Zahraničná politika
Nord Stream 2: Německo vysílá signály

Nord Stream 2: Německo vysílá signály
https://faei.cz/nord-stream-2-nemecko-vysila-signaly/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=AWBZZPjxe2r-202108021738&dop_id=12869802


" Z hlediska Moskvy je příznivou zprávou to, že pokud využije plynovod jako geopolitickou zbraň, Berlín nebude nijak pospíchat s utažením kohoutků plynovodu."


A já, "naiva", si dodnes myslel, že plyn půjde z Ruska do Německa a teprve Lukáš Kovanda mne "přesvědčil", že tomu zřejmě bude naopak.


Nord Stream 2: Německo vysílá signály https://faei.cz/nord-stream-2-nemecko-vysila-signaly/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=AWBZZPjxe2r-202108021738&dop_id=12869802 " Z hlediska Moskvy je příznivou zprávou to, že pokud využije plynovod jako geopolitickou zbraň, Berlín nebude nijak pospíchat s utažením kohoutků plynovodu." A já, "naiva", si dodnes myslel, že plyn půjde z Ruska do Německa a teprve Lukáš Kovanda mne "přesvědčil", že tomu zřejmě bude naopak.

" Z hlediska Moskvy je příznivou zprávou to, že pokud využije plynovod jako geopolitickou zbraň, Berlín nebude nijak pospíchat s utažením kohoutků plynovodu."


https://www.kupredudominulosti.cz/beran-hynek-2d-rusky-plyn-prepravujeme-kvuli-tarifum-levneji-nez-elektrinu-z-jednoho-konce-namesti-na-druhy/


Martina: V tom případě se musím zeptat: Byl by pro nás rozdíl mezi ruským plynem z Ruska nebo ruským plynem z Německa?


Hynek Beran: Tak pokud je zdroj plynu v Rusku… Pojďme si vzít příměr třeba s očkovacími látkami. Říkáme, že patříme k Západu. Ale jak patříme na Západ? Patříme do středu Západu, nebo na konec toho, s našimi montovnami a poplatky? Když je málo očkovacích látek, tak jdou nejdřív do Česka, nebo někam jinam? Tak si položme tu otázku: Když by bylo málo plynu, třeba z důvodu nějaké havárie, nebo geopolitického konfliktu, tak půjde plyn nejdřív do Česka, nebo někam jinam, když roura jde geopoliticky jinudy?


Martina: Teď se zeptám jako obchodník. V každém obchodu platí, že každý další mezičlánek zboží prodraží. Byl by tedy plyn distribuovaný přes Německo pro nás dražší, než kdybychom si ho předtím koupili z Ruska?


Hynek Beran: Já na toto neumím odpovědět, protože ceny plynu jsou geopolitikum samy o sobě. Nicméně je potřeba si uvědomit, že ruský plyn, má-li dobývat Evropu, se zcela zákonitě bude chovat podobným způsobem, jako třeba německé hypermarkety, které zničily naše obchodní sítě. Zpočátku bude levný, a bude podporován i poplatkovou strukturou.


[quote="pid:27948, uid:270"]" Z hlediska Moskvy je příznivou zprávou to, že pokud využije plynovod jako geopolitickou zbraň, Berlín nebude nijak pospíchat s utažením kohoutků plynovodu."[/quote] https://www.kupredudominulosti.cz/beran-hynek-2d-rusky-plyn-prepravujeme-kvuli-tarifum-levneji-nez-elektrinu-z-jednoho-konce-namesti-na-druhy/ Martina: V tom případě se musím zeptat: Byl by pro nás rozdíl mezi ruským plynem z Ruska nebo ruským plynem z Německa? Hynek Beran: Tak pokud je zdroj plynu v Rusku… Pojďme si vzít příměr třeba s očkovacími látkami. Říkáme, že patříme k Západu. Ale jak patříme na Západ? Patříme do středu Západu, nebo na konec toho, s našimi montovnami a poplatky? Když je málo očkovacích látek, tak jdou nejdřív do Česka, nebo někam jinam? Tak si položme tu otázku: Když by bylo málo plynu, třeba z důvodu nějaké havárie, nebo geopolitického konfliktu, tak půjde plyn nejdřív do Česka, nebo někam jinam, když roura jde geopoliticky jinudy? Martina: Teď se zeptám jako obchodník. V každém obchodu platí, že každý další mezičlánek zboží prodraží. Byl by tedy plyn distribuovaný přes Německo pro nás dražší, než kdybychom si ho předtím koupili z Ruska? Hynek Beran: Já na toto neumím odpovědět, protože ceny plynu jsou geopolitikum samy o sobě. Nicméně je potřeba si uvědomit, že ruský plyn, má-li dobývat Evropu, se zcela zákonitě bude chovat podobným způsobem, jako třeba německé hypermarkety, které zničily naše obchodní sítě. Zpočátku bude levný, a bude podporován i poplatkovou strukturou.

Zákonodárci několika zemí včetně ČR kritizují dohodu o Nord Streamu 2**
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zakonodarci-nekolika-zemi-vcetne-cr-vystoupili-proti-dohode-o-nord-streamu-2/2072085?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=P8fG0S39d3k-202108030818&dop_id=12874869


Lidově se tomu říká " čůrat proti větru". I senátor Pavel Fischer a poslanec Ondřej Veselý to zřejmě zkoušejí...


**Zákonodárci několika zemí včetně ČR kritizují dohodu o Nord Streamu 2****** https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zakonodarci-nekolika-zemi-vcetne-cr-vystoupili-proti-dohode-o-nord-streamu-2/2072085?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=P8fG0S39d3k-202108030818&dop_id=12874869 Lidově se tomu říká " čůrat proti větru". I senátor Pavel Fischer a poslanec Ondřej Veselý to zřejmě zkoušejí...

Ono na ty rozumem celoživotně nepotrefeny , kteří jsou přes tlačenku USA ambasády dosazováni ke korýtkům , platí staré selské přísloví .
Bav se s volem o pozítřku , když jde zítra na porážku .


Ono na ty rozumem celoživotně nepotrefeny , kteří jsou přes tlačenku USA ambasády dosazováni ke korýtkům , platí staré selské přísloví . Bav se s volem o pozítřku , když jde zítra na porážku .
713
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept