Zahraniční analytici
Panarin – Ranni kavicka 2.8.2021
Y

Rusko
-Svatek prislusniku i veteranu sboru VDV (vzdusne a vysadkove sily)
-V.V. Putin opet navstivil Valaam – muzsky Konevetsky klaster - katedrálu Narození Nejsvětější Matky Boží na ostrove Konevets na Ladozskem jezere v Karelske republice v Leningradske oblasti.
Navstivil ho spolu se Secinem, jeho nejblizsim poradcem.
http://kremlin.ru/events/president/news/66304
Ladoga je kolebka Ruska – Rurik zalozil Rusky stat v roce 861 a prvni mesto je Ladoga, dnes se nazyva Stara Ladoga. Jedna se o sakralni navstevu Putina. 2016 byl Putin na ostrove, byla nutna rekonstrukce klastera a Secin, hlava Rosneftu, organizoval tuto rekonstrukci. Vse udelali nadherne.
1858-navstivil ostrov rusky imperator Alexandr II. Spolu s velkou delegaci, ve ktere byly 2 vyznamne osoby – Fjodor Tucjev a spisovatel Alexander Dumas. Vetsinou takoveto navstevy zde oznamuji to, ze se V.V. Putin chysta k velkym politickym resenim.
-Lesni pozary v Rusku – vudce Jakutska oznamil, ze 1200 pozaru ma souvislost se suchem a kolem 50ti pripadu je zavineni clovekem. At uz chybami nebo se zlym umyslem. Vysetruji se fakta a boj s ohnem pokracuje. V Karelii uz pozary uhasili.
-S. Naryskin oznamil, ze Zapad pripravuje provokace na volby v zari 2021 a uz se i pripravuji na presidentske volby 2024. Rozvedka o tom vi a je pripravena reagovat.
-4 zeme – Indie, Vietnam, Argentina a Emiraty jsou pripraveny zakoupit nejnovejsi ruske letadlo Sach-Mat.
-Rusko vyviji novou hyperzvukovou raketu X905.


Nemecko
Vcera se v Berline a v jinych nemeckych mestech konaly velke protesty proti anticovidovym opatrenim. Jen v Berline bylo zatceno okolo 600 lidi. Vodni dela byla nachystana, ale nepouzita. Situace v Nemecku je nestabilni.
Nemecky casopis Bild pise, ze Nemecko jednalo s Talibanem v Doha o ochrane nemeckych obcanu v Afganistanu.


Egypt
Na Sinajskem poloostrove provedla egyptska rozvedka specoperaci proti bojovnikum IGILu. 8 z 9 bylo zneskodneno. Zahynulo take 8 egyptskych vojaku.

Iran

kategoricky zamita ucast na napadeni tankeru izraelskeho miliardare. Situace je nejasna.

Turecko

Erdogan prohlasil, ze vidi priznaky diverze u lesnich pozaru.
Existuje takova kurdska organizace „Deti ohne“, ktera se nyni priznala ke zharstvi, ale je treba jeste dale zkoumat.


USA
-zkousky americke hypersonicke rakety neprobehly kladne
-dnes v noci havaroval v Kalifornii vrtulnik. 4 osoby zahynuly.

Syrie

President Assad naridil sestaveni vlady.
https://www.youtube.com/watch?v=jMTeLgWjAEs


**Rusko** -Svatek prislusniku i veteranu sboru VDV (vzdusne a vysadkove sily) -V.V. Putin opet navstivil Valaam – muzsky Konevetsky klaster - katedrálu Narození Nejsvětější Matky Boží na ostrove Konevets na Ladozskem jezere v Karelske republice v Leningradske oblasti. Navstivil ho spolu se Secinem, jeho nejblizsim poradcem. http://kremlin.ru/events/president/news/66304 Ladoga je kolebka Ruska – Rurik zalozil Rusky stat v roce 861 a prvni mesto je Ladoga, dnes se nazyva Stara Ladoga. Jedna se o sakralni navstevu Putina. 2016 byl Putin na ostrove, byla nutna rekonstrukce klastera a Secin, hlava Rosneftu, organizoval tuto rekonstrukci. Vse udelali nadherne. 1858-navstivil ostrov rusky imperator Alexandr II. Spolu s velkou delegaci, ve ktere byly 2 vyznamne osoby – Fjodor Tucjev a spisovatel Alexander Dumas. Vetsinou takoveto navstevy zde oznamuji to, ze se V.V. Putin chysta k velkym politickym resenim. -Lesni pozary v Rusku – vudce Jakutska oznamil, ze 1200 pozaru ma souvislost se suchem a kolem 50ti pripadu je zavineni clovekem. At uz chybami nebo se zlym umyslem. Vysetruji se fakta a boj s ohnem pokracuje. V Karelii uz pozary uhasili. -S. Naryskin oznamil, ze Zapad pripravuje provokace na volby v zari 2021 a uz se i pripravuji na presidentske volby 2024. Rozvedka o tom vi a je pripravena reagovat. -4 zeme – Indie, Vietnam, Argentina a Emiraty jsou pripraveny zakoupit nejnovejsi ruske letadlo Sach-Mat. -Rusko vyviji novou hyperzvukovou raketu X905. **Nemecko** Vcera se v Berline a v jinych nemeckych mestech konaly velke protesty proti anticovidovym opatrenim. Jen v Berline bylo zatceno okolo 600 lidi. Vodni dela byla nachystana, ale nepouzita. Situace v Nemecku je nestabilni. Nemecky casopis Bild pise, ze Nemecko jednalo s Talibanem v Doha o ochrane nemeckych obcanu v Afganistanu. **Egypt** Na Sinajskem poloostrove provedla egyptska rozvedka specoperaci proti bojovnikum IGILu. 8 z 9 bylo zneskodneno. Zahynulo take 8 egyptskych vojaku. ** Iran** kategoricky zamita ucast na napadeni tankeru izraelskeho miliardare. Situace je nejasna. ** Turecko** Erdogan prohlasil, ze vidi priznaky diverze u lesnich pozaru. Existuje takova kurdska organizace „Deti ohne“, ktera se nyni priznala ke zharstvi, ale je treba jeste dale zkoumat. **USA** -zkousky americke hypersonicke rakety neprobehly kladne -dnes v noci havaroval v Kalifornii vrtulnik. 4 osoby zahynuly. ** Syrie** President Assad naridil sestaveni vlady. https://www.youtube.com/watch?v=jMTeLgWjAEs
Upravené 2. 8. 2021 o 13:11
318
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept