Politika v ČR
Česká republika pomôže Litve v boji proti prílivu migrantov

Česká republika pomôže Litve v boji proti prílivu migrantov


České ministerstvo zahraničia ponúklo Litve pomoc v boji proti nelegálnej migrácii. Informácie o tom boli zverejnené na oficiálnom twitterovom účte ministra zahraničných vecí Českej republiky Jakuba Kulganka.


Uviedol, že ministerstvo zahraničia je spolu s tamojším ministerstvom vnútra pripravené vyslať svojich policajtov na bielorusko-litovské hranice. Kulganek tiež vyjadril podporu Litve, „ktorá čelí bezprecedentnému migračnému problému“.


Podľa ministra krízu na hranici oboch štátov vyvolal „bezzásadový režim Lukašenka“.


2júla zaviedli litovské úrady výnimočný stav z dôvodu prílevu nelegálnych prisťahovalcov z bieloruského územia. Podľa litovských pohraničných stráží sa počet takýchto migrantov v porovnaní s rokom 2020 zvýšil viac ako 20-násobne. Litva z tejto situácie viní Minsk a osobne prezidenta Alexandra Lukašenka.


V máji prezident Bieloruska Alexander Lukašenko na pozadí ďalšieho zhoršenia vzťahov so Západom po incidente s lietadlom Ryanair uviedol, že samotná Európa bude teraz vykonávať kontrolu nad obchodom s drogami a nelegálnou migráciou. "Zastavili sme drogy a migrantov - teraz ich budete jesť a chytiť sami," vyhrážal sa.


https://lenta.ru/news/2021/07/16/litva_migrants/


Česká republika pomôže Litve v boji proti prílivu migrantov České ministerstvo zahraničia ponúklo Litve pomoc v boji proti nelegálnej migrácii. Informácie o tom boli zverejnené na oficiálnom twitterovom účte ministra zahraničných vecí Českej republiky Jakuba Kulganka. Uviedol, že ministerstvo zahraničia je spolu s tamojším ministerstvom vnútra pripravené vyslať svojich policajtov na bielorusko-litovské hranice. Kulganek tiež vyjadril podporu Litve, „ktorá čelí bezprecedentnému migračnému problému“. Podľa ministra krízu na hranici oboch štátov vyvolal „bezzásadový režim Lukašenka“. 2júla zaviedli litovské úrady výnimočný stav z dôvodu prílevu nelegálnych prisťahovalcov z bieloruského územia. Podľa litovských pohraničných stráží sa počet takýchto migrantov v porovnaní s rokom 2020 zvýšil viac ako 20-násobne. Litva z tejto situácie viní Minsk a osobne prezidenta Alexandra Lukašenka. V máji prezident Bieloruska Alexander Lukašenko na pozadí ďalšieho zhoršenia vzťahov so Západom po incidente s lietadlom Ryanair uviedol, že samotná Európa bude teraz vykonávať kontrolu nad obchodom s drogami a nelegálnou migráciou. "Zastavili sme drogy a migrantov - teraz ich budete jesť a chytiť sami," vyhrážal sa. https://lenta.ru/news/2021/07/16/litva_migrants/

„bezzásadový režim Lukašenka“

Absurdná doba, absurdné kecy, absurdne falošná solidarita.
Nepamätám, kedy som ho naposledy chválil, ale teraz si dovolím: bravó, báťuška!


[quote="pid:24916, uid:12"]„bezzásadový režim Lukašenka“[/quote] Absurdná doba, absurdné kecy, absurdne falošná solidarita. Nepamätám, kedy som ho naposledy chválil, ale teraz si dovolím: bravó, báťuška!

ministra zahraničných vecí Českej republiky Jakuba Kulganka.


Chci opravit to jméno. Náš ministr se jmenuje obyčejně česky Kulhánek .


Jinak - co k tomu. Najednou ve vládních kruzích známe pojem "nelegální migrace" a dokonce ho i umíme použít. Jak dojemné... A myslím si, že se beztak jedná o ukry, protože který z "inženýrů" by toužil migrovat do Běloruska....


[quote="pid:24916, uid:12"]ministra zahraničných vecí Českej republiky Jakuba Kulganka.[/quote] Chci opravit to jméno. Náš ministr se jmenuje obyčejně česky **Kulhánek** . Jinak - co k tomu. Najednou ve vládních kruzích známe pojem "nelegální migrace" a dokonce ho i umíme použít. Jak dojemné... A myslím si, že se beztak jedná o ukry, protože který z "inženýrů" by toužil migrovat do Běloruska....
289
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept