Mimo kategórií
Čína zaznamenáva prvú ľudskú smrť na vírus opice

Čína zaznamenáva prvú ľudskú smrť na vírus opice


Podľa časopisu Global Times Čína zaznamenala prvú ľudskú smrť na vírus opice B.


Poznamenáva sa, že 53-ročný veterinár z Pekingu zomrel. Začiatkom marca v rámci svojej experimentálnej výskumnej práce na primátoch pitval dve mŕtve opice. Po mesiaci sa u neho objavili príznaky nevoľnosti, zvracania a horúčky. Zomrel 27. mája.


Štúdia potvrdila, že sa veterinár nakazil vírusom opíc B (BV). Predtým v Číne nedošlo k úmrtiu na túto infekciu alebo dokonca k klinicky zjavným prípadom infekcie.


Uvádza sa, že testovaním príbuzných veterinára sa u nich neodhalil vírus opice.


Vírus izolovaný v roku 1932 sa môže prenášať priamym kontaktom s opicou a výmenou telesných sekrétov. Úmrtnosť z nej je od 70 do 80 percent. Čína už vyzvala na zvýšený dohľad nad laboratórnymi makakmi a na ochranu veterinárov.
https://lenta.ru/news/2021/07/18/virus_b/


Čína zaznamenáva prvú ľudskú smrť na vírus opice Podľa časopisu Global Times Čína zaznamenala prvú ľudskú smrť na vírus opice B. Poznamenáva sa, že 53-ročný veterinár z Pekingu zomrel. Začiatkom marca v rámci svojej experimentálnej výskumnej práce na primátoch pitval dve mŕtve opice. Po mesiaci sa u neho objavili príznaky nevoľnosti, zvracania a horúčky. Zomrel 27. mája. Štúdia potvrdila, že sa veterinár nakazil vírusom opíc B (BV). Predtým v Číne nedošlo k úmrtiu na túto infekciu alebo dokonca k klinicky zjavným prípadom infekcie. Uvádza sa, že testovaním príbuzných veterinára sa u nich neodhalil vírus opice. Vírus izolovaný v roku 1932 sa môže prenášať priamym kontaktom s opicou a výmenou telesných sekrétov. Úmrtnosť z nej je od 70 do 80 percent. Čína už vyzvala na zvýšený dohľad nad laboratórnymi makakmi a na ochranu veterinárov. https://lenta.ru/news/2021/07/18/virus_b/

Jak to že první?
Podle "vědců" přece lidé pocházejí z opic (takže jsme příbuzní).
Nebo že by to bylo jinak?


Jak to že první? Podle "vědců" přece lidé pocházejí z opic (takže jsme příbuzní). Nebo že by to bylo jinak?
463
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept