Mimo kategórií
Patrí cirkev na smetisko dejín?

Ako som už uviedol, cirkev napriek všetkému v minulosti, je v súčasnosti jednym z pilierov, ktorý svoju stabilitu a udržateľnosť napriek mnohým vonkajším i vnútorným otrasom preukazuje už pomaly 2 000 rokov. Vynikajúca organizačná štruktúra, hierarchia - perfektná forma. Dač tejto forme adekvátny obsah a máme jedne zo stabilizačných prvkov v dnešnej neistej dobe.
A že sa táto forma dá naplniť aj nanajvýš potrebným a aktuálnym obsahom, svedčí aj tento otvorený list p-rezidentke: http://alianciazanedelu.sk/archiv/9381 Nech Boh žehná takýchto kňazov! A ja dodám, že nie je jediný.
Cirkev tiež prechádza výraznou očistou. A tak ako je potrebné postaviť ozbrojené zložky na stranu národa, tak aj cirkev má slúžiť pôvodnému zámeru Ježiša - pozdvihnúť úroveň mravnosti jednotlivca a úroveň morálky spoločnosti.


Ako som už uviedol, cirkev napriek všetkému v minulosti, je v súčasnosti jednym z pilierov, ktorý svoju stabilitu a udržateľnosť napriek mnohým vonkajším i vnútorným otrasom preukazuje už pomaly 2 000 rokov. Vynikajúca organizačná štruktúra, hierarchia - perfektná forma. Dač tejto forme adekvátny obsah a máme jedne zo stabilizačných prvkov v dnešnej neistej dobe. A že sa táto forma dá naplniť aj nanajvýš potrebným a aktuálnym obsahom, svedčí aj tento otvorený list p-rezidentke: http://alianciazanedelu.sk/archiv/9381 Nech Boh žehná takýchto kňazov! A ja dodám, že nie je jediný. Cirkev tiež prechádza výraznou očistou. A tak ako je potrebné postaviť ozbrojené zložky na stranu národa, tak aj cirkev má slúžiť pôvodnému zámeru Ježiša - pozdvihnúť úroveň mravnosti jednotlivca a úroveň morálky spoločnosti.

Myslím si, že si zle koncipoval otázku, lebo otázka nie je "či" ale "kedy" a "ako".
Ide totiž o to, že nad centrálne organizovanými relígiami, hlavne nad tými, ktoré nahradili pochopenie vesmíru a Božích zákonov slepou vierou v Boha a autoritách zapadá Slnko, lebo doba už nepotrebuje masívne vzdelávanie ale individuálne na mieru šité vzdelávanie, kde namiesto školenia s faktami alebo dogmami človek získava konkrétne vedomosti na individuálnej úrovni...


Myslím si, že si zle koncipoval otázku, lebo otázka nie je "či" ale "kedy" a "ako". Ide totiž o to, že nad centrálne organizovanými relígiami, hlavne nad tými, ktoré nahradili pochopenie vesmíru a Božích zákonov slepou vierou v Boha a autoritách zapadá Slnko, lebo doba už nepotrebuje masívne vzdelávanie ale individuálne na mieru šité vzdelávanie, kde namiesto školenia s faktami alebo dogmami človek získava konkrétne vedomosti na individuálnej úrovni...

Moderátor

Myslím si, že si zle koncipoval otázku, lebo otázka nie je "či" ale "kedy" a "ako".
odpoviem tým, čo niektorí možu považovať za argumentačný "faul".
Slovensko má už vyše roka fašistickú vládu. Patrí Slovenská republika na smetisko dejín? Alebo túto otázku preformulujeme z Či? na Kedy? a Ako?
Lámať palicu nad niekým, alebo niečím, je dosť času.


[quote="pid:27581, uid:7"]Myslím si, že si zle koncipoval otázku, lebo otázka nie je "či" ale "kedy" a "ako".[/quote] odpoviem tým, čo niektorí možu považovať za argumentačný "faul". Slovensko má už vyše roka fašistickú vládu. Patrí Slovenská republika na smetisko dejín? Alebo túto otázku preformulujeme z Či? na Kedy? a Ako? Lámať palicu nad niekým, alebo niečím, je dosť času.

odpoviem tým, čo niektorí možu považovať za argumentačný "faul".


Dobre že si varoval, ale neprečítal si to poriadne.


Slovensko má už vyše roka fašistickú vládu. Patrí Slovenská republika na smetisko dejín? Alebo túto otázku preformulujeme z Či? na Kedy? a Ako?


Lenže Slovenská republika systematicky ako organizácia po tisícročia nepodporovala fašizmus a nevytváral kulty osobností v rôznych formách. To je prvá vec.


Lámať palicu nad niekým, alebo niečím, je dosť času.


Druhá vec je, že nie ja lámem nad nimi palicu, ale okolnosti:


Ide totiž o to, že nad centrálne organizovanými relígiami, hlavne nad tými, ktoré nahradili pochopenie vesmíru a Božích zákonov slepou vierou v Boha a autoritách zapadá Slnko, lebo doba už nepotrebuje masívne vzdelávanie ale individuálne na mieru šité vzdelávanie, kde namiesto školenia s faktami alebo dogmami človek získava konkrétne vedomosti na individuálnej úrovni...


[quote="pid:27598, uid:112"]odpoviem tým, čo niektorí možu považovať za argumentačný "faul".[/quote] Dobre že si varoval, ale neprečítal si to poriadne. [quote="pid:27598, uid:112"]Slovensko má už vyše roka fašistickú vládu. Patrí Slovenská republika na smetisko dejín? Alebo túto otázku preformulujeme z Či? na Kedy? a Ako?[/quote] Lenže Slovenská republika systematicky ako organizácia po tisícročia nepodporovala fašizmus a nevytváral kulty osobností v rôznych formách. To je prvá vec. [quote="pid:27598, uid:112"]Lámať palicu nad niekým, alebo niečím, je dosť času.[/quote] Druhá vec je, že nie ja lámem nad nimi palicu, ale okolnosti: [quote="pid:27581, uid:7"]Ide totiž o to, že nad centrálne organizovanými relígiami, hlavne nad tými, ktoré nahradili pochopenie vesmíru a Božích zákonov slepou vierou v Boha a autoritách zapadá Slnko, lebo doba už nepotrebuje masívne vzdelávanie ale individuálne na mieru šité vzdelávanie, kde namiesto školenia s faktami alebo dogmami človek získava konkrétne vedomosti na individuálnej úrovni...[/quote]

Moderátor

Upravené 31. 7. 2021 o 12:27

@popolvar
Doplním:
Franta navštívi tak Luník IX v Košiciach ako aj židovskú komunitu t.j. tie srdcorevúce reči Zuzky zo smetiska a Franty totálne znechutia Slovákov a poštvú ich tak proti liberálom, ako aj RKC.

A vieš čo to znamená v praxi? To, že som mal pravdu, keď som povedal, že pápež svojou návštevou zdiskredituje cirkev na Slovensku t.j. RKC sa likviduje sám a vynáša samú seba na smetisko dejín.


@popolvar Doplním: Franta navštívi tak Luník IX v Košiciach ako aj židovskú komunitu t.j. tie srdcorevúce reči Zuzky zo smetiska a Franty totálne znechutia Slovákov a poštvú ich tak proti liberálom, ako aj RKC. A vieš čo to znamená v praxi? To, že som mal pravdu, keď som povedal, že pápež svojou návštevou zdiskredituje cirkev na Slovensku t.j. RKC sa likviduje sám a vynáša samú seba na smetisko dejín.

Moderátor

Čili nastane
rozklad, doba chaosu (Chaos - je polobůh zrození) doba zrodu něčeho nového jiného
nebo
nastane nějaká očista a přeměna a vybudovaná struktura církve se využije dále?


To dle mě záleží na tom jak se obnovuje církev v následnosti generací 1) a na zdrojích 2) ?


1) V následnosti generací se předává víra v rodině a v kultuře:
Lidé by se museli nějak masově se vzdávat víry, aby dětem zmizeli potřebné příklady a vzory.
(což už se dříve dělo v socialistickém bloku)


2) Zdroje pro církev, to je otázka fungování GP, který by rozhodl, že je lepší řídit sociální super systém jinak a struktury církvy by postupně rozebral a přesměroval by současné toky, které ji krmí jinam.
(což už se také dříve dělo v socialistickém bloku - místo církví marxistický koncenrák byl plán GP)


Je tam ještě vzájemná vazba zdroje pomáhají vytvářet vzorce a především šířit je v kultuře a vhodné nastavení vzorců zase zajistí zdroje ( lidé to podpoří - například do kultury se vloží "je vhodné a dobré přispívat na chudé" - s tím že výtěžek seberou bohatí a dají jenom tolik kolik nutně musí, aby se dav nevzbouřil )


Mluví se o tom od středověku (možná dříve), aby církev byla oddělena od světské moci. Jenže opak je pravdou.


Dobré by bylo, kdyby církev neměla žádné státní dotace ani jiné (pouze úlevy), ale žila by pouze z darů věřících. Ono by to pak prověřilo i sílu víry. A rozhodně nemůže nic vlastnit, vše pouze pronajaté od státu, čili od národa, kterému slouží - tam ji Bůh postavil, tam je její místo sloužit národu, národům, zatím činí až na výjimky opak a zotročuje národy.


Čili nastane rozklad, doba chaosu (Chaos - je polobůh zrození) doba zrodu něčeho nového jiného nebo nastane nějaká očista a přeměna a vybudovaná struktura církve se využije dále? To dle mě záleží na tom jak se obnovuje církev v následnosti generací 1) a na zdrojích 2) ? 1) V následnosti generací se předává víra v rodině a v kultuře: Lidé by se museli nějak masově se vzdávat víry, aby dětem zmizeli potřebné příklady a vzory. (což už se dříve dělo v socialistickém bloku) 2) Zdroje pro církev, to je otázka fungování GP, který by rozhodl, že je lepší řídit sociální super systém jinak a struktury církvy by postupně rozebral a přesměroval by současné toky, které ji krmí jinam. (což už se také dříve dělo v socialistickém bloku - místo církví marxistický koncenrák byl plán GP) Je tam ještě vzájemná vazba zdroje pomáhají vytvářet vzorce a především šířit je v kultuře a vhodné nastavení vzorců zase zajistí zdroje ( lidé to podpoří - například do kultury se vloží "je vhodné a dobré přispívat na chudé" - s tím že výtěžek seberou bohatí a dají jenom tolik kolik nutně musí, aby se dav nevzbouřil ) Mluví se o tom od středověku (možná dříve), aby církev byla oddělena od světské moci. Jenže opak je pravdou. Dobré by bylo, kdyby církev neměla žádné státní dotace ani jiné (pouze úlevy), ale žila by pouze z darů věřících. Ono by to pak prověřilo i sílu víry. A rozhodně nemůže nic vlastnit, vše pouze pronajaté od státu, čili od národa, kterému slouží - tam ji Bůh postavil, tam je její místo sloužit národu, národům, zatím činí až na výjimky opak a zotročuje národy.
Upravené 31. 7. 2021 o 16:19

Spoločnosť by mala smerovať od cirkvi a náboženstva k duchovnému poznaniu a pochopeniu vesmírnych zákonov, alebo najlepšie samotných Konov stavby sveta.


Spoločnosť by mala smerovať od cirkvi a náboženstva k duchovnému poznaniu a pochopeniu vesmírnych zákonov, alebo najlepšie samotných Konov stavby sveta.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Spoločnosť by mala smerovať od cirkvi a náboženstva k duchovnému poznaniu a pochopeniu vesmírnych zákonov, alebo najlepšie samotných Konov stavby sveta


To ano na tom se shodneme, zde otázka zní: "Lze k tomu použít církev ?"


[quote="pid:27639, uid:623"]Spoločnosť by mala smerovať od cirkvi a náboženstva k duchovnému poznaniu a pochopeniu vesmírnych zákonov, alebo najlepšie samotných Konov stavby sveta[/quote] To ano na tom se shodneme, zde otázka zní: "Lze k tomu použít církev ?"
Upravené 1. 8. 2021 o 00:10
977
8
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept