Politika v SR
Slovenskí stredoškolskí študenti vyhrali sutaž mladých fyzikov

Veľkých úspech slovenských študentov. Vyhrali zlato na medzinárodnej súťaži fyzikov
Slovenskí stredoškolskí študenti sa na medzinárodnej fyzikálnej súťaži Medzinárodný turnaj mladých fyzikov v Kutaisi v Gruzínsku umiestnili na prvom mieste v absolútnom poradí a získali tak zlaté medaily. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.


Turnaj mladých fyzikov je stredoškolská súťaž, ktorú organizačne zastrešuje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. V rámci turnaja riešia päťčlenné tímy takmer celý rok úlohy, ktoré zväčša nie sú ešte dostatočne teoreticky a prakticky preskúmané. Študenti riešia fyzikálne fenomény, ktorých výskum sa začína sériou experimentov a pokračuje teoretickými hypotézami, ktoré sú následne porovnávané a verifikované.
https://www.dobrenoviny.sk/c/200784/patica-mladych-slovakov-vybojovala-na-medzinarodnej-sutazi-fyzikov-zlato


Veľkých úspech slovenských študentov. Vyhrali zlato na medzinárodnej súťaži fyzikov Slovenskí stredoškolskí študenti sa na medzinárodnej fyzikálnej súťaži Medzinárodný turnaj mladých fyzikov v Kutaisi v Gruzínsku umiestnili na prvom mieste v absolútnom poradí a získali tak zlaté medaily. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe. Turnaj mladých fyzikov je stredoškolská súťaž, ktorú organizačne zastrešuje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. V rámci turnaja riešia päťčlenné tímy takmer celý rok úlohy, ktoré zväčša nie sú ešte dostatočne teoreticky a prakticky preskúmané. Študenti riešia fyzikálne fenomény, ktorých výskum sa začína sériou experimentov a pokračuje teoretickými hypotézami, ktoré sú následne porovnávané a verifikované. https://www.dobrenoviny.sk/c/200784/patica-mladych-slovakov-vybojovala-na-medzinarodnej-sutazi-fyzikov-zlato
Upravené 25. 7. 2021 o 09:47

V prvom rade gratulujem našim mladým stredoškolským fyzikom k vynikajúcej prezentácii Slovenska! Sám som veľmi príjemne prekvapený.


Len musím upozorniť na nezrovnalosti. Bežne (žiaľ) sa citujú nepôvodné zdroje, ako napríklad:

Vyhrali zlato... Informuje o tom Ministerstvo školstva...

Fakt je ten, že ide o dlhodobú súťaž a naši mali priebežne najlepšie výsledky. Do finále v Gruzínsku potom postúpili traja najlepší, a teda okrem našich aj Poliaci a Rakúšania. A vo finále nás Poliaci predbehli.
Oficiálne stránky a výsledky turnaja:
https://cc.iypt.org/iypt2021/rank/


No a aby sme nemiešali jablká s hruškami, pretože:

Putin gratuluje mladým fyzikom za zlato

tak aj to je pravda. Ale ide o inú súťaž. Táto sa konala v Litve.


Tu zase súťažia vysokoškoláci a medaily získavajú jednotlivo. Pričom všetci Rusi jednotlivo získali zlato. Gratulujem!


A opäť si treba pozrieť aj pôvodné, či v tomto prípade oficiálne stránky a nespoliehať sa na sprostredkované zdroje.


Odkaz:
https://www.ipho2021.lt/en/results/


Možno by toto vlákno mohlo patriť aj do egregor-matrice? smile Veľmi pozoruhodná súhra úspechov!


V prvom rade gratulujem našim mladým stredoškolským fyzikom k vynikajúcej prezentácii Slovenska! Sám som veľmi príjemne prekvapený. Len musím upozorniť na nezrovnalosti. Bežne (žiaľ) sa citujú nepôvodné zdroje, ako napríklad:[quote="pid:26370, uid:78"]Vyhrali zlato... Informuje o tom Ministerstvo školstva... [/quote] Fakt je ten, že ide o dlhodobú súťaž a naši mali priebežne najlepšie výsledky. Do finále v Gruzínsku potom postúpili traja najlepší, a teda okrem našich aj Poliaci a Rakúšania. A vo finále nás Poliaci predbehli. Oficiálne stránky a výsledky turnaja: https://cc.iypt.org/iypt2021/rank/ No a aby sme nemiešali jablká s hruškami, pretože: [quote="pid:26375, uid:12"]Putin gratuluje mladým fyzikom za zlato[/quote] tak aj to je pravda. Ale ide o inú súťaž. Táto sa konala v Litve. Tu zase súťažia vysokoškoláci a medaily získavajú jednotlivo. Pričom všetci Rusi jednotlivo získali zlato. Gratulujem! A opäť si treba pozrieť aj pôvodné, či v tomto prípade oficiálne stránky a nespoliehať sa na sprostredkované zdroje. Odkaz: https://www.ipho2021.lt/en/results/ Možno by toto vlákno mohlo patriť aj do egregor-matrice? :) Veľmi pozoruhodná súhra úspechov!

postúpili traja najlepší, a teda okrem našich aj Poliaci a Rakúšania

V4/Veľká Marava sa zviditeľňuje


[quote="pid:26387, uid:378"]postúpili traja najlepší, a teda okrem našich aj Poliaci a Rakúšania[/quote] V4/Veľká Marava sa zviditeľňuje
307
3
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept