Zahraniční analytici
Panarin – Rozsahle pozary v Turecku 30.7.2021 a O rusko-turecke alianci
Y

R. Erdogan se vyjadril k pozarum v Turecku.
Hori turisticke oblasti jako je Bodrum, Marmaris, Antalya atd. Neco takoveho jeste nebylo a zabyva se tim policie i „rozvedka“. Rusko pomaha – ruska letadla pomahaji hasit. Erdogan je vdecny. V Turecku je mnoho ruskych turistu, kteri take podavaji zpravy o situaci.
Soucasne 60 pozaru kolem celeho pobrezi Turecka, to neni jen tak. Je ocividne, ze je to utok na Turecko, ktere se nachazi v tvrde konfrontaci s VB za Kypr, kde je britska zakladna. Macron ma take otevrene ucty s Erdoganem, s Izraelem se take Erdogan nepohodl, prerusil tajnou dohodu o bezpecnosti, ktera davala izraelskemu vojsku a specsluzbam moznost kontrolovat turecke specsluzby. V USA jsou take ruzna seskupeni s ruznymi zajmy a vztahy k Erdoganovi tak, jako uvnitr Turecka.
Tento uder znacne podryva ekonomicky potencial zeme.
https://www.youtube.com/watch?v=8xRIRCEQFl8


Rusko a Turecko proti Zapadu.
Uz chytili 5 zharu.
Vysel clanek, ktery vydal francouzsky Le Figaro s nazvem „Tandem Rusko-Turecko je připraven zaplnit prázdnotu, kterou zanechal Západ“.
https://inosmi.ru/politic/20210730/250223722.html
O strategicke alianci Ruska a Turecka
Co strasi francouzska media? Libanon – Macron tam pohorel s barevnou revoluci. Situace je tam nestabilni. V Parizi zije velka zidovska diaspora a i v USA. Z Libanonu letaji izraelska letadla na Syrii. Francii rozhorcuje, ze by mohla aliance Ruska a Turecka zabrat Libanon a postarat se tam o stabilitu.
Dale je strasi Kabul – je to past na Erdogana nebo je to rusko-turecka aliance?
Dalsi je Syrie – se zapojenim Iranu do rusko-turecke aliance (pri vsech problemech), vyvstala realna moznost, ze by na BV mohl nastat klid.
Erdogan slibil, ze zverejni jmena zharu. Udela to?
Proslo 5 let, co byl nachystan atentat na Erdogana a jeho rodinu, ktery ze zahadnych duvodu nevysel.
Strategicka linie
Rosatom stavi v Turecku atomova zarizeni, Turecky proud pracuje a na nej jsou napojeny ruzne staty. Srbsko a Madarsko uz dostavely potrubi. Madarsko se vzdalo tranzitu pres Ukrajinu od pristiho roku.
Takze v techto souvislostech udelalo Le Figaro spravny vyvod.
Dnes Lukasenko oznamil, ze Rusko muze kdykoliv se svymi vojsky a technikou na uzemi BR.
https://www.youtube.com/watch?v=ZFpx_8MtZrk


R. Erdogan se vyjadril k pozarum v Turecku. Hori turisticke oblasti jako je Bodrum, Marmaris, Antalya atd. Neco takoveho jeste nebylo a zabyva se tim policie i „rozvedka“. Rusko pomaha – ruska letadla pomahaji hasit. Erdogan je vdecny. V Turecku je mnoho ruskych turistu, kteri take podavaji zpravy o situaci. Soucasne 60 pozaru kolem celeho pobrezi Turecka, to neni jen tak. Je ocividne, ze je to utok na Turecko, ktere se nachazi v tvrde konfrontaci s VB za Kypr, kde je britska zakladna. Macron ma take otevrene ucty s Erdoganem, s Izraelem se take Erdogan nepohodl, prerusil tajnou dohodu o bezpecnosti, ktera davala izraelskemu vojsku a specsluzbam moznost kontrolovat turecke specsluzby. V USA jsou take ruzna seskupeni s ruznymi zajmy a vztahy k Erdoganovi tak, jako uvnitr Turecka. Tento uder znacne podryva ekonomicky potencial zeme. https://www.youtube.com/watch?v=8xRIRCEQFl8 **Rusko a Turecko proti Zapadu.** Uz chytili 5 zharu. Vysel clanek, ktery vydal francouzsky Le Figaro s nazvem ** „Tandem Rusko-Turecko je připraven zaplnit prázdnotu, kterou zanechal Západ“**. https://inosmi.ru/politic/20210730/250223722.html **O strategicke alianci Ruska a Turecka** Co strasi francouzska media? Libanon – Macron tam pohorel s barevnou revoluci. Situace je tam nestabilni. V Parizi zije velka zidovska diaspora a i v USA. Z Libanonu letaji izraelska letadla na Syrii. Francii rozhorcuje, ze by mohla aliance Ruska a Turecka zabrat Libanon a postarat se tam o stabilitu. Dale je strasi Kabul – je to past na Erdogana nebo je to rusko-turecka aliance? Dalsi je Syrie – se zapojenim Iranu do rusko-turecke aliance (pri vsech problemech), vyvstala realna moznost, ze by na BV mohl nastat klid. Erdogan slibil, ze zverejni jmena zharu. Udela to? Proslo 5 let, co byl nachystan atentat na Erdogana a jeho rodinu, ktery ze zahadnych duvodu nevysel. **Strategicka linie** Rosatom stavi v Turecku atomova zarizeni, Turecky proud pracuje a na nej jsou napojeny ruzne staty. Srbsko a Madarsko uz dostavely potrubi. Madarsko se vzdalo tranzitu pres Ukrajinu od pristiho roku. Takze v techto souvislostech udelalo Le Figaro spravny vyvod. Dnes Lukasenko oznamil, ze Rusko muze kdykoliv se svymi vojsky a technikou na uzemi BR. https://www.youtube.com/watch?v=ZFpx_8MtZrk
Upravené 31. 7. 2021 o 18:37

Geniální Putinova globální politika zapřahá i "zlé" koně, vy smyslu svéhlavé, nespolupracující ve spřežení. Těmi "koni" míním Erdogana a Lukašenka, sice skoní co mohou, ale nějak táhnou, když dostanou klapky a opratě.


Geniální Putinova globální politika zapřahá i "zlé" koně, vy smyslu svéhlavé, nespolupracující ve spřežení. Těmi "koni" míním Erdogana a Lukašenka, sice skoní co mohou, ale nějak táhnou, když dostanou klapky a opratě.
Upravené 31. 7. 2021 o 16:28

Turecké noviny uvedly, kdo je viníkem lesních požárů
Turecké provládní noviny Yeni Safak tvrdí, že k lesním požárům v zemi se údajně přihlásila skupina Děti ohně, která je napojena na v Turecku zakázanou Stranu kurdských pracujících.
Ministr zemědělství Bekir Pakdemirli již dříve uvedl, že v Turecku bylo v posledních dnech uhašeno 107 lesních požárů, zatímco pět požárů v letoviscích Antalya a Mugla se dosud nepodařilo dostat pod kontrolu.
https://cz.sputniknews.com/20210801/turecke-noviny-uvedly-kdo-je-vinikem-lesnich-pozaru-15348006.html


**Turecké noviny uvedly, kdo je viníkem lesních požárů** Turecké provládní noviny Yeni Safak tvrdí, že k lesním požárům v zemi se údajně přihlásila skupina Děti ohně, která je napojena na v Turecku zakázanou Stranu kurdských pracujících. Ministr zemědělství Bekir Pakdemirli již dříve uvedl, že v Turecku bylo v posledních dnech uhašeno 107 lesních požárů, zatímco pět požárů v letoviscích Antalya a Mugla se dosud nepodařilo dostat pod kontrolu. https://cz.sputniknews.com/20210801/turecke-noviny-uvedly-kdo-je-vinikem-lesnich-pozaru-15348006.html

Turecké provládní noviny Yeni Safak tvrdí, že k lesním požárům v zemi se údajně přihlásila skupina Děti ohně, která je napojena na v Turecku zakázanou Stranu kurdských pracujících.


Táto lož s im vypomstí, Erdo a spol môžu baliť kufre a žiadať Putina o azyl...


[quote="pid:27841, uid:68"]Turecké provládní noviny Yeni Safak tvrdí, že k lesním požárům v zemi se údajně přihlásila skupina Děti ohně, která je napojena na v Turecku zakázanou Stranu kurdských pracujících.[/quote] Táto lož s im vypomstí, Erdo a spol môžu baliť kufre a žiadať Putina o azyl...

Moderátor

Upravené 2. 8. 2021 o 13:01
641
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept