Zahraničná politika
Převrat v Tunisku

Převrat v Tunisku
https://colonelcassad.livejournal.com/6935578.html


"V místním tisku a na sociálních sítích jsou z převratu obviňovány SAE a Saúdská Arábie, které chtějí po převratu snížit vliv Turecka v této zemi."
"Ve skutečnosti může Tunisko zopakovat osud Egypta, kde se po Tahriru k moci prostřednictvím voleb dostalo také Muslimské bratrstvo, které armáda svrhla v krvavém vojenském puči. V Tunisku to trvalo trochu déle, ale logika událostí je přibližně stejná."


Převrat v Tunisku https://colonelcassad.livejournal.com/6935578.html "V místním tisku a na sociálních sítích jsou z převratu obviňovány SAE a Saúdská Arábie, které chtějí po převratu snížit vliv Turecka v této zemi." "Ve skutečnosti může Tunisko zopakovat osud Egypta, kde se po Tahriru k moci prostřednictvím voleb dostalo také Muslimské bratrstvo, které armáda svrhla v krvavém vojenském puči. V Tunisku to trvalo trochu déle, ale logika událostí je přibližně stejná."

Vývoj puče v Tunisku. 26.7.2021
https://colonelcassad.livejournal.com/6937807.html


O vývoji státního převratu v Tunisku:


  1. Prezident země odvolal ministra obrany Tuniska. Podezření na neloajálnost.
  2. Země zavedla měsíční zákaz vycházení od 19:00 do 6 hodin ráno. Pohyb osob a automobilů bez příslušných dokumentů je zakázán.
  3. Vojenské síly uzavřely úřad katarské „Al-Džazíry“ v hlavním městě Tuniska.
  4. Zaměstnanci ministerstev, včetně předsedy vlády, nesmí pracovat. Parlament je podobně blokován.
  5. Saúdská Arábie skutečně podpořila převrat a přeje si, aby Tunisko prosperovalo a stálo.
  6. Spojené státy zaujaly gumový postoj a uvedly, že jsou „znepokojeny situací v Tunisku“. Pokud je to nutné, Spojené státy nemohou snadno označit převrat za převrat.
  7. Prezident Tuniska má v úmyslu zahájit proces odvolávání guvernérů, přičemž někteří z nich budou odpovědni.
  8. Doposud nedochází k velkým střetům, situace je pod kontrolou armády, speciálních služeb a policie, které stále plní rozkazy prezidenta.
  9. Turecko uvedlo, že je znepokojeno situací v Tunisku, a není pochyb o tom, že obyvatelé Tuniska současnou zkoušku překonají. Mezi Tureckem a Saúdskou Arábií proběhly také telefonické rozhovory o událostech v Tunisku.(přeloženo googlem)

Vývoj puče v Tunisku. 26.7.2021 https://colonelcassad.livejournal.com/6937807.html O vývoji státního převratu v Tunisku: 1. Prezident země odvolal ministra obrany Tuniska. Podezření na neloajálnost. 2. Země zavedla měsíční zákaz vycházení od 19:00 do 6 hodin ráno. Pohyb osob a automobilů bez příslušných dokumentů je zakázán. 3. Vojenské síly uzavřely úřad katarské „Al-Džazíry“ v hlavním městě Tuniska. 4. Zaměstnanci ministerstev, včetně předsedy vlády, nesmí pracovat. Parlament je podobně blokován. 5. Saúdská Arábie skutečně podpořila převrat a přeje si, aby Tunisko prosperovalo a stálo. 6. Spojené státy zaujaly gumový postoj a uvedly, že jsou „znepokojeny situací v Tunisku“. Pokud je to nutné, Spojené státy nemohou snadno označit převrat za převrat. 7. Prezident Tuniska má v úmyslu zahájit proces odvolávání guvernérů, přičemž někteří z nich budou odpovědni. 8. Doposud nedochází k velkým střetům, situace je pod kontrolou armády, speciálních služeb a policie, které stále plní rozkazy prezidenta. 9. Turecko uvedlo, že je znepokojeno situací v Tunisku, a není pochyb o tom, že obyvatelé Tuniska současnou zkoušku překonají. Mezi Tureckem a Saúdskou Arábií proběhly také telefonické rozhovory o událostech v Tunisku. (přeloženo googlem)
Upravené 27. 7. 2021 o 08:07
509
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept