Zahraničná politika
Červené linie Číny !

Takzvaná objednávka založená na pravidlech
https://colonelcassad.livejournal.com/6939222.html


„Spojené státy budou vždy chtít vyvíjet tlak na jiné země na základě své vlastní síly a domnívají se, že jsou lepší než ostatní ,“ - uvedla sobota ministr zahraničních věcí Wang Yi
„Rád bych však americké straně jasně prohlásil, že na světě nikdy neexistovala země, která by byla lepší než ostatní, a neměla by existovat, a Čína nepřijme žádnou zemi, která by tvrdila nadřazenost nad ostatními.
Pokud se Spojené státy dosud nenaučily, jak vyjít s ostatními zeměmi na rovnocenném základě, pak máme společně s mezinárodním společenstvím odpovědnost zajistit Spojeným státům v tomto ohledu dobré vedení."
"Čína poprvé poskytla USA seznam červených linií a nápravných opatření, která musí přijmout k obnovení vztahů, včetně zrušení sankcí a upuštění od žádosti o vydání šéfa financí Huawei Meng Wanzhou."


"USA doufají, že budou schopny najít „spojence“ a přinutit je postavit se Číně. Evropa to však již odmítla. Pro ostatní, zejména v Asii, vypadají Spojené státy jako padající mocnost, protože jde o padající mocnost, a ekonomické zájmy většiny zemí nyní upřednostňují Čínu. Za těchto okolností například nevidím, jak mohou USA vyhrát v delším konfliktu."


Po červených liniích Ruska už zde zřejmě máme i červené linie Číny ! Otázkou je, kdo v Evropě Čínu upřednostňuje, spolu s Milošem Zemanem, prezidentem ČR ?!


Takzvaná objednávka založená na pravidlech https://colonelcassad.livejournal.com/6939222.html „Spojené státy budou vždy chtít vyvíjet tlak na jiné země na základě své vlastní síly a domnívají se, že jsou lepší než ostatní ,“ - uvedla sobota ministr zahraničních věcí Wang Yi „Rád bych však americké straně jasně prohlásil, že na světě nikdy neexistovala země, která by byla lepší než ostatní, a neměla by existovat, a Čína nepřijme žádnou zemi, která by tvrdila nadřazenost nad ostatními. Pokud se Spojené státy dosud nenaučily, jak vyjít s ostatními zeměmi na rovnocenném základě, pak máme společně s mezinárodním společenstvím odpovědnost zajistit Spojeným státům v tomto ohledu dobré vedení." "Čína poprvé poskytla USA seznam červených linií a nápravných opatření, která musí přijmout k obnovení vztahů, včetně zrušení sankcí a upuštění od žádosti o vydání šéfa financí Huawei Meng Wanzhou." "USA doufají, že budou schopny najít „spojence“ a přinutit je postavit se Číně. Evropa to však již odmítla. Pro ostatní, zejména v Asii, vypadají Spojené státy jako padající mocnost, protože jde o padající mocnost, a ekonomické zájmy většiny zemí nyní upřednostňují Čínu. Za těchto okolností například nevidím, jak mohou USA vyhrát v delším konfliktu." Po červených liniích Ruska už zde zřejmě máme i červené linie Číny ! Otázkou je, kdo v Evropě Čínu upřednostňuje, spolu s Milošem Zemanem, prezidentem ČR ?!
Upravené 27. 7. 2021 o 12:43

Číňania sú v kopírovaní dobrí. Vlastný majú asi iba sociálny kredit.


Číňania sú v kopírovaní dobrí. Vlastný majú asi iba sociálny kredit.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Číňania sú v kopírovaní dobrí.


Američané jsou jiní ? Ti se také snažili a snaží ukrást, odvézt, přetáhnout, okopírovat, zničit, apod., co mohli a mohou !


[quote="pid:26758, uid:623"]Číňania sú v kopírovaní dobrí.[/quote] Američané jsou jiní ? Ti se také snažili a snaží ukrást, odvézt, přetáhnout, okopírovat, zničit, apod., co mohli a mohou !

Američané jsou jiní ? Ti se také snažili a snaží ukrást, odvézt, přetáhnout, okopírovat, zničit, apod., co mohli a mohou !


To sa nevylučuje s tým, čo som napísal. Prečo si nadobudol pocit, že sa Američanov zastávam?


[quote="pid:26760, uid:270"]Američané jsou jiní ? Ti se také snažili a snaží ukrást, odvézt, přetáhnout, okopírovat, zničit, apod., co mohli a mohou ![/quote] To sa nevylučuje s tým, čo som napísal. Prečo si nadobudol pocit, že sa Američanov zastávam?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

pro oba. Američané i Číňané jsou jen dvě odrůdy homo-sapiens, vysazené a pěstované ve dvou záměrně vytvořených a nízkofrekvenčně vedených sadech-kulturách ,šikovně prezentovaných jako "civilizace" . Jenom jeden model globálního vývoje dokáže tuto oblíbenou
hru na "genetické modifikování" národů jednou provždy z dějin lidstva vygumovat.


pro oba. Američané i Číňané jsou jen dvě odrůdy homo-sapiens, vysazené a pěstované ve dvou záměrně vytvořených a nízkofrekvenčně vedených sadech-kulturách ,šikovně prezentovaných jako "civilizace" . Jenom jeden model globálního vývoje dokáže tuto oblíbenou hru na "genetické modifikování" národů jednou provždy z dějin lidstva vygumovat.

To sa nevylučuje s tým, čo som napísal.


Pokud chci zůstat objektivní a nedehonestovat jen jednu stranu, musím zůstat nestranný a nekritizovat jednostranně. Každý stát na světě se toho, více či méně, v zájmu své existence, dopouštěl a dodnes dopouští. I proto je svět v současnosti na tom tak, jak je...


[quote="pid:26761, uid:623"]To sa nevylučuje s tým, čo som napísal.[/quote] Pokud chci zůstat objektivní a nedehonestovat jen jednu stranu, musím zůstat nestranný a nekritizovat jednostranně. Každý stát na světě se toho, více či méně, v zájmu své existence, dopouštěl a dodnes dopouští. I proto je svět v současnosti na tom tak, jak je...

Jenom jeden model globálního vývoje dokáže tuto oblíbenou
hru na "genetické modifikování" národů jednou provždy z dějin lidstva vygumovat.


Souhlasím, nebude to ale hned, a pochybuji, že tím modelem bude Čína nebo USA.


[quote="pid:26766, uid:57"]Jenom jeden model globálního vývoje dokáže tuto oblíbenou hru na "genetické modifikování" národů jednou provždy z dějin lidstva vygumovat.[/quote] Souhlasím, nebude to ale hned, a pochybuji, že tím modelem bude Čína nebo USA.

Doporučuji originál článku na https://www.moonofalabama.org/2021/07/us-china-talks-point-to-a-longer-conflict.html ,vč. komentářů...


Pozoruhodné je, že řada diskutujících u tohoto článku "předpovídá" spojenectví Ruska a USA proti Číně...


Doporučuji originál článku na https://www.moonofalabama.org/2021/07/us-china-talks-point-to-a-longer-conflict.html ,vč. komentářů... Pozoruhodné je, že řada diskutujících u tohoto článku "předpovídá" spojenectví Ruska a USA proti Číně...
Upravené 27. 7. 2021 o 13:20

Protičínská bariéra
https://colonelcassad.livejournal.com/6961579.html


"Předpokládá se, že nasazení integrovaných systémů protivzdušné a protiraketové obrany, systémů elektronického boje a letectva na těchto ostrovech pomůže omezit rostoucí ambice a
vojenské schopnosti ČLR."


Tlak vždy vyvolá, dříve či později, protitlak.


Protičínská bariéra https://colonelcassad.livejournal.com/6961579.html "Předpokládá se, že nasazení integrovaných systémů protivzdušné a protiraketové obrany, systémů elektronického boje a letectva na těchto ostrovech pomůže omezit rostoucí ambice a vojenské schopnosti ČLR." Tlak vždy vyvolá, dříve či později, protitlak.

Číňan je jako kočka. I ta si tu myš "vysedí". Takže úvaha dosti prostomyslná.


Číňan je jako kočka. I ta si tu myš "vysedí". Takže úvaha dosti prostomyslná.

Takže úvaha dosti prostomyslná.


Čína není ta, kdo v Jihočínském moři a na jeho přístupech vytvářela a vytváří tlak na okolní státy, na jiné státy (USA, Velká Británie, Japonsko. Francie, Německo, apod.) ani nemluvě, spíše naopak. Militarizace uvedených ostrovů má za cíl tlak těchto států na Čínu ještě zvýšit a podstatně ztížit, příp. zabránit, pronikání čínského válečného loďstva do Tichého a Indického oceánu. Dříve či později bude nucena přijmout opatření, aby této hrozbě účinně čelila.
Netuším, co je na mé úvaze "prostomyslného" ?


[quote="pid:28494, uid:57"]Takže úvaha dosti prostomyslná.[/quote] Čína není ta, kdo v Jihočínském moři a na jeho přístupech vytvářela a vytváří tlak na okolní státy, na jiné státy (USA, Velká Británie, Japonsko. Francie, Německo, apod.) ani nemluvě, spíše naopak. Militarizace uvedených ostrovů má za cíl tlak těchto států na Čínu ještě zvýšit a podstatně ztížit, příp. zabránit, pronikání čínského válečného loďstva do Tichého a Indického oceánu. Dříve či později bude nucena přijmout opatření, aby této hrozbě účinně čelila. Netuším, co je na mé úvaze "prostomyslného" ?

Nelze si "vybírat" nezi Čínou a USA.
Dnes je největším problémem USA. Až USA nebude, nebo se přeformátuje, stane se největším problémem Čína.
Nenadarmo si Čínu již dlouho pěstují. Nyní je sice situačním spojencem Ruska, který mu ale při nebližší příležitsti zabodne kudlu do zad.
Jelikož USA končí tak, jak tak, je do budoucna největším nebezpečím právě Čína.


Nelze si "vybírat" nezi Čínou a USA. Dnes je největším problémem USA. Až USA nebude, nebo se přeformátuje, stane se největším problémem Čína. Nenadarmo si Čínu již dlouho pěstují. Nyní je sice situačním spojencem Ruska, který mu ale při nebližší příležitsti zabodne kudlu do zad. Jelikož USA končí tak, jak tak, je do budoucna největším nebezpečím právě Čína.

zasa Cina je aspon relativne rozvazna....nezvykla sa az tak velmi roztahovat napriamo ci vojensky....skor cez obchod


zasa Cina je aspon relativne rozvazna....nezvykla sa az tak velmi roztahovat napriamo ci vojensky....skor cez obchod

Dnes je největším problémem USA. Až USA nebude, nebo se přeformátuje, stane se největším problémem Čína.


https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/cinske-super-komputery-se-drzi-na-spicce-i-pres-americke-sabotaze/


[quote="pid:28507, uid:372"]Dnes je největším problémem USA. Až USA nebude, nebo se přeformátuje, stane se největším problémem Čína.[/quote] https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/cinske-super-komputery-se-drzi-na-spicce-i-pres-americke-sabotaze/

@Ludvík - reagoval jsem na citát z článku z "colonelasad", nikoliv na Tvoji větu. Já nemám ve zvyku ironizovat a urážet...

@Ludvík - reagoval jsem na citát z článku z "colonelasad", nikoliv na Tvoji větu. Já nemám ve zvyku ironizovat a urážet...

Čína chce znížiť rozdiel medzi bohatými a chudobnými obyvateľmi.


Počet miliardárov v Číne sa za uplynulých päť rokov takmer zdvojnásobil na vyše 1000.
Peking 18. augusta (TASR) - Najvyšší predstavitelia Číny plánujú prerozdeliť bohatstvo, "upraviť nadmerné príjmy" a zasiahnuť proti nezákonným ziskom v snahe vyriešiť nerovnosti v príjmoch. To by mohlo odkrojiť z majetku najbohatších ľudí v krajine. Informovali o tom v stredu štátne médiá.


Tento politický cieľ bol oznámený po stretnutí Ústredného výboru pre finančné a hospodárske záležitosti, na ktorom sa zúčastnil aj prezident Si Ťin-pching. A prichádza v čase, keď Peking zvyšuje tlak na najväčšie súkromné firmy z celej škály odvetví, od priemyslu, cez obchod po vzdelávanie.


Jednou z hlavných priorít prezidenta Si Ťin-pchinga je zmiernenie chudoby. Ústredný výbor pre finančné a hospodárske záležitosti na svojom stretnutí schválil návrh, aby Čína „urobila základné inštitucionálne opatrenia zamerané na prerozdelenie príjmov, zvýšenie príjmov ľudí na spodku ekonomickej pyramídy a upravenie nadmerných príjmov a zakázala nezákonné príjmy“, uviedla oficiálna tlačová agentúra Sin-chua, podľa ktorej cieľom týchto krokov je „podpora sociálnej spravodlivosti“.


Rozdiely v príjmoch a bohatstve Číňanov sú obrovské. Podľa americkej ekonomickej štúdie z roku 2019 v uplynulej dekáde 10 % populácie vlastnilo bohatstvo v hodnote približne 40 % národného príjmu. Čína v súčasnosti nemá celoštátne priame dane z majetku a nevyberá daň z dedičstva.
https://www.teraz.sk/ekonomika/cina-chce/570818-clanok.html


Čína chce znížiť rozdiel medzi bohatými a chudobnými obyvateľmi. Počet miliardárov v Číne sa za uplynulých päť rokov takmer zdvojnásobil na vyše 1000. Peking 18. augusta (TASR) - Najvyšší predstavitelia Číny plánujú prerozdeliť bohatstvo, "upraviť nadmerné príjmy" a zasiahnuť proti nezákonným ziskom v snahe vyriešiť nerovnosti v príjmoch. To by mohlo odkrojiť z majetku najbohatších ľudí v krajine. Informovali o tom v stredu štátne médiá. Tento politický cieľ bol oznámený po stretnutí Ústredného výboru pre finančné a hospodárske záležitosti, na ktorom sa zúčastnil aj prezident Si Ťin-pching. A prichádza v čase, keď Peking zvyšuje tlak na najväčšie súkromné firmy z celej škály odvetví, od priemyslu, cez obchod po vzdelávanie. Jednou z hlavných priorít prezidenta Si Ťin-pchinga je zmiernenie chudoby. Ústredný výbor pre finančné a hospodárske záležitosti na svojom stretnutí schválil návrh, aby Čína „urobila základné inštitucionálne opatrenia zamerané na prerozdelenie príjmov, zvýšenie príjmov ľudí na spodku ekonomickej pyramídy a upravenie nadmerných príjmov a zakázala nezákonné príjmy“, uviedla oficiálna tlačová agentúra Sin-chua, podľa ktorej cieľom týchto krokov je „podpora sociálnej spravodlivosti“. Rozdiely v príjmoch a bohatstve Číňanov sú obrovské. Podľa americkej ekonomickej štúdie z roku 2019 v uplynulej dekáde 10 % populácie vlastnilo bohatstvo v hodnote približne 40 % národného príjmu. Čína v súčasnosti nemá celoštátne priame dane z majetku a nevyberá daň z dedičstva. https://www.teraz.sk/ekonomika/cina-chce/570818-clanok.html
1.17k
15
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept