Politika v ČR
Otázka - odpověď na PL Josef Skála 6.8.2021

Otázka - odpověď na PL Josef Skála 6.8.2021


Dotaz:
05.08.2021 12:46:56 - Jan 10
"Dilema"


Zajímalo by mne, co v současnosti upřednostňujete ? Stát se poslancem PS PČR, nebo předsedou KSČM ?


Obojí je, dle mého názoru, při současném rozložení sil ve straně, skoro nesplnitelné. Děkuji.


Odpověď:
PhDr. Josef Skála, CSc


Dilema marxisty zní jinak. Smí ke krizi strany, nemající obdoby, "ukázněně" přihlížet? Nebo si musí zakázat právě to? Klidně i za cenu kotníků, okopaných od politických živnostníků. I od části zcela nezištných lidí, pro něž je pravda o stavu strany svatokrádeží. Doba nám doslova cválá naproti. My jsme však alternativou méně, než kdy dřív. Oč déle si necháme nalhávat, že to tak není, tím víc je v sázce i naše parlamentní postavení. Ne-li v letošních volbách, v těch příštích už téměř nevyhnutelně.


Tomu je třeba předejít stůj co stůj. Vyhnání za politická humna nám neodpustí ani příští generace. Jsme dědici strany, která už uměla měnit poměry k lepšímu. Polít ten potenciál živou vodou je nejvyšší čas. Znáte už mladší viditelnou tvář KSČM, která ví, jak na to? Protože je "doma" v tom, na čem závisí propracovaná strategie? Tah na branku už proti dnešní mocenské přesilovce? Schopnost promluvit z duše i statisícům lidí, kteří se v politice teprve "hledají"? Znásobit okruh spojenců, bez nichž ten cíl zůstane jen "papírovým tygrem"? Až takoví lídři dorostou, stanu se s gustem jejich tichým vezírem. Dozrají však jen "za pochodu" směrem, který nám vrátí kuráž, invenci a šarm. Politika, která nás sráží ke dnu, je neměla čím vykovat. Tím rychleji to musíme dohnat teď, pár vteřin před dvanáctou.


Dilema marxisty je o tom, zda se to dá ještě stihnout a jak. "Dilema" politických živnostníků mu neříká zhola nic.


https://www.parlamentnilisty.cz/profily/PhDr-Josef-Skala-CSc-46766/otazka/-Dilema-148249


Otázka - odpověď na PL Josef Skála 6.8.2021 Dotaz: 05.08.2021 12:46:56 - Jan 10 "Dilema" Zajímalo by mne, co v současnosti upřednostňujete ? Stát se poslancem PS PČR, nebo předsedou KSČM ? Obojí je, dle mého názoru, při současném rozložení sil ve straně, skoro nesplnitelné. Děkuji. Odpověď: PhDr. Josef Skála, CSc Dilema marxisty zní jinak. Smí ke krizi strany, nemající obdoby, "ukázněně" přihlížet? Nebo si musí zakázat právě to? Klidně i za cenu kotníků, okopaných od politických živnostníků. I od části zcela nezištných lidí, pro něž je pravda o stavu strany svatokrádeží. Doba nám doslova cválá naproti. My jsme však alternativou méně, než kdy dřív. Oč déle si necháme nalhávat, že to tak není, tím víc je v sázce i naše parlamentní postavení. Ne-li v letošních volbách, v těch příštích už téměř nevyhnutelně. Tomu je třeba předejít stůj co stůj. Vyhnání za politická humna nám neodpustí ani příští generace. Jsme dědici strany, která už uměla měnit poměry k lepšímu. Polít ten potenciál živou vodou je nejvyšší čas. Znáte už mladší viditelnou tvář KSČM, která ví, jak na to? Protože je "doma" v tom, na čem závisí propracovaná strategie? Tah na branku už proti dnešní mocenské přesilovce? Schopnost promluvit z duše i statisícům lidí, kteří se v politice teprve "hledají"? Znásobit okruh spojenců, bez nichž ten cíl zůstane jen "papírovým tygrem"? Až takoví lídři dorostou, stanu se s gustem jejich tichým vezírem. Dozrají však jen "za pochodu" směrem, který nám vrátí kuráž, invenci a šarm. Politika, která nás sráží ke dnu, je neměla čím vykovat. Tím rychleji to musíme dohnat teď, pár vteřin před dvanáctou. Dilema marxisty je o tom, zda se to dá ještě stihnout a jak. "Dilema" politických živnostníků mu neříká zhola nic. https://www.parlamentnilisty.cz/profily/PhDr-Josef-Skala-CSc-46766/otazka/-Dilema-148249
Upravené 6. 8. 2021 o 17:17
193
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept