Zahraniční analytici
Panarin - Ranni kavicka 18.8.2021, Ghani ve Spojenych Arabskych Emiratech
Y

Rusko
-President Putin vcera kondoloval pozustalym letcu, kteri vcera zahynuli pri padu letadla IL-112V. Velitel posadky byl hrdina Ruska.
Bohuzel shorel motor, a letadlo havarovalo u Kubinky – predmesti Moskvy.
-V.V. Putin se setkal s guvernerem Ivanovskeho kraje a posoudili ekonomickou situaci.
-Ministerstvo RF pro obcanskou obranu hlasi, ze situace v Jakutsku je stabilni a posledni pozary budou brzy uhaseny.
-S. Sojgu oznamil, ze behem fora Armada 2021, ktere zacne 22.8.2021, budou podepsany kontrakty ve vysi 500 mld. Rublu.
-Brzy prileti A. Merkel do Moskvy, 20.8. Vcera Gazprom zvysil dodavky plynu pres Belorusko a Polsko do Nemecka 2x. Uvidime, jaky to bude mit vliv na dynamiku ceny plynu v Evrope. Ceny jsou rekordni – soucasne 600 USD.


Afganistan
President USA pohovoril s premierem Johnsonem. Navrhnul summit G7 kvuli situaci v Afganistanu. Momentalne bezi evakuace obcanu USA a druhych natovskych zemi Evropy. Americane vyvezli uz 3 200 obcanu USA a 2000 Afgancu.
Afganske uprchliky se planuje umistit na 3 zakladnach USA. Okolo 22 000. 20 000 souhlasila prijmout VB.
Kosovo a Albanie jsou pripraveni prijmout do 80 000 afganskych uprchliku.
Kosovo je prusmykovou zakladnou afganskych narkotik pro Evropu. Pravdepodobne se zaklada nova cesta s drogami s ohledem na zmenu situace v Afganistanu.
Vudce Talibanu Mullah Baradar byl v Kataru, kde vedl rozhovory s ministrem zahranici Kataru a uz se vratil zpet, ale do Kandaharu.
Taliban mel svoji prvni tiskovku:
-bude se soudit podle Saria
-vseobecna amnestie pro statni uredniky
-zeny se budou moci podilet na rizeni a vlade, ale s ohledem na zakony Sarii
-zem bez narkotik (uvidime jak bude realizovano toto reseni)
Taliban hovori o konzultacich s Radou, do ktere prichazi 3 lide. Je to byvaly president Karrai, Abdullah Abdullah a byvaly vudce bojovniku, soucasny vudce politicke strany.
Letiste Kabul – nektera media vc. Al-Jazeera hlasi, ze za dva dny zahynulo 40 lidi, italska nemocnice, ktera osetruje mistni obyvatelstvo sdelila, ze osetruji 99 zranenych, vsichni z letiste – 9 z toho jiz zemrelo v nemocnici.
Americky vrtulnik opustil uzemi letiste a letal nad Kabulem, byli zastreleni 3 mirni obyvatele z chudych ctvrti Kabulu a 10 lidi bylo zraneno.
Nemecko vyvezlo 3mi letadly svuj personal.
USA prevazi sve lidi do Kataru.
V Kabulu pracuji stabilne 3 velvyslanectvi – Ruska, Ciny a Iranu.
Taliban potrebuje ukonceni evakuace vojsk NATA do konce tydne. Americane oznamili, ze budou jeste pristi tyden. To si protireci.
Americane zablokovali 500 mil. USD afganske vlady a Talibanu blokuji pristup na konta.
Uzbekistan vyvratil tvrzeni o priletu letadel a vrtulniku i sestreleni afg. letadla.
Jinak je v Kabulu klid a i v jinych mestech. Vse je pod kontrolou nove moci.
https://www.youtube.com/watch?v=FqEG9AUEu9g


Zpravy ze vcera, ktere Panarin stale opakuje, jsem sem nedala.


**Rusko** -President Putin vcera kondoloval pozustalym letcu, kteri vcera zahynuli pri padu letadla IL-112V. Velitel posadky byl hrdina Ruska. Bohuzel shorel motor, a letadlo havarovalo u Kubinky – predmesti Moskvy. -V.V. Putin se setkal s guvernerem Ivanovskeho kraje a posoudili ekonomickou situaci. -Ministerstvo RF pro obcanskou obranu hlasi, ze situace v Jakutsku je stabilni a posledni pozary budou brzy uhaseny. -S. Sojgu oznamil, ze behem fora Armada 2021, ktere zacne 22.8.2021, budou podepsany kontrakty ve vysi 500 mld. Rublu. -Brzy prileti A. Merkel do Moskvy, 20.8. Vcera Gazprom zvysil dodavky plynu pres Belorusko a Polsko do Nemecka 2x. Uvidime, jaky to bude mit vliv na dynamiku ceny plynu v Evrope. Ceny jsou rekordni – soucasne 600 USD. **Afganistan** President USA pohovoril s premierem Johnsonem. Navrhnul summit G7 kvuli situaci v Afganistanu. Momentalne bezi evakuace obcanu USA a druhych natovskych zemi Evropy. Americane vyvezli uz 3 200 obcanu USA a 2000 Afgancu. Afganske uprchliky se planuje umistit na 3 zakladnach USA. Okolo 22 000. 20 000 souhlasila prijmout VB. **Kosovo a Albanie jsou pripraveni prijmout do 80 000 afganskych uprchliku.** Kosovo je prusmykovou zakladnou afganskych narkotik pro Evropu. Pravdepodobne se zaklada nova cesta s drogami s ohledem na zmenu situace v Afganistanu. Vudce Talibanu Mullah Baradar byl v Kataru, kde vedl rozhovory s ministrem zahranici Kataru a uz se vratil zpet, ale do Kandaharu. **Taliban mel svoji prvni tiskovku:** -bude se soudit podle Saria -vseobecna amnestie pro statni uredniky -zeny se budou moci podilet na rizeni a vlade, ale s ohledem na zakony Sarii -zem bez narkotik (uvidime jak bude realizovano toto reseni) Taliban hovori o konzultacich s Radou, do ktere prichazi 3 lide. Je to byvaly president Karrai, Abdullah Abdullah a byvaly vudce bojovniku, soucasny vudce politicke strany. **Letiste Kabul** – nektera media vc. Al-Jazeera hlasi, ze za dva dny zahynulo 40 lidi, italska nemocnice, ktera osetruje mistni obyvatelstvo sdelila, ze osetruji 99 zranenych, vsichni z letiste – 9 z toho jiz zemrelo v nemocnici. Americky vrtulnik opustil uzemi letiste a letal nad Kabulem, byli zastreleni 3 mirni obyvatele z chudych ctvrti Kabulu a 10 lidi bylo zraneno. Nemecko vyvezlo 3mi letadly svuj personal. USA prevazi sve lidi do Kataru. **V Kabulu pracuji stabilne 3 velvyslanectvi – Ruska, Ciny a Iranu.** Taliban potrebuje ukonceni evakuace vojsk NATA do konce tydne. Americane oznamili, ze budou jeste pristi tyden. To si protireci. Americane zablokovali 500 mil. USD afganske vlady a Talibanu blokuji pristup na konta. **Uzbekistan vyvratil tvrzeni** o priletu letadel a vrtulniku i sestreleni afg. letadla. Jinak je v Kabulu klid a i v jinych mestech. Vse je pod kontrolou nove moci. https://www.youtube.com/watch?v=FqEG9AUEu9g Zpravy ze vcera, ktere Panarin stale opakuje, jsem sem nedala.
Upravené 18. 8. 2021 o 21:53

Byvaly president Afganistanu Ghani je ve Spojenych Arabskych Emiratech
Unesl s sebou 159 mil. USD. Je tam s nim cela rodina.
https://www.youtube.com/watch?v=Gso7cTvJ7gQ


**Byvaly president Afganistanu Ghani je ve Spojenych Arabskych Emiratech** Unesl s sebou 159 mil. USD. Je tam s nim cela rodina. https://www.youtube.com/watch?v=Gso7cTvJ7gQ
Upravené 18. 8. 2021 o 21:57
498
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept