Zahraničná politika
USA prepustia viac ako 180 zamestnancov diplomatických misií v celom Rusku

USA prepustia viac ako 180 zamestnancov diplomatických misií v celom Rusku


Vzhľadom na zákaz prijímania zahraničných zamestnancov sú Spojené štáty nútené prepustiť viac ako 180 ľudí v celom Rusku, spolu 182 zamestnancov, uviedol vedúci ministerstva zahraničných vecí Anthony Blinken. Jeho slová cituje agentúra RIA Novosti.


Podľa neho takéto opatrenia vážne ovplyvnia prácu misií v USA, a to potenciálne zahŕňa bezpečnosť amerického personálu, ako aj možnosti diplomatických kontaktov s ruskými úradmi.


Napriek obmedzeniam sa však Washington usiluje o predvídateľný a stabilný vzťah s Moskvou, uviedol Blinken.


Ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov predtým vyjadril presvedčenie, že rusko-americké vzťahy sú „odsúdené na spoluprácu“. Podľa neho je to nevyhnutné na riešenie problémov, akými sú pandémia, terorizmus a klimatické zmeny. V takejto situácii je podľa diplomata víťazstvo možné len spoločným úsilím.


14 mája ruská vláda zverejnila zoznam nepriateľských krajín, medzi ktoré patrili aj Spojené štáty. Podľa dokumentu Moskva zakázala najímanie Rusov a štátnych príslušníkov tretích krajín na prácu v amerických diplomatických misiách. Do 1. augusta by malo veľvyslanectvo uviesť zamestnancov do súladu s novými požiadavkami.


https://lenta.ru/news/2021/07/30/dipmissiya/


USA prepustia viac ako 180 zamestnancov diplomatických misií v celom Rusku -------------------------------------------------------------------------- Vzhľadom na zákaz prijímania zahraničných zamestnancov sú Spojené štáty nútené prepustiť viac ako 180 ľudí v celom Rusku, spolu 182 zamestnancov, uviedol vedúci ministerstva zahraničných vecí Anthony Blinken. Jeho slová cituje agentúra RIA Novosti. Podľa neho takéto opatrenia vážne ovplyvnia prácu misií v USA, a to potenciálne zahŕňa bezpečnosť amerického personálu, ako aj možnosti diplomatických kontaktov s ruskými úradmi. Napriek obmedzeniam sa však Washington usiluje o predvídateľný a stabilný vzťah s Moskvou, uviedol Blinken. Ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov predtým vyjadril presvedčenie, že rusko-americké vzťahy sú „odsúdené na spoluprácu“. Podľa neho je to nevyhnutné na riešenie problémov, akými sú pandémia, terorizmus a klimatické zmeny. V takejto situácii je podľa diplomata víťazstvo možné len spoločným úsilím. 14 mája ruská vláda zverejnila zoznam nepriateľských krajín, medzi ktoré patrili aj Spojené štáty. Podľa dokumentu Moskva zakázala najímanie Rusov a štátnych príslušníkov tretích krajín na prácu v amerických diplomatických misiách. Do 1. augusta by malo veľvyslanectvo uviesť zamestnancov do súladu s novými požiadavkami. https://lenta.ru/news/2021/07/30/dipmissiya/

Podľa neho takéto opatrenia vážne ovplyvnia prácu misií v USA, a to potenciálne zahŕňa bezpečnosť amerického personálu, ako aj možnosti diplomatických kontaktov s ruskými úradmi.


A tak plany na rusky majdan ostali len mokrymi snami anglosasov...


[quote="pid:27626, uid:12"]Podľa neho takéto opatrenia vážne ovplyvnia prácu misií v USA, a to potenciálne zahŕňa bezpečnosť amerického personálu, ako aj možnosti diplomatických kontaktov s ruskými úradmi.[/quote] A tak plany na rusky majdan ostali len mokrymi snami anglosasov...
405
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept