Politika v SR
Protest za zachovanie života na vidieku

Zuzka, môžeš o tom, prosím, napísať trochu viac? Prečo dali tomu protestu taký čudný názov "za zachovanie života na vidieku" ako to súvisí s TANAPOM a MŽP?


Zuzka, môžeš o tom, prosím, napísať trochu viac? Prečo dali tomu protestu taký čudný názov "za zachovanie života na vidieku" ako to súvisí s TANAPOM a MŽP?

Ja som počúvala na IV tohto pána a hovoril o tom ako ho nechceli pustit na verejné zasadnutie zastupiteľstva kde sa za zatvorenými dverami riešilo to ako chcú schváliť, že napr. Lúky v TANAPE nebudú patriť pod starostlivosť ľudí, ktorí tieto lúky kosili a udržiavali, ale dajú im ochrannú známku...tým pádom lúka "zahynie"lebo ochranným stupňom bude nedotknuteľná....starali sa o to polovníci, ľudia z vidieka ktorí tam žijú.....a to je len jeden z príkladov ide tam aj o rúbanie zdravých stromov a pod.ked budes chcieť ísť niekam na výlet do chráneneho parku a budes prechádzať napr. Tou lúkou, tak si budeš musieť zaplatiť vstup-prechod cez toto pásmo.....Takže ten ekosystém ktorý tam roky fungoval sa naruší a znehodnotí. To súvisí aj s vodou.....Ten človek je poslanec nezaradenej strany Život myslím.


Ja som počúvala na IV tohto pána a hovoril o tom ako ho nechceli pustit na verejné zasadnutie zastupiteľstva kde sa za zatvorenými dverami riešilo to ako chcú schváliť, že napr. Lúky v TANAPE nebudú patriť pod starostlivosť ľudí, ktorí tieto lúky kosili a udržiavali, ale dajú im ochrannú známku...tým pádom lúka "zahynie"lebo ochranným stupňom bude nedotknuteľná....starali sa o to polovníci, ľudia z vidieka ktorí tam žijú.....a to je len jeden z príkladov ide tam aj o rúbanie zdravých stromov a pod.ked budes chcieť ísť niekam na výlet do chráneneho parku a budes prechádzať napr. Tou lúkou, tak si budeš musieť zaplatiť vstup-prechod cez toto pásmo.....Takže ten ekosystém ktorý tam roky fungoval sa naruší a znehodnotí. To súvisí aj s vodou.....Ten človek je poslanec nezaradenej strany Život myslím.
Upravené 7. 8. 2021 o 07:48

Zuzka, môžeš o tom, prosím, napísať trochu viac?
Nie som Zuzka, ale sledujem posledne dni poslanca Filipa Kufu, ktorý sa tým zaoberá a medializuje info. .
Pod taktovkou ekofašisfov z mimovládok sa MŽP snaží predložiť zákon o novodobej ochrane prirody, prekvalifikovať stupne ochrany, rozšíriť nezasahovosť, čo by znamenalo koniec lovu, rybárčenie a práce v lesoch, zákaz vstupu. Nejedná sa len o štátne lesy, ale aj u súkromné, no na rokovania su pozvaní len niektorí dotknutí, napr z 28 subjektov pozvaných 8, zrejme vytipovaných, a všetko sa deje na tajnača, rokovania vedú štátni tajomníci MŽP, Smatana ( druhého meno si nepamätám), veľmi aktívna je zúčastnená Zemanová zo Sasky, predkladateľka zákona. Opozičných poslancov, ako Kufu, Suju, vyhadzujú z rokovaní. Ludia su tam hodne nahnevaní a búria sa.... veľmi dobre videa má Kufa na svojom fb zo všetkých rokovaní po národných parkoch.


Dám jedno zo včera , je dobre si to pozrieť, pre zorientovanie sa čo sa tam deje


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=363823245108379&id=100441508113222


[quote="pid:28563, uid:6"]Zuzka, môžeš o tom, prosím, napísať trochu viac?[/quote]Nie som Zuzka, ale sledujem posledne dni poslanca Filipa Kufu, ktorý sa tým zaoberá a medializuje info. . Pod taktovkou ekofašisfov z mimovládok sa MŽP snaží predložiť zákon o novodobej ochrane prirody, prekvalifikovať stupne ochrany, rozšíriť nezasahovosť, čo by znamenalo koniec lovu, rybárčenie a práce v lesoch, zákaz vstupu. Nejedná sa len o štátne lesy, ale aj u súkromné, no na rokovania su pozvaní len niektorí dotknutí, napr z 28 subjektov pozvaných 8, zrejme vytipovaných, a všetko sa deje na tajnača, rokovania vedú štátni tajomníci MŽP, Smatana ( druhého meno si nepamätám), veľmi aktívna je zúčastnená Zemanová zo Sasky, predkladateľka zákona. Opozičných poslancov, ako Kufu, Suju, vyhadzujú z rokovaní. Ludia su tam hodne nahnevaní a búria sa.... veľmi dobre videa má Kufa na svojom fb zo všetkých rokovaní po národných parkoch. Dám jedno zo včera , je dobre si to pozrieť, pre zorientovanie sa čo sa tam deje https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=363823245108379&id=100441508113222

JankA

Upravené 7. 8. 2021 o 14:33

stupňom bude nedotknuteľná

Toto je agenda GP. Jeho snahou je, aby lidé žili v megapolisech a příroda byla jen pro elitu. Jde na to salámovou metodou. I u nás, asi před dvěma lety byly pokusy zakázat lidem svobodný vstup do lesů a sběr lesních plodů, jenom že odpor byl příliš velký. Tak teď to dělají tak, že neziskovky skupují jednotlivá malá území, kde zavádějí své pořádky. Např. zavádějí vstupné s tím, že starostlivost o toto "neporušené" území něco stojí, nebo je zakázán sběr lesních plodů atd. Jde o to, vytlačit z přírody běžné občany, nahnat je do megapolisů.
S tím je spojena i malá dopravní obslužnost území, slabé služby spojené se životem obyvatel, rušení škol, slabá zdravotní obslužnost a pod. Příroda se bude považovat za luxusní statek tak, jako fyzické setkávání lidí. Plebs se bude setkávat na internetu, elita na společných akcích.


[quote="pid:28581, uid:17"]stupňom bude nedotknuteľná[/quote] Toto je agenda GP. Jeho snahou je, aby lidé žili v megapolisech a příroda byla jen pro elitu. Jde na to salámovou metodou. I u nás, asi před dvěma lety byly pokusy zakázat lidem svobodný vstup do lesů a sběr lesních plodů, jenom že odpor byl příliš velký. Tak teď to dělají tak, že neziskovky skupují jednotlivá malá území, kde zavádějí své pořádky. Např. zavádějí vstupné s tím, že starostlivost o toto "neporušené" území něco stojí, nebo je zakázán sběr lesních plodů atd. Jde o to, vytlačit z přírody běžné občany, nahnat je do megapolisů. S tím je spojena i malá dopravní obslužnost území, slabé služby spojené se životem obyvatel, rušení škol, slabá zdravotní obslužnost a pod. Příroda se bude považovat za luxusní statek tak, jako fyzické setkávání lidí. Plebs se bude setkávat na internetu, elita na společných akcích.
Upravené 7. 8. 2021 o 08:33

Aktuálne videá aktivistov, ktorí sa tomu snažia zabrániť:
https://www.mojevideo.sk/u/ondrej29/


Aktuálne videá aktivistov, ktorí sa tomu snažia zabrániť: https://www.mojevideo.sk/u/ondrej29/
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 7. 8. 2021 o 13:07

Toto je agenda GP. Jeho snahou je, aby lidé žili v megapolisech a příroda byla jen pro elitu.


Nie GP, ale močiar lebo GP chápe, že nekosenie/nespásanie horských lúk=povodne...


[quote="pid:28584, uid:312"]Toto je agenda GP. Jeho snahou je, aby lidé žili v megapolisech a příroda byla jen pro elitu.[/quote] Nie GP, ale močiar lebo GP chápe, že nekosenie/nespásanie horských lúk=povodne...

Moderátor

Aj tu, pán Becík to v troch minútach vcelku zrozumiteľné vysvetlil.
https://www.youtube.com/watch?v=qBMhYiIr-BA


Len nerozumiem ako je to s tými výkupmi. Komu patria pozemky v TANAPE? Iba štátu alebo je to súkromné? Ktoré múdre hlavy teda predávajú mimovládkam tieto chránené pozemky?


Aj tu, pán Becík to v troch minútach vcelku zrozumiteľné vysvetlil. https://www.youtube.com/watch?v=qBMhYiIr-BA Len nerozumiem ako je to s tými výkupmi. Komu patria pozemky v TANAPE? Iba štátu alebo je to súkromné? Ktoré múdre hlavy teda predávajú mimovládkam tieto chránené pozemky?

Takto se to dělá. Lokální železniční tratě na venkově, které byly zrekonstruovány za miliardu, se budou rušit kvůli úspoře 50 milionů. Kde nebude dopravní obslužnost, tem se bude venkov vylidňovat.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Havlicek-se-rozzlobil-To-je-stejne-jako-kdybychom-postavili-dalnici-a-za-rok-ji-zavreli-673009


Takto se to dělá. Lokální železniční tratě na venkově, které byly zrekonstruovány za miliardu, se budou rušit kvůli úspoře 50 milionů. Kde nebude dopravní obslužnost, tem se bude venkov vylidňovat. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Havlicek-se-rozzlobil-To-je-stejne-jako-kdybychom-postavili-dalnici-a-za-rok-ji-zavreli-673009

Mimo týchto protestov sa dejú aj nadradené procesy - rozhoduje sa, ako sa bude rozhodovať o územiach. Ten proces podchytil Rybníček a Únia miest.
Bol protitlak, ale nebol dostatočný. Zlyhal ako ZMOS, tak aj jednotliví starostovia a ešte aj odborníci regionalisti. Na dnešnom verejnom vypočutí sa dozvedeli, že vidiek vynechali a bude o ňom rozhodovať mesto.


Mimo týchto protestov sa dejú aj nadradené procesy - rozhoduje sa, ako sa bude rozhodovať o územiach. Ten proces podchytil Rybníček a Únia miest. Bol protitlak, ale nebol dostatočný. Zlyhal ako ZMOS, tak aj jednotliví starostovia a ešte aj odborníci regionalisti. Na dnešnom verejnom vypočutí sa dozvedeli, že vidiek vynechali a bude o ňom rozhodovať mesto.

Moderátor

Ešte jedna vec. VÚC išli na stretnutie MIRRI, kde sa mali dozvedieť kľúč, ako dostanú peniaze z balíka cca 20 miliárd. Remiška im dala 1.5 miliardy (všetkým spolu), VÚC tam poslali riaditeľov odborov, nie minimálne podpredsedov. Čo spravili tí treťoradí úradníci? Poďakovali ministerstvu.za ten "obrovský" balík peňazí, úctivo sa uklonili a bolo. Prečo? Pretože 8 miliárd by znamenalo pre ich viac roboty! Smradi!


Pre úplnosť zopakujem, že zo zákona má VÚC 4 prenesené kompetencie, na ktoré dostáva peniaze. Piata kompetencia je priama a tou je regionálny rozvoj. Zmenšovanie regionálnych rozdielov atď. Na toto kompletne rezignovali a vzdali to v prospech miest. Skrátka hnilí smradi neochotní robiť.


Ešte jedna vec. VÚC išli na stretnutie MIRRI, kde sa mali dozvedieť kľúč, ako dostanú peniaze z balíka cca 20 miliárd. Remiška im dala 1.5 miliardy (všetkým spolu), VÚC tam poslali riaditeľov odborov, nie minimálne podpredsedov. Čo spravili tí treťoradí úradníci? Poďakovali ministerstvu.za ten "obrovský" balík peňazí, úctivo sa uklonili a bolo. Prečo? Pretože 8 miliárd by znamenalo pre ich viac roboty! Smradi! Pre úplnosť zopakujem, že zo zákona má VÚC 4 prenesené kompetencie, na ktoré dostáva peniaze. Piata kompetencia je priama a tou je regionálny rozvoj. Zmenšovanie regionálnych rozdielov atď. Na toto kompletne rezignovali a vzdali to v prospech miest. Skrátka hnilí smradi neochotní robiť.

Moderátor

1.47k
12
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept