Politika v SR
Dajte ľuďom metodológiu /SMER a Republika

Omylom som vložila môj príspevok do IGORSTANU tak ho dávam sem ešte raz


Počúvala som nedávno na SV V.Mečiara a na konci relácie volal niekto z nás či z Oriho blogu a pýtal sa Mečiara na to akú metodológiu odporúča protestujúcim, aby mali protesty váhu (povedal presne tie slová ktoré tu boli napísané....


Mečiar odkázal, že treba organizáciu a vytrvať... dôležitý je cieľ, organizovať sa v malých skupinách obcí, miest a na internete posúvať info...spájať sa s väčšími časťami a tak vytvoriť funkčnú štruktúru... inak to nebude fungovať


Omylom som vložila môj príspevok do IGORSTANU tak ho dávam sem ešte raz Počúvala som nedávno na SV V.Mečiara a na konci relácie volal niekto z nás či z Oriho blogu a pýtal sa Mečiara na to akú metodológiu odporúča protestujúcim, aby mali protesty váhu (povedal presne tie slová ktoré tu boli napísané.... Mečiar odkázal, že treba organizáciu a vytrvať... dôležitý je cieľ, organizovať sa v malých skupinách obcí, miest a na internete posúvať info...spájať sa s väčšími časťami a tak vytvoriť funkčnú štruktúru... inak to nebude fungovať

Mečiar odkázal, že treba organizáciu a vytrvať... dôležitý je cieľ, organizovať sa v malých skupinách obcí, miest a na internete posúvať info...spájať sa s väčšími časťami a tak vytvoriť funkčnú štruktúru... inak to nebude fungovať

To je presne ten dôvod, prečo majú protesty organizované politickými stranami vždy väčšiu úspešnosť (Apropo: oplatí sa prečítať si Stalinové spisy a pochopiť, ako pripravovali revolúciu. T.j. princíp ich organizácie)
http://leva-net.webnode.cz/tags/J.V.Stalin%20-%20Spisy/

Strany majú svoje krajské a okresné organizácie, ktoré riadia veľmi aktívni ľudia. (Vo všeobecnosti, aktívnych ľudí je vždy v spoločnosti len zlomok. Preto je dôležité ich nájsť a dať na dôležité miesta v organizačnej štruktúre). Títo ľudia pracujú vo svojich rajónoch s ľuďmi. Stretávajú sa s ľuďmi vysvetľujú im, motivujú ich k podpore aktivít.
Všetky tieto krajské a okresné štruktúry sú riadené z jedného centra a preto sa dokážu rýchlo zmobilizovať.


Preto, ak chce niekto zvýšiť v spoločnosti efektivitu nejakej celoštátnej aktivistickej činnosti, tak je potrebné vytvoriť podobnú štruktúru s jasným cieľom, ktorá bude mať tiež celoštátne centrum a oblastné štruktúry, ktorú budú riadiť tí najaktívnejší, a tí budú ďalej pracovať s ľuďmi.


Veľmi dôležité je mať jasné krátkodobé aj dlhodobé ciele. Ľudia musia mať jasno v tom, za čo bojujú, o čo sa snažia, akými prostriedkami to bude dosahované.


Treba vytesniť všetok amaterizmus a zdokonaľovať kvalitu a efektivitu práce. Podobne ako vo firmách - manažment kvality.


Táto ľudová štruktúra by nemala mať politické ambície v zmysle, zúčastniť sa volieb. Mala by ostať ľudovou štruktúrou, ktorá by bola vždy s ľuďmi, sledovala ich problémy, kritické kroky vlád a podávala spätnú väzbu (takzvanú podporu dobrých vecí vo vláde zdola. Rovnako tlak zdola v prípade odchýlenia vlády od služby ľudu. Pretože na vládu existuje aj tlak zhora, od nadnárodných spoločností, a tlak zdola to musí kompenzovať, rozväzovať ruky politikovi mysliacemu sociálne.) , v prípade potreby aj dobre zorganizovanou demonštráciou.


Príkladov ďalšieho využitia takejto štruktúry môže byť množstvo. Môžu sledovať prácu poslancov, vlády, robiť pritom osvetu, politicky vzdelávať ľudí, mládež a pod. Takáto štruktúra zďaleka nemusí slúžiť len na organizáciu protestov, ale rozrastajúca sa členská základňa bude predovšetkým pomáhať formovať informačné pole.


Na začiatku je vždy bezštruktúrne riadenie, z neho ale vznikajú štruktúry zamerané na určité konkrétne ciele. Bez nich sa nemožno baviť o serióznej organizácii čohokoľvek. Samotné bezštruktúrne riadenie nestačí, treba ho kombinovať so štruktúrnym.


Toľko k metodológii...


[quote="pid:29073, uid:17"]Mečiar odkázal, že treba organizáciu a vytrvať... dôležitý je cieľ, organizovať sa v malých skupinách obcí, miest a na internete posúvať info...spájať sa s väčšími časťami a tak vytvoriť funkčnú štruktúru... inak to nebude fungovať[/quote] To je presne ten dôvod, prečo majú protesty organizované politickými stranami vždy väčšiu úspešnosť _(Apropo: oplatí sa prečítať si Stalinové spisy a pochopiť, ako pripravovali revolúciu. T.j. princíp ich organizácie) http://leva-net.webnode.cz/tags/J.V.Stalin%20-%20Spisy/ _ Strany majú svoje krajské a okresné organizácie, ktoré riadia veľmi aktívni ľudia. _(Vo všeobecnosti, aktívnych ľudí je vždy v spoločnosti len zlomok. Preto je dôležité ich nájsť a dať na dôležité miesta v organizačnej štruktúre)_. Títo ľudia pracujú vo svojich rajónoch s ľuďmi. Stretávajú sa s ľuďmi vysvetľujú im, motivujú ich k podpore aktivít. Všetky tieto krajské a okresné štruktúry sú riadené z jedného centra a preto sa dokážu rýchlo zmobilizovať. Preto, ak chce niekto zvýšiť v spoločnosti efektivitu nejakej celoštátnej aktivistickej činnosti, tak je potrebné vytvoriť podobnú štruktúru s jasným cieľom, ktorá bude mať tiež celoštátne centrum a oblastné štruktúry, ktorú budú riadiť tí najaktívnejší, a tí budú ďalej pracovať s ľuďmi. Veľmi dôležité je mať jasné krátkodobé aj dlhodobé ciele. Ľudia musia mať jasno v tom, za čo bojujú, o čo sa snažia, akými prostriedkami to bude dosahované. Treba vytesniť všetok amaterizmus a zdokonaľovať kvalitu a efektivitu práce. Podobne ako vo firmách - manažment kvality. Táto ľudová štruktúra by nemala mať politické ambície v zmysle, zúčastniť sa volieb. Mala by ostať ľudovou štruktúrou, ktorá by bola vždy s ľuďmi, sledovala ich problémy, kritické kroky vlád a podávala spätnú väzbu _(takzvanú podporu dobrých vecí vo vláde zdola. Rovnako tlak zdola v prípade odchýlenia vlády od služby ľudu. Pretože na vládu existuje aj tlak zhora, od nadnárodných spoločností, a tlak zdola to musí kompenzovať, rozväzovať ruky politikovi mysliacemu sociálne.)_ , v prípade potreby aj dobre zorganizovanou demonštráciou. Príkladov ďalšieho využitia takejto štruktúry môže byť množstvo. Môžu sledovať prácu poslancov, vlády, robiť pritom osvetu, politicky vzdelávať ľudí, mládež a pod. Takáto štruktúra zďaleka nemusí slúžiť len na organizáciu protestov, ale rozrastajúca sa členská základňa bude predovšetkým pomáhať formovať informačné pole. Na začiatku je vždy bezštruktúrne riadenie, z neho ale vznikajú štruktúry zamerané na určité konkrétne ciele. Bez nich sa nemožno baviť o serióznej organizácii čohokoľvek. Samotné bezštruktúrne riadenie nestačí, treba ho kombinovať so štruktúrnym. Toľko k metodológii...
Upravené 10. 8. 2021 o 22:07

Možno by to chcelo iný druh akcie na prebudenie aktivity u ľudí.

Každý dobrý nápad sa ráta. Ak ti niečo napadlo, tak sa do toho pusť.


[quote="pid:28994, uid:324"]Možno by to chcelo iný druh akcie na prebudenie aktivity u ľudí.[/quote] Každý dobrý nápad sa ráta. Ak ti niečo napadlo, tak sa do toho pusť.
12
5.05k
77
30
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept