Egregoriálno-matričné riadenie
Letecka bomba najdena na Chalupkovej ulici v BA

Na Chalupkovej ulici v Bratislave nasli letecku bombu z 2. svetovej vojny. Ludi z okolitych ulic evakuovali.


https://www.cas.sk/clanok/2563321/krizovy-stab-rozhodol-co-spravia-s-leteckou-bombou-z-centra-bratislavy/


Ak som to zle zaradila, tak pardon.


Na Chalupkovej ulici v Bratislave nasli letecku bombu z 2. svetovej vojny. Ludi z okolitych ulic evakuovali. https://www.cas.sk/clanok/2563321/krizovy-stab-rozhodol-co-spravia-s-leteckou-bombou-z-centra-bratislavy/ Ak som to zle zaradila, tak pardon.

Ide o emerickú bombu. Kovboji zrazu bombardovali, keď už o vojne bolo rozhodnuté.
Potrebovali poničiť infraštruktúru, aby potom zaúverovali obnovu.


Ide o emerickú bombu. Kovboji zrazu bombardovali, keď už o vojne bolo rozhodnuté. Potrebovali poničiť infraštruktúru, aby potom zaúverovali obnovu.

A v Čechách taky bomba a dokonce bouchla.


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3018/exploze-p%C5%99i-pyrotechnick%C3%A9m-pr%C5%AFzkumu-v-brdech-t%C4%9B%C5%BEce-zranila-dva-voj%C3%A1ky


Událost na místě, kde se těžko ověří pravdivost. Může jít o signál přes média podobně jako zde....


Náhodou v jeden den dvě bomby... Jedna na Slovensku a druhá v Čechách.....


A v Čechách taky bomba a dokonce bouchla. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3018/exploze-p%C5%99i-pyrotechnick%C3%A9m-pr%C5%AFzkumu-v-brdech-t%C4%9B%C5%BEce-zranila-dva-voj%C3%A1ky Událost na místě, kde se těžko ověří pravdivost. Může jít o signál přes média podobně jako zde.... Náhodou v jeden den dvě bomby... Jedna na Slovensku a druhá v Čechách.....

"Leteckú bombu našli v utorok ráno počas pyrotechnického prieskumu staveniska na križovatke ulíc Bottova – Chalupkova v centre Bratislavy, kde má vyrásť developerský projekt Metropolis."


Americká bomba a Metropolis.


Metropolis je nemecká sci-fi novela (1925) a následne nemý film z roku 1927. Vznikol počas krátkeho trvania Weimarskej republiky, o ktorej vieme, ako dopadla z pohľadu hyperinflácie a následného nástupu fašizmu.
Tá poviedka je zaujímavá v tom, čo vykresľuje. Svet budúcnosti, kde najbohatší žijú na najvrchnejších poschodiach, dole žijú obslužní robotníci. Sú tam scény, kde má bohatý chlapec vidinu, že srdce celého mesta je stroj kŕmený ľuďmi, je tam znázornený aj transfer duše do robota.
Scény z filmu sú napr. v pesničke od Queen Radio Gaga.


Ide o mimoriadne vizuálne spracované dielo.


Čo bude s terajším Metropolisom, v ktorom žijeme? Zničia ho americké bomby, ktoré boli zhodené zbytočne, aby len uškodili.


Samotná bomba sa našla na križovatke ciest Chalupkova a Bottova. Dvojnásobne posilnená matrica cez Mor ho a viaceré Bottove diela (Hrob, Smrť Jánošíkova, Báj na Dunaji).


P.S. Myslím, že tento matričný odkaz je smerovaný aj nám tu na fóre. Je na čase preorientovať sa z Puškina na našich básnikov a začať dekódovať ich diela.


"Leteckú bombu našli v utorok ráno počas pyrotechnického prieskumu staveniska na križovatke ulíc Bottova – Chalupkova v centre Bratislavy, kde má vyrásť developerský projekt Metropolis." Americká bomba a Metropolis. Metropolis je nemecká sci-fi novela (1925) a následne nemý film z roku 1927. Vznikol počas krátkeho trvania Weimarskej republiky, o ktorej vieme, ako dopadla z pohľadu hyperinflácie a následného nástupu fašizmu. Tá poviedka je zaujímavá v tom, čo vykresľuje. Svet budúcnosti, kde najbohatší žijú na najvrchnejších poschodiach, dole žijú obslužní robotníci. Sú tam scény, kde má bohatý chlapec vidinu, že srdce celého mesta je stroj kŕmený ľuďmi, je tam znázornený aj transfer duše do robota. Scény z filmu sú napr. v pesničke od Queen Radio Gaga. Ide o mimoriadne vizuálne spracované dielo. Čo bude s terajším Metropolisom, v ktorom žijeme? Zničia ho americké bomby, ktoré boli zhodené zbytočne, aby len uškodili. Samotná bomba sa našla na križovatke ciest Chalupkova a Bottova. Dvojnásobne posilnená matrica cez Mor ho a viaceré Bottove diela (Hrob, Smrť Jánošíkova, Báj na Dunaji). P.S. Myslím, že tento matričný odkaz je smerovaný aj nám tu na fóre. Je na čase preorientovať sa z Puškina na našich básnikov a začať dekódovať ich diela.

Moderátor

Upravené 20. 7. 2021 o 16:02

To bude tá "oslobodzovacia" americká puma, o ktorej na dejepise učil gymnazistov Juraj Smatana a podobní degeneráti.


Každý liberál predsa vie, že nás oslobodili Američania. Oslobodili nás tak, že vybombardovali Bratislavu v čase, keď bolo jasné, že budeme patriť do sféry vplyvu Sovietskeho zväzu (výsledky jednaní na Jalte o tom, že krajiny, ktoré oslobodí Sovietsky zväz, budú patriť do jeho sféry vplyvu) a o výsledku 2. svetovej vojny už bolo prakticky rozhodnuté.


To bude tá "oslobodzovacia" americká puma, o ktorej na dejepise učil gymnazistov Juraj Smatana a podobní degeneráti. Každý liberál predsa vie, že nás oslobodili Američania. Oslobodili nás tak, že vybombardovali Bratislavu v čase, keď bolo jasné, že budeme patriť do sféry vplyvu Sovietskeho zväzu (výsledky jednaní na Jalte o tom, že krajiny, ktoré oslobodí Sovietsky zväz, budú patriť do jeho sféry vplyvu) a o výsledku 2. svetovej vojny už bolo prakticky rozhodnuté.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 20. 7. 2021 o 21:17

Je na čase preorientovať sa z Puškina na našich básnikov a začať dekódovať ich diela.


Na Puškina nedám dopustit, ale snad jsem to správně odhadl a míníš ne přeorientovat (vyměnit), ale rozšířit (doplnit) si zprávy a informace z Puškinových děl i o díla našich velikánů.


Osobně si cením například Jana Nerudy. Jeden příklad za všechny: povídka "Přivedla žebráka na Mizinu", kde Neruda odhaluje bez strukturní řízení a jeho vysokou efektivnost (svého cíle informační modul, vhozený do prostředí, a přesně vykalkulovaný na nízkou morálku, 100% dosáhl).


[quote="pid:25515, uid:127"]Je na čase preorientovať sa z Puškina na našich básnikov a začať dekódovať ich diela.[/quote] Na Puškina nedám dopustit, ale snad jsem to správně odhadl a míníš ne přeorientovat (vyměnit), ale rozšířit (doplnit) si zprávy a informace z Puškinových děl i o díla našich velikánů. Osobně si cením například Jana Nerudy. Jeden příklad za všechny: povídka "Přivedla žebráka na Mizinu", kde Neruda odhaluje bez strukturní řízení a jeho vysokou efektivnost (svého cíle informační modul, vhozený do prostředí, a přesně vykalkulovaný na nízkou morálku, 100% dosáhl).
Upravené 20. 7. 2021 o 16:21

Doplním ešte, že v prípade Botta si treba pozrieť dielo Báj na Dunaji, ktorá je o "zakliatosti" Slovenska a o jeho vyslobodení.


Doplním ešte, že v prípade Botta si treba pozrieť dielo Báj na Dunaji, ktorá je o "zakliatosti" Slovenska a o jeho vyslobodení.

Moderátor

Na Puškina nedám dopustit, ale snad jsem to správně odhadl a míníš ne přeorientovat (vyměnit), ale rozšířit (doplnit) si zprávy a informace z Puškinových děl i o díla našich velikánů.


Správne si odhadol, nenavrhujem zámenu, ale rozšírenie.


[quote="pid:25518, uid:426"]Na Puškina nedám dopustit, ale snad jsem to správně odhadl a míníš ne přeorientovat (vyměnit), ale rozšířit (doplnit) si zprávy a informace z Puškinových děl i o díla našich velikánů.[/quote] Správne si odhadol, nenavrhujem zámenu, ale rozšírenie.

Moderátor

Na Chalupkovej ulici v Bratislave nasli letecku bombu z 2. svetovej vojny. Ludi z okolitych ulic evakuovali.

Chalupka - Mor ho!


[quote="pid:25485, uid:253"]Na Chalupkovej ulici v Bratislave nasli letecku bombu z 2. svetovej vojny. Ludi z okolitych ulic evakuovali.[/quote] Chalupka - Mor ho!

Chalupkova?
To je cca 2,2km vzdušnou čarou od Bratislavského hradu.


Chalupkova? To je cca 2,2km vzdušnou čarou od Bratislavského hradu.

na križovatke ulíc Bottova – Chalupkova


Chalupka - Mor ho!

Ján Botto
Obraz Slovenska


Na Tatru smutnú tri orly leteli,
by svoje kraje zakliate videli.
Na končúr skaly jeden si vysadol,
stade pustinu hmlou prikrytú zhliadol,
slzy mu padli na Tatru snehovú,
zaspieval pieseň, pieseň to smútkovú.
Hustú hmlu táto krížom prerazila,
až sa zakliatym do uší vrazila.
Nakríž sa zblyslo, hrom zámky zatriasol
a hľa, zakliaťa jeden povraz prasol. —
Už si Slováci oči pretierajú,
už si aj mocné ruky podávajú.
Z Tatry vrcholca, nad hmlou čumiaceho,
spustil sa orol do sveta šíreho,
kde teraz letí, veď búrka hurtuje,
veď víchor perá mu povypraskuje? —
Širokým svetom len ďalej putuje,
nič sa tých jasných hromov nestrachuje.
Oj, ide bratom bratov ukazovať,
ide on celé Slovanstvo spojovať. —
Tretí sa orol pustí letom tuhým,
dačo vážneho nesie bratom druhým,
sadne medzi nich, vážne im povedá:
„Nastúpme cestu, Boh nám zhynúť nedá,
lež z seba najprv vymrštime hada,
bo táto cesta len človeka žiada.
Ľahko sipiace šelmy premôžeme
na ceste, aj tie Balkány prejdeme,
keď mužským krokom na cestu kročíme!
Verte, tak Tatre temä ovenčíme!“
Keď to povedal, hrom praskotal dolu,
lež neublížil žiadnemu v tom kolu:
len hniezdo spálil, ktoré milovali,
z ktorého mladé kriela sprobúvali.
A z rumov pustých pustili sa letom
synovia Tatier, ta! tým šírym svetom.
Na práchne iskra sa, hľa, rozsypala,
lež ho v viac mestách pozapaľovala.
Oj, už Tatranci na cestu kročili,
ak Herkul hadov prstmi rozmliaždili!
Oj, už sa Tatre to temä zblyšťalo,
ktoré prikryté hmlou predtým bývalo!
Oj, prišla doba, ktorú vždy čakali,
o ktorej dávno dosť prorokúvali!
Oj, svitol im deň, ktorý nezapadne,
vykvitol im kvet, ktorý neuvädne! —


[quote="pid:25515, uid:127"]na križovatke ulíc Bottova – Chalupkova[/quote] [quote="pid:25532, uid:312"]Chalupka - Mor ho![/quote] Ján Botto Obraz Slovenska Na Tatru smutnú tri orly leteli, by svoje kraje zakliate videli. Na končúr skaly jeden si vysadol, stade pustinu hmlou prikrytú zhliadol, slzy mu padli na Tatru snehovú, zaspieval pieseň, pieseň to smútkovú. Hustú hmlu táto krížom prerazila, až sa zakliatym do uší vrazila. Nakríž sa zblyslo, hrom zámky zatriasol a hľa, zakliaťa jeden povraz prasol. — Už si Slováci oči pretierajú, už si aj mocné ruky podávajú. Z Tatry vrcholca, nad hmlou čumiaceho, spustil sa orol do sveta šíreho, kde teraz letí, veď búrka hurtuje, veď víchor perá mu povypraskuje? — Širokým svetom len ďalej putuje, nič sa tých jasných hromov nestrachuje. Oj, ide bratom bratov ukazovať, ide on celé Slovanstvo spojovať. — Tretí sa orol pustí letom tuhým, dačo vážneho nesie bratom druhým, sadne medzi nich, vážne im povedá: „Nastúpme cestu, Boh nám zhynúť nedá, lež z seba najprv vymrštime hada, bo táto cesta len človeka žiada. Ľahko sipiace šelmy premôžeme na ceste, aj tie Balkány prejdeme, keď mužským krokom na cestu kročíme! Verte, tak Tatre temä ovenčíme!“ Keď to povedal, hrom praskotal dolu, lež neublížil žiadnemu v tom kolu: len hniezdo spálil, ktoré milovali, z ktorého mladé kriela sprobúvali. A z rumov pustých pustili sa letom synovia Tatier, ta! tým šírym svetom. Na práchne iskra sa, hľa, rozsypala, lež ho v viac mestách pozapaľovala. Oj, už Tatranci na cestu kročili, ak Herkul hadov prstmi rozmliaždili! Oj, už sa Tatre to temä zblyšťalo, ktoré prikryté hmlou predtým bývalo! Oj, prišla doba, ktorú vždy čakali, o ktorej dávno dosť prorokúvali! Oj, svitol im deň, ktorý nezapadne, vykvitol im kvet, ktorý neuvädne! —

JankA

Kvet opatrujú, starajú sa oň,
priateľstvo budujú, kľudne k ním zazvoň.
No úmysel svoj si dobre poobzeraj,
lebo ak je zlý, potom sa poberaj!
Takto si šíria púta pevné,
vzťahy nastoľujú tie pravé, verné.
Vernými Bohom danej im múdrosti
a život plniac dúškami radosti,
kladiac na seba tiažobu starostí,
žijú svoj život v jeho plodnosti.
Tatranci, hrdiac sa na svojú krásnu vlasť,
neprestávajú Bohu otázky klásť.
Odpoveď tá alebo tá, či tá,
pri ktorej najviac svitá?
O múdrosť prosia, aspoň o malú radu,
aby aj druhým skropili záhradu,
žeby kvitlo, kde až oko dovidí, aj ďalej,
a šírila sa a šírila Božia alej.


Kvet opatrujú, starajú sa oň, priateľstvo budujú, kľudne k ním zazvoň. No úmysel svoj si dobre poobzeraj, lebo ak je zlý, potom sa poberaj! Takto si šíria púta pevné, vzťahy nastoľujú tie pravé, verné. Vernými Bohom danej im múdrosti a život plniac dúškami radosti, kladiac na seba tiažobu starostí, žijú svoj život v jeho plodnosti. Tatranci, hrdiac sa na svojú krásnu vlasť, neprestávajú Bohu otázky klásť. Odpoveď tá alebo tá, či tá, pri ktorej najviac svitá? O múdrosť prosia, aspoň o malú radu, aby aj druhým skropili záhradu, žeby kvitlo, kde až oko dovidí, aj ďalej, a šírila sa a šírila Božia alej.

Čo bude s terajším Metropolisom, v ktorom žijeme? Zničia ho americké bomby, ktoré boli zhodené zbytočne, aby len uškodili.


Samotná bomba sa našla na križovatke ciest Chalupkova a Bottova. Dvojnásobne posilnená matrica cez Mor ho a viaceré Bottove diela (Hrob, Smrť Jánošíkova, Báj na Dunaji).


Budú to informačné bomby z SŠA.


To je cca 2,2km vzdušnou čarou od Bratislavského hradu.


Zuzka sa má na čo tešiť.


[quote="pid:25515, uid:127"]Čo bude s terajším Metropolisom, v ktorom žijeme? Zničia ho americké bomby, ktoré boli zhodené zbytočne, aby len uškodili. Samotná bomba sa našla na križovatke ciest Chalupkova a Bottova. Dvojnásobne posilnená matrica cez Mor ho a viaceré Bottove diela (Hrob, Smrť Jánošíkova, Báj na Dunaji).[/quote] Budú to informačné bomby z SŠA. [quote="pid:25540, uid:573"]To je cca 2,2km vzdušnou čarou od Bratislavského hradu.[/quote] Zuzka sa má na čo tešiť.

Moderátor

Budú ju znovu očkovať :-)


Chorvátsko totiž už niekoľko dní na hraniciach žiada, aby od podania druhej dávky neuplynulo viac ako 210 dní.


Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22705299/chorvatsko-koronavirus-covid-ockovanie-cestovanie.html?ref=terazbox_sme


Budú ju znovu očkovať :-) Chorvátsko totiž už niekoľko dní na hraniciach žiada, aby od podania druhej dávky neuplynulo viac ako 210 dní. Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22705299/chorvatsko-koronavirus-covid-ockovanie-cestovanie.html?ref=terazbox_sme
Upravené 20. 7. 2021 o 22:59

no, mne to pripada, ze Slovensko za pomoci egregorov tvorenych aj narodnymi basnikmi Chalupkom a Bottom vyviaznu z dosahu americkej bomby bez poskodenia, len za cenu opatrnosti a riesenia situcie (bomba bola odpalena uplne inde pyrotechnikmi na bezpecnom mieste)....takze snad to cele bude dobre


no, mne to pripada, ze Slovensko za pomoci egregorov tvorenych aj narodnymi basnikmi Chalupkom a Bottom vyviaznu z dosahu americkej bomby bez poskodenia, len za cenu opatrnosti a riesenia situcie (bomba bola odpalena uplne inde pyrotechnikmi na bezpecnom mieste)....takze snad to cele bude dobre

Slovensko za pomoci egregorov tvorenych aj narodnymi basnikmi Chalupkom a Bottom vyviaznu z dosahu americkej bomby bez poskodenia

Tak tak.
Americké (třeba i informační) bomby už nebudou vybuchovat tam, kde byly (pod)hozeny.
A copak se s nima teda bude dít?
Bombu previezli do Rusoviec, kde ju zneskodnia.

Takže je převezou (~přechytračí) a v Ruso-vciach je zneškodňují.


[quote="pid:25649, uid:187"]Slovensko za pomoci egregorov tvorenych aj narodnymi basnikmi Chalupkom a Bottom vyviaznu z dosahu americkej bomby bez poskodenia[/quote] Tak tak. Americké (třeba i informační) bomby už nebudou vybuchovat tam, kde byly (pod)hozeny. A copak se s nima teda bude dít? [quote="pid:25488, uid:253"]Bombu previezli do Rusoviec, kde ju zneskodnia.[/quote] Takže je převezou (~přechytračí) a v Ruso-vciach je zneškodňují.

Doplním ešte, že v prípade Botta si treba pozrieť dielo Báj na Dunaji, ktorá je o "zakliatosti" Slovenska a o jeho vyslobodení.
pozri toto https://zlatyfond.sme.sk/dielo/683/Botto_Sen-Babylonov/1


[quote="pid:25519, uid:127"]Doplním ešte, že v prípade Botta si treba pozrieť dielo Báj na Dunaji, ktorá je o "zakliatosti" Slovenska a o jeho vyslobodení.[/quote]pozri toto https://zlatyfond.sme.sk/dielo/683/Botto_Sen-Babylonov/1

Moderator

1.23k
17
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept