Zahraničná politika
Českého antivirového giganta převezme americká korporace
Y

Přes 180 miliard korun. To je cena, kterou zaplatí americká společnost NortonLifeLock za převzetí české antivirové firmy Avast. Společně se chtějí stát světovým lídrem v oblasti kybernetické bezpečnosti.
Podle vedení obou společností jejich produkty a specializace se vzájemně doplňují. Avast je špičkou v ochraně soukromí uživatelů, zatímco americká společnost exceluje v oblasti ochrany proti krádeži identity.
Cely clanek na:
https://cz.sputniknews.com/20210811/ceskeho-antiviroveho-giganta-prevezme-americka-korporace-15451391.html


Přes 180 miliard korun. To je cena, kterou zaplatí americká společnost NortonLifeLock za převzetí české antivirové firmy Avast. Společně se chtějí stát světovým lídrem v oblasti kybernetické bezpečnosti. Podle vedení obou společností jejich produkty a specializace se vzájemně doplňují. Avast je špičkou v ochraně soukromí uživatelů, zatímco americká společnost exceluje v oblasti ochrany proti krádeži identity. Cely clanek na: https://cz.sputniknews.com/20210811/ceskeho-antiviroveho-giganta-prevezme-americka-korporace-15451391.html

Na Slovensku vlastni USA eset. V cechach avast. Tak to uz ozaj len kaspersky pouzivat.


Na Slovensku vlastni USA eset. V cechach avast. Tak to uz ozaj len kaspersky pouzivat.

Tak to uz ozaj len kaspersky pouzivat
Anebo Linux smile


[quote="pid:29239, uid:106"]Tak to uz ozaj len kaspersky pouzivat[/quote]Anebo Linux :)

Podle vedení obou společností jejich produkty a specializace se vzájemně doplňují.


Výsledky obou firem co se týká kvality produktu jsou dost "slabé", nedokáží ovšem říci kolik zákazníků nachytají a jaký tedy mají obrat. Je to pouze o falešném pocitu bezpečnosti, za cenu výrazného snížení výkonu PC a velmi pravděpodobným rizikem špehování. Navíc microsoft má vlastní antivirus zdarma s mnohem lepším výkonem.


Což, ale lze od autorů operačního systému očekávat, mají mnohem více informací o fungování systému, když ho vytvořili. Za mě žádní výrobci antivirů nejsou již potřeba a vše by měl řešit výrobce systému včetně jeho ochrany - můj pohled na věc.


Odhaduji, že je to tak, že výrobci antivirů sami podporují tvorbu virů, ne-li, že sami produkují. Je to pouze kšeft pro vybrané elity a navíc mohou nebo "musí" špehovat zákazníky, kteří si program nainstalují (musí zaplatit za to, že mohou vyrábět něco co není potřeba a mastit si kapsy, musí nějak prokázat svoji "užitečnost" ).


Poznámka:
Slučování může ukazovat na ztenčování koláče a tudíž někdo musí z kola ven, kdy první jsou na řadě lokální "podpinodosníci".


[quote="pid:29236, uid:68"]Podle vedení obou společností jejich produkty a specializace se vzájemně doplňují.[/quote] Výsledky obou firem co se týká kvality produktu jsou dost "slabé", nedokáží ovšem říci kolik zákazníků nachytají a jaký tedy mají obrat. Je to pouze o falešném pocitu bezpečnosti, za cenu výrazného snížení výkonu PC a velmi pravděpodobným rizikem špehování. Navíc microsoft má vlastní antivirus zdarma s mnohem lepším výkonem. Což, ale lze od autorů operačního systému očekávat, mají mnohem více informací o fungování systému, když ho vytvořili. Za mě žádní výrobci antivirů nejsou již potřeba a vše by měl řešit výrobce systému včetně jeho ochrany - můj pohled na věc. Odhaduji, že je to tak, že výrobci antivirů sami podporují tvorbu virů, ne-li, že sami produkují. Je to pouze kšeft pro vybrané elity a navíc mohou nebo "musí" špehovat zákazníky, kteří si program nainstalují (musí zaplatit za to, že mohou vyrábět něco co není potřeba a mastit si kapsy, musí nějak prokázat svoji "užitečnost" ). Poznámka: Slučování může ukazovat na ztenčování koláče a tudíž někdo musí z kola ven, kdy první jsou na řadě lokální "podpinodosníci".
Upravené 12. 8. 2021 o 15:57

americká společnost NortonLifeLock za převzetí české antivirové firmy Avast.

Skryté se stává zjevným.
(Ve skutečnosti ještě před tím měli "čeští" majitelé podíl už jenom 35%.)
Součást přípravy na Volby 2021 ČR?


Odhaduji, že je to tak, že výrobci antivirů sami podporují tvorbu virů, ne-li, že sami produkují.

Už dlouho počítám s tím, že antivirové společnosti viry produkují.
K tomu větší detail zde
v. žádný antivirus (pokud by to někomu přece jen rvalo žíly, tak spíš jenom firewall) - je to věc odpovědnosti a rozlišení

Používání antiviru a z toho plynoucí falešný pocit bezpečí, je stejná šablona, jako očkování proti koronaviru.


[quote="pid:29236, uid:68"]americká společnost NortonLifeLock za převzetí české antivirové firmy Avast.[/quote] Skryté se stává zjevným. (Ve skutečnosti ještě před tím měli "čeští" majitelé podíl už jenom 35%.) Součást přípravy na Volby 2021 ČR? [quote="pid:29378, uid:426"]Odhaduji, že je to tak, že výrobci antivirů sami podporují tvorbu virů, ne-li, že sami produkují.[/quote] Už dlouho počítám s tím, že antivirové společnosti viry produkují. K tomu větší detail zde [quote="pid:16121, uid:240"]v. žádný antivirus (pokud by to někomu přece jen rvalo žíly, tak spíš jenom firewall) - je to věc odpovědnosti a rozlišení[/quote] Používání antiviru a z toho plynoucí falešný pocit bezpečí, je stejná šablona, jako očkování proti koronaviru.
660
4
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept