Mimo kategórií
Židia varovali pred exodom z Európy

Židia varovali pred exodom z Európy


Židia môžu opustiť Európu v prípade nárastu antisemitizmu. Agentúru RIA Novosti na vyhliadky na takýto výsledok upozornil predseda Rady európskych rabínov (CPE), hlavný moskovský rabín Pinchas Goldschmidt.


„Ak v Európe dôjde k nárastu antisemitizmu, Židia môžu kedykoľvek odísť. Budeme ale bojovať do poslednej chvíle tak za fyzickú bezpečnosť spoločenstiev, ako aj za zachovanie náboženských práv a slobody, “citovala ho agentúra.


Podľa Goldschmidta je najnapätejšia situácia z hľadiska antisemitizmu vo Francúzsku a Belgicku a antisemitské tendencie sú pozorované aj v Poľsku.


Goldschmidt predtým v rozhovore pre web Lente.ru hodnotil hrozbu antisemitských moslimských utečencov pre európskych Židov. Podľa neho môžu existovať viac priamych hrozieb ako od „ultrapravice“, tá sa však môže dostať do mocenských štruktúr a odtiaľ Židom ublížiť.
Iba to, čo je pre vás dôležité - v telegrame „Feed of the day“.


https://lenta.ru/news/2021/07/19/exodus/


Židia varovali pred exodom z Európy Židia môžu opustiť Európu v prípade nárastu antisemitizmu. Agentúru RIA Novosti na vyhliadky na takýto výsledok upozornil predseda Rady európskych rabínov (CPE), hlavný moskovský rabín Pinchas Goldschmidt. „Ak v Európe dôjde k nárastu antisemitizmu, Židia môžu kedykoľvek odísť. Budeme ale bojovať do poslednej chvíle tak za fyzickú bezpečnosť spoločenstiev, ako aj za zachovanie náboženských práv a slobody, “citovala ho agentúra. Podľa Goldschmidta je najnapätejšia situácia z hľadiska antisemitizmu vo Francúzsku a Belgicku a antisemitské tendencie sú pozorované aj v Poľsku. Goldschmidt predtým v rozhovore pre web Lente.ru hodnotil hrozbu antisemitských moslimských utečencov pre európskych Židov. Podľa neho môžu existovať viac priamych hrozieb ako od „ultrapravice“, tá sa však môže dostať do mocenských štruktúr a odtiaľ Židom ublížiť. Iba to, čo je pre vás dôležité - v telegrame „Feed of the day“. https://lenta.ru/news/2021/07/19/exodus/
346
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept