Zahraničná politika
Správy z Talianska

Hackeři vyřadili z provozu systémy kraje Lazio, včetně rezervací na očkování


Neznámí hackeři v neděli napadli počítačové systémy italského regionu Lazio, v němž leží i metropole Řím, čímž mimo jiné znepřístupnili i tamní rezervační systém na očkování proti covidu-19. Oznámila to místní regionální vláda.


"Probíhá velký hackerský útok na databáze regionu," uvedli činitelé kraje s necelými šesti miliony obyvatel na facebooku. Útočníci podle vyjádření vyřadili z provozu všechny vládní systémy, včetně zdravotního portálu, jehož součástí byl i rezervační systém na vakcíny proti covidu-19. Podle agentury Reuters by se tím mohla pozdržet místní očkovací kampaň.


"Je to velmi silný hackerský útok, všechno spadlo," řekl zdravotní činitel kraje Lazio Alessio D’Amato. Kolem 13:00 byly nedostupné oficiální stránky regionu www.regione.lazio.it, zpřístupnit se je nepodařilo ani po 21. hodině. Podle agentury ANSA začala útok vyšetřovat policie.
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/clanek/hackeri-vyradili-z-provozu-systemy-kraje-lazio-vcetne-rezervaci-na-ockovani-40367827


Hackeři vyřadili z provozu systémy kraje Lazio, včetně rezervací na očkování Neznámí hackeři v neděli napadli počítačové systémy italského regionu Lazio, v němž leží i metropole Řím, čímž mimo jiné znepřístupnili i tamní rezervační systém na očkování proti covidu-19. Oznámila to místní regionální vláda. "Probíhá velký hackerský útok na databáze regionu," uvedli činitelé kraje s necelými šesti miliony obyvatel na facebooku. Útočníci podle vyjádření vyřadili z provozu všechny vládní systémy, včetně zdravotního portálu, jehož součástí byl i rezervační systém na vakcíny proti covidu-19. Podle agentury Reuters by se tím mohla pozdržet místní očkovací kampaň. "Je to velmi silný hackerský útok, všechno spadlo," řekl zdravotní činitel kraje Lazio Alessio D’Amato. Kolem 13:00 byly nedostupné oficiální stránky regionu www.regione.lazio.it, zpřístupnit se je nepodařilo ani po 21. hodině. Podle agentury ANSA začala útok vyšetřovat policie. https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/clanek/hackeri-vyradili-z-provozu-systemy-kraje-lazio-vcetne-rezervaci-na-ockovani-40367827
665
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept