proti nemeckým spravodajským serverom. „Prijatie recipročných opatrení proti nemeckým médiám v Rusku, ktoré sa mimochodom opakovane ukázali ako zasahujúce do vnútorných záležitostí našej krajiny, sa zdá byť nielen vhodné, ale aj nevyhnutné,“ uvádza sa vo vyhlásení. Ministerstvo ďalej uviedlo, že zavedenie takýchto obmedzení je jediným možným spôsobom, „ako zamerať pozornosť našich partnerov na konštruktívny a zmysluplný dialóg o tejto neprijateľnej situácii“.
https://zemavek.sk/youtube-v-nemecku-zrusil-russia-today-rusko-ziada-vratenie-kanalov-inak-zablokuje-youtube-v-krajine/


Platforma na zdieľanie videí YouTube zablokovala dva kanály spravodajskej televíznej siete Russia Today (RT) v nemčine: RT DE a Der Fehlende Part (DFR). Korporácia Google, ktorá YouTube vlastní, ako dôvod uviedla porušenie pravidiel týkajúcich sa zverejňovania nepravdivých informácií o covide a nerešpektovanie pravidiel používania YouTube. Rusko hrozí zákazom YouTube v celej krajine. Žiada vrátenie zmazaných kanálov RT. Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo kroky na serveri YouTube za „akt bezprecedentnej informačnej agresie“ a vyjadrilo presvedčenie, že videohostingová platforma ich podnikla „s verejnou a súkromnou podporou nemeckých úradov a miestnych médií“. Vo vyhlásení zverejnenom včera (29. septembra) národný regulačný orgán pre médiá Roskomnadzor uviedol, že „požaduje zrušenie všetkých obmedzení kanálov YouTube RT DE a Der Fehlende Part (DFP), ktoré prevádzkuje spravodajský server RT hneď, ako to bude možné“. „V prípade, že vlastník platformy nedodrží varovanie, legislatíva nám umožňuje prijať opatrenia vrátane úplného alebo čiastočného zablokovania prístupu k nej,“ dodal Roskomnadzor. V praxi by to teda mohlo znamenať zablokovanie stránky Youtube v Rusku. Ruské ministerstvo zahraničných vecí tiež varovalo, že by mohlo odvetu voči tomuto rozhodnutiu podniknúť kroky proti nemeckým spravodajským serverom. „Prijatie recipročných opatrení proti nemeckým médiám v Rusku, ktoré sa mimochodom opakovane ukázali ako zasahujúce do vnútorných záležitostí našej krajiny, sa zdá byť nielen vhodné, ale aj nevyhnutné,“ uvádza sa vo vyhlásení. Ministerstvo ďalej uviedlo, že zavedenie takýchto obmedzení je jediným možným spôsobom, „ako zamerať pozornosť našich partnerov na konštruktívny a zmysluplný dialóg o tejto neprijateľnej situácii“. https://zemavek.sk/youtube-v-nemecku-zrusil-russia-today-rusko-ziada-vratenie-kanalov-inak-zablokuje-youtube-v-krajine/
Upravené 30. 9. 2021 o 18:35
5.31k
48
15
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept