Zdravie a záhrada
Marburg

Tak nám bdělá WHO prostřednictvím Sputniku nenápadně sděluje, že se v Africe objevil virus hemoragické horečky Marburg. Ach, zase ti netopýři. Velmi důležité sdělení: "Vakcína na léčbu hemoragické horečky marburg ještě nebyla vyvinuta.".


Poznámka: buď se ozvučuje něco, co mělo zůstat pod pokličkou, anebo se akce covid přitvrzuje, neboť plán se neplní.


Tak nám bdělá WHO prostřednictvím [Sputniku](https://cz.sputniknews.com/20210810/who-varuje-pred-preshranicnim-prenosem-krvacive-horecky-marburg-jak-se-projevuji-jeji-priznaky-15443944.html) nenápadně sděluje, že se v Africe objevil virus hemoragické horečky Marburg. Ach, zase ti netopýři. Velmi důležité sdělení: "Vakcína na léčbu hemoragické horečky marburg ještě nebyla vyvinuta.". Poznámka: buď se ozvučuje něco, co mělo zůstat pod pokličkou, anebo se akce covid přitvrzuje, neboť plán se neplní.

"Vakcína na léčbu hemoragické horečky marburg ještě nebyla vyvinuta.".


A pravděpodobně ani nebude vyvinuta, protože tento virus je určen pro specifické podmínky Afriky (přenos mezi lidmi tělními tekutinami - blízkým kontaktem = šíření lze účinně omezit). WHO je nástroj k řízení (de)populace, ale příležitostně lze využít i k lokálním řešením "potíží". V Africe se bojuje s přelidněním již dlouhou dobu - cca od 80-tých let (AIDS, Ebola atd), ale průběžně se bojuje také o místní zdroje.


K tomu doplňující informace z článku (kdo vyvíjel, už tak dávno - před 50-ti lety, a zase ty laboratoře - zdroj šíření neznámých/nových nákaz:
"Poprvé se ohniska nákazy vyskytla v roce 1967 ve dvou německých městech Marburg a Frankfurt a v srbském Bělehradě. Infekce byla spojena s laboratorními pracemi, při kterých vědci využívali kočkodany obecné z africké Ugandy. Nakažené opice pak roznesly nákazu dál a incident vedl až k objevení nového viru. Podle agentury Reuters bylo od roku 1967 zaznamenáno 12 propuknutí infekce viru marburg, západu Afriky se ale ohniska vyhýbala. Případy onemocnění horečkou marburg byly v předchozích letech zaznamenány v Angole, Demokratické republice Kongo, Keni, Ugandě a Jihoafrické republice."


[quote="pid:29181, uid:260"]"Vakcína na léčbu hemoragické horečky marburg ještě nebyla vyvinuta.".[/quote] A pravděpodobně ani nebude vyvinuta, protože tento virus je určen pro specifické podmínky Afriky (přenos mezi lidmi tělními tekutinami - blízkým kontaktem = šíření lze účinně omezit). WHO je nástroj k řízení (de)populace, ale příležitostně lze využít i k lokálním řešením "potíží". V Africe se bojuje s přelidněním již dlouhou dobu - cca od 80-tých let (AIDS, Ebola atd), ale průběžně se bojuje také o místní zdroje. K tomu doplňující informace z článku (kdo vyvíjel, už tak dávno - před 50-ti lety, a zase ty laboratoře - zdroj šíření neznámých/nových nákaz: "Poprvé se ohniska nákazy vyskytla v roce 1967 ve dvou německých městech Marburg a Frankfurt a v srbském Bělehradě. Infekce byla spojena s laboratorními pracemi, při kterých vědci využívali kočkodany obecné z africké Ugandy. Nakažené opice pak roznesly nákazu dál a incident vedl až k objevení nového viru. Podle agentury Reuters bylo od roku 1967 zaznamenáno 12 propuknutí infekce viru marburg, západu Afriky se ale ohniska vyhýbala. Případy onemocnění horečkou marburg byly v předchozích letech zaznamenány v Angole, Demokratické republice Kongo, Keni, Ugandě a Jihoafrické republice."
442
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept