Zahraničná politika
Správy z Francúzska

Tvé skučení připomíná výrok , šlápnout někomu na kuří oko .


Tvé skučení připomíná výrok , šlápnout někomu na kuří oko .

výrok, ktorý si vyslovil a ktorý nebol analytický, ale obyčajne primitívne rasistický

V tom výroku nebyla řeč o rase, ale o mafii:
do které stáje mafie patří


[quote="pid:46855, uid:738"]výrok, ktorý si vyslovil a ktorý nebol analytický, ale obyčajne primitívne rasistický[/quote] V tom výroku nebyla řeč o rase, ale o mafii: [quote="pid:46843, uid:185"]do které stáje mafie patří[/quote]

Tvé skučení připomíná výrok , šlápnout někomu na kuří oko .

Tak to mi dělá nějaké asociace...
A dám Ti provokativní (někdo by řekl rasistickou) hádanku o kuřím oku: která kuřata v písemném projevu vynechávají samohlásky?
(jak praví klasik, souhlasu - ani odpovědi - netřeba ;-)


[quote="pid:46859, uid:185"]Tvé skučení připomíná výrok , šlápnout někomu na kuří oko .[/quote] Tak to mi dělá nějaké asociace... A dám Ti provokativní (někdo by řekl rasistickou) hádanku o kuřím oku: která kuřata v písemném projevu vynechávají samohlásky? (jak praví klasik, souhlasu - ani odpovědi - netřeba ;-)

Tvé skučení připomíná výrok , šlápnout někomu na kuří oko .


Prepáč, ale môžem povedať presne to isté, len z môjho pohľadu - tvoje skučanie mi pripomína výrok stupiť niekomu na kurie oko. Ale toto by asi nemalo byť našim cieľom.


V tom výroku nebyla řeč o rase, ale o mafii


Mrzí ma to, ak to tam nevidíš. Myslel som, že takí skúsení diskutujúci v tom budú mať jasno. Tak skúsim ešte raz a konkrétnejšie.


Výrok -


Stačí se na Zemourka jen letmo podívat a člověk hned ví , do které stáje mafie patří .


hovorí jasnou rečou. Vo výroku nie je ani len náznak analytiky. Naopak, je v ňom pokus zaradiť človeka len na základe výzoru.


Ja teda netvrdím, že @Putinovec je rasista, ale že ten výrok z nejakého dôvodu obsahuje rasistický podtext, pretože automaticky spája výzor a teda príslušnosť k rase (nie presvedčeniu) s určitými vlastnosťami a prejavmi.

Ak panuje zhoda na tom, že sme tu preto, aby sme sa venovali analytike, tak ten výrok by mal vyzerať celkom inak. Ak by vyzeral aspoň nejako takto - Zemmour povedal "......", urobil ".......", a preto tvrdím, že patrí do skupiny mafie celosvetového židovstva - nemal by som s tým najmenší problém.


Ale robiť závery len ná základe vzhľadu a ešte to písať v inotajoch považujem za chybu a za praktiku, ktorá je bežná práve medzi neonacistami.




No a teraz by ma celkom potešilo, ak by ste sa pozreli aj na text, ktorý som o Zemmourovi priložil.


[quote="pid:46859, uid:185"]Tvé skučení připomíná výrok , šlápnout někomu na kuří oko .[/quote] Prepáč, ale môžem povedať presne to isté, len z môjho pohľadu - tvoje skučanie mi pripomína výrok stupiť niekomu na kurie oko. Ale toto by asi nemalo byť našim cieľom. [quote="pid:46863, uid:240"]V tom výroku nebyla řeč o rase, ale o mafii[/quote] Mrzí ma to, ak to tam nevidíš. Myslel som, že takí skúsení diskutujúci v tom budú mať jasno. Tak skúsim ešte raz a konkrétnejšie. Výrok - [quote="pid:46843, uid:185"]Stačí se na Zemourka jen letmo podívat a člověk hned ví , do které stáje mafie patří .[/quote] hovorí jasnou rečou. Vo výroku nie je ani len náznak analytiky. Naopak, je v ňom pokus zaradiť človeka len na základe výzoru. Ja teda netvrdím, že @Putinovec je rasista, ale že ten výrok z nejakého dôvodu obsahuje rasistický podtext, pretože automaticky spája výzor a teda príslušnosť k rase (nie presvedčeniu) s určitými vlastnosťami a prejavmi. Ak panuje zhoda na tom, že sme tu preto, aby sme sa venovali analytike, tak ten výrok by mal vyzerať celkom inak. Ak by vyzeral aspoň nejako takto - Zemmour povedal "......", urobil ".......", a preto tvrdím, že patrí do skupiny mafie celosvetového židovstva - nemal by som s tým najmenší problém. Ale robiť závery len ná základe vzhľadu a ešte to písať v inotajoch považujem za chybu a za praktiku, ktorá je bežná práve medzi neonacistami. __________________________________________________________ No a teraz by ma celkom potešilo, ak by ste sa pozreli aj na text, ktorý som o Zemmourovi priložil.
Upravené 6. 12. 2021 o 08:24

Keď už sme zablúdili do Francúzska:


Druhý pohreb Josephine Baker /1906-1975/


"Ostatky francúzsko-americkej herečky, speváčky a tanečníčky Josephine Bakerovej, ktorá však bola aj bojovníčkou za slobodu, previezli do parížskeho Panteónu."
"Počas druhej svetovej vojny pracovala pre Červený kríž, následne pôsobila v odboji ako špiónka. Za túto činnosť dostala Rad čestnej légie, najvyššie štátne vyznamenanie vo Francúzsku."
"Po smrti ju pochovali v Monaku na cintoríne vo štvrti La Colle."
https://kultura.pravda.sk/na-citanie/clanok/608824-josephine-bakerovu-ako-prvu-cernosku-pochovaju-v-parizskom-panteone/


"O uložení ostatků velikánů do Pantheonu rozhoduje prezident republiky.
Prezident Emmanuel Macron po nástupu do funkce dal do Pantheonu slavnostně pohřbít ministryni zdravotnictví Simone Veil, odvážnou ochránkyni ženských práv. Simone Veil byla teprve pátou ženou uloženou v Pantheonu.
Pohřeb v Pantheonu je nejen velká slavnost, ale je to i příležitost pro prezidenta předložit svou vizi společnosti. Tato ceremonie se slavnostním průvodem a proslovem je velmi sledovaná. Takováto sláva se bude odehrávat 30. listopadu. Této symbolické pocty se dostane další, již dávno zesnulé ženě."


"Joséphine projela celou Evropu i zámoří a několikrát vystoupila i v Československu. Publikum milovalo její odvážná a veselá představení. Tančila skoro nahá, jen se sukýnkou ušitou z banánů ze žluté látky – tak zesměšňovala obvyklá klišé.
Francouzi byli okouzleni: charlestonem, jazzem, divokým rytmem a nakažlivým optimismem. Doba zábav ale skončila s druhou světovou válkou. Joséphine Baker se zapojila do odboje v severní Africe, kde spolupracovala s generálem Charlesem de Gaullem. V Maroku i v jiných zemích měla koncerty, kde získávala pro francouzský odboj zprávy, které ukrývala v notách.
Po válce se nadále věnovala hudbě a tanci, ale využívala svého renomé, aby ve světě byla respektována lidská práva. Mezi své přátele mohla počítat nejen umělce, ale i politiky, jako byl Martin Luther King.


Byla také matkou, adoptovala dvanáct dětí z různých zemí, aby dokázala, že lidé všech barev pleti jsou bratry a sestrami."


https://plus.rozhlas.cz/klara-notaro-josephine-baker-v-pantheonu-8628643


Spomína sa aj tu:
https://www.respekt.cz/tydenik/2021/48/tramvaj-do-stanice-sneni
/ja som si kúpila, zaujal ma obal smile , ktorý je vidieť pod ukážkou článku/


Toto ale nie je ojedinelý prípad presunu ostatkov dávno zomrelého v poslednom období:
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3921/rarita-na-ruzy%C5%88skom-letisku-de%C5%88-pred-v%C3%BDro%C4%8D%C3%ADm-vyhl%C3%A1senia-%C4%8Desko-slovenska
....................................
aktualizácia: ďalší "prepochovaný", len dávnejšie https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3732/do-hrobu-%C5%BEidovsk%C3%A9ho-u%C4%8Dence-ulo%C5%BEili-v-n%C4%9Bmecku-poz%C5%AFstatky-pop%C3%ADra%C4%8De-holokaustu


Keď už sme zablúdili do Francúzska: Druhý pohreb Josephine Baker /1906-1975/ "Ostatky francúzsko-americkej herečky, speváčky a tanečníčky Josephine Bakerovej, ktorá však bola aj bojovníčkou za slobodu, previezli do parížskeho Panteónu." "Počas druhej svetovej vojny pracovala pre Červený kríž, následne pôsobila v odboji ako špiónka. Za túto činnosť dostala Rad čestnej légie, najvyššie štátne vyznamenanie vo Francúzsku." "Po smrti ju pochovali v Monaku na cintoríne vo štvrti La Colle." https://kultura.pravda.sk/na-citanie/clanok/608824-josephine-bakerovu-ako-prvu-cernosku-pochovaju-v-parizskom-panteone/ "O uložení ostatků velikánů do Pantheonu rozhoduje prezident republiky. Prezident Emmanuel Macron po nástupu do funkce dal do Pantheonu slavnostně pohřbít ministryni zdravotnictví Simone Veil, odvážnou ochránkyni ženských práv. Simone Veil byla teprve pátou ženou uloženou v Pantheonu. Pohřeb v Pantheonu je nejen velká slavnost, ale je to i příležitost pro prezidenta předložit svou vizi společnosti. Tato ceremonie se slavnostním průvodem a proslovem je velmi sledovaná. Takováto sláva se bude odehrávat 30. listopadu. Této symbolické pocty se dostane další, již dávno zesnulé ženě." "Joséphine projela celou Evropu i zámoří a několikrát vystoupila i v Československu. Publikum milovalo její odvážná a veselá představení. Tančila skoro nahá, jen se sukýnkou ušitou z banánů ze žluté látky – tak zesměšňovala obvyklá klišé. Francouzi byli okouzleni: charlestonem, jazzem, divokým rytmem a nakažlivým optimismem. Doba zábav ale skončila s druhou světovou válkou. Joséphine Baker se zapojila do odboje v severní Africe, kde spolupracovala s generálem Charlesem de Gaullem. V Maroku i v jiných zemích měla koncerty, kde získávala pro francouzský odboj zprávy, které ukrývala v notách. Po válce se nadále věnovala hudbě a tanci, ale využívala svého renomé, aby ve světě byla respektována lidská práva. Mezi své přátele mohla počítat nejen umělce, ale i politiky, jako byl Martin Luther King. Byla také matkou, adoptovala dvanáct dětí z různých zemí, aby dokázala, že lidé všech barev pleti jsou bratry a sestrami." https://plus.rozhlas.cz/klara-notaro-josephine-baker-v-pantheonu-8628643 Spomína sa aj tu: https://www.respekt.cz/tydenik/2021/48/tramvaj-do-stanice-sneni /ja som si kúpila, zaujal ma obal :) , ktorý je vidieť pod ukážkou článku/ Toto ale nie je ojedinelý prípad presunu ostatkov dávno zomrelého v poslednom období: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3921/rarita-na-ruzy%C5%88skom-letisku-de%C5%88-pred-v%C3%BDro%C4%8D%C3%ADm-vyhl%C3%A1senia-%C4%8Desko-slovenska .................................... aktualizácia: ďalší "prepochovaný", len dávnejšie https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3732/do-hrobu-%C5%BEidovsk%C3%A9ho-u%C4%8Dence-ulo%C5%BEili-v-n%C4%9Bmecku-poz%C5%AFstatky-pop%C3%ADra%C4%8De-holokaustu
Upravené 6. 12. 2021 o 12:26

hovorí jasnou rečou. Vo výroku nie je ani len náznak analytiky. Naopak, je v ňom pokus zaradiť človeka len na základe výzoru.

No vidíš , několik slov a ty dokážeš napsat román . Ještě tak dva tři pokusy a bude to ucelené .
I ta nobelovka bude , jen musíš vydržet . Drž se svého školení , které z tebe činí moderního Evropského občana . Nebo ovčana ?
To záleží na pozici klapek . Klapky nasadit a hurá do zápřahu .


[quote="pid:46868, uid:738"]hovorí jasnou rečou. Vo výroku nie je ani len náznak analytiky. Naopak, je v ňom pokus zaradiť človeka len na základe výzoru.[/quote] No vidíš , několik slov a ty dokážeš napsat román . Ještě tak dva tři pokusy a bude to ucelené . I ta nobelovka bude , jen musíš vydržet . Drž se svého školení , které z tebe činí moderního Evropského občana . Nebo ovčana ? To záleží na pozici klapek . Klapky nasadit a hurá do zápřahu .

No vidíš , několik slov a ty dokážeš napsat román . Ještě tak dva tři pokusy a bude to ucelené .
I ta nobelovka bude , jen musíš vydržet . Drž se svého školení , které z tebe činí moderního Evropského občana . Nebo ovčana ?
To záleží na pozici klapek . Klapky nasadit a hurá do zápřahu .


Pokúsil som sa konštruktívne, z druhej strany prichádzajú len emotívne výlevy, žiadne relevantné argumenty. Povedal som, čo som považoval za potrebné povedať. Považujem to z mojej strany za ukončené. Stále som však nezachytil vyjadrenie k textu, ktorý som o Zemmourovi priložil. Tak ak sa podarí už aj niečo analytické, hodnotné a neosobné pridať do debaty, bude to paráda.


[quote="pid:46880, uid:185"]No vidíš , několik slov a ty dokážeš napsat román . Ještě tak dva tři pokusy a bude to ucelené . I ta nobelovka bude , jen musíš vydržet . Drž se svého školení , které z tebe činí moderního Evropského občana . Nebo ovčana ? To záleží na pozici klapek . Klapky nasadit a hurá do zápřahu .[/quote] Pokúsil som sa konštruktívne, z druhej strany prichádzajú len emotívne výlevy, žiadne relevantné argumenty. Povedal som, čo som považoval za potrebné povedať. Považujem to z mojej strany za ukončené. Stále som však nezachytil vyjadrenie k textu, ktorý som o Zemmourovi priložil. Tak ak sa podarí už aj niečo analytické, hodnotné a neosobné pridať do debaty, bude to paráda.

Toto ale nie je ojedinelý prípad presunu ostatkov dávno zomrelého v poslednom období:

Takto se zesilují matrice , vedoucí k prosazení určitých procesů .
Je to obdoba toho , kdy vodník vázal pentle a lákal tím děvče k vodě .


[quote="pid:46878, uid:679"]Toto ale nie je ojedinelý prípad presunu ostatkov dávno zomrelého v poslednom období:[/quote] Takto se zesilují matrice , vedoucí k prosazení určitých procesů . Je to obdoba toho , kdy vodník vázal pentle a lákal tím děvče k vodě .

Pokúsil som sa konštruktívne, z druhej strany prichádzajú len emotívne výlevy, žiadne relevantné argumenty. Povedal som, čo som považoval za potrebné povedať. Považujem to z mojej strany za ukončené. Stále som však nezachytil vyjadrenie k textu, ktorý som o Zemmourovi priložil. Tak ak sa podarí už aj niečo analytické, hodnotné a neosobné pridať do debaty, bude to paráda.

Já už jsem takový , že když mi bzučí komár kolem uší , tak ho zaplácnu . Nemám potřebu s parazitem vést filozofické traktáty .
No a ted si můžeš zase zabzučet .


[quote="pid:46881, uid:738"]Pokúsil som sa konštruktívne, z druhej strany prichádzajú len emotívne výlevy, žiadne relevantné argumenty. Povedal som, čo som považoval za potrebné povedať. Považujem to z mojej strany za ukončené. Stále som však nezachytil vyjadrenie k textu, ktorý som o Zemmourovi priložil. Tak ak sa podarí už aj niečo analytické, hodnotné a neosobné pridať do debaty, bude to paráda.[/quote] Já už jsem takový , že když mi bzučí komár kolem uší , tak ho zaplácnu . Nemám potřebu s parazitem vést filozofické traktáty . No a ted si můžeš zase zabzučet .

Já už jsem takový , že když mi bzučí komár kolem uší , tak ho zaplácnu . Nemám potřebu s parazitem vést filozofické traktáty .
No a ted si můžeš zase zabzučet .


A teda k tomu textu?


[quote="pid:46884, uid:185"]Já už jsem takový , že když mi bzučí komár kolem uší , tak ho zaplácnu . Nemám potřebu s parazitem vést filozofické traktáty . No a ted si můžeš zase zabzučet .[/quote] A teda k tomu textu?

A teda k tomu textu?

K té tvé posedlosti , kdy trváš na přečtení svého svatého textu , ti mohu poradit jen toto : Čti si .
Pokud si myslíš , že nastavíš formát očernování , napadání a vnucování svého směru uvažovaní ostatním , kteří jako boží hovádka půjdou nastrčenou cestou , tak to už nejsi ani naivní , ale směšný .


[quote="pid:46888, uid:738"]A teda k tomu textu?[/quote] K té tvé posedlosti , kdy trváš na přečtení svého svatého textu , ti mohu poradit jen toto : Čti si . Pokud si myslíš , že nastavíš formát očernování , napadání a vnucování svého směru uvažovaní ostatním , kteří jako boží hovádka půjdou nastrčenou cestou , tak to už nejsi ani naivní , ale směšný .

K té tvé posedlosti , kdy trváš na přečtení svého svatého textu , ti mohu poradit jen toto : Čti si .
Pokud si myslíš , že nastavíš formát očernování , napadání a vnucování svého směru uvažovaní ostatním , kteří jako boží hovádka půjdou nastrčenou cestou , tak to už nejsi ani naivní , ale směšný .


smile ja som dúfal v analýzu, v názor, v diskusiu. Takže nejde o žiadnu posadlosť, o žiadny svätý text - to sú tvoje fabulácie. Ja nikoho nieočierňujem, konštruktívna kritika nie je očierňovanie. Ja nikomu nevnucujem žiadny smer uvažovania, naopak zaujíma má názor ostatných. A čo sa týka toho ďalšieho, treba si najprv pred svojim prahom poupratovať. Neplatí náhodou v tomto prípade náhodou, že mne prisudzuješ to, čo robíš ty sám? U nás sa tomu zvyklo hovoriť, že podľa seba súdim teba...


[quote="pid:46894, uid:185"]K té tvé posedlosti , kdy trváš na přečtení svého svatého textu , ti mohu poradit jen toto : Čti si . Pokud si myslíš , že nastavíš formát očernování , napadání a vnucování svého směru uvažovaní ostatním , kteří jako boží hovádka půjdou nastrčenou cestou , tak to už nejsi ani naivní , ale směšný .[/quote] :) ja som dúfal v analýzu, v názor, v diskusiu. Takže nejde o žiadnu posadlosť, o žiadny svätý text - to sú tvoje fabulácie. Ja nikoho nieočierňujem, konštruktívna kritika nie je očierňovanie. Ja nikomu nevnucujem žiadny smer uvažovania, naopak zaujíma má názor ostatných. A čo sa týka toho ďalšieho, treba si najprv pred svojim prahom poupratovať. Neplatí náhodou v tomto prípade náhodou, že mne prisudzuješ to, čo robíš ty sám? U nás sa tomu zvyklo hovoriť, že podľa seba súdim teba...
Upravené 6. 12. 2021 o 12:00

Pani, zacnite riesit temu a nie seba navzajom.


Pani, zacnite riesit temu a nie seba navzajom.

Moderator

No a teraz by ma celkom potešilo, ak by ste sa pozreli aj na text, ktorý som o Zemmourovi priložil.

Tvoje přání je mi rozkazem.
Ale stejně nechápu, proč by někdo měl číst dlouhou šroubovanou litanii (překlad translatorem), která je dlouhou šroubovanou litanií i v originále (angličtina).
Aby se někdo dozvěděl, že z klobouku vytažený Zem-mour má rád Putina a jeho kroky, nemá rád Ameriku a její kroky?
A že slaví svoje narozky s Mélenchonem a s kým obědvá (s “Ribbentropovou 88-ročnou dcérou v prítomnosti Jean-Marie Le Pena”)?
A že rád vytahuje jewrejské téma?
keď sa odváži zbaviť Pétaina viny z účasti na prenasledovaní Židov

(Což ve správný čas s oblibou činí právě jewrejové?)


Ano, "zlý" Putinovec text nečetl. A o co, vlastně, teda přišel? Bývá zvykem, že když sem někdo dá odkaz, přidá pár větiček o čem to je. Když vloží celý text článku, napíše nějaké shrnutí. Nic z toho Jrgš neudělal.
Ale když Putinovec začne mluvit o mafii, hned je tady rasismus.
Přitom:
i. mafie není rasa
ii. hebrejci jsou národ, nikoliv rasa
iii. jewrejové jsou vyznavači určitého náboženství či ideologie, nikoliv rasa
Rasismus jako univerzální hůl - v dnešní době často zneužívaná rasisty, kteří si říkají anti-rasisté...


[quote="pid:46868, uid:738"]No a teraz by ma celkom potešilo, ak by ste sa pozreli aj na text, ktorý som o Zemmourovi priložil.[/quote] Tvoje přání je mi rozkazem. Ale stejně nechápu, proč by někdo měl číst dlouhou šroubovanou litanii (překlad translatorem), která je dlouhou šroubovanou litanií i v originále (angličtina). Aby se někdo dozvěděl, že z klobouku vytažený Zem-mour má rád Putina a jeho kroky, nemá rád Ameriku a její kroky? A že slaví svoje narozky s Mélenchonem a s kým obědvá (s “Ribbentropovou 88-ročnou dcérou v prítomnosti Jean-Marie Le Pena”)? A že rád vytahuje jewrejské téma? [quote="pid:46846, uid:738"]keď sa odváži zbaviť Pétaina viny z účasti na prenasledovaní Židov[/quote] (Což ve správný čas s oblibou činí právě jewrejové?) Ano, "zlý" Putinovec text nečetl. A o co, vlastně, teda přišel? Bývá zvykem, že když sem někdo dá odkaz, přidá pár větiček o čem to je. Když vloží celý text článku, napíše nějaké shrnutí. Nic z toho Jrgš neudělal. Ale když Putinovec začne mluvit o mafii, hned je tady rasismus. Přitom: i. mafie není rasa ii. hebrejci jsou národ, nikoliv rasa iii. jewrejové jsou vyznavači určitého náboženství či ideologie, nikoliv rasa Rasismus jako univerzální hůl - v dnešní době často zneužívaná rasisty, kteří si říkají anti-rasisté...
Upravené 6. 12. 2021 o 16:22

@Počtář vďaka za pokus o konštruktívny prístup.

Ja som článok pridal ako reakciu na výrok @Putinovec a mojim cieľom bolo poukázať na to, že asi to nebude také čiernobiele a jednoznačné, ako to predostrel. Nikdy to nie je také čiernobiele. Najprv ma ale zarazil spôsob argumentácie. A opäť musím zopakovať, že

Ale když Putinovec začne mluvit o mafii, hned je tady rasismus.
toto som ja nepovedal. Ja som povedal, že hovoriť o mafii v spojitosti so židovstvom je úplne v poriadku. Ale považujem za chybu hovoriť o fyzických znakoch a na základe nich posudzovať. O to mi išlo a len tvrdím, že presne toto robia neonacisti. Ďalej

i. ja som nikde nepovedal, že mafia je rasa
ii. hebrejci nie sú len národ, je to národnostne-etnická skupina a áno, majú preto niektorí spoločné fyziologické znaky, na ktoré poukazoval Putinovec, čo považujem za chybu
iii. nie, jewrejovia nie sú automaticky vyznávači určitého náboženstva, môže to byť národnostne-etnická skupina bez vierovyznania, alebo naopak len skupina založená na vierovyznaní bez etnickej príslušnosti k nim a môže to byť aj kombinácia oboch prípadov


Súhlasím, že rasizmus je ako palica dnes zneužívaný liberálmi, veď to vieme všetci. Ale to neznamená, že skutočný rasizmus neexistuje!


@Počtář vďaka za pokus o konštruktívny prístup. Ja som článok pridal ako reakciu na výrok @Putinovec a mojim cieľom bolo poukázať na to, že asi to nebude také čiernobiele a jednoznačné, ako to predostrel. Nikdy to nie je také čiernobiele. Najprv ma ale zarazil spôsob argumentácie. A opäť musím zopakovať, že [quote="pid:46907, uid:240"]Ale když Putinovec začne mluvit o mafii, hned je tady rasismus.[/quote] toto som ja nepovedal. Ja som povedal, že hovoriť o mafii v spojitosti so židovstvom je úplne v poriadku. Ale považujem za chybu hovoriť o fyzických znakoch a na základe nich posudzovať. O to mi išlo a len tvrdím, že presne toto robia neonacisti. Ďalej i. ja som nikde nepovedal, že mafia je rasa ii. hebrejci nie sú len národ, je to národnostne-etnická skupina a áno, majú preto niektorí spoločné fyziologické znaky, na ktoré poukazoval Putinovec, čo považujem za chybu iii. nie, jewrejovia nie sú automaticky vyznávači určitého náboženstva, môže to byť národnostne-etnická skupina bez vierovyznania, alebo naopak len skupina založená na vierovyznaní bez etnickej príslušnosti k nim a môže to byť aj kombinácia oboch prípadov Súhlasím, že rasizmus je ako palica dnes zneužívaný liberálmi, veď to vieme všetci. Ale to neznamená, že skutočný rasizmus neexistuje!
Upravené 6. 12. 2021 o 12:41

Když je tady poptávka , tak si tedy uděláme průřez druhou prioritou a to vlastní prací , bez pastování sáhodlouhých jinotajů .
https://cs.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Sarkozy
Nebudu to vypisovat , každý si informace najde sám .
Za sebe tvrdím , že je to dosazený kádr bankovní mafie . I když slovo bankovní je v dnešním globálním světě zavádějící , ale pomáhá na druhé prioritě rozlišit nástroje řízení .
Do mas voličů byl "zapsán" populační politikou , kdy sliboval udělat pořádek ve Francii v době , kdy migranti na příkaz demolovali francouzský způsob života , pomocí pouličního lynče a výtržností .
Samozřejmě po zvolení udělal naprostý opak a posléze byl odstraněn , pro nesplnění zadaných úkolů , zejména z 8.8.2008 .
https://cs.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Hollande
Zde se domnívám a samozřejmě se mohu mýlit , že budto nedošlo ke shodě vhodného kandidáta mezi klany , nebo výběr tohoto neslaného-nemastného nic bez charizmatu byl záměrný a to bud pro získání času a nebo snadnějšího přechodu řízení v rukou slabého prezidenta , v zavádění příslušných opatření , ve Francouzské kolonii .
Nicméně věřit tomu , že toto byl spasitel z lidu a byl dosazen bez vlivu klanů bankovní mafie a dalších jim z pohledu zdola konkurujících si a z pohledu toho kdo je řídí , spolupracujících i tam kde to sami nechápou , tak tomuto skutečně uvěřit nejsem ochoten .


https://cs.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_Macron
U tohoto kandidáta došlo k tomu , že byl zvolen coby z nouze ctnost , kdy se projekt Fillon dostal do slepé uličky . Z toho důvodu nebyl ani pokus o zatajování , pro koho Macron pracoval a pracuje a tím pádem odpadá i nejistota , do které stáje tato politická herka patřila . Slovo patřila je zde proto , že takovýto prezent může patřit každému , kdo si na jeho řízení činí nárok .


A ted k tomu novému dosazovanému kandidátu Francouzské kolonie , kterému tolik ubližuju , i když z toho jak karatel zmateně vysvětluje svá obvinění , tak se možná nakonec stanu ještě hrdinou .


https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%89ric_Zemmour
Samozřejmě mohu uvěřit tomu , že je to spasitel z lidu , že jej pod hvězdou francouzskou porodila velryba gronská a že nastoupí coby potomek bývalých francouzských panovníků .
Ale zrovna i tak mohu předestřít úvahu , že je to dlouhodobě připravovaný adept stejných mafiozních klanů , který má za úkol převzít rozpadající se řízení Francouzské kolonie a vytvořit tak řízení nového státu , který už nebude Francií ale francistánem . Je to kádr , který má dokončit proces přestavby , kdysi mocné Francouzské říše .
A všimněte si , že postupuje na vlně slibů voličům , pro které byl "zvolen" i Sarkozy .


Když je tady poptávka , tak si tedy uděláme průřez druhou prioritou a to vlastní prací , bez pastování sáhodlouhých jinotajů . https://cs.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Sarkozy Nebudu to vypisovat , každý si informace najde sám . Za sebe tvrdím , že je to dosazený kádr bankovní mafie . I když slovo bankovní je v dnešním globálním světě zavádějící , ale pomáhá na druhé prioritě rozlišit nástroje řízení . Do mas voličů byl "zapsán" populační politikou , kdy sliboval udělat pořádek ve Francii v době , kdy migranti na příkaz demolovali francouzský způsob života , pomocí pouličního lynče a výtržností . Samozřejmě po zvolení udělal naprostý opak a posléze byl odstraněn , pro nesplnění zadaných úkolů , zejména z 8.8.2008 . https://cs.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Hollande Zde se domnívám a samozřejmě se mohu mýlit , že budto nedošlo ke shodě vhodného kandidáta mezi klany , nebo výběr tohoto neslaného-nemastného nic bez charizmatu byl záměrný a to bud pro získání času a nebo snadnějšího přechodu řízení v rukou slabého prezidenta , v zavádění příslušných opatření , ve Francouzské kolonii . Nicméně věřit tomu , že toto byl spasitel z lidu a byl dosazen bez vlivu klanů bankovní mafie a dalších jim z pohledu zdola konkurujících si a z pohledu toho kdo je řídí , spolupracujících i tam kde to sami nechápou , tak tomuto skutečně uvěřit nejsem ochoten . https://cs.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_Macron U tohoto kandidáta došlo k tomu , že byl zvolen coby z nouze ctnost , kdy se projekt Fillon dostal do slepé uličky . Z toho důvodu nebyl ani pokus o zatajování , pro koho Macron pracoval a pracuje a tím pádem odpadá i nejistota , do které stáje tato politická herka patřila . Slovo patřila je zde proto , že takovýto prezent může patřit každému , kdo si na jeho řízení činí nárok . A ted k tomu novému dosazovanému kandidátu Francouzské kolonie , kterému tolik ubližuju , i když z toho jak karatel zmateně vysvětluje svá obvinění , tak se možná nakonec stanu ještě hrdinou . https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%89ric_Zemmour Samozřejmě mohu uvěřit tomu , že je to spasitel z lidu , že jej pod hvězdou francouzskou porodila velryba gronská a že nastoupí coby potomek bývalých francouzských panovníků . Ale zrovna i tak mohu předestřít úvahu , že je to dlouhodobě připravovaný adept stejných mafiozních klanů , který má za úkol převzít rozpadající se řízení Francouzské kolonie a vytvořit tak řízení nového státu , který už nebude Francií ale francistánem . Je to kádr , který má dokončit proces přestavby , kdysi mocné Francouzské říše . A všimněte si , že postupuje na vlně slibů voličům , pro které byl "zvolen" i Sarkozy .
Upravené 6. 12. 2021 o 13:02

@Putinovec bez irónie, úprimne, ďakujem za tento podnetný príspevok

@Putinovec bez irónie, úprimne, ďakujem za tento podnetný príspevok

i. ja som nikde nepovedal, že mafia je rasa
ii. hebrejci nie sú len národ, je to národnostne-etnická skupina a áno, majú preto niektorí spoločné fyziologické znaky, na ktoré poukazoval Putinovec, čo považujem za chybu
iii. nie, jewrejovia nie sú automaticky vyznávači určitého náboženstva, môže to byť národnostne-etnická skupina bez vierovyznania, alebo naopak len skupina založená na vierovyznaní bez etnickej príslušnosti k nim a môže to byť aj kombinácia oboch prípadov

ad i) Ok, neřekl's to, ale začal's tak reagovat
ad ii) národ x národnostně etnická skupina: asi tam bude nějaký rozdíl, ale v rámci úrovně detailu, ve které se pohybujeme, počítám, že to můžeme bez újmy zanedbat; že Putinovec poukazoval nepovažuji za chybu: kdyby se to nesnažili maskovat, nebylo by třeba poukazovat (podobně, jako když jsou v ringu 2 bojovníci [bez sportovní výbavy], je dobré si vyhodnotit, jestli máš před sebou boxera, kickboxera, karatistu nebo judistu)
ad iii) uznávám, že mnou s oblibou používané slovo "jewrej" (směs ruského 'jevrej' a anglického 'jew' ) může být za jistých okolností matoucí, ovšem samostatným použitím slova "hebrejec" a "jewrej" tím rozlišuji příslušníka národa a příslušníka víry, přičemž za příslušníka víry neberu jen toho, kdo chodí pravidelně do synagógy, ale řadím tam všechny, kteří jedou algoritmiku dotčeného egregoru.


Počítám s tím, že jsi mínil přispět k představení Zorou zmíněného Zemmoura.
Ale oč lépe se to povedlo tímto videem trvajícím 10 minut a 11 sekund (haha 11 sekund) KALIDORovi (díky) zde

Eric Zemmour prejav
https://youtu.be/yO89GsjKy_E

Ta podmanivá hudba. Vykreslení Zemmoura jako křížence de Gaulla s Trumpem. A obraz šťastné budoucnosti na závěr.
A na konec videa jako pečeť dána "zatmívačka".
Červeno bílé logo kampaně.
ERIC(červeně)ZEMMOUR(bíle)
20(červeně)22(bíle)


Dodatek:
Jejda, to je ale pikantní. Z jakého že YT-kanálu je to videjko?
Z tohoto.
https://www.youtube.com/channel/UC4ghMQ16P3acuKKXHTtkS7w
Od té doby, co se začala Bobošíková oblékat do černé, mám takového tušáka, že to není kvůli tomu, že chce být štíhlejší.
A k tomu ta fialová...


[quote="pid:46911, uid:738"]i. ja som nikde nepovedal, že mafia je rasa ii. hebrejci nie sú len národ, je to národnostne-etnická skupina a áno, majú preto niektorí spoločné fyziologické znaky, na ktoré poukazoval Putinovec, čo považujem za chybu iii. nie, jewrejovia nie sú automaticky vyznávači určitého náboženstva, môže to byť národnostne-etnická skupina bez vierovyznania, alebo naopak len skupina založená na vierovyznaní bez etnickej príslušnosti k nim a môže to byť aj kombinácia oboch prípadov[/quote] ad i) Ok, neřekl's to, ale začal's tak reagovat ad ii) národ x národnostně etnická skupina: asi tam bude nějaký rozdíl, ale v rámci úrovně detailu, ve které se pohybujeme, počítám, že to můžeme bez újmy zanedbat; že Putinovec poukazoval nepovažuji za chybu: kdyby se to nesnažili maskovat, nebylo by třeba poukazovat (podobně, jako když jsou v ringu 2 bojovníci [bez sportovní výbavy], je dobré si vyhodnotit, jestli máš před sebou boxera, kickboxera, karatistu nebo judistu) ad iii) uznávám, že mnou s oblibou používané slovo "jewrej" (směs ruského 'jevrej' a anglického 'jew' ) může být za jistých okolností matoucí, ovšem samostatným použitím slova "hebrejec" a "jewrej" tím rozlišuji příslušníka národa a příslušníka víry, přičemž za příslušníka víry neberu jen toho, kdo chodí pravidelně do synagógy, ale řadím tam všechny, kteří jedou algoritmiku dotčeného egregoru. Počítám s tím, že jsi mínil přispět k představení Zorou zmíněného Zemmoura. Ale oč lépe se to povedlo tímto videem trvajícím 10 minut a 11 sekund (haha 11 sekund) KALIDORovi (díky) zde [quote="pid:46909, uid:66"]Eric Zemmour prejav https://youtu.be/yO89GsjKy_E[/quote] Ta podmanivá hudba. Vykreslení Zemmoura jako křížence de Gaulla s Trumpem. A obraz šťastné budoucnosti na závěr. A na konec videa jako pečeť dána "zatmívačka". Červeno bílé logo kampaně. ERIC(červeně)ZEMMOUR(bíle) 20(červeně)22(bíle) Dodatek: Jejda, to je ale pikantní. Z jakého že YT-kanálu je to videjko? Z tohoto. https://www.youtube.com/channel/UC4ghMQ16P3acuKKXHTtkS7w Od té doby, co se začala Bobošíková oblékat do černé, mám takového tušáka, že to není kvůli tomu, že chce být štíhlejší. A k tomu ta fialová...
Upravené 6. 12. 2021 o 14:53

@Počtář vďaka za dovysvetlenie, teraz sa budeme rozumieť lepšie.

Počítám s tím, že jsi mínil přispět k představení Zorou zmíněného Zemmoura
- áno, chcel som prispieť svojou troškou do mozaiky


@Počtář vďaka za dovysvetlenie, teraz sa budeme rozumieť lepšie. [quote="pid:46931, uid:240"]Počítám s tím, že jsi mínil přispět k představení Zorou zmíněného Zemmoura[/quote] - áno, chcel som prispieť svojou troškou do mozaiky

k budúcim francúzskym voľbám má dobré video Jurij Podoljaka
https://www.youtube.com/watch?v=kZAYsdF43Dk&list=PL8WQRQSjiXG80bjweqpv0GNY6IjXB_20p&index=80


Угроза коричневой Франции»: Как Эммануэль Макрон пытается сохранить власть
V Francúzsku od 2sv. vojny stále bojovali v politike ľaví s centristami..ale situácia sa mení..a Francúzsko sa otáča do prava/resp. sa odsúva zľava do stredu až doprava - kvôli migrantom..takže začína fungovať pravicová..národná politika, resp. názory.. vpravo bola dlho len Marie le Pen Samotná Lepen sa svojím názormi a vyhláseniami sa však aby zasiahla viacej voličov začala posúvať do stredu a začala byť výraznou konkurenciou pre Makrona../ktorému už nestačia hlasy ľavice a stredu.../ a začína byť ohrozený Le Pen.


Vo vnútri franc. elít..existuje koncenzus že keby sa Lepen dostala do 2 kola, všetci sa spoja proti nej.. Doteraz to vždy fungovalo. Ale vzhľadom na posun francúzskej politiky smerom doprava..začala byť Lepenová viac prijateľná aj medzi stredovými voličmi , tak v snahe oslabiť ju zprava - musel byť vytiahnutý kandidát ktorý ju oslabí....tak sa objavuje Zemmour...výrazne pravejší ako Lepen. Pravdepodobne klany, ktoré stoja za Macronom začali zdvíhať Zemmoura aby oslabili Lepen/má prístup do médií apod/. Počítajú ak by sa dostal do 2 kola, majú dosť materiálov na neho, aby ho zablokovali a nedovolili mu vyhrať. /existuje aj súdne opatrenie z 2019 - ktoré mu zakazuje uchádzať sa o verejnú funkciu apod..- keď bude treba sa vytiahne/


k budúcim francúzskym voľbám má dobré video Jurij Podoljaka https://www.youtube.com/watch?v=kZAYsdF43Dk&list=PL8WQRQSjiXG80bjweqpv0GNY6IjXB_20p&index=80 Угроза коричневой Франции»: Как Эммануэль Макрон пытается сохранить власть V Francúzsku od 2sv. vojny stále bojovali v politike ľaví s centristami..ale situácia sa mení..a Francúzsko sa otáča do prava/resp. sa odsúva zľava do stredu až doprava - kvôli migrantom..takže začína fungovať pravicová..národná politika, resp. názory.. vpravo bola dlho len Marie le Pen Samotná Lepen sa svojím názormi a vyhláseniami sa však aby zasiahla viacej voličov začala posúvať do stredu a začala byť výraznou konkurenciou pre Makrona../ktorému už nestačia hlasy ľavice a stredu.../ a začína byť ohrozený Le Pen. Vo vnútri franc. elít..existuje koncenzus že keby sa Lepen dostala do 2 kola, všetci sa spoja proti nej.. Doteraz to vždy fungovalo. Ale vzhľadom na posun francúzskej politiky smerom doprava..začala byť Lepenová viac prijateľná aj medzi stredovými voličmi , tak v snahe oslabiť ju zprava - musel byť vytiahnutý kandidát ktorý ju oslabí....tak sa objavuje Zemmour...výrazne pravejší ako Lepen. Pravdepodobne klany, ktoré stoja za Macronom začali zdvíhať Zemmoura aby oslabili Lepen/má prístup do médií apod/. Počítajú ak by sa dostal do 2 kola, majú dosť materiálov na neho, aby ho zablokovali a nedovolili mu vyhrať. /existuje aj súdne opatrenie z 2019 - ktoré mu zakazuje uchádzať sa o verejnú funkciu apod..- keď bude treba sa vytiahne/

Kurňa, oni toho reconquistadora fakt začínají pumpovat...


"Na mítinku šli kontroverznímu kandidátovi na prezidenta Zemmourovi po krku"
6.12.2021
"První předvolební mítink Erika Zemmoura nešel úplně podle plánu. Krajně pravicového kandidáta na francouzského prezidenta při příchodu na pódium jeden z účastníků akce napadl a krátce podržel za krk, než ho stihla ochranka zpacifikovat."
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/na-mitinku-sli-kontroverznimu-kandidatovi-na-prezidenta-zemmourovi-po-krku-40380269


"První ze série předvolebních mítinků připomínal kampaň někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Za jásotu tisíců vlajkami mávajících příznivců provolával Zemmour sliby na snížení daní a omezení migrace."


Kurňa, oni toho reconquistadora fakt začínají pumpovat... "Na mítinku šli kontroverznímu kandidátovi na prezidenta Zemmourovi po krku" 6.12.2021 "První předvolební mítink **Erika Zemmoura** nešel úplně podle plánu. Krajně pravicového kandidáta na francouzského prezidenta při příchodu na pódium **jeden z účastníků akce napadl** a krátce podržel za krk, než ho stihla ochranka zpacifikovat." https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/na-mitinku-sli-kontroverznimu-kandidatovi-na-prezidenta-zemmourovi-po-krku-40380269 "První ze série předvolebních mítinků **připomínal kampaň někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa**. Za jásotu tisíců vlajkami mávajících příznivců provolával Zemmour sliby na snížení daní a omezení migrace."
Upravené 6. 12. 2021 o 16:46

Marine Le Pen - Emmanuel Macron - Éric Zemmour
"Rasťo z Francúzska" (ex Légion étrangèr)
v
Dopoludnie na InfoVojne s Adrianom 1.12.2021
https://www.infovojna.sk/prehravac/dopoludnie-na-infovojne-s-adrianom-01122021?m=1
( čas , hm.. 😎 hned po podpredsed. pohrebných a kremačných služeb )


Marine Le Pen - Emmanuel Macron - Éric Zemmour "Rasťo z Francúzska" (ex Légion étrangèr) v Dopoludnie na InfoVojne s Adrianom 1.12.2021 https://www.infovojna.sk/prehravac/dopoludnie-na-infovojne-s-adrianom-01122021?m=1 ( čas , hm..

Jeste pripominam rusko-alzirske namorni manevry ve Stredozemnim mori u Gibraltaru. Zapada do mozaiky ....


Jeste pripominam rusko-alzirske namorni manevry ve Stredozemnim mori u Gibraltaru. Zapada do mozaiky ....
Upravené 6. 12. 2021 o 19:53

«Mali»



Une attaque jihadiste fait au moins 30 morts
publi 4 décembre 2021


Pri ďalšom smrteľnom útoku v regióne Mopti v strednom Mali
zahynulo v piatok (3. decembra) najmenej 30 ľudí pri útoku džihádistov
na "véhicule de transport" neďaleko mesta Bandiagara.
-medzi obeťami sú deti a ženy-
K útoku sa neprihlásila žiadna z mnohých ozbrojených skupín, ktoré
sužujú krajinu.
https://www.igfm.sn/


Malijský premiér obvinil Francúzsko z výcviku teroristov
Francúzsko stojí za prípravami teroristických skupín operujúcich v Mali,
Bamako má na to dôkaz,
povedal premiér dočasnej vlády Mali,
Choguel Kokalla Maïga
v rozhovore pre RIA Novosti.


„Teroristi prítomní v Mali pochádzaju z Líbye.
A kto zničil štát Líbya ? Francúzsko zo spojencami.


Keď malijský štát spolupracoval s Francúzskom na zásahu v Mali
-v boji proti terorizmu- požiadali sme o pomoc: o pomoc spravodajskú
a leteckú podporu.
Nikto vtedy nehovoril o vyslaní francuzskej armády do Mali.


Francúzsko rešpektovalo túto zmluvu v Kona, Gao, Timbuktu.
Keď sa priblížili ku Kidalu, zakázali tam malijskej armáde vstup, povedal.


Francúzske jednotky podľa premiéra vytvorili v Kidale enklávu
a odovzdali ju hnutiu tvorenému predstaviteľmi Ansar al-Din,
ktoré spolupracuje s al-Káidou a je uznané ako medzinárodná
teroristická organizácia.


„Mali nemá prístup do Kidalu,
je to enkláva kontrolovaná Francúzskom.
Majú tam ozbrojené skupiny vycvičené francúzskymi dôstojníkmi.
Aj o tom máme dôkazy .... a t d - a t p


()

()
Antatte jihadister drepte minst 30 mennesker i Mali
Av red. PSt -6. desember 2021
steigan no


                ---------- ¤¤¤¤¤ ----------

"do mozaiky"
«2013 Amenas v Alžírsku»


Zatím největší teroristický útok na zahraniční pracovníky v
energetickém průmyslu
se odehrál od 16. do 19. ledna 2013,
kdy více jak 30 islamistických bojovníků ze skupiny Al-Mulasamín,
-od prosince 2015 odnož al‑Káidy v islámském Magrebu (AQIM)-



(ilustr SloboL)


pod vedením Alžířana Mochtára Belmochtára, obsadilo podnik na zpracování plynu
( ktorý spoločne prevádzkovali
BP, nórsky Statoil a alžírska štátna spoločnosť Sonatrach; pozn. SloboL)
na jihovýchodě Alžírska u města In Amenas
a zajalo asi 700 zaměstnanců, mezi nimiž bylo 130 cizinců z USA, Velké
Británie, Japonska, Norska, Francie apod.


https://www.obranaastrategie.cz/cs/archiv/rocnik-2016/2-2016/clanky/teroristicke-utoky-na-energeticky-sektor.html


Během následující osvobozovací operace ( pozn; s tromi bojovými
vrtuľníkmi a špeciálnymi jednotkami ) zahynulo
nejméně 40 rukojmích a 11 teroristů.
Události v oblasti In Amenas,
jež se na produkci podílí ze 12 %, donutily zahraniční ropné a
plynárenské firmy přezkoumat přítomnost v Alžírsku,
a koncerny jako španělská Cepsa, norský Statoil a britská BP
evakuovaly své pracovníky.


Cílem útoku na komplex In Amenas bylo potrestat Francii
za její vojenskou intervenci v Mali.

ilustr ()


Krátce na to byli dne 28. ledna 2013 zabiti dva strážci a sedm dalších zraněno
při raketovém útoku ze strany AQIM na plynovod Ain Chikh,
který vede severně od druhého největšího plynového pole na světě, Hassi R'Mel
v saharské poušti na pobřeží Středozemního moře.


V reakci na útoky v oblasti In Amenas pak zvýšila alžírská vláda ostrahu
podél libyjských hranic,
kde jsou islamističtí radikálové nejvíce aktivní,
posílila bezpečnost v okolí ropných a plynových zařízení
a k ochraně nasadila vojenský personál v rámci těchto zařízení.


O tři roky později, 19. března 2016, se džihádisté z AQIM přihlásili k
zodpovědnosti za útok na závod na těžbu a zpracování plynu Krechba v
oblasti In Salah,
asi 1 207 km jižně od hlavního města Alžír,
kde se nacházejí plynová pole s celkovou roční produkcí kolem 9
miliard m3 plynu.
Přestože nebyly hlášeny žádné oběti,
ani nevznikla větší škoda, norská energetická společnost Statoil
a britská energetická společnost BP se rozhodly pro stažení svých zaměstnanců
z plynárenského zařízení v oblasti In Salah.


Podle prohlášení AQIM
byl útok součástí „války proti zájmům křižáků“
s cílem „zastavit krádeže našeho zemního plynu a ropy“.


a podle
https://steigan.no/2013/01/gisseldramaet-orkenkrigen-og-vestens-venner/
Všetko nasvedčuje tomu, že ide o ropné peniaze a zbrane od jedného
z najrepresívnejších svetových režimov,
konkrétne z domu Saudovcov,
ktorý stojí aj za terorom proti disidentským moslimom v Mali.


«Mali» https://www.igfm.sn/data/igfm/2021/12/16386368402278.png Une attaque jihadiste fait au moins 30 morts publi 4 décembre 2021 Pri ďalšom smrteľnom útoku v regióne Mopti v strednom Mali zahynulo v piatok (3. decembra) najmenej 30 ľudí pri útoku džihádistov na "véhicule de transport" neďaleko mesta Bandiagara. -medzi obeťami sú deti a ženy- K útoku sa neprihlásila žiadna z mnohých ozbrojených skupín, ktoré sužujú krajinu. https://www.igfm.sn/ Malijský premiér obvinil Francúzsko z výcviku teroristov Francúzsko stojí za prípravami teroristických skupín operujúcich v Mali, Bamako má na to dôkaz, povedal premiér dočasnej vlády Mali, Choguel Kokalla Maïga v rozhovore pre RIA Novosti. „Teroristi prítomní v Mali pochádzaju z Líbye. A kto zničil štát Líbya ? Francúzsko zo spojencami. Keď malijský štát spolupracoval s Francúzskom na zásahu v Mali -v boji proti terorizmu- požiadali sme o pomoc: o pomoc spravodajskú a leteckú podporu. Nikto vtedy nehovoril o vyslaní francuzskej armády do Mali. Francúzsko rešpektovalo túto zmluvu v Kona, Gao, Timbuktu. Keď sa priblížili ku Kidalu, zakázali tam malijskej armáde vstup, povedal. Francúzske jednotky podľa premiéra vytvorili v Kidale enklávu a odovzdali ju hnutiu tvorenému predstaviteľmi Ansar al-Din, ktoré spolupracuje s al-Káidou a je uznané ako medzinárodná teroristická organizácia. „Mali nemá prístup do Kidalu, je to enkláva kontrolovaná Francúzskom. Majú tam ozbrojené skupiny vycvičené francúzskymi dôstojníkmi. Aj o tom máme dôkazy .... a t d - a t p () https://4.bp.blogspot.com/-h-by30RAhwU/UQVl7jHU6KI/AAAAAAAABGE/xQaWgWM2ygA/s1600/mali_rebellion_islamists_french_2013-01-27.png () Antatte jihadister drepte minst 30 mennesker i Mali Av red. PSt -6. desember 2021 steigan no ---------- ¤¤¤¤¤ ---------- "do mozaiky" «2013 Amenas v Alžírsku» Zatím největší teroristický útok na zahraniční pracovníky v energetickém průmyslu se odehrál od 16. do 19. ledna 2013, kdy více jak 30 islamistických bojovníků ze skupiny Al-Mulasamín, -od prosince 2015 odnož al‑Káidy v islámském Magrebu (AQIM)- https://archive.anbaaonline.com/wp-content/uploads/2013/01/algera.jpg (ilustr SloboL) pod vedením Alžířana Mochtára Belmochtára, obsadilo podnik na zpracování plynu ( ktorý spoločne prevádzkovali BP, nórsky Statoil a alžírska štátna spoločnosť Sonatrach; pozn. SloboL) na jihovýchodě Alžírska u města In Amenas a zajalo asi 700 zaměstnanců, mezi nimiž bylo 130 cizinců z USA, Velké Británie, Japonska, Norska, Francie apod. https://www.obranaastrategie.cz/cs/archiv/rocnik-2016/2-2016/clanky/teroristicke-utoky-na-energeticky-sektor.html Během následující osvobozovací operace ( pozn; s tromi bojovými vrtuľníkmi a špeciálnymi jednotkami ) zahynulo nejméně 40 rukojmích a 11 teroristů. Události v oblasti In Amenas, jež se na produkci podílí ze 12 %, donutily zahraniční ropné a plynárenské firmy přezkoumat přítomnost v Alžírsku, a koncerny jako španělská Cepsa, norský Statoil a britská BP evakuovaly své pracovníky. Cílem útoku na komplex In Amenas bylo potrestat Francii za její vojenskou intervenci v Mali. https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/01/17/article-2263785-16FBC4B9000005DC-906_634x589.jpg ilustr () Krátce na to byli dne 28. ledna 2013 zabiti dva strážci a sedm dalších zraněno při raketovém útoku ze strany AQIM na plynovod Ain Chikh, který vede severně od druhého největšího plynového pole na světě, Hassi R'Mel v saharské poušti na pobřeží Středozemního moře. V reakci na útoky v oblasti In Amenas pak zvýšila alžírská vláda ostrahu podél libyjských hranic, kde jsou islamističtí radikálové nejvíce aktivní, posílila bezpečnost v okolí ropných a plynových zařízení a k ochraně nasadila vojenský personál v rámci těchto zařízení. O tři roky později, 19. března 2016, se džihádisté z AQIM přihlásili k zodpovědnosti za útok na závod na těžbu a zpracování plynu Krechba v oblasti In Salah, asi 1 207 km jižně od hlavního města Alžír, kde se nacházejí plynová pole s celkovou roční produkcí kolem 9 miliard m3 plynu. Přestože nebyly hlášeny žádné oběti, ani nevznikla větší škoda, norská energetická společnost Statoil a britská energetická společnost BP se rozhodly pro stažení svých zaměstnanců z plynárenského zařízení v oblasti In Salah. Podle prohlášení AQIM byl útok součástí „války proti zájmům křižáků“ s cílem „zastavit krádeže našeho zemního plynu a ropy“. a podle https://steigan.no/2013/01/gisseldramaet-orkenkrigen-og-vestens-venner/ Všetko nasvedčuje tomu, že ide o ropné peniaze a zbrane od jedného z najrepresívnejších svetových režimov, konkrétne z domu Saudovcov, ktorý stojí aj za terorom proti disidentským moslimom v Mali.
Upravené 7. 12. 2021 o 04:19

Francúzsky prezident Emmanuel Macron navštívi budúci pondelok Budapešť a má rokovať aj s premiérmi Česka, Maďarska, Polska a Slovenska (V4) - https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/609580-macron-ide-do-budapesti-stretne-sa-tam-aj-s-hegerom/


Pripomínam, že pred niekoľkými dňami


Francúzsko a Taliansko podpísali kvirinálsku dohodu pre éru po Merkelovej - https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/608397-francuzsko-a-taliansko-podpisali-kvirinalsku-dohodu-pre-eru-po-merkelovej/


Ďalej


Je smutné, že Británii vede takový klaun, řekl Macron o Johnsonovi - https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-emmanuel-macron-britanie-boris-johnson-klaun.A211201_165011_zahranicni_kha


Macron chce nadnárodné zoznamy kandidátov a legislatívnu iniciatívu EP - https://www.teraz.sk/zahranicie/macron-chce-nadnarodne-zoznamy-kandid/595007-clanok.html


Několik evropských zemí pracuje na otevření diplomatické mise v Afghánistánu, tvrdí Macron - https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/nekolik-evropskych-zemi-pracuje-na-otevreni-diplomaticke-mise-v-afghanistanu-tvrdi-macron.41a76292/


Francúzsky prezident Emmanuel Macron navštívi budúci pondelok Budapešť a má rokovať aj s premiérmi Česka, Maďarska, Polska a Slovenska (V4) - https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/609580-macron-ide-do-budapesti-stretne-sa-tam-aj-s-hegerom/ Pripomínam, že pred niekoľkými dňami Francúzsko a Taliansko podpísali kvirinálsku dohodu pre éru po Merkelovej - https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/608397-francuzsko-a-taliansko-podpisali-kvirinalsku-dohodu-pre-eru-po-merkelovej/ Ďalej Je smutné, že Británii vede takový klaun, řekl Macron o Johnsonovi - https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-emmanuel-macron-britanie-boris-johnson-klaun.A211201_165011_zahranicni_kha Macron chce nadnárodné zoznamy kandidátov a legislatívnu iniciatívu EP - https://www.teraz.sk/zahranicie/macron-chce-nadnarodne-zoznamy-kandid/595007-clanok.html Několik evropských zemí pracuje na otevření diplomatické mise v Afghánistánu, tvrdí Macron - https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/nekolik-evropskych-zemi-pracuje-na-otevreni-diplomaticke-mise-v-afghanistanu-tvrdi-macron.41a76292/

Khashoggi-vrazda: Podezrely zadrzen v Parizi
Francouzské pohraniční policie zatkla údajného člena killer squad v Paříži, který je zodpovědný za vraždu saúdskoarabského novináře Jamal Khashoggi. 33letý muž byl podle soudních zdrojů zatčen dnes brzy ráno na letišti v Roissy, když se chystal odletět do Rijádu.
Muž byl zadrzen na základě mezinárodního zatykače vydaného Tureckem. Zítra má čelit spravedlnosti.
zde


**Khashoggi-vrazda: Podezrely zadrzen v Parizi** Francouzské pohraniční policie zatkla údajného člena killer squad v Paříži, který je zodpovědný za vraždu saúdskoarabského novináře Jamal Khashoggi. 33letý muž byl podle soudních zdrojů zatčen dnes brzy ráno na letišti v Roissy, když se chystal odletět do Rijádu. Muž byl zadrzen na základě mezinárodního zatykače vydaného Tureckem. Zítra má čelit spravedlnosti. [zde](https://orf.at/#/stories/3239395/)

Katarské spojenie
Keď Francúzsko a Katar naprogramovali vojnu v Sýrii
Autor: Thierry Gadault a Bernard Nicolas, BLAST



Po páde Tripolisu v septembri 2011, vďaka vojenskej účasti Francúzska
– ktorú financovala Dauha,
podľa dokumentu zverejneného spoločnosťou Blast,



Katar napísal scenár pádu ... Bašára El-Asada,
za prítomnosti ... "vyslanca" z Francúzska: Bernard-Henri Lévy.


Uvádza sa to v novej správe katarských úradov,
ktorej obsah odhaľujeme tu
https://www.blast-info.fr/articles/2021/qatar-connection-quand-la-france-et-le-qatar-programmaient-la-guerre-en-syrie-n84FUYJjQMKbi4Qok7255g


foto


Le 15 septembre 2011,
après un discours, le président Nicolas Sarkozy s’offre un bain de
foule. A ses côtés, Bernard-Henri Lévy savoure également le moment.
Image France 3.


..... empêchant son plan d’aboutir
jeden bod, v ktorom sa emirát mýlil.
Ukázalo sa to ako kľúčové a zmarilo to jeho plán na úspech:
«Katar dúfal, že ohne Rusko, aby mu zabránil vo vojenskej podpore
sýrskeho režimu.
Svedčilo to o slabej znalosti Vladimíra Putina
a jeho chápaní strategických záujmov krajiny»


Katarské spojenie Keď Francúzsko a Katar naprogramovali vojnu v Sýrii Autor: Thierry Gadault a Bernard Nicolas, BLAST https://steigan.no/wp-content/uploads/2021/12/thumb_hero-qatar-connection-quand-la-france-et-le-qatar-programmaient-la-guerre-en-syrie-n84FUYJjQMKbi4Qok7255g-696x348.jpeg Po páde Tripolisu v septembri 2011, vďaka vojenskej účasti Francúzska – ktorú financovala Dauha, podľa dokumentu zverejneného spoločnosťou Blast, https://static.blast-info.fr/attachments/stories/2021/n84FUYJjQMKbi4Qok7255g/attachment-pQzjCjUdQ4-bYdF3nSHG4Q.jpg Katar napísal scenár pádu ... Bašára El-Asada, za prítomnosti ... "vyslanca" z Francúzska: Bernard-Henri Lévy. Uvádza sa to v novej správe katarských úradov, ktorej obsah odhaľujeme tu https://www.blast-info.fr/articles/2021/qatar-connection-quand-la-france-et-le-qatar-programmaient-la-guerre-en-syrie-n84FUYJjQMKbi4Qok7255g foto https://static.blast-info.fr/attachments/stories/2021/n84FUYJjQMKbi4Qok7255g/attachment--_Oa4SK5QlS3Xaha8Dl6Aw.jpg Le 15 septembre 2011, après un discours, le président Nicolas Sarkozy s’offre un bain de foule. A ses côtés, Bernard-Henri Lévy savoure également le moment. Image France 3. ..... empêchant son plan d’aboutir jeden bod, v ktorom sa emirát mýlil. Ukázalo sa to ako kľúčové a zmarilo to jeho plán na úspech: «Katar dúfal, že ohne Rusko, aby mu zabránil vo vojenskej podpore sýrskeho režimu. Svedčilo to o slabej znalosti Vladimíra Putina a jeho chápaní strategických záujmov krajiny»
Upravené 10. 12. 2021 o 14:07

aj Saudska Arabia....svojho casu tam bol predchadzajuci korunny princ na navsteve a udajne ponukol Putinovi, nech si povie cenu.....Putin ho poslal tam kam mal a po navrate princa domov coskor sa stal novym korunnym princom ten co je tam teraz.
Katar mal dovod, chcel stavat plynovod cez Syriu, ale Assad to udajne odmietol kvoli Rusom (za toto by som ruku do ohna nedala, sami Rusi hovorili, ze bol pred vojnou prozapadny, studoval a pracoval v Londyne). Otazka je ci tam nebola iniciativa aj zo strany Izraela, oni tiez radi narabaju cez inych, aby na nich neutkvela ani smietka podozrenia


aj Saudska Arabia....svojho casu tam bol predchadzajuci korunny princ na navsteve a udajne ponukol Putinovi, nech si povie cenu.....Putin ho poslal tam kam mal a po navrate princa domov coskor sa stal novym korunnym princom ten co je tam teraz. Katar mal dovod, chcel stavat plynovod cez Syriu, ale Assad to udajne odmietol kvoli Rusom (za toto by som ruku do ohna nedala, sami Rusi hovorili, ze bol pred vojnou prozapadny, studoval a pracoval v Londyne). Otazka je ci tam nebola iniciativa aj zo strany Izraela, oni tiez radi narabaju cez inych, aby na nich neutkvela ani smietka podozrenia

USA sebraly Francii další „vojenský obchod“, tentokrát s Řeckem
Spojené státy uštědřily Francii další facku, když vyrvaly Francii kontrakt s Řeckem na dodávku válečných lodí v celkové hodnotě téměř 10 miliard dolarů.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-sebraly-francii-dalsi-vojensky-obchod-tentokrat-s-reckem/


**USA sebraly Francii další „vojenský obchod“, tentokrát s Řeckem** Spojené státy uštědřily Francii další facku, když vyrvaly Francii kontrakt s Řeckem na dodávku válečných lodí v celkové hodnotě téměř 10 miliard dolarů. https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-sebraly-francii-dalsi-vojensky-obchod-tentokrat-s-reckem/

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-chceme-zustat-francouzi-nova-kaledonie-odmitla-nezavislost-183262


Chceme zůstat Francouzi. Nová Kaledonie odmítla nezávislost


Separatisté považují nedělní referendum za neplatné a volají po jeho opakování. Ostrov je pro Francii strategicky důležitý pro udržení vlivu v oblasti Pacifiku, kde se stále více rozpíná Čína.


Francouzské zámořské území Nová Kaledonie zůstane součástí Francie. V neděli o tom v již třetím referendu rozhodli tamní obyvatelé. Podle francouzského deníku Le Monde pro setrvání hlasovalo 96,5 % voličů.


Zájem o plebiscit se nicméně při třetím a posledním hlasování radikálně snížil. Zatímco v roce 2018 byla neúčast 19% a v roce 2020 14%, tentokrát překročila polovinu (56,13 %). Část obyvatel a především ti, kteří dlouhodobě volají po získání nezávislosti, referendum předem odmítala a teď jej považují za neplatné.


Na neúčast u třetího referenda, které na základě návrhu z roku 1998 mělo proběhnout v rámci procesu dekolonizace, apelovala především strana zastupující tamní největší skupinu původních obyvatel – Kanaků. Strana Le Front de libération nationale kanak et socialiste (FLNKS) vyzvala své příznivce, aby hlasování bojkotovali. Již delší dobu totiž prosazovala, aby se referendum odložilo na následující září. A to kvůli aktuálně stále probíhajícímu 12měsíčnímu truchlení za oběti covidu-19.


nfekce víc zasáhla původní obyvatele, kteří představují asi 40 % z celkové 270tisícové populace (a často se přiklánějí spíše k separatismu). Až 60 % z celkového počtu 276 zemřelých na covid-19 tvořili právě Kanakové nebo příslušníci dalších etnických komunit, napsal britský The Guardian.


K výsledku se následně v televizním projevu vyjádřil francouzský prezident Emmanuel Macron. „Obyvatelé Kaledonie si zvolili zůstat součástí Francie. Rozhodli se tak svobodně,“ řekl. „Nemůžeme nicméně ignorovat, že voliči zůstali v průběhu let hluboce rozděleni…“ Narážel na fakt, že další početnou skupinou jsou etničtí bílí Francouzi s často stabilnějším ekonomickým i sociálním zázemím.


„Někteří lidé volili srdcem, ale mnozí hlavou. Koronavirová krize a zdravotnická krize ukázaly, jak je důležité mít podporu francouzské vlády. Pomohla Nové Kaledonii s vakcínami, stejně jako se všemi sociálními a ekonomickými opatřeními na podporu ekonomiky,“ zmínil pro Al-Džazíru výhody propojení s Francií Jacques Reland z londýnského think-tanku zaměřeného na mezinárodní otázky Global Policy Institute.


Francie se bála nepokojů a už v předstihu poslala na území posily – vojáky i policisty. Ti hlídali především strategická místa jako obchody s potravinami nebo křižovatky. Situace zůstala klidná možná i proto, že se Nová Kaledonie aktuálně potýká s cyklonou Ruby, která by se mohla nad ostrovem držet až do středy.


Pro Francii je Nová Kaledonie zásadním územím pro udržení svého vlivu v oblasti Pacifiku. Společně se svými spojenci se tak snaží vyrovnat rozpínání Číny, která zde posiluje svou sféru zájmů. Prezident Macron proto letos v září naznačil, že Francie bude usilovat o navazování obchodních dohod s Tchaj-wanem a nasadí také více lodí, aby námořní trasy zůstaly otevřeny.


Nová Kaledonie je jedním z pěti území Francie v indopacifické oblasti. Přestože jsou ostrovy v jižním Tichomoří jen malé, patří k nim obrovské a na zdroje bohaté části oceánu známé jako výlučné ekonomické zóny. Vytvářejí pás mezi Asií a Severní a Jižní Amerikou.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-chceme-zustat-francouzi-nova-kaledonie-odmitla-nezavislost-183262 **Chceme zůstat Francouzi. Nová Kaledonie odmítla nezávislost** Separatisté považují nedělní referendum za neplatné a volají po jeho opakování. Ostrov je pro Francii strategicky důležitý pro udržení vlivu v oblasti Pacifiku, kde se stále více rozpíná Čína. Francouzské zámořské území Nová Kaledonie zůstane součástí Francie. V neděli o tom v již třetím referendu rozhodli tamní obyvatelé. Podle francouzského deníku Le Monde pro setrvání hlasovalo 96,5 % voličů. Zájem o plebiscit se nicméně při třetím a posledním hlasování radikálně snížil. Zatímco v roce 2018 byla neúčast 19% a v roce 2020 14%, tentokrát překročila polovinu (56,13 %). Část obyvatel a především ti, kteří dlouhodobě volají po získání nezávislosti, referendum předem odmítala a teď jej považují za neplatné. Na neúčast u třetího referenda, které na základě návrhu z roku 1998 mělo proběhnout v rámci procesu dekolonizace, apelovala především strana zastupující tamní největší skupinu původních obyvatel – Kanaků. Strana Le Front de libération nationale kanak et socialiste (FLNKS) vyzvala své příznivce, aby hlasování bojkotovali. Již delší dobu totiž prosazovala, aby se referendum odložilo na následující září. A to kvůli aktuálně stále probíhajícímu 12měsíčnímu truchlení za oběti covidu-19. nfekce víc zasáhla původní obyvatele, kteří představují asi 40 % z celkové 270tisícové populace (a často se přiklánějí spíše k separatismu). Až 60 % z celkového počtu 276 zemřelých na covid-19 tvořili právě Kanakové nebo příslušníci dalších etnických komunit, napsal britský The Guardian. K výsledku se následně v televizním projevu vyjádřil francouzský prezident Emmanuel Macron. „Obyvatelé Kaledonie si zvolili zůstat součástí Francie. Rozhodli se tak svobodně,“ řekl. „Nemůžeme nicméně ignorovat, že voliči zůstali v průběhu let hluboce rozděleni…“ Narážel na fakt, že další početnou skupinou jsou etničtí bílí Francouzi s často stabilnějším ekonomickým i sociálním zázemím. „Někteří lidé volili srdcem, ale mnozí hlavou. Koronavirová krize a zdravotnická krize ukázaly, jak je důležité mít podporu francouzské vlády. Pomohla Nové Kaledonii s vakcínami, stejně jako se všemi sociálními a ekonomickými opatřeními na podporu ekonomiky,“ zmínil pro Al-Džazíru výhody propojení s Francií Jacques Reland z londýnského think-tanku zaměřeného na mezinárodní otázky Global Policy Institute. Francie se bála nepokojů a už v předstihu poslala na území posily – vojáky i policisty. Ti hlídali především strategická místa jako obchody s potravinami nebo křižovatky. Situace zůstala klidná možná i proto, že se Nová Kaledonie aktuálně potýká s cyklonou Ruby, která by se mohla nad ostrovem držet až do středy. Pro Francii je Nová Kaledonie zásadním územím pro udržení svého vlivu v oblasti Pacifiku. Společně se svými spojenci se tak snaží vyrovnat rozpínání Číny, která zde posiluje svou sféru zájmů. Prezident Macron proto letos v září naznačil, že Francie bude usilovat o navazování obchodních dohod s Tchaj-wanem a nasadí také více lodí, aby námořní trasy zůstaly otevřeny. Nová Kaledonie je jedním z pěti území Francie v indopacifické oblasti. Přestože jsou ostrovy v jižním Tichomoří jen malé, patří k nim obrovské a na zdroje bohaté části oceánu známé jako výlučné ekonomické zóny. Vytvářejí pás mezi Asií a Severní a Jižní Amerikou.

Francouzské zámořské území Nová Kaledonie zůstane součástí Francie.
Asi půjde o těžbu niklu a o měnu CFP , kontrolovanou Francií.


[quote="pid:48101, uid:473"]Francouzské zámořské území Nová Kaledonie zůstane součástí Francie.[/quote]Asi půjde o těžbu niklu a o měnu [CFP](https://cs.wikipedia.org/wiki/CFP_frank) , kontrolovanou Francií.

Viacerí francúzski poslanci podporujúci tvrdé obmedzenia pre nezaočkovaných dostali vyhrážky smrťou
https://www.hlavnespravy.sk/viaceri-francuzski-poslanci-podporujuci-nove-opatrenia-hlasili-vyhrazky-smrtou/2811796


**Viacerí francúzski poslanci podporujúci tvrdé obmedzenia pre nezaočkovaných dostali vyhrážky smrťou** https://www.hlavnespravy.sk/viaceri-francuzski-poslanci-podporujuci-nove-opatrenia-hlasili-vyhrazky-smrtou/2811796

Pořád se tlačí matrice Velké Francouzské revoluce . Jsou blbí , nechápou že budou začištěni jako první ?


Pořád se tlačí matrice Velké Francouzské revoluce . Jsou blbí , nechápou že budou začištěni jako první ?

Pokiaľ ide o nezaočkovaných ľudí, naozaj ich chcem naštvať. A tak v tom budeme pokračovať až do konca. Taká je stratégia,"



povedal Macron v rozhovore pre denník Le Parisien zverejnenom v utorok neskoro večer.


Dodal, že to znamená "čo najviac im obmedziť prístup k spoločenským aktivitám". Francúzska vláda signalizovala v boji proti koronavírusu zámer zaviesť v polovici januára drastické obmedzenia pre nezaočkovaných ľudí. Na základe vládnych návrhov majú nezaočkovaní ľudia stratiť možnosť vstupu do reštaurácií, barov a diaľkovej dopravy.


Tu


> Pokiaľ ide o nezaočkovaných ľudí, naozaj ich chcem naštvať. A tak v tom budeme pokračovať až do konca. Taká je stratégia," povedal Macron v rozhovore pre denník Le Parisien zverejnenom v utorok neskoro večer. Dodal, že to znamená "čo najviac im obmedziť prístup k spoločenským aktivitám". Francúzska vláda signalizovala v boji proti koronavírusu zámer zaviesť v polovici januára drastické obmedzenia pre nezaočkovaných ľudí. Na základe vládnych návrhov majú nezaočkovaní ľudia stratiť možnosť vstupu do reštaurácií, barov a diaľkovej dopravy. [Tu](https://www.ta3.com/clanok/223243/nezaockovanym-vo-francuzsku-zrejme-odzvonilo-macron-ma-pre-nich-drsny-odkaz?fbclid=IwAR03Tfso9ry2tJO6UXMD0VNAYn2KYJnZhjD2__BjhPLh8OhtlfYPk5FnKHc)

JankA

Upravené 5. 1. 2022 o 08:34

aka je za tym logika, ked coskoro tam ma volby prezidenta?


aka je za tym logika, ked coskoro tam ma volby prezidenta?
Upravené 5. 1. 2022 o 14:09

https://www.facebook.com/len.iza.338/posts/456627392479935


Paríž 4. január 2022 Francúzsko
Opozícia vo francúzskom parlamente odmietla rokovať o navrhovanom novom zákone o povinnom očkovaní a ešte obmedzujúcejších pandemických opatreniach
Prijatie tohto návrhu zákona bolo odložené
/video z parlamentu/


https://www.facebook.com/len.iza.338/posts/456627392479935 Paríž 4. január 2022 Francúzsko Opozícia vo francúzskom parlamente odmietla rokovať o navrhovanom novom zákone o povinnom očkovaní a ešte obmedzujúcejších pandemických opatreniach Prijatie tohto návrhu zákona bolo odložené /video z parlamentu/

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/anonym-sokoval-macronovou-mluvil-o-manzelove-milenci-40383970# Macaron jako buzerant, pederast, čekal někdo něco jiného jo a gerontofil! Bo, kvalifikace pro posty P-rezdentů je jasná!


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/anonym-sokoval-macronovou-mluvil-o-manzelove-milenci-40383970# Macaron jako buzerant, pederast, čekal někdo něco jiného jo a gerontofil! Bo, kvalifikace pro posty P-rezdentů je jasná!

aka je za tym logika, ked coskoro tam ma volby prezidenta?

To je jednoduché , mají připravenou novou náhradu .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tak-pozor-Macrone-Novy-kandidat-na-prezidenta-Francie-do-toho-slapl-Vytoci-mensiny-Brusel-i-genderisty-685620
Zde se můžete podívat blíže na to , do které stáje mafie tento aktivista vytažený z klobouku patří .
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%89ric_Zemmour
Na Slovensku byla dosazena nána ze skládky , ve francištánu je v nabídce aktivista , novinář a sloupkař .


[quote="pid:51183, uid:187"]aka je za tym logika, ked coskoro tam ma volby prezidenta?[/quote] To je jednoduché , mají připravenou novou náhradu . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tak-pozor-Macrone-Novy-kandidat-na-prezidenta-Francie-do-toho-slapl-Vytoci-mensiny-Brusel-i-genderisty-685620 Zde se můžete podívat blíže na to , do které stáje mafie tento aktivista vytažený z klobouku patří . https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%89ric_Zemmour Na Slovensku byla dosazena nána ze skládky , ve francištánu je v nabídce aktivista , novinář a sloupkař .

do které stáje mafie tento aktivista vytažený z klobouku patří .

Nebude to čistě náhodou ta, jak ji uvádí KOB, "nejstarší celosvětová mafie"? (pozn. pro ty hloubavější ideologické špiony - čárka mezi přídavnými jmény je neuvedena záměrně (přívlastek postupně se rozvíjející))


[quote="pid:52759, uid:185"]do které stáje mafie tento aktivista vytažený z klobouku patří .[/quote] Nebude to čistě náhodou ta, jak ji uvádí KOB, "nejstarší celosvětová mafie"? (pozn. pro ty hloubavější ideologické špiony - čárka mezi přídavnými jmény je neuvedena záměrně (přívlastek postupně se rozvíjející))

Neockovani uz nemaji zadny pristup do dalkovych vlaku a restauraci.
Francouzský Parlament v boji proti páté koronární vlně definitivně schválil drastická omezení vstupu pro neočkované. Nový zákon, to je neco .... . zde
Zamceny clanek.


Neockovani uz nemaji zadny pristup do dalkovych vlaku a restauraci. Francouzský Parlament v boji proti páté koronární vlně definitivně schválil drastická omezení vstupu pro neočkované. Nový zákon, to je neco .... . [zde](https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/516909/Frankreich-Ungeimpfte-haben-keinen-Zutritt-mehr-zu-Fernzuegen-und-Restaurants?src=XNASLSPREGG) Zamceny clanek.

Stejný scénář jako v Protektorátu Čechy a Morava , kde končící pavláda , v čele se šmejdbabišem zavedla vrchol fašismu , ze kterého ted sami mají bobky , protože ozbrojené složky nebudou používat mávátka .
Ten manuál je všude stejný a všude na tyto praktiky šmejdi osobně dojedou .


Stejný scénář jako v Protektorátu Čechy a Morava , kde končící pavláda , v čele se šmejdbabišem zavedla vrchol fašismu , ze kterého ted sami mají bobky , protože ozbrojené složky nebudou používat mávátka . Ten manuál je všude stejný a všude na tyto praktiky šmejdi osobně dojedou .

Francouzský parlament vznáší otázku vystoupení země z NATO - píše o tom RT .


Michel Lariv, poslanec francouzského Národního shromáždění, vyjádřil názor, že by země měla vystoupit ze Severoatlantické aliance. S takovým návrhem se obrátil na šéfa francouzského ministerstva zahraničí Jeana-Yvese Le Driana. RT se seznámila s tezemi politika:


  • NATO mělo podle něj zaniknout po skončení studené války. Místo toho se blok za posledních 30 let nadále rozšiřoval.
  • V září 2021 oznámily USA, Velká Británie a Austrálie vytvoření obranné aliance AUKUS . V jejím rámci se Washington zavázal převézt do Canberry technologie pro stavbu vlastních jaderných ponorek a také amerických řízených střel.
  • Austrálie zrušila kontrakt v hodnotě 56 miliard eur na dodávku 12 francouzských útočných ponorek třídy Attack. Ministr zahraničí Le Drian tak označil jejich politiku za „ bodnutí do zad “ a zdůraznil, že „spojenci se tak nechovají“.

Poznámka: Další díra v podpalubí aliance? S těmi ponorkami to bylo pro Frantíky poučné. Levárnu vyzkoušeli kdysi na Mistralech. Tipuji, že kauza s ponorkami je silným neuralgickým bodem.


Francouzský parlament vznáší otázku vystoupení země z NATO - píše o tom [RT](https://russian.rt.com/world/news/952835-franciya-vyhod-nato) . Michel Lariv, poslanec francouzského Národního shromáždění, vyjádřil názor, že by země měla vystoupit ze Severoatlantické aliance. S takovým návrhem se obrátil na šéfa francouzského ministerstva zahraničí Jeana-Yvese Le Driana. RT se seznámila s tezemi politika: - NATO mělo podle něj zaniknout po skončení studené války. Místo toho se blok za posledních 30 let nadále rozšiřoval. - V září 2021 oznámily USA, Velká Británie a Austrálie vytvoření obranné aliance AUKUS . V jejím rámci se Washington zavázal převézt do Canberry technologie pro stavbu vlastních jaderných ponorek a také amerických řízených střel. - Austrálie zrušila kontrakt v hodnotě 56 miliard eur na dodávku 12 francouzských útočných ponorek třídy Attack. Ministr zahraničí Le Drian tak označil jejich politiku za „ bodnutí do zad “ a zdůraznil, že „spojenci se tak nechovají“. **Poznámka:** Další díra v podpalubí aliance? S těmi ponorkami to bylo pro Frantíky poučné. Levárnu vyzkoušeli kdysi na Mistralech. Tipuji, že kauza s ponorkami je silným neuralgickým bodem.
Upravené 25. 1. 2022 o 08:41

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/k-parizi-se-blizi-konvoj-svobody-policie-pripravuje-tvrdy-uder-40386770#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ztzQErD5TH3-202202101142&dop_id=40386770&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


K Paříži se blíží konvoj svobody, policie připravuje tvrdý úder


K Paříži se blíží kolony tisíce vozů, karavanů a motorek, které v několika francouzských městech zorganizovali odpůrci protikoronavirových opatření po vzoru svých kanadských kolegů. Účastníci takzvaných konvojů svobody se chtějí připojit k víkendovým protestům v metropoli země galského kohouta, uvedla televize BFM TV.


„Vzhledem k riziku narušení veřejného pořádku, které by toto shromáždění mohlo způsobit, vydává policejní prefekt od pátku 11. února 2022 do pondělí 14. února 2022 včetně příkaz k zákazu těchto demonstrací,“ oznámila policejní prefektura. Současně varovala, že policie přijme „specifická opatření“, aby zabránila blokádám důležitých silničních tahů. „Bude pokutovat a zatýkat všechny, kteří tento zákaz poruší,“ uvedla prefektura.


„Pokud by lidé chtěli omezovat svobodu ostatních, zejména pak přístup do hlavního města, odpověď státu bude extrémně tvrdá,“ varoval ministr vnitra Gérald Darmanin.


Za úmyslné bránění provozu hrozí ve Francii pokuta 4500 eur (110 tisíc korun) a až dva roky vězení. Policie může také na místě zabavit vozidlo a odebrat řidičské oprávnění až na tři roky. Pořadatelé nepovolených shromáždění mohou skončit až na půl roku ve vězení a dostat pokutu 7500 eur (183 tisíc korun), vyjmenovala prefektura možné postihy.


///
Vsadím se ale, že ta "extrémně tvrdá odpověď" bude projevem svobody a demokracie. Jo to kdyby si jenom něco takového dovolili říct (natož realizovat) politici v Rusku nebo Číně, to by byl řev o totalitních praktikách.


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/k-parizi-se-blizi-konvoj-svobody-policie-pripravuje-tvrdy-uder-40386770#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ztzQErD5TH3-202202101142&dop_id=40386770&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest186_varianty_podcastu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **K Paříži se blíží konvoj svobody, policie připravuje tvrdý úder** K Paříži se blíží kolony tisíce vozů, karavanů a motorek, které v několika francouzských městech zorganizovali odpůrci protikoronavirových opatření po vzoru svých kanadských kolegů. Účastníci takzvaných konvojů svobody se chtějí připojit k víkendovým protestům v metropoli země galského kohouta, uvedla televize BFM TV. „Vzhledem k riziku narušení veřejného pořádku, které by toto shromáždění mohlo způsobit, vydává policejní prefekt od pátku 11. února 2022 do pondělí 14. února 2022 včetně příkaz k zákazu těchto demonstrací,“ oznámila policejní prefektura. Současně varovala, že policie přijme „specifická opatření“, aby zabránila blokádám důležitých silničních tahů. „Bude pokutovat a zatýkat všechny, kteří tento zákaz poruší,“ uvedla prefektura. „Pokud by lidé chtěli omezovat svobodu ostatních, zejména pak přístup do hlavního města, odpověď státu bude extrémně tvrdá,“ varoval ministr vnitra Gérald Darmanin. Za úmyslné bránění provozu hrozí ve Francii pokuta 4500 eur (110 tisíc korun) a až dva roky vězení. Policie může také na místě zabavit vozidlo a odebrat řidičské oprávnění až na tři roky. Pořadatelé nepovolených shromáždění mohou skončit až na půl roku ve vězení a dostat pokutu 7500 eur (183 tisíc korun), vyjmenovala prefektura možné postihy. /// Vsadím se ale, že ta "extrémně tvrdá odpověď" bude projevem svobody a demokracie. Jo to kdyby si jenom něco takového dovolili říct (natož realizovat) politici v Rusku nebo Číně, to by byl řev o totalitních praktikách.

Francie v nadcházejících desetiletích postaví nejméně šest nových jaderných reaktorů, řekl dnes francouzský prezident Emmanuel Macron. Jadernou energii staví do centra úsilí země o uhlíkovou neutralitu do roku 2050. Oznámil také, že chce prodloužit životnost starších jaderných elektráren ze současných 40 let na 50 a více, pokud to bude bezpečné (ČTK)
Zkopírováno z hlavních zpráv na úvodní stránce "patria.cz"


 Francie v nadcházejících desetiletích postaví nejméně šest nových jaderných reaktorů, řekl dnes francouzský prezident Emmanuel Macron. Jadernou energii staví do centra úsilí země o uhlíkovou neutralitu do roku 2050. Oznámil také, že chce prodloužit životnost starších jaderných elektráren ze současných 40 let na 50 a více, pokud to bude bezpečné (ČTK) Zkopírováno z hlavních zpráv na úvodní stránce "patria.cz"

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/konvoje-svobody-miri-navzdory-zakazu-do-parize-cekaji-je-tam/r~ecd956708b3011ecb13cac1f6b220ee8/?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed


"Konvoje svobody" míří navzdory zákazu do Paříže, čekají je tam tisíce policistů


Z několika francouzských měst směřují do Paříže tisíce lidí v rámci takzvaných Konvojů svobody, na hlavních tazích do metropole na ně čekají rovněž tisíce policistů. Účastníci konvojů, inspirovaných protestním hnutím v Kanadě, chtějí do Paříže dojet v pátek večer a zúčastnit se sobotních pravidelných protestů odpůrců očkování proti covidu-19 a vládních opatření.


Odpůrci protikoronavirových opatření a očkování proti covidu-19 ve středu a ve čtvrtek vyrazili z několika francouzských měst ve společných kolonách, od dnešního večera chtěli společně demonstrovat v Paříži. V pondělí se měly kolony aut společně přesunout do Bruselu, také tam byl protest zakázán. Konvoje se inspirují hnutím proti epidemickým opatřením v Kanadě.


Zatímco za kanadskými protesty stojí zejména řidiči nákladních aut, ve Francii je organizují lidé různých profesí. Spojuje je odpor k opatřením, která jim ve Francii neumožňují bez očkování například vstup do restaurací nebo do dálkových vlaků. Dalším požadavkem je růst kupní síly, což je pro Francouze stále palčivějším problémem kvůli inflaci a rostoucí ceně pohonných hmot.


Francouzská vláda dnes oznámila zmírnění části covidových restrikcí, očkovací pas však nadále zůstává v platnosti. Od 28. února už ve Francii nebudou povinné roušky ve všech vnitřních prostorách, kde se hosté při vstupu prokazují očkovacím pasem. Změna se týká zejména kin a restaurací. Například ve veřejné dopravě budou roušky nadále povinné. Případné zrušení očkovacího pasu je v plánu na konci března nebo na začátku dubna, zopakoval vládní mluvčí Gabriel Attal citovaný stanicí BFM TV.


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/konvoje-svobody-miri-navzdory-zakazu-do-parize-cekaji-je-tam/r~ecd956708b3011ecb13cac1f6b220ee8/?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed **"Konvoje svobody" míří navzdory zákazu do Paříže, čekají je tam tisíce policistů** Z několika francouzských měst směřují do Paříže tisíce lidí v rámci takzvaných Konvojů svobody, na hlavních tazích do metropole na ně čekají rovněž tisíce policistů. Účastníci konvojů, inspirovaných protestním hnutím v Kanadě, chtějí do Paříže dojet v pátek večer a zúčastnit se sobotních pravidelných protestů odpůrců očkování proti covidu-19 a vládních opatření. Odpůrci protikoronavirových opatření a očkování proti covidu-19 ve středu a ve čtvrtek vyrazili z několika francouzských měst ve společných kolonách, od dnešního večera chtěli společně demonstrovat v Paříži. **V pondělí se měly kolony aut společně přesunout do Bruselu**, také tam byl protest zakázán. Konvoje se inspirují hnutím proti epidemickým opatřením v Kanadě. Zatímco za kanadskými protesty stojí zejména řidiči nákladních aut, ve Francii je organizují lidé různých profesí. Spojuje je odpor k opatřením, která jim ve Francii neumožňují bez očkování například vstup do restaurací nebo do dálkových vlaků. Dalším požadavkem je růst kupní síly, což je pro Francouze stále palčivějším problémem kvůli inflaci a rostoucí ceně pohonných hmot. Francouzská vláda dnes oznámila zmírnění části covidových restrikcí, očkovací pas však nadále zůstává v platnosti. Od 28. února už ve Francii nebudou povinné roušky ve všech vnitřních prostorách, kde se hosté při vstupu prokazují očkovacím pasem. Změna se týká zejména kin a restaurací. Například ve veřejné dopravě budou roušky nadále povinné. Případné zrušení očkovacího pasu je v plánu na konci března nebo na začátku dubna, zopakoval vládní mluvčí Gabriel Attal citovaný stanicí BFM TV.
Upravené 11. 2. 2022 o 14:56

Jakže to tehdy bylo , když byla ve Francii vyvolána Velká Francouzská revoluce ?
Byl zde uměle vyvolán hlad . Tehdy byla zavedena úřednickou lobby zvláštní daň , pro okolní venkovské dodavatele potravin , bez kterých Paříž logicky nemohla přežít . To byl důvod hladu a následný hněv davu . A stačilo k tomu jen ve vhodnou dobu vydat jednoduchý příkaz , o kterém zdegenerovaná šlechta neměla ani ánung .
https://cz.sputniknews.com/20220212/odvazi-se-v-parizi-zazehnout-obcanskou-valku-ondracek-varuje-pred-zakrokem-proti-konvoji-svobody-17587624.html
Co se stane při zablokování přístupových cest pomocí konvoje ?
Matrice Velké Francouzské revoluce je záměrně nabíjena a ve spojení s úpadkem západu a provokací na Ukrajině hrozí přerůst do jiné , mladší matrice - Permanentní revoluce !


Jakže to tehdy bylo , když byla ve Francii vyvolána Velká Francouzská revoluce ? Byl zde uměle vyvolán hlad . Tehdy byla zavedena úřednickou lobby zvláštní daň , pro okolní venkovské dodavatele potravin , bez kterých Paříž logicky nemohla přežít . To byl důvod hladu a následný hněv davu . A stačilo k tomu jen ve vhodnou dobu vydat jednoduchý příkaz , o kterém zdegenerovaná šlechta neměla ani ánung . https://cz.sputniknews.com/20220212/odvazi-se-v-parizi-zazehnout-obcanskou-valku-ondracek-varuje-pred-zakrokem-proti-konvoji-svobody-17587624.html Co se stane při zablokování přístupových cest pomocí konvoje ? Matrice Velké Francouzské revoluce je záměrně nabíjena a ve spojení s úpadkem západu a provokací na Ukrajině hrozí přerůst do jiné , mladší matrice - Permanentní revoluce !

Francie v nadcházejících desetiletích postaví nejméně šest nových jaderných reaktorů, řekl dnes francouzský prezident Emmanuel Macron.


https://www.financnytrh.com/francuzsko-oznamilo-plany-vystavbu-az-14-jadrovych-reaktorov/


Francúzsko oznámilo plány na vybudovanie až 14 nových jadrových reaktorov, čo by mohlo pomôcť znížiť emisie skleníkových plynov a poskytnúť rezervu proti nestálym cenám energie.


Prezident Emmanuel Macron na konci tohto pracovného týždňa povedal, že Francúzsko postaví 6 jadrových reaktorov a preskúma možnosť uvedenia ďalších 8 do prevádzky.


Macron ďalej poznamenal: “Vzhľadom na potreby elektriny, potrebu predvídať aj energetický prechod a koniec existujúcej flotily, ktorú nemožno predlžovať donekonečna, dnes spustíme program nových jadrových reaktorov.”


Výstavba sa začne v roku 2028 a prvý nový reaktor by mohol byť uvedený do prevádzky až do roku 2035.
Posun hlbšie do jadrovej energetiky pre Macrona znamená zvrat v politike, ktorý pred štyrmi rokmi prisľúbil zatvorenie 12 jadrových reaktorov, ako súčasť odklonu od zdroja energie. Francúzsko bolo nútené túto zimu prejsť na energiu z uhlia, aby uspokojilo svoje energetické potreby po tom, čo viac ako pätina tamojších jadrových reaktorov z prevádzky odišla.


Francúzsko nebolo jedinou krajinou v Európe, ktorá túto zimu čelila rozsiahlym problémom, keďže veľkoobchodné ceny plynu vyskočili na rekordnú úroveň, čo zvýšilo účty za kúrenie pre domácnosti na celom kontinente. Problémom vystavení spotrebitelia vo Francúzsku dostávali platby a granty od vlády, aby im pomohli pokryť náklady.


Barbara Pompili, francúzska ministerka pre energetickú transformáciu, uviedla, že zmena jadrovej politiky je potrebná z dôvodu “zrýchlenia” “bezprecedentnej” energetickej situácie.


Pompili pre televíznu stanicu BFMTV, poznamenala: “Aby sme mali viac elektriny, musíme jej vyrobiť viac.”


Pompili dodala: „Aj keď vo veľkom rozvíjame naše obnoviteľné energie, máme jadrový sektor, ktorý tvorí 70 % našich dodávok elektriny, tento sektor musíme využívať čo najviac.“


[quote="pid:57124, uid:472"]Francie v nadcházejících desetiletích postaví nejméně šest nových jaderných reaktorů, řekl dnes francouzský prezident Emmanuel Macron.[/quote] https://www.financnytrh.com/francuzsko-oznamilo-plany-vystavbu-az-14-jadrovych-reaktorov/ Francúzsko oznámilo plány na vybudovanie až 14 nových jadrových reaktorov, čo by mohlo pomôcť znížiť emisie skleníkových plynov a poskytnúť rezervu proti nestálym cenám energie. Prezident Emmanuel Macron na konci tohto pracovného týždňa povedal, že Francúzsko postaví 6 jadrových reaktorov a preskúma možnosť uvedenia ďalších 8 do prevádzky. Macron ďalej poznamenal: “Vzhľadom na potreby elektriny, potrebu predvídať aj energetický prechod a koniec existujúcej flotily, ktorú nemožno predlžovať donekonečna, dnes spustíme program nových jadrových reaktorov.” Výstavba sa začne v roku 2028 a prvý nový reaktor by mohol byť uvedený do prevádzky až do roku 2035. Posun hlbšie do jadrovej energetiky pre Macrona znamená zvrat v politike, ktorý pred štyrmi rokmi prisľúbil zatvorenie 12 jadrových reaktorov, ako súčasť odklonu od zdroja energie. Francúzsko bolo nútené túto zimu prejsť na energiu z uhlia, aby uspokojilo svoje energetické potreby po tom, čo viac ako pätina tamojších jadrových reaktorov z prevádzky odišla. Francúzsko nebolo jedinou krajinou v Európe, ktorá túto zimu čelila rozsiahlym problémom, keďže veľkoobchodné ceny plynu vyskočili na rekordnú úroveň, čo zvýšilo účty za kúrenie pre domácnosti na celom kontinente. Problémom vystavení spotrebitelia vo Francúzsku dostávali platby a granty od vlády, aby im pomohli pokryť náklady. Barbara Pompili, francúzska ministerka pre energetickú transformáciu, uviedla, že zmena jadrovej politiky je potrebná z dôvodu “zrýchlenia” “bezprecedentnej” energetickej situácie. Pompili pre televíznu stanicu BFMTV, poznamenala: “Aby sme mali viac elektriny, musíme jej vyrobiť viac.” Pompili dodala: „Aj keď vo veľkom rozvíjame naše obnoviteľné energie, máme jadrový sektor, ktorý tvorí 70 % našich dodávok elektriny, tento sektor musíme využívať čo najviac.“

no vzhladom k tomu, ako sa natahuju v case aj v peniazoch vsetky stavby EDF, tak je to take slubom nezarmutis. A v 2040 je otazka kolko jadrovych inzinierov, vzhladom k demografii vo Francuzsku, este budu mat


no vzhladom k tomu, ako sa natahuju v case aj v peniazoch vsetky stavby EDF, tak je to take slubom nezarmutis. A v 2040 je otazka kolko jadrovych inzinierov, vzhladom k demografii vo Francuzsku, este budu mat

https://www.teraz.sk/zahranicie/francuzsko-a-jeho-spojenci-po-takmer-10/612690-clanok.htm


Rozhodnutie o odsune sa vzťahuje na francúzske sily pôsobiace v rámci operácie Barkhane v Saheli, ako aj na európske sily Takuba, ktoré sa Paríž pokúšal vytvoriť spolu so svojimi spojencami.


Autor TASR
dnes 11:03


Paríž 17. februára (TASR) - Francúzsko a jeho spojenci v rámci európskych síl po takmer desiatich rokoch operácií proti džihádistickému povstaniu začnú koordinovane sťahovať svoje jednotky z Mali. Na tlačovej konferencii v Paríži to vo štvrtok oznámil francúzsky prezident Emmanuel Macron.


Vo vyhlásení, podpísanom Francúzskom a jeho africkými a európskymi spojencami a zverejnenom Elyzejským palácom ešte v stredu, sa uvádza, že "viaceré prekážky" zo strany vládnucej junty spôsobili, že v Mali už neexistujú podmienky na pôsobenie takejto vojenskej misie.


https://www.teraz.sk/zahranicie/francuzsko-a-jeho-spojenci-po-takmer-10/612690-clanok.htm Rozhodnutie o odsune sa vzťahuje na francúzske sily pôsobiace v rámci operácie Barkhane v Saheli, ako aj na európske sily Takuba, ktoré sa Paríž pokúšal vytvoriť spolu so svojimi spojencami. Autor TASR dnes 11:03 Paríž 17. februára (TASR) - Francúzsko a jeho spojenci v rámci európskych síl po takmer desiatich rokoch operácií proti džihádistickému povstaniu začnú koordinovane sťahovať svoje jednotky z Mali. Na tlačovej konferencii v Paríži to vo štvrtok oznámil francúzsky prezident Emmanuel Macron. Vo vyhlásení, podpísanom Francúzskom a jeho africkými a európskymi spojencami a zverejnenom Elyzejským palácom ešte v stredu, sa uvádza, že "viaceré prekážky" zo strany vládnucej junty spôsobili, že v Mali už neexistujú podmienky na pôsobenie takejto vojenskej misie.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/622786-tesne-pred-pristatim-v-parizi-prestal-boeing-posluchat-svojich-pilotov/


Tesne pred prístatím v Paríži prestal boeing poslúchať svojich pilotov.
V utorok museli piloti lietadla spoločnosti Air France smerujúceho z New Yorku prerušiť pristávanie. Lietadlo nereagovalo na pilotove príkazy.


Tesne pred pristátím na hlavnom parížskom letisku Charlesa de Gaulla piloti 17-ročného boeingu 777–300 stratili kontrolu nad strojom. Stalo sa tak pravdepodobne pri preberaní lietadla od autopilota, ktorý ich pomocou systému ILS navigoval na priblíženie ku dráhe. „Pristávanie sme zrušili pre problém s riadením, lietadlo nereagovalo,“ objasnil situáciu pilot dispečerovi tesne po incidente.


Na snímke z radaru od spoločnosti Flightradar24 je vidno, ako lietadlo len 350 metrov nad zemou vybočilo z plánovanej trasy. Nakoniec sa však autopilot rozhodol riadenie odovzdať človeku a lietadlo v poriadku pristálo. Len to trvalo dvadsať minút dlhšie.
Vyšetrovatelia z francúzskeho úradu pre civilné letectvo už začali analyzovať dáta z lietadla. To je zatiaľ uzemnené, nedostane sa do vzduchu skôr, ako sa celá situácia vysvetlí. Spoločnosť Boeing odmietla situáciu komentovať.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/622786-tesne-pred-pristatim-v-parizi-prestal-boeing-posluchat-svojich-pilotov/ Tesne pred prístatím v Paríži prestal boeing poslúchať svojich pilotov. V utorok museli piloti lietadla spoločnosti Air France smerujúceho z New Yorku prerušiť pristávanie. Lietadlo nereagovalo na pilotove príkazy. Tesne pred pristátím na hlavnom parížskom letisku Charlesa de Gaulla piloti 17-ročného boeingu 777–300 stratili kontrolu nad strojom. Stalo sa tak pravdepodobne pri preberaní lietadla od autopilota, ktorý ich pomocou systému ILS navigoval na priblíženie ku dráhe. „Pristávanie sme zrušili pre problém s riadením, lietadlo nereagovalo,“ objasnil situáciu pilot dispečerovi tesne po incidente. Na snímke z radaru od spoločnosti Flightradar24 je vidno, ako lietadlo len 350 metrov nad zemou vybočilo z plánovanej trasy. Nakoniec sa však autopilot rozhodol riadenie odovzdať človeku a lietadlo v poriadku pristálo. Len to trvalo dvadsať minút dlhšie. Vyšetrovatelia z francúzskeho úradu pre civilné letectvo už začali analyzovať dáta z lietadla. To je zatiaľ uzemnené, nedostane sa do vzduchu skôr, ako sa celá situácia vysvetlí. Spoločnosť Boeing odmietla situáciu komentovať.

https://vk.com/id335538944?w=wall-78411245_2383


Za pravdu - za lidi - za rodinu
dnes o 23:08


Ladislav Kašuka
dnes o 22:47
🇫🇷 ❗Le Penová 27,8 %, Macron 26,2 % - první oficiální údaje francouzského ministerstva vnitra zveřejněné v médiích.


🇫 V případě zvolení ve druhém kole budu prezidentkou všech Francouzů - kandidátka na francouzskou prezidentku Marine Le Penová ‼


🇫 Zemmour (8 %, 4. místo) vyzývá k hlasování pro Le Penovou ve druhém kole francouzských prezidentských voleb.
ДОНЕЦК ДНР РОССИЯ НОВОСТИ ДОНБАССА НОВОРОССИИ.


fotografia


https://vk.com/id335538944?w=wall-78411245_2383 Za pravdu - za lidi - za rodinu dnes o 23:08 Ladislav Kašuka dnes o 22:47

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Francúzsko oznámilo plány na vybudovanie až 14 nových jadrových reaktorov, čo by mohlo pomôcť znížiť emisie skleníkových plynov a poskytnúť rezervu proti nestálym cenám energie.


To ovšem znamená, že žádný "evropský chalifát" se ve Francií konat nemá. Nepočítá se ani s chaotizací Francie. Jinak by nikdo neplánoval takové vysoce technologické stavby.
To jsou plány, uvidíme, jak se zachovají neokoni.


[quote="pid:57676, uid:94"]Francúzsko oznámilo plány na vybudovanie až 14 nových jadrových reaktorov, čo by mohlo pomôcť znížiť emisie skleníkových plynov a poskytnúť rezervu proti nestálym cenám energie.[/quote] To ovšem znamená, že žádný "evropský chalifát" se ve Francií konat nemá. Nepočítá se ani s chaotizací Francie. Jinak by nikdo neplánoval takové vysoce technologické stavby. To jsou plány, uvidíme, jak se zachovají neokoni.

Marine Le Penová a Emanuel Macron postúpia do druhého kola


Kandidátka francúzskych nacionalistov Marine Le Penová a úradujúci Emanuel Macron sa stretnú v druhom kole volieb vo francúzskych prezidentských voľbách.
Le Penová kandidovala na imigráciu, hranice a zrušenie bremena pracujúcej triedy. Macron strávil posledný mesiac pohlteným ruskou vojnou na Ukrajine.
Macron viedol s 28,1 percenta pred Le Penovou 23,3 percenta.


Le Penová prudko podporuje ekonomickú pomoc pre pracujúcu triedu a zdravú imigračnú politiku
Tu sú jej hlavné politické návrhy:


EKONOMIKA


  • Žiadna daň z príjmu pre osoby mladšie ako 30 rokov
  • DPH na energie vo výške 5,5 % zo súčasných 20 %. DPH vo výške 0 % pre základné produkty, ako sú cestoviny a plienky, pokiaľ je inflácia o jeden bod vyššia ako rast.
  • Žiadne príspevky zamestnávateľa pri zvýšení miezd až do 10 %
  • Predčasný dôchodok vo veku 60 rokov pre tých, ktorí odpracovali 40 rokov. Zvýšiť nízke dôchodky
  • Šrotová daň z dedičstva pre rodiny so strednými a nízkymi príjmami. Žiadna daň z darov do 100 000 eur na dieťa alebo vnúča každých desať rokov

IMIGRÁCIA

  • Len francúzski občania budú mať prístup k sociálnym dávkam
  • Francúzski štátni príslušníci budú uprednostňovaní v prístupe k sociálnemu bývaniu a zamestnaniu
  • Zastavte zlúčenie rodiny
  • Systematicky deportovať migrantov bez dokladov, cudzincov odsúdených za trestné činy
  • Zrušiť pobyt pre migrantov, ktorí sú bez práce dlhšie ako rok
  • Odstráňte rodné občianstvo
  • Žiadosti o azyl musia byť spracované mimo Francúzska

Je to len zdravý rozum. Dúfajme, že krajne maistrimove médiá nebudú môcť túto ženu zruinovať pred druhým kolom.


Aktualizované výsledky prvého kola:
https://www.francetvinfo.fr/elections/resultats/


Marine Le Penová a Emanuel Macron postúpia do druhého kola Kandidátka francúzskych nacionalistov Marine Le Penová a úradujúci Emanuel Macron sa stretnú v druhom kole volieb vo francúzskych prezidentských voľbách. Le Penová kandidovala na imigráciu, hranice a zrušenie bremena pracujúcej triedy. Macron strávil posledný mesiac pohlteným ruskou vojnou na Ukrajine. Macron viedol s 28,1 percenta pred Le Penovou 23,3 percenta. Le Penová prudko podporuje ekonomickú pomoc pre pracujúcu triedu a zdravú imigračnú politiku Tu sú jej hlavné politické návrhy: EKONOMIKA * Žiadna daň z príjmu pre osoby mladšie ako 30 rokov * DPH na energie vo výške 5,5 % zo súčasných 20 %. DPH vo výške 0 % pre základné produkty, ako sú cestoviny a plienky, pokiaľ je inflácia o jeden bod vyššia ako rast. * Žiadne príspevky zamestnávateľa pri zvýšení miezd až do 10 % * Predčasný dôchodok vo veku 60 rokov pre tých, ktorí odpracovali 40 rokov. Zvýšiť nízke dôchodky * Šrotová daň z dedičstva pre rodiny so strednými a nízkymi príjmami. Žiadna daň z darov do 100 000 eur na dieťa alebo vnúča každých desať rokov IMIGRÁCIA * Len francúzski občania budú mať prístup k sociálnym dávkam * Francúzski štátni príslušníci budú uprednostňovaní v prístupe k sociálnemu bývaniu a zamestnaniu * Zastavte zlúčenie rodiny * Systematicky deportovať migrantov bez dokladov, cudzincov odsúdených za trestné činy * Zrušiť pobyt pre migrantov, ktorí sú bez práce dlhšie ako rok * Odstráňte rodné občianstvo * Žiadosti o azyl musia byť spracované mimo Francúzska Je to len zdravý rozum. Dúfajme, že krajne maistrimove médiá nebudú môcť túto ženu zruinovať pred druhým kolom. Aktualizované výsledky prvého kola: https://www.francetvinfo.fr/elections/resultats/
Upravené 11. 4. 2022 o 07:19

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/623046-macron-ci-le-penova-francuzi-volia-noveho-prezidenta/



Prognózy po sčítaní vyše 90 percent hlasov ukazujú, že Macron ich získal 28 – 29 percent a Le Penová 22 – 24 percent. Je to o niečo vyšší rozdiel, než predpovedali predvolebné prieskumy. Ako tretí sa umiestnil krajne ľavicový politik Jean-Luc Mélenchon s podporou okolo 21 percent. Účasť na voľbách dosiahla približne 74 percent. Konečné výsledky sa očakávajú v pondelok.


Macrona i Le Penovú teraz čakajú dva týždne náročnej kampane pred druhým kolom volieb, ktoré sa uskutoční 24. apríla. Tento duel zrejme skončí oveľa tesnejším výsledkom než v roku 2017, keď Macron porazil šéfku krajnej pravice so ziskom 66 percent hlasov.


Naznačujú to aj štyri prieskumy z nedeľňajšieho večera. Podľa ich priemeru by druhé kolo skončilo pomerom 53 k 47 percentám v prospech Macrona, priblížila AFP.



Macron + Melenchon = ~50%
LePen + Zemour = ~30%


Makaronov potencial je zda sa vysoky.


Som zvedavy na dalsie kolo a hlavne co sa ukaze v Azovstale, 2 tyzdne je dlha doba.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/623046-macron-ci-le-penova-francuzi-volia-noveho-prezidenta/ >Prognózy po sčítaní vyše 90 percent hlasov ukazujú, že Macron ich získal 28 – 29 percent a Le Penová 22 – 24 percent. Je to o niečo vyšší rozdiel, než predpovedali predvolebné prieskumy. Ako tretí sa umiestnil krajne ľavicový politik Jean-Luc Mélenchon s podporou okolo 21 percent. Účasť na voľbách dosiahla približne 74 percent. Konečné výsledky sa očakávajú v pondelok. >Macrona i Le Penovú teraz čakajú dva týždne náročnej kampane pred druhým kolom volieb, ktoré sa uskutoční 24. apríla. Tento duel zrejme skončí oveľa tesnejším výsledkom než v roku 2017, keď Macron porazil šéfku krajnej pravice so ziskom 66 percent hlasov. >Naznačujú to aj štyri prieskumy z nedeľňajšieho večera. Podľa ich priemeru by druhé kolo skončilo pomerom 53 k 47 percentám v prospech Macrona, priblížila AFP. Macron + Melenchon = ~50% LePen + Zemour = ~30% Makaronov potencial je zda sa vysoky. Som zvedavy na dalsie kolo a hlavne co sa ukaze v Azovstale, 2 tyzdne je dlha doba.

Moderator

Makaronov potencial je zda sa vysoky.


mainstream uz vyjadruje obavy, pokud by marine zvitezila, jelikoz samozrejme to by ovlivnilo nejen francii, ale i evropu.
absolutne nechapu, ze macron dostal tolik procent. to vazne francouzi trpi amnezii, to vazne jim tech 5 let nestacilo?:-( jedine, co mne napada, ze tomu zase nekdo "pomohl"


https://www.gmx.net/magazine/politik/wahlen/frankreich-wahl-richtungsentscheidung-macron-le-pen-kaempfen-praesidentschaft-36768150


[quote="pid:67352, uid:10"]Makaronov potencial je zda sa vysoky.[/quote] mainstream uz vyjadruje obavy, pokud by marine zvitezila, jelikoz samozrejme to by ovlivnilo nejen francii, ale i evropu. absolutne nechapu, ze macron dostal tolik procent. to vazne francouzi trpi amnezii, to vazne jim tech 5 let nestacilo?:-( jedine, co mne napada, ze tomu zase nekdo "pomohl" https://www.gmx.net/magazine/politik/wahlen/frankreich-wahl-richtungsentscheidung-macron-le-pen-kaempfen-praesidentschaft-36768150
Upravené 11. 4. 2022 o 08:53

mainstream


..pisalkovia z mainstreamu pišu ,čo im pániček prikaže,že je to na milion svetelnych rokov vzdialene od reality im nevadí-- pisalkova hypoteka nepusti....


Prieskum v Maďarsku: Opozícia by tesne porazila Fidesz


Zoskupenie šiestich opozičných strán v Maďarsku by v súčasnosti zrejme volilo 49 percent voličov, pričom vládna strana Fidesz by dostala pravdepodobne 48 percent hlasov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky inštitútu Závecz Research, ktorého výsledky vo štvrtok zverejnilo internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság.


a aka bola realita???


V parlamentných voľbách v Maďarsku s výrazným náskokom triumfovala strana Fidesz premiéra Viktora Orbána. Vo svojom prejave Orbán kritizoval bruselskú byrokraciu aj ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.


Ako referuje web index.hu, po spočítaní 98,14 % volebných okrskov má Fidesz 53,06 % hlasov, kým prozápadná koalícia opozičných strán V jednote za Maďarsko s lídrom Pétrom Márkim-Zayom iba 35,04 %. Orbán tak získal štvrté po sebe idúce funkčné obdobie v pozícii predsedu vlády a piate celkovo.


[quote="pid:67354, uid:347"]mainstream[/quote] ..pisalkovia z mainstreamu pišu ,čo im pániček prikaže,že je to na milion svetelnych rokov vzdialene od reality im nevadí-- pisalkova hypoteka nepusti.... Prieskum v Maďarsku: Opozícia by tesne porazila Fidesz Zoskupenie šiestich opozičných strán v Maďarsku by v súčasnosti zrejme volilo 49 percent voličov, pričom vládna strana Fidesz by dostala pravdepodobne 48 percent hlasov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky inštitútu Závecz Research, ktorého výsledky vo štvrtok zverejnilo internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság. a aka bola realita??? V parlamentných voľbách v Maďarsku s výrazným náskokom triumfovala strana Fidesz premiéra Viktora Orbána. Vo svojom prejave Orbán kritizoval bruselskú byrokraciu aj ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Ako referuje web index.hu, po spočítaní 98,14 % volebných okrskov má Fidesz 53,06 % hlasov, kým prozápadná koalícia opozičných strán V jednote za Maďarsko s lídrom Pétrom Márkim-Zayom iba 35,04 %. Orbán tak získal štvrté po sebe idúce funkčné obdobie v pozícii predsedu vlády a piate celkovo.
Upravené 11. 4. 2022 o 08:10

Já bych řekl, že tomu určitě někdo "pomáhá". Po 5 letech obohacování migranty a zejména posledních dvou kovidových letech, kdy Macron dával zjevně najevo, jak vládnoucí klika pohrdá občany a jejich názory nevěřím, že by měl takovou podporu.
Po Maďarsku a Srbsku ještě Francie? Udělají cokoliv, aby to nevyšlo. Ale to cokoliv také může znamenat, že to přepísknou.


Já bych řekl, že tomu určitě někdo "pomáhá". Po 5 letech obohacování migranty a zejména posledních dvou kovidových letech, kdy Macron dával zjevně najevo, jak vládnoucí klika pohrdá občany a jejich názory nevěřím, že by měl takovou podporu. Po Maďarsku a Srbsku ještě Francie? Udělají cokoliv, aby to nevyšlo. Ale to cokoliv také může znamenat, že to přepísknou.

Já bych řekl, že tomu určitě někdo "pomáhá"

Tady pisi:
Vítězství 53leté Le Penové by bylo pro Evropu šokem. V Evropské unii by se Francie pod jejím vedením mohla stát brzdou, misto pohonem na rozdíl od proevropského Macrona. S ni se eskalující krizi mezi Západem a Ruskem Evropa a USA obávají rozpadu pevné proukrajinské fronty.


[quote="pid:67358, uid:776"]Já bych řekl, že tomu určitě někdo "pomáhá"[/quote] [Tady](https://orf.at/stories/3259049/) pisi: Vítězství 53leté Le Penové by bylo pro Evropu šokem. V Evropské unii by se Francie pod jejím vedením mohla stát brzdou, misto pohonem na rozdíl od proevropského Macrona. S ni se eskalující krizi mezi Západem a Ruskem Evropa a USA **obávají rozpadu pevné proukrajinské fronty. **

Francie - druhe kolo
V prvnim kole vyhral Macron, Le Pen na druhem miste.
Melanchon 20% a Zemmour 7%. Zemmour rekl, ze preda sve hlasy Marie Le Pen. Komu preda sve hlasy Melanchon??
Dalsim hracem je Putin, pokud se podari vyklidit Azovstal do 14ti dnu a ukaze se, ze tam byli cizi "bojovnici".
https://www.youtube.com/watch?v=2dsMcskjDho


**Francie - druhe kolo** V prvnim kole vyhral Macron, Le Pen na druhem miste. Melanchon 20% a Zemmour 7%. Zemmour rekl, ze preda sve hlasy Marie Le Pen. Komu preda sve hlasy Melanchon?? Dalsim hracem je Putin, pokud se podari vyklidit Azovstal do 14ti dnu a ukaze se, ze tam byli cizi "bojovnici". https://www.youtube.com/watch?v=2dsMcskjDho
Upravené 11. 4. 2022 o 11:17

Kedmi - Mladez volila ve Francii Melanchona, penziste Macrona, Le Pen volili lide od 25 do 49 let - Harris Interactive
13:49 zde.


Kedmi - Mladez volila ve Francii Melanchona, penziste Macrona, Le Pen volili lide od 25 do 49 let - Harris Interactive [13:49 zde](https://t.me/s/Kedmi).

Senzace! Marine Le Penová vítězí na francouzských zámořských územích
s většinou černochů

To samozřejmě neznamená, že Le Penová skutečně vyhraje volby v pevninské Francii, ale už teď je to úctyhodný a jedinečný úspěch. Výsledky z jiných zámořských území, jako je Réunion nebo Francouzská Polynésie, zatím nejsou k dispozici.


Volební účast dosáhla v poledne v několika venkovských departementech téměř 35 %.
https://necenzurovanapravda.cz/2022/04/senzace-marine-le-penova-vitezi-na-francouzskych-zamorskych-uzemich-s-vetsinou-cernochu/
přehled
https://www.resultats-elections.interieur.gouv.fr/presidentielle-2022/FE.html


**Senzace! Marine Le Penová vítězí na francouzských zámořských územích s většinou černochů** To samozřejmě neznamená, že Le Penová skutečně vyhraje volby v pevninské Francii, ale už teď je to úctyhodný a jedinečný úspěch. Výsledky z jiných zámořských území, jako je Réunion nebo Francouzská Polynésie, zatím nejsou k dispozici. Volební účast dosáhla v poledne v několika venkovských departementech téměř 35 %. https://necenzurovanapravda.cz/2022/04/senzace-marine-le-penova-vitezi-na-francouzskych-zamorskych-uzemich-s-vetsinou-cernochu/ přehled https://www.resultats-elections.interieur.gouv.fr/presidentielle-2022/FE.html

téměř 35 %.

To jim na té budoucnosti vlastní země záleží ... njn smile


Uvidíme zítra, ale v celkovém součtu zatím vede Macron a to o dost


[quote="pid:69291, uid:78"]téměř 35 %.[/quote] To jim na té budoucnosti vlastní země záleží ... njn :D Uvidíme zítra, ale v celkovém součtu zatím vede Macron a to o dost

Prvé dôkazy o volebných podvodoch vo Francúzsku: hlasovacie lístky pre Marine Le Penovú boli úmyselne zmanipulované.


Na internete sa objavujú dôkazy o podvodoch na voličoch vo Francúzsku.


Na videozázname je vidieť, že hlasovacie lístky v špeciálne zapečatených balíkoch, pre západ veľmi nepohodlnú Marine Le Penovú sú už roztrhané, čím sa automaticky stávajú nepoužiteľnými na sčítanie hlasov.
https://t.me/bulbazhor/4202


Prvé dôkazy o volebných podvodoch vo Francúzsku: hlasovacie lístky pre Marine Le Penovú boli úmyselne zmanipulované. Na internete sa objavujú dôkazy o podvodoch na voličoch vo Francúzsku. Na videozázname je vidieť, že hlasovacie lístky v špeciálne zapečatených balíkoch, pre západ veľmi nepohodlnú Marine Le Penovú sú už roztrhané, čím sa automaticky stávajú nepoužiteľnými na sčítanie hlasov. https://t.me/bulbazhor/4202

Porážka Le Penovej zmení Macronovu politiku
Ďalšou dôležitou skupinou, ktorá jej odoprela hlasy, sú dôchodcovia – jedni z najdisciplinovanejších z hľadiska volebnej účasti. Vďaka tomu je volebný obraz vo Francúzsku originálny a dokonca paradoxný. Staršia generácia zvyčajne podporuje konzervatívnejšieho kandidáta a dôchodcovia z piatej republiky, zjavné obete súčasnej inflácie, z nejakého dôvodu podporovali liberálnejšieho kandidáta.
Nie je to však žiadny paradox, dalo by sa povedať, že Macron kúpil túto podpornú skupinu: zvýšením veku odchodu do dôchodku pre všetkých sľubuje zvýšenie dôchodkov, a to aj pre súčasných dôchodcov. Nie je prekvapujúce, že ho volia a práve teraz, v čase zdražovania.


Iná vec je, že prezidenta to rozhodne nezachráni pred výbuchmi spoločenskej nespokojnosti – jeho druhé funkčné obdobie sa jednoznačne ponesie v znamení pouličných protestov, na ktorých farbe „viest“ skutočne nezáleží.
Pre Rusko je dôležitejšie, že Macron bude mať v zásade toto druhé volebné obdobie.
Dvaja predchádzajúci prezidenti – ako pravicový Nicolas Sarkozy a ľavicový Francois Hollande – si takýto luxus nemohli dovoliť.


Druhé funkčné obdobie pre politika v prezidentských republikách môže byť veľmi odlišné od prvého. Hlava štátu si môže dovoliť oveľa odvážnejšie a menej populárne kroky, keďže otázka znovuzvolenia už pre ňu nie je témou.
V prípade Macrona môžeme hovoriť tak o vytrvalejších pokusoch izolovať sa od zahraničnej politiky USA, ako aj o zostrovaní ekonomickej vojny, ktorú vedie proti Rusku. Pre francúzske obyvateľstvo má bolestivý „návrat“, no pre prezidenta už nie je taký významný, ako bol len pred dňom.


Z nejakého dôvodu sa zdá, že Le Penová bude mať v nasledujúcich piatich rokoch veľa dôvodov povedať: „Varoval som ťa“, no zdá sa, že dôvody na to, aby sa prehlásila za postavu, ktorá tvrdí, že je niečím, sú už vyčerpané. úplne. Nech už je nové Francúzsko akékoľvek, bude menej pohodlné ako to staré a pre Le Penovú ako významnú politickú osobnosť v ňom už nie je miesto.
https://vz.ru/world/2022/4/25/1155448.html


Porážka Le Penovej zmení Macronovu politiku Ďalšou dôležitou skupinou, ktorá jej odoprela hlasy, sú dôchodcovia – jedni z najdisciplinovanejších z hľadiska volebnej účasti. Vďaka tomu je volebný obraz vo Francúzsku originálny a dokonca paradoxný. Staršia generácia zvyčajne podporuje konzervatívnejšieho kandidáta a dôchodcovia z piatej republiky, zjavné obete súčasnej inflácie, z nejakého dôvodu podporovali liberálnejšieho kandidáta. Nie je to však žiadny paradox, dalo by sa povedať, že Macron kúpil túto podpornú skupinu: zvýšením veku odchodu do dôchodku pre všetkých sľubuje zvýšenie dôchodkov, a to aj pre súčasných dôchodcov. Nie je prekvapujúce, že ho volia a práve teraz, v čase zdražovania. Iná vec je, že prezidenta to rozhodne nezachráni pred výbuchmi spoločenskej nespokojnosti – jeho druhé funkčné obdobie sa jednoznačne ponesie v znamení pouličných protestov, na ktorých farbe „viest“ skutočne nezáleží. Pre Rusko je dôležitejšie, že Macron bude mať v zásade toto druhé volebné obdobie. Dvaja predchádzajúci prezidenti – ako pravicový Nicolas Sarkozy a ľavicový Francois Hollande – si takýto luxus nemohli dovoliť. Druhé funkčné obdobie pre politika v prezidentských republikách môže byť veľmi odlišné od prvého. Hlava štátu si môže dovoliť oveľa odvážnejšie a menej populárne kroky, keďže otázka znovuzvolenia už pre ňu nie je témou. V prípade Macrona môžeme hovoriť tak o vytrvalejších pokusoch izolovať sa od zahraničnej politiky USA, ako aj o zostrovaní ekonomickej vojny, ktorú vedie proti Rusku. Pre francúzske obyvateľstvo má bolestivý „návrat“, no pre prezidenta už nie je taký významný, ako bol len pred dňom. Z nejakého dôvodu sa zdá, že Le Penová bude mať v nasledujúcich piatich rokoch veľa dôvodov povedať: „Varoval som ťa“, no zdá sa, že dôvody na to, aby sa prehlásila za postavu, ktorá tvrdí, že je niečím, sú už vyčerpané. úplne. Nech už je nové Francúzsko akékoľvek, bude menej pohodlné ako to staré a pre Le Penovú ako významnú politickú osobnosť v ňom už nie je miesto. https://vz.ru/world/2022/4/25/1155448.html

Objavujú sa na verejnosti dôkazy, že Macron podvádzal:
62670e603bbf5
Video s natrhnutými hlasovacími lístočkami nechce dať A vzhľadom na to, čo robí s Francúzskom niet sa čo čudovať, že Francúzi na niektorých protestoch skandujú:



Ludovi XVI sme mu sťali hlavu, Macronovi môžeme urobiť to isté.



PS: Pochybujem, že vydrží tam 5 rokov...


Objavujú sa na verejnosti dôkazy, že Macron podvádzal: ![62670e603bbf5](serve/attachment&path=62670e603bbf5) Video s natrhnutými hlasovacími lístočkami nechce dať A vzhľadom na to, čo robí s Francúzskom niet sa čo čudovať, že Francúzi na niektorých protestoch skandujú: > Ludovi XVI sme mu sťali hlavu, Macronovi môžeme urobiť to isté. PS: Pochybujem, že vydrží tam 5 rokov...

Moderátor

Upravené 25. 4. 2022 o 23:36

Po tom co bylo předvedeno za podvody v Rakousku , USA , ČR , by bylo naivní věřit ve svobodné spravedlivé volby .


Po tom co bylo předvedeno za podvody v Rakousku , USA , ČR , by bylo naivní věřit ve svobodné spravedlivé volby .

za podvody v Rakousku , USA , ČR ,

Podvody i u nás ? Kdy a kde ?


[quote="pid:69516, uid:185"]za podvody v Rakousku , USA , ČR ,[/quote] Podvody i u nás ? Kdy a kde ?
123
19.97k
161
40
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept