Politika v SR
Masové protesty a protestné pochody na Slovensku

Správy o masových protestoch a protestných pochodoch


Správy o masových protestoch a protestných pochodoch
Upravené 13. 1. 2022 o 18:23

Republika: „Dohodli sme sa s Robertom Ficom na spoločnom masovom proteste. Pridajú sa aj ďalšie strany?“
Prvý politický subjekt vo štvrtok súhlasil s ponukou opozičného Smeru-SD na spoluprácu pri podpore protivládneho protestu 1. septembra. „Dohodli sme sa s Robertom Ficom na spoločnom masovom proteste. Pridajú sa aj ďalšie strany? Hnutie Republika po vzájomnej dohode s občianskymi aktivistami a so Smerom-SD podporuje spoločný masový protest 1. septembra v Košiciach,“ deklaroval na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík (Republika). „Verím, že sa k našej spoločnej iniciatíve pridajú aj ostatné relevantné opozičné strany a najmä všetci občania, ktorým záleží na slobode. Je čas zjednotiť sa! Protestovať pred prezidentským palácom či úradom vlády už nemá zmysel. Čaputová, Matovič či Naď kašlú na ľudí a ich vôľu. Títo budú naďalej podpisovať zákony proti ľudom, aj keby to mali robiť z pivnice či exilu.“
Podľa Uhríka je teraz čas zatlačiť na Ústavný súd v Košiciach, ktorý jediný môže túto vládu slušným a legitímnym spôsobom zastaviť. „Tento súd však sklamal ľudí už trikrát (nekonečné predlžovanie núdzového stavu, zamietnutie referenda, povolenie Mikasových vyhlášok). Ak ústavní sudcovia sklamú znovu (pri Covid pasoch), tak sú nám na nič a ľud môže tento súd rovno rozpustiť… Strážcovia Ústavy v talároch si musia odkaz ľudu (ako jediného skutočného zdroja moci) vypočuť. Okrem toho, v Bratislave sa protestovalo dosť. Je čas zavítať do Košíc a podporiť aj občanov na východe Slovenska. Presný čas a miesto protestu oznámime čoskoro.“...
https://www.hlavnespravy.sk/smeraci-chcu-aby-ich-velky-prvoseptembrovy-protest-v-kosiciach-podporili-aj-ostatne-opozicne-strany/2624232


**Republika: „Dohodli sme sa s Robertom Ficom na spoločnom masovom proteste. Pridajú sa aj ďalšie strany?“** Prvý politický subjekt vo štvrtok súhlasil s ponukou opozičného Smeru-SD na spoluprácu pri podpore protivládneho protestu 1. septembra. „Dohodli sme sa s Robertom Ficom na spoločnom masovom proteste. Pridajú sa aj ďalšie strany? Hnutie Republika po vzájomnej dohode s občianskymi aktivistami a so Smerom-SD podporuje spoločný masový protest 1. septembra v Košiciach,“ deklaroval na sociálnej sieti europoslanec Milan Uhrík (Republika). „Verím, že sa k našej spoločnej iniciatíve pridajú aj ostatné relevantné opozičné strany a najmä všetci občania, ktorým záleží na slobode. Je čas zjednotiť sa! Protestovať pred prezidentským palácom či úradom vlády už nemá zmysel. Čaputová, Matovič či Naď kašlú na ľudí a ich vôľu. Títo budú naďalej podpisovať zákony proti ľudom, aj keby to mali robiť z pivnice či exilu.“ Podľa Uhríka je teraz čas zatlačiť na Ústavný súd v Košiciach, ktorý jediný môže túto vládu slušným a legitímnym spôsobom zastaviť. „Tento súd však sklamal ľudí už trikrát (nekonečné predlžovanie núdzového stavu, zamietnutie referenda, povolenie Mikasových vyhlášok). Ak ústavní sudcovia sklamú znovu (pri Covid pasoch), tak sú nám na nič a ľud môže tento súd rovno rozpustiť… Strážcovia Ústavy v talároch si musia odkaz ľudu (ako jediného skutočného zdroja moci) vypočuť. Okrem toho, v Bratislave sa protestovalo dosť. Je čas zavítať do Košíc a podporiť aj občanov na východe Slovenska. Presný čas a miesto protestu oznámime čoskoro.“... https://www.hlavnespravy.sk/smeraci-chcu-aby-ich-velky-prvoseptembrovy-protest-v-kosiciach-podporili-aj-ostatne-opozicne-strany/2624232

Zdravia všetkým.
Ak vám vŕta v hlave prečo má byť protest práve v Košiciach tak to nie je iba preto lebo tam sídli Ústavný súd. Dôvodom je významná udalosť z 5. apríla 1945. Kto si ešte pamätá na šestnásť bodov Košického vládneho programu? Na základe ktorých bola obnovená Československa republika. Toto je ten dôvod prečo práve v Košiciach.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Ak vám vŕta v hlave prečo má byť protest práve v Košiciach tak to nie je iba preto lebo tam sídli Ústavný súd. Dôvodom je významná udalosť z 5. apríla 1945. Kto si ešte pamätá na šestnásť bodov Košického vládneho programu? Na základe ktorých bola obnovená Československa republika. Toto je ten dôvod prečo práve v Košiciach. S pozdravom Peter.
Upravené 29. 7. 2021 o 14:55

tu mas prvu reakciu
https://www.topky.sk/cl/10/2157949/Uhrik-ohlasil-spojenie-s-Ficom--Velky-protest-v-Kosiciach--VIDEO-Andrej-Danko-hovori-o-chybe


V podstate už je úplne jedno, kto s kým sa spája v opozícii. Pre méédiá je každý "fašista", aj tak budú všetko napádať. Treba hovoriť o spoločnom názore na 1 vec nie spájanie, národná platforma.
Tanečky typu Danka nevedú nikam. Mŕtvy svätý je k ničomu. Treba zvoliť vhodné slová.


[quote="pid:27257, uid:492"]tu mas prvu reakciu https://www.topky.sk/cl/10/2157949/Uhrik-ohlasil-spojenie-s-Ficom--Velky-protest-v-Kosiciach--VIDEO-Andrej-Danko-hovori-o-chybe[/quote] V podstate už je úplne jedno, kto s kým sa spája v opozícii. Pre méédiá je každý "fašista", aj tak budú všetko napádať. Treba hovoriť o spoločnom názore na 1 vec nie spájanie, národná platforma. Tanečky typu Danka nevedú nikam. Mŕtvy svätý je k ničomu. Treba zvoliť vhodné slová.
Upravené 29. 7. 2021 o 15:52

Súhlasím s p. Dankom, že je to Ficova chyba, že organizuje protest v Košiciach pred ÚS. Nechce sa mi veriť, žeby p. Fico nevedel, že tento protest nemá šancu na úspech a to na celoštátnej úrovni. Foci je skúsený politik, prečo hazarduje s dôverou ľudí, tak ako ľahko zahodil 600.000 podpisov pod referendum, tak sa chystá zmariť snahu ľudí na protest proti tejto vláde a p-rezidentke. Pritom si naďalej myslím, že je to jediný schpný politik v našej vlasti. Všetko, čo sa organizuje a deje mimo hl. mesta, mimo sídla vlády, mimo sídla p-rezidenta, nemá v sebe tú energiu aby vyvinulo tlak. Fico to určite vie!!!


Súhlasím s p. Dankom, že je to Ficova chyba, že organizuje protest v Košiciach pred ÚS. Nechce sa mi veriť, žeby p. Fico nevedel, že tento protest nemá šancu na úspech a to na celoštátnej úrovni. Foci je skúsený politik, prečo hazarduje s dôverou ľudí, tak ako ľahko zahodil 600.000 podpisov pod referendum, tak sa chystá zmariť snahu ľudí na protest proti tejto vláde a p-rezidentke. Pritom si naďalej myslím, že je to jediný schpný politik v našej vlasti. Všetko, čo sa organizuje a deje mimo hl. mesta, mimo sídla vlády, mimo sídla p-rezidenta, nemá v sebe tú energiu aby vyvinulo tlak. Fico to určite vie!!!

že tento protest nemá šancu na úspech a to na celoštátnej úrovni


A to, že kdyby byl tlak v sídle vlády naopak považuji za hrubou chyba. Vláda prokázala, že je k ničemu a komunikovat s ní je zbytečně, něco jako snažit se komunikovat s němým a hluchým řidičem autobusu, který se zbláznil a jede někam kam nikdo nechce.


Přeci protesty samy o sobě ničeho nedosáhnou a lidí si můžou protestovat jak chtějí a žádný vliv to na změnu řízení vlády nemá (viz, Francie, kdy milión lidí protestovalo proti nahrazení slov matka a otec za rodič 1 a rodič 2 zcela zbytečně promarněná síla - lide tomu dali svůj čas a energii - jenom se vybili a nic) a nečeká snad někdo, že proběhne protest a vláda na to, "lidi nás nechtějí, jdeme od toho".


Ústavní soud je dobré místo na tlak. Ten tlak se dá využít pouze politicky, když nějaká politická síla to zastřeší a dojde k nějaké konsolidaci politických sil, kdy se řekne něco ve stylu " podívejte lidi už jsou opravdu naštvaný, hrozí neřízený chaos pojďme to řešit". I pro oponenta, který chce naopak chaos vyvolat, aby zakryl své zločiny je to těžší, protože nemůže přímo ozvučovat, my si naopak ten chaos přejeme.


Protest ukáže jestli lidé už opravdu chtějí změnu a jaké politické síly se připojí, pak se mohou dělat další kroky a také se ukáže reakce ústavního soudu:


  1. budou to ignorovat
  2. budou to řešit naoko (něco vyhlásí a bude vše při starém)
  3. skutečně podniknou nějaké kroky alespoň k nějaké změně

Subjekty, kteří jsou součástí ústavního soudu vidí, že dlouhodobě ztratí svoje pozice, pokud nebudou odpovídajícně reagovat (předpokládám, že v ústavním soudu jsou přeci jenom Ti trochu chytřejší).


[quote="pid:27295, uid:165"]že tento protest nemá šancu na úspech a to na celoštátnej úrovni[/quote] A to, že kdyby byl tlak v sídle vlády naopak považuji za hrubou chyba. Vláda prokázala, že je k ničemu a komunikovat s ní je zbytečně, něco jako snažit se komunikovat s němým a hluchým řidičem autobusu, který se zbláznil a jede někam kam nikdo nechce. Přeci protesty samy o sobě ničeho nedosáhnou a lidí si můžou protestovat jak chtějí a žádný vliv to na změnu řízení vlády nemá (viz, Francie, kdy milión lidí protestovalo proti nahrazení slov matka a otec za rodič 1 a rodič 2 zcela zbytečně promarněná síla - lide tomu dali svůj čas a energii - jenom se vybili a nic) a nečeká snad někdo, že proběhne protest a vláda na to, "lidi nás nechtějí, jdeme od toho". Ústavní soud je dobré místo na tlak. Ten tlak se dá využít pouze politicky, když nějaká politická síla to zastřeší a dojde k nějaké konsolidaci politických sil, kdy se řekne něco ve stylu " podívejte lidi už jsou opravdu naštvaný, hrozí neřízený chaos pojďme to řešit". I pro oponenta, který chce naopak chaos vyvolat, aby zakryl své zločiny je to těžší, protože nemůže přímo ozvučovat, my si naopak ten chaos přejeme. Protest ukáže jestli lidé už opravdu chtějí změnu a jaké politické síly se připojí, pak se mohou dělat další kroky a také se ukáže reakce ústavního soudu: 1. budou to ignorovat 2. budou to řešit naoko (něco vyhlásí a bude vše při starém) 3. skutečně podniknou nějaké kroky alespoň k nějaké změně Subjekty, kteří jsou součástí ústavního soudu vidí, že dlouhodobě ztratí svoje pozice, pokud nebudou odpovídajícně reagovat (předpokládám, že v ústavním soudu jsou přeci jenom Ti trochu chytřejší).
Upravené 30. 7. 2021 o 11:36

Ako avizoval Smer SD na svojich Facebookových stránkach,pred obrovským protivládnym protestom bude organizovať aj oslavy Dňa ústavy SR a Dňa sociálnej demokracie, ktoré sú v ten istý deň.
Informáciu o oslavách priniesla napríklad stránka Prešovského kraja. Začiatok akcie je plánovaný na 11.00 a koniec na 15.00. Akcia by sa mala konať v rekreačnom areáli Alpinka pri Košiciach.
Podarilo sa nám zistiť, že vystúpi aj predseda strany Róbert Fico. Posledné akcie v Košickom kraji však odvolal kvôli zhoršenému zdravotnému stavu. Ako sám uviedol v poslednom videoblogu na Facebooku: „Necítim sa dobre“. Okrem neho sa očakávajú aj ďalší elitní predstavitelia strany a verejného života.
Taktiež sa nám podarilo zistiť, že Smer má poskytnúť občanom aj bohaté pohostenie. Samozrejmosťou má byť okrem politiky aj kultúrny program. Taktiež prenikli informácie, že ľudí majú zvážať autobusy z okolia. Očakáva sa, že títo ľudia podporia protest a presunú sa následne pred ústavný súd a Morový stĺp v centre metropoly východu o 16.00 hodine.
Ďalší protest má byť na Dolnej bráne, ktorý neorganizujú politické strany, ale občianski aktivisti. Začať sa má o 15.00 hodine. Tento protest však už podporili viaceré politické frakcie, ale aj relevantné politické subjekty. Medzi nimi je Republika a Život NS. Postupne sa pridávajú ďalšie. Ak skončí protest na Dolnej bráne o 16.00, tak je možné, že veľká časť nespokojných občanov podporí svojou účasťou protest, ktorí organizuje Smer.
https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/29/protestujuce-kosice-prasknu-vo-svikoch/


Ako avizoval Smer SD na svojich Facebookových stránkach,pred obrovským protivládnym protestom bude organizovať aj oslavy Dňa ústavy SR a Dňa sociálnej demokracie, ktoré sú v ten istý deň. Informáciu o oslavách priniesla napríklad stránka Prešovského kraja. Začiatok akcie je plánovaný na 11.00 a koniec na 15.00. Akcia by sa mala konať v rekreačnom areáli Alpinka pri Košiciach. Podarilo sa nám zistiť, že vystúpi aj predseda strany Róbert Fico. Posledné akcie v Košickom kraji však odvolal kvôli zhoršenému zdravotnému stavu. Ako sám uviedol v poslednom videoblogu na Facebooku: „Necítim sa dobre“. Okrem neho sa očakávajú aj ďalší elitní predstavitelia strany a verejného života. Taktiež sa nám podarilo zistiť, že Smer má poskytnúť občanom aj bohaté pohostenie. Samozrejmosťou má byť okrem politiky aj kultúrny program. Taktiež prenikli informácie, že ľudí majú zvážať autobusy z okolia. Očakáva sa, že títo ľudia podporia protest a presunú sa následne pred ústavný súd a Morový stĺp v centre metropoly východu o 16.00 hodine. Ďalší protest má byť na Dolnej bráne, ktorý neorganizujú politické strany, ale občianski aktivisti. Začať sa má o 15.00 hodine. Tento protest však už podporili viaceré politické frakcie, ale aj relevantné politické subjekty. Medzi nimi je Republika a Život NS. Postupne sa pridávajú ďalšie. Ak skončí protest na Dolnej bráne o 16.00, tak je možné, že veľká časť nespokojných občanov podporí svojou účasťou protest, ktorí organizuje Smer. https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/29/protestujuce-kosice-prasknu-vo-svikoch/

Pred blížiacimi sa protestami v stredu 1. septembra, ktoré v rámci mesta Bratislava organizuje strana ĽSNS, okolo vstupu do budovy Národnej rady pribudli kovové zábrany.
https://www.hlavnespravy.sk/pred-budovou-narodnej-rady-nainstalovali-zabrany/2658176


Pred blížiacimi sa protestami v stredu 1. septembra, ktoré v rámci mesta Bratislava organizuje strana ĽSNS, okolo vstupu do budovy Národnej rady pribudli kovové zábrany. https://www.hlavnespravy.sk/pred-budovou-narodnej-rady-nainstalovali-zabrany/2658176

Bol som tam a ten protest je úplne jalová fraška s 5.5 ľuďmi kam boli zámerne poslaní Kotlebovci aby ho zdiskreditovali. Doslova celý priestor pred palácom bol pokrytý zelenými vlajkami.


Bol som tam a ten protest je úplne jalová fraška s 5.5 ľuďmi kam boli zámerne poslaní Kotlebovci aby ho zdiskreditovali. Doslova celý priestor pred palácom bol pokrytý zelenými vlajkami.
Upravené 1. 9. 2021 o 16:31

Opozičný protest pred Ústavným súdom
Cely protest trval 20 minut? to je kratsie ako bezna tlacovka.


[quote="pid:31583, uid:111"]Opozičný protest pred Ústavným súdom[/quote]Cely protest trval 20 minut? to je kratsie ako bezna tlacovka.

Moderator

V Košiciach pri ústavnom súde zelené vlajky neboli. Dole pri republike boli dve keď som tam bol o polštvrtej. 612f9036475bc
Je tu dosť ľudí a nálada je dobrá aspoň na stretnutí SMER.


V Košiciach pri ústavnom súde zelené vlajky neboli. Dole pri republike boli dve keď som tam bol o polštvrtej. ![612f9036475bc](serve/attachment&path=612f9036475bc) Je tu dosť ľudí a nálada je dobrá aspoň na stretnutí SMER.

Cely protest trval 20 minut?
Veď stále beží, nerozumiem. Teraz čítali memorandum a ohlasovali budúce referendum.


[quote="pid:31588, uid:10"]Cely protest trval 20 minut?[/quote]Veď stále beží, nerozumiem. Teraz čítali memorandum a ohlasovali budúce referendum.

@Atevi
Zdravia ti aj ty si tu ? Možno sme sa aj videli len o sebe nevieme.

@Atevi Zdravia ti aj ty si tu ? Možno sme sa aj videli len o sebe nevieme.
Upravené 1. 9. 2021 o 17:03

Zdravia ti
Pozdravujem Ťa a všetko dobré smile


[quote="pid:31595, uid:14"]Zdravia ti[/quote]Pozdravujem Ťa a všetko dobré :)

Dajte dáke video z protestu kde bol Smer prosím


Dajte dáke video z protestu kde bol Smer prosím

Smer- SD : ĎAKUJEME ZA PODPORU NÁŠHO KOŠICKÉHO MEMORANDA VIAC AKO 12-TIM TISÍCOM ÚČASTNÍKOM ZHROMAŽDENIA
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6359279260778676&id=102146246492040&m_entstream_source=timeline&ref=page_internal&__tn__=-R


Košické memorandum z protestu v Košiciach 1.9.2021
https://m.facebook.com/comment/replies/?ctoken=6359279260778676_6359409914098944&ft_ent_identifier=6359279260778676&gfid=AQDEsSOE12RFw3nYwsQ&ref=page_internal


Smer- SD : ĎAKUJEME ZA PODPORU NÁŠHO KOŠICKÉHO MEMORANDA VIAC AKO 12-TIM TISÍCOM ÚČASTNÍKOM ZHROMAŽDENIA https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6359279260778676&id=102146246492040&m_entstream_source=timeline&ref=page_internal&__tn__=-R Košické memorandum z protestu v Košiciach 1.9.2021 https://m.facebook.com/comment/replies/?ctoken=6359279260778676_6359409914098944&ft_ent_identifier=6359279260778676&gfid=AQDEsSOE12RFw3nYwsQ&ref=page_internal
Upravené 1. 9. 2021 o 18:49

Vystúpenie R. Fica na zhromaždení pri príležitosti Dňa Ústavy SR v Košiciach


https://m.facebook.com/smersd/videos/vyst%C3%BApenie-r-fica-na-zhroma%C5%BEden%C3%AD-pri-pr%C3%ADle%C5%BEistosti-d%C5%88a-%C3%BAstavy-sr/1058720148197843/?m_entstream_source=timeline&ref=page_internal&__tn__=-R


alebo na YT
https://www.youtube.com/watch?v=rzkxCkeSS_0


Vystúpenie R. Fica na zhromaždení pri príležitosti Dňa Ústavy SR v Košiciach https://m.facebook.com/smersd/videos/vyst%C3%BApenie-r-fica-na-zhroma%C5%BEden%C3%AD-pri-pr%C3%ADle%C5%BEistosti-d%C5%88a-%C3%BAstavy-sr/1058720148197843/?m_entstream_source=timeline&ref=page_internal&__tn__=-R alebo na YT https://www.youtube.com/watch?v=rzkxCkeSS_0
Upravené 1. 9. 2021 o 21:11

KOŠICKÉ MEMORANDUM
Z protestu v Košiciach 1. septembra 2021.
​Účastníci zhromaždenia konaného pri príležitosti štátneho sviatku – Dňa Ústavy SR posielajú pozdrav z Košíc všetkým ľuďom dobrej vôle.
Máme modernú ústavu. Vládna moc a hlava štátu ju ale zneužívajú a porušujú v rozsahu nemajúcom v dejinách samostatnej SR obdobu.
Ich najväčším zločinom je zmarenie referenda. Prezidentka sa otvorene postavila proti státisícom ľudí, ktorí si želali predčasné voľby. Vláda a jej sluhovia v parlamente môžu preto pokračovať v deštrukcii právneho a sociálneho štátu.
Môžeme hovoriť o ústavnej garancii rovnosti, keď vláda hrubo rozdeľuje ľudí na dve kategórie – zaočkovaných a nezaočkovaných? Vláda sa na prehlbovanie tejto diskriminácie neštíti zneužiť ani návštevu Svätého Otca. Kde je ľudská sloboda a dobrovoľnosť v očkovaní, ktorú garantuje aj európska legislatíva? Akú zodpovednosť bude niesť vláda za svoju totálnu neschopnosť, vďaka ktorej v pandémii priamo zomrelo zbytočne takmer 13 tisíc ľudí?
Právny štát je v úplnom rozklade. Vládna moc ponukami beztrestnosti a štátnymi zákazkami korumpuje mafiánske kriminálne živly, aby krivo obviňovali nevinných ľudí. Osud nevinného generála M. Lučanského nech je pre celé Slovensko mementom zvrátenosti súčasných mocipánov a výzvou na zjednanie spravodlivosti.
Vláda rok a pol podkopáva sociálny štát. Zastavila zásadné zvyšovanie minimálnej mzdy, ústavou predpísaný sociálny dialóg, obmedzuje odbory. O akom ústavnom práve na primerané hmotné zabezpečenie v starobe môžeme hovoriť, ak zrušili dôchodkový strop, 13. dôchodok a idú znižovať dôchodky? Kde sa dostane ústavné právo na ochranu zdravia, ak zrušia desiatky nemocníc?
Vláda hrubo ignoruje Preambulu ústavy. Tá prikazuje pamätať na politické a kultúrne dedičstvo našich predkov. Na oslavy SNP nedala ani cent, priváža migrantov, uráža slovanské národy, aby sa zapáčila svojim zahraničným pánom.
Sme za demokratické, zákonné ale tvrdé kroky proti vládnej moci, ktorá všetkých oklamala. Sme za nátlakové verejné protesty. Podľa ústavy máme právo postaviť sa na odpor proti každému, kto odstraňuje demokratický poriadok ľudských práv. Sme za dôsledné využívanie legitímnych opozičných prostriedkov. Žiadame ÚS SR, aby urýchlene rozhodoval o návrhoch a sťažnostiach, budeme rešpektovať jeho rozhodnutia. Bol podaný návrh zmeny ústavy, aby bolo možné zlú vládu vymeniť. Ak nebude tento mesiac schválený v prvom čítaní v NR SR, začneme so zberom podpisov na referendum o predčasných voľbách, ktoré bude zodpovedať požiadavkám ÚS SR. Pred zberom vyzveme prezidentku, aby oznámila svoj postoj k referendovej otázke, či opäť zradí Slovensko a referendum zmarí.
STAČILO! STAČILO A EŠTE RAZ STAČILO! Slovensko, ľudia, ústava si nezaslúžia zradu a znásilňovanie. Slovensko ako hrdá krajina, plná úžasných ľudí sa musí vrátiť na cestu demokracie, právneho a sociálneho štátu.
Účastníci protestu v Košiciach 1. septembra 2021 pri príležitosti štátneho sviatku – Dňa Ústavy Slovenskej republiky.



>**KOŠICKÉ MEMORANDUM** Z protestu v Košiciach 1. septembra 2021. ​Účastníci zhromaždenia konaného pri príležitosti štátneho sviatku – Dňa Ústavy SR posielajú pozdrav z Košíc všetkým ľuďom dobrej vôle. Máme modernú ústavu. Vládna moc a hlava štátu ju ale zneužívajú a porušujú v rozsahu nemajúcom v dejinách samostatnej SR obdobu. Ich najväčším zločinom je zmarenie referenda. Prezidentka sa otvorene postavila proti státisícom ľudí, ktorí si želali predčasné voľby. Vláda a jej sluhovia v parlamente môžu preto pokračovať v deštrukcii právneho a sociálneho štátu. Môžeme hovoriť o ústavnej garancii rovnosti, keď vláda hrubo rozdeľuje ľudí na dve kategórie – zaočkovaných a nezaočkovaných? Vláda sa na prehlbovanie tejto diskriminácie neštíti zneužiť ani návštevu Svätého Otca. Kde je ľudská sloboda a dobrovoľnosť v očkovaní, ktorú garantuje aj európska legislatíva? Akú zodpovednosť bude niesť vláda za svoju totálnu neschopnosť, vďaka ktorej v pandémii priamo zomrelo zbytočne takmer 13 tisíc ľudí? Právny štát je v úplnom rozklade. Vládna moc ponukami beztrestnosti a štátnymi zákazkami korumpuje mafiánske kriminálne živly, aby krivo obviňovali nevinných ľudí. Osud nevinného generála M. Lučanského nech je pre celé Slovensko mementom zvrátenosti súčasných mocipánov a výzvou na zjednanie spravodlivosti. Vláda rok a pol podkopáva sociálny štát. Zastavila zásadné zvyšovanie minimálnej mzdy, ústavou predpísaný sociálny dialóg, obmedzuje odbory. O akom ústavnom práve na primerané hmotné zabezpečenie v starobe môžeme hovoriť, ak zrušili dôchodkový strop, 13. dôchodok a idú znižovať dôchodky? Kde sa dostane ústavné právo na ochranu zdravia, ak zrušia desiatky nemocníc? Vláda hrubo ignoruje Preambulu ústavy. Tá prikazuje pamätať na politické a kultúrne dedičstvo našich predkov. Na oslavy SNP nedala ani cent, priváža migrantov, uráža slovanské národy, aby sa zapáčila svojim zahraničným pánom. Sme za demokratické, zákonné ale tvrdé kroky proti vládnej moci, ktorá všetkých oklamala. Sme za nátlakové verejné protesty. Podľa ústavy máme právo postaviť sa na odpor proti každému, kto odstraňuje demokratický poriadok ľudských práv. Sme za dôsledné využívanie legitímnych opozičných prostriedkov. Žiadame ÚS SR, aby urýchlene rozhodoval o návrhoch a sťažnostiach, budeme rešpektovať jeho rozhodnutia. Bol podaný návrh zmeny ústavy, aby bolo možné zlú vládu vymeniť. Ak nebude tento mesiac schválený v prvom čítaní v NR SR, začneme so zberom podpisov na referendum o predčasných voľbách, ktoré bude zodpovedať požiadavkám ÚS SR. Pred zberom vyzveme prezidentku, aby oznámila svoj postoj k referendovej otázke, či opäť zradí Slovensko a referendum zmarí. STAČILO! STAČILO A EŠTE RAZ STAČILO! Slovensko, ľudia, ústava si nezaslúžia zradu a znásilňovanie. Slovensko ako hrdá krajina, plná úžasných ľudí sa musí vrátiť na cestu demokracie, právneho a sociálneho štátu. Účastníci protestu v Košiciach 1. septembra 2021 pri príležitosti štátneho sviatku – Dňa Ústavy Slovenskej republiky.

Moderator

Vystúpenie L. Blahu na zhromaždení v Košiciach
https://m.facebook.com/LBlaha/videos/vyst%C3%BApenie-%C4%BE-blahu-na-zhroma%C5%BEden%C3%AD-pri-pr%C3%ADle%C5%BEistosti-d%C5%88a-%C3%BAstavy-sr/1061440901260468/?m_entstream_source=timeline&__tn__=-R


Vystúpenie L. Blahu na zhromaždení v Košiciach https://m.facebook.com/LBlaha/videos/vyst%C3%BApenie-%C4%BE-blahu-na-zhroma%C5%BEden%C3%AD-pri-pr%C3%ADle%C5%BEistosti-d%C5%88a-%C3%BAstavy-sr/1061440901260468/?m_entstream_source=timeline&__tn__=-R

No ja neviem... s priateľmi sme boli pripravení, že po skončení občianskeho protestu na spodnom konci námestia prejdeme k tomu smeráckemu na horný koniec... Ale akosi nebolo kam. Do hodiny bolo po proteste aj s folklórnou vložkou.
Kotlebovci mali stánok s gulášom dolu pri OD Dargov, odkiaľ pekne v dvojstupe napochodovali na občiansky protest (ten skorší). Rozptýlili sa v dave, evidoval som možno zo šesť zelených vlajok. Bez výtržností. Na občianskom proteste vystúpil aj Marek Kotleba. Či boli aj na smeráckom proteste, to neviem. Tam sme zašli pozrieť okolo 16:30, to akurát nastúpili podpredsedovia smeru na tribúnu. Ale vrátili sme sa späť dolu, kde to malo úplne inú atmosféru...
Jedno pozitívum som si odniesol - z rozhovorov s policajtmi jasne vyplývalo, že sú tam s nami. Akurát sú v uniformách... Prekvapilo ma, ako ich tam bolo málo. Košice asi nie sú Blava...


No ja neviem... s priateľmi sme boli pripravení, že po skončení občianskeho protestu na spodnom konci námestia prejdeme k tomu smeráckemu na horný koniec... Ale akosi nebolo kam. Do hodiny bolo po proteste aj s folklórnou vložkou. Kotlebovci mali stánok s gulášom dolu pri OD Dargov, odkiaľ pekne v dvojstupe napochodovali na občiansky protest (ten skorší). Rozptýlili sa v dave, evidoval som možno zo šesť zelených vlajok. Bez výtržností. Na občianskom proteste vystúpil aj Marek Kotleba. Či boli aj na smeráckom proteste, to neviem. Tam sme zašli pozrieť okolo 16:30, to akurát nastúpili podpredsedovia smeru na tribúnu. Ale vrátili sme sa späť dolu, kde to malo úplne inú atmosféru... Jedno pozitívum som si odniesol - z rozhovorov s policajtmi jasne vyplývalo, že sú tam s nami. Akurát sú v uniformách... Prekvapilo ma, ako ich tam bolo málo. Košice asi nie sú Blava...
Upravené 1. 9. 2021 o 18:57

Prekvapilo ma, ako ich tam bolo málo. Košice asi nie sú Blava...


Nešlo o to čo, že KE nie sú BA, ale o meno organizátora. V BA Kotleba a more zelených vlajok plus zbytočné provokácie, blokády dopravy atď. Takže ako vždy provokácie. Videl som to dnes na vlastné oči, politicajtov tam bolo viac ako protestujúcich.


[quote="pid:31609, uid:178"]Prekvapilo ma, ako ich tam bolo málo. Košice asi nie sú Blava...[/quote] Nešlo o to čo, že KE nie sú BA, ale o meno organizátora. V BA Kotleba a more zelených vlajok plus zbytočné provokácie, blokády dopravy atď. Takže ako vždy provokácie. Videl som to dnes na vlastné oči, politicajtov tam bolo viac ako protestujúcich.

Moderátor

Ale akosi nebolo kam. Do hodiny bolo po proteste aj s folklórnou vložkou.


Existujú aj základné bezpečnostné opatrenia pred provokáciami. Jednou z nich je časové obmedzenie vystúpenia.


[quote="pid:31609, uid:178"]Ale akosi nebolo kam. Do hodiny bolo po proteste aj s folklórnou vložkou.[/quote] Existujú aj základné bezpečnostné opatrenia pred provokáciami. Jednou z nich je časové obmedzenie vystúpenia.

Takýto bol scenár dnešných hlavných večerných správ na RTVS:


  1. najprv informovali o bratislavskom proteste, pustili niekoľko krát Kotlebu, opýtali sa niekoľkých ľudí. Prízvukovali ťazkoodencov a hustnúcu atmosféru. V protestujúcom dave samé zelené vlajky a k tomu vyjadrenie organizátora občianskych protestov, ktorý sa vyjadril, že Kotleba sa s ním nechcel synchronizovať, že si robí len politickú akciu. Svietilo tam heslo Za Boha, Za národ.

  2. Ukázali protest v Košiciach, členov Smeru, menej vyjadrení politikov, dali vyjadrenia ľudí. Na druhom proteste (Republika a spol.) bolo vidno rôznorodé vlajky, videl som KSS aj SNS. Nakoniec ukázali antiprotest OĽANO, ktorí boli nespokojní s protestami.

  3. Reportáž o podaní slovenských a ďalších právnikov aj lekárov na Medzinárodný súdny tribunál. Hovorila Pirošíková, spomínala francúzskeho nositeľa Nobelovej ceny. Zakontroval jej Krčméry, ktorý akože dovysvetľoval jeho slová a celé to pretočil. Nakoniec sa vyjadril Mikas, ledva nafukujúc svoj respirátor, že očkovanie je potrebné, aj opatrenia sú potrebné. Že majú negatívne účinky, ale sú potrebné.


V tomto zoradení to budilo dojem, že kotlebovčina bola čistá amatérčina, akcie v Košiciach boli umiernené a nasledovalo ich to podanie na medzinárodnú súd spolu s inými štátmi.


Takýto bol scenár dnešných hlavných večerných správ na RTVS: 1. najprv informovali o bratislavskom proteste, pustili niekoľko krát Kotlebu, opýtali sa niekoľkých ľudí. Prízvukovali ťazkoodencov a hustnúcu atmosféru. V protestujúcom dave samé zelené vlajky a k tomu vyjadrenie organizátora občianskych protestov, ktorý sa vyjadril, že Kotleba sa s ním nechcel synchronizovať, že si robí len politickú akciu. Svietilo tam heslo Za Boha, Za národ. 2. Ukázali protest v Košiciach, členov Smeru, menej vyjadrení politikov, dali vyjadrenia ľudí. Na druhom proteste (Republika a spol.) bolo vidno rôznorodé vlajky, videl som KSS aj SNS. Nakoniec ukázali antiprotest OĽANO, ktorí boli nespokojní s protestami. 3. Reportáž o podaní slovenských a ďalších právnikov aj lekárov na Medzinárodný súdny tribunál. Hovorila Pirošíková, spomínala francúzskeho nositeľa Nobelovej ceny. Zakontroval jej Krčméry, ktorý akože dovysvetľoval jeho slová a celé to pretočil. Nakoniec sa vyjadril Mikas, ledva nafukujúc svoj respirátor, že očkovanie je potrebné, aj opatrenia sú potrebné. Že majú negatívne účinky, ale sú potrebné. V tomto zoradení to budilo dojem, že kotlebovčina bola čistá amatérčina, akcie v Košiciach boli umiernené a nasledovalo ich to podanie na medzinárodnú súd spolu s inými štátmi.

Moderátor

Takýto bol scenár dnešných hlavných večerných správ na RTVS:

podla toho co pises, vcelku korektne spravodajstvo.


Ale fotka povie viac, su to protesty na rovnakom mieste (nie tam, kde mal SMER dnes):


612fce422a2a0


[quote="pid:31624, uid:127"]Takýto bol scenár dnešných hlavných večerných správ na RTVS:[/quote] podla toho co pises, vcelku korektne spravodajstvo. Ale fotka povie viac, su to protesty na rovnakom mieste (nie tam, kde mal SMER dnes): ![612fce422a2a0](serve/attachment&path=612fce422a2a0)

Moderator

Konečne bola pomenovaná činnosť, zatiaľ len p-rezidentky, tým pravým slovom, na ktoré čakám už vyše roka: VLASTIZRADA!


Konečne bola pomenovaná činnosť, zatiaľ len p-rezidentky, tým pravým slovom, na ktoré čakám už vyše roka: VLASTIZRADA!

Za seba môžem povedať, že smerácky protest bol na vysokej úrovni. Silne nabitý egregorom vzájomnej odvahy a súhlasu.


Novoprednesené Košické memorandum dávalo jasný odkaz, že veci sa pohnú.


Truchu mi prišlo provokačné zo strany Republika rozdávanie gulášu práve vredy keď začínal Smer. Jedny k druhým sa vôbec nehlásili. A boli na rôznych miestach, aj keď blízko.


Ale Smer bol oveľa väčší. Úplne stačila hoďka, bolo povedané všetko a ešte aj s kultúrnou vložkou.


Za seba môžem povedať, že smerácky protest bol na vysokej úrovni. Silne nabitý egregorom vzájomnej odvahy a súhlasu. Novoprednesené Košické memorandum dávalo jasný odkaz, že veci sa pohnú. Truchu mi prišlo provokačné zo strany Republika rozdávanie gulášu práve vredy keď začínal Smer. Jedny k druhým sa vôbec nehlásili. A boli na rôznych miestach, aj keď blízko. Ale Smer bol oveľa väčší. Úplne stačila hoďka, bolo povedané všetko a ešte aj s kultúrnou vložkou.

podla toho co pises, vcelku korektne spravodajstvo.


No Blaha ich zvozil pod čiernu zem za nekorenktnosť, že Kotlebovi a tej desiatke akože provokatérov v KE dali taký veľký priestor.


Podľa mňa im dali dostatočný priestor na zhovadenie. Teda dostatočne dlhé lano. A uprostred toho pokojné akcie v KE.


[quote="pid:31633, uid:10"]podla toho co pises, vcelku korektne spravodajstvo.[/quote] No Blaha ich zvozil pod čiernu zem za nekorenktnosť, že Kotlebovi a tej desiatke akože provokatérov v KE dali taký veľký priestor. Podľa mňa im dali dostatočný priestor na zhovadenie. Teda dostatočne dlhé lano. A uprostred toho pokojné akcie v KE.

Moderátor

Je tu dosť ľudí a nálada je dobrá aspoň na stretnutí SMER.

boli sme tam, nalada skvela... dokonca sme aj na tej fotke smile


[quote="pid:31590, uid:14"]Je tu dosť ľudí a nálada je dobrá aspoň na stretnutí SMER.[/quote] boli sme tam, nalada skvela... dokonca sme aj na tej fotke ;)

Guláš varili kotlebovci ,Smer mal viac ľudí(nazvazal si svojich autobusmi) ale treba povedať že má zdroje a robí veci na vyššej úrovni,mal aj vystúpenie nejakého súboru.Mesto plne a dobrá nálada,incidentu na konci (zrejme pripravená provokacia) tiež dobré,lebo ľudia zatlačili kukly.
Boli aj vlajky Kotlebu a SNS ale vcelku v pohode.Podla potlesku jednoznačne republika.Kotlebovci sa neposunuli tak z nich bude 3-4% extrem,aj to treba, trocha ich pochválim za protest proti lgbt ,síce sa prezentovali že zastavili protest,ale v skutočnosti len odklonili prúd/pochod .To už aj vystihuje ich budúce účinkovanie


Guláš varili kotlebovci ,Smer mal viac ľudí(nazvazal si svojich autobusmi) ale treba povedať že má zdroje a robí veci na vyššej úrovni,mal aj vystúpenie nejakého súboru.Mesto plne a dobrá nálada,incidentu na konci (zrejme pripravená provokacia) tiež dobré,lebo ľudia zatlačili kukly. Boli aj vlajky Kotlebu a SNS ale vcelku v pohode.Podla potlesku jednoznačne republika.Kotlebovci sa neposunuli tak z nich bude 3-4% extrem,aj to treba, trocha ich pochválim za protest proti lgbt ,síce sa prezentovali že zastavili protest,ale v skutočnosti len odklonili prúd/pochod .To už aj vystihuje ich budúce účinkovanie

Dnešný Rádiožurnál mal takúto postupnosť reportáže - najprv protest Smeru a Ficove slová o Ustave, potom kotlebovci a počty zatknutých, nakoniec miniprotest v KE, o nich len minimum.


Dnešný Rádiožurnál mal takúto postupnosť reportáže - najprv protest Smeru a Ficove slová o Ustave, potom kotlebovci a počty zatknutých, nakoniec miniprotest v KE, o nich len minimum.

Moderátor

Bol som na oboch protestoch v KE. Ten prvy republika a spol ... to bolo take ... kus chceli nabudit emocie v dave. Vymenovali co sa deje, nakladli na kovid, politikov a pod. Ako riesenie navrhli odstupenie vlady a to je asi tak vsetko. Ano ziadali navrat k "normalnemu" zivotu ... len nezadefinovali co ten normalny zivot je ... ked si pod tym predtavuju konzum, chodenie do kostola v nedelu, ziadne duchovne vyvijanie, ziadne nadobudanie kvalit cloveka ... tak to normalny zivot nie je. Prijemne bolo, ze ludia pochopili co je to fasizmus a ako to v EU chodi.
Po tom proteste sa HUFY ludi presuvali smerom k druhemu protestu SMERU. Este som nevidel tolko ludi v KE ist jednym smerom po hlavnej ulici.
Protest smeru bol kus viac na urovni. Hlavne sa tykal toho, ze sa nerespektuje ustava, ze kralovna skladky captana nici pravny stat atd ... Tiez nejake to poziadanie o nove volby a odstupenie aktualnej garnitury. Co dalej ..... to som sa nedopocul. Tiez asi fico tam spomenul, ze on 12 rokov budoval v state nieco dodrzujuc zakony a ze tito aktualni politici nedodrzuju zakony vobec. Nuz zeby tito krivaci co su teraz v parlamente pochopili, ze zakony su pisane pre lud a nie pre politikov? Co zrejme Ficovi nedoslo? Mozno ano, mozno nie.
Bol som na viacerych protestoch v KE aj toho roku aj minuleho ... zakazdym je to nieco ako nabudzovanie emocii ale nejake realne riesenia nepocut. Ked som tak stal v poubliku som si spomenul, ako tu par ludi na fore chcelo "nieco spravit pre ludi" nuz takymto protestom nic nedosiahnete ... Ano ludia chcu zmenit vladu ale su ochotni zmeni aj seba? - a to uz je velmi neprijemna otazka ....
Jedine velke + oboch protestov bolo, ze parazity v parlamente teraz dostali strach. Odpor naroda je velky. Proces genocidy a navazania inmigrantov nebude prebiehat tak ako by niekto chcel. A tie dve komunisticke vlajky vo ficovom publiku su ako bezpecnostna kontrolka pre kapitalistickych agentov na Slovensku, hovoriaca "UTIECT" prec zo Slovenska.
Este som aj porozmyslal o tom, ake riesenie by mali podat na takom proteste. Napadlo mi - spravit reviziu, pripadne si poznacit vsetky zakony, ktore treba po parazitoch zrusit. Bude to pekna kopka zakonov okolo 200 - 300 stran. A to bude ako prva vec, ktoru nova vlada (v ktorej bude isto smer a republika) odklepne hned v prvy den jej uradovania. Proste pripravit si dopredu nieco. A najlepsie keby sa to schvalilo niekedy v decembri, ze by tie opravy zakonov nadobudli pravoplatnost hned v januari. A ako odkaz pre opoziciu (dnesnych krivakov), ako pripomenutie im ich uradovania, by som to dal schvalit v skratenom konani, bez pripomienok. Proste za hodinu by bolo schvalenych okolo 200 zakonov. To by bol tiez pekny odkaz pre rozne nadnarodne struktury hovoriaci "Aj my vieme".


Bol som na oboch protestoch v KE. Ten prvy republika a spol ... to bolo take ... kus chceli nabudit emocie v dave. Vymenovali co sa deje, nakladli na kovid, politikov a pod. Ako riesenie navrhli odstupenie vlady a to je asi tak vsetko. Ano ziadali navrat k "normalnemu" zivotu ... len nezadefinovali co ten normalny zivot je ... ked si pod tym predtavuju konzum, chodenie do kostola v nedelu, ziadne duchovne vyvijanie, ziadne nadobudanie kvalit cloveka ... tak to normalny zivot nie je. Prijemne bolo, ze ludia pochopili co je to fasizmus a ako to v EU chodi. Po tom proteste sa **HUFY** ludi presuvali smerom k druhemu protestu SMERU. Este som nevidel tolko ludi v KE ist jednym smerom po hlavnej ulici. Protest smeru bol kus viac na urovni. Hlavne sa tykal toho, ze sa nerespektuje ustava, ze kralovna skladky captana nici pravny stat atd ... Tiez nejake to poziadanie o nove volby a odstupenie aktualnej garnitury. Co dalej ..... to som sa nedopocul. Tiez asi fico tam spomenul, ze on 12 rokov budoval v state nieco dodrzujuc zakony a ze tito aktualni politici nedodrzuju zakony vobec. Nuz zeby tito krivaci co su teraz v parlamente pochopili, ze zakony su pisane pre lud a nie pre politikov? Co zrejme Ficovi nedoslo? Mozno ano, mozno nie. Bol som na viacerych protestoch v KE aj toho roku aj minuleho ... zakazdym je to nieco ako nabudzovanie emocii ale nejake realne riesenia nepocut. Ked som tak stal v poubliku som si spomenul, ako tu par ludi na fore chcelo "nieco spravit pre ludi" nuz takymto protestom nic nedosiahnete ... Ano ludia chcu zmenit vladu ale su ochotni zmeni aj **seba?** - a to uz je velmi neprijemna otazka .... Jedine velke + oboch protestov bolo, ze parazity v parlamente teraz dostali strach. Odpor naroda je velky. Proces genocidy a navazania inmigrantov nebude prebiehat tak ako by niekto chcel. A tie dve komunisticke vlajky vo ficovom publiku su ako bezpecnostna kontrolka pre kapitalistickych agentov na Slovensku, hovoriaca "UTIECT" prec zo Slovenska. Este som aj porozmyslal o tom, ake riesenie by mali podat na takom proteste. Napadlo mi - spravit reviziu, pripadne si poznacit vsetky zakony, ktore treba po parazitoch zrusit. Bude to pekna kopka zakonov okolo 200 - 300 stran. A to bude ako prva vec, ktoru nova vlada (v ktorej bude isto smer a republika) odklepne hned v prvy den jej uradovania. Proste pripravit si dopredu nieco. A najlepsie keby sa to schvalilo niekedy v decembri, ze by tie opravy zakonov nadobudli pravoplatnost hned v januari. A ako odkaz pre opoziciu (dnesnych krivakov), ako pripomenutie im ich uradovania, by som to dal schvalit v skratenom konani, bez pripomienok. Proste za hodinu by bolo schvalenych okolo 200 zakonov. To by bol tiez pekny odkaz pre rozne nadnarodne struktury hovoriaci "**Aj my vieme**".

Bol som tiež na proteste v Ke. Atmosféra bola dobrá. Najviac policajtov stalo za zaterasami okolo ústavného súdu. Voľný bol iba jeden chodník. Na protestoch medzi pódiom Smeru a Ústavným súdom sa zliezli provokatéri. Zoskupení okolo Hlinu a alkoholika kalmusa. Drvivá väčšina ľudí ktorí okolo nich prechádzala im povedala čo si o nich myslí. Blonďatá moderátorka od STV okolo nich pobehovala ako kvočka. Ľudia sa jej pýtali prečo natáčajú takých exzotov. 613088dd2e0ba
Túto bandu bolo ľahké identifikovať všetci mali náhubky. Nebolo ich viac ako dvadsať, kým sa naozaj začal protest Smeru , zbalili sa a vypadli. Policajti zasiahli voči provokatérovi v zelenej bude a respirátorom na hube keď obťažoval troch starých dedkov ktorý mali už spomínané červené zástavy. Jedna bola Vlajka KSS a s dátumom 1992. Druhá mala olemovany kosák a kladivo pšeničnými klasmi a stuhov, so zelenou farbou. Policajný zásah bol korektný a pokojný, provokatér síce robil divadlo ale polícia ho viac nepustila na protest. Z toho ako protest prebiehal som mal dojem že ani samotný Smer nečakal až tak veľkú účasť.


Bol som tiež na proteste v Ke. Atmosféra bola dobrá. Najviac policajtov stalo za zaterasami okolo ústavného súdu. Voľný bol iba jeden chodník. Na protestoch medzi pódiom Smeru a Ústavným súdom sa zliezli provokatéri. Zoskupení okolo Hlinu a alkoholika kalmusa. Drvivá väčšina ľudí ktorí okolo nich prechádzala im povedala čo si o nich myslí. Blonďatá moderátorka od STV okolo nich pobehovala ako kvočka. Ľudia sa jej pýtali prečo natáčajú takých exzotov. ![613088dd2e0ba](serve/attachment&path=613088dd2e0ba) Túto bandu bolo ľahké identifikovať všetci mali náhubky. Nebolo ich viac ako dvadsať, kým sa naozaj začal protest Smeru , zbalili sa a vypadli. Policajti zasiahli voči provokatérovi v zelenej bude a respirátorom na hube keď obťažoval troch starých dedkov ktorý mali už spomínané červené zástavy. Jedna bola Vlajka KSS a s dátumom 1992. Druhá mala olemovany kosák a kladivo pšeničnými klasmi a stuhov, so zelenou farbou. Policajný zásah bol korektný a pokojný, provokatér síce robil divadlo ale polícia ho viac nepustila na protest. Z toho ako protest prebiehal som mal dojem že ani samotný Smer nečakal až tak veľkú účasť.
Upravené 2. 9. 2021 o 12:52

Mne sa pacil moment ku koncu Republiky, ked organizatorka (meno neviem, je dvojickou Mareka Souna na vsetkych protestoch), dala najavo, ze na zaciatku chceli spolocny protest vsetkych opozicnych stran. Podotkla, ze oslovili Smer ale ten "nie, oni chcu sami svoj protest". I s mensou pauzou po tejto vete. Nejak tak to povedala s velkou davkou sarkazmu a afektu. Akoby cakala na negativnu reakciu publika. No publikum bolo ticho. A tak pokracovala vo vymenovavani stran, ktore sa pridali na protest.
Takuto reakciu publika asi necakali, je dobre, ze ludia sa rozdelovat nenechavaju napriek snahe niektorych jednotlivcov.
Tento moment ma asi potesil najviac z protestu Republiky. Inac to tam bolo to iste ako vzdy predtym: len pomenovavanie problemu.


Mne sa pacil moment ku koncu Republiky, ked organizatorka (meno neviem, je dvojickou Mareka Souna na vsetkych protestoch), dala najavo, ze na zaciatku chceli spolocny protest vsetkych opozicnych stran. Podotkla, ze oslovili Smer ale ten "nie, oni chcu sami svoj protest". I s mensou pauzou po tejto vete. Nejak tak to povedala s velkou davkou sarkazmu a afektu. Akoby cakala na negativnu reakciu publika. No publikum bolo ticho. A tak pokracovala vo vymenovavani stran, ktore sa pridali na protest. Takuto reakciu publika asi necakali, je dobre, ze ludia sa rozdelovat nenechavaju napriek snahe niektorych jednotlivcov. Tento moment ma asi potesil najviac z protestu Republiky. Inac to tam bolo to iste ako vzdy predtym: len pomenovavanie problemu.

Tento moment ma asi potesil najviac z protestu Republiky.
Starček ma oslovil na pešej, presne medzi oboma stanoviskami, že kde je protest. Hovorím, že dole už prebieha, je tam Republika a hore bude o 16:00 SMER. "Šak to su oboje naše, ňe!" smile povedal.


[quote="pid:31692, uid:95"]Tento moment ma asi potesil najviac z protestu Republiky.[/quote]Starček ma oslovil na pešej, presne medzi oboma stanoviskami, že kde je protest. Hovorím, že dole už prebieha, je tam Republika a hore bude o 16:00 SMER. "Šak to su oboje naše, ňe!" :) povedal.

Vystúpenie L. Blahu na zhromaždení v Košiciach


Použil dosť ostrý slovník...


[quote="pid:31608, uid:111"]Vystúpenie L. Blahu na zhromaždení v Košiciach[/quote] Použil dosť ostrý slovník...

Moderátor

Použil dosť ostrý slovník...
Primeraný situácii a stavu v štáte, pri organizovanom rozklade štátnosti rukami najvyšších predstaviteľov Slovenskej republiky.


[quote="pid:31701, uid:7"]Použil dosť ostrý slovník...[/quote]Primeraný situácii a stavu v štáte, pri organizovanom rozklade štátnosti rukami najvyšších predstaviteľov Slovenskej republiky.

„Ježišmária, ukážte to! On má dieru v krku!!!! Hororové VIDEO protestujúceho muža, do ktorého strelil policajt
To, čo sa udialo v Bratislave však už prekročilo všetky hranice. Toto normálne zmýšľajúci mozog nezoberie. Maskovaný policajti strelil po protestujúcom mužovi z bezprostrednej blízkosti s gumovým projektilom a spôsobil mu otvorenú ranu na krku! O situácii píše v statuse aj lekár Peter Lipták. „Policajt strelil chlapa do krku. Našťastie na mieste bola sestrička z gynekológie, ktorá upchala krvácajúcu ranu tampónmi z autolekárničky,“ píše Lipták a dodáva, že rana bola v blízkosti krčných ciev, ale našťastie tepna nebola zasiahnutá. Muža odviezla sanitka. „Policajt, ktorý takto vystrelil na demonštranta, takto z blízka do oblasti krku, ho mohol zabiť. Doteraz som neprišiel na to načo nosia policajti zasahujúci proti demonštrantom pušky. Dnes som zažil, že ich nosia preto aby ich mohli zabiť. No ďakujem pekne za takú demokraciu...
https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/02/jezismaria-ukazte-to-on-ma-dieru-v-krku-hororove-video-protestujuceho-muza-do-ktoreho-strelil-policajt/


**„Ježišmária, ukážte to! On má dieru v krku!!!! Hororové VIDEO protestujúceho muža, do ktorého strelil policajt** To, čo sa udialo v Bratislave však už prekročilo všetky hranice. Toto normálne zmýšľajúci mozog nezoberie. Maskovaný policajti strelil po protestujúcom mužovi z bezprostrednej blízkosti s gumovým projektilom a spôsobil mu otvorenú ranu na krku! O situácii píše v statuse aj lekár Peter Lipták. „Policajt strelil chlapa do krku. Našťastie na mieste bola sestrička z gynekológie, ktorá upchala krvácajúcu ranu tampónmi z autolekárničky,“ píše Lipták a dodáva, že rana bola v blízkosti krčných ciev, ale našťastie tepna nebola zasiahnutá. Muža odviezla sanitka. „Policajt, ktorý takto vystrelil na demonštranta, takto z blízka do oblasti krku, ho mohol zabiť. Doteraz som neprišiel na to načo nosia policajti zasahujúci proti demonštrantom pušky. Dnes som zažil, že ich nosia preto aby ich mohli zabiť. No ďakujem pekne za takú demokraciu... https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/02/jezismaria-ukazte-to-on-ma-dieru-v-krku-hororove-video-protestujuceho-muza-do-ktoreho-strelil-policajt/

V prvom rade by som chcel podakovat policajtom. Myslim si ze vykon bol vysoko profesionalny. Je vidiet ze vychod bol podchyteny.
Myslim si ze kto pocuval pozorne mohol zachytit aj to co nebolo povedane priamo no viac sa to naznacit asi uz nedalo. To ze boli v podstate dva protesty na jednom namesti pre mna vykresluje najprijatelnejdie buduce riadenie Slovenska. 2 skupiny na jadnom namesti vdaka ktorym bolo namestie Zive. Ano mozeme najst aj nedokonalosti. No ako vzdy vsetko sa deje tym najlepsim moznym sposobom.


Ps1: Dakujem za Na kralovej Holi.


Ps2: Dakujem mojim spoluputnikom bolo to supersmile


V prvom rade by som chcel podakovat policajtom. Myslim si ze vykon bol vysoko profesionalny. Je vidiet ze vychod bol podchyteny. Myslim si ze kto pocuval pozorne mohol zachytit aj to co nebolo povedane priamo no viac sa to naznacit asi uz nedalo. To ze boli v podstate dva protesty na jednom namesti pre mna vykresluje najprijatelnejdie buduce riadenie Slovenska. 2 skupiny na jadnom namesti vdaka ktorym bolo namestie Zive. Ano mozeme najst aj nedokonalosti. No ako vzdy vsetko sa deje tym najlepsim moznym sposobom. Ps1: Dakujem za Na kralovej Holi. Ps2: Dakujem mojim spoluputnikom bolo to super:)

Dakujem mojim spoluputnikom bolo to super

tiez dakujem, bolo mi ctou smile


[quote="pid:31720, uid:69"]Dakujem mojim spoluputnikom bolo to super[/quote] tiez dakujem, bolo mi ctou :)

V BA
....
politicajtov tam bolo viac ako protestujúcich.


Nebolo.


[quote="pid:31618, uid:127"]V BA [/quote] .... [quote="pid:31618, uid:127"]politicajtov tam bolo viac ako protestujúcich.[/quote] Nebolo.

Pridám aj príspevok JUDr. Krajníkovej k protestu v Košiciach
1.9.2021 – Košice – Protest – MUDr. Andrej Janco ako obhájca rúšok a školský rok 2021/2022 v zajatí rúšok…
https://zalobyvocistatu.sk/informacie-advokata/1-9-2021-kosice-protest-mudr-andrej-janco-ako-obhajca-rusok-a-skolsky-rok-2021-2022-v-zajati-rusok/


A to v jednom vysielaní na Slobodnom vysielači mala za hosťa Milana Uhríka, s ktorým si tykala, dostával od nej pochvaly, ako Republika robí všetko správne, obhajovala ich, Smer kritizovala (napr. o návrhu poslancov Republiky v parlamente - Smer ho nepodporil, pretože z ich pohľadu by bol škodlivý, a ona sa to pokúšala vo vysielaní právne obhájiť)


Pridám aj príspevok JUDr. Krajníkovej k protestu v Košiciach **1.9.2021 – Košice – Protest – MUDr. Andrej Janco ako obhájca rúšok a školský rok 2021/2022 v zajatí rúšok…** https://zalobyvocistatu.sk/informacie-advokata/1-9-2021-kosice-protest-mudr-andrej-janco-ako-obhajca-rusok-a-skolsky-rok-2021-2022-v-zajati-rusok/ A to v jednom vysielaní na Slobodnom vysielači mala za hosťa Milana Uhríka, s ktorým si tykala, dostával od nej pochvaly, ako Republika robí všetko správne, obhajovala ich, Smer kritizovala (napr. o návrhu poslancov Republiky v parlamente - Smer ho nepodporil, pretože z ich pohľadu by bol škodlivý, a ona sa to pokúšala vo vysielaní právne obhájiť)
Upravené 3. 9. 2021 o 10:19

trochu inšpirácie z Bolívie:
https://colonelcassad.livejournal.com/6625041.html


Prečo bolívijská chunta tak neslávne skončila


  1. Vojenská junta sa dostala k moci pod rúškom bábky Jeanine Anez pod heslom „usporiadať spravodlivé demokratické voľby“, ktorým údajne vadil Morales, ktorý bol nútený utiecť z krajiny, ako to urobili na Ukrajine s Janukovyčom.

  2. Protesty proti prevratu boli brutálne potlačené, pričom pri zásahu bolo zabitých viac ako 30 civilistov a stovky ďalších boli zranené, čo ďaleko presahuje akékoľvek skutočné alebo domnelé obvinenie Moralesovho režimu zo „zlého zaobchádzania s demonštrantmi“.

  3. Sám Morales bol nezákonne zbavený práva zúčastniť sa volieb a MAS sa pokúsili zakázať alebo zbaviť možnosť zúčastniť sa volieb. Potom sa začali pochody farmárov, ktorí hrozili začiatkom partizánskej vojny.

  4. MAS s podporou indického obyvateľstva v polovici štátov Bolívie začal vykonávať občiansku neposlušnosť, pričom blokoval cesty a zastavoval prácu priemyselných a poľnohospodárskych podnikov. Pokusy chunty zastaviť celonárodný štrajk zlyhali.

  5. V dôsledku toho boli vodcovia junty nútení dospieť k dohode s MAS, pričom sa vzdali myšlienky neumožniť strane zúčastniť sa na voľbách (držia sa iba zákazu pre Moralesa a dúfajú, že MAS by prehral bez Moralesa), ako aj rozpustenie parlamentu, kde dominoval MAS.

  6. S použitím koronavírusu ako ospravedlnenia sa junta pokúsila odložiť voľby, ale tlak MAS prinútil chuntu stanoviť konečný termín hlasovania, čo samozrejme nebolo v jej záujme, pretože ešte nemala čas. zakoreniť a zaručiť si víťazstvo administratívnymi a silovými metódami.

  7. Prirodzene, junta sa neplánovala vzdať moci, obzvlášť vojenskej. Plánom bolo dosiahnuť druhé kolo volieb s cieľom zhromaždiť všetky hlasy proti socialistom na jednom kandidátovi (v štýle Jeľcina proti Zjuganovovi v Ruskej federácii 1996 - „Hlasujte alebo prehrajte“, ale Jeľcin sa tam pripravoval tri roky. ).

  8. Po začiatku predvolebnej kampane sa ukázalo, že armáda sa pri výbere pomýlila a Anez nemá ani 10% podporu a nie je vhodná pre úlohu hlavného kandidáta na anti-masistov. Potom bola stávka urobená na Carlosa Mesu, v ktorého prospech Agnes svoju kandidatúru stiahla.

  9. Až do samého konca bola junta presvedčená, že Luis Arce nedokáže získať o 10% viac ako Mesa a zároveň získať 40% hlasov. Voľby sa stali studenou sprchou - Arce získal viac ako 50%. Šok bol úplný a junta sa deň po voľbách vzdala bez boja.

  10. Samozrejme, bola to samovražda, keď bola junta nútená uskutočniť požadované voľby. Voľby ukázali, že zvrhnutie Moralesa bolo nelegitímne a miestni socialisti sa tešia podpore viac ako polovice spoločnosti.

Aké sú dôvody porážky junty.

  1. Pôvodne sa spoliehala na jasnú menšinu bolívijskej spoločnosti a bola poznačená väzbami na priamych fašistov ako Camacho.
  2. Nemala dostatok času na upevnenie svojej moci v celej krajine, potlačenie opozície silou. Navyše sa okamžite postavilo proti indiánskemu obyvateľstvu, ktoré je väčšinou v Bolívii, a tlačila túto väčšinu do náručia MAS.
  3. Nezakázala stranu IAS a dohovorila sa s ňou, čo demonštrovalo slabosť postavenia junty. Klasická vojenská junta by vo všeobecnosti začala aktívnejšie zatýkať, mučiť, strieľať a vyháňať z krajiny, aktívnejšie by striekala krv.

  4. Junta nemohla nájsť zámienku (aj keď sa pokúšala) zrušiť voľby a bola nútená ich vykonať v ťažkej volebnej situácii, pričom vopred vedela, že v prvom kole sa socialistom zaručene poddá. Z hľadiska následných zistení mala junta samozrejme zrušiť voľby tak na 2 roky.

  5. Junta nemohla nájsť hodného kandidáta, ktorý by mohol zabrániť Arcovi získať požadované percento a zaistiť implementáciu scenára s 2. kolom. Anez a Mesa sa ukázali ako zle vybrané karty, čím jasne ukázali, že obvinenia z falošných percent Moralesa sú neudržateľné.

  6. Výsledkom bolo empiricky zistené, že je lepšie vojenskej junte neísť do volieb na. Ak by dodržali sa držali krvavo so stovkami a tisíckami mŕtvol, vydržali by trochu dlhšie. A takto sa neslávne rozpŕchli ako šváby v kuchyni, keď sa tam rozsvietilo svetlo.

  7. Výsledkom je, že máme najsmiešnejšiu vojenskú juntu v Južnej Amerike za posledné desaťročia. Podľa jej skúseností by sa nasledujúce vojenské junty mali naučiť, ako nebojovať o moc. Skúsenosti MAS, naopak, ukazujú, ako môže silná socialistická strana fungovať tvárou v tvár fašistickému prevratu.


trochu inšpirácie z Bolívie: https://colonelcassad.livejournal.com/6625041.html Prečo bolívijská chunta tak neslávne skončila 1. Vojenská junta sa dostala k moci pod rúškom bábky Jeanine Anez pod heslom „usporiadať spravodlivé demokratické voľby“, ktorým údajne vadil Morales, ktorý bol nútený utiecť z krajiny, ako to urobili na Ukrajine s Janukovyčom. 2. Protesty proti prevratu boli brutálne potlačené, pričom pri zásahu bolo zabitých viac ako 30 civilistov a stovky ďalších boli zranené, čo ďaleko presahuje akékoľvek skutočné alebo domnelé obvinenie Moralesovho režimu zo „zlého zaobchádzania s demonštrantmi“. 3. Sám Morales bol nezákonne zbavený práva zúčastniť sa volieb a MAS sa pokúsili zakázať alebo zbaviť možnosť zúčastniť sa volieb. Potom sa začali pochody farmárov, ktorí hrozili začiatkom partizánskej vojny. 4. MAS s podporou indického obyvateľstva v polovici štátov Bolívie začal vykonávať občiansku neposlušnosť, pričom blokoval cesty a zastavoval prácu priemyselných a poľnohospodárskych podnikov. Pokusy chunty zastaviť celonárodný štrajk zlyhali. 5. V dôsledku toho boli vodcovia junty nútení dospieť k dohode s MAS, pričom sa vzdali myšlienky neumožniť strane zúčastniť sa na voľbách (držia sa iba zákazu pre Moralesa a dúfajú, že MAS by prehral bez Moralesa), ako aj rozpustenie parlamentu, kde dominoval MAS. 6. S použitím koronavírusu ako ospravedlnenia sa junta pokúsila odložiť voľby, ale tlak MAS prinútil chuntu stanoviť konečný termín hlasovania, čo samozrejme nebolo v jej záujme, pretože ešte nemala čas. zakoreniť a zaručiť si víťazstvo administratívnymi a silovými metódami. 7. Prirodzene, junta sa neplánovala vzdať moci, obzvlášť vojenskej. Plánom bolo dosiahnuť druhé kolo volieb s cieľom zhromaždiť všetky hlasy proti socialistom na jednom kandidátovi (v štýle Jeľcina proti Zjuganovovi v Ruskej federácii 1996 - „Hlasujte alebo prehrajte“, ale Jeľcin sa tam pripravoval tri roky. ). 8. Po začiatku predvolebnej kampane sa ukázalo, že armáda sa pri výbere pomýlila a Anez nemá ani 10% podporu a nie je vhodná pre úlohu hlavného kandidáta na anti-masistov. Potom bola stávka urobená na Carlosa Mesu, v ktorého prospech Agnes svoju kandidatúru stiahla. 9. Až do samého konca bola junta presvedčená, že Luis Arce nedokáže získať o 10% viac ako Mesa a zároveň získať 40% hlasov. Voľby sa stali studenou sprchou - Arce získal viac ako 50%. Šok bol úplný a junta sa deň po voľbách vzdala bez boja. 10. Samozrejme, bola to samovražda, keď bola junta nútená uskutočniť požadované voľby. Voľby ukázali, že zvrhnutie Moralesa bolo nelegitímne a miestni socialisti sa tešia podpore viac ako polovice spoločnosti. Aké sú dôvody porážky junty. 1. Pôvodne sa spoliehala na jasnú menšinu bolívijskej spoločnosti a bola poznačená väzbami na priamych fašistov ako Camacho. 2. Nemala dostatok času na upevnenie svojej moci v celej krajine, potlačenie opozície silou. Navyše sa okamžite postavilo proti indiánskemu obyvateľstvu, ktoré je väčšinou v Bolívii, a tlačila túto väčšinu do náručia MAS. 3. Nezakázala stranu IAS a dohovorila sa s ňou, čo demonštrovalo slabosť postavenia junty. Klasická vojenská junta by vo všeobecnosti začala aktívnejšie zatýkať, mučiť, strieľať a vyháňať z krajiny, aktívnejšie by striekala krv. 4. Junta nemohla nájsť zámienku (aj keď sa pokúšala) zrušiť voľby a bola nútená ich vykonať v ťažkej volebnej situácii, pričom vopred vedela, že v prvom kole sa socialistom zaručene poddá. Z hľadiska následných zistení mala junta samozrejme zrušiť voľby tak na 2 roky. 5. Junta nemohla nájsť hodného kandidáta, ktorý by mohol zabrániť Arcovi získať požadované percento a zaistiť implementáciu scenára s 2. kolom. Anez a Mesa sa ukázali ako zle vybrané karty, čím jasne ukázali, že obvinenia z falošných percent Moralesa sú neudržateľné. 6. Výsledkom bolo empiricky zistené, že je lepšie vojenskej junte neísť do volieb na. Ak by dodržali sa držali krvavo so stovkami a tisíckami mŕtvol, vydržali by trochu dlhšie. A takto sa neslávne rozpŕchli ako šváby v kuchyni, keď sa tam rozsvietilo svetlo. 7. Výsledkom je, že máme najsmiešnejšiu vojenskú juntu v Južnej Amerike za posledné desaťročia. Podľa jej skúseností by sa nasledujúce vojenské junty mali naučiť, ako nebojovať o moc. Skúsenosti MAS, naopak, ukazujú, ako môže silná socialistická strana fungovať tvárou v tvár fašistickému prevratu.

a čo sa týka Slovenska - usambasáda sa poučila v bodoch 6. a 7. keď koza z paláca na priamy pokyn zmarila referendum o predčasných voľbách. samozrejme s pomocou sÚstavného údu a ich eskamotérskych kúskov pri výklade Ústavy.
Lenže - Кадры решают всё (Kádry rešajut vsjo) - a chunta na Slovensku žiadne použiteľné kádre nemá - vláda a parlament vyzerá skôr ako Panoptikum hrôzy kde jeden kripel strieda druhého ešte väčšieho debila.
( a pokiaľ vezmeme poučku že "Moc - je schopnosť riadiť v praxi" tak tá banda debilov žiadnu reálnu moc nemá (ani ambasáda v rozklade to nezachráni), všetko je to o ZVYKU ľudí počúvať a poslúchať niekoho s funkciou )


a čo sa týka Slovenska - usambasáda sa poučila v bodoch 6. a 7. keď koza z paláca na priamy pokyn zmarila referendum o predčasných voľbách. samozrejme s pomocou sÚstavného údu a ich eskamotérskych kúskov pri výklade Ústavy. Lenže - Кадры решают всё (Kádry rešajut vsjo) - a chunta na Slovensku žiadne použiteľné kádre nemá - vláda a parlament vyzerá skôr ako Panoptikum hrôzy kde jeden kripel strieda druhého ešte väčšieho debila. ( a pokiaľ vezmeme poučku že "Moc - je schopnosť riadiť v praxi" tak tá banda debilov žiadnu reálnu moc nemá (ani ambasáda v rozklade to nezachráni), všetko je to o ZVYKU ľudí počúvať a poslúchať niekoho s funkciou )

To , co se Nám jeví jako chyba řízení , může být požadovaný záměr . Je to mustr pro celou Jižní Ameriku , který byl záměrně vykreslen na veliký plakát .
Jižní Ameriku považuje USA za svůj mocenský prostor . Ztráta řízení v tomto zadním dvorečku , srazí USA definitivně na úroven Bolívie .


To , co se Nám jeví jako chyba řízení , může být požadovaný záměr . Je to mustr pro celou Jižní Ameriku , který byl záměrně vykreslen na veliký plakát . Jižní Ameriku považuje USA za svůj mocenský prostor . Ztráta řízení v tomto zadním dvorečku , srazí USA definitivně na úroven Bolívie .

Putinovec - je to ešte jednoduchšie. Nejde o chybu v riadení ani o zámer. Je to proste ZÁVEREČNÁ pre usa. nemajú už ani kádre, ani diktátorov ( krvavých psychopatov sa nájde vždy dosť, lenže keď ho usa nepodporia silou tak posledná krv je jeho a takéto riziko neberú ) ani peniaze


Putinovec - je to ešte jednoduchšie. Nejde o chybu v riadení ani o zámer. Je to proste ZÁVEREČNÁ pre usa. nemajú už ani kádre, ani diktátorov ( krvavých psychopatov sa nájde vždy dosť, lenže keď ho usa nepodporia silou tak posledná krv je jeho a takéto riziko neberú ) ani peniaze

Já bych to tak jednoduše neviděl . Stačí se podívat do historie , jak v Jižní Americe probíhá převrat a kolik se při tom prolije krve . Z toho co proběhlo v Bolívii , to na hony smrdí řízeným procesem .


Já bych to tak jednoduše neviděl . Stačí se podívat do historie , jak v Jižní Americe probíhá převrat a kolik se při tom prolije krve . Z toho co proběhlo v Bolívii , to na hony smrdí řízeným procesem .

Je to proste ZÁVEREČNÁ pre usa. nemajú už ani kádre, ani diktátorov ( krvavých psychopatov sa nájde vždy dosť, lenže keď ho usa nepodporia silou tak posledná krv je jeho a takéto riziko neberú ) ani peniaze


Iste len Putinovec naráža na tú možnosť, že to všetko bola niekoho intriga s jasným cieľom a koncom, a v tomto s ním súhlasím. A otázka je, že koho to bol manéver.


Preto s týmto nemôžem súhlasiť:


Nejde o chybu v riadení ani o zámer.


[quote="pid:31826, uid:96"]Je to proste ZÁVEREČNÁ pre usa. nemajú už ani kádre, ani diktátorov ( krvavých psychopatov sa nájde vždy dosť, lenže keď ho usa nepodporia silou tak posledná krv je jeho a takéto riziko neberú ) ani peniaze[/quote] Iste len Putinovec naráža na tú možnosť, že to všetko bola niekoho intriga s jasným cieľom a koncom, a v tomto s ním súhlasím. A otázka je, že koho to bol manéver. Preto s týmto nemôžem súhlasiť: [quote="pid:31826, uid:96"]Nejde o chybu v riadení ani o zámer.[/quote]

Moderátor

Já bych to tak jednoduše neviděl . Stačí se podívat do historie , jak v Jižní Americe probíhá převrat a kolik se při tom prolije krve . Z toho co proběhlo v Bolívii , to na hony smrdí řízeným procesem .


A to je dôvod prečo som s tebou súhlasil.


[quote="pid:31831, uid:185"]Já bych to tak jednoduše neviděl . Stačí se podívat do historie , jak v Jižní Americe probíhá převrat a kolik se při tom prolije krve . Z toho co proběhlo v Bolívii , to na hony smrdí řízeným procesem .[/quote] A to je dôvod prečo som s tebou súhlasil.

Moderátor


Stačí se podívat do historie , jak v Jižní Americe probíhá převrat a kolik se při tom prolije krve . Z toho co proběhlo v Bolívii , to na hony smrdí řízeným procesem .



tak v tomto prípade súhlasím. krvi bolo málo. z tohoto pohľadu to môže byť riadený proces ako ukážka nemohúcnosti usa. len je otázka, či k tomu bolo treba aj nejaká vnútorná sabotáž, alebo sa proste pindosi na viac nezmôžu. ak by to bolo že sa na viac nezmôžu tak sú fakticky KO, už nedokážu ani tak škodiť ako v Sýrii 2015


> Stačí se podívat do historie , jak v Jižní Americe probíhá převrat a kolik se při tom prolije krve . Z toho co proběhlo v Bolívii , to na hony smrdí řízeným procesem . tak v tomto prípade súhlasím. krvi bolo málo. z tohoto pohľadu to môže byť riadený proces ako ukážka nemohúcnosti usa. len je otázka, či k tomu bolo treba aj nejaká vnútorná sabotáž, alebo sa proste pindosi na viac nezmôžu. ak by to bolo že sa na viac nezmôžu tak sú fakticky KO, už nedokážu ani tak škodiť ako v Sýrii 2015

„Ježišmária, ukážte to! On má dieru v krku!!!! Hororové VIDEO protestujúceho muža, do ktorého strelil policajt


Lenže tu išlo o život a ten premotivovaný policajt by mal byť riadne súdený a odsúdený za pokus o vraždu. Rovnako ako aj šéf policajtov za schválenie takéhoto zákroku.
Nik neozvučil poriadne správu, že policajt ani jeho nadriadený neposkytol prvú pomoc zranenému, aj keď mu to zákona jasne ukladá a dokonca tú pomoc aj odmietol:


6131fd458630e


[quote="pid:31717, uid:111"]„Ježišmária, ukážte to! On má dieru v krku!!!! Hororové VIDEO protestujúceho muža, do ktorého strelil policajt[/quote] Lenže tu išlo o život a ten premotivovaný policajt by mal byť riadne súdený a odsúdený za pokus o vraždu. Rovnako ako aj šéf policajtov za schválenie takéhoto zákroku. Nik neozvučil poriadne správu, že policajt ani jeho nadriadený neposkytol prvú pomoc zranenému, aj keď mu to zákona jasne ukladá a dokonca tú pomoc aj odmietol: ![6131fd458630e](serve/attachment&path=6131fd458630e)

6132290f4b7e1


https://www.hlavnespravy.sk/netusim-preco-je-okolo-toho-take-medialne-aj-politicke-ticho-treba-to-vysetrit-juraj-draxler-komentuje-video-na-ktorom-policajt-zblizka-zasiahol-protestujuceho/2663536


Dodatok:


Toto mala obeť v krku:
61328fe59ee6a


![6132290f4b7e1](serve/attachment&path=6132290f4b7e1) https://www.hlavnespravy.sk/netusim-preco-je-okolo-toho-take-medialne-aj-politicke-ticho-treba-to-vysetrit-juraj-draxler-komentuje-video-na-ktorom-policajt-zblizka-zasiahol-protestujuceho/2663536 Dodatok: Toto mala obeť v krku: ![61328fe59ee6a](serve/attachment&path=61328fe59ee6a)
Upravené 3. 9. 2021 o 23:13

Hovädo v službách polície napadlo na protivládnom proteste starú ženu a bez hanby priznalo, že sa za svoje konanie nehanbí
Pobúrená žena vo videu reaguje na psychopatické správanie príslušníka Policajného zboru SR s číslom 29496, ktorý počas protestov na výročie sviatku Dňa ústavy napadol staršiu ženu.
Na proteste proti vláde 1.septembra 2021 v Bratislave sa udialo niekoľko zákrokov ťažkoodencov a polície, s ktorými nie každý súhlasí a dokonca ani niektorí priami zasahujúci policajti. Ide napríklad strelenie do hrdla mužovi, ktorý len stál blízko policajtov gumovým projektilom, ktorý sa mu zaryl hlboko pod kožu či strelenie do hlavy staršej ženy.
Každý deň sa objavujú nové videá a kým polícia tvrdí, že dav bol agresívny, účastníci zase tvrdia, že polícia svojim konaním vyvolávala agresiu. Protestujúci blokovali cesty a práve vtedy sa toho udialo najviac. Na videu môžeme vidieť, ako žena kričí na policajta, prečo napadol staršiu ženy, no z videa nie je dobre vidieť, o čo konkrétne išlo a ako policajt zakročil. Žena si však natáča policajta z blízka a ten jej odpovedá, že sa za svoje konanie nehanbí.
https://www.infovojna.sk/article/video-hovado-v-sluzbach-policie-napadlo-na-protivladnom-proteste-staru-zenu-a-bez-hanby-priznalo-ze-sa-za-svoje-konanie-nehanbi


**Hovädo v službách polície napadlo na protivládnom proteste starú ženu a bez hanby priznalo, že sa za svoje konanie nehanbí** Pobúrená žena vo videu reaguje na psychopatické správanie príslušníka Policajného zboru SR s číslom 29496, ktorý počas protestov na výročie sviatku Dňa ústavy napadol staršiu ženu. Na proteste proti vláde 1.septembra 2021 v Bratislave sa udialo niekoľko zákrokov ťažkoodencov a polície, s ktorými nie každý súhlasí a dokonca ani niektorí priami zasahujúci policajti. Ide napríklad strelenie do hrdla mužovi, ktorý len stál blízko policajtov gumovým projektilom, ktorý sa mu zaryl hlboko pod kožu či strelenie do hlavy staršej ženy. Každý deň sa objavujú nové videá a kým polícia tvrdí, že dav bol agresívny, účastníci zase tvrdia, že polícia svojim konaním vyvolávala agresiu. Protestujúci blokovali cesty a práve vtedy sa toho udialo najviac. Na videu môžeme vidieť, ako žena kričí na policajta, prečo napadol staršiu ženy, no z videa nie je dobre vidieť, o čo konkrétne išlo a ako policajt zakročil. Žena si však natáča policajta z blízka a ten jej odpovedá, že sa za svoje konanie nehanbí. https://www.infovojna.sk/article/video-hovado-v-sluzbach-policie-napadlo-na-protivladnom-proteste-staru-zenu-a-bez-hanby-priznalo-ze-sa-za-svoje-konanie-nehanbi

Preto som povedal v piatkovom článku to, že Kotleba je škodná, lebo jeho činnosť umožňuje provokatérom (hovädám) na oboch strán barikády vystrájať.


Preto som povedal v piatkovom článku to, že Kotleba je škodná, lebo jeho činnosť umožňuje provokatérom (hovädám) na oboch strán barikády vystrájať.

Moderátor

Ja som počula, že sú videa kde ten chlapec a iní sa nechali vyprovokovať a strhávali polícii prilby, preto vystrelil ten policajt a tá babka či pani čo ju ťahali do auta mala policajtov opluť, polícia mala ustupovať...pričom takto to celé dopadlo....neviem čo je na tom pravdy....je to na úrovni JPP. Takže interpretácie sú rôzne. V každom prípade Kotleba zmaril protest a toto bol jeho cieľ....vyprovokovať dav, aby prišlo k potíčkam. I-M v praxi.


Ja som počula, že sú videa kde ten chlapec a iní sa nechali vyprovokovať a strhávali polícii prilby, preto vystrelil ten policajt a tá babka či pani čo ju ťahali do auta mala policajtov opluť, polícia mala ustupovať...pričom takto to celé dopadlo....neviem čo je na tom pravdy....je to na úrovni JPP. Takže interpretácie sú rôzne. V každom prípade Kotleba zmaril protest a toto bol jeho cieľ....vyprovokovať dav, aby prišlo k potíčkam. I-M v praxi.

Kotleba zmaril protest a toto bol jeho cieľ...

dostala sa ku mne informacia, ze existuje dokaz/nahravka (nie je to z aktualneho protestu), kde si Kotleba sam na seba zavolal policiu a ja sa priklanam k tomu, ze je to pravda...
staci si spomenut na podobne udalosti, ked pred uradom vlady alebo pred prezidentskym palacom cisto "nahodne" zatkli prave poslanca LSNS s patricnym zhodenim na zem a nasadenim put (samozrejme to bolo na videu a nasledovali palcove titulky v novinach a na internete), to iste bolo ciste "nahodou" na nedavnom blokovani hranic SK-CZ
takze Kotleba a jeho melody-boys si takto robia stranicku "martyrsku" reklamu, sucasne s tym vytvaraju verejne poburenie proti policii (ktoru ale potrebujeme mat na nasej strane) a zaroven tymito nahranymi alebo vyprovokovanymi incidentami prekryvaju vyznam kosickeho protestu/mitingu lebo palcovymi titulkami prehlusuju spravy z Kosic vratane Kosickej deklaracie


[quote="pid:32039, uid:17"]Kotleba zmaril protest a toto bol jeho cieľ...[/quote] dostala sa ku mne informacia, ze existuje dokaz/nahravka (nie je to z aktualneho protestu), kde si Kotleba sam na seba zavolal policiu a ja sa priklanam k tomu, ze je to pravda... staci si spomenut na podobne udalosti, ked pred uradom vlady alebo pred prezidentskym palacom cisto "nahodne" zatkli prave poslanca LSNS s patricnym zhodenim na zem a nasadenim put (samozrejme to bolo na videu a nasledovali palcove titulky v novinach a na internete), to iste bolo ciste "nahodou" na nedavnom blokovani hranic SK-CZ takze Kotleba a jeho melody-boys si takto robia stranicku "martyrsku" reklamu, sucasne s tym vytvaraju verejne poburenie proti policii (ktoru ale potrebujeme mat na nasej strane) a zaroven tymito nahranymi alebo vyprovokovanymi incidentami prekryvaju vyznam kosickeho protestu/mitingu lebo palcovymi titulkami prehlusuju spravy z Kosic vratane Kosickej deklaracie

tymito nahranymi alebo vyprovokovanymi incidentami prekryvaju vyznam kosickeho protestu/mitingu lebo palcovymi titulkami prehlusuju spravy z Kosic vratane Kosickej deklaracie


To je to "B" prečo tvrdím, že Kotleba je škodná, Uhrík a Mazurek dobre zrobili, že odišli ak kvôli ničomu inému, tak majú šancu skutočne prejaviť sa...


[quote="pid:32042, uid:40"]tymito nahranymi alebo vyprovokovanymi incidentami prekryvaju vyznam kosickeho protestu/mitingu lebo palcovymi titulkami prehlusuju spravy z Kosic vratane Kosickej deklaracie[/quote] To je to "B" prečo tvrdím, že Kotleba je škodná, Uhrík a Mazurek dobre zrobili, že odišli ak kvôli ničomu inému, tak majú šancu skutočne prejaviť sa...

Moderátor

17. novembra bude v Bratislave poriadne horúco: Množstvo protivládnych aj provládnych protestov. OĽaNO údajne obsadilo takmer všetky námestia v centre
https://www.hlavnespravy.sk/17-novembra-bude-v-bratislave-poriadne-horuco-mnozstvo-protivladnych-aj-provladnych-protestov-olano-udajne-obsadilo-takmer-vsetky-namestia-v-centre-odporcovia-vlady-avizuju-styri-protesty/2706430


**17. novembra bude v Bratislave poriadne horúco: Množstvo protivládnych aj provládnych protestov. OĽaNO údajne obsadilo takmer všetky námestia v centre** https://www.hlavnespravy.sk/17-novembra-bude-v-bratislave-poriadne-horuco-mnozstvo-protivladnych-aj-provladnych-protestov-olano-udajne-obsadilo-takmer-vsetky-namestia-v-centre-odporcovia-vlady-avizuju-styri-protesty/2706430

17. novembra bude v Bratislave poriadne horúco: Množstvo protivládnych aj provládnych protestov. OĽaNO údajne obsadilo takmer všetky námestia v centre


Rozumní ľudia pôjdu do Rimavskej Soboty na demonštráciu organizovanú Smerom. Ostatní pôjdu riskovať provokatérmi vyvolaný konflikt do Bratislavy. Otázka znie, čo vláda chystá?


[quote="pid:36596, uid:111"]17. novembra bude v Bratislave poriadne horúco: Množstvo protivládnych aj provládnych protestov. OĽaNO údajne obsadilo takmer všetky námestia v centre[/quote] Rozumní ľudia pôjdu do Rimavskej Soboty na demonštráciu organizovanú Smerom. Ostatní pôjdu riskovať provokatérmi vyvolaný konflikt do Bratislavy. Otázka znie, čo vláda chystá?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 8. 10. 2021 o 15:56

OĽaNO údajne obsadilo takmer všetky námestia v centre


O tom sa písalo už pred rokom a pol... že skúpil všetky významné dátumy na rôznych námestiach, aby tak zamedzil iným. Tu treba dať pozor na to, aby nenastali extrémne situácie s provokatérmi..... určite bude horúco. Som zvedavá ako to vyriešia ...kto kde bude


[quote="pid:36596, uid:111"]OĽaNO údajne obsadilo takmer všetky námestia v centre[/quote] O tom sa písalo už pred rokom a pol... že skúpil všetky významné dátumy na rôznych námestiach, aby tak zamedzil iným. Tu treba dať pozor na to, aby nenastali extrémne situácie s provokatérmi..... určite bude horúco. Som zvedavá ako to vyriešia ...kto kde bude
Upravené 8. 10. 2021 o 17:01
  1. novembra je nevhodný dátum na akúkoľvek verejnú akciu, nemusí to byť ani protest. Smer to dobre poriešil s dátum o mesiac skôr o to viac, že 17. október je nedeľa, Medzinárodný deň za odstránenie chudoby. Pričom táto zradcovská fajta nám chudobu práve zavádza. Taraba častejšie vystupuje v parlamente na tlačovkách so Smerom, uvidíme čo z toho bude.

Dokonca mi dátum 17. novembra úplne na začiatku nevie správne zobraziť v diskusii po odoslaní. Sedmičku vynechal a dal formát odrážky..


17. novembra je nevhodný dátum na akúkoľvek verejnú akciu, nemusí to byť ani protest. Smer to dobre poriešil s dátum o mesiac skôr o to viac, že 17. október je nedeľa, Medzinárodný deň za odstránenie chudoby. Pričom táto zradcovská fajta nám chudobu práve zavádza. Taraba častejšie vystupuje v parlamente na tlačovkách so Smerom, uvidíme čo z toho bude. Dokonca mi dátum 17. novembra úplne na začiatku nevie správne zobraziť v diskusii po odoslaní. Sedmičku vynechal a dal formát odrážky..
Upravené 8. 10. 2021 o 17:39

R. Fico: Srdečne vás pozývame budúcu nedeľu (17.10.) o 14. hod. na “čapicový" protest do Rimavskej Soboty.
https://www.youtube.com/watch?v=v7bwZMYj-ds


**R. Fico: Srdečne vás pozývame budúcu nedeľu (17.10.) o 14. hod. na “čapicový" protest do Rimavskej Soboty.** https://www.youtube.com/watch?v=v7bwZMYj-ds

Ľuboš Blaha
47 min ·
❗OKLAMALI SLOVÁKOV A PODLO SA DOSTALI K MOCI❗
Súčasná vládna koalícia zvíťazila v parlamentných voľbách na základe podvodu. Igor Matovič zámerne zavádzal a v predvolebnej kampani uviedol slovenskú verejnosť do omylu. Klamal, keď sľuboval zachovanie sociálnych štandardov vybudovaných za roky vlády strany SMER - SD. Preto sa musí súčasná vláda pratať čo najskôr kade ľahšie. Jediným legitímnym nástrojom ako skončiť toto trápenie Hegeromatovičovej vlády je referendum o skrátení volebného obdobia súčasnej vlády. Strana SMER - SD je dôraznou, ale konštruktívnou opozičnou silou. Nenechajme súčasnú vládu podľahnúť falošnej predstave, že napriek historicky najnižšej dôvere sa potichu "prepečú" všetky jej zlyhania.
Príďme v nedeľu do Rimavskej Soboty jasne a nahlas povedať, čo si myslíme o súčasnej vláde.
❗V NEDEĽU SA STRETNEME V RIMAVSKEJ SOBOTE❗


Ľuboš Blaha 47 min · ❗OKLAMALI SLOVÁKOV A PODLO SA DOSTALI K MOCI❗ Súčasná vládna koalícia zvíťazila v parlamentných voľbách na základe podvodu. Igor Matovič zámerne zavádzal a v predvolebnej kampani uviedol slovenskú verejnosť do omylu. Klamal, keď sľuboval zachovanie sociálnych štandardov vybudovaných za roky vlády strany SMER - SD. Preto sa musí súčasná vláda pratať čo najskôr kade ľahšie. Jediným legitímnym nástrojom ako skončiť toto trápenie Hegeromatovičovej vlády je referendum o skrátení volebného obdobia súčasnej vlády. Strana SMER - SD je dôraznou, ale konštruktívnou opozičnou silou. Nenechajme súčasnú vládu podľahnúť falošnej predstave, že napriek historicky najnižšej dôvere sa potichu "prepečú" všetky jej zlyhania. Príďme v nedeľu do Rimavskej Soboty jasne a nahlas povedať, čo si myslíme o súčasnej vláde. ❗V NEDEĽU SA STRETNEME V RIMAVSKEJ SOBOTE❗

V stredu 27.10. od 14.45 protest proti chudobe pred úradom vlády. „Príďte v čo najväčšom počte!“ vyzýva právnik Géci
https://www.hlavnydennik.sk/2021/10/25/v-stredu-2710-od-1445-protest-proti-chudobe-pred-uradom-vlady-pridte-v-co-najvacsom-pocte-vyzyva-pravnik-geci


**V stredu 27.10. od 14.45 protest proti chudobe pred úradom vlády. „Príďte v čo najväčšom počte!“ vyzýva právnik Géci** https://www.hlavnydennik.sk/2021/10/25/v-stredu-2710-od-1445-protest-proti-chudobe-pred-uradom-vlady-pridte-v-co-najvacsom-pocte-vyzyva-pravnik-geci

V sobotu 15.1. 2021 sa uskutoční protestný pochod proti vojenskej zmluve s USA. Začne sa na námestí SNP a ukončí v blízkosti americkej ambasády
https://www.hlavnespravy.sk/v-sobotu-sa-uskutocni-protestny-pochod-proti-vojenskej-zmluve-s-usa-zacne-sa-na-namesti-snp-a-ukonci-v-blizkosti-americkej-ambasady/2823958


V sobotu 15.1. 2021 sa uskutoční protestný pochod proti vojenskej zmluve s USA. Začne sa na námestí SNP a ukončí v blízkosti americkej ambasády https://www.hlavnespravy.sk/v-sobotu-sa-uskutocni-protestny-pochod-proti-vojenskej-zmluve-s-usa-zacne-sa-na-namesti-snp-a-ukonci-v-blizkosti-americkej-ambasady/2823958

Ide o všetko! 2. februára sa bude konať pred NR SR mohutný protest proti vojenským základniam USA. Povstane celé Slovensko proti vlastizradným politikom?
https://www.hlavnespravy.sk/ide-o-vsetko-2-februara-sa-bude-konat-pred-nr-sr-mohutny-protest-proti-vojenskym-zakladniam-usa-povstane-cele-slovensko-proti-vlastizradnym-politikom/2828950


**Ide o všetko! 2. februára sa bude konať pred NR SR mohutný protest proti vojenským základniam USA. Povstane celé Slovensko proti vlastizradným politikom?** https://www.hlavnespravy.sk/ide-o-vsetko-2-februara-sa-bude-konat-pred-nr-sr-mohutny-protest-proti-vojenskym-zakladniam-usa-povstane-cele-slovensko-proti-vlastizradnym-politikom/2828950

V Bratislave to už začína vrieť. Proti nezáujmu vlády i prijímanej legislatíve v tejto chvíli protestuje aj ZMOS
https://www.hlavnespravy.sk/zmos-protestuje-v-bratislave-proti-nezaujmu-vlady-i-prijimanej-legislative/2848092


**V Bratislave to už začína vrieť. Proti nezáujmu vlády i prijímanej legislatíve v tejto chvíli protestuje aj ZMOS** https://www.hlavnespravy.sk/zmos-protestuje-v-bratislave-proti-nezaujmu-vlady-i-prijimanej-legislative/2848092
12
7.7k
75
27
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept