Zahraniční analytici
Činnost Pjakina nemá ve skutečnosti nic společného s KSB a jeho analytika není aplikací KSB

Přečti si ty analýzy (Psychologický aspekt historie + všechny zmínky, kde se mluví o tom jak vznikl davo-"elitarismus"smile. Pak diskutuj.


Ako súvisí to, ako podľa VP ZSSR vznikol davo-elitarizmus s tým, či sa naši predkovia pripravili na Noc Svaroga alebo nie? Čítaš vôbec to k čomu sa vyjadruješ, alebo ideš stále iba svoje ako verklík?


[quote="pid:26791, uid:388"]Přečti si ty analýzy (Psychologický aspekt historie + všechny zmínky, kde se mluví o tom jak vznikl davo-"elitarismus"smile. Pak diskutuj.[/quote] Ako súvisí to, ako podľa VP ZSSR vznikol davo-elitarizmus s tým, či sa naši predkovia pripravili na Noc Svaroga alebo nie? Čítaš vôbec to k čomu sa vyjadruješ, alebo ideš stále iba svoje ako verklík?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 27. 7. 2021 o 17:10

Doplnil som, ze mozno to dokaze clovek naplneny duchom svatym ale to nie je dokazom ze okrem Boha niekto skutocne disponuje istinou.

KSB pod čarou vysvětluje ten pojem v ruském jazyce takto "rovnako, ako v ruskom jazyku nie je to isté „istina“ a „pravda“. To prvé vyjadruje objektívny stav vecí, a to druhé náš subjektívny pohľad na vec."
Ve tvém pojetí chápeš istinu jen ve vztahu k Bohu tj., jako všeobjímající Istina. Myslím, že je to zásadní nepochopení. Tak, jak se Boží matrice skládá z nekonečného množství matric vložených do Boží matrice - viz matrioška, tak i Boží istina je souhrnem nekonečného množství istin, podobně, jako matrice.
Dám jednoduchý příklad. Malý Ferko stojí před zrcadlem a dívá se na svůj obraz. Vidí tam sebe, ale zároveň to není on. To, co vidí v zrcadle je pravda, zatím co, on Ferko jako objekt je istina.
A takových istin má Bůh miliardy, nakonec všechny tyto istiny spolu s dalšími istinami prostředím, tj. Zemí a vesmírem tvoří jeden organizmus všeobjímající istinu.


[quote="pid:26747, uid:252"]Doplnil som, ze mozno to dokaze clovek naplneny duchom svatym ale to nie je dokazom ze okrem Boha niekto skutocne disponuje istinou.[/quote] KSB pod čarou vysvětluje ten pojem v ruském jazyce takto "rovnako, ako v ruskom jazyku nie je to isté „istina“ a „pravda“. To prvé vyjadruje objektívny stav vecí, a to druhé náš subjektívny pohľad na vec." Ve tvém pojetí chápeš istinu jen ve vztahu k Bohu tj., jako všeobjímající Istina. Myslím, že je to zásadní nepochopení. Tak, jak se Boží matrice skládá z nekonečného množství matric vložených do Boží matrice - viz matrioška, tak i Boží istina je souhrnem nekonečného množství istin, podobně, jako matrice. Dám jednoduchý příklad. Malý Ferko stojí před zrcadlem a dívá se na svůj obraz. Vidí tam sebe, ale zároveň to není on. To, co vidí v zrcadle je pravda, zatím co, on Ferko jako objekt je istina. A takových istin má Bůh miliardy, nakonec všechny tyto istiny spolu s dalšími istinami prostředím, tj. Zemí a vesmírem tvoří jeden organizmus všeobjímající istinu.
Upravené 27. 7. 2021 o 17:25

@Jana z Arku si si istá , že manipulátor je len Hox ?
Možno si len prihráva s miestnou elitou.

@Jana z Arku si si istá , že manipulátor je len Hox ? Možno si len prihráva s miestnou elitou.
Upravené 27. 7. 2021 o 17:27

Staří Slované svůj boj s
biblickou koncepcí prohráli. Kdyby v jejich kultuře nebyla nějaká chyba, tak by neprohráli.

Mám na to jiný názor. Už jsem tady psal o světonázoru Slovanů. Jejich mírumilovná koncepce v Evropě fungovala 4500 let, než do Evropy dorazila haploskupina R1b.
Jejich světonázor byl diametrálně odlišný a sice byl výbojný, pohrdající životem.
Podle znění Bible, tato skupina (tzv. druzí) byla vyrobena (naklonována) Hospodinem (GP) a ne Bohem a byla určena k tomu, aby se pokusila vyhladit První. To ostatně dělají do dnešního dne.
Když přišli Slované R1a na území Evropy před cca 8-12000 lety, zachovali při životě původní obyvatele, nesnažili se je vyhubit. Pak přišli do Evropy R1b, a povedlo se jim permanentními válkami R1a z části území vytlačit. První velká světová válka se odehrála na severu Německa asi před 3500 lety, kde R1a porazila R1b a od té doby se hranice těchto dvou skupin jakž tak zachovala. Dnes probíhá přes Německo, Čechy, Polsko až Balt.
Slované nikdy neposílali vrahy na vládce západních států, podobně jak to dělají anglosasové, aby ovládli jejich území. Museli se ale naučit bojovat, aby si dokázali zachovat život. Dnes přichází doba, kdy je zabezpečena jejich bezpečnost a mohou se věnovat vyšším cílům tj. změně koncepce života na planetě, podle koncepce jejich předků, která zůstala v jejich podvědomí.
Závěrem, tvrzení o tom, že Slované prohráli je diskutabilní. Není všem dnům konec. Svět si vyzkoušel život pod nadvládou R1b a je čas vrátit vládu tomu, kdo tady vládl před 4500 lety. Věk Vodnáře k tomu přirozeně vybízí.


[quote="pid:26730, uid:388"]Staří Slované svůj boj s biblickou koncepcí prohráli. Kdyby v jejich kultuře nebyla nějaká chyba, tak by neprohráli.[/quote] Mám na to jiný názor. Už jsem tady psal o světonázoru Slovanů. Jejich mírumilovná koncepce v Evropě fungovala 4500 let, než do Evropy dorazila haploskupina R1b. Jejich světonázor byl diametrálně odlišný a sice byl výbojný, pohrdající životem. Podle znění Bible, tato skupina (tzv. druzí) byla vyrobena (naklonována) Hospodinem (GP) a ne Bohem a byla určena k tomu, aby se pokusila vyhladit První. To ostatně dělají do dnešního dne. Když přišli Slované R1a na území Evropy před cca 8-12000 lety, zachovali při životě původní obyvatele, nesnažili se je vyhubit. Pak přišli do Evropy R1b, a povedlo se jim permanentními válkami R1a z části území vytlačit. První velká světová válka se odehrála na severu Německa asi před 3500 lety, kde R1a porazila R1b a od té doby se hranice těchto dvou skupin jakž tak zachovala. Dnes probíhá přes Německo, Čechy, Polsko až Balt. Slované nikdy neposílali vrahy na vládce západních států, podobně jak to dělají anglosasové, aby ovládli jejich území. Museli se ale naučit bojovat, aby si dokázali zachovat život. Dnes přichází doba, kdy je zabezpečena jejich bezpečnost a mohou se věnovat vyšším cílům tj. změně koncepce života na planetě, podle koncepce jejich předků, která zůstala v jejich podvědomí. Závěrem, tvrzení o tom, že Slované prohráli je diskutabilní. Není všem dnům konec. Svět si vyzkoušel život pod nadvládou R1b a je čas vrátit vládu tomu, kdo tady vládl před 4500 lety. Věk Vodnáře k tomu přirozeně vybízí.

Slované prohráli

Počítám, že tím bylo myšleno, že tehdy prohráli bitvu, nikoliv válku.
:-)


[quote="pid:26850, uid:312"]Slované prohráli[/quote] Počítám, že tím bylo myšleno, že tehdy prohráli bitvu, nikoliv válku. :-)

než do Evropy dorazila haploskupina R1b

Odkud přišli?


[quote="pid:26850, uid:312"]než do Evropy dorazila haploskupina R1b[/quote] Odkud přišli?

Odkud přišli?

Za mě je to ufoslovanská povídačka pravděpodobně od Kljosova


[quote="pid:26882, uid:240"]Odkud přišli?[/quote] Za mě je to ufoslovanská povídačka pravděpodobně od Kljosova

Hrubohmotný = materiálny; jemnohmotný = duchovný. KSB sa duchovnom zaoberá len okrajovo a väčšinou nepriamo.


ty si nejaky mystik a mag, ze si pochopil vsetko co je rozoberane v KSB a DVTR? lebo podla prispevkov toho chapes daleko menej ako tam je... ja tiez. Precital si tri knihy a stavias sa tu do role vseznalka, co Sufizmus a zednarstvo, Jazyk nas atd... DVTR ma v sebe tolko "jemnohmotnosti" ze osvojenim(nie precitanim) sa skutocne stavas magom. na to ale treba cistu mravnost. to su bezpecne znalosti pre vsetkych, ak ocakavas nieco ine tak si nastuduj Rosinskeho psychotroniku ci inu literaturu a za to by som tiez ruku do ohna nedal. miny vychodnej ezoteriky snad nemusim spominat... sturat sa v jemnohmotnych zalezitostiach bez pripravenosti je podobne ako keby sa maliar stural vo vysokom napati.


VP ZSSR kompletne ignoruje Slovanstvo


preto dali prvej knihe nazov podla ruskych bylin...


[quote="pid:26753, uid:623"]Hrubohmotný = materiálny; jemnohmotný = duchovný. KSB sa duchovnom zaoberá len okrajovo a väčšinou nepriamo.[/quote] ty si nejaky mystik a mag, ze si pochopil vsetko co je rozoberane v KSB a DVTR? lebo podla prispevkov toho chapes daleko menej ako tam je... ja tiez. Precital si tri knihy a stavias sa tu do role vseznalka, co Sufizmus a zednarstvo, Jazyk nas atd... DVTR ma v sebe tolko "jemnohmotnosti" ze osvojenim(nie precitanim) sa skutocne stavas magom. na to ale treba cistu mravnost. to su bezpecne znalosti pre vsetkych, ak ocakavas nieco ine tak si nastuduj Rosinskeho psychotroniku ci inu literaturu a za to by som tiez ruku do ohna nedal. miny vychodnej ezoteriky snad nemusim spominat... sturat sa v jemnohmotnych zalezitostiach bez pripravenosti je podobne ako keby sa maliar stural vo vysokom napati. [quote="pid:26546, uid:623"]VP ZSSR kompletne ignoruje Slovanstvo[/quote] preto dali prvej knihe nazov podla ruskych bylin...

A takových istin má Bůh miliardy, nakonec všechny tyto istiny spolu s dalšími istinami prostředím, tj. Zemí a vesmírem tvoří jeden organizmus všeobjímající istinu.


«Človeku nie je dané poznať celú Istinu vcelku (Pravdu-Istiny — naša pozn. pri citácii). Jeho povinnosťou je nasledovať ju tak, ako ju on chápe, s využitím výhradne čistých prostriedkov, t.j. nenásilia. Jedine Boh pozná absolútnu Istinu. Preto často opakujem: Istina je Boh. Z toho vyplýva, že človek, smrteľná bytosť (smrť v biblickom význame, a tak život pokračuje aj po smrti fyzickej obálky – naša pozn. pri citácii), nemôže poznať absolútnu istinu. Nikto na tomto svete neovláda absolútnu istinu. Tá patrí jedine Bohu. Všetko, čo poznáme je len relatívna istina. Preto nám zostáva iba držať sa jej tak, ako ju chápeme, vtedy nebude možné zísť z cesty.» Mahátmá Gándí


Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/manzelstva-sa-uzatvaraju-v-nebesiach/


Etika vzájomných vzťahov sa musí opierať o želanie vnášať do týchto vzájomných vzťahov svoj názor na pravdu a istinu, kde Pravda-Istina – to je absolútna pravda, ktorá je len u Boha, no každý človek má možnosť uvidieť istinu, t.j. kúsok Pravdy, a je Istina, predurčená na poznanie len jemu. Inými slovami, pravda a istina je dostupná všetkým, no je rovnomerne rozložená na každého človeka, a týmto spôsobom ľuďom ukazuje dôležitosť spoločnej jednoty.


Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/idealy-a-ciele-osud-a-zlaty-kluc-metodologie/


osobne by som z ludskeho pohladu nehovoril o istine, lebo Ferko vidi len pravdu. ako dokazat ze vidi istinu? vsetky premenne jednoducho nezaratas.


[quote="pid:26842, uid:312"]A takových istin má Bůh miliardy, nakonec všechny tyto istiny spolu s dalšími istinami prostředím, tj. Zemí a vesmírem tvoří jeden organizmus všeobjímající istinu.[/quote] «Človeku nie je dané poznať celú Istinu vcelku (Pravdu-Istiny — naša pozn. pri citácii). Jeho povinnosťou je nasledovať ju tak, ako ju on chápe, s využitím výhradne čistých prostriedkov, t.j. nenásilia. Jedine Boh pozná absolútnu Istinu. Preto často opakujem: Istina je Boh. Z toho vyplýva, že človek, smrteľná bytosť (smrť v biblickom význame, a tak život pokračuje aj po smrti fyzickej obálky – naša pozn. pri citácii), nemôže poznať absolútnu istinu. Nikto na tomto svete neovláda absolútnu istinu. Tá patrí jedine Bohu. Všetko, čo poznáme je len relatívna istina. Preto nám zostáva iba držať sa jej tak, ako ju chápeme, vtedy nebude možné zísť z cesty.» Mahátmá Gándí Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/manzelstva-sa-uzatvaraju-v-nebesiach/ Etika vzájomných vzťahov sa musí opierať o želanie vnášať do týchto vzájomných vzťahov svoj názor na pravdu a istinu, kde Pravda-Istina – to je absolútna pravda, ktorá je len u Boha, no každý človek má možnosť uvidieť istinu, t.j. kúsok Pravdy, a je Istina, predurčená na poznanie len jemu. Inými slovami, pravda a istina je dostupná všetkým, no je rovnomerne rozložená na každého človeka, a týmto spôsobom ľuďom ukazuje dôležitosť spoločnej jednoty. Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/idealy-a-ciele-osud-a-zlaty-kluc-metodologie/ osobne by som z ludskeho pohladu nehovoril o istine, lebo Ferko vidi len pravdu. ako dokazat ze vidi istinu? vsetky premenne jednoducho nezaratas.

Odkud přišli?

R1a přišla do Evropy dvěma směry. Z jižní Sibiře (Altaj), část ukončila svoji pouť v Indii (v současnosti nejvyšší kasta), pak přes Írán, Kavkaz a severní pobřeží Černého moře, Ruskou rovinu až do západní Evropy, druhá větev přes jižní pobřeží Černého moře , Balkán dál do Evropy.
R1b šla také z jižní Sibiře, ale o 4500 let později přes Arabský poloostrov, Egypt, severní pobřeží Afriky, přes Gibraltarský průliv do dnešního Španělska a dál do západní Evropy. Jenomže tam žili již 4500 let R1a. Tu začali pomalu vytlačovat, až se zastavili ve východním Německu. My a východní Německo jsme vlastně pohraničí mezi R1a a R1b.


[quote="pid:26882, uid:240"]Odkud přišli?[/quote] R1a přišla do Evropy dvěma směry. Z jižní Sibiře (Altaj), část ukončila svoji pouť v Indii (v současnosti nejvyšší kasta), pak přes Írán, Kavkaz a severní pobřeží Černého moře, Ruskou rovinu až do západní Evropy, druhá větev přes jižní pobřeží Černého moře , Balkán dál do Evropy. R1b šla také z jižní Sibiře, ale o 4500 let později přes Arabský poloostrov, Egypt, severní pobřeží Afriky, přes Gibraltarský průliv do dnešního Španělska a dál do západní Evropy. Jenomže tam žili již 4500 let R1a. Tu začali pomalu vytlačovat, až se zastavili ve východním Německu. My a východní Německo jsme vlastně pohraničí mezi R1a a R1b.

ako dokazat ze vidi istinu?

On nevidí istinu, on tou istinou je.


[quote="pid:26889, uid:252"]ako dokazat ze vidi istinu?[/quote] On nevidí istinu, on tou istinou je.

přes Arabský poloostrov, Egypt, severní pobřeží Afriky

To jsou právě ty pohádky. Pokud by to byla pravda, musely by v těchto místech být pozůstatky této haploskupiny. Jaké národy v severní Africe a na blízkém východě mají r1b? Já vím jen že Osmanští sultáni měli r1a. A taky to nevysvětluje haploskupinu I na Balkán a Skandinávii. Za mě to bylo úplně jinak.


[quote="pid:26890, uid:312"]přes Arabský poloostrov, Egypt, severní pobřeží Afriky[/quote] To jsou právě ty pohádky. Pokud by to byla pravda, musely by v těchto místech být pozůstatky této haploskupiny. Jaké národy v severní Africe a na blízkém východě mají r1b? Já vím jen že Osmanští sultáni měli r1a. A taky to nevysvětluje haploskupinu I na Balkán a Skandinávii. Za mě to bylo úplně jinak.

To jsou právě ty pohádky.

Ty říkáš laboratorním rozborům pohádky? Naopak, nic není dokonalejší důkaz, než analýza chromozomu Y s markerem jedné z 20 haploskupin, které se na Zemi vyskytují. Každý muž má nezaměnitelný marker. Pokud si dáš udělat rozbor v Moskevské laboratoři, dostaneš přesný popis cesty odkud tvůj předek přišel s cestovním řádem. Rozbor s analýzou stojí kolem 10000 Kč.
Tutanchamon má R1b, jeho přímý potomek bydlí na Slovensku.


[quote="pid:26896, uid:402"]To jsou právě ty pohádky. [/quote] Ty říkáš laboratorním rozborům pohádky? Naopak, nic není dokonalejší důkaz, než analýza chromozomu Y s markerem jedné z 20 haploskupin, které se na Zemi vyskytují. Každý muž má nezaměnitelný marker. Pokud si dáš udělat rozbor v Moskevské laboratoři, dostaneš přesný popis cesty odkud tvůj předek přišel s cestovním řádem. Rozbor s analýzou stojí kolem 10000 Kč. Tutanchamon má R1b, jeho přímý potomek bydlí na Slovensku.
Upravené 27. 7. 2021 o 20:51

část ukončila svoji pouť v Indii (v současnosti nejvyšší kasta),


Tak pokud je to tak, tak se tam něco zvrtlo, ne? Znáte horší systém než indický?


[quote="pid:26890, uid:312"]část ukončila svoji pouť v Indii (v současnosti nejvyšší kasta),[/quote] Tak pokud je to tak, tak se tam něco zvrtlo, ne? Znáte horší systém než indický?

Nemyslím si historie mutací a datování může být ovlivněna mnoha faktory. Nikdo netvrdí že na západ od Vltavy převažuje r1b, tím ale veškeré důkazy končí.


Nemyslím si historie mutací a datování může být ovlivněna mnoha faktory. Nikdo netvrdí že na západ od Vltavy převažuje r1b, tím ale veškeré důkazy končí.

Nemyslím si historie mutací a datování může být ovlivněna mnoha faktory. Nikdo netvrdí že na západ od Vltavy převažuje r1b, tím ale veškeré důkazy končí.


Nemyslím si historie mutací a datování může být ovlivněna mnoha faktory. Nikdo netvrdí že na západ od Vltavy převažuje r1b, tím ale veškeré důkazy končí.

Nemyslím si historie mutací a datování může být ovlivněna mnoha faktory. Nikdo netvrdí že na západ od Vltavy převažuje r1b, tím ale veškeré důkazy končí.

Chyba, tyto mutace nezávisí od žádných faktorů, ani od radioaktivity. jednoduchý příklad, jak vznikají. Máš dokument, který kopíruješ na kopírce. Kopíruješ ten samý dokument, 100,1000x a více. nakonec se na tom dokumentu objeví nějaká malá chyba. Prostě při milionovém opakování nakonec dojde k malé chybě. Podívej se na mapu výskytu haploskupin.
První odkaz výskyt R1b, druhý odkaz R1a
https://www.stoplusjednicka.cz/sites/default/files/styles/full/public/obrazky/2019/01/02_r1b.jpg?itok=v6N_VtYT


[quote="pid:26900, uid:402"]Nemyslím si historie mutací a datování může být ovlivněna mnoha faktory. Nikdo netvrdí že na západ od Vltavy převažuje r1b, tím ale veškeré důkazy končí.[/quote] Chyba, tyto mutace nezávisí od žádných faktorů, ani od radioaktivity. jednoduchý příklad, jak vznikají. Máš dokument, který kopíruješ na kopírce. Kopíruješ ten samý dokument, 100,1000x a více. nakonec se na tom dokumentu objeví nějaká malá chyba. Prostě při milionovém opakování nakonec dojde k malé chybě. Podívej se na mapu výskytu haploskupin. První odkaz výskyt R1b, druhý odkaz R1a https://www.stoplusjednicka.cz/sites/default/files/styles/full/public/obrazky/2019/01/02_r1b.jpg?itok=v6N_VtYT https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/R1a.png/1200px-R1a.png
Upravené 27. 7. 2021 o 21:00

Tak pokud je to tak, tak se tam něco zvrtlo, ne? Znáte horší systém než indický?

To je jako porovnávat koránický Islám, a historicky vyvinutý Islám. Také je to nebe a dudy.


[quote="pid:26898, uid:372"]Tak pokud je to tak, tak se tam něco zvrtlo, ne? Znáte horší systém než indický?[/quote] To je jako porovnávat koránický Islám, a historicky vyvinutý Islám. Také je to nebe a dudy.

To je jako porovnávat koránický Islám, a historicky vyvinutý Islám. Také je to nebe a dudy.


Tak to jsem taky nikdy nepochopil. Kde je rozdíl? Může následováním koránu vzniknout něco lidského?


Mně připomíná spíše verzi Starého zákona, sepsanou stejnými autory, jen pro jiné etnikum.


Koránický i historicky vyvinutý islám vycházejí i z tohoto?
https://www.koranoislamu.cz/tema/nasili-a-brutalita/


[quote="pid:26904, uid:312"]To je jako porovnávat koránický Islám, a historicky vyvinutý Islám. Také je to nebe a dudy.[/quote] Tak to jsem taky nikdy nepochopil. Kde je rozdíl? Může následováním koránu vzniknout něco lidského? Mně připomíná spíše verzi Starého zákona, sepsanou stejnými autory, jen pro jiné etnikum. Koránický i historicky vyvinutý islám vycházejí i z tohoto? https://www.koranoislamu.cz/tema/nasili-a-brutalita/
Upravené 27. 7. 2021 o 21:14

Tak to jsem taky nikdy nepochopil. Kde je rozdíl? Může následováním koránu vzniknout něco lidského?

To je ta pravá otázka na Hoxe.


[quote="pid:26906, uid:372"]Tak to jsem taky nikdy nepochopil. Kde je rozdíl? Může následováním koránu vzniknout něco lidského?[/quote] To je ta pravá otázka na Hoxe.

On nevidí istinu, on tou istinou je.


on je istina, ale Ferko vidi len svoj subjektivny obraz ktory sa viac ci menej blizi k objektivnej realite, podla toho ci mysli egocentricky alebo Bohocentricky, plus dalsich milion aspektov. ludsky organizmus podla jedneho vyskumu vykonava milion procesov v jednom momente, clovek ani to nemoze obsiahnut, nieto este istinu.


[quote="pid:26893, uid:312"]On nevidí istinu, on tou istinou je.[/quote] on je istina, ale Ferko vidi len svoj subjektivny obraz ktory sa viac ci menej blizi k objektivnej realite, podla toho ci mysli egocentricky alebo Bohocentricky, plus dalsich milion aspektov. ludsky organizmus podla jedneho vyskumu vykonava milion procesov v jednom momente, clovek ani to nemoze obsiahnut, nieto este istinu.

To je ta pravá otázka na Hoxe.


Ale argument zazněl od Vás. Tudíž, jaký rozdíl vidíte Vy? Bez ironie....


[quote="pid:26908, uid:312"]To je ta pravá otázka na Hoxe.[/quote] Ale argument zazněl od Vás. Tudíž, jaký rozdíl vidíte Vy? Bez ironie....

Prostě při milionovém opakování nakonec dojde k malé chybě.

Nebo taky ne nebo k deseti, stovkám chyb. Já se nechci přít, jen mi tyhle teorie připadají jako kdyby se nám někdo snažil podstrčit panslovanství jako náhradu vyčpělého pangermanismu a na zakrytí skutečných nesrovnalostí a "záhad" oficiální historie.
Kromě toho je to jedno, protože nikdo z nás neví kdo byli nositelé těch genů v minulosti.


[quote="pid:26903, uid:312"]Prostě při milionovém opakování nakonec dojde k malé chybě.[/quote] Nebo taky ne nebo k deseti, stovkám chyb. Já se nechci přít, jen mi tyhle teorie připadají jako kdyby se nám někdo snažil podstrčit panslovanství jako náhradu vyčpělého pangermanismu a na zakrytí skutečných nesrovnalostí a "záhad" oficiální historie. Kromě toho je to jedno, protože nikdo z nás neví kdo byli nositelé těch genů v minulosti.
Upravené 27. 7. 2021 o 21:22

Může následováním koránu vzniknout něco lidského?


takze KSB je tiez neludske lebo cituje Koran ako zjavenie pre vsetkych ludi? Sufi su tiez neludsky, lebo ziju v sulade s okolim aj s krestanmi? kto ovlada metodologiu nepotrebuje dogmatiku...


ked si zamenis slovo neveriaci za satanisti, bude sa ti to lepsie chapat?


[quote="pid:26906, uid:372"]Může následováním koránu vzniknout něco lidského?[/quote] takze KSB je tiez neludske lebo cituje Koran ako zjavenie pre vsetkych ludi? Sufi su tiez neludsky, lebo ziju v sulade s okolim aj s krestanmi? kto ovlada metodologiu nepotrebuje dogmatiku... ked si zamenis slovo neveriaci za satanisti, bude sa ti to lepsie chapat?

@Rusofil
Zdravia ti.
Samotný korán je veľmi zvláštna kniha. Nie je to kniha o Alahovi, je to popis ako žil prorok Mohamed. Ďalší problém je v tom ako sú zoradené jednotlivé súry. Nie sú v chronologickom poradí. Sú usporiadané podľa dĺžky. Od najkrajších po najdlhšie. Ďalší problém je že drvivá väčšina ľudí ktorí vyznávajú islam nikdy korán nečítali. Ak by bol korán usporiadaný chronologicky tak by to nebolo až také rozporuplné. Moslim ktorý praktikuje islam je uzamknutý v dogmotoch s malov šancou vymaniť sa, no ak nepraktikuje islam má oveľa lepšiu možnosť vymaniť sa a ísť cestou stať sa človekom. Lenže to sa dá povedať o viacerých náboženstvách.
PS. Ak by niekto veľmi chcel tak mu môžem poskytnúť korán v pdf
S pozdravom Peter.

@Rusofil Zdravia ti. Samotný korán je veľmi zvláštna kniha. Nie je to kniha o Alahovi, je to popis ako žil prorok Mohamed. Ďalší problém je v tom ako sú zoradené jednotlivé súry. Nie sú v chronologickom poradí. Sú usporiadané podľa dĺžky. Od najkrajších po najdlhšie. Ďalší problém je že drvivá väčšina ľudí ktorí vyznávajú islam nikdy korán nečítali. Ak by bol korán usporiadaný chronologicky tak by to nebolo až také rozporuplné. Moslim ktorý praktikuje islam je uzamknutý v dogmotoch s malov šancou vymaniť sa, no ak nepraktikuje islam má oveľa lepšiu možnosť vymaniť sa a ísť cestou stať sa človekom. Lenže to sa dá povedať o viacerých náboženstvách. PS. Ak by niekto veľmi chcel tak mu môžem poskytnúť korán v pdf S pozdravom Peter.
Upravené 27. 7. 2021 o 21:33

jen mi tyhle teorie připadají jako kdyby se nám někdo snažil podstrčit panslovanství jako náhradu vyčpělého pangermanismu a na zakrytí skutečných nesrovnalostí a "záhad" oficiální historie.

Ale toto nejsou teorie, ale exaktně podložená fakta. Můžeš si vyžádat test v té Moskevské laboratoři. Pošlou ti zkumavku s přesným návodem, jak postupovat, zaplatíš, no a pak ti přijde odpověď. Jinak, nehodlám tě přesvědčovat. Přivedl jsem tě k vodě, je na tobě, jestli se napiješ.


[quote="pid:26911, uid:402"]jen mi tyhle teorie připadají jako kdyby se nám někdo snažil podstrčit panslovanství jako náhradu vyčpělého pangermanismu a na zakrytí skutečných nesrovnalostí a "záhad" oficiální historie.[/quote] Ale toto nejsou teorie, ale exaktně podložená fakta. Můžeš si vyžádat test v té Moskevské laboratoři. Pošlou ti zkumavku s přesným návodem, jak postupovat, zaplatíš, no a pak ti přijde odpověď. Jinak, nehodlám tě přesvědčovat. Přivedl jsem tě k vodě, je na tobě, jestli se napiješ.

Samotný korán je veľmi zvláštna kniha.

Mám ji, občas si ji čtu, jako protipól Bible. Žil jsem několik let v blízkosti muslimů a jsem rád, že už nemusím.
Je to pro mě také osobní otázka, jelikož mám v sobě i dost Turecké krve. Před pár lety jsem uvažoval, že bych se do Turecka odstěhoval, velice mě zajímala země mého předka, ale vlivem politické situace z toho sešlo. Musím ale říct, že Turecko je mi velice blízké, podobně jako Rusko. Ale i tak Islám je pro mě cizí.


[quote="pid:26913, uid:14"]Samotný korán je veľmi zvláštna kniha.[/quote] Mám ji, občas si ji čtu, jako protipól Bible. Žil jsem několik let v blízkosti muslimů a jsem rád, že už nemusím. Je to pro mě také osobní otázka, jelikož mám v sobě i dost Turecké krve. Před pár lety jsem uvažoval, že bych se do Turecka odstěhoval, velice mě zajímala země mého předka, ale vlivem politické situace z toho sešlo. Musím ale říct, že Turecko je mi velice blízké, podobně jako Rusko. Ale i tak Islám je pro mě cizí.

takze KSB je tiez neludske lebo cituje Koran


Já mám pocit, že citují i Bibli. Chápu to tak, že i těchto textech může být zajímavá informace.


Sufi su tiez neludsky, lebo ziju v sulade s okolim aj s krestanmi?


To podle mě spíše vypovídá o jejich kvalitách, než o samotném Koránu.


P.S. Kdyby tam chěl autor Koránu napsat satanisti, proč to neučinil? Nevěřící... to znamená, že nevěřím v nic.


[quote="pid:26912, uid:252"]takze KSB je tiez neludske lebo cituje Koran[/quote] Já mám pocit, že citují i Bibli. Chápu to tak, že i těchto textech může být zajímavá informace. [quote="pid:26912, uid:252"]Sufi su tiez neludsky, lebo ziju v sulade s okolim aj s krestanmi?[/quote] To podle mě spíše vypovídá o jejich kvalitách, než o samotném Koránu. P.S. Kdyby tam chěl autor Koránu napsat satanisti, proč to neučinil? Nevěřící... to znamená, že nevěřím v nic.

toto nejsou teorie

Jsou to teorie. Jedna věc jsou fakta a druhá věc jejich interpretace a důležitost.
Jistě to musí mít reálný základ jinak by to nefungovalo.


[quote="pid:26914, uid:312"]toto nejsou teorie[/quote] Jsou to teorie. Jedna věc jsou fakta a druhá věc jejich interpretace a důležitost. Jistě to musí mít reálný základ jinak by to nefungovalo.

VP SSSR vychází z ruských reálií ....


Slovanská kultura prohrála s biblisty ... to beru jako prokázaný fakt a VP SSSR to poměrně obsáhle rozebírá ve svých knihách a analytických poznámkách.


Prohrála kvůli chybám, kterým bylo možné se vyhnout. Korám přišel dostatečně včas před touto prohrou a obsahuje informaci, díky které bylo možné se chyby vyvarovat a neprohrát.


Za politbyrem KSSS přišel svého času jeden z arabských vůdců a řekl jim: "Vy máte socialismus my Boha, pojďme to spojit, spolu budeme silnější." (pamatuji na to, naše učitelka dějepisu i učitel občanky se této nabídce spolu s politbyrem vysmívali). Přitom to spojení je to, co mohlo katastrofu spojenou s rozpadem SSSR zabránit.


Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy.


Já myslím, že to je dost důvodů k tomu mít ve svých knihách několik kladně hodnocených citátů z Koránu.


VP SSSR vychází z ruských reálií .... Slovanská kultura prohrála s biblisty ... to beru jako prokázaný fakt a VP SSSR to poměrně obsáhle rozebírá ve svých knihách a analytických poznámkách. Prohrála kvůli chybám, kterým bylo možné se vyhnout. Korám přišel dostatečně včas před touto prohrou a obsahuje informaci, díky které bylo možné se chyby vyvarovat a neprohrát. Za politbyrem KSSS přišel svého času jeden z arabských vůdců a řekl jim: "Vy máte socialismus my Boha, pojďme to spojit, spolu budeme silnější." (pamatuji na to, naše učitelka dějepisu i učitel občanky se této nabídce spolu s politbyrem vysmívali). Přitom to spojení je to, co mohlo katastrofu spojenou s rozpadem SSSR zabránit. Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy. Já myslím, že to je dost důvodů k tomu mít ve svých knihách několik kladně hodnocených citátů z Koránu.

Prohrála kvůli chybám, kterým bylo možné se vyhnout. Korám přišel dostatečně včas před touto prohrou a obsahuje informaci, díky které bylo možné se chyby vyvarovat a neprohrát.


Já myslím, že prohrála kvůli vnitřní zradě a páté koloně. Pomohl by islám? Jaká konkrétní informace to je?


Já naprosto chápu averzi vůči starozákonní koncepci. Ale v tomto případě došlo podle mého názoru k chybě, vidět spásu v Koránu, jen protože se vymezuje vůči principům starozákonní koncepce. Autoři obou koncepcí jsou podle mého názoru titíž.


Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy.


Konkrétně?


[quote="pid:26926, uid:388"]Prohrála kvůli chybám, kterým bylo možné se vyhnout. Korám přišel dostatečně včas před touto prohrou a obsahuje informaci, díky které bylo možné se chyby vyvarovat a neprohrát.[/quote] Já myslím, že prohrála kvůli vnitřní zradě a páté koloně. Pomohl by islám? Jaká konkrétní informace to je? Já naprosto chápu averzi vůči starozákonní koncepci. Ale v tomto případě došlo podle mého názoru k chybě, vidět spásu v Koránu, jen protože se vymezuje vůči principům starozákonní koncepce. Autoři obou koncepcí jsou podle mého názoru titíž. [quote="pid:26926, uid:388"]Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy.[/quote] Konkrétně?
Upravené 27. 7. 2021 o 22:10

Slovanská kultura prohrála s biblisty


Nebylo to spíše proto?
http://leva-net.webnode.cz/products/pobyt-jezisa-krista-a-andreja-prvopovolaneho1-na-starovekej-rusi/


"Na adekvátnu reakciu voči tejto globálnej výzve nestačila žrectvu buď miera chápania, alebo vôľových kvalít v kombinácii s vysokou mierou mravnosti. Na všetky tieto otázky žrectvo Rusi nahlas alebo mlčky odvetilo: «NIE, nás sa to netýka». Príčiny tohto «NIE» mohli spočívať v tom, že odpoveď «ÁNO» na každú z týchto otázok mohla od žrectva aj zvyšku spoločnosti vyžadovať prehodnotenie svojich doterajších (už stradičnelých a nesporných) mravných noriem a chápania sveta, ktoré nezahrnuli do svojho obrazy Sveta prítomnosť biblickej doktríny, a znej vyplývajúcu hrozbu zotročenia všetkých.


V dôsledku toho, že žrectvo Rusi dalo negatívnu odpoveď na tieto otázky, jeho správanie začalo protirečiť Zámeru. A ďalej sa všetko odohralo v plnom súlade s tým, čo bolo nepochybne známe aj žrectvu Rusi, a čo Ježiš ohlasoval počas svojich kázní."


"Inými slovami, kým žrectvo Rusi z 1. – 4. storočia n.l. sa ukázalo byť historicky neschopné adekvátne zareagovať na „výzvu doby“ (na výzvu Zhora) a umožnilo na mnohé storočia využívať prekrútené Kristovo učenie v globálnej politike, tak ruskú civilizáciu 21. storočia očakáva úloha napraviť túto chybu, predložiť Svetu a realizovať v praxi novú Koncepciu Spoločenskej Bezpečnosti udávajúcu kurz rozvoja ľudstva v epoche Vodnára. Iba na takejto svetonázorovej úrovni môže byť sformovaná a realizovaná naša národná idea."


[quote="pid:26926, uid:388"]Slovanská kultura prohrála s biblisty[/quote] Nebylo to spíše proto? http://leva-net.webnode.cz/products/pobyt-jezisa-krista-a-andreja-prvopovolaneho1-na-starovekej-rusi/ "Na adekvátnu reakciu voči tejto globálnej výzve nestačila žrectvu buď miera chápania, alebo vôľových kvalít v kombinácii s vysokou mierou mravnosti. Na všetky tieto otázky žrectvo Rusi nahlas alebo mlčky odvetilo: «NIE, nás sa to netýka». Príčiny tohto «NIE» mohli spočívať v tom, že odpoveď «ÁNO» na každú z týchto otázok mohla od žrectva aj zvyšku spoločnosti vyžadovať prehodnotenie svojich doterajších (už stradičnelých a nesporných) mravných noriem a chápania sveta, ktoré nezahrnuli do svojho obrazy Sveta prítomnosť biblickej doktríny, a znej vyplývajúcu hrozbu zotročenia všetkých. V dôsledku toho, že žrectvo Rusi dalo negatívnu odpoveď na tieto otázky, jeho správanie začalo protirečiť Zámeru. A ďalej sa všetko odohralo v plnom súlade s tým, čo bolo nepochybne známe aj žrectvu Rusi, a čo Ježiš ohlasoval počas svojich kázní." "Inými slovami, kým žrectvo Rusi z 1. – 4. storočia n.l. sa ukázalo byť historicky neschopné adekvátne zareagovať na „výzvu doby“ (na výzvu Zhora) a umožnilo na mnohé storočia využívať prekrútené Kristovo učenie v globálnej politike, tak ruskú civilizáciu 21. storočia očakáva úloha napraviť túto chybu, predložiť Svetu a realizovať v praxi novú Koncepciu Spoločenskej Bezpečnosti udávajúcu kurz rozvoja ľudstva v epoche Vodnára. Iba na takejto svetonázorovej úrovni môže byť sformovaná a realizovaná naša národná idea."
Upravené 27. 7. 2021 o 22:21

Ale v tomto případě došlo podle mého názoru k chybě, vidět spásu v Koránu, jen protože se vymezuje vůči principům starozákonní koncepce.


Presne tak. Toto je jedna z mín založených v samotných základoch KSB.


[quote="pid:26929, uid:372"]Ale v tomto případě došlo podle mého názoru k chybě, vidět spásu v Koránu, jen protože se vymezuje vůči principům starozákonní koncepce.[/quote] Presne tak. Toto je jedna z mín založených v samotných základoch KSB.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Odpovědi od @Počtář mají často "zenový nádech"

To s tou zdí byl můj rádo-by-vtipný pokus o sebekritiku.
Protože jsem se v odstavci
Mám takovou drobnou pomůcku

trošku poznal. Tedy před tím, než jsi ho doeditoval do stávající podoby
ale Trockista je v tom opravdu dobrý

:-)
Doufám, že nevznikl nesprávný dojem, jelikož nemířil jsem na Tebe, jednoho z nejvlídnějších zdejších kolegů.
Toho bohdá nebude, aby Počtář takovéto nepravé výpočty podhazoval.

[quote="pid:26832, uid:426"]Odpovědi od @Počtář mají často "zenový nádech"[/quote] To s tou zdí byl můj rádo-by-vtipný pokus o sebekritiku. Protože jsem se v odstavci [quote="pid:26816, uid:426"]Mám takovou drobnou pomůcku[/quote] trošku poznal. Tedy **před tím**, než jsi ho doeditoval do stávající podoby [quote="pid:26816, uid:426"]ale Trockista je v tom opravdu dobrý[/quote] :-) Doufám, že nevznikl nesprávný dojem, jelikož nemířil jsem na Tebe, jednoho z nejvlídnějších zdejších kolegů. Toho bohdá nebude, aby Počtář takovéto nepravé výpočty podhazoval.

Toto je jedna z mín založených v samotných základoch KSB.

Jediná mina v základech KSB, je nepochopení základů KSB. A toto pochopení je dáno mravností a následným rozlišením.


[quote="pid:26933, uid:623"]Toto je jedna z mín založených v samotných základoch KSB.[/quote] Jediná mina v základech KSB, je nepochopení základů KSB. A toto pochopení je dáno mravností a následným rozlišením.

Dušan

Ale v tomto případě došlo podle mého názoru k chybě, vidět spásu v Koránu, jen protože se vymezuje vůči principům starozákonní koncepce.


Presne tak. Toto je jedna z mín založených v samotných základoch KSB.


Ak ste si toto zobrali z KSB tak vám chýba rozlíšenie. Je to proste vaše nepochopenie.


[quote="pid:26929, uid:372"]Ale v tomto případě došlo podle mého názoru k chybě, vidět spásu v Koránu, jen protože se vymezuje vůči principům starozákonní koncepce.[/quote] [quote="pid:26933, uid:623"]Presne tak. Toto je jedna z mín založených v samotných základoch KSB.[/quote] Ak ste si toto zobrali z KSB tak vám chýba rozlíšenie. Je to proste vaše nepochopenie.

vidět spásu v Koránu,


Dobře, nevyjádřil jsem se přesně. Netvrdím a nemyslím si, že KSB vidí či hledá spásu v koránu, nebo že hraje nějakou významnou roli. Ale určitá afinita ke koránu a islámu je podle mě chyba.
To, že starozákonní koncepce měla nejhorší dopad hlavně na Rusko a jeho civilizaci je neoddiskutovatelné. Chápu, že tam vznikl upřímný odpor, který je dokonce nutný k přežití zbytků ruské civilizace a v budoucnu pro její opětovný rozvoj.


Ale stejnou ostražitost si zalouží i Korán. Je to obrácená strana mince Starého zákona. Obě knihy se dají chápat i jako bojový manuál.


Nicméně se rád dám poučit. Bez ironie.


[quote="pid:26929, uid:372"]vidět spásu v Koránu,[/quote] Dobře, nevyjádřil jsem se přesně. Netvrdím a nemyslím si, že KSB vidí či hledá **spásu** v koránu, nebo že hraje nějakou významnou roli. Ale určitá afinita ke koránu a islámu je podle mě chyba. To, že starozákonní koncepce měla nejhorší dopad hlavně na Rusko a jeho civilizaci je neoddiskutovatelné. Chápu, že tam vznikl upřímný odpor, který je dokonce nutný k přežití zbytků ruské civilizace a v budoucnu pro její opětovný rozvoj. Ale stejnou ostražitost si zalouží i Korán. Je to obrácená strana mince Starého zákona. Obě knihy se dají chápat i jako bojový manuál. Nicméně se rád dám poučit. Bez ironie.
Upravené 27. 7. 2021 o 23:56

Nicméně se rád dám poučit. Bez ironie.


KSB definuje skutečný korán a historický korán (zformovaný od GP), který vznikl záměrně nesourodou (ale promyšlenou) kompilací stejně jako bible. Sám Mohamed nic nesepsal, protože věděl, že to bude překrouceno (tím nechal pro nás budoucí generace cennou nápovědu). Stejně jako v bibli, tak v historicky formovaném koránu lze najít i odraz pravdo věrnosti (GP to nemohl říci přímo, že nás chce zootročit a že zavrhuje proroky, kteří silně na lid působili, musel překrucovat postupně).


Jak chceme vyjít s lidmi, kteří jsou těmi knihami silně ovlivněni, tak že je zavrhneme a uděláme si z nich nepřátele v duchu jste blbci nebo budeme s nimi diskutovat o pravdo věrnosti v jejich jazyce (vzhledem k jejich počtu volím spíše druhou variantu, jasně - ani to není bez rizik).


I v pokrouceném koránu zůstal důraz na rozlišení. A nezaměňovat morálku s vlastním obsahem, překroutit a využít se dá všechno.
( křesťanství má Kukluxklan a Inkvizice, které konaly stejná zvěrstva co ISIL )


K přečtení:
http://leva-net.webnode.cz/products/preco-mohamed-nezapisal-koran-vlastnorucne-1/
a nebo celá kniha
http://leva-net.webnode.cz/products/ako-a-preco-sa-pisma-robia-svatymi/


[quote="pid:26954, uid:372"]Nicméně se rád dám poučit. Bez ironie.[/quote] KSB definuje skutečný korán a historický korán (zformovaný od GP), který vznikl záměrně nesourodou (ale promyšlenou) kompilací stejně jako bible. Sám Mohamed nic nesepsal, protože věděl, že to bude překrouceno (tím nechal pro nás budoucí generace cennou nápovědu). Stejně jako v bibli, tak v historicky formovaném koránu lze najít i odraz pravdo věrnosti (GP to nemohl říci přímo, že nás chce zootročit a že zavrhuje proroky, kteří silně na lid působili, musel překrucovat postupně). Jak chceme vyjít s lidmi, kteří jsou těmi knihami silně ovlivněni, tak že je zavrhneme a uděláme si z nich nepřátele v duchu jste blbci nebo budeme s nimi diskutovat o pravdo věrnosti v jejich jazyce (vzhledem k jejich počtu volím spíše druhou variantu, jasně - ani to není bez rizik). I v pokrouceném koránu zůstal důraz na rozlišení. A nezaměňovat morálku s vlastním obsahem, překroutit a využít se dá všechno. ( křesťanství má Kukluxklan a Inkvizice, které konaly stejná zvěrstva co ISIL ) K přečtení: http://leva-net.webnode.cz/products/preco-mohamed-nezapisal-koran-vlastnorucne-1/ a nebo celá kniha http://leva-net.webnode.cz/products/ako-a-preco-sa-pisma-robia-svatymi/

nevyjádřil jsem se přesně.


Vlastně vyjádřil, trochu se ztrácím v jednotlivých reakcích.
Čili netvrdím, že KSB by proponovala islám, ale někteří konceptuálové ano. Mým vyjádřením jsem reagoval na

Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy.


[quote="pid:26954, uid:372"]nevyjádřil jsem se přesně.[/quote] Vlastně vyjádřil, trochu se ztrácím v jednotlivých reakcích. Čili netvrdím, že KSB by proponovala islám, ale někteří konceptuálové ano. Mým vyjádřením jsem reagoval na [quote="pid:26926, uid:388"]Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy.[/quote]

I v pokrouceném koránu zůstal důraz na rozlišení. A nezaměňovat morálku s vlastním obsahem, překroutit a využít se dá všechno.


S tím souhlas. Akorát nevidím v Koránu příklad hodný následování. Kde je tedy ten pravý Korán? A proč bych měl člověka jako Mohamed respektovat? Čím si to zasloužil?


Pokud se vrátím k té Ruské civilizaci, domnívám se, že její dosavadní prohra začala zde
http://leva-net.webnode.cz/products/pobyt-jezisa-krista-a-andreja-prvopovolaneho1-na-starovekej-rusi/


Chápu to tak, že část tehdejšího žrectva pochopila, ale byla v menšině. Tak se stáhla do pozadí, ale v kritických okamžicích pro Rusko nějakým způsobem zasáhla. A díky tomu Rusko a jeho duch stále žijí a mají šanci na obnovu.


Biblisté a koránisté jedno jsou. Nicméně, i pokud nesouhlasím s názory na Korán, neznamená to, že bych tím zavrhoval KOB. Protože si nemyslím, jak jsem psal výše, že by KOB z islámu a koránu vycházela.
Tu, podle mého názoru chybu, dělají jednotliví konceptuálové.


Nicméně díky za reakci, nezpochybňuji, co jste chtěl říct. A potřeba vycházet s muslimy v míru je samozřejmá.


[quote="pid:26963, uid:426"]I v pokrouceném koránu zůstal důraz na rozlišení. A nezaměňovat morálku s vlastním obsahem, překroutit a využít se dá všechno.[/quote] S tím souhlas. Akorát nevidím v Koránu příklad hodný následování. Kde je tedy ten pravý Korán? A proč bych měl člověka jako Mohamed respektovat? Čím si to zasloužil? Pokud se vrátím k té Ruské civilizaci, domnívám se, že její dosavadní prohra začala zde http://leva-net.webnode.cz/products/pobyt-jezisa-krista-a-andreja-prvopovolaneho1-na-starovekej-rusi/ Chápu to tak, že část tehdejšího žrectva pochopila, ale byla v menšině. Tak se stáhla do pozadí, ale v kritických okamžicích pro Rusko nějakým způsobem zasáhla. A díky tomu Rusko a jeho duch stále žijí a mají šanci na obnovu. Biblisté a koránisté jedno jsou. Nicméně, i pokud nesouhlasím s názory na Korán, neznamená to, že bych tím zavrhoval KOB. Protože si nemyslím, jak jsem psal výše, že by KOB z islámu a koránu vycházela. Tu, podle mého názoru chybu, dělají jednotliví konceptuálové. Nicméně díky za reakci, nezpochybňuji, co jste chtěl říct. A potřeba vycházet s muslimy v míru je samozřejmá.

Akorát nevidím v Koránu příklad hodný následování.


Pracuji s koránem a stejně s biblí, citátně dogmaticky (tak jak byli sestaveny). Občas použiji nějaký úryvek (že ho v příhodné chvíli zacitují něco jako přísloví), ten který považuji za kvalitní a tím na něj kladu důraz, případně zpochybním chybné a pokroucené, ale to je rizikové před vyznavači (přít se s fanatiky). takže preferuji to první.


Nemám k tomu postoj špatně nebo dobře (co je úplně pravdověrné, když žijeme ve světě, který je postaven na lži, historii píší vítězové), je to živé informační dědictví lidstva a z tohoto pohledu je to cennost a přísluší ji naše úcta, která ale nesmí bránit odhalovat chyby a vložené mini. "Šídlo v pytli neutajíš."


Podle mě je dobré chovat se k různým náboženstvím stejně jako k živé věci (ten respekt uvnitř duše získá přátelství a respekt vyznavačů - to je bílá magie).


Podle:
"Někdo se chová ke zvířatům a věcem jako k lidem a někdo zachází s lidmi jako s dobytkem a odpadem" (trošku jsem to "vylepšil" ).


Naším cílem (jak to chápu) je společně dobrat se pravdy (ve smyslu určení probíhajících procesů:
"Cesty Boží jsou nevyzpytatelné" (i to co se nám nelibí může vést k cíli)


Mozaikový pohled mi umožňuje vybírat vhodné citáty a rozpoznávat miny, ( tak nějak byl jako nástroj zotročení sestaven, aby elity věděli více, ale může být použit i proti otrokářům, když mu porozumíme ) protože běžný obyvatel si podle těch gulášů utvoří kaleidoskop a způsobí si psychické problémy, protože je tam mnoho morálních rozporů, pokud je to pro bytost pomůcka a opora v životě.


[quote="pid:26968, uid:372"]Akorát nevidím v Koránu příklad hodný následování.[/quote] Pracuji s koránem a stejně s biblí, citátně dogmaticky (tak jak byli sestaveny). Občas použiji nějaký úryvek (že ho v příhodné chvíli zacitují něco jako přísloví), ten který považuji za kvalitní a tím na něj kladu důraz, případně zpochybním chybné a pokroucené, ale to je rizikové před vyznavači (přít se s fanatiky). takže preferuji to první. Nemám k tomu postoj špatně nebo dobře (co je úplně pravdověrné, když žijeme ve světě, který je postaven na lži, historii píší vítězové), je to živé informační dědictví lidstva a z tohoto pohledu je to cennost a přísluší ji naše úcta, která ale nesmí bránit odhalovat chyby a vložené mini. "Šídlo v pytli neutajíš." Podle mě je dobré chovat se k různým náboženstvím stejně jako k živé věci (ten respekt uvnitř duše získá přátelství a respekt vyznavačů - to je bílá magie). Podle: "Někdo se chová ke zvířatům a věcem jako k lidem a někdo zachází s lidmi jako s dobytkem a odpadem" (trošku jsem to "vylepšil" ). Naším cílem (jak to chápu) je společně dobrat se pravdy (ve smyslu určení probíhajících procesů: "Cesty Boží jsou nevyzpytatelné" (i to co se nám nelibí může vést k cíli) Mozaikový pohled mi umožňuje vybírat vhodné citáty a rozpoznávat miny, ( tak nějak byl jako nástroj zotročení sestaven, aby elity věděli více, ale může být použit i proti otrokářům, když mu porozumíme ) protože běžný obyvatel si podle těch gulášů utvoří kaleidoskop a způsobí si psychické problémy, protože je tam mnoho morálních rozporů, pokud je to pro bytost pomůcka a opora v životě.
Upravené 28. 7. 2021 o 09:08

Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy.


Asi jsem se vyjádřil nepřesně ... zkusím znovu.


  1. Pohroma = vítězný příchod biblistů
  2. Pohroma = konec SSSR

V obou případech byla společnost v krizi a padla díky zradě žrečestva (které se nechalo zlákat nablýskaným šatem a velkolepými chrámy - a tak přešla na stranu nového kultu a tím i koncepce) nebo díky zradě komunistické elity, která se chtěla začlenit mezi tu západní elitu miliardářů. V obou případech potřebný impulz, který tomu mohl zabránit přišel z islámu ... nebyl však vyslyšen.


I Stalin ve své "závěti" prohlásil cca, že můžeme udělat chybu v ekonomii, ale ta se dá napravit. Nesmíme však udělat chybu v teorii, protože ta by byla fatální (mezi řádky vlastně vyzval k vypracování nových teoretických základů a tím i k odmítnutí marxismu) - nestalo se a SSSR se rozpadl ve větším kataklyzmatu pro obyvatele než byla 2WW.


VP SSSR při budování teorie KOBu vyšel z marxismu a nalezl jeho opravy podle informací nalezených v Koránu.
Potřebné informace k opravě by se nejspíše daly nalézt i jinde (asi by to trvalo déle), ale ruská civilizace je s Koránem již po staletí v blízkém kontaktu, takže ho zná a dokázali to tam najít.


Nicméně díky za reakci, nezpochybňuji, co jste chtěl říct. A potřeba vycházet s muslimy v míru je samozřejmá.


Globalizalizace bude ve finále mít jen jednoho vítěze. Chce-li tímto vítězem být KOB (a jedině tak bude GP poražen), tak nemůžou být vrstvy obyvatel Ruska/Země, kteří se budou cítit převálcovanými ... a nejsložitější je to právě s islámem.


Mě to přijde vyvážené, nesmysly s islamismu nejsou přebírány do kultury x je zveřejněná informace, že Korán je dobrý zdroj pro hledání Jistiny (tj. já to chápu jako nabídnutou ruku pro islám k tomu přejít na stranu koncepce KOBu).


Ale chápu, že někteří by nejraději tomu islámu zakroutili krkem na 6. prioritě ... nicméně ti jsou ideovými odpůrci KOBu, pravděpodobně by se dalším vývojem dostali k fašismu, který je pod kontrolou GP.


[quote="pid:26926, uid:388"]Tj. Korán a koránistický islám mohl již 2x zachránit Ruskou civilizaci od pohromy.[/quote] Asi jsem se vyjádřil nepřesně ... zkusím znovu. 1. Pohroma = vítězný příchod biblistů 2. Pohroma = konec SSSR V obou případech byla společnost v krizi a padla díky zradě žrečestva (které se nechalo zlákat nablýskaným šatem a velkolepými chrámy - a tak přešla na stranu nového kultu a tím i koncepce) nebo díky zradě komunistické elity, která se chtěla začlenit mezi tu západní elitu miliardářů. V obou případech potřebný impulz, který tomu mohl zabránit přišel z islámu ... nebyl však vyslyšen. I Stalin ve své "závěti" prohlásil cca, že můžeme udělat chybu v ekonomii, ale ta se dá napravit. Nesmíme však udělat chybu v teorii, protože ta by byla fatální (mezi řádky vlastně vyzval k vypracování nových teoretických základů a tím i k odmítnutí marxismu) - nestalo se a SSSR se rozpadl ve větším kataklyzmatu pro obyvatele než byla 2WW. VP SSSR při budování teorie KOBu vyšel z marxismu a nalezl jeho opravy podle informací nalezených v Koránu. Potřebné informace k opravě by se nejspíše daly nalézt i jinde (asi by to trvalo déle), ale ruská civilizace je s Koránem již po staletí v blízkém kontaktu, takže ho zná a dokázali to tam najít. [quote="pid:26968, uid:372"]Nicméně díky za reakci, nezpochybňuji, co jste chtěl říct. A potřeba vycházet s muslimy v míru je samozřejmá.[/quote] Globalizalizace bude ve finále mít jen jednoho vítěze. Chce-li tímto vítězem být KOB (a jedině tak bude GP poražen), tak nemůžou být vrstvy obyvatel Ruska/Země, kteří se budou cítit převálcovanými ... a nejsložitější je to právě s islámem. Mě to přijde vyvážené, nesmysly s islamismu nejsou přebírány do kultury x je zveřejněná informace, že Korán je dobrý zdroj pro hledání Jistiny (tj. já to chápu jako nabídnutou ruku pro islám k tomu přejít na stranu koncepce KOBu). Ale chápu, že někteří by nejraději tomu islámu zakroutili krkem na 6. prioritě ... nicméně ti jsou ideovými odpůrci KOBu, pravděpodobně by se dalším vývojem dostali k fašismu, který je pod kontrolou GP.

@Jiří - čtu si tuhle sekvenci vlákna a chci Ti říci jeden postřeh. Právě v něm vidím velký rozdíl v příspěvcích Tvých ( a že jsem jich už dost i v jiných tématech přečetl ) a teď konkrétně kolegů Atoma a Jury11. Hledáš hotové receptury a asi nevědomě bagatelizuješ osobní Rozlišení při tvorbě Mozaiky . Ta se tvoří dlouho a pokud bude mít někdo z nás štěstí, tak až s posledním vydechnutím ji dotvoří. Rychle se tvoří jen kaleidoskopická pseudoMozaika. Pravá osobní ( a jiná ani neexistuje) Mozaika je plná rozlišených a mnohokrát zhodnocených sklíček.
Omyly a chyby jsou nutnou a velmi pevnou součástí této tvorby. Zkus posoudit dynamiku dvou procesů - Rozbíjení a Skládání První je charakterizován rychlostí, ten druhý trpělivostí.

@Jiří - čtu si tuhle sekvenci vlákna a chci Ti říci jeden postřeh. Právě v něm vidím velký rozdíl v příspěvcích Tvých ( a že jsem jich už dost i v jiných tématech přečetl ) a teď konkrétně kolegů Atoma a Jury11. Hledáš hotové receptury a asi nevědomě bagatelizuješ osobní Rozlišení při tvorbě Mozaiky . Ta se tvoří dlouho a pokud bude mít někdo z nás štěstí, tak až s posledním vydechnutím ji dotvoří. Rychle se tvoří jen kaleidoskopická pseudoMozaika. Pravá osobní ( a jiná ani neexistuje) Mozaika je plná rozlišených a mnohokrát zhodnocených sklíček. Omyly a chyby jsou nutnou a velmi pevnou součástí této tvorby. Zkus posoudit dynamiku dvou procesů - Rozbíjení a Skládání První je charakterizován rychlostí, ten druhý trpělivostí.

@Atom @Jura11

Vlastně nemám co dodat... opravdu. Díky za reakce a řadu impulzů k přemýšlení. Myslím to vážně.


@Atom @Jura11 Vlastně nemám co dodat... opravdu. Díky za reakce a řadu impulzů k přemýšlení. Myslím to vážně.

Mám na to jiný názor. Už jsem tady psal o světonázoru Slovanů. Jejich mírumilovná koncepce v Evropě fungovala 4500 let, než do Evropy dorazila haploskupina R1b.
Jejich světonázor byl diametrálně odlišný a sice byl výbojný, pohrdající životem.
Podle znění Bible, tato skupina (tzv. druzí) byla vyrobena (naklonována) Hospodinem (GP) a ne Bohem a byla určena k tomu, aby se pokusila vyhladit První. To ostatně dělají do dnešního dne.
Když přišli Slované R1a na území Evropy před cca 8-12000 lety, zachovali při životě původní obyvatele, nesnažili se je vyhubit. Pak přišli do Evropy R1b, a povedlo se jim permanentními válkami R1a z části území vytlačit. První velká světová válka se odehrála na severu Německa asi před 3500 lety, kde R1a porazila R1b a od té doby se hranice těchto dvou skupin jakž tak zachovala. Dnes probíhá přes Německo, Čechy, Polsko až Balt.

jen mi tyhle teorie připadají jako kdyby se nám někdo snažil podstrčit panslovanství jako náhradu vyčpělého pangermanismu a na zakrytí skutečných nesrovnalostí a "záhad" oficiální historie.


Teorií je mnoho a protože nejsme odborník na všechno beru je vždy s jistou rezervou. Teorie popsaná Rusofilem má v sobě i vrstvu rozdělování lidí na my a oni (R1a vs. R1b). KOB dělí lidi podle dosažené úrovně psychiky na lidi a nižší stupně. Rozdělení podle haploskupin při tom není podstatné. R1a nemá patent na KOB (i když je to dá se říci její dítě) a je nutné ji šířit dál - je otevřená ke všem lidem i s jinými geny.


[quote="pid:26850, uid:312"]Mám na to jiný názor. Už jsem tady psal o světonázoru Slovanů. Jejich mírumilovná koncepce v Evropě fungovala 4500 let, než do Evropy dorazila haploskupina R1b. Jejich světonázor byl diametrálně odlišný a sice byl výbojný, pohrdající životem. Podle znění Bible, tato skupina (tzv. druzí) byla vyrobena (naklonována) Hospodinem (GP) a ne Bohem a byla určena k tomu, aby se pokusila vyhladit První. To ostatně dělají do dnešního dne. Když přišli Slované R1a na území Evropy před cca 8-12000 lety, zachovali při životě původní obyvatele, nesnažili se je vyhubit. Pak přišli do Evropy R1b, a povedlo se jim permanentními válkami R1a z části území vytlačit. První velká světová válka se odehrála na severu Německa asi před 3500 lety, kde R1a porazila R1b a od té doby se hranice těchto dvou skupin jakž tak zachovala. Dnes probíhá přes Německo, Čechy, Polsko až Balt.[/quote] [quote="pid:26911, uid:402"]jen mi tyhle teorie připadají jako kdyby se nám někdo snažil podstrčit panslovanství jako náhradu vyčpělého pangermanismu a na zakrytí skutečných nesrovnalostí a "záhad" oficiální historie.[/quote] Teorií je mnoho a protože nejsme odborník na všechno beru je vždy s jistou rezervou. Teorie popsaná Rusofilem má v sobě i vrstvu rozdělování lidí na my a oni (R1a vs. R1b). KOB dělí lidi podle dosažené úrovně psychiky na lidi a nižší stupně. Rozdělení podle haploskupin při tom není podstatné. R1a nemá patent na KOB (i když je to dá se říci její dítě) a je nutné ji šířit dál - je otevřená ke všem lidem i s jinými geny.

Rozdělení podle haploskupin při tom není podstatné.
Je to asi taky rozdiel ako ucit ciganske decko a decko biele.
V skratke, kazde decko kazdy clovek ma istu predispoziciu pre preberanie kultury urciteho levela. Kutlura ciganov je napr dost nizka, kultura gadzov je vyspelejsia, gadzovia si stavaju domy atd ... V pripade, ze chces natlacit kulturu gadzov ciganskym detom, tak moze nastat problem, ze ciganske decko tu kulturu odmietne, kvoli rodovym ale aj biopolovym zalezitostiam. Jednoducho ciganske decko je z krvi ciganskej a to v sebe len malo kedy dokaze zapriet. Samozrejme, ze su aj vynimky kedy ciganske decko je este lepsie ako biele. A presne tu vidime rozdiel medzi roznymi haploskupinami. Kazda ma predispoziciu na nieco ine. Napriklad v R1A je mizive percento tych co su jedinci neschopny dalej reprodukovat vyspelu kulturu. Ale v R1B je to prave opacne, je mizive percento jedincov schopnych plne reprodukovat a dokonca zveladovat vyspelu kulturu. Vidime to pekne teraz na zapade (zastupca R1B) .... priniesol nam demokraciu a co vidime ? Co dobre nam demokracia prisniesla? No nic, sama degeneracia. A ked prisli komunisti z Ruska, tak co nam priniseli ? Vyspele skolstvo, kulturu, aku taku ideologiou socializmu .... viac prinosov ako zloby.
Kratko povedane na koniec, je ovela tazsie naucit cloveka R1B tvorit, vyvijat sa ako je to u R1A. R1B jedinec potrebuje ovela viac pozornosti, snahy aby dosiahol charakterove kvality ako jedinec r1A. Vidno ze u R1B bola spravena geneticka zmena k horsiemu.


[quote="pid:27056, uid:177"]Rozdělení podle haploskupin při tom není podstatné.[/quote]Je to asi taky rozdiel ako ucit ciganske decko a decko biele. V skratke, kazde decko kazdy clovek ma istu predispoziciu pre preberanie kultury urciteho levela. Kutlura ciganov je napr dost nizka, kultura gadzov je vyspelejsia, gadzovia si stavaju domy atd ... V pripade, ze chces natlacit kulturu gadzov ciganskym detom, tak moze nastat problem, ze ciganske decko tu kulturu odmietne, kvoli rodovym ale aj biopolovym zalezitostiam. Jednoducho ciganske decko je z krvi ciganskej a to v sebe len malo kedy dokaze zapriet. Samozrejme, ze su aj vynimky kedy ciganske decko je este lepsie ako biele. A presne tu vidime rozdiel medzi roznymi haploskupinami. Kazda ma predispoziciu na nieco ine. Napriklad v R1A je mizive percento tych co su jedinci neschopny dalej reprodukovat vyspelu kulturu. Ale v R1B je to prave opacne, je mizive percento jedincov schopnych plne reprodukovat a dokonca zveladovat vyspelu kulturu. Vidime to pekne teraz na zapade (zastupca R1B) .... priniesol nam demokraciu a co vidime ? Co dobre nam demokracia prisniesla? No nic, sama degeneracia. A ked prisli komunisti z Ruska, tak co nam priniseli ? Vyspele skolstvo, kulturu, aku taku ideologiou socializmu .... viac prinosov ako zloby. Kratko povedane na koniec, je ovela tazsie naucit cloveka R1B tvorit, vyvijat sa ako je to u R1A. R1B jedinec potrebuje ovela viac pozornosti, snahy aby dosiahol charakterove kvality ako jedinec r1A. Vidno ze u R1B bola spravena geneticka zmena k horsiemu.
Upravené 28. 7. 2021 o 13:25

Napriklad v R1A je mizive percento tych co su jedinci neschopny dalej reprodukovat vyspelu kulturu. Ale v R1B je to prave opacne, je mizive percento jedincov schopnych plne reprodukovat a dokonca zveladovat vyspelu kulturu.

Jak to víš? Vždyť testováno bylo jen naprosté minimum lidí, z toho se nedá nic usuzovat. Navíc haploskupina samotná nemusí o ničem vypovídat je to jen část jednoho genu. To je jako kdybys řekl něco podobného o světlovlasých apod, což je naprosto absurdní.


[quote="pid:27061, uid:106"]Napriklad v R1A je mizive percento tych co su jedinci neschopny dalej reprodukovat vyspelu kulturu. Ale v R1B je to prave opacne, je mizive percento jedincov schopnych plne reprodukovat a dokonca zveladovat vyspelu kulturu.[/quote] Jak to víš? Vždyť testováno bylo jen naprosté minimum lidí, z toho se nedá nic usuzovat. Navíc haploskupina samotná nemusí o ničem vypovídat je to jen část jednoho genu. To je jako kdybys řekl něco podobného o světlovlasých apod, což je naprosto absurdní.

tohoto pohledu je to cennost a přísluší ji naše úcta, která ale nesmí bránit odhalovat chyby a vložené miny.


ruská civilizace je s Koránem již po staletí v blízkém kontaktu, takže ho zná a dokázali to tam najít.


Souhlasím. Je důležité umět se orientovat v těchto knihách. A není to jednoduché, sám bych si (zatím) netroufl na analýzy, které jste zde předložili Vy.


Můj pohled je následující. Máme Starý zákon, Nový zákon, Korán. Jejich hodnocení se liší i v závislosti od jednotlivé kultury.


Najdeme v nich jak miny, tak validní informace. Kam vlastně máme směřovat? Podle mě k nalezení pravé, chcete-li, čisté víře a spojení s Bohem bez jakékoli hierarchie.
Mohli bychom to nazývat pravým, nezkresleným křesťanstvím.


Nemluvili jsme zde o Novém zákonu. Je to rozporuplná kniha, protože jednak je převyprávěným a zamlženým svědectvím učení Krista, kde spousta důležitých věcí chybí, ale na druhé straně nedává nikde záchytné body pro zotročující interpretace textu.
Největším ignorantem smyslu Nového zákona jsou tudíž samy církve.


Pokud chce někdo hledat důvody pro zotročení a nelidské chování, může se opřít o řadu citátů ve Starém zákoně (zejména tam!!!, dokonce i explicitně) a Koránu.


Ale i osekaný, zamlžený a záměrně neúplný Nový zákon vám vlastně nedá žádný důvod pro nelidské chování, pokud i to málo, co se tam dostalo, skutečně dodržujete.


A myslím si, že právě pochopené křesťanství (bez jakéhokoli vztahu s tím biblickým) je důvodem, proč Ruská civilizace nikdy zcela nezanikla.


Ano, Islám v Rusku fungoval jako protiváha biblické koncepce. Je to podle mě podobné, jako současná aliance s Čínou. Společný je nepřítel. Ale pokud ten nepřítel bude poražen, stane se nepřítelem Čína. Je tudíž nutné dělat vše proto, aby se tak nestalo.


Takže souhlasím, že:


Chce-li tímto vítězem být KOB (a jedině tak bude GP poražen), tak nemůžou být vrstvy obyvatel Ruska/Země, kteří se budou cítit převálcovanými ... a nejsložitější je to právě s islámem.


A ještě douška.

čtu si tuhle sekvenci vlákna a chci Ti říci jeden postřeh. Právě v něm vidím velký rozdíl v příspěvcích Tvých ( a že jsem jich už dost i v jiných tématech přečetl ) a teď konkrétně kolegů Atoma a Jury11. Hledáš hotové receptury a asi nevědomě bagatelizuješ osobní Rozlišení při tvorbě Mozaiky


Díky i za tuto reakci. Máš asi pravdu. Proto jsem také tady. Jsem totiž přesvědčen, že studovat cokoli je nutné s učitelem. Můžete se sice něco naučit sám, ale zřejmě se nevyvarujete chyb, nebo vám to potrvá mnohem delší čas.
Zdejší fórum tudíž chápu jako "učitele" se souborným intelektem, který mi umožní následné korekce. Někdy souhlasit mohu, někdy ne, někdy třeba až později, až patřičně "dozraju".


[quote="pid:26996, uid:426"]tohoto pohledu je to cennost a přísluší ji naše úcta, která ale nesmí bránit odhalovat chyby a vložené miny.[/quote] [quote="pid:27003, uid:388"]ruská civilizace je s Koránem již po staletí v blízkém kontaktu, takže ho zná a dokázali to tam najít.[/quote] Souhlasím. Je důležité umět se orientovat v těchto knihách. A není to jednoduché, sám bych si (zatím) netroufl na analýzy, které jste zde předložili Vy. Můj pohled je následující. Máme Starý zákon, Nový zákon, Korán. Jejich hodnocení se liší i v závislosti od jednotlivé kultury. Najdeme v nich jak miny, tak validní informace. Kam vlastně máme směřovat? Podle mě k nalezení pravé, chcete-li, čisté víře a spojení s Bohem bez jakékoli hierarchie. Mohli bychom to nazývat pravým, nezkresleným křesťanstvím. Nemluvili jsme zde o Novém zákonu. Je to rozporuplná kniha, protože jednak je převyprávěným a** zamlženým** svědectvím učení Krista, kde spousta důležitých věcí chybí, ale na druhé straně nedává nikde záchytné body pro zotročující interpretace textu. Největším ignorantem smyslu Nového zákona jsou tudíž samy církve. Pokud chce někdo hledat důvody pro zotročení a nelidské chování, může se opřít o řadu citátů ve Starém zákoně (zejména tam!!!, dokonce i explicitně) a Koránu. Ale i osekaný, zamlžený a záměrně neúplný Nový zákon vám vlastně nedá žádný důvod pro nelidské chování, pokud i to málo, co se tam dostalo, skutečně dodržujete. A myslím si, že právě pochopené křesťanství (bez jakéhokoli vztahu s tím biblickým) je důvodem, proč Ruská civilizace nikdy zcela nezanikla. Ano, Islám v Rusku fungoval jako protiváha biblické koncepce. Je to podle mě podobné, jako současná aliance s Čínou. Společný je nepřítel. Ale pokud ten nepřítel bude poražen, stane se nepřítelem Čína. Je tudíž nutné dělat vše proto, aby se tak nestalo. Takže souhlasím, že: [quote="pid:27003, uid:388"]Chce-li tímto vítězem být KOB (a jedině tak bude GP poražen), tak nemůžou být vrstvy obyvatel Ruska/Země, kteří se budou cítit převálcovanými ... a nejsložitější je to právě s islámem.[/quote] A ještě douška. [quote="pid:27011, uid:57"]čtu si tuhle sekvenci vlákna a chci Ti říci jeden postřeh. Právě v něm vidím velký rozdíl v příspěvcích Tvých ( a že jsem jich už dost i v jiných tématech přečetl ) a teď konkrétně kolegů Atoma a Jury11. Hledáš hotové receptury a asi nevědomě bagatelizuješ osobní Rozlišení při tvorbě Mozaiky[/quote] Díky i za tuto reakci. Máš asi pravdu. Proto jsem také tady. Jsem totiž přesvědčen, že **studovat cokoli je nutné s učitelem.** Můžete se sice něco naučit sám, ale zřejmě se nevyvarujete chyb, nebo vám to potrvá mnohem delší čas. Zdejší fórum tudíž chápu jako "učitele" se souborným intelektem, který mi umožní následné korekce. Někdy souhlasit mohu, někdy ne, někdy třeba až později, až patřičně "dozraju".
Upravené 28. 7. 2021 o 15:11

KSB pod čarou vysvětluje ten pojem v ruském jazyce takto "rovnako, ako v ruskom jazyku nie je to isté „istina“ a „pravda“. To prvé vyjadruje objektívny stav vecí, a to druhé náš subjektívny pohľad na vec."


@Rusofil Nie je táto veta nejaký kompilát? Tá druhá veta: "To prvé vyjadruje objektívny stav vecí, a to druhé náš subjektívny pohľad na vec" je naozaj v prekladateľskej poznámke pod čiarou, ale v súvislosti s inými pojmami, a to 1. pravdovernosť (rusky "pravednosť" ) a 2. spravodlivosť, a následne je to vysvetlené, že kým ľudia používajú slovo spravodlivosť často subjektívne, t.j. tak ako ju chápu sami, tak slovo pravednosť vyjadruje objektívny Božiu spravodlivosť, t.j. tak ako ju chápe Boh.

Pojmy "pravda" a "istina" používa KSB presne opačne, ako sú v ruskom jazyku používané dnes Pravda je všezahrnajúca, objektívna, a Istina je len jej časťou.


Viac som k tomu napísal tu:
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3111/slov%C3%A1-pravda-a-istina-v-ruskom-jazyku-a-z-h%C4%BEadiska-ksb


A podrobne je to vysvetlené práve v tej knihe, z ktorej si asi čerpal: Dialektika a ateizmus: dve nezlučiteľné podstaty.


[quote="pid:26842, uid:312"]KSB pod čarou vysvětluje ten pojem v ruském jazyce takto **"rovnako, ako v ruskom jazyku nie je to isté „istina“ a „pravda“. To prvé vyjadruje objektívny stav vecí, a to druhé náš subjektívny pohľad na vec**."[/quote] @Rusofil Nie je táto veta nejaký kompilát? Tá druhá veta: "To prvé vyjadruje objektívny stav vecí, a to druhé náš subjektívny pohľad na vec" je naozaj v **prekladateľskej** poznámke pod čiarou, ale v súvislosti s inými pojmami, a to 1. pravdovernosť (rusky "pravednosť" ) a 2. spravodlivosť, a následne je to vysvetlené, že kým ľudia používajú slovo spravodlivosť často subjektívne, t.j. tak ako ju chápu sami, tak slovo pravednosť vyjadruje objektívny Božiu spravodlivosť, t.j. tak ako ju chápe Boh. Pojmy "pravda" a "istina" používa KSB presne opačne, ako sú v ruskom jazyku používané dnes Pravda je všezahrnajúca, objektívna, a Istina je len jej časťou. Viac som k tomu napísal tu: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3111/slov%C3%A1-pravda-a-istina-v-ruskom-jazyku-a-z-h%C4%BEadiska-ksb A podrobne je to vysvetlené práve v tej knihe, z ktorej si asi čerpal: Dialektika a ateizmus: dve nezlučiteľné podstaty.
Upravené 28. 7. 2021 o 15:35

@Jiří - nadějná reakce. Tady (tedy v KSB) jsme všichni současně učiteli a současně i žáky. Ta cesta od zvířátka ku Člověku není po vertikále , ale dovnitř, k podstatě homo sapiens. Po vertikále jdou jen davoelitaristé.

@Jiří - nadějná reakce. Tady (tedy v KSB) jsme všichni současně učiteli a současně i žáky. Ta cesta od zvířátka ku Člověku není po vertikále , ale dovnitř, k podstatě homo sapiens. Po vertikále jdou jen davoelitaristé.

VP SSSR při budování teorie KOBu vyšel z marxismu a nalezl jeho opravy podle informací nalezených v Koránu.
Potřebné informace k opravě by se nejspíše daly nalézt i jinde (asi by to trvalo déle), ale ruská civilizace je s Koránem již po staletí v blízkém kontaktu, takže ho zná a dokázali to tam najít.


A je tu ešte ďalší rozmer.
Biblická civilizácia s propagáciou jevrejskej úžery bola hnacím motorom ich koncepcie globalizácie (skupovania celého sveta aj s ľuďmi). No každý proces má svoj koniec a GP po dokončení svojej globalizácie už úžeru nebude potrebovať, pretože plánuje vlastniť všetko a ľuďom veci len prenajímať (tým poslušným). Tým pádom bude treba prejsť na celkom inú ideológiu, a tou je historický Islam. Islam považuje úžeru za najťažší hriech. To sedí a vyhovuje NWO na spôsob GP. To, znamená, že plánuje prejsť na úplne iný typ ekonomiky, než aká je dnes. Na úplne iný ekonomický systém, nie úrokový.


To, že je to pravda, vidno aj zo snahy urobiť moslimský Irán centrom koncentrácie riadenia, ktorý bude mať pod kontrolou pol sveta (jedno krídlo GP)


Každý žrec sa musí pozerať do veľmi vzdialenej budúcnosti, nielen na blízke procesy, ako väčšina ľudí, ktorí strategické kroky vôbec nechápu a vysvetľujú si ich úplne zle.


Ak bude pol sveta v budúcnosti vyznávať prekrútený Islam, čo je lepšie, ako vytvoriť retrovirus, ktorý nenápadne zmení DNA tohto pokriveného Islamu. To jesť, žrec môže dať do rúk širokých más konceptuálne učenie, v ktorom bude zakotvená aj znalosť (okrem iných Písem a vieroúk) Koránu a predovšetkým toho zdravého jadra (tie najdôležitejšie verše Koránu sú v knihách KSB uvedené), ktoré je aj v súlade s Bohocentrickou filozofiou KSB. A znalosť toho naozaj zdravého jadra a zdravých myšlienok koránu sa v budúcnosti môže stať tým "retrovírusom", ktorý preprogramuje spoločnosti prekrúteného globalistického Islamu a spraví z nich spoločnosti Ľudí.


Aj samotné KSB je (a pracuje) ako pozitívny vírus. Preprogramováva spoločnosť zvnútra na úrovni jednotlivcov, z ktorých je tvorená spoločnosť. Pekne jeden po druhom. Infiltruje rôzne inštitúcie a mení spoločnosť. Lenže tento proces nemôže byť urýchlený. Štát nemôže nastoliť spravodlivé pravidla ak väčšina občanov ešte nezmenilo samých seba a nestali sa spravodlivými. Pre väčšinu neČlovekov v štáte by sa spravodlivý spoločenský režim stal väzením a diktatúrou. Najprv sa musia zmeniť občania a súbežne s tým aj režim. Nie naopak.


Ešte ku Koránu, sú v ňom samozrejme veci, s ktorými sa súhlasiť nedá, ktoré svedomie neberie a voči ktorým sa vyhradzuje aj VP ZSSR, napr. v práci Majster a Margaréta: hymna démonizmu alebo evanjelium oddanej viery. To je normálne a len to potvrdzuje, že znalosť zdravého jadra Koránu má v budúcnosti poslúžiť ako retrovirus na uzdravenie zdeformovaného moslimského sveta. No samozrejme, tých podružných cieľov môže byť viac.


Človek sa musí riadiť svedomím. Diktatúrou svedomia. A bolo by chybou ospravedlňovať nemravné pokyny obsiahnuté v Koráne (napr. o bití žien), alebo sa ním riadiť dogmaticky, doslova. No chybou by bolo aj odmietnuť ho ako celok, aj s tým zdravým a pravdoverným jadrom, čistými a zdravými myšlienkami, ktoré len nadväzujú na to čisté a zdravé z Ježišovho učenia, alebo Mojžišovho, či toho, čo kážu ľudia riadiaci sa svedomím.
Treba skúmať nielen taktické (krátkodobé) ale aj strategické (dlhodobé, vzdialené) ciele. Potom budeme chápať správne konanie mnohých.


Aby človek dosiahol režim psychiky Človek, tak samozrejme na to Korán nepotrebuje. Potrebuje predovšetkým úprimne komunikovať s HNR a podriadiť svoje správanie Svedomiu, rozvíjať svoju mravnosť. Lenže znalosť všetkých vieroúk je žrecká výsada, konceptuál sa vyjadruje len k tomu, čo pozná a čomu rozumie. A znalosť zdravého jadra Koránu je dôležitou strategickou súčasťou budúceho diania v konceptuálnom hnutí.


Ak by sa nebodaj stalo, že GP sa podarí urobiť z Iránu centrum koncentrácie riadenia šéfujúce nad polovicou sveta, vrátane Europského kalifátu (alebo nebodaj väčších útvarov). Potom sa vďaka masovej znalosti čistého jadra Koránu medzi študentami KSB stane to, čo sa stalo v nasledovnej scéne filmu Matrix:


https://www.youtube.com/watch?v=19r6jSs0Mk4


A ak sa GP nebude dariť a situácia nedospeje tak ďaleko, potom pravdoverné (žrecké) znalosti žiadnemu študentovi KSB neuškodia.


[quote="pid:27003, uid:388"]VP SSSR při budování teorie KOBu vyšel z marxismu a nalezl jeho opravy podle informací nalezených v Koránu. Potřebné informace k opravě by se nejspíše daly nalézt i jinde (asi by to trvalo déle), ale ruská civilizace je s Koránem již po staletí v blízkém kontaktu, takže ho zná a dokázali to tam najít.[/quote] A je tu ešte ďalší rozmer. Biblická civilizácia s propagáciou jevrejskej úžery bola hnacím motorom ich koncepcie globalizácie (skupovania celého sveta aj s ľuďmi). No každý proces má svoj koniec a GP po dokončení svojej globalizácie už úžeru nebude potrebovať, pretože plánuje vlastniť všetko a ľuďom veci len prenajímať (tým poslušným). Tým pádom bude treba prejsť na celkom inú ideológiu, a tou je historický Islam. Islam považuje úžeru za najťažší hriech. To sedí a vyhovuje NWO na spôsob GP. To, znamená, že plánuje prejsť na úplne iný typ ekonomiky, než aká je dnes. Na úplne iný ekonomický systém, nie úrokový. To, že je to pravda, vidno aj zo snahy urobiť moslimský Irán centrom koncentrácie riadenia, ktorý bude mať pod kontrolou pol sveta (jedno krídlo GP) Každý žrec sa musí pozerať do veľmi vzdialenej budúcnosti, nielen na blízke procesy, ako väčšina ľudí, ktorí strategické kroky vôbec nechápu a vysvetľujú si ich úplne zle. Ak bude pol sveta v budúcnosti vyznávať prekrútený Islam, čo je lepšie, ako vytvoriť retrovirus, ktorý nenápadne zmení DNA tohto pokriveného Islamu. To jesť, žrec môže dať do rúk širokých más konceptuálne učenie, v ktorom bude zakotvená aj znalosť (okrem iných Písem a vieroúk) Koránu a predovšetkým toho zdravého jadra (tie najdôležitejšie verše Koránu sú v knihách KSB uvedené), ktoré je aj v súlade s Bohocentrickou filozofiou KSB. A znalosť toho naozaj zdravého jadra a zdravých myšlienok koránu sa v budúcnosti môže stať tým "retrovírusom", ktorý preprogramuje spoločnosti prekrúteného globalistického Islamu a spraví z nich spoločnosti Ľudí. Aj samotné KSB je (a pracuje) ako pozitívny vírus. Preprogramováva spoločnosť zvnútra na úrovni jednotlivcov, z ktorých je tvorená spoločnosť. Pekne jeden po druhom. Infiltruje rôzne inštitúcie a mení spoločnosť. Lenže tento proces nemôže byť urýchlený. Štát nemôže nastoliť spravodlivé pravidla ak väčšina občanov ešte nezmenilo samých seba a nestali sa spravodlivými. Pre väčšinu neČlovekov v štáte by sa spravodlivý spoločenský režim stal väzením a diktatúrou. Najprv sa musia zmeniť občania a súbežne s tým aj režim. Nie naopak. Ešte ku Koránu, sú v ňom samozrejme veci, s ktorými sa súhlasiť nedá, ktoré svedomie neberie a voči ktorým sa vyhradzuje aj VP ZSSR, napr. v práci Majster a Margaréta: hymna démonizmu alebo evanjelium oddanej viery. To je normálne a len to potvrdzuje, že znalosť zdravého jadra Koránu má v budúcnosti poslúžiť ako retrovirus na uzdravenie zdeformovaného moslimského sveta. No samozrejme, tých podružných cieľov môže byť viac. Človek sa musí riadiť svedomím. Diktatúrou svedomia. A bolo by chybou ospravedlňovať nemravné pokyny obsiahnuté v Koráne (napr. o bití žien), alebo sa ním riadiť dogmaticky, doslova. No chybou by bolo aj odmietnuť ho ako celok, aj s tým zdravým a pravdoverným jadrom, čistými a zdravými myšlienkami, ktoré len nadväzujú na to čisté a zdravé z Ježišovho učenia, alebo Mojžišovho, či toho, čo kážu ľudia riadiaci sa svedomím. Treba skúmať nielen taktické (krátkodobé) ale aj strategické (dlhodobé, vzdialené) ciele. Potom budeme chápať správne konanie mnohých. Aby človek dosiahol režim psychiky Človek, tak samozrejme na to Korán nepotrebuje. Potrebuje predovšetkým úprimne komunikovať s HNR a podriadiť svoje správanie Svedomiu, rozvíjať svoju mravnosť. Lenže znalosť všetkých vieroúk je žrecká výsada, konceptuál sa vyjadruje len k tomu, čo pozná a čomu rozumie. A znalosť zdravého jadra Koránu je dôležitou strategickou súčasťou budúceho diania v konceptuálnom hnutí. Ak by sa nebodaj stalo, že GP sa podarí urobiť z Iránu centrum koncentrácie riadenia šéfujúce nad polovicou sveta, vrátane Europského kalifátu (alebo nebodaj väčších útvarov). Potom sa vďaka masovej znalosti čistého jadra Koránu medzi študentami KSB stane to, čo sa stalo v nasledovnej scéne filmu Matrix: https://www.youtube.com/watch?v=19r6jSs0Mk4 A ak sa GP nebude dariť a situácia nedospeje tak ďaleko, potom pravdoverné (žrecké) znalosti žiadnemu študentovi KSB neuškodia.
Upravené 28. 7. 2021 o 16:40

Teorie popsaná Rusofilem má v sobě i vrstvu rozdělování lidí

Pokud si Drak neuvědomí, že je Drakem, nikdy se k Člověčí psychice nedopracuje
Narážím na pohádku "On Drakon", kterou jsme dávněji rozebírali. Z novějších děl jsem tady dával odkaz na seriál Černo bílá láska, který se věnuje témuž. Je ze současnosti, postaven na motivy pohádky Kráska a zvíře, nebo Panna a netvor.


Jeden z citátů: Doteď ses díval do nesprávných zrcadel a viděls netvora, odteď se dívej do mého zrcadla a uvidíš v něm Člověka.


[quote="pid:27056, uid:177"]Teorie popsaná Rusofilem má v sobě i vrstvu rozdělování lidí[/quote] Pokud si Drak neuvědomí, že je Drakem, nikdy se k Člověčí psychice nedopracuje Narážím na pohádku "On Drakon", kterou jsme dávněji rozebírali. Z novějších děl jsem tady dával odkaz na seriál Černo bílá láska, který se věnuje témuž. Je ze současnosti, postaven na motivy pohádky Kráska a zvíře, nebo Panna a netvor. Jeden z citátů: Doteď ses díval do nesprávných zrcadel a viděls netvora, odteď se dívej do mého zrcadla a uvidíš v něm Člověka.

Jak to víš?

Rozdíl mezi nimi je na první prioritě řízení tj. světonázorové. Je to očividné. Všechny války proti Slovanům a potažmo východu začal západ. Žádnou z válek nezačali Slované, potažmo východ. Jiných důkazů není třeba. Jsou to "Drakoni".


[quote="pid:27084, uid:402"]Jak to víš?[/quote] Rozdíl mezi nimi je na první prioritě řízení tj. světonázorové. Je to očividné. Všechny války proti Slovanům a potažmo východu začal západ. Žádnou z válek nezačali Slované, potažmo východ. Jiných důkazů není třeba. Jsou to "Drakoni".
Upravené 28. 7. 2021 o 17:42

Pojmy "pravda" a "istina" používa KSB presne opačne, ako sú v ruskom jazyku používané dnes Pravda je všezahrnajúca, objektívna, a Istina je len jej časťou.

Není to tak. Podle Ruské školy ruského jazyka je to právě tak, jak jsem to napsal. Co se týče zdroje, ze kterého čerpáš, myslím, že jde o chybu v překladu.


[quote="pid:27087, uid:6"]Pojmy "pravda" a "istina" používa KSB presne opačne, ako sú v ruskom jazyku používané dnes Pravda je všezahrnajúca, objektívna, a Istina je len jej časťou.[/quote] Není to tak. Podle Ruské školy ruského jazyka je to právě tak, jak jsem to napsal. Co se týče zdroje, ze kterého čerpáš, myslím, že jde o chybu v překladu.

Máme Starý zákon, Nový zákon, Korán.

A kde je zdroj Slovanů? Co vlastně KSB ze Slovanských zdrojů zkoumal?
Bez uvedení zkoumaných zdrojů, (tak jako je Bible, Korán ) se pak nedá mluvit o védách, jako imitační činnosti.
Protože u analýzy se problém zevrubně zkoumá a až pak se vysloví nějaký závěr.
Samozřejmě, že KSB dělal nějakou analýzu, byla to analýza véd? Pak je ale otázka, jakých véd.
Pokud se dělá analýza Bible, Koránu, nebo jiné svaté knihy, tak bych rád věděl, co tedy bylo analyzováno ohledně véd. Pokud by byla vyslovena výtka, že védy nemají nic hodnověrného napsáno, kde je důkaz, že Bible a Korán jsou hodnověrné a tedy nejsou falzum a za další jsou také jenom kopie kopií a nikdo originál těchto knih neviděl.
Přitom se védské texty považují za falzum, zatím co ostatní knihy se za falzum neberou. Proč?
Když je známo, že v dávné minulosti se světonázorové texty nepsaly, jelikož byly všeobecně známé, byly zažité a předávaly se ústně z generace na generaci, zatím co to, co nebylo zažité, nové a tudíž ve společnosti neplatilo, se zapisovalo, aby se na to nezapomnělo a mohly se s jejich pomocí vymývat mozky a posléze po lidech vyžadovat.
Tak co tedy autoři KOB u véd zkoumali? A kde jsou zdroje, podle kterých KSB zkoumal onu "súbornou společnost", kterou nahradil védy. Védy odhodil, tak bych se rád podíval na jejich zdroje "súborné" společnosti. Odkud tedy vzali, že na rozdíl od véd je "súborná společnost" OK ?


[quote="pid:27085, uid:372"]Máme Starý zákon, Nový zákon, Korán.[/quote] A kde je zdroj Slovanů? Co vlastně KSB ze Slovanských zdrojů zkoumal? Bez uvedení zkoumaných zdrojů, (tak jako je Bible, Korán ) se pak nedá mluvit o védách, jako imitační činnosti. Protože u analýzy se problém zevrubně zkoumá a až pak se vysloví nějaký závěr. Samozřejmě, že KSB dělal nějakou analýzu, byla to analýza véd? Pak je ale otázka, jakých véd. Pokud se dělá analýza Bible, Koránu, nebo jiné svaté knihy, tak bych rád věděl, co tedy bylo analyzováno ohledně véd. Pokud by byla vyslovena výtka, že védy nemají nic hodnověrného napsáno, kde je důkaz, že Bible a Korán jsou hodnověrné a tedy nejsou falzum a za další jsou také jenom kopie kopií a nikdo originál těchto knih neviděl. Přitom se védské texty považují za falzum, zatím co ostatní knihy se za falzum neberou. Proč? Když je známo, že v dávné minulosti se světonázorové texty nepsaly, jelikož byly všeobecně známé, byly zažité a předávaly se ústně z generace na generaci, zatím co to, co nebylo zažité, nové a tudíž ve společnosti neplatilo, se zapisovalo, aby se na to nezapomnělo a mohly se s jejich pomocí vymývat mozky a posléze po lidech vyžadovat. Tak co tedy autoři KOB u véd zkoumali? A kde jsou zdroje, podle kterých KSB zkoumal onu "súbornou společnost", kterou nahradil védy. Védy odhodil, tak bych se rád podíval na jejich zdroje "súborné" společnosti. Odkud tedy vzali, že na rozdíl od véd je "súborná společnost" OK ?

Není to tak. Podle Ruské školy ruského jazyka je to právě tak, jak jsem to napsal. Co se týče zdroje, ze kterého čerpáš, myslím, že jde o chybu v překladu.


Ale ja hovorím o KSB a ich terminológii, nie o tom, ako to popisuje nejaká iná škola. KSB chápe a používa termíny Pravda, Istina, Pravda-Istina takto:
https://wiki-kob.ru/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0-%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3111/slov%C3%A1-pravda-a-istina-v-ruskom-jazyku-a-z-h%C4%BEadiska-ksb


Čo sa týka tej poznámky pod čiarou, tak je to poznámka prekladateľa, nie autora knihy, takže tam nebolo nič prekladané. Tá poznámka nebola o pravde a istine, ale o pravednosti a spravodlivosti. Skrátka tie dve vety nie sú z tej istej poznámky pod čiarou alebo boli spojené umelo.


[quote="pid:27101, uid:312"]Není to tak. Podle Ruské školy ruského jazyka je to právě tak, jak jsem to napsal. Co se týče zdroje, ze kterého čerpáš, myslím, že jde o chybu v překladu.[/quote] Ale ja hovorím o KSB a ich terminológii, nie o tom, ako to popisuje nejaká iná škola. KSB chápe a používa termíny Pravda, Istina, Pravda-Istina takto: https://wiki-kob.ru/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0-%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0 https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3111/slov%C3%A1-pravda-a-istina-v-ruskom-jazyku-a-z-h%C4%BEadiska-ksb Čo sa týka tej poznámky pod čiarou, tak je to poznámka prekladateľa, nie autora knihy, takže tam nebolo nič prekladané. Tá poznámka nebola o pravde a istine, ale o pravednosti a spravodlivosti. Skrátka tie dve vety nie sú z tej istej poznámky pod čiarou alebo boli spojené umelo.

Máme Starý zákon, Nový zákon


V materiálech VP SSSR bylo odhaleno, že tahle kompilace má tento účel, starý zákon pro naše otrokáře ( tedy spíše dráby, vyšší kastu otroků ) a nový zákon pro otroky ( sedí to jak dětská prdelka na nočník ).


[quote="pid:27085, uid:372"]Máme Starý zákon, Nový zákon[/quote] V materiálech VP SSSR bylo odhaleno, že tahle kompilace má tento účel, starý zákon pro naše otrokáře ( tedy spíše dráby, vyšší kastu otroků ) a nový zákon pro otroky ( sedí to jak dětská prdelka na nočník ).
Upravené 28. 7. 2021 o 20:19

kto nedokaze v Korane rozlisovat nech ho ignoruje, vymedzi sa voci militantnemu islamu hlavne u nasich zapadnych susedov, ale bez pochopenia nemoze predikovat procesy arabskych statov a ani zamery GP. http://leva-net.webnode.cz/products/dlouhodoba-strategie-gp-k-prekonani-koranickeho-islamu/


kto nedokaze v Korane rozlisovat nech ho ignoruje, vymedzi sa voci militantnemu islamu hlavne u nasich zapadnych susedov, ale bez pochopenia nemoze predikovat procesy arabskych statov a ani zamery GP. http://leva-net.webnode.cz/products/dlouhodoba-strategie-gp-k-prekonani-koranickeho-islamu/

A je tu ešte ďalší rozmer.


Skvěle napsáno, díky.


a nový zákon pro otroky


Ono to souvisí i s interpretací. Například známé "nastavit druhou tvář".
„Když tě někdo udeří na pravou tvář, nastav mu i druhou; a tomu, kdo se chce s tebou soudit a vzít tvé šaty, tomu nech i plášť.”


Otrok si z toho vezme, že se má nechat utiskovat, mlátit, okrádat. Já to třeba chápu tak, že je to test charakteru. Nastavím druhou tvář a pokud se dotyčný zastaví, uvědomí si, že dělá něco špatně, tak jsem mu tím pomohl.
Pokud bouchne, tak mu to vrátím plnou silou zpátky. Nastavuji hranice a je na dotyčném, kudy ta hranice půjde.


[quote="pid:27091, uid:6"]A je tu ešte ďalší rozmer.[/quote] Skvěle napsáno, díky. [quote="pid:27138, uid:426"]a nový zákon pro otroky[/quote] Ono to souvisí i s interpretací. Například známé "nastavit druhou tvář". „Když tě někdo udeří na pravou tvář, nastav mu i druhou; a tomu, kdo se chce s tebou soudit a vzít tvé šaty, tomu nech i plášť.” Otrok si z toho vezme, že se má nechat utiskovat, mlátit, okrádat. Já to třeba chápu tak, že je to test charakteru. Nastavím druhou tvář a pokud se dotyčný zastaví, uvědomí si, že dělá něco špatně, tak jsem mu tím pomohl. Pokud bouchne, tak mu to vrátím plnou silou zpátky. Nastavuji hranice a je na dotyčném, kudy ta hranice půjde.
Upravené 28. 7. 2021 o 22:12

„Když tě někdo udeří na pravou tvář, nastav mu i druhou; a tomu, kdo se chce s tebou soudit a vzít tvé šaty, tomu nech i plášť.”

Pokud umíš trochu Rusky podívej se, jak to táta vysvětluje svému synovi. 1. díl Od 28:00
http://seasonvar.ru/serial-16956-CHrno-belaya_lyubov_-1-season.html


[quote="pid:27160, uid:372"]„Když tě někdo udeří na pravou tvář, nastav mu i druhou; a tomu, kdo se chce s tebou soudit a vzít tvé šaty, tomu nech i plášť.”[/quote] Pokud umíš trochu Rusky podívej se, jak to táta vysvětluje svému synovi. 1. díl Od 28:00 http://seasonvar.ru/serial-16956-CHrno-belaya_lyubov_-1-season.html
Upravené 29. 7. 2021 o 17:31

jak to táta vysvětluje svému synovi. Od 28:00


Máma vyčítá synovi, že chrání druhé bez ohledu na sebe. Otec si vezme syna stranou a vypraví příběh: škorpión se topí se a přijde tam člověk a chce ho zachránit a podá ruku a on štípne a on znova podá ruku a znova ho štípne. Proč se ho snaží zachránit, když má v genech ho štípat, zachránce se tomu směje, ale já mám v genech lásku (velmi volný překlad). To se mi líbí a jsem s tím srozuměn. Následuje řeč o tom, že někteří lidé jsou zlí, ale když budou dobří lidé na ně reagovat násilně budou také zlí a proto je potřeba nastavit druhou tvář. To už mi nesedí.


Chránit druhé bez ohledu na vlastní riziko, to je odraz vysoké morálky nebo silné lásky k zachraňovanému subjektu, kdy myšlenka vlastního rizika ani nevznikne je přeci potřeba zachránit milovaného a čas něco dalšího není k dispozici.


Chránit druhé je v pořádku, ale nastavovat bez účelně dogmaticky tvář může být velmi vážná chyba rozlišení ( pokud třeba se záměrně neobětuji a spolehnu na morálku kolektivu, který se tím probudí nebo na egregor, když u toho nikdo není - informace se přenese - to už jsme ale v magii ). V seriálu je to podáno tak, že kousne tě škorpión, který to má v genech a subjekt se má dát kousnout znova - jen, tak pro nic za nic, aby ten kdo nastaví tvář nebyl násilný ( zpětný doplněk - asi nekvalitní překlad a příběh se škorpiónem je v dalších významových rovinách propojen s hlavní dějovou linkou, takže to trochu posouvá motivy subjektu - takhle odděleně bez sledování seriálu to trochu působilo jak propaganda nastavování druhé tváře bezúčelně - jsi křesťan nastavuj tvář automaticky bez ohledu na okolnosti ).


Nabízející se tři řešení pro setkání se škorpiónem, dle situace:
1) vyhnutí - být pozorný a nenechat se škorpiónem překvapit a štípnout
2) když už kousne uskočit stranou a nemstít se škorpiónovi, pokud budu oplácet probudím egregor pomsty
3) aby mě nebo někoho blízkého smrtelně nezranil, jsem nucen ho s chladnou hlavou zlikvidovat (vyhnutí již není možné nebo s vysokým rizikem)


Poznámka:
Je tam slovo nebo víc slov (které nedokáži oddělit), kde slyším zvuk "babušku" - neumím přeložit (babuška to z kontextu není)


Poznámka 2:
Už jsem nešel do morální komplikace, jestli je vhodné a v souladu s Božím záměrem zachraňovat škorpióny ( v pohádkách něco jako podat vodu zajatému kostěji nesmrtelnému - mysleli to jsme dobře a dopadlo jako vždycky, nicméně protože hrdina jedná s dobrého srdce, dostane pomoc z hora, ale chybu si musí velmi tvrdě odpracovat ).


[quote="pid:27314, uid:312"]jak to táta vysvětluje svému synovi. Od 28:00[/quote] Máma vyčítá synovi, že chrání druhé bez ohledu na sebe. Otec si vezme syna stranou a vypraví příběh: škorpión se topí se a přijde tam člověk a chce ho zachránit a podá ruku a on štípne a on znova podá ruku a znova ho štípne. Proč se ho snaží zachránit, když má v genech ho štípat, zachránce se tomu směje, ale já mám v genech lásku (velmi volný překlad). To se mi líbí a jsem s tím srozuměn. Následuje řeč o tom, že někteří lidé jsou zlí, ale když budou dobří lidé na ně reagovat násilně budou také zlí a proto je potřeba nastavit druhou tvář. To už mi nesedí. Chránit druhé bez ohledu na vlastní riziko, to je odraz vysoké morálky nebo silné lásky k zachraňovanému subjektu, kdy myšlenka vlastního rizika ani nevznikne je přeci potřeba zachránit milovaného a čas něco dalšího není k dispozici. Chránit druhé je v pořádku, ale nastavovat bez účelně dogmaticky tvář může být velmi vážná chyba rozlišení ( pokud třeba se záměrně neobětuji a spolehnu na morálku kolektivu, který se tím probudí nebo na egregor, když u toho nikdo není - informace se přenese - to už jsme ale v magii ). V seriálu je to podáno tak, že kousne tě škorpión, který to má v genech a subjekt se má dát kousnout znova - jen, tak pro nic za nic, aby ten kdo nastaví tvář nebyl násilný ( zpětný doplněk - asi nekvalitní překlad a příběh se škorpiónem je v dalších významových rovinách propojen s hlavní dějovou linkou, takže to trochu posouvá motivy subjektu - takhle odděleně bez sledování seriálu to trochu působilo jak propaganda nastavování druhé tváře bezúčelně - jsi křesťan nastavuj tvář automaticky bez ohledu na okolnosti ). Nabízející se tři řešení pro setkání se škorpiónem, dle situace: 1) vyhnutí - být pozorný a nenechat se škorpiónem překvapit a štípnout 2) když už kousne uskočit stranou a nemstít se škorpiónovi, pokud budu oplácet probudím egregor pomsty 3) aby mě nebo někoho blízkého smrtelně nezranil, jsem nucen ho s chladnou hlavou zlikvidovat (vyhnutí již není možné nebo s vysokým rizikem) Poznámka: Je tam slovo nebo víc slov (které nedokáži oddělit), kde slyším zvuk "babušku" - neumím přeložit (babuška to z kontextu není) Poznámka 2: Už jsem nešel do morální komplikace, jestli je vhodné a v souladu s Božím záměrem zachraňovat škorpióny ( v pohádkách něco jako podat vodu zajatému kostěji nesmrtelnému - mysleli to jsme dobře a dopadlo jako vždycky, nicméně protože hrdina jedná s dobrého srdce, dostane pomoc z hora, ale chybu si musí velmi tvrdě odpracovat ).
Upravené 29. 7. 2021 o 21:02

kde slyším zvuk "babušku" - neumím přeložit (babuška to z kontextu není)

Ano, je tam slovo bábuška. Ale myslím, že je to zkomolený překlad.
Co se týče toho nastavení tváře, já to chápu v tom smyslu, že člověk se nemá dát ve své lásce k druhém zviklat a dát mu druhou šanci na nápravu (i když já ve svém životě po jednom pokusu druhé šance nedávám).
V té scéně je pokračování a sice, když hoch řekne, že ho ta rána bolí, táta mu na to odpoví, že je to dobře, jelikož bolest cítí jenom člověk, který má srdce. Zatím co, ten, kdo má srdce z kamene, může si odříznou i kus těla, a bolest nebude cítit. Myslím, že tady je odkaz na soucit. (tomu předcházela scéna, kdy si ten hoch, už jako nájemný vrah, sám zašívá ránu bez umrtvení)
Jinak je to jenom jeden příklad, co seriál řeší. Takových scén na otázky, které tady také řešíme je tam spousta. V tom prvním dílu je ukázáno, jak se z hocha, kterého táta byl Člověkem s velkým Č stal nájemný vrah. Je to vlastně sága o tom, jak takového škorpiona (netvora) opět proměnit v Člověka.
Postavy tam jsou perfektně vykresleny.
Táta ze scény je Člověk. Pak je tam obrDémon, pak pes démona, a mnoho dalších. Samotný hlavní hrdina je navenek Démon, ale uvnitř je Člověkem. Občas si zkouším na těch postavách trénovat jednotlivé druhy psychiky. Ženské postavy jsou tam také zajímavé.


[quote="pid:27323, uid:426"]kde slyším zvuk "babušku" - neumím přeložit (babuška to z kontextu není)[/quote] Ano, je tam slovo bábuška. Ale myslím, že je to zkomolený překlad. Co se týče toho nastavení tváře, já to chápu v tom smyslu, že člověk se nemá dát ve své lásce k druhém zviklat a dát mu druhou šanci na nápravu (i když já ve svém životě po jednom pokusu druhé šance nedávám). V té scéně je pokračování a sice, když hoch řekne, že ho ta rána bolí, táta mu na to odpoví, že je to dobře, jelikož bolest cítí jenom člověk, který má srdce. Zatím co, ten, kdo má srdce z kamene, může si odříznou i kus těla, a bolest nebude cítit. Myslím, že tady je odkaz na soucit. (tomu předcházela scéna, kdy si ten hoch, už jako nájemný vrah, sám zašívá ránu bez umrtvení) Jinak je to jenom jeden příklad, co seriál řeší. Takových scén na otázky, které tady také řešíme je tam spousta. V tom prvním dílu je ukázáno, jak se z hocha, kterého táta byl Člověkem s velkým Č stal nájemný vrah. Je to vlastně sága o tom, jak takového škorpiona (netvora) opět proměnit v Člověka. Postavy tam jsou perfektně vykresleny. Táta ze scény je Člověk. Pak je tam obrDémon, pak pes démona, a mnoho dalších. Samotný hlavní hrdina je navenek Démon, ale uvnitř je Člověkem. Občas si zkouším na těch postavách trénovat jednotlivé druhy psychiky. Ženské postavy jsou tam také zajímavé.
Upravené 29. 7. 2021 o 18:53

V té scéně je pokračování a sice


Vypadá to velmi propracovaně, bez znalosti kontextu a asi s nedokonalým překladem, to působí jak jsem popsal. Když, ale má ten škorpión v seriálu další význam (přeměna zlého na dobrého), tak to celé dává nový a lepší smysl.


Ještě Tip pro @Rusofil:
Co třeba založit téma k seriálu v sekci Video, filmy, knihy, ale v dohledné době ho nebudu sledovat, ale třeba ten čas nastane.

Poznámečka:
Sekci "Video, filmy, knihy" bych přejmenoval na "Kultura" (není to zásadní, ale přál jsem si to zmínit, dávám tedy sem jako přílepek)


[quote="pid:27333, uid:312"]V té scéně je pokračování a sice[/quote] Vypadá to velmi propracovaně, bez znalosti kontextu a asi s nedokonalým překladem, to působí jak jsem popsal. Když, ale má ten škorpión v seriálu další význam (přeměna zlého na dobrého), tak to celé dává nový a lepší smysl. Ještě Tip pro @Rusofil: Co třeba založit téma k seriálu v sekci Video, filmy, knihy, ale v dohledné době ho nebudu sledovat, ale třeba ten čas nastane. Poznámečka: Sekci "Video, filmy, knihy" bych přejmenoval na "Kultura" (není to zásadní, ale přál jsem si to zmínit, dávám tedy sem jako přílepek)
Upravené 29. 7. 2021 o 19:22

Chránit druhé je v pořádku, ale nastavovat bez účelně dogmaticky tvář může být velmi vážná chyba rozlišení


Naprostý souhlas, nevyjádřil jsem se úplně precizně. Tu tvář lze nastavit někomu, o němž tušíme, že by nakonec neudeřil. U spousty lidí nastavování odpadá. Čili zdravě uvažujícího člověka by nenapadlo zachraňovat štíra.
Mimochodem, život mě naučil, že s některými lidmi nelze mluvit jinak než hrubě a také tak jednat, protože ničemu jinému nerozumí. V opačném případě to považují za slabost a pokusí se vás sežrat. Spousta z nich jsou z manažerského ranku.


P.S. díky za překlad, sám bych to s mou mizernou úrovní ruštiny asi nepochytil.


[quote="pid:27323, uid:426"]Chránit druhé je v pořádku, ale nastavovat bez účelně dogmaticky tvář může být velmi vážná chyba rozlišení[/quote] Naprostý souhlas, nevyjádřil jsem se úplně precizně. Tu tvář lze nastavit někomu, o němž tušíme, že by nakonec neudeřil. U spousty lidí nastavování odpadá. Čili zdravě uvažujícího člověka by nenapadlo zachraňovat štíra. Mimochodem, život mě naučil, že s některými lidmi nelze mluvit jinak než hrubě a také tak jednat, protože ničemu jinému nerozumí. V opačném případě to považují za slabost a pokusí se vás sežrat. Spousta z nich jsou z manažerského ranku. P.S. díky za překlad, sám bych to s mou mizernou úrovní ruštiny asi nepochytil.
Upravené 29. 7. 2021 o 19:01

Mimochodem, život mě naučil, že s některými lidmi nelze mluvit jinak než hrubě


Je na to dokonce přísloví "Na hrubý pytel hrubá záplata".


V materiálech KSB jsem se setkal s dalším příměrem v tomto duchu:


K někomu, když se začnete chovat jako k člověku, stane se z něj divé zvíře.


[quote="pid:27336, uid:372"]Mimochodem, život mě naučil, že s některými lidmi nelze mluvit jinak než hrubě[/quote] Je na to dokonce přísloví "Na hrubý pytel hrubá záplata". V materiálech KSB jsem se setkal s dalším příměrem v tomto duchu: K někomu, když se začnete chovat jako k člověku, stane se z něj divé zvíře.
Upravené 29. 7. 2021 o 19:21

"Na hrubý pytel hrubá záplata".


Já každý kontakt (pokud to není extrém), začínám slušně a přátelsky. Ono to někdy dotyčné zmate - a pak jsou zmateni náhlou změnou tónu i stylu komunikace.
Je ti sice smutné, ale ničemu jinému nerozumí. Osobně jsem se to musel naučit.


[quote="pid:27337, uid:426"]"Na hrubý pytel hrubá záplata".[/quote] Já každý kontakt (pokud to není extrém), začínám slušně a přátelsky. Ono to někdy dotyčné zmate - a pak jsou zmateni náhlou změnou tónu i stylu komunikace. Je ti sice smutné, ale ničemu jinému nerozumí. Osobně jsem se to musel naučit.

Je na to dokonce přísloví "Na hrubý pytel hrubá záplata".


Tohle video dávám už, včetně Vody, asi potřetí, ale stále je platné:


"S každým nevyjdeš po dobrém.
Někdo rozumí vlídnému slovu, na jiného platí jen obušek."


https://www.youtube.com/watch?v=2KUisgLdZ2E


[quote="pid:27337, uid:426"]Je na to dokonce přísloví "Na hrubý pytel hrubá záplata".[/quote] Tohle video dávám už, včetně Vody, asi potřetí, ale stále je platné: "S každým nevyjdeš po dobrém. Někdo rozumí vlídnému slovu, na jiného platí jen obušek." https://www.youtube.com/watch?v=2KUisgLdZ2E
Upravené 29. 7. 2021 o 19:25

Nastavím druhou tvář a pokud se dotyčný zastaví, uvědomí si, že dělá něco špatně, tak jsem mu tím pomohl.


“Príde nový študent. Začneme s drilom masového útoku, pri ktorom prídu všetci do stredu telocvične a udierajú všetkými smermi. Hneď na začiatku dostane nový človek úder na hlavu, otočí sa aby zistil, kto ho udrel a je pripravený mu to vrátiť. V tom momente dostane úder z druhej strany a s rastúcim hnevom sa otočí na druhú stranu, s päsťami pripravenými na štart tým smerom. A v tom dostane opäť ranu z inej strany. Nakoniec zistí, že „úder za úder“ pri masovom útoku nefunguje, tak si vydýchne a začne udierať tých, ktorí sú nablízku a nie tých, ktorí ho udreli.”


“Bohužiaľ, väčšina z nás má takmer automatickú reakciu: Keď sa nás dotkne úder, hneď sa ho snažíme vrátiť. Toto je spôsobené pýchou. Tréning prijímania úderov sa zaoberá práve touto pýchou.” Jediný spôsob ako minimalizovať efekt úderu, či už bezprostredný alebo dlhodobý, je cez ďalšiu neočakávanú tvár Systemy, hovorí. ”So správnym dýchaním je ťažké utrpieť úraz. A keď predsalen trauma nastane, následky sú oveľa menej vážne, ako by to boli v opačnom prípade.”


len si to premietnut do teorie riadenia, pracujes s tymi riadiacimi procesmi ktore dokazes ovladat. ak sa zacnes venovat kazdemu ruseniu(a tie pridu ci chces ci nie) tak tvoja praca konci neuspechom. Jefimov to vysvetloval aj na priklade cigarety ci inych pozitkov, kedy clovek dokaze sustredene pracovat len do chvile, kym sa u neho neobjavi chut na ten konkretny zlozvyk cize nedokaze uriadit sam seba a je konceptualne neplodny. pychou clovek nikdy nepride k sebareflexii - robim to lebo to tak ja chcem... a pritom pracuje na toho kto chape viac.


Koran nepripusta do ludi tolko strachu ako Biblia, aj ked su take miesta ale napriek tomu, ze maloktory moslim Koran cital tak v islamskej spolocnosti sa vytvoril sociologicky system kde sa nenechaju zastrasit ako v tej krestanskej, druha vec je ze ich nebojacnost sa da vyuzit proti nim samym ako v pripade arabskej jari. je to len jeden priklad, ktory si mozme z Koranu pozitivne zobrat. vypovedajuce su videa z Ruska, ked robia nejake socialne experimenty tak mladsi rusi sa nechaju lahko zneistit a kaukazci su vzdy pripraveni celit roznym problemom bez strachu. ze to zneuzivaju je problem ale zcasti aj zrkadlo pre spolocnost.


[quote="pid:27160, uid:372"]Nastavím druhou tvář a pokud se dotyčný zastaví, uvědomí si, že dělá něco špatně, tak jsem mu tím pomohl.[/quote] “Príde nový študent. Začneme s drilom masového útoku, pri ktorom prídu všetci do stredu telocvične a udierajú všetkými smermi. Hneď na začiatku dostane nový človek úder na hlavu, otočí sa aby zistil, kto ho udrel a je pripravený mu to vrátiť. V tom momente dostane úder z druhej strany a s rastúcim hnevom sa otočí na druhú stranu, s päsťami pripravenými na štart tým smerom. A v tom dostane opäť ranu z inej strany. Nakoniec zistí, že „úder za úder“ pri masovom útoku nefunguje, tak si vydýchne a začne udierať tých, ktorí sú nablízku a nie tých, ktorí ho udreli.” “Bohužiaľ, väčšina z nás má takmer automatickú reakciu: Keď sa nás dotkne úder, hneď sa ho snažíme vrátiť. Toto je spôsobené pýchou. Tréning prijímania úderov sa zaoberá práve touto pýchou.” Jediný spôsob ako minimalizovať efekt úderu, či už bezprostredný alebo dlhodobý, je cez ďalšiu neočakávanú tvár Systemy, hovorí. ”So správnym dýchaním je ťažké utrpieť úraz. A keď predsalen trauma nastane, následky sú oveľa menej vážne, ako by to boli v opačnom prípade.” len si to premietnut do teorie riadenia, pracujes s tymi riadiacimi procesmi ktore dokazes ovladat. ak sa zacnes venovat kazdemu ruseniu(a tie pridu ci chces ci nie) tak tvoja praca konci neuspechom. Jefimov to vysvetloval aj na priklade cigarety ci inych pozitkov, kedy clovek dokaze sustredene pracovat len do chvile, kym sa u neho neobjavi chut na ten konkretny zlozvyk cize nedokaze uriadit sam seba a je konceptualne neplodny. pychou clovek nikdy nepride k sebareflexii - robim to lebo to tak ja chcem... a pritom pracuje na toho kto chape viac. Koran nepripusta do ludi tolko strachu ako Biblia, aj ked su take miesta ale napriek tomu, ze maloktory moslim Koran cital tak v islamskej spolocnosti sa vytvoril sociologicky system kde sa nenechaju zastrasit ako v tej krestanskej, druha vec je ze ich nebojacnost sa da vyuzit proti nim samym ako v pripade arabskej jari. je to len jeden priklad, ktory si mozme z Koranu pozitivne zobrat. vypovedajuce su videa z Ruska, ked robia nejake socialne experimenty tak mladsi rusi sa nechaju lahko zneistit a kaukazci su vzdy pripraveni celit roznym problemom bez strachu. ze to zneuzivaju je problem ale zcasti aj zrkadlo pre spolocnost.

Keď sa nás dotkne úder, hneď sa ho snažíme vrátiť. Toto je spôsobené pýchou.


To záleží na situaci. Já se konfliktům snažím vyhýbat, nemám rád násilí ani hrubost. Ale nenechám na sobě dříví štípat a ani se nehodlám dívat na to, jak je dříví na někom štípáno.


[quote="pid:27346, uid:252"]Keď sa nás dotkne úder, hneď sa ho snažíme vrátiť. Toto je spôsobené pýchou.[/quote] To záleží na situaci. Já se konfliktům snažím vyhýbat, nemám rád násilí ani hrubost. Ale nenechám na sobě dříví štípat a ani se nehodlám dívat na to, jak je dříví na někom štípáno.

citaj v kontexte, dostanes uder a chces ho vratit ale nevies komu. v realnej analogii to je GP skryty za roznymi tvarami-strukturami. pracou na svojom chapani a mravnosti ale dokazes menit a riadit rozne udalosti-procesy. v opacnom pripade nastava rozdeluj a panuj.


to co pises je budhisticka diverzia neprotivit sa zlemu. plati to aj pre krestanstvo, slepe respektovanie zidov a cirkevne(mocenske) struktury nech robia co robia.


citaj v kontexte, dostanes uder a chces ho vratit ale nevies komu. v realnej analogii to je GP skryty za roznymi tvarami-strukturami. pracou na svojom chapani a mravnosti ale dokazes menit a riadit rozne udalosti-procesy. v opacnom pripade nastava rozdeluj a panuj. to co pises je budhisticka diverzia neprotivit sa zlemu. plati to aj pre krestanstvo, slepe respektovanie zidov a cirkevne(mocenske) struktury nech robia co robia.
Upravené 29. 7. 2021 o 21:16

to co pises je budhisticka diverzia neprotivit sa zlemu.


Proboha, kde něco takového píšu? smile

dostanes uder a chces ho vratit ale nevies komu.


Pokud dostanu úder a nevím odkud, tak ho nevracím, to dá logiku.


[quote="pid:27356, uid:252"]to co pises je budhisticka diverzia neprotivit sa zlemu.[/quote] Proboha, kde něco takového píšu? :D [quote="pid:27356, uid:252"]dostanes uder a chces ho vratit ale nevies komu.[/quote] Pokud dostanu úder a nevím odkud, tak ho nevracím, to dá logiku.
Upravené 29. 7. 2021 o 21:28

Každý nový příspěvek do tohoto vlákna dokáže spolehlivě zkopírovat jeho nadpis (název) a jeho první věty na titulní stranu diskuse.


To dělá přeci každý příspěvek.


Odklonění zdejšího vlákna od tématu, beru co JŽO, jak duch spravedlivé společnosti (který zde v diskuzi vnímám) zatočí se snahami zavádět egregory "rozděluj a panuj". Přešlo se ke koncepčním a morálně etickým otázkám, obchází to vtipně zdejší strukturu témat. Nakonec to stejně asi vyprchá a téma bude opuštěno. Už jsem se rozhodl, že nebudu přispívat v tomto vláknu, ale tohle "mě zvedlo ze židle" v pozitivním smyslu a je to snad moje poslední reakce zde (s poznámkou nikdy neříkej nikdy) smile


[quote="pid:27363, uid:292"]Každý nový příspěvek do tohoto vlákna dokáže spolehlivě zkopírovat jeho nadpis (název) a jeho první věty na titulní stranu diskuse.[/quote] To dělá přeci každý příspěvek. Odklonění zdejšího vlákna od tématu, beru co JŽO, jak duch spravedlivé společnosti (který zde v diskuzi vnímám) zatočí se snahami zavádět egregory "rozděluj a panuj". Přešlo se ke koncepčním a morálně etickým otázkám, obchází to vtipně zdejší strukturu témat. Nakonec to stejně asi vyprchá a téma bude opuštěno. Už jsem se rozhodl, že nebudu přispívat v tomto vláknu, ale tohle "mě zvedlo ze židle" v pozitivním smyslu a je to snad moje poslední reakce zde (s poznámkou nikdy neříkej nikdy) :)
Upravené 29. 7. 2021 o 22:13

Mohamed nic nesepsal

Já bych možná i řekl že žádný Mohamed nikdy neexistoval


[quote="pid:26963, uid:426"]Mohamed nic nesepsal[/quote] Já bych možná i řekl že žádný Mohamed nikdy neexistoval

vytvořen sebe-replikační mechanismus
Z mého pohledu navážu na Bohumila. Jen mi do toho bude ještě trochu kecat můj limbický vopičák. Kdo má tedy citlivější psýchu, ať raději nečte dál.
Sebe-realizační (replikační) mechanismus tohoto vlákna není nic jiného než dobroserství. Z pohledu psýchy erektilních humanoidů biorobotismus s nadřazenou programovou sadou chyba-reset-tovární nastavení-chyba..... Z pohledu hermetiků Uroboros, had co si sere do vlastní huby. Z pohledu magie zacyklená posedlost. Je to vysoce adaptabilní virus s fraktálovou matrici končící v nekonečnu......říká můj vopičák.


[quote="pid:27363, uid:292"]vytvořen sebe-replikační mechanismus[/quote]Z mého pohledu navážu na Bohumila. Jen mi do toho bude ještě trochu kecat můj limbický vopičák. Kdo má tedy citlivější psýchu, ať raději nečte dál. Sebe-realizační (replikační) mechanismus tohoto vlákna není nic jiného než dobroserství. Z pohledu psýchy erektilních humanoidů biorobotismus s nadřazenou programovou sadou chyba-reset-tovární nastavení-chyba..... Z pohledu hermetiků Uroboros, had co si sere do vlastní huby. Z pohledu magie zacyklená posedlost. Je to vysoce adaptabilní virus s fraktálovou matrici končící v nekonečnu......říká můj vopičák.

Vedi.Vini......

Prvý prípad si nepamätám, bola to nejaká drobnosť. Druhý bol, keď si vyštval Aksal. Tvrdil si niečo čo nebola pravda. Skúšal som to vyhľadať, ale vypísalo mi chybu.


To bude tím, že vodaksb je od prosince 2020 vypnutá, což je dobře známo. Zkoušel jsi něco hledat na stránkách, o kterých víš že jsou dávno vypnuté? V co jsi doufal?


Vidím že už jsi zmírnil rétoriku z "vedome klameš" už je "Tvrdil si niečo čo nebola pravda". Tvrdil jsem něco, co nebyla pravda, nebo jsem tvrdil něco, na co jsi měl jiný subjektivní názor? To je poměrně velký rozdíl.


Pokud si pamatuješ, že jsem "tvrdil něco co nebyla pravda", tak si musíš i pamatovat, co to bylo. Šlo by to napsat? Samotného by mě to zajímalo. Nebo si jen pamatuješ, že "jsem tvrdil něco co nebyla pravda", ale už nemáš ponětí co to bylo?


[quote="pid:26394, uid:623"]Prvý prípad si nepamätám, bola to nejaká drobnosť. Druhý bol, keď si vyštval Aksal. Tvrdil si niečo čo nebola pravda. Skúšal som to vyhľadať, ale vypísalo mi chybu.[/quote] To bude tím, že vodaksb je od prosince 2020 vypnutá, což je dobře známo. Zkoušel jsi něco hledat na stránkách, o kterých víš že jsou dávno vypnuté? V co jsi doufal? Vidím že už jsi zmírnil rétoriku z "vedome klameš" už je "Tvrdil si niečo čo nebola pravda". Tvrdil jsem něco, co nebyla pravda, nebo jsem tvrdil něco, na co jsi měl jiný subjektivní názor? To je poměrně velký rozdíl. Pokud si pamatuješ, že jsem "tvrdil něco co nebyla pravda", tak si musíš i pamatovat, co to bylo. Šlo by to napsat? Samotného by mě to zajímalo. Nebo si jen pamatuješ, že "jsem tvrdil něco co nebyla pravda", ale už nemáš ponětí co to bylo?
Upravené 30. 7. 2021 o 11:24
22.05k
331
58
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept