Mimo kategórií
Lietadlo z Minska núdzovo pristálo v Moskve

Lietadlo z Minska núdzovo pristálo v Moskve


Lietadlo Boeing-737 bieloruskej spoločnosti Belavia na linke z Minska do juhotureckého letoviska Antalya v pondelok po vyslaní núdzového signálu úspešne pristálo na moskovskom letisku Domodedovo. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na zdroj z prostredia letectva.


Podľa zmieneného zdroja sa na palube lietadla nachádzalo viac ako 180 cestujúcich a sedem členov posádky. Tento zdroj pre TASS takisto uviedol, že lietadlo bezpečne pristálo na letisku len s jedným fungujúcim motorom.


Stroj vyslal núdzový signál počas preletu nad Belgorodskou oblasťou, ktorá leží na juhozápade Ruska na hraniciach s Ukrajinou. Lietadlo zmenilo kurz najskôr smerom k mestu Voronež a až potom k Moskve.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/595680-lietadlo-z-minska-nudzovo-pristalo-v-moskve/


Lietadlo z Minska núdzovo pristálo v Moskve Lietadlo Boeing-737 bieloruskej spoločnosti Belavia na linke z Minska do juhotureckého letoviska Antalya v pondelok po vyslaní núdzového signálu úspešne pristálo na moskovskom letisku Domodedovo. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na zdroj z prostredia letectva. Podľa zmieneného zdroja sa na palube lietadla nachádzalo viac ako 180 cestujúcich a sedem členov posádky. Tento zdroj pre TASS takisto uviedol, že lietadlo bezpečne pristálo na letisku len s jedným fungujúcim motorom. Stroj vyslal núdzový signál počas preletu nad Belgorodskou oblasťou, ktorá leží na juhozápade Ruska na hraniciach s Ukrajinou. Lietadlo zmenilo kurz najskôr smerom k mestu Voronež a až potom k Moskve. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/595680-lietadlo-z-minska-nudzovo-pristalo-v-moskve/

lietadlo bezpečne pristálo na letisku len s jedným fungujúcim motorom.


Podivné to "putování" letadla s jedním fungujícím motorem nad Ruskem...


[quote="pid:26538, uid:12"]lietadlo bezpečne pristálo na letisku len s jedným fungujúcim motorom.[/quote] Podivné to "putování" letadla s jedním fungujícím motorem nad Ruskem...

Upresnenie:
Na palube bolo 189 pasažierov a 7 členov posádky. Na základe signalizácie o chybe jedného z motorov, v súlade s príslušnými inštrukciami posádka rozhodla o vypnutí jedného motora, znížení letovej hladiny na 8.000 stôp a další let na pristátie v Domodedove.
60feaf59005c3


Upresnenie: Na palube bolo 189 pasažierov a 7 členov posádky. Na základe signalizácie o chybe jedného z motorov, v súlade s príslušnými inštrukciami posádka rozhodla o vypnutí jedného motora, znížení letovej hladiny na 8.000 stôp a další let na pristátie v Domodedove. ![60feaf59005c3](serve/attachment&path=60feaf59005c3)

Podivné to "putování" letadla s jedním fungujícím motorem nad Ruskem...

Možná ne. Měl letět do Turecka a musel se vyhnout Ukrajině.
Proč nepřistál ve Voroněži? To je divné.
Z Voroněže do Moskvy (cca 500 km) - počítám - že to je cca 45 minut letu navíc (cestovní rychlost cca 800 km/h).


[quote="pid:26543, uid:270"]Podivné to "putování" letadla s jedním fungujícím motorem nad Ruskem...[/quote] Možná ne. Měl letět do Turecka a musel se vyhnout Ukrajině. Proč nepřistál ve Voroněži? To je divné. Z Voroněže do Moskvy (cca 500 km) - počítám - že to je cca 45 minut letu navíc (cestovní rychlost cca 800 km/h).

Možná že byl let stabilizovaný a jen chtěli spotřebovat více paliva a v Moskvě jsou na takovéto události lépe vybavení.
A jestli ne, tak kdo, nebo co bylo na palubě?


Možná že byl let stabilizovaný a jen chtěli spotřebovat více paliva a v Moskvě jsou na takovéto události lépe vybavení. A jestli ne, tak kdo, nebo co bylo na palubě?

Možná že byl let stabilizovaný


Obecně platí, vyšle-li letadlo signál nouze, je přesměrováno k přistání na nejbližším civilním nebo i vojenském letišti, na kterém je schopno přistát. Lze pochybovat, že takovým nejbližším letištěm byla cca 500 km vzdálená Moskva.


[quote="pid:26579, uid:573"]Možná že byl let stabilizovaný[/quote] Obecně platí, vyšle-li letadlo signál nouze, je přesměrováno k přistání na nejbližším civilním nebo i vojenském letišti, na kterém je schopno přistát. Lze pochybovat, že takovým nejbližším letištěm byla cca 500 km vzdálená Moskva.
591
5
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept