Videá, filmy, knihy
Pokračovanie Matrixu prichádza takmer dvadsať rokov po ukončení trilógie.

Pokračovanie Matrixu prichádza takmer dvadsať rokov po ukončení trilógie.


. Štvrtý diel je zahalený rúškom tajomstva a nepoznáme takmer žiadne detaily. Uniklo síce pár záberov, no nič bližšie sa nevedelo. Až doteraz. Konečne vieme niekoľko teórii, ako by mohlo pokračovanie vyzerať.


Legendárna trilógia Metrix sestier Wachowských sa dočká pokračovania. Zatiaľ sme sa veľa nedozvedeli, uniklo len pár fotografií a informácie o údajnej párty. Po veľkolepom finále už nikto pokračovanie nečakal. Napriek tomu v decembri uvidíme štvrtý diel - The Matrix Resurrections.


Reštartovaný svet alebo videohra?
Dej sa má údajne odohrávať šesťdesiat rokov po udalostiach posledného dielu. Matrixový svet však nebude vyzerať rovnako a nepôjde o klasický sequel. Pôjde síce o "svet vo svete", ale bude to iný umelo vytvorený svet - simulovaný svet sa takisto dočkal reštartu, a preto došlo k významným zmenám oproti tomu, čo poznáme z predchádzajúcich dielov. Podľa niektorých ďalších teórií je dokonca možné, že všetky tri predchádzajúce diely filmovej série Matrix boli po celý čas iba videohra, ktorú hrali postavy štvrtého dielu.


Sion už nie je, ľudia sa už neboja strojov
Nie všetci sú nažive a tento svet zanecháva úplne iný dojem, než ten, do ktorého Neo prvýkrát vstúpil. Sion už neexistuje, ľudia, ktorí ostali, už nežijú v strachu zo strojov a niektorí dokonca spolupracujú s ľuďmi. Podľa tejto teórie už bývalý vodca Morfeus (Laurence Fishburne) zomrel. Na jeho miesto nastúpila Niobe (Jada Pinkett Smith).
https://x.telkac.zoznam.sk/cl/173/7335/na-stvrty-diel-matrixu-cakaju-miliony-fanusikov-odhalene-toto-by-mohla-byt-zapletka


Pokračovanie Matrixu prichádza takmer dvadsať rokov po ukončení trilógie. . Štvrtý diel je zahalený rúškom tajomstva a nepoznáme takmer žiadne detaily. Uniklo síce pár záberov, no nič bližšie sa nevedelo. Až doteraz. Konečne vieme niekoľko teórii, ako by mohlo pokračovanie vyzerať. Legendárna trilógia Metrix sestier Wachowských sa dočká pokračovania. Zatiaľ sme sa veľa nedozvedeli, uniklo len pár fotografií a informácie o údajnej párty. Po veľkolepom finále už nikto pokračovanie nečakal. Napriek tomu v decembri uvidíme štvrtý diel - The Matrix Resurrections. Reštartovaný svet alebo videohra? Dej sa má údajne odohrávať šesťdesiat rokov po udalostiach posledného dielu. Matrixový svet však nebude vyzerať rovnako a nepôjde o klasický sequel. Pôjde síce o "svet vo svete", ale bude to iný umelo vytvorený svet - simulovaný svet sa takisto dočkal reštartu, a preto došlo k významným zmenám oproti tomu, čo poznáme z predchádzajúcich dielov. Podľa niektorých ďalších teórií je dokonca možné, že všetky tri predchádzajúce diely filmovej série Matrix boli po celý čas iba videohra, ktorú hrali postavy štvrtého dielu. Sion už nie je, ľudia sa už neboja strojov Nie všetci sú nažive a tento svet zanecháva úplne iný dojem, než ten, do ktorého Neo prvýkrát vstúpil. Sion už neexistuje, ľudia, ktorí ostali, už nežijú v strachu zo strojov a niektorí dokonca spolupracujú s ľuďmi. Podľa tejto teórie už bývalý vodca Morfeus (Laurence Fishburne) zomrel. Na jeho miesto nastúpila Niobe (Jada Pinkett Smith). https://x.telkac.zoznam.sk/cl/173/7335/na-stvrty-diel-matrixu-cakaju-miliony-fanusikov-odhalene-toto-by-mohla-byt-zapletka

Zdravia všetkým.
Nekomentujem možný dej filmu , len popíšem takú zvláštnu myšlienku.
Je tu jedna šialené teória k filmu Matrix. To čo v ňom bolo predstavené ako skutočný svet bude najskôr tiež počítačová simulácia. Niečo podobné ako vo filme Trináste poschodie. Keďže Neo mal istú moc nad strojmi aj v "skutočnom" svete je dosť pravdepodobné že aj tento skutočný svet bol simulácia. Vypnutie chobotniciek na konci druhého filmu ukázalo prepojenie ktoré by tam byť nemalo. Ak nebolo možné stroje poraziť priamo fyzicky, prečo nevytvoriť program ktorý ich znehybní no zároveň im spustí simuláciu ktorá zamestná ich riadiacu časť. Stroje prežívajú simuláciu v ktorej vyhrali vojnu ktorú vyhrať chceli, vytvorilo im to určite problémy ktoré museli riešiť. Do tohto sveta sa pripája z vonku živí človek ktorý ich zamestnáva a upriamuje ich pozornosť želaným smerom. Ten vyvolení nemusí byť záchranca ľudí v matrixe ktorý vytvorili stroje ale ten čo drží stroje vo väzení lenže tie si myslia že to oni väzenia ľudstvo. Veď je to aj vo filme povedané Matrix je k uvezneniu bez toho aby si si to väzenie bol schopný uvedomiť ako väzenie.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Nekomentujem možný dej filmu , len popíšem takú zvláštnu myšlienku. Je tu jedna šialené teória k filmu Matrix. To čo v ňom bolo predstavené ako skutočný svet bude najskôr tiež počítačová simulácia. Niečo podobné ako vo filme Trináste poschodie. Keďže Neo mal istú moc nad strojmi aj v "skutočnom" svete je dosť pravdepodobné že aj tento skutočný svet bol simulácia. Vypnutie chobotniciek na konci druhého filmu ukázalo prepojenie ktoré by tam byť nemalo. Ak nebolo možné stroje poraziť priamo fyzicky, prečo nevytvoriť program ktorý ich znehybní no zároveň im spustí simuláciu ktorá zamestná ich riadiacu časť. Stroje prežívajú simuláciu v ktorej vyhrali vojnu ktorú vyhrať chceli, vytvorilo im to určite problémy ktoré museli riešiť. Do tohto sveta sa pripája z vonku živí človek ktorý ich zamestnáva a upriamuje ich pozornosť želaným smerom. Ten vyvolení nemusí byť záchranca ľudí v matrixe ktorý vytvorili stroje ale ten čo drží stroje vo väzení lenže tie si myslia že to oni väzenia ľudstvo. Veď je to aj vo filme povedané Matrix je k uvezneniu bez toho aby si si to väzenie bol schopný uvedomiť ako väzenie. S pozdravom Peter.
Upravené 20. 7. 2021 o 08:48

Pokračovanie Matrixu prichádza takmer dvadsať rokov po ukončení trilógie.



Díky za info, nevěděla jsem. Mrkla jsem na trailer a mám pocit, že pár scén je velmi podobných filmu Constantin.


https://www.youtube.com/watch?v=PkhXLgu-mYM


> Pokračovanie Matrixu prichádza takmer dvadsať rokov po ukončení trilógie. Díky za info, nevěděla jsem. Mrkla jsem na trailer a mám pocit, že pár scén je velmi podobných filmu Constantin. https://www.youtube.com/watch?v=PkhXLgu-mYM

Na štvrtý diel Matrixu čakajú milióny fanúšikov: Odhalené! Toto by mohla byť zápletka
https://telkac.zoznam.sk/telkac-magazin/cl/173/7335/na-stvrty-diel-matrixu-cakaju-miliony-fanusikov-odhalene-toto-by-mohla-byt-zapletka


**Na štvrtý diel Matrixu čakajú milióny fanúšikov: Odhalené! Toto by mohla byť zápletka** https://telkac.zoznam.sk/telkac-magazin/cl/173/7335/na-stvrty-diel-matrixu-cakaju-miliony-fanusikov-odhalene-toto-by-mohla-byt-zapletka
Upravené 20. 7. 2021 o 15:24

Opouštíme matrix (sen), teď se láme chleba. Probudíme se nebo vstoupíme do jiného matrixu?


Určitě se to již mnohým z nás stalo, že jsme se ve snu probudili a až po čase jsme zjistili, že stále spíme a sníme jiný sen.


GP se nás bude snažit udržet ve snu, v nových matrixech (alá Alatra, mimozemšťani, atd... nových snů je připraveno více).


Hlavní představitel Keanu Reeves má dobrou pověst mezi kolegy a mezi personálem. Při natáčení se snaží pomáhat kde může, žije relativně skromně a nepovyšuje se nad personál nad "lid" (takové je o něm informační pole). Považuji ho za odraz "lepší" části GP. Je to přeci jenom snesitelnější než zcela zdegenerované globálním prediktorem stvořené elity (které, ale GP požírá, aby měl věčný /delší/ život).


Ke-anu (keep - držet, annual - účetní - kdo drží účty, kdo je majitel majitelů peněz?) Re-eves (re - požár, pře, eves - předvečer, držet před požárem na hranici božího dopuštění). Držet spor, držet napětí (s tím, že určitý spor v životě je potřeba k rozvoji) - má to dva rozměry: kladný držet při na uzdě, aby nepřerostla v krvavý konflikt a nebo naopak záporný a spor stále udržovat i když problém již není aktuální.


Opouštíme matrix (sen), teď se láme chleba. Probudíme se nebo vstoupíme do jiného matrixu? Určitě se to již mnohým z nás stalo, že jsme se ve snu probudili a až po čase jsme zjistili, že stále spíme a sníme jiný sen. GP se nás bude snažit udržet ve snu, v nových matrixech (alá Alatra, mimozemšťani, atd... nových snů je připraveno více). Hlavní představitel Keanu Reeves má dobrou pověst mezi kolegy a mezi personálem. Při natáčení se snaží pomáhat kde může, žije relativně skromně a nepovyšuje se nad personál nad "lid" (takové je o něm informační pole). Považuji ho za odraz "lepší" části GP. Je to přeci jenom snesitelnější než zcela zdegenerované globálním prediktorem stvořené elity (které, ale GP požírá, aby měl věčný /delší/ život). Ke-anu (keep - držet, annual - účetní - kdo drží účty, kdo je majitel majitelů peněz?) Re-eves (re - požár, pře, eves - předvečer, držet před požárem na hranici božího dopuštění). Držet spor, držet napětí (s tím, že určitý spor v životě je potřeba k rozvoji) - má to dva rozměry: kladný držet při na uzdě, aby nepřerostla v krvavý konflikt a nebo naopak záporný a spor stále udržovat i když problém již není aktuální.

V roce 2019 jsem na ČSFD četla, že Matrix 4 bude mít prémiéru v roce 2021 a prémiéru Matrixu 5 plánují na roky 2025-2026. Teď už to tam není uvedeno.


Prosinec 2021 a léta 2025-2026, nastíní filozofie filmu jiný závan do informačního pole? Uvidíme.


V roce 2019 jsem na ČSFD četla, že Matrix 4 bude mít prémiéru v roce 2021 a prémiéru Matrixu 5 plánují na roky 2025-2026. Teď už to tam není uvedeno. Prosinec 2021 a léta 2025-2026, nastíní filozofie filmu jiný závan do informačního pole? Uvidíme.
Upravené 20. 7. 2021 o 21:30

Myslim si, ze je zbytocne dobredu konspirovat o Matrixe 4. Ako pozeram produkciu spoza mlaky, tak vsetko je to o reziserovi atd.... Niekedy moze byt aj myslienka dobra, ale ak satanisti nechcu aby sa dostala pomedzi ludi, tak natocia hnoj a nie film. Ten hnoj ihned dostane okolo 60 % na csfd a nikto sa ho ani nehne. Ale pri tom ked si mudrejsi clovek odmysli tie tupe strielacky, tupe postavy a spracovanie, tak objavi dost mohutnu myslienku v pozadi, ktoru chcel niekto skryt, preto doslova sabotoval natacanie tupymi rezisermi, zapletkami atd. Podobne ako Liga spravedlnosti Zacka Snydera. Prva natocena - ako finale serie bol odpad, vobec neniesla posolstvo co mala niest. Potom sa Zack nastval a natocil veldielo - tjs satanistov odstavili od natacania a uz potom sa im podarilo preniest informaciu az k sledovatelovi.


Myslim si, ze je zbytocne dobredu konspirovat o Matrixe 4. Ako pozeram produkciu spoza mlaky, tak vsetko je to o reziserovi atd.... Niekedy moze byt aj myslienka dobra, ale ak satanisti nechcu aby sa dostala pomedzi ludi, tak natocia hnoj a nie film. Ten hnoj ihned dostane okolo 60 % na csfd a nikto sa ho ani nehne. Ale pri tom ked si mudrejsi clovek odmysli tie tupe strielacky, tupe postavy a spracovanie, tak objavi dost mohutnu myslienku v pozadi, ktoru chcel niekto skryt, preto doslova sabotoval natacanie tupymi rezisermi, zapletkami atd. Podobne ako Liga spravedlnosti Zacka Snydera. Prva natocena - ako finale serie bol odpad, vobec neniesla posolstvo co mala niest. Potom sa Zack nastval a natocil veldielo - tjs satanistov odstavili od natacania a uz potom sa im podarilo preniest informaciu az k sledovatelovi.

(vlákno Liga spravedlnosti Zacka Snydera som nečítal, lebo ešte si ten film šetrím na prvé dívanie, takže niečo z nasledujúceho textu je asi napísané už tam)

Potom sa Zack nastval a natocil veldielo

doplním: dokonca sa vyjadril v zmysle, že nepoužije jediný záber, čo bol natočený náhradným režisérom.
pre tých, čo si nevšímali dianie okolo výroby prvej Ligy spravodlivosti (2017), tak bolo to tak, že Zackovi (režisérovi) a jeho manželke (producentke filmu) sa z depresie zasamovraždila ich dcéra (ktorú si Zack adoptoval s exmanželkou keď mala 1 rok a s novou manželkou ju vychovali). Preto obaja z projektu odstúpili, on sa potreboval venovať rodine (práca si vyžadovala plné nasadenie). Vtedy už mali všetko natočené, už bola postprodukcia. Po premiére stúpal fanúšikovský tlak pre dokončenie Snyderovej verzie, až štúdio Warner ustúpilo a napriek tomu, že sa so Zackom predtým vadili, dovolili mu to dokončiť.


(vlákno [Liga spravedlnosti Zacka Snydera](https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/1093/liga-spravedlnosti-zacka-snydera "https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/1093/liga-spravedlnosti-zacka-snydera") som nečítal, lebo ešte si ten film šetrím na prvé dívanie, takže niečo z nasledujúceho textu je asi napísané už tam) [quote="pid:25572, uid:106"]Potom sa Zack nastval a natocil veldielo[/quote] doplním: dokonca sa vyjadril v zmysle, že nepoužije jediný záber, čo bol natočený náhradným režisérom. pre tých, čo si nevšímali dianie okolo výroby prvej Ligy spravodlivosti (2017), tak bolo to tak, že Zackovi (režisérovi) a jeho manželke (producentke filmu) sa [z depresie zasamovraždila ich dcéra](https://thenetline.com/the-truth-about-autumn-snyder-death "https://thenetline.com/the-truth-about-autumn-snyder-death") (ktorú si Zack adoptoval s exmanželkou keď mala 1 rok a s novou manželkou ju vychovali). Preto obaja z projektu odstúpili, on sa potreboval venovať rodine (práca si vyžadovala plné nasadenie). Vtedy už mali všetko natočené, už bola postprodukcia. Po premiére stúpal fanúšikovský tlak pre dokončenie Snyderovej verzie, až štúdio Warner ustúpilo a napriek tomu, že sa so Zackom predtým vadili, dovolili mu to dokončiť.

Legendárna trilógia Metrix sestier Wachowských

trans-sester, čili bratrů


[quote="pid:25392, uid:17"]Legendárna trilógia Metrix sestier Wachowských[/quote] trans-sester, čili bratrů

Viac ako film ma zaujíma prečo má Keanu tú svoju skoro až božskú auru a povesť medzi ľuďmi.
Je proste až príliš "dokonalý".
Ešte poznámka k autorovi , je to vaša vec ale podľa mňa by sa Wachovskí mali nazývať bratia , kedže sa narodili ako bratia a aj zhebnú ako bratia.
To na čo sa hrajú je jedno.


Viac ako film ma zaujíma prečo má Keanu tú svoju skoro až božskú auru a povesť medzi ľuďmi. Je proste až príliš "dokonalý". Ešte poznámka k autorovi , je to vaša vec ale podľa mňa by sa Wachovskí mali nazývať bratia , kedže sa narodili ako bratia a aj zhebnú ako bratia. To na čo sa hrajú je jedno.

Díky za info, nevěděla jsem. Mrkla jsem na trailer a mám pocit, že pár scén je velmi podobných filmu Constantin.


Je to fan-made trailer, vytvorený fanúšikmi pospájaním klipov z iných filmov/videí. Treba si prečítať diskusiu, zvyčajne medzi prvými príspevkami je napísané o čo sa jedná.


[quote="pid:25412, uid:214"]Díky za info, nevěděla jsem. Mrkla jsem na trailer a mám pocit, že pár scén je velmi podobných filmu Constantin.[/quote] Je to fan-made trailer, vytvorený fanúšikmi pospájaním klipov z iných filmov/videí. Treba si prečítať diskusiu, zvyčajne medzi prvými príspevkami je napísané o čo sa jedná.

No ja mam to stastie ze chodim na natacania filmov a z natacania Matrixu 4 mam od kolegu celkom peknu zbierku foto smile


vyzera ze to bude zaujimave spracovanie a aj pribeh.


No ja mam to stastie ze chodim na natacania filmov a z natacania Matrixu 4 mam od kolegu celkom peknu zbierku foto :D vyzera ze to bude zaujimave spracovanie a aj pribeh.

od kolegu celkom peknu zbierku foto


a co tak sa podelit s nami? sharing is caring.


[quote="pid:25621, uid:114"]od kolegu celkom peknu zbierku foto[/quote] a co tak sa podelit s nami? sharing is caring.

Moderator

Viac ako film ma zaujíma prečo má Keanu tú svoju skoro až božskú auru a povesť medzi ľuďmi.
Velkost auri je priamo umerna mravnosti cloveka. Cim je mravnost cloveka vyssia tym je aura vacsia. Cim je aura vacsia tym clovek viac harmonizuje prostredie okolo seba, tym jednoduchsie vytvara spolocenstvo ludi. Ak stretnes cloveka s velkou aurou, tak pocitis klud, harmoniu. A kedze dnesni ludia takmer nepoznaju co je to harmonia, tak budu podvedome vyhladavat ten pokoj, harmoniu u ludi s velkou aurou.


[quote="pid:25600, uid:324"]Viac ako film ma zaujíma prečo má Keanu tú svoju skoro až božskú auru a povesť medzi ľuďmi.[/quote]Velkost auri je priamo umerna mravnosti cloveka. Cim je mravnost cloveka vyssia tym je aura vacsia. Cim je aura vacsia tym clovek viac harmonizuje prostredie okolo seba, tym jednoduchsie vytvara spolocenstvo ludi. Ak stretnes cloveka s velkou aurou, tak pocitis klud, harmoniu. A kedze dnesni ludia takmer nepoznaju co je to harmonia, tak budu podvedome vyhladavat ten pokoj, harmoniu u ludi s velkou aurou.

a co tak sa podelit s nami? sharing is caring.


Ak si ochotny dat na stôl tak 1 mil EUR za porusenie zmluvy o mlcanlivosti a dalsi cca 1+ mil za to ze uz nikdy ma nepustia na natacanie tak nieje problem smile


"ukazujem" len osobne, na kave smile smile smile smile


[quote="pid:25622, uid:10"]a co tak sa podelit s nami? sharing is caring.[/quote] Ak si ochotny dat na stôl tak 1 mil EUR za porusenie zmluvy o mlcanlivosti a dalsi cca 1+ mil za to ze uz nikdy ma nepustia na natacanie tak nieje problem :D "ukazujem" len osobne, na kave :D :D :D :D

"ukazujem" len osobne, na kave

Dobře maskovaná sbírka motýlů.


[quote="pid:25629, uid:114"]"ukazujem" len osobne, na kave[/quote] Dobře maskovaná sbírka motýlů.

Dobře maskovaná sbírka motýlů.


Každá doba má svou "sbírku motýlů".


[quote="pid:25630, uid:240"]Dobře maskovaná sbírka motýlů.[/quote] Každá doba má svou "sbírku motýlů".

Akčné divadlo ako nikdy pred tým. Matrix 4 sa chystá do kín – toto je všetko, čo o ňom musíš vedieť
https://fontech.startitup.sk/akcne-divadlo-ako-nikdy-pred-tym-matrix-4-sa-chysta-do-kin-toto-je-vsetko-co-o-nom-musis-vediet


**Akčné divadlo ako nikdy pred tým. Matrix 4 sa chystá do kín – toto je všetko, čo o ňom musíš vedieť** https://fontech.startitup.sk/akcne-divadlo-ako-nikdy-pred-tym-matrix-4-sa-chysta-do-kin-toto-je-vsetko-co-o-nom-musis-vediet

To čo v ňom bolo predstavené ako skutočný svet bude najskôr tiež počítačová simulácia


Omlouvám se za expresívnost, ale furt jsem nevěděl, kde to hodit. Myslím si, že tu to sedne, jak dekl na hrnec. Moje nejoblíbenější scéna z Her o trůny a celkém rázné probuzení z Metrixu.


https://www.youtube.com/watch?v=__BOrTB70lE


[quote="pid:25398, uid:14"]To čo v ňom bolo predstavené ako skutočný svet bude najskôr tiež počítačová simulácia[/quote] Omlouvám se za expresívnost, ale furt jsem nevěděl, kde to hodit. Myslím si, že tu to sedne, jak dekl na hrnec. Moje nejoblíbenější scéna z Her o trůny a celkém rázné probuzení z Metrixu. https://www.youtube.com/watch?v=__BOrTB70lE

uz je vonku trailer

V závěrečných sekundách datum v anglické notaci MM.DD.YY:
12.22.21


Z popisku videa na TyTrubce:
“It will be in theaters nationwide and on HBO Max via the Ad-Free plan on December 22, 2021; it will be available on HBO Max for 31 days from theatrical release.”


[quote="pid:32549, uid:10"]uz je vonku trailer[/quote] V závěrečných sekundách datum v anglické notaci MM.DD.YY: 12.22.21 Z popisku videa na TyTrubce: “It will be in theaters nationwide and on HBO Max via the Ad-Free plan on December 22, 2021; it will be available on HBO Max for 31 days from theatrical release.”

Nový trailer. Prečo mám taký pocit, že tento film bude mať za úlohu programovať ľudí v tejto dobe. Niečo ako buldozér čo potlačí ľudí vpred.
https://www.youtube.com/embed/nNpvWBuTfrc


Nový trailer. Prečo mám taký pocit, že tento film bude mať za úlohu programovať ľudí v tejto dobe. Niečo ako buldozér čo potlačí ľudí vpred. https://www.youtube.com/embed/nNpvWBuTfrc
Upravené 7. 12. 2021 o 20:33

Nový trailer. Prečo mám taký pocit, že tento film bude mať za úlohu programovať ľudí v tejto dobe. Niečo ako buldozér čo potlačí ľudí vpred.

To závěrečné 12.22.21 je takové výhružné...
21.12.2021 je navíc zimní slunovrat.


[quote="pid:47133, uid:106"]Nový trailer. Prečo mám taký pocit, že tento film bude mať za úlohu programovať ľudí v tejto dobe. Niečo ako buldozér čo potlačí ľudí vpred.[/quote] To závěrečné 12.22.21 je takové výhružné... 21.12.2021 je navíc zimní slunovrat.

No akurat som dopozeral Matrix 4


( kedze na SK su kina zavrete tak asi viete kde hladat dokonca aj 4k DVD kvalitu... )


Pribeh ? zaujimavy, celkom dobre poňate ale treba videit este par krat, vychytat niektore detaily co tym autor chcel povedat. Ale dost veci pekne napriamo povedanych, pre dnesnu generaciu hadam uchopitelnych...


No akurat som dopozeral Matrix 4 ( kedze na SK su kina zavrete tak asi viete kde hladat dokonca aj 4k DVD kvalitu... ) Pribeh ? zaujimavy, celkom dobre poňate ale treba videit este par krat, vychytat niektore detaily co tym autor chcel povedat. Ale dost veci pekne napriamo povedanych, pre dnesnu generaciu hadam uchopitelnych...

Pribeh ? zaujimavy, celkom dobre poňate ale treba videit este par krat, vychytat niektore detaily co tym autor chcel povedat. Ale dost veci pekne napriamo povedanych, pre dnesnu generaciu hadam uchopitelnych..


A ak niekto pozrel záverečné scény, tak tam to je aj priamo povedané...


[quote="pid:49454, uid:114"]Pribeh ? zaujimavy, celkom dobre poňate ale treba videit este par krat, vychytat niektore detaily co tym autor chcel povedat. Ale dost veci pekne napriamo povedanych, pre dnesnu generaciu hadam uchopitelnych..[/quote] A ak niekto pozrel záverečné scény, tak tam to je aj priamo povedané...

Moderátor

Tento díl má velice nízké hodnocení... Pročpak asi? Odradit diváky?


Tento díl má velice nízké hodnocení... Pročpak asi? Odradit diváky?

Včera ráno stiahnuté z Telegramu a večer pozreté, je tam všetko polopate povedané a ukázané. Popravde, nečakal som to až tak napriamo, a bude to asi hlavný dôvod, aby v liberálnych médiách bol film zatracovaný.


Včera ráno stiahnuté z Telegramu a večer pozreté, je tam všetko polopate povedané a ukázané. Popravde, nečakal som to až tak napriamo, a bude to asi hlavný dôvod, aby v liberálnych médiách bol film zatracovaný.

A ak niekto pozrel záverečné scény, tak tam to je aj priamo povedané...
Čeče...ty jseš jak ta chytrá horákyně....řekneš, že nic neřekneš...smile Tak já se pokusím.
Lana poté co provedla tvůrčím kolektivem všehomíra ne-doporučenou modifikaci bioskafandru-stala se biochemickým "hermafroditem"..se mohla od Lilith lecos dozvědět...... unmistakable femininity. smile...brácha má slušnou ránu.


  • Jádro...I když jsem s Lanou (Larrym) nikdy o tom nepokecal typnu si, že jádro Matrixu leží tady Thomas Robert Malthus. Ten "borec" vzal jako první statistiku Východoindický z téměř celý planety a už v 18 st. vypočítal, že projekt biologického lidstva je špatně. Sežereme víc, než nám planeta dá.....oslí můstek...:) prdel je, že dva roky po jeho smrti si nějaký Kája Marxů vybírá svou životní "Lilith". A za nějakou dobu, jen tak náhodou s Béďou Engelsů jsou u anglických chartistů.
  • Obal... Dysonova sféra čili plně energeticky využitelná oblast okolo zdroje-hvězdy-slunce. Ale jak na to, když je v kosmu tak "mrt-volno" Ruští to prý budou testovat na orbitu....poledníkovým. Avatarizace od bajky, kde vyhrává "ten co má největšího Ptáka-Avatara" a Luc Besson Valérian et la Cité des mille planètes poznání "světů"tam, kde se potkávají uzly stojatých vln. Vesica piscis starých gnostiků a třeba i kunda vytesaná v pilíři Göbekli Tepe

A dostáváme se k jádru pudla kaleidoskopický idiotismus (gůrů Hox to nepovažuje za nadávku) a tak...jsi-jste si jistí, že máte opravdu jasno v tom, o jakém světě ti dva na konci mluví??


měl jsem sen
sedě s jabkem
na mýtině medu
seru digitáním análem
třeba Křemíka a Muchamoru


[quote="pid:49524, uid:7"]A ak niekto pozrel záverečné scény, tak tam to je aj priamo povedané...[/quote] Čeče...ty jseš jak ta chytrá horákyně....řekneš, že nic neřekneš...:( Tak já se pokusím. Lana poté co provedla tvůrčím kolektivem všehomíra ne-doporučenou modifikaci bioskafandru-stala se biochemickým "hermafroditem"..se mohla od Lilith lecos dozvědět...... unmistakable femininity. :)...brácha má slušnou ránu. - **Jádro**...I když jsem s Lanou (Larrym) nikdy o tom nepokecal typnu si, že jádro Matrixu leží tady [Thomas Robert Malthus](https://cs.wikipedia.org/wiki/Thomas_Robert_Malthus). Ten "borec" vzal jako první statistiku Východoindický z téměř celý planety a už v 18 st. vypočítal, že projekt biologického lidstva je špatně. Sežereme víc, než nám planeta dá.....oslí můstek...:) prdel je, že dva roky po jeho smrti si nějaký Kája Marxů vybírá svou životní "Lilith". A za nějakou dobu, jen tak náhodou s Béďou Engelsů jsou u anglických chartistů. - **Obal**... [Dysonova sféra](https://cs.wikipedia.org/wiki/Dysonova_sféra) čili plně energeticky využitelná oblast okolo zdroje-hvězdy-slunce. Ale jak na to, když je v kosmu tak "mrt-volno" Ruští to prý budou testovat na orbitu....poledníkovým. Avatarizace od bajky, kde vyhrává "ten co má největšího Ptáka-Avatara" a Luc Besson [Valérian et la Cité des mille planètes](https://www.csfd.cz/film/53000-valerian-a-mesto-tisice-planet/prehled/) poznání "světů"tam, kde se potkávají uzly stojatých vln. Vesica piscis starých gnostiků a třeba i kunda vytesaná v pilíři [Göbekli Tepe](https://cs.wikipedia.org/wiki/Göbekli_Tepe) A dostáváme se k jádru pudla kaleidoskopický idiotismus (gůrů Hox to nepovažuje za nadávku) a tak...jsi-jste si jistí, že máte opravdu jasno v tom, o jakém světě ti dva na konci mluví?? měl jsem sen sedě s jabkem na mýtině medu seru digitáním análem třeba Křemíka a Muchamoru

Vedi.Vini......

Upravené 24. 12. 2021 o 21:36

Včera ráno stiahnuté z Telegramu a večer pozreté, je tam všetko polopate povedané a ukázané. Popravde, nečakal som to až tak napriamo, a bude to asi hlavný dôvod, aby v liberálnych médiách bol film zatracovaný.


Presne na to som narážal, doslova a do písmena tam je ukázané, že ako funguje súčasný systém, ale pre slaboduchých je to aj povedané na konci filmu.


@Archal sa totálne zamotal do vlastného kaleidoskopikého idiotizmu.

[quote="pid:49552, uid:48"]Včera ráno stiahnuté z Telegramu a večer pozreté, je tam všetko polopate povedané a ukázané. Popravde, nečakal som to až tak napriamo, a bude to asi hlavný dôvod, aby v liberálnych médiách bol film zatracovaný.[/quote] Presne na to som narážal, doslova a do písmena tam je ukázané, že ako funguje súčasný systém, ale pre slaboduchých je to aj povedané na konci filmu. @Archal sa totálne zamotal do vlastného kaleidoskopikého idiotizmu.

Moderátor

je tam všetko polopate povedané a ukázané. Popravde, nečakal som to až tak napriamo


Môžeš to popísať?


[quote="pid:49552, uid:48"]je tam všetko polopate povedané a ukázané. Popravde, nečakal som to až tak napriamo[/quote] Môžeš to popísať?

@Archal sa totálne zamotal do vlastného kaleidoskopikého idiotizmu.
Člověče já se aspoň o to pokusil, jak jsem i psal, ale ty jsi zatočil tibetskejma modlitebníma mlejnkama.....smile a o tom to všechno je. Nový svět nebude o modrý a červený pilulce. Pokud ti nejde o binárně-digitální.
Máte tu v oblibě slova.....tak kostra-Védy

  • Brahma trojjediný (demiurg Hermes trismegistos) jako S-tvořitel uvnitř Višna (O-chránce) a Šiva (De-struktor).....ve spirále k novým zítřkům. Tvůrčí princip všehomíra z drevokocky.

  • Setkání s Algolem hlavou satana ....Lilith ženským principem obklopeným ženichy Brahmou, Višnou, Šívou - Tvůrce, Ochránce a Destruktor. Projevení základní stavební matrice nového socia. Devátá mocnina tří základních fraktálových variací paralelního přístupu k reálnosti skrz binární harmonizátor (prediktor-korektor). Maše receptory nepracují lineárně, ale logaritmicky Mystérium tichého prdu na pozadí rolujícího Ruslana....Tak co jsi z tý "ruský trojky" Točič tibetskejma mlejnkama něnůžen....nůžno strójit nóvyj mir. Nula energetická-Maxwellův deamon, stabilizace entropie stvořeného....omýláním manter s uzlem na běhácích bude až v druhý fázi s Višnou. Teď budou potřeba tvůrci, aby něco vydumali a destruktoří aby vyčistili plac pro ten novej barák, co pak přijdou někteří postavit. A to vše za pochodu.


Tak by bylo fajn nedělat mlynáře, hodináře a nebo hvězdáře, slintat do polštáře. Rozmotat gordický uzel na běhácích a znova pocítit vítr ve tváři....třeba jak chutná jablíčko kapitána Černý perly


[quote="pid:49588, uid:7"]@Archal sa totálne zamotal do vlastného kaleidoskopikého idiotizmu.[/quote]Člověče já se aspoň o to pokusil, jak jsem i psal, ale ty jsi zatočil tibetskejma modlitebníma mlejnkama.....:) a o tom to všechno je. Nový svět nebude o modrý a červený pilulce. Pokud ti nejde o binárně-digitální. Máte tu v oblibě slova.....tak kostra-Védy - Brahma trojjediný (demiurg Hermes trismegistos) jako S-tvořitel uvnitř Višna (O-chránce) a Šiva (De-struktor).....ve spirále k novým zítřkům. Tvůrčí princip všehomíra z drevokocky. - Setkání s Algolem hlavou satana ....Lilith ženským principem obklopeným ženichy Brahmou, Višnou, Šívou - Tvůrce, Ochránce a Destruktor. Projevení základní stavební matrice nového socia. Devátá mocnina tří základních fraktálových variací paralelního přístupu k reálnosti skrz binární harmonizátor (prediktor-korektor). Maše receptory nepracují lineárně, ale logaritmicky Mystérium tichého prdu na pozadí rolujícího Ruslana.... Tak co jsi z tý "ruský trojky" Točič tibetskejma mlejnkama něnůžen....nůžno strójit nóvyj mir. Nula energetická-Maxwellův deamon, stabilizace entropie stvořeného....omýláním manter s uzlem na běhácích bude až v druhý fázi s Višnou. Teď budou potřeba tvůrci, aby něco vydumali a destruktoří aby vyčistili plac pro ten novej barák, co pak přijdou někteří postavit. A to vše za pochodu. Tak by bylo fajn nedělat mlynáře, hodináře a nebo hvězdáře, slintat do polštáře. Rozmotat gordický uzel na běhácích a znova pocítit vítr ve tváři....třeba jak chutná jablíčko kapitána Černý perly

Vedi.Vini......

Upravené 25. 12. 2021 o 08:13

Dotaz: Je třeba mít nakukané předešlé díly? Skončil jsem někde u dvojky a trojku jsem ani nezahlédl.


Dotaz: Je třeba mít nakukané předešlé díly? Skončil jsem někde u dvojky a trojku jsem ani nezahlédl.

Dotaz: Je třeba mít nakukané předešlé díly? Skončil jsem někde u dvojky a trojku jsem ani nezahlédl.


Urcite ano, ono Wachovski bratia ( sestry ) robia zaujimave filmy a medzi riadkami vela odpovedi. Vela ludi vidi len akcne sceny ( velmi zaujimave vizualne :-) ) ale tu ide o to co je medzi riadkami hovorene. Kazda cast nieco "vysvetlovala" dala mozno ine porozumenie pre temy co v zapadnej materialnej spolocnosti kde duchovno velmi chyba zaujimavu formu. Vela vela ludi co sa stretavam ( na zapade) tak beru Matrix ako dost dobry "dokumentarny" film.... proste ovorilo temy a uz im to zostalo v hlave, a popisuju deje ze ved ako v matrixe...


3 cast bola ocakavna ako mega akcna, ale treb znovu upriamit na tie medziriadkove info. obrazce co sa utvaraju pri pozerani.. ja som videl tu trilogiu viackrat, z odstupom casu... hlaven po citani analyz co sme to tam vobec videli..


P.S. odporucam urcite CloudAtlas ( 2012 ) velmi zaujimave spracovanie, a znovu medzi riadami vela povedaneho.


Uz to bili analyzy filmov, vie niekto odporucit kde sa tieto pohlady koncetruju ? tzn nejake forum ??


[quote="pid:49606, uid:149"]Dotaz: Je třeba mít nakukané předešlé díly? Skončil jsem někde u dvojky a trojku jsem ani nezahlédl.[/quote] Urcite ano, ono Wachovski bratia ( sestry ) robia zaujimave filmy a medzi riadkami vela odpovedi. Vela ludi vidi len akcne sceny ( velmi zaujimave vizualne :-) ) ale tu ide o to co je medzi riadkami hovorene. Kazda cast nieco "vysvetlovala" dala mozno ine porozumenie pre temy co v zapadnej materialnej spolocnosti kde duchovno velmi chyba zaujimavu formu. Vela vela ludi co sa stretavam ( na zapade) tak beru Matrix ako dost dobry "dokumentarny" film.... proste ovorilo temy a uz im to zostalo v hlave, a popisuju deje ze ved ako v matrixe... 3 cast bola ocakavna ako mega akcna, ale treb znovu upriamit na tie medziriadkove info. obrazce co sa utvaraju pri pozerani.. ja som videl tu trilogiu viackrat, z odstupom casu... hlaven po citani analyz co sme to tam vobec videli.. P.S. odporucam urcite CloudAtlas ( 2012 ) velmi zaujimave spracovanie, a znovu medzi riadami vela povedaneho. Uz to bili analyzy filmov, vie niekto odporucit kde sa tieto pohlady koncetruju ? tzn nejake forum ??

Vcera pozrete a velke zklamanie. Nelineranost deja a scenar napisany za weekend po vypiti flasky stolicnej. Typ filmu kde protagonisti na seba stirelaju z asi 5tich metrov priamo na seba bez prekazok a netrafia sa, ma nutia film okamzite vypnut...tu som urobil vynimku lebo Matrix, ale po zopakovani toho isteho asi este 5-6x som tu agoniu uz len s nezaujmom doklepal do konca. Nerealizmus a smiesnost fyziky je pre mna no no.
Pady na chrbat s 20tich metrov a protagonista stale zije a beha ma uz nijak nevrzrusovali. Bojove sceny na urovni 70tych rokov kde komparz tvoril odpad zozbierany z ulice aby sa usetrilo. Odflaknuty scenar a nevychytane zakladne veci ktore by som pri takomto filme/formate vobec necakal, hnus na urovni nizkorozpoctovych brakov typu Asylum!!
Film zanecha akurat bolavu ranu na dusi ze takto zkurvit Matrix moze fakt len transgenderovy pablb/ka co ma namiesto testosteronu glokozo fruktozovy sirup! Dve hodiny mojho zivota nenavratne prec!


PS: ano boli tam zakomponovane prvky ktore akoze demaskuju system a ukazuje ako sa veci maju , ale dalo sa to spravit pri zachovani dostojnosti a vaznosti ktoru na seba viazali prve 3 casti. Ak chce niekto vidiet impotentnu zlataninu na intelektualnej urovni Milana, nech sa paci, ja osobne som film vymazal okamzite po zhliadnuti a Matrix pre mna vnutorne konci trojkou!! do Milana slak aby to trafil


Vcera pozrete a velke zklamanie. Nelineranost deja a scenar napisany za weekend po vypiti flasky stolicnej. Typ filmu kde protagonisti na seba stirelaju z asi 5tich metrov priamo na seba bez prekazok a netrafia sa, ma nutia film okamzite vypnut...tu som urobil vynimku lebo Matrix, ale po zopakovani toho isteho asi este 5-6x som tu agoniu uz len s nezaujmom doklepal do konca. Nerealizmus a smiesnost fyziky je pre mna no no. Pady na chrbat s 20tich metrov a protagonista stale zije a beha ma uz nijak nevrzrusovali. Bojove sceny na urovni 70tych rokov kde komparz tvoril odpad zozbierany z ulice aby sa usetrilo. Odflaknuty scenar a nevychytane zakladne veci ktore by som pri takomto filme/formate vobec necakal, hnus na urovni nizkorozpoctovych brakov typu Asylum!! Film zanecha akurat bolavu ranu na dusi ze takto zkurvit Matrix moze fakt len transgenderovy pablb/ka co ma namiesto testosteronu glokozo fruktozovy sirup! Dve hodiny mojho zivota nenavratne prec! PS: ano boli tam zakomponovane prvky ktore akoze demaskuju system a ukazuje ako sa veci maju , ale dalo sa to spravit pri zachovani dostojnosti a vaznosti ktoru na seba viazali prve 3 casti. Ak chce niekto vidiet impotentnu zlataninu na intelektualnej urovni Milana, nech sa paci, ja osobne som film vymazal okamzite po zhliadnuti a Matrix pre mna vnutorne konci trojkou!! do Milana slak aby to trafil

Vcera pozrete a velke zklamanie. Nelineranost deja a scenar napisany za weekend po vypiti flasky stolicnej.


Súhlas.


Je to jeden velký mix ničoho. Aj keď o scény u mňa až tak nejde, ale tento film ukazuje, ako je na tom veľká väčšina západných filmov, prostne vyprahlosť holyvúdu a fakticky globálneho riadenia.


Tie, dookola sa melúce fimy, akože tento svet nie je skutočný, makaj na svojich ezo-schopnostiach, budeš so svojou partiou rebelov bojovať, to je také sladké…


Všade kde je dobro je aj zlo, kde je čierna je aj biela, kde je 0 je aj 1, atď…, proste bojuj, lebo kde je dobro (to tvoje ezo vymakané dobro), je aj zlo a je to nekonečný kolotoč… Žiadne poukázanie na mieru a z toho odvíjajúce sa rozhodnutia a postup vpred, ale len nekončný boj toho rebelského ezo-dobra so zlom. Dve “strany” jedného zákulisného riadenia.


Je mi jasné, že podobné sračky sú určené hlavne pre násťročných, ktorým dookola tlčú do hlavy program rebelského ezo-dobra. Z globálneho riadenia je očividný útok a formovanie hlavne detí a pubertiakov a odrezanie ich od života, vtedy to ide jak po masle (keď rodičia zaspia).


ano boli tam zakomponovane prvky ktore akoze demaskuju system a ukazuje ako sa veci maju


To hej, dá sa baviť o tom, na čo poukazujú a rozoberať to, ale je to aj tak len stráta času. Ak chce si niekto vymakať svoje ezo-schopnosti, nech navštívi cez vianoce svoju rodinu, známych a nech štartuje a udržiava procesy ,ktoré prinášajú blaho na roky rokúce...


ps: Občas si aj ja pozriem nejaké holyvúdske filmy, ale už mám problém nájsť niečo ako tak normálne. Klasické zavádzanie, motanice a jasné, že úžok na bielu rasu je na dennom poriadku.


[quote="pid:49611, uid:66"]Vcera pozrete a velke zklamanie. Nelineranost deja a scenar napisany za weekend po vypiti flasky stolicnej.[/quote] Súhlas. Je to jeden velký mix ničoho. Aj keď o scény u mňa až tak nejde, ale tento film ukazuje, ako je na tom veľká väčšina západných filmov, prostne vyprahlosť holyvúdu a fakticky globálneho riadenia. Tie, dookola sa melúce fimy, akože tento svet nie je skutočný, makaj na svojich ezo-schopnostiach, budeš so svojou partiou rebelov bojovať, to je také sladké… Všade kde je dobro je aj zlo, kde je čierna je aj biela, kde je 0 je aj 1, atď…, proste bojuj, lebo kde je dobro (to tvoje ezo vymakané dobro), je aj zlo a je to nekonečný kolotoč… Žiadne poukázanie na mieru a z toho odvíjajúce sa rozhodnutia a postup vpred, ale len nekončný boj toho rebelského ezo-dobra so zlom. Dve “strany” jedného zákulisného riadenia. Je mi jasné, že podobné sračky sú určené hlavne pre násťročných, ktorým dookola tlčú do hlavy program rebelského ezo-dobra. Z globálneho riadenia je očividný útok a formovanie hlavne detí a pubertiakov a odrezanie ich od života, vtedy to ide jak po masle (keď rodičia zaspia). [quote="pid:49611, uid:66"]ano boli tam zakomponovane prvky ktore akoze demaskuju system a ukazuje ako sa veci maju[/quote] To hej, dá sa baviť o tom, na čo poukazujú a rozoberať to, ale je to aj tak len stráta času. Ak chce si niekto vymakať svoje ezo-schopnosti, nech navštívi cez vianoce svoju rodinu, známych a nech štartuje a udržiava procesy ,ktoré prinášajú blaho na roky rokúce... ps: Občas si aj ja pozriem nejaké holyvúdske filmy, ale už mám problém nájsť niečo ako tak normálne. Klasické zavádzanie, motanice a jasné, že úžok na bielu rasu je na dennom poriadku.

Člověče já se aspoň o to pokusil, jak jsem i psal, ale ty jsi zatočil tibetskejma modlitebníma mlejnkama....


To je krásne a dobré, a teraz nám vysvetli ako to súvisí s filmom?


[quote="pid:49597, uid:190"]Člověče já se aspoň o to pokusil, jak jsem i psal, ale ty jsi zatočil tibetskejma modlitebníma mlejnkama....[/quote] To je krásne a dobré, a teraz nám vysvetli ako to súvisí s filmom?

Moderátor

Matrix4 som síce ešte nevidel, takže posúdiť neviem, ale práve som dopozeral na Markíze nové ruské spracovanie rozprávky Koník hrbáčik. A tam je všetko jasné. Ten symbolizmus už prostoduchejší ani nemôže byť...


Matrix4 som síce ešte nevidel, takže posúdiť neviem, ale práve som dopozeral na Markíze nové ruské spracovanie rozprávky Koník hrbáčik. A tam je všetko jasné. Ten symbolizmus už prostoduchejší ani nemôže byť...

Dopozerané. Film neprináša nič čo by nepovedali predošlé filmy, navyše je to aj veľmi slabý film, slabé hodnotenia zodpovedajú kvalite a s nejakým umelým podhodnocovaním v MSM to veľa spoločného nemá (takých filmov je veľa a spravidla je kontrast vidno na hodnoteniach kritikov vs. divákov).


Nejaký odkaz tam v dnešnej dobe je ale každá strana si ho vie pochopiť po svojom a efekt bude nulový. Dopozerať to bolo trošku utrpenie, na toto si už nikto nespomenie.


Dopozerané. Film neprináša nič čo by nepovedali predošlé filmy, navyše je to aj veľmi slabý film, slabé hodnotenia zodpovedajú kvalite a s nejakým umelým podhodnocovaním v MSM to veľa spoločného nemá (takých filmov je veľa a spravidla je kontrast vidno na hodnoteniach kritikov vs. divákov). Nejaký odkaz tam v dnešnej dobe je ale každá strana si ho vie pochopiť po svojom a efekt bude nulový. Dopozerať to bolo trošku utrpenie, na toto si už nikto nespomenie.

Lilith ženským principem obklopeným ženichy...

...do písmena tam je ukázané, že ako funguje súčasný systém...

Nelineranost deja a scenar napisany za weekend po vypiti flasky stolicnej

Je to jeden velký mix ničoho


Nechcem sa nikoho dotknúť, ale hodnotenia hovoria málo k filmu, ale veľa k úrovni vnímania hodnotiacich. Ako vždy.


Tak sa pridám smile


Mne sa film páčil. Vysmieva sa svojmu vlastnému kultu, svojim "fans" - pekný príklad sa mi zdá byť Kalidorova reakcia. Áno akčné scény tam sú, a áno, je vidno, že tvorcov veľmi nebavili, že sú len daňou produkčnej firme, očakávaniu divákov. Mňa osobne otravovali už v dvojke a trojke...


Línia rozdelenia ľudí na tých, ktorý slobodu chcú a tých, ktorí nie. Stroje ako pomocníci. Hodnota Ľudskosti. Nádej na prebudenie, zmŕtvychvstanie tých, ktorí sú zdanlivo pevnou súčasťou matrixu...


Je tam skryté veľa, záleží na nás, čo z toho uvidíme. A ako to vyhodnotíme. Ako vždy.



Dotaz: Je třeba mít nakukané předešlé díly?

Jednotka úplne stačí.


[quote="pid:49597, uid:190"]Lilith ženským principem obklopeným ženichy... [/quote] [quote="pid:49588, uid:7"]...do písmena tam je ukázané, že ako funguje súčasný systém...[/quote] [quote="pid:49611, uid:66"]Nelineranost deja a scenar napisany za weekend po vypiti flasky stolicnej[/quote] [quote="pid:49621, uid:254"]Je to jeden velký mix ničoho[/quote] Nechcem sa nikoho dotknúť, ale hodnotenia hovoria málo k filmu, ale veľa k úrovni vnímania hodnotiacich. Ako vždy. Tak sa pridám :) Mne sa film páčil. Vysmieva sa svojmu vlastnému kultu, svojim "fans" - pekný príklad sa mi zdá byť Kalidorova reakcia. Áno akčné scény tam sú, a áno, je vidno, že tvorcov veľmi nebavili, že sú len daňou produkčnej firme, očakávaniu divákov. Mňa osobne otravovali už v dvojke a trojke... Línia rozdelenia ľudí na tých, ktorý slobodu chcú a tých, ktorí nie. Stroje ako pomocníci. Hodnota Ľudskosti. Nádej na prebudenie, zmŕtvychvstanie tých, ktorí sú zdanlivo pevnou súčasťou matrixu... Je tam skryté veľa, záleží na nás, čo z toho uvidíme. A ako to vyhodnotíme. Ako vždy. [quote="pid:49606, uid:149"] Dotaz: Je třeba mít nakukané předešlé díly?[/quote] Jednotka úplne stačí.

Áno akčné scény tam sú, a áno, je vidno, že tvorcov veľmi nebavili, že sú len daňou produkčnej firme,


,,ale veľa k úrovni vnímania hodnotiacich,,


Takze ty si tunajsi psychoanalytik??? Kamosko, to co som ja videl do mnozstva a smerov filmov, ty nedozenies ani keby mi utekas oproti. Takze to ako ja ci kolegofci vnimam-e filmy, ty laskavo nechaj na mne/nas a kazdom kto tu napise svoje hodnotenia, ja tu niesom ziak a ty moj profesor rozumeno?!


Stary moj ak si budem chciet pozriet hlbkovo intelektualno zeizmologicko kuchynsky film, pozriem si nieco od Tartakovskeho ci Kusturicu ci x y dalsich na scene, pripadne zadelim Neveru po Slovensky a rozumiem tomu, co mi bolo naservirovane. Tu sa to nielenze nestalo, ale to naopak urazilo moj intelekt, co som od mena ako Matrix ozaj necakal!!


Pripadas mi ako kupujuci auta s troma kolesami kde ti v predajni povedali, ze to stvrte uvidia iba intelektualny jedinci...tak mas so seba zkratka dobry pocit ze ty ho tam vidis lebo tam proste je 😉 okay


Mňa osobne otravovali už v dvojke a trojke...


Ale podla zanru si siel sledoval akcne sci-fi nie? Teba seru auta v automobilovom filme? Mas zvlastny filter ktorym nazeras na filmove dielo vskutku...🤔


Serialov a filmov kde to bolo nalozene symbolikou su mraky...Takze sa tu nemusis hrat ze mi sme tu blbci ktory neuvideli to co ty, uvideli!, lenze sme chceli vidiet viac a to pri zachovani ASPON nejakej dostojnosti a dejovej prepracovanosti.


Línia rozdelenia ľudí na tých, ktorý slobodu chcú a tých, ktorí nie. Stroje ako pomocníci. Hodnota Ľudskosti. Nádej na prebudenie, zmŕtvychvstanie tých, ktorí sú zdanlivo pevnou súčasťou matrixu...


Ohhhhhhh OK a? Ty si vazne myslis ze toto si tam rozkodoval iba ty???😀 svata prostoto


Tu si na KSB fore a nie na MojeVideo!!!
O intelektualnej urovni tu prispievajucich ty nepochybuj (snad okrem Milana), takze formulaciu buducich prispevkov rob inak vo vlastnom zaujme.


Mam chrochtat blahom a zavierat oci nad totalne odjxxximy vecami, ze chlap na druheho chlapa striela z 5tich metrov pricom by ho z tejto vzdialenosti trafil aj hodenou vidlickou nieto plnou davkou z automatu!?
A to iba koli tomu aby som pochopil ze ,,Línia rozdelenia ľudí na tých, ktorý slobodu chcú...,, vies co mas pravdu 😀 ze ja blbec s tebou vobec ztracam cas.


Kde su tie casi ked si reziser ako Cameron dali zalezat aj na hydraulike vo Votrelcoch ked sa vysadkova lod spustala do odpalovacej sachty...


Od tejto chvile ta pasujem na - Ultraintelektualne blahorodie! Som rad ze som ta stretol a konecne mne rozumu-jednoduchemu ozrejmis, co a ako sa veci vo filmoch maju 😉


[quote="pid:49709, uid:663"]Áno akčné scény tam sú, a áno, je vidno, že tvorcov veľmi nebavili, že sú len daňou produkčnej firme,[/quote] ,,ale veľa k úrovni vnímania hodnotiacich,, Takze ty si tunajsi psychoanalytik??? Kamosko, to co som ja videl do mnozstva a smerov filmov, ty nedozenies ani keby mi utekas oproti. Takze to ako ja ci kolegofci vnimam-e filmy, ty laskavo nechaj na mne/nas a kazdom kto tu napise svoje hodnotenia, ja tu niesom ziak a ty moj profesor rozumeno?! Stary moj ak si budem chciet pozriet hlbkovo intelektualno zeizmologicko kuchynsky film, pozriem si nieco od Tartakovskeho ci Kusturicu ci x y dalsich na scene, pripadne zadelim Neveru po Slovensky a rozumiem tomu, co mi bolo naservirovane. Tu sa to nielenze nestalo, ale to naopak urazilo moj intelekt, co som od mena ako Matrix ozaj necakal!! Pripadas mi ako kupujuci auta s troma kolesami kde ti v predajni povedali, ze to stvrte uvidia iba intelektualny jedinci...tak mas so seba zkratka dobry pocit ze ty ho tam vidis lebo tam proste je

Tak jsem se po přečtení zdejších komentářů rozhodl shlédnout čtvrtý Matrix.


Těch rovin tam je opravdu spousta a každý s trochou představivosti si v rámci konfirmačního zkreslení může najít to své. Proto zůstanu u pozadí vzniku tohoto filmu, úsměvně odhaleného v sebeparodizující první části filmu: Řekli nám, že něco musíme stvořit, tak jsme něco stvořili, ale ten tvořivý aspekt je fuč. Pouze dokážeme recyklovat mnohokrát ohrané a ani otevřený konec nezamaskuje naši zoufalost.


Pokud je pravda, že původní Matrix byl reakcí Západu na KSB, pak ten čtvrtý je velmi chabý pokus o ovládnutí infopole s ohledem na nadcházející období.


Tak jsem se po přečtení zdejších komentářů rozhodl shlédnout čtvrtý Matrix. Těch rovin tam je opravdu spousta a každý s trochou představivosti si v rámci konfirmačního zkreslení může najít to své. Proto zůstanu u pozadí vzniku tohoto filmu, úsměvně odhaleného v sebeparodizující první části filmu: Řekli nám, že něco musíme stvořit, tak jsme něco stvořili, ale ten tvořivý aspekt je fuč. Pouze dokážeme recyklovat mnohokrát ohrané a ani otevřený konec nezamaskuje naši zoufalost. Pokud je pravda, že původní Matrix byl reakcí Západu na KSB, pak ten čtvrtý je velmi chabý pokus o ovládnutí infopole s ohledem na nadcházející období.

Tak ještě jednou k tomu filmu. Nějak jsem se tady v tom digitálním světě zasekl nadýl, než jsem chtěl, ale dobrá...smile
Libovolnej film v základu můžete vnímat trojím způsobem na devátou mocninu??...cca 20 000 kombinací. Tolik má přibližně i neuron chemických mediátorů...
a to pravou částí.
Necháte se unášet obrazy a budete se rochnit v pocitech vyvolávajících, bez jakéhokoliv vztahu k reálnosti.
levou části...
skrz její polarizační filtr-kulturní kód..můj oblíbenej "ornament".... a nebo
oběma naráz.
To je to jazzový DuBiDuBiDu...dělat a být a čím rychlejc umím sketovat paralelním přístupem k datům obrazný a logicky-abstraktní části šedý kůry mozkový...no tím víc jsem člověk.
Tvůrčí proces je temný vzniká z ničeho na začátku je totiž jen blbá tma. Potom se vám v kebuli srazí dva světy a jiskra uvolní a nebo taky ne...smile ten váš tvůrčí potenciál.....olympijský oheň.
61cb4b84f4236


Tři kruhy
Tvůrce-Ochránce-Destruktor. Když je umístíte na kružnici a do středu Lilith(ženu) máte kostru základního stavebního fraktálu Matrixu.
M-Orfeus-Tvůrce (Brahma, demiurg, ...jeden z Argonautů)
Neo-Ochránce
Mr. Smith-Destruktor okolo...
Trinity-Lilith, jádro systému.
Máte 20 000 základních kombinací jak přijmout Lilith ženský princip.
No a k Larryho začátkům. Hetero-testosteroňáci moc neujíždí na čevených devítipalcových podpatcích velikosti 45. Za mě to už dnes Lana vzala jemně řečeno za nedoporučovaný cheat plný bugů...No filmy dělá pořád perfektní..to k tý její levý části.


Tak ještě jednou k tomu filmu. Nějak jsem se tady v tom digitálním světě zasekl nadýl, než jsem chtěl, ale dobrá...:) Libovolnej film v základu můžete vnímat trojím způsobem na devátou mocninu??...cca 20 000 kombinací. Tolik má přibližně i neuron chemických mediátorů... a to _pravou částí_. Necháte se unášet obrazy a budete se rochnit v pocitech vyvolávajících, bez jakéhokoliv vztahu k reálnosti. _levou části..._ skrz její polarizační filtr-kulturní kód..můj oblíbenej "ornament".... a nebo _oběma naráz._ To je to jazzový DuBiDuBiDu...dělat a být a čím rychlejc umím sketovat paralelním přístupem k datům obrazný a logicky-abstraktní části šedý kůry mozkový...no tím víc jsem člověk. Tvůrčí proces je temný vzniká z ničeho na začátku je totiž jen blbá tma. Potom se vám v kebuli srazí dva světy a jiskra uvolní a nebo taky ne...:) ten váš tvůrčí potenciál.....olympijský oheň. ![61cb4b84f4236](serve/attachment&path=61cb4b84f4236) _Tři kruhy_ Tvůrce-Ochránce-Destruktor. Když je umístíte na kružnici a do středu Lilith(ženu) máte kostru základního stavebního fraktálu Matrixu. _M-Orfeus_-Tvůrce (Brahma, demiurg, ...jeden z Argonautů) _Neo_-Ochránce _Mr. Smith_-Destruktor okolo... _Trinity_-Lilith, jádro systému. Máte 20 000 základních kombinací jak přijmout Lilith ženský princip. No a k Larryho začátkům. Hetero-testosteroňáci moc neujíždí na čevených devítipalcových podpatcích velikosti 45. Za mě to už dnes Lana vzala jemně řečeno za nedoporučovaný cheat plný bugů...No filmy dělá pořád perfektní..to k tý její levý části.

Vedi.Vini......

Upravené 28. 12. 2021 o 18:39

velke zklamanie
čo sa týka kinematografickej kvality jednoznačne súhlasím. Scenár ma totálne dorazil. Je katastrofálny. Keanu Reeves sa ho podľa mňa naučil naspamäť v priebehu pár hodín, pretože najviac používané sú tam citoslovcia (mierne preháňam). Akčné scény sú ďalšia katastrofa, škoda ja rozpisovať. Je to naozaj veľké sklamanie, ešte väčšie, ako som zažil pri Dune.


Posledné roky Hollywood to už ani v oblasti spracovania nedáva. Naozaj dobrý film nevyprodukovali už roky. Aj toto je obraz vyčerpaného modelu Západu, ktorý už nemá čo ponúknuť.


[quote="pid:49611, uid:66"]velke zklamanie[/quote] čo sa týka kinematografickej kvality jednoznačne súhlasím. Scenár ma totálne dorazil. Je katastrofálny. Keanu Reeves sa ho podľa mňa naučil naspamäť v priebehu pár hodín, pretože najviac používané sú tam citoslovcia (mierne preháňam). Akčné scény sú ďalšia katastrofa, škoda ja rozpisovať. Je to naozaj veľké sklamanie, ešte väčšie, ako som zažil pri Dune. Posledné roky Hollywood to už ani v oblasti spracovania nedáva. Naozaj dobrý film nevyprodukovali už roky. Aj toto je obraz vyčerpaného modelu Západu, ktorý už nemá čo ponúknuť.
Upravené 26. 12. 2021 o 17:20

práve som dopozeral na Markíze nové ruské spracovanie rozprávky Koník hrbáčik. A tam je všetko jasné. Ten symbolizmus už prostoduchejší ani nemôže byť...

Ty súkromník jeden! Veď načo uviesť aspoň "perex", stačí "link".


[quote="pid:49697, uid:112"]práve som dopozeral na Markíze nové ruské spracovanie rozprávky Koník hrbáčik. A tam je všetko jasné. Ten symbolizmus už prostoduchejší ani nemôže byť...[/quote] Ty súkromník jeden! Veď načo uviesť aspoň "perex", stačí "link".
Upravené 26. 12. 2021 o 19:45

Internetom sa nedávno šírila asi 15 min. pasáž z filmu, v ktorej bol zobrazený tzv. Milgramov experiment ( https://youtu.be/NoQzBbF8Nys ) a to ma prinútilo pozrieť si celý film. Môžem ho vrelo odporučiť, ide o skvost po každej stránke - https://www.csfd.sk/film/38775-i-comme-icare/prehlad/


Nájdete ho napríklad tu - https://ulozto.sk/hledej?q=i%20jako%20ikaros&autocomplete=std


Internetom sa nedávno šírila asi 15 min. pasáž z filmu, v ktorej bol zobrazený tzv. Milgramov experiment ( https://youtu.be/NoQzBbF8Nys ) a to ma prinútilo pozrieť si celý film. Môžem ho vrelo odporučiť, ide o skvost po každej stránke - https://www.csfd.sk/film/38775-i-comme-icare/prehlad/ Nájdete ho napríklad tu - https://ulozto.sk/hledej?q=i%20jako%20ikaros&autocomplete=std

oplati sa ten Matrix vobec pozriet ci nie? Je to az tak zle, ze je to zbytocne alebo to len nesplna ocakavania?


oplati sa ten Matrix vobec pozriet ci nie? Je to az tak zle, ze je to zbytocne alebo to len nesplna ocakavania?

Moderator

oplati sa ten Matrix vobec pozriet ci nie?
aj keď je remeselne slabý, odhliadnuc od toho je dobré ho vidieť. V tom súhlasím s @Oracle_911

[quote="pid:49830, uid:10"]oplati sa ten Matrix vobec pozriet ci nie?[/quote] aj keď je remeselne slabý, odhliadnuc od toho je dobré ho vidieť. V tom súhlasím s @Oracle_911

aj keď je remeselne slabý


Opak som netvrdil, slabý scenár a silné sú len triky, ale to nie je jeho hlavná hodnota nie je v umeleckom stvárnení, ale to, že čo doslova tlačí dole gágorom divákovi ohľadom fungovaní systému (doslova tam povedia, že všetko dôležité systém obráti na ruby a proti ľudom). A keby to bol ešte prostoduchší film, tak by divák za tých asi 150 minút by prišlo asi o 10 bodov IQ...


[quote="pid:49834, uid:738"]aj keď je remeselne slabý[/quote] Opak som netvrdil, slabý scenár a silné sú len triky, ale to nie je jeho hlavná hodnota nie je v umeleckom stvárnení, ale to, že čo doslova tlačí dole gágorom divákovi ohľadom fungovaní systému (doslova tam povedia, že všetko dôležité systém obráti na ruby a proti ľudom). A keby to bol ešte prostoduchší film, tak by divák za tých asi 150 minút by prišlo asi o 10 bodov IQ...

Moderátor

Matrix 4 je poselství, je zbytečné rozebírat ho po technické stránce, efekty, bitky zde nejsou důležité.
První díl Matrixu byl vytvořen z důvodu probuzení lidí, paralela Matrix (GP) a Sion (lidstvo) je zde zřejmá. Manipulace pomocí 6 priorit (modrá pilulka) a probuzení a pochopení jak je lidmi manipulováno (červená pilulka. V prvním díle je nám sděleno ústy konstruktéra (prediktor, korektor), že chyba je v jádru systému, tedy u gp, a problémem je volba, nechávají lidi volit a ti volí stále špatně. Proto je lidská civilizace opakovaně ničena - jedná se již o 6 verzi Matrixu. Dále nám konstruktér sděluje, že např. vlkodlaci, upíři tedy třeba i fašismus je anomálie systému, Neo představující lidský typ je také anomálie, tedy vše hodně špatné, nebo naopak dobré do systému nepatří, SION bude opět zničen a zvládají to čím dál efektivněji.
Díl 2 a 3 vznikaly v době, kdy se již připravovalo ovládnutí lidstva pomocí viru a vakcinace. Je potřeba si podrobit lidstvo, ale nelze je ovládnout bez toho, aby se podrobili ze svobodné vůle a nelze tak učinit pokud by se byť jeden člověk (vyvolený) postavil na odpor, největší problém je cit, láska a naděje - pokud lidstvo nezbaví těchto věcí, nikdy si ho nepodrobí. Proto vakcíny, které měly být dobrovolné, naočkované obyvatelstvo je ale tímto zbaveno svobodné vůle a citů a je možnopřeformátovat společnost. Zde se ale vyskytl problém s elitami, které se vymkly kontrole a vakcinaci prosazují násilím. GP ztrácí kontrolu nad probíhajícími procesy, dřívější zničení civilizace znamenalo nový začátek, ale dnes to může znamenat její naprostý konec. Proto bylo znovuoživeno Rusko, jak Pjakin mnohokrát opakuje - na Rusku visí jako na tom pověstném hřebíku osud celé civilizace, lidstvu hrozí naprosté zničení.
Ve třetím díle už nás přímo vybízejí k zamyšlení - "láska je jen slovo, není to cit, nestěžuj si na osud (karmu) příjmi ho a buď za něj vděčný, nikdo nedohledne za rozhodnutí které nechápe", tedy přemýšlejte o systému a vzdělávejte se (KOB, DVTŘ).
Matrix4 byl vytvořen na objednávku. Od předchozích dílů uběhlo dost času a vyvstala potřeba zburcovat lidi. Přímo se zde říká "první Matrix nám zamotal hlavu, lidi nás chtějí ve své šedé zóně, abychom zapnuli jejich nervovou kontrolku, co se to tu sakra děje. Jednodušší je pohřbít realitu, než zničit sny". Mluví se zde o revoluci, "potřebujeme zbraně, hodně zbraní", celým filmem rezonuje výzva k boji, "nevzdávejte to, bojujte". Na otázku Trinity k dřívějším hrám které Neo vytvořil odpovídá - "zabavili jsme pár dětí", tedy nastal čas oslovit širší masy. Stále se opakující "osvoboď svou mysl", oblíbený skok - musíte se konečně rozhodnout, buď přeskočite nebo spadnete, jiná možnost není, už není na co čekat.
Další z výroků "donutili tě uvěřit, že jejich svět je vše co si zasloužíš". Dokonce jsou zde některé stroje na straně lidí - syntienti, že by nějaké křídlo GP které si uvědomuje hrozbu zničení lidstva? Je to také o spojení, Neo a Trinity mají velkou sílu, ale společně mohou systém zničit a bude nastolen nový, lidský.
Takže zatím poslední díl vnímám jako výzvu pro ty co se probudili, aby se nevzdávali, pro ty co pochybují, aby se probudili a pro ty co nejsou úplně ztraceni, aby začali pochybovat.
No a ještě jedna věc na závěr, Neovi je sděleno, že i když téměř nezestárl, byl udržován stroji ve spánku více jak 60 let, ve své době dal lidem mír, svobodu a naději, systém jeho odkaz pošlapal, překroutil jeho význam a udělal z něj zbraň proti lidem, nyní vyvstala potřeba jej znovu oživit a navázat na jeho odkaz - na co asi naráží?
Zajímalo by mne, od koho vzešel impuls natočit tento díl a proč zrovna Wachovští, dnes již Wachovské točí to, co točí.


Matrix 4 je poselství, je zbytečné rozebírat ho po technické stránce, efekty, bitky zde nejsou důležité. První díl Matrixu byl vytvořen z důvodu probuzení lidí, paralela Matrix (GP) a Sion (lidstvo) je zde zřejmá. Manipulace pomocí 6 priorit (modrá pilulka) a probuzení a pochopení jak je lidmi manipulováno (červená pilulka. V prvním díle je nám sděleno ústy konstruktéra (prediktor, korektor), že chyba je v jádru systému, tedy u gp, a problémem je volba, nechávají lidi volit a ti volí stále špatně. Proto je lidská civilizace opakovaně ničena - jedná se již o 6 verzi Matrixu. Dále nám konstruktér sděluje, že např. vlkodlaci, upíři tedy třeba i fašismus je anomálie systému, Neo představující lidský typ je také anomálie, tedy vše hodně špatné, nebo naopak dobré do systému nepatří, SION bude opět zničen a zvládají to čím dál efektivněji. Díl 2 a 3 vznikaly v době, kdy se již připravovalo ovládnutí lidstva pomocí viru a vakcinace. Je potřeba si podrobit lidstvo, ale nelze je ovládnout bez toho, aby se podrobili ze svobodné vůle a nelze tak učinit pokud by se byť jeden člověk (vyvolený) postavil na odpor, největší problém je cit, láska a naděje - pokud lidstvo nezbaví těchto věcí, nikdy si ho nepodrobí. Proto vakcíny, které měly být dobrovolné, naočkované obyvatelstvo je ale tímto zbaveno svobodné vůle a citů a je možnopřeformátovat společnost. Zde se ale vyskytl problém s elitami, které se vymkly kontrole a vakcinaci prosazují násilím. GP ztrácí kontrolu nad probíhajícími procesy, dřívější zničení civilizace znamenalo nový začátek, ale dnes to může znamenat její naprostý konec. Proto bylo znovuoživeno Rusko, jak Pjakin mnohokrát opakuje - na Rusku visí jako na tom pověstném hřebíku osud celé civilizace, lidstvu hrozí naprosté zničení. Ve třetím díle už nás přímo vybízejí k zamyšlení - "láska je jen slovo, není to cit, nestěžuj si na osud (karmu) příjmi ho a buď za něj vděčný, nikdo nedohledne za rozhodnutí které nechápe", tedy přemýšlejte o systému a vzdělávejte se (KOB, DVTŘ). Matrix4 byl vytvořen na objednávku. Od předchozích dílů uběhlo dost času a vyvstala potřeba zburcovat lidi. Přímo se zde říká "první Matrix nám zamotal hlavu, lidi nás chtějí ve své šedé zóně, abychom zapnuli jejich nervovou kontrolku, co se to tu sakra děje. Jednodušší je pohřbít realitu, než zničit sny". Mluví se zde o revoluci, "potřebujeme zbraně, hodně zbraní", celým filmem rezonuje výzva k boji, "nevzdávejte to, bojujte". Na otázku Trinity k dřívějším hrám které Neo vytvořil odpovídá - "zabavili jsme pár dětí", tedy nastal čas oslovit širší masy. Stále se opakující "osvoboď svou mysl", oblíbený skok - musíte se konečně rozhodnout, buď přeskočite nebo spadnete, jiná možnost není, už není na co čekat. Další z výroků "donutili tě uvěřit, že jejich svět je vše co si zasloužíš". Dokonce jsou zde některé stroje na straně lidí - syntienti, že by nějaké křídlo GP které si uvědomuje hrozbu zničení lidstva? Je to také o spojení, Neo a Trinity mají velkou sílu, ale společně mohou systém zničit a bude nastolen nový, lidský. Takže zatím poslední díl vnímám jako výzvu pro ty co se probudili, aby se nevzdávali, pro ty co pochybují, aby se probudili a pro ty co nejsou úplně ztraceni, aby začali pochybovat. No a ještě jedna věc na závěr, Neovi je sděleno, že i když téměř nezestárl, byl udržován stroji ve spánku více jak 60 let, ve své době dal lidem mír, svobodu a naději, systém jeho odkaz pošlapal, překroutil jeho význam a udělal z něj zbraň proti lidem, nyní vyvstala potřeba jej znovu oživit a navázat na jeho odkaz - na co asi naráží? Zajímalo by mne, od koho vzešel impuls natočit tento díl a proč zrovna Wachovští, dnes již Wachovské točí to, co točí.

Po prečítaní príspevkov v diskusii som dospel k záveru, že Matrix 4 si pozriem ešte minimálne raz.


PS: Zaznamenal som veľmi čulý ruch okolo filmu Don't Look Up. Liberáli všetkých odtieňov sú z neho veľmi nekľudní. Napríklad taký krajný (ekonomický) neoliberál a súpútnik západofila, Havlistu atd Ondreja Dostála zo strany OKS Radovan Kazda, momentálne poslanec NRSR za SaS napísal o filme toto:


Don't Look Up konšpiruje o svete takým spôsobom, že má nabehnuté na obrovský úspech. Príbehy o tom, že svet ovláda hŕstka bohatých, slobodná krajina je vlastne neslobodná a nezodpovedná a tie neslobodné sú mierumilovné a utláčané kapitalizmom, a to všetko na pozadí hrozby globálnej katastrofy, dnes skrátka letia.
DiCaprio si z honoráru za film môže kúpiť ďalšiu jachtu a mať na nej dobrý pocit z toho, že prispel ku globálnemu zblbnutiu ľudstva proti slobode a prosperite.
Nič nové na svete. Komu niet rady, ten si musí dejiny zopakovať.


https://www.facebook.com/radovan.kazda/posts/10229093361469735


Dont look up - https://www.csfd.sk/film/906706-don-t-look-up/prehlad/


Po prečítaní príspevkov v diskusii som dospel k záveru, že Matrix 4 si pozriem ešte minimálne raz. PS: Zaznamenal som veľmi čulý ruch okolo filmu Don't Look Up. Liberáli všetkých odtieňov sú z neho veľmi nekľudní. Napríklad taký krajný (ekonomický) neoliberál a súpútnik západofila, Havlistu atd Ondreja Dostála zo strany OKS Radovan Kazda, momentálne poslanec NRSR za SaS napísal o filme toto: Don't Look Up konšpiruje o svete takým spôsobom, že má nabehnuté na obrovský úspech. Príbehy o tom, že svet ovláda hŕstka bohatých, slobodná krajina je vlastne neslobodná a nezodpovedná a tie neslobodné sú mierumilovné a utláčané kapitalizmom, a to všetko na pozadí hrozby globálnej katastrofy, dnes skrátka letia. DiCaprio si z honoráru za film môže kúpiť ďalšiu jachtu a mať na nej dobrý pocit z toho, že prispel ku globálnemu zblbnutiu ľudstva proti slobode a prosperite. Nič nové na svete. Komu niet rady, ten si musí dejiny zopakovať. https://www.facebook.com/radovan.kazda/posts/10229093361469735 Dont look up - https://www.csfd.sk/film/906706-don-t-look-up/prehlad/

zrovna Wachovští

nemecky: wach sein, wach auf - byt probuzen, probud se


[quote="pid:49923, uid:776"]zrovna Wachovští[/quote] nemecky: wach sein, wach auf - byt probuzen, probud se
Upravené 27. 12. 2021 o 17:57

Yori - dík! Vzhledem k tomu, že mají polské kořeny, je ta vazba na němčinu pravděpodobná.
Jedna z mých oblíbených postav Merovejec a jeho geniální kauzalita - příčina a následek, mozaikovité vnímání světa. Mluvil francouzsky, což jistě není náhoda
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Merovech
jednotlivé postavy v Matrixu by jistě zasloužily podrobnější rozbor.


Yori - dík! Vzhledem k tomu, že mají polské kořeny, je ta vazba na němčinu pravděpodobná. Jedna z mých oblíbených postav Merovejec a jeho geniální kauzalita - příčina a následek, mozaikovité vnímání světa. Mluvil francouzsky, což jistě není náhoda https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Merovech jednotlivé postavy v Matrixu by jistě zasloužily podrobnější rozbor.

Don't Look Up konšpiruje o svete takým spôsobom, že má nabehnuté na obrovský úspech. Príbehy o tom, že svet ovláda hŕstka bohatých, slobodná krajina je vlastne neslobodná a nezodpovedná a tie neslobodné sú mierumilovné a utláčané kapitalizmom, a to všetko na pozadí hrozby globálnej katastrofy, dnes skrátka letia.


hahaha. Teda myslím to, čo napisal Dostal. Ovcania nech ďalej veria, že o ich osude sa rozhoduje v demokratických voľbách.


A keď už tomu (ne)chcené urobil reklamu, pozriem si to aj ja. Ďakujem za tip.


[quote="pid:49930, uid:738"]Don't Look Up konšpiruje o svete takým spôsobom, že má nabehnuté na obrovský úspech. Príbehy o tom, že svet ovláda hŕstka bohatých, slobodná krajina je vlastne neslobodná a nezodpovedná a tie neslobodné sú mierumilovné a utláčané kapitalizmom, a to všetko na pozadí hrozby globálnej katastrofy, dnes skrátka letia.[/quote] hahaha. Teda myslím to, čo napisal Dostal. Ovcania nech ďalej veria, že o ich osude sa rozhoduje v demokratických voľbách. A keď už tomu (ne)chcené urobil reklamu, pozriem si to aj ja. Ďakujem za tip.

oplati sa ten Matrix vobec pozriet ci nie? Je to az tak zle, ze je to zbytocne alebo to len nesplna ocakavania?


po prvych 3 filmoch neprinasa nic nove, len "viac toho isteho", navyse bez zodpovedajucej kvality moderneho filmu


prve 3 podla mna staci vidiet, k tomu je vela zaujimaveho aj v serii John Wick smile


[quote="pid:49830, uid:10"]oplati sa ten Matrix vobec pozriet ci nie? Je to az tak zle, ze je to zbytocne alebo to len nesplna ocakavania?[/quote] po prvych 3 filmoch neprinasa nic nove, len "viac toho isteho", navyse bez zodpovedajucej kvality moderneho filmu prve 3 podla mna staci vidiet, k tomu je vela zaujimaveho aj v serii John Wick ;)

V recenzích na ČSFD uživatel Douglas (Radomír D. Kokeš) hodnotil zatím jako jediný 5*. Konkrétnější postřehy sepsal po prvním shlédnutí na Poznámkách svého blogu.
https://douglaskokes.blogspot.com/2021/12/matrix4.html#more


Ze závěrečného odstavce příspěvku na jeho blogu:
"Ozývají se hlasy, že je MATRIX RESURRECTIONS zbytečný film. Inu, nevím, od čeho se takové tvrzení odvozuje. Jestli je jedním z důležitých cílů umění ozvláštňovat naši zkušenost se světem i s uměním a je-li původní MATRIX důležitou součástí našeho světa i dějin filmu jako umělecké formy, pak podobně hravé rozvinutí, přepracování, variaci i komentář původního filmu, původní trilogie i samotného matrixovského kulturního odkazu považuji za vysoce ozvláštňující, protože nás nutí uvědomit si vlastní očekávání a pře/formulovat svoje postoje."


V recenzích na ČSFD uživatel Douglas (Radomír D. Kokeš) hodnotil zatím jako jediný 5*. Konkrétnější postřehy sepsal po prvním shlédnutí na Poznámkách svého blogu. https://douglaskokes.blogspot.com/2021/12/matrix4.html#more Ze závěrečného odstavce příspěvku na jeho blogu: "Ozývají se hlasy, že je MATRIX RESURRECTIONS zbytečný film. Inu, nevím, od čeho se takové tvrzení odvozuje. Jestli je jedním z důležitých cílů umění ozvláštňovat naši zkušenost se světem i s uměním a je-li původní MATRIX důležitou součástí našeho světa i dějin filmu jako umělecké formy, pak podobně hravé rozvinutí, přepracování, variaci i komentář původního filmu, původní trilogie i samotného matrixovského kulturního odkazu považuji za vysoce ozvláštňující, protože nás nutí uvědomit si vlastní očekávání a pře/formulovat svoje postoje."

Tak poslední pokus. Věnován držiteli destrukční matrice 9-11. Umění patafyziků...vulgo jak si ze sebe udělat prdel a zaseknout udičku. Táhne se to celým filmem, klíčem k druhý rovině. A pro ty co fakt vidí blbě....2:27:54 Neo zkouší létat...."ne, to fakt nepůjde" 61ca3205aa4b8
61ca326eb545d
61ca328aa2026
61ca329aeba91


Tak poslední pokus. Věnován držiteli destrukční matrice 9-11. Umění patafyziků...vulgo jak si ze sebe udělat prdel a zaseknout udičku. Táhne se to celým filmem, klíčem k druhý rovině. A pro ty co fakt vidí blbě....2:27:54 Neo zkouší létat...."ne, to fakt nepůjde" ![61ca3205aa4b8](serve/attachment&path=61ca3205aa4b8) ![61ca326eb545d](serve/attachment&path=61ca326eb545d) ![61ca328aa2026](serve/attachment&path=61ca328aa2026) ![61ca329aeba91](serve/attachment&path=61ca329aeba91)

Vedi.Vini......

Zdravia všetkým.
Pozrel som si štvrtý Matrix. Je v ňom celý systém ukázaný ako na dlani, presne ako píše Oracle. Napíšem len oporné body. Prvé čo by malo biť do očí je skrátenie cyklov. Tento krát sa cyklus skrátil na šesťdesiat rokov. Stále žijú tí ktorí prežili koniec predošlého cyklu. Kapitánka - generálka Niobe, fajn vzhľad na vek odhadom takmer sto rokov. Spojenie dvoch človekov muža a ženy v skutočnej láske vytvára Božskú Iskru, tú úžasnú energiu. Energiu ktorú systém nechápe no snaží sa ju zneužívať na vlastné ciele. Trinity je aj oficiálne prvá atómová bomba odpálená na území sša v mohavskej púšti. V jednej zo scén na konci vytvára slnko a odraz svetla atómový hríb. Tentoraz je v systéme matrix značne množstvo botov čiže biorobotov. Agentmi sa teraz stávajú už iba bioroboti a nie sú tak častý jav, ich schopnosti boli oklieštené, zo strachu kôli postave agent Smith. Ten dosiahol samostatné vedomie a vzbúril sa. Vo filme je toho ukázané ešte oveľa viac. Vizuálne efekty, scenár , a prevedenie sú len cingrlátka na overenie pozornosti ako vždy. Podstata je zobrazovania v drobných okienkach , obrazy na pár sekúnd. To stačí aby sa dostali do podvedomia odkiaľ časom vyplavú samé.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Pozrel som si štvrtý Matrix. Je v ňom celý systém ukázaný ako na dlani, presne ako píše Oracle. Napíšem len oporné body. Prvé čo by malo biť do očí je skrátenie cyklov. Tento krát sa cyklus skrátil na šesťdesiat rokov. Stále žijú tí ktorí prežili koniec predošlého cyklu. Kapitánka - generálka Niobe, fajn vzhľad na vek odhadom takmer sto rokov. Spojenie dvoch človekov muža a ženy v skutočnej láske vytvára Božskú Iskru, tú úžasnú energiu. Energiu ktorú systém nechápe no snaží sa ju zneužívať na vlastné ciele. Trinity je aj oficiálne prvá atómová bomba odpálená na území sša v mohavskej púšti. V jednej zo scén na konci vytvára slnko a odraz svetla atómový hríb. Tentoraz je v systéme matrix značne množstvo botov čiže biorobotov. Agentmi sa teraz stávajú už iba bioroboti a nie sú tak častý jav, ich schopnosti boli oklieštené, zo strachu kôli postave agent Smith. Ten dosiahol samostatné vedomie a vzbúril sa. Vo filme je toho ukázané ešte oveľa viac. Vizuálne efekty, scenár , a prevedenie sú len cingrlátka na overenie pozornosti ako vždy. Podstata je zobrazovania v drobných okienkach , obrazy na pár sekúnd. To stačí aby sa dostali do podvedomia odkiaľ časom vyplavú samé. S pozdravom Peter.

PS: Zaznamenal som veľmi čulý ruch okolo filmu Don't Look Up. Liberáli všetkých odtieňov sú z neho veľmi nekľudní.


K těm filmům.
K zemi hleď (2021) říká, že devítikilometrová kometa, řítící se na Zemi je menším zlem proti dnešnímu světu. Nedokážeme zachránit nic. Nepomůže pravda, data, fakta, nic.
Film konstatuje, že iluze o systému se definitivně zhroutily. Na planetě podle mě už nezbyl vlastně vlastně nikdo, kdo by nevěděl, že systém je rozpadající se fraškou. Že společně ještě sice snaživě předstíráme kulisy, jak ekonomického, tak politického systému, ale nikdo tomu už vlastně nevěří. S vypětím sil tak systém udržují jen lidé, kteří z něj mají prachy a vliv. Nebo jejich poskoci.


zdroj:


https://www.facebook.com/david.martinek1


[quote="pid:49930, uid:738"]PS: Zaznamenal som veľmi čulý ruch okolo filmu Don't Look Up. Liberáli všetkých odtieňov sú z neho veľmi nekľudní.[/quote] K těm filmům. K zemi hleď (2021) říká, že devítikilometrová kometa, řítící se na Zemi je menším zlem proti dnešnímu světu. Nedokážeme zachránit nic. Nepomůže pravda, data, fakta, nic. Film konstatuje, že iluze o systému se definitivně zhroutily. Na planetě podle mě už nezbyl vlastně vlastně nikdo, kdo by nevěděl, že systém je rozpadající se fraškou. Že společně ještě sice snaživě předstíráme kulisy, jak ekonomického, tak politického systému, ale nikdo tomu už vlastně nevěří. S vypětím sil tak systém udržují jen lidé, kteří z něj mají prachy a vliv. Nebo jejich poskoci. zdroj: https://www.facebook.com/david.martinek1

a pokračování....
61cb122b46a87
Víte že nejvíc nervovejch zakončení máme na vstupu (hlava) a výstupu (oblast prdele). Návod na takový OverUnity M-oscilátor rezonátor. Spodní harmonický propojíme kabelem jackem do samice... Áronovou tyčí si šáhneme do Edénu. Vysokoké harmonické (hlavu) skrz hypotalamus vzduchem...wifi, bluetooth, vše co zvládá torsní vlny. Té části co pracuje v + hodnotách excitujeme ionty na vyšší orbitu a udržujeme maximální amplitudu pod hranicí nekontrolované erupce roje binárních bičíkovců, třeba dop-adminem vopičákem. Ta část co pracuje v - hodnotách, vida tak mocný potenciál excitovaných iontů, začne do procesu házet jeden orgasmus za druhým. A máte vybuzenej generátor, oscilátor-rezonátor....zrodil se vesmír.


....tak pravil velký Anál+tik


61cb299edfeef
OverUnity M-oscilátor rezonátor


a pro mlynáře 911.......
61cb329ec5e0f
.....aneb jak a proč byl vesmír uzamknut v čase (dvě slova)


a pokračování.... ![61cb122b46a87](serve/attachment&path=61cb122b46a87) Víte že nejvíc nervovejch zakončení máme na vstupu (hlava) a výstupu (oblast prdele). Návod na takový OverUnity M-oscilátor rezonátor. Spodní harmonický propojíme kabelem jackem do samice... Áronovou tyčí si šáhneme do Edénu. Vysokoké harmonické (hlavu) skrz hypotalamus vzduchem...wifi, bluetooth, vše co zvládá torsní vlny. Té části co pracuje v + hodnotách excitujeme ionty na vyšší orbitu a udržujeme maximální amplitudu pod hranicí nekontrolované erupce roje binárních bičíkovců, třeba dop-adminem vopičákem. Ta část co pracuje v - hodnotách, vida tak mocný potenciál excitovaných iontů, začne do procesu házet jeden orgasmus za druhým. A máte vybuzenej generátor, oscilátor-rezonátor....zrodil se vesmír. ....tak pravil velký Anál+tik ![61cb299edfeef](serve/attachment&path=61cb299edfeef) _OverUnity M-oscilátor rezonátor_ a pro mlynáře 911....... ![61cb329ec5e0f](serve/attachment&path=61cb329ec5e0f) .....aneb jak a proč byl vesmír uzamknut v čase (dvě slova)

Vedi.Vini......

Upravené 28. 12. 2021 o 19:04

61cb66ac6d430
....byl jsem u tvé smrti......"to nejsou dvě slova"


![61cb66ac6d430](serve/attachment&path=61cb66ac6d430) ..._.byl jsem u tvé smrti_......"to nejsou dvě slova"

Vedi.Vini......

a pro mlynáře 911.......


....tak pravil velký Anál+tik


Prestaň rýpať a nehraj sa na nevinného...


[quote="pid:50045, uid:190"]a pro mlynáře 911.......[/quote] [quote="pid:50045, uid:190"]....tak pravil velký Anál+tik[/quote] Prestaň rýpať a nehraj sa na nevinného...

Moderátor

Prestaň rýpať a nehraj sa na nevinného...
Já?? Mírou vloženého HCIQ (inteligenční kvocient tvrdého jádra) jsi podle mého vopičáka přímo urazil tvůrce filmu. Tak se potom nediv, jak to může vypadat u těžších případů, jako je třeba ten tvůj obraz.


[quote="pid:50091, uid:7"]Prestaň rýpať a nehraj sa na nevinného...[/quote]Já?? Mírou vloženého HCIQ (inteligenční kvocient tvrdého jádra) jsi podle mého vopičáka přímo urazil tvůrce filmu. Tak se potom nediv, jak to může vypadat u těžších případů, jako je třeba ten tvůj obraz.

Vedi.Vini......

Upravené 28. 12. 2021 o 23:30

ale treba videit este par krat, vychytat niektore detaily co tym autor chcel povedat.


Mne zaujaly brýle jednotlivých postav. Všechny modely jsou odlišné, než v minulých dílech. Dívka Bugs má kruhové brýle, skla s modrým tónováním podle vlasů. Hlavní postavy, pokud mají brýle, tak je to designový mix, tvary vždy oblé, nebo kulaté občas extravagantní, skla jsou vždy tónovaná do různých barev. Agenti mají tradičně tmavé brýle, oblý tvar, ale dole bez obrouček. Žádné brýle nejsou úplně tmavé (černé) jako v předešlých dílech, vždy jsou mírně průsvitné. Vedlejší postavy mají brýle vždy čiré. Architekt (psycholog) má také čirá skla, ale tvar obrouček je hranatý, "tvrdý", z čelního pohledu jsou vidět na obou stranách dvě lesklé tečky, jako mikrokamery. Trinity má brýle jen v závěrečné scéně. Tenké obroučky, skla tónovaná do šedomodré podle barvy vlasů, ale takové „normální“. Jako by už neměla po všech těch zkušenostech potřebu nosit drsňácký model. A Neo? Ten nemá brýle ani v jednom záběru.


[quote="pid:49454, uid:114"]ale treba videit este par krat, vychytat niektore detaily co tym autor chcel povedat.[/quote] Mne zaujaly brýle jednotlivých postav. Všechny modely jsou odlišné, než v minulých dílech. Dívka Bugs má kruhové brýle, skla s modrým tónováním podle vlasů. Hlavní postavy, pokud mají brýle, tak je to designový mix, tvary vždy oblé, nebo kulaté občas extravagantní, skla jsou vždy tónovaná do různých barev. Agenti mají tradičně tmavé brýle, oblý tvar, ale dole bez obrouček. Žádné brýle nejsou úplně tmavé (černé) jako v předešlých dílech, vždy jsou mírně průsvitné. Vedlejší postavy mají brýle vždy čiré. Architekt (psycholog) má také čirá skla, ale tvar obrouček je hranatý, "tvrdý", z čelního pohledu jsou vidět na obou stranách dvě lesklé tečky, jako mikrokamery. Trinity má brýle jen v závěrečné scéně. Tenké obroučky, skla tónovaná do šedomodré podle barvy vlasů, ale takové „normální“. Jako by už neměla po všech těch zkušenostech potřebu nosit drsňácký model. A Neo? Ten nemá brýle ani v jednom záběru.
Upravené 29. 12. 2021 o 22:58

K zemi hleď (2021)

Nemelo by spis byt "Sklon hlavu" - pak by to bylo o necem jinem .... Jen tak me to napadlo.


[quote="pid:49994, uid:114"]K zemi hleď (2021)[/quote] Nemelo by spis byt "Sklon hlavu" - pak by to bylo o necem jinem .... Jen tak me to napadlo.

Nemelo by spis byt "Sklon hlavu"


V origináli je to Dont look up, teda Nepozeraj hore, v zmysle nepozeraj sa na blížiacu sa kométu, ktorá ti svieti nad hlavou a o pár dní narazí do planéty Zem a zabije ťa. Až mrazivo presne vykresľuje súčasný stav západnej civilizácie konfrontovanej so svojim zánikom. Nie náhodou obsadili hviezdnych hercov do hlavných úloh. Mám pocit, že film Idiocracy sa minul účinkom kvôli príliš vzdialenej budúcnosti a toto je druhý pokus ukázať sebazničujúcu kultúru súčasnosti. Vďaka Jrgšovi, že meno filmu tu spomenul, je to také doplnenie k rozprávke Matrix. Tu je film dostupný v českom dabingu: https://online.sktorrent.eu/video/20497/k-zemi-hled-dont-look-up-2021-cz
Vo filme je mimochodom ukázané 3 sekundové nevysvetlené zlyhanie Ruska a spojencov Číny a Indie (sabotáž?) v pokuse o záchranu planéty, keď rakety smerujúce ku kométe, aby ju odklonili od trajektórie zrážky, vybuchnú na štartovacej rampe Bajkonuru.


[quote="pid:50122, uid:68"]Nemelo by spis byt "Sklon hlavu"[/quote] V origináli je to Dont look up, teda Nepozeraj hore, v zmysle nepozeraj sa na blížiacu sa kométu, ktorá ti svieti nad hlavou a o pár dní narazí do planéty Zem a zabije ťa. Až mrazivo presne vykresľuje súčasný stav západnej civilizácie konfrontovanej so svojim zánikom. Nie náhodou obsadili hviezdnych hercov do hlavných úloh. Mám pocit, že film Idiocracy sa minul účinkom kvôli príliš vzdialenej budúcnosti a toto je druhý pokus ukázať sebazničujúcu kultúru súčasnosti. Vďaka Jrgšovi, že meno filmu tu spomenul, je to také doplnenie k rozprávke Matrix. Tu je film dostupný v českom dabingu: https://online.sktorrent.eu/video/20497/k-zemi-hled-dont-look-up-2021-cz Vo filme je mimochodom ukázané 3 sekundové nevysvetlené zlyhanie Ruska a spojencov Číny a Indie (sabotáž?) v pokuse o záchranu planéty, keď rakety smerujúce ku kométe, aby ju odklonili od trajektórie zrážky, vybuchnú na štartovacej rampe Bajkonuru.
Upravené 29. 12. 2021 o 13:27

V origináli je to Dont look up, teda Nepozeraj hore, v zmysle nepozeraj sa na blížiacu sa kométu

Aha, diky za vysvetleni. smile


[quote="pid:50157, uid:48"]V origináli je to Dont look up, teda Nepozeraj hore, v zmysle nepozeraj sa na blížiacu sa kométu[/quote] Aha, diky za vysvetleni. :)

Včera jsem shlédl jsem čtvrtý díl The Matrix Resurrections:


Moje hodnocení scénář velmi kvalitní dávající smysl, bez zbytečného přeskakování záběrů (jak se často v současné tvorbě děje) a navíc dovedně navazuje na předchozí díly a jako bonus není tam lgbt. U filmů nehodnotím "vzhled" a ani to neumím, ale pocitově u prvního Matrixu mi akční scény připadali nejlépe načasované a sestříhané. V dalších dílech, kromě posledního stále vysoká kvalita akce, ale dle mě jich bylo už přespříliš (moc nebavilo). U čtvrtého malinko horší, ale v "mém rozlišení" stále velmi dobré.


Drobné vyhodnocení vedlejší smyslové roviny, zaujalo mě proto, že zde bylo zmíněno. Brklo mě toto
vysvětlení, proč nemohl Neo létat:


Muž nemůže "létat" bez ženy (nerozvine plně svůj tvůrčí potenciál) - pak symbolicky ukázáno, že Trinity může létat a s ní létá i Neo (zpočátku ho drží - však mnohý muž ví, jak ho žena může udržet nad vodou).


Moje vyhodnocení hlavní smyslové roviny je toto a ukázáno v závěrečné scéně, kdy Neo a Trinity (symbolizuje partnera, čili tandemové řízení a troj-jedinost) přichází k obsluze (GP):


obsluha GP - "Přišli jste se dohodnout?"
obsluha GP vysmívá se - "Nic nemůžete, můžete změnit třeba oblohu (pouze upravovat matrix), ale nic více - nemůžete změnit mentální otroctví obyvatel, jejich mravnost (jinými slovy)"
Neo a Trinity - "Ne, přišli jsme Ti poděkovat"
obsluha GP bledne - "Za co ?"
Neo a Trinity - "Za další šanci" (ještě předtím dodávají, že je to dobrý nápad změnit oblohu že to možná udělají)
obsluha GP - výraz tváře postavy ukazuje, že prohrála, již je obsluha GP nepotřebná (některé duše si sami dokáží řídit svůj život v matrixu a žit v zájmu všech a tím učinit systém stabilní).


Vysvětlení:
Co je hlavní trik GP? V blafování, že existuje něco lepšího než matrix (všeliká osvícení a různé nebe, kde je údajně skutečná svoboda, zatím co zde je vězení, z kterého lze utéct tam někam do Eldoráda). Neo a Trinity dali na vědomí, že chápou, že matrix (matrice) je tréningový prostor, z kterého není třeba utíkat někam do neexistujících cílů, ale prostor pro svobodné tvoření (to je ta další šance, to je ta přemalovaná obloha). Ve filmu je tam pěkně jinými slovy vyjádřeno (při vymyšlení nového vzhledu matrixu - vývoj nové hry), že Matrix je vězení, pokud je cílem pouze uspokojování vlastních pocitů (scenárista podsouvá myšlenku, že život je pouze tohle a nic víc), ale jakmile začínáme spolupracovat a záležet Nám na ostatních duších (na celku - krásný závěr, že jsou tam Neo a Trinity spolu - spolupracující a milující se žena a muž je nejlepší lidský symbol celistvosti), pak se stává život v (matrixu) svobodou, otevřenou cestou a vždy s další možností. Je to mnohem lepší než žít ve své mysli, pouze ve svém malém matrixu, nepropojeném a nezačleněném vhodně do nadřazeného matrixu (bytí).


Proč to GP "dovolil" natočit ?
Je tam zamlčen význam mravnosti (ve vztahu k utrpení, mravný je blažený, zkažený v psychických potížích) a existence HNR (Boha). Nikde v nouzi neříká postava: "Bože prosím pomoz mi", aby pak ve scénáři nějak s pointou zasáhla ruka prozřetelnosti a posílila důvěru v Boha, skutečného stvořitele a vše-držitele matrixu (bytí). Shrnuto, spoléhá na to, že se přestaneme rozpomínat na Boha.


Poznámka:
Vybral jsem pouze dvě smyslové roviny, ale je to velmi nabité. Dám ještě jednu - matrice antikrist - kdy z vzkříšeného Nea (symbol krista) udělali (antikrista) tvůrce hry, která okouzlila (zmátla) mladou generaci. "Všechno už tu bylo". Ale plány GP nevychází i přes masku "antikrista" v něm někteří skutečnou možnost osvobození uviděli (osvobození od nelidského řízení GP, který se snaží zaměřit pozornost od podstatného "Boha" na méně podstatné "sebe-uspokojování" a tím vnutit obyvatelstvu dobrovolné vzdání účasti spolupráce a spoluřízení na uskutečnění Božího záměru).


Včera jsem shlédl jsem čtvrtý díl The Matrix Resurrections: Moje hodnocení scénář velmi kvalitní dávající smysl, bez zbytečného přeskakování záběrů (jak se často v současné tvorbě děje) a navíc dovedně navazuje na předchozí díly a jako bonus není tam lgbt. U filmů nehodnotím "vzhled" a ani to neumím, ale pocitově u prvního Matrixu mi akční scény připadali nejlépe načasované a sestříhané. V dalších dílech, kromě posledního stále vysoká kvalita akce, ale dle mě jich bylo už přespříliš (moc nebavilo). U čtvrtého malinko horší, ale v "mém rozlišení" stále velmi dobré. Drobné vyhodnocení vedlejší smyslové roviny, zaujalo mě proto, že zde bylo zmíněno. Brklo mě toto vysvětlení, proč nemohl Neo létat: Muž nemůže "létat" bez ženy (nerozvine plně svůj tvůrčí potenciál) - pak symbolicky ukázáno, že Trinity může létat a s ní létá i Neo (zpočátku ho drží - však mnohý muž ví, jak ho žena může udržet nad vodou). Moje vyhodnocení hlavní smyslové roviny je toto a ukázáno v závěrečné scéně, kdy Neo a Trinity (symbolizuje partnera, čili tandemové řízení a troj-jedinost) přichází k obsluze (GP): obsluha GP - "Přišli jste se dohodnout?" obsluha GP vysmívá se - "Nic nemůžete, můžete změnit třeba oblohu (pouze upravovat matrix), ale nic více - nemůžete změnit mentální otroctví obyvatel, jejich mravnost (jinými slovy)" Neo a Trinity - "Ne, přišli jsme Ti poděkovat" obsluha GP bledne - "Za co ?" Neo a Trinity - "Za další šanci" (ještě předtím dodávají, že je to dobrý nápad změnit oblohu že to možná udělají) obsluha GP - výraz tváře postavy ukazuje, že prohrála, již je obsluha GP nepotřebná (některé duše si sami dokáží řídit svůj život v matrixu a žit v zájmu všech a tím učinit systém stabilní). Vysvětlení: Co je hlavní trik GP? V blafování, že existuje něco lepšího než matrix (všeliká osvícení a různé nebe, kde je údajně skutečná svoboda, zatím co zde je vězení, z kterého lze utéct tam někam do Eldoráda). Neo a Trinity dali na vědomí, že chápou, že matrix (matrice) je tréningový prostor, z kterého není třeba utíkat někam do neexistujících cílů, ale prostor pro svobodné tvoření (to je ta další šance, to je ta přemalovaná obloha). Ve filmu je tam pěkně jinými slovy vyjádřeno (při vymyšlení nového vzhledu matrixu - vývoj nové hry), že Matrix je vězení, pokud je cílem pouze uspokojování vlastních pocitů (scenárista podsouvá myšlenku, že život je pouze tohle a nic víc), ale jakmile začínáme spolupracovat a záležet Nám na ostatních duších (na celku - krásný závěr, že jsou tam Neo a Trinity spolu - spolupracující a milující se žena a muž je nejlepší lidský symbol celistvosti), pak se stává život v (matrixu) svobodou, otevřenou cestou a vždy s další možností. Je to mnohem lepší než žít ve své mysli, pouze ve svém malém matrixu, nepropojeném a nezačleněném vhodně do nadřazeného matrixu (bytí). Proč to GP "dovolil" natočit ? Je tam zamlčen význam mravnosti (ve vztahu k utrpení, mravný je blažený, zkažený v psychických potížích) a existence HNR (Boha). Nikde v nouzi neříká postava: "Bože prosím pomoz mi", aby pak ve scénáři nějak s pointou zasáhla ruka prozřetelnosti a posílila důvěru v Boha, skutečného stvořitele a vše-držitele matrixu (bytí). Shrnuto, spoléhá na to, že se přestaneme rozpomínat na Boha. Poznámka: Vybral jsem pouze dvě smyslové roviny, ale je to velmi nabité. Dám ještě jednu - matrice antikrist - kdy z vzkříšeného Nea (symbol krista) udělali (antikrista) tvůrce hry, která okouzlila (zmátla) mladou generaci. "Všechno už tu bylo". Ale plány GP nevychází i přes masku "antikrista" v něm někteří skutečnou možnost osvobození uviděli (osvobození od nelidského řízení GP, který se snaží zaměřit pozornost od podstatného "Boha" na méně podstatné "sebe-uspokojování" a tím vnutit obyvatelstvu dobrovolné vzdání účasti spolupráce a spoluřízení na uskutečnění Božího záměru).
Upravené 30. 12. 2021 o 06:52

Ale právě potvrzení existence boha je v té závěrečné scéně, spojení muže a ženy, což je základním smyslem života. Mužský a ženský princip, proto když nemůže létat Neo, zastoupí ho Trinity. Jen společně tvoří něco co nelze porazit, je to základ celé naší civilizace.
Ještě k Sionu, v původním městě byla pro lidstvo nedůležitější svoboda a byli ochotni za ni zemřít. V novém městě, o které má Niobe takovou obavu, prodali svobodu za spolupráci se stroji a tělesné prožitky - dobrý alkohol versus Doserův patok a výtečné jahody. Pokud se vzdáme toho nejdůležitějšího, výměnou za něco pomíjivého, může to znamenat jen jedno - to co dnes vidíme všude kolem sebe.


Ale právě potvrzení existence boha je v té závěrečné scéně, spojení muže a ženy, což je základním smyslem života. Mužský a ženský princip, proto když nemůže létat Neo, zastoupí ho Trinity. Jen společně tvoří něco co nelze porazit, je to základ celé naší civilizace. Ještě k Sionu, v původním městě byla pro lidstvo nedůležitější svoboda a byli ochotni za ni zemřít. V novém městě, o které má Niobe takovou obavu, prodali svobodu za spolupráci se stroji a tělesné prožitky - dobrý alkohol versus Doserův patok a výtečné jahody. Pokud se vzdáme toho nejdůležitějšího, výměnou za něco pomíjivého, může to znamenat jen jedno - to co dnes vidíme všude kolem sebe.

A keď už tomu (ne)chcené urobil reklamu, pozriem si to aj ja. Ďakujem za tip.

To koukni. Stojí to za to. Z toho přímo "cáká" kolektivní duch kaleidoskopického idiotismu. Demence a ignorantství většinové populace. Dobrý učební materiál. smile


[quote="pid:49953, uid:273"]A keď už tomu (ne)chcené urobil reklamu, pozriem si to aj ja. Ďakujem za tip.[/quote] To koukni. Stojí to za to. Z toho přímo "cáká" kolektivní duch kaleidoskopického idiotismu. Demence a ignorantství většinové populace. Dobrý učební materiál. :)

Moje hodnocení scénář velmi kvalitní dávající smysl,
Tiež som si pozrel ten nový matrix a môžem povedať, že to vôbec nebolo sklamanie. Možno filmové spracovanie nebolo na 100 % ale obsah bol veľavravný. Oceňujem minimum strieľačiek atď. Predsa len tam museli byť aby dokázali osloviť nevedomého diváka užívajúceho pravidelne modrú tabletku. Páčilo sa mi ako počas celého filmu akoby poukazovali na fakt, že Neo a Trinity nežijú prvý život, že už predtým žili spolu - niečo ako reinkarnácia. To je dosť podstatný fakt meniaci svetonázor človeka. Lebo celá evolúcia človeka je postavená na tom, že nežije len raz, že zbiera skúsenosti v mnohých životoch. Tiež sa tam viac krát spomenulo, že boj dobra a zla je poblúznenie. V skutočnosti žiaden boj potrebný nie je. Dobro a zlo majú viesť s pochopeniu a nie k boju. Miestami bolo vidno aj novú koncepciu, ktorá je založená na ľúbosti \ láske. Samozrejme občas primiešali do deja aj ezoterické poznatky o lietaní, zastavovaní guliek atď. V jednej scénke som aj zahliadol zmienku o tom ako negatívne emócie vytvárajú určitý druh energie, ktorou môže človek natvoriť kadečo. To bol dosť podstatný fakt. Emócie sú v dnešných vedeckých poznatkoch veľmi podceňované. To bolo aj pekne ukázané, keď Neo vytvoril silný impulz, ktorý akoby zničil miesto kde bojoval s Morfeom.
Celkovo by som povedal, že človeku znalému vie ten film veľa povedať. Človeku neznalému toho veľa nepovie, preto ma na CSFD 54 % - 15 ročný pubertiaci a iní neznalí jednotlivci majúci konto na csfd (tí čo trávia tony času pozeraním bezobsažných filmov) veľa osohu z filmu mať nebudú. Akcie je tam málo. Krvi ešte menej. Žiadne horory, žiaden teror. Žiadne vybudenie emócií. Nuž film sa po určitej stránke musel prispôsobiť západnému divákovi, ktorý musel byť v šoku, keď sa na konci dozvedel, že on je vlastne ten robot, ktorý radšej bude žiť v matrixe namiesto toho aby konečne otvoril oči. Pretože žiť v matrixe je pre neho jednoduchšie, poholdnejšie. Vlastne na konci film nakládol debilnému divákovi do lenivcov smile Preto tých 54 % na ČSFD.
Ak pozriem na odstup času, tak nový matrix priniesol informáciu o novej koncepcii, ktorou pôjde vývoj človeka v nasledujúce roky. Je to zmena po 20 rokoch. Ako aj hovorili vo filme, starý sion padol. Podľa mňa ešte budú pokračovania matrixu. Je potrebné vysvetliť robotom ako majú konať aby sa zbavili robotizmu. Táto časť robotom povedala, že už ďalej tak žiť nemôžu. Príde ďalšia časť, ktorá nepovie robotom ako by žiť mali, ako sa môžu stať človekom. A možno tú úlohu na seba prevezme nový AVATAR. Uvidíme.


[quote="pid:50193, uid:426"]Moje hodnocení scénář velmi kvalitní dávající smysl,[/quote]Tiež som si pozrel ten nový matrix a môžem povedať, že to vôbec nebolo sklamanie. Možno filmové spracovanie nebolo na 100 % ale obsah bol veľavravný. Oceňujem minimum strieľačiek atď. Predsa len tam museli byť aby dokázali osloviť nevedomého diváka užívajúceho pravidelne modrú tabletku. Páčilo sa mi ako počas celého filmu akoby poukazovali na fakt, že Neo a Trinity nežijú prvý život, že už predtým žili spolu - niečo ako reinkarnácia. To je dosť podstatný fakt meniaci svetonázor človeka. Lebo celá evolúcia človeka je postavená na tom, že nežije len raz, že zbiera skúsenosti v mnohých životoch. Tiež sa tam viac krát spomenulo, že boj dobra a zla je poblúznenie. V skutočnosti žiaden boj potrebný nie je. Dobro a zlo majú viesť s pochopeniu a nie k boju. Miestami bolo vidno aj novú koncepciu, ktorá je založená na ľúbosti \ láske. Samozrejme občas primiešali do deja aj ezoterické poznatky o lietaní, zastavovaní guliek atď. V jednej scénke som aj zahliadol zmienku o tom ako negatívne emócie vytvárajú určitý druh energie, ktorou môže človek natvoriť kadečo. To bol dosť podstatný fakt. Emócie sú v dnešných vedeckých poznatkoch veľmi podceňované. To bolo aj pekne ukázané, keď Neo vytvoril silný impulz, ktorý akoby zničil miesto kde bojoval s Morfeom. Celkovo by som povedal, že človeku znalému vie ten film veľa povedať. Človeku neznalému toho veľa nepovie, preto ma na CSFD 54 % - 15 ročný pubertiaci a iní neznalí jednotlivci majúci konto na csfd (tí čo trávia tony času pozeraním bezobsažných filmov) veľa osohu z filmu mať nebudú. Akcie je tam málo. Krvi ešte menej. Žiadne horory, žiaden teror. Žiadne vybudenie emócií. Nuž film sa po určitej stránke musel prispôsobiť západnému divákovi, ktorý musel byť v šoku, keď sa na konci dozvedel, že on je vlastne ten robot, ktorý radšej bude žiť v matrixe namiesto toho aby konečne otvoril oči. Pretože žiť v matrixe je pre neho jednoduchšie, poholdnejšie. Vlastne na konci film nakládol debilnému divákovi do lenivcov :D Preto tých 54 % na ČSFD. Ak pozriem na odstup času, tak nový matrix priniesol informáciu o novej koncepcii, ktorou pôjde vývoj človeka v nasledujúce roky. Je to zmena po 20 rokoch. Ako aj hovorili vo filme, starý sion padol. Podľa mňa ešte budú pokračovania matrixu. Je potrebné vysvetliť robotom ako majú konať aby sa zbavili robotizmu. Táto časť robotom povedala, že už ďalej tak žiť nemôžu. Príde ďalšia časť, ktorá nepovie robotom ako by žiť mali, ako sa môžu stať človekom. A možno tú úlohu na seba prevezme nový AVATAR. Uvidíme.

Rozhodol som sa, že si znova pozriem prvé tri časti Matrixu, a prišiel som k určitým postrehom.


Neo v druhej časti prichádza k Architektovi, a niektoré veci mi tam nesedia. Podľa mňa to, čo Architekt hovorí Neovi o jeho poslaní: vojsť do pravých dverí, kde je Zdroj, skopírovať tam svoj kód, vybrať si 23 ľudí z Matrixu (očividne cudzích), ktorí obnovia zničený Sion, a potom spustiť primárny program (čo to je?) - podľa mňa to sú vyložené nezmysly, oblbovanie Nea Architektom. Možno si Architekt vymyslel aj 5 predchádzajúcich vyvolených. Prečo?


V tom okamihu, keď bol Neo u Architekta, tak stroje viedli kárnu akciu proti všetkým ľuďom v starom svete. Pre stroje u ľudí existovali dva hlavné ciele, dve nebezpečenstvá: Neo a obyvatelia Sionu. Neskôr vysvetlím prečo. Stroje, a teda Architekt, potreboval Nea zdržať v Matrixe, pretože bol v zraniteľnej pozícii - pripojený na Matrix, t.j. stačilo hodiť bombu na Nabuchodonozor, a Neo s ostatnými by bol mrtvy. O to Architektovi šlo - zdržať ho u seba v Matrixe pri zdroji a počkať kým ho v starom svete zabijú (jeho telo, a teda aj myseľ).
To isté sa dialo aj vo vzťahu k Sionu. Mali v pláne ich kompletne vyzabíjať do posledného človeka.


To, čo Architekt Neovi hovoril o jeho povinnosti ísť do zdroja, skopírovať seba (aby akože prežil v Matrixe, aj keď ho v starom svete zabijú), vybrať si nových obyvateľov Sionu (23 prvých ľudí) a potom spustiť nejaký primárny program, to sú somariny. Kto by zaručil, že po zlikvidovaní rebelov vrátane Nea v starom svete, sa nezbavia jeho hackerských úprav aj v Matrixe? Veď Architekt sám hovoril, že Matrix stále vylepšovali a zdokonaľovali? A po druhé, ak zlikvidujú ľudí v starom svete (vrátane Nea), kto pomôže novému Neovi a jeho družine sa odpojiť do matrixu a prežiť v starom svete? Neo by bez pomoci Morfea po odpojení neprežil... Museli ho vyloviť z kanalizácie a starať sa o neho ako o dieťa, kým bol schopný žiť v starom svete... To by bez pomoci nešlo, preto tvrdím, že Architekt Nea oblboval...


(Dokonca aj ten príbeh Morfea v jednotke, že prvý vyvolený precitol v Matrixe, potom sa nejakým neznámym spôsobom dostal do starého sveta a pomohol sa odpojiť aj Morfeovi a ďalším, má slabiny a pôsobí nereálne. Leda že by v starom svete niekto z ľudí prežil, a pomohol prvému vyvolenému prežiť jeho vlastné odpojenie z Matrixu. Musel by ho niekoľko dní ošetrovať, tak, ako ošetrovali Nea)


Tým vydieraním, že ak Neo nepôjde do pravých dverí a neurobí čo mu predurčili, tak Architekt nechá zomrieť aj všetkých ľudí napojených na Matrix (okrem vyhubenia všetkých odpojených rebelov), čo by znamenalo koniec ľudstva - tým len tlačili Nea do svojho scenáru: zdržať Nea v Zdroji Matrixu, kým zabijú jeho telo v starom svete. V skutočnosti nemali nikdy v pláne zničiť ľudskú liaheň a zabiť ľudské baterky.


Ako som vravel. Pre stroje bol hrozbou odpojený Neo a Sion. Kým bol Neo súčasťou Matrixu a nebol odpojený, tak bol ľahkým terčom Agentov Matrixu. Mohli sa ho kedykoľvek zbaviť, ak by chceli. Vtedy bol Neo ešte slabý. Po jeho odpojení a vytrénovaní sa stal hrozbou. S jeho nadprirodzenými schopnosťami mohol v Matrixe zvyšovať štatistiku odmietania Matrixu nespokojnými ľuďmi. Mohol ľudí ľahko presvedčiť, že vraví pravdu, malou ukážkou ohýbania Matrixu, čarovania v ňom. Tým ale ohrozoval systém. Odmietanie systému znamená buď samovraždy, alebo odpájanie ľudí túžiacich po červenej pilulke. Čo znamená prichádzanie o energiu z ľudských bateriek.


Sion bol pre stroje nebezpečný v tom, že proti strojom a Matrixu bojoval. Bol odhodlaný odpájať nových a nových ľudí, čo stroje oslabovalo. Boli teda prakticky vo vojne. Sion, presnejšie jeho ľudia, flotila, lovili a ošetrovali odpojených ľudí. Bez ich pomoci by odpájanie nebolo možné, respektíve odpojení ľudia by zahynuli v kanalizácii starého sveta. Čím bola populácia Sionu väčšia, tým boli väčšie aj jej zdrojové možnosti, technická podpora, a tým bolo väčšie riziko pre stroje. Preto bolo cieľom strojov Sion zničiť. Znova a znova. Ak nieto ľudí v starom svete, tak anomálie v Matrixe nie sú žiadny nezvládateľný problém. S tým by si ľahko poradili, ak odchýlku tvorí len 1 percento ľudí.


Anomálie v matrixe vznikali vďaka tomu, že stroje neboli tvorcami ľudskej psychiky, ktorá bola občas nevyspytateľná, a museli sa jej teda len prispôsobovať, aby spolupracovala s matrixom. Druhou chybou bola nedokonalosť Matrixu (ale aj Architekta, ktorý podceňoval možnosti ľudskej psychiky), a preto ľudský duch často víťazil na programami matrixu. Zdokonalenie prišlo, až keď sa do veci vložila Vedma, ktorá bola intuitívnym programom, odborníkom na psychiku ľudí. Až ona začala riadiť matrix podľa schémy prediktor-korektor.


Napriek tomu, že vedma vo filme symbolizuje GP (nie Architekt), tak ukázalo sa, že práve ona prišla na to, že ľudia a stroje musia spolupracovať, len tak prežijú jedni aj druhí. Ona prišla na myšlienku uzavretia mieru. Videla tam, kam Architekt nedohliadol. Predpovedala ukončenie vojny a spoluprácu strojov a ľudí. To sa vo filme aj splnilo. Splnilo sa to kvalitným riadením Vedmi, využívajúc možnosti presných predikcií, a hlbokým chápaním psychiky ľudí. Vedma v podstate viedla hlavných hrdinov ako na špagátiku. Našťastie k dobrému koncu (aspoň v prvých troch častiach).


Rozhodol som sa, že si znova pozriem prvé tri časti Matrixu, a prišiel som k určitým postrehom. Neo v druhej časti prichádza k Architektovi, a niektoré veci mi tam nesedia. Podľa mňa to, čo Architekt hovorí Neovi o jeho poslaní: vojsť do pravých dverí, kde je Zdroj, skopírovať tam svoj kód, vybrať si 23 ľudí z Matrixu (očividne cudzích), ktorí obnovia zničený Sion, a potom spustiť primárny program (čo to je?) - podľa mňa to sú vyložené nezmysly, oblbovanie Nea Architektom. Možno si Architekt vymyslel aj 5 predchádzajúcich vyvolených. Prečo? V tom okamihu, keď bol Neo u Architekta, tak stroje viedli kárnu akciu proti všetkým ľuďom v starom svete. Pre stroje u ľudí existovali dva hlavné ciele, dve nebezpečenstvá: Neo a obyvatelia Sionu. Neskôr vysvetlím prečo. Stroje, a teda Architekt, potreboval Nea zdržať v Matrixe, pretože bol v zraniteľnej pozícii - pripojený na Matrix, t.j. stačilo hodiť bombu na Nabuchodonozor, a Neo s ostatnými by bol mrtvy. O to Architektovi šlo - zdržať ho u seba v Matrixe pri zdroji a počkať kým ho v starom svete zabijú (jeho telo, a teda aj myseľ). To isté sa dialo aj vo vzťahu k Sionu. Mali v pláne ich kompletne vyzabíjať do posledného človeka. To, čo Architekt Neovi hovoril o jeho povinnosti ísť do zdroja, skopírovať seba (aby akože prežil v Matrixe, aj keď ho v starom svete zabijú), vybrať si nových obyvateľov Sionu (23 prvých ľudí) a potom spustiť nejaký primárny program, to sú somariny. Kto by zaručil, že po zlikvidovaní rebelov vrátane Nea v starom svete, sa nezbavia jeho hackerských úprav aj v Matrixe? Veď Architekt sám hovoril, že Matrix stále vylepšovali a zdokonaľovali? A po druhé, ak zlikvidujú ľudí v starom svete (vrátane Nea), kto pomôže novému Neovi a jeho družine sa odpojiť do matrixu a prežiť v starom svete? Neo by bez pomoci Morfea po odpojení neprežil... Museli ho vyloviť z kanalizácie a starať sa o neho ako o dieťa, kým bol schopný žiť v starom svete... To by bez pomoci nešlo, preto tvrdím, že Architekt Nea oblboval... (Dokonca aj ten príbeh Morfea v jednotke, že prvý vyvolený precitol v Matrixe, potom sa nejakým neznámym spôsobom dostal do starého sveta a pomohol sa odpojiť aj Morfeovi a ďalším, má slabiny a pôsobí nereálne. Leda že by v starom svete niekto z ľudí prežil, a pomohol prvému vyvolenému prežiť jeho vlastné odpojenie z Matrixu. Musel by ho niekoľko dní ošetrovať, tak, ako ošetrovali Nea) Tým vydieraním, že ak Neo nepôjde do pravých dverí a neurobí čo mu predurčili, tak Architekt nechá zomrieť aj všetkých ľudí napojených na Matrix (okrem vyhubenia všetkých odpojených rebelov), čo by znamenalo koniec ľudstva - tým len tlačili Nea do svojho scenáru: zdržať Nea v Zdroji Matrixu, kým zabijú jeho telo v starom svete. V skutočnosti nemali nikdy v pláne zničiť ľudskú liaheň a zabiť ľudské baterky. Ako som vravel. Pre stroje bol hrozbou odpojený Neo a Sion. Kým bol Neo súčasťou Matrixu a nebol odpojený, tak bol ľahkým terčom Agentov Matrixu. Mohli sa ho kedykoľvek zbaviť, ak by chceli. Vtedy bol Neo ešte slabý. Po jeho odpojení a vytrénovaní sa stal hrozbou. S jeho nadprirodzenými schopnosťami mohol v Matrixe zvyšovať štatistiku odmietania Matrixu nespokojnými ľuďmi. Mohol ľudí ľahko presvedčiť, že vraví pravdu, malou ukážkou ohýbania Matrixu, čarovania v ňom. Tým ale ohrozoval systém. Odmietanie systému znamená buď samovraždy, alebo odpájanie ľudí túžiacich po červenej pilulke. Čo znamená prichádzanie o energiu z ľudských bateriek. Sion bol pre stroje nebezpečný v tom, že proti strojom a Matrixu bojoval. Bol odhodlaný odpájať nových a nových ľudí, čo stroje oslabovalo. Boli teda prakticky vo vojne. Sion, presnejšie jeho ľudia, flotila, lovili a ošetrovali odpojených ľudí. Bez ich pomoci by odpájanie nebolo možné, respektíve odpojení ľudia by zahynuli v kanalizácii starého sveta. Čím bola populácia Sionu väčšia, tým boli väčšie aj jej zdrojové možnosti, technická podpora, a tým bolo väčšie riziko pre stroje. Preto bolo cieľom strojov Sion zničiť. Znova a znova. Ak nieto ľudí v starom svete, tak anomálie v Matrixe nie sú žiadny nezvládateľný problém. S tým by si ľahko poradili, ak odchýlku tvorí len 1 percento ľudí. Anomálie v matrixe vznikali vďaka tomu, že stroje neboli tvorcami ľudskej psychiky, ktorá bola občas nevyspytateľná, a museli sa jej teda len prispôsobovať, aby spolupracovala s matrixom. Druhou chybou bola nedokonalosť Matrixu (ale aj Architekta, ktorý podceňoval možnosti ľudskej psychiky), a preto ľudský duch často víťazil na programami matrixu. Zdokonalenie prišlo, až keď sa do veci vložila Vedma, ktorá bola intuitívnym programom, odborníkom na psychiku ľudí. Až ona začala riadiť matrix podľa schémy prediktor-korektor. Napriek tomu, že vedma vo filme symbolizuje GP (nie Architekt), tak ukázalo sa, že práve ona prišla na to, že ľudia a stroje musia spolupracovať, len tak prežijú jedni aj druhí. Ona prišla na myšlienku uzavretia mieru. Videla tam, kam Architekt nedohliadol. Predpovedala ukončenie vojny a spoluprácu strojov a ľudí. To sa vo filme aj splnilo. Splnilo sa to kvalitným riadením Vedmi, využívajúc možnosti presných predikcií, a hlbokým chápaním psychiky ľudí. Vedma v podstate viedla hlavných hrdinov ako na špagátiku. Našťastie k dobrému koncu (aspoň v prvých troch častiach).

Možno si Architekt vymyslel aj 5 predchádzajúcich vyvolených.
By som povedal, že sa príliš držíš filmu a celkový obraz ti uniká. Film hovorí o evolúcii ľudského druhu. 5 predchádzajúcich vyvolených je 5 predchádzajúcich civilizácií (rás ľudí) na planéte. Pod strojmi si predstav dnešných štandardných ľudí, ktorí veria systému, idú sa očkovať, konajú bez rozmýšľania. Ráno vstanem, potom idem do roboty, potom sa najem atď ... prečo to konajú? Lebo každý tak koná - sú to stroje. Ale Sú tu aj ľudia prebudení, ľudia novej podrasy. Kažá rasa má určitý počet podrás v jej vývoji. Asi 7 sa mi zdá. Keď vznikne tá nová podrasa, tak starí ľudia ju nedokážu vystáť, lebo je dokonalejšia vo všetkých smeroch. Proste evolúcia funguje stále. A ihneď sa cieľom stáva likvidácia novej podrasy, ktorá má ešte len pár jedincov. Starí ľudia sa vrhnú na novú podrasu. Ale to je proti evolúcii. By sa evolúcia zastavila keby stará podrasa strojov vyhubila novú podrasu. Správny vývoj je ukázaný v poslednom najnovšom diele, kde stará podrasa nažíva spolu s novou, dokonalejšou podrasou. Samozrejme, že časom stará podrasa vyhynie, pretože rodia sa už len ľudia novej podrasy. Podobne ako vyhynuli kromaňonci atď. Tiež v novom matrixe boli ukázani starí ľudia ako MEROVINGIAN otrhaní, ako neandrtálci voči Neovi a novému sionu.
61dd310834e4f


(možno ani moj výklad nie je dobrý, ale viac ezoterických poznatkov o evolúcii druhu Človečenského nemám)


[quote="pid:52076, uid:6"]Možno si Architekt vymyslel aj 5 predchádzajúcich vyvolených.[/quote]By som povedal, že sa príliš držíš filmu a celkový obraz ti uniká. Film hovorí o evolúcii ľudského druhu. 5 predchádzajúcich vyvolených je 5 predchádzajúcich civilizácií (rás ľudí) na planéte. Pod strojmi si predstav dnešných štandardných ľudí, ktorí veria systému, idú sa očkovať, konajú bez rozmýšľania. Ráno vstanem, potom idem do roboty, potom sa najem atď ... prečo to konajú? Lebo každý tak koná - sú to stroje. Ale Sú tu aj ľudia prebudení, ľudia novej podrasy. Kažá rasa má určitý počet podrás v jej vývoji. Asi 7 sa mi zdá. Keď vznikne tá nová podrasa, tak starí ľudia ju nedokážu vystáť, lebo je dokonalejšia vo všetkých smeroch. Proste evolúcia funguje stále. A ihneď sa cieľom stáva likvidácia novej podrasy, ktorá má ešte len pár jedincov. Starí ľudia sa vrhnú na novú podrasu. Ale to je proti evolúcii. By sa evolúcia zastavila keby stará podrasa strojov vyhubila novú podrasu. Správny vývoj je ukázaný v poslednom najnovšom diele, kde stará podrasa nažíva spolu s novou, dokonalejšou podrasou. Samozrejme, že časom stará podrasa vyhynie, pretože rodia sa už len ľudia novej podrasy. Podobne ako vyhynuli kromaňonci atď. Tiež v novom matrixe boli ukázani starí ľudia ako MEROVINGIAN otrhaní, ako neandrtálci voči Neovi a novému sionu. ![61dd310834e4f](serve/attachment&path=61dd310834e4f) (možno ani moj výklad nie je dobrý, ale viac ezoterických poznatkov o evolúcii druhu Človečenského nemám)
Upravené 11. 1. 2022 o 08:26

možno ani moj výklad nie je dobrý, ale viac ezoterických poznatkov o evolúcii druhu Človečenského nemám

odkial to mas? viacmenej kopirujes Palesovu teoriu.


[quote="pid:52089, uid:106"]možno ani moj výklad nie je dobrý, ale viac ezoterických poznatkov o evolúcii druhu Človečenského nemám[/quote] odkial to mas? viacmenej kopirujes Palesovu teoriu.

Moderator

Upravené 11. 1. 2022 o 09:11
12
9.71k
88
36
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept