Politika v SR
Tajná nahrávka : Imrecze o úplatku pre Mikulca

Plus 7mička v tomto článku poskytla nahrávku Zuriana a Imreczeho o uplatku pre Mikulca

Z bývalého riaditeľa finančnej správy Františka Imreczeho sa po niekoľkomesačnom pobyte vo väzbe stal kajúcnik. Mal by teda vypovedať o každej trestnej činnosti, ktorá mu je známa. V obsiahlej výpovedi spomína Kaliňáka, Fica, Pellegriniho, ale nikoho zo súčasných mocných.


Naša redakcia však získala nahrávku, na ktorej Imrecze hovorí: „Mňa toto tiež vytáča do nepríčetna, že oni sa tvária, akože boli najčistejší na svete a ani len nič sa okolo nich nešuchlo, lebo to tak nie je.“ Dopodrobna pri tom hovorí o aktuálnom ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi a údajnom úplatku. Keď sa Imreczeho hlas dostane k jeho výške, stišuje na ledva počuteľné decibely nasiaknuté dramatickým napätím tajomstva. Šepká: „Myslím, že to bola stovka.“


Stotisíc eur
Na nahrávke, ktorú ktosi odoslal do našej redakcie, zaznieva okrem hlasu Františka Imreczeho hlas Branislava Zuriana. Ten sa ešte ako šéf NAKA počas celého rozhovoru snaží dozvedieť čo najviac o okolnostiach úplatku.


Datovať rozhovor nie je ťažké. Na nahrávke je reč aj o smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského, takže Zurian Imreczeho vyťažoval niekedy medzi 30. decembrom 2020, keď Lučanský skonal, a 29. januárom 2021, keď Imreczeho zatkli.


Keďže Imrecze je vo väzbe doposiaľ, jeho sme sa na autenticitu nahrávky opýtať nemohli. A Branislav Zurian je na detaily skúpy. „S Imreczem som sa raz stretol, to je pravda. Ale neviem, akou nahrávkou disponujete, preto neviem odpovedať na vaše otázky.“


Na nahrávke Zurian hovorí, že sa dostal k informácii týkajúcej sa obdobia, keď Imrecze pôsobil v spoločnosti SAP Slovensko a chodili za ním rôzni súčasní politici.


„Vy ste tam mali aj niekomu niečo dať. Myslím, čo sa týka peňazí,“ načrtáva opatrne, čo chce od Imreczeho zistiť.


Imreczeho hlas síce potvrdzuje, že „hej“, ale dáva najavo, že pri tejto téme s riaditeľom najobávanejšej zložky polície sa necíti komfortne. „Prepáčte mi, pán Zurian! Ako mám vnímať tento rozhovor?“ pýta sa. „Prepáčte mi hlúpe otázky. Ale mal som obavy z tohto rozhovoru. Prepáčte mi,“ ospravedlňuje svoju nervozitu, až potom sa rozhovorí o „nepríjemnom príbehu“, ktorý sa týka ministra vnútra a spomínaných stotisíc eur.


Pilot, alias Roman
Na nahrávke hovorí Zurian o Mikulcovi ako o Pilotovi.


Mikulcovo priezvisko síce v rozhovore nepadne ani raz, ale z kontextu nikoho iného dešifrovať nemožno. Imrecze totiž udalosti ukotvuje do roku 2010, možno 2011 a hovorí o osobe, ktorá v tom čase pôsobila na pozícii šéfa Vojenskej spravodajskej služby (VSS). Tým v danom čase bol Roman Mikulec.


V nahrávke pri označení ministra používa Zurian prezývku Pilot. Imrecze o ňom hovorí ako o Romanovi: „Ja si tykám s tým Romanom, ja ho mám v mobile, my sme sa pravidelne stretávali. Nevnímam ho ako politika. On sa snaží lavírovať medzi Matovičom a čo on chce. On mi nepripadá ako Matovičovi ľudia.“


Bez súťaže
„Ja nemám motiváciu otvárať túto kauzu. Ale vítam toto stretnutie. Nebudem vám klamať, nejaký príbeh tam je,“ dostáva sa k podstate veci Imrecze. Vysvetľuje, že stotisícový úplatok mal byť odovzdaný za získanie kontraktu pre spoločnosť SAP Slovensko, ktorú vtedy on zastupoval. Predmetom inkriminovanej zákazky bol „špičkový systém hľadania neštrukturovaných dát v dokumentoch“ s názvom Palantir. Imrecze pri tom zdôrazňuje, že tento systém vojenskí tajní „doteraz používajú“.


O SAP hovorí ako o nadnárodnej firme a „tam je americká burza, kvartálne tlaky“. Zuriana pri tom upozorňuje: „To by bol škandál jak hovädo, keby ešte aj tá globálna korporácia bola zatiahnutá. Keď sa bavíme o samotnej kúpe, bola to veľmi účelná kúpa. Toto oni veľmi potrebovali a my sme mali iks prezentáciu na tej VSS. My sme boli radi, že to kúpili obratne. Kúpili to od nás. Jasné, bez súťaže. Oprávnene bez súťaže. Hodnotu si už dnes nepamätám. Ale je to zistiteľné. Nejaké milióny to boli,“ rozpráva Imrecze a Zurian sa pýta: „A niečo išlo mimo?“


Na nahrávke rozhovoru počuť ako odpoveď len kratulinké ticho, z následnej Zurianovej reakcie však možno dedukovať, že Imrezce prikývol.


Zurian sa pýta, či bol v tom Pilot, teda súčasný minister vnútra, sám. A Imrecze odpovedá: „Myslím, že nie.“


Imrecze hovorí o detailoch údajného úplatku pošepky.


Ďalej už Imrecze ide pošepky do detailov. Vec sa vraj dohadovala na stretnutiach v reštaurácii Brit na Račianskej ulici v Bratislave. „Riešil“ to Štefan Kaplan, ktorý vtedy robil pre SAP „bezpečnostné veci“. Na schôdzkach sa údajne zúčastňoval ďalší muž z Vojenskej spravodajskej služby - „pravá ruka Romana“, dnes vraj „jeho štátny tajomník“. Imrecze pravú ruku ministra opisuje ako holohlavého, uhladeného a veľmi príjemného pána s okuliarmi.


Žije už kauza Roman?
„A žije to už - táto vec? Myslím, tento Roman?“ vyzvedá Imrecze od šéfa NAKA, či prípad úplatku pre Mikulca niekto vyšetruje. To sa z nahrávky nedozvedáme.


V nedávno zverejnenom rozhovore v PLUS 7 DNÍ však Zurian naznačil, že riešiť podozrenia proti súčasnej vláde nemá polícia záujem. A keďže ako príklad uviedol práve údajný úplatok pre ministra vnútra, rezort spustil obrannú paľbu.


„Počas svojho pôsobenia vo Vojenskej spravodajskej službe som sa stretol s Františkom Imreczem na rokovaniach o nákupe analytického softvéru pre VSS, ktorého nákup odsúhlasila vtedajšia premiérka Iveta Radičová. Kategoricky odmietam, že by som požadoval akýkoľvek úplatok,“ uviedol minister vnútra Mikulec.


Minister Mikulec potvrdil, že sa s Imreczem strtával, no prijatie úplatku popiera.


Jeho podriadený, policajný prezident Kovařík, chrlil na Zuriana síru: „Som sklamaný a veľmi prekvapený z vyjadrení bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana. Ak mu konkrétna osoba uviedla konkrétne informácie, ako on tvrdí, tak jeho povinnosťou bolo o nej spísať úradný záznam a prideliť vec na vybavenie. Previerkou sme nezistili, že by konal tak, ako mu ukladajú predpisy. Ako riaditeľ mal nepochybne riadiť a konať. Teraz sa už môžeme len domnievať, prečo s informáciou nenaložil tak, ako mal, a prečo ju chce dať médiám a nie polícii. O informáciách, ktoré spomína v rozhovore, sme od Zuriana na NAKA nenašli žiadnu zmienku a podľa vyšetrovateľa to nevyplýva ani z výpovedí žiadnych spolupracujúcich osôb.“


Policajný prezident Kovařík sa v podstate snaží vo verejnosti vzbudiť zdanie, že elitný, legendami opradený policajt Zurian je tak trochu podliak. Slušný policajt by predsa nezatajil informácie o veľkej korupcii namiesto toho, aby ju dal vyšetrovať. A tvrdením, že spomínané informácie nevyplývajú z výpovedí žiadnych spolupracujúcich osôb, Kovařík ešte podsúva alternatívu, že si Zurian mohol všetko iba vymyslieť.


Prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík zavádzal verejnosť keď tvrdil, že Zurian zanedbal svoje povinnosti.


„Noty“ od Zuriana
Ktosi si povedal, že dosť bolo klamstiev na najvyšších poschodiach štátu, a poslal do našej redakcie aj screenshot komunikácie Branislava Zuriana s vyšetrovateľom NAKA Jánom Čurillom. Písali si zrejme prostredníctvom niektorej z mobilných aplikácií.


Druhého februára pred pol ôsmou ráno Čurilla Zurianovi píše, či by si na neho našiel čas, lebo chce vybehnúť za Imreczem. Ako je známe, v tento deň už bol Imrecze zavretý vo väzbe.


Zurian odpísal, že Čurilla za ním môže prísť, len nech po­čká v „čakačke“, teda v predsieni jeho kancelárie. Okolo štvrť na deväť už zrejme spoločne debatovali.


V ten istý deň večer o desiatej píše Zurian Čurillovi pokyny ohľadne toho, čo má zistiť o Imreczem, o spoločnosti SAP, o biz­nise tejto firmy so štátnymi inštitúciami. Nariaďuje mu, aby vykonali previerku osoby Štefan Kaplan (to je ten, ktorý mal podľa Imreczeho slov úplatok riešiť) a operatívne ju rozpracovali.


Vyzerá to teda tak, že pri osobnom rozhovore Zurian vyšetrovateľovi Čurillovi povedal o svojich zisteniach z rozhovoru s Imreczem a večer zosumarizoval, čo všetko treba k prípadu pozisťovať.


Vyšetrovateľ Čurilla svojmu nadriadenému Zurianovi na druhý deň, teda tretieho februára ráno, odpísal: „Včerajšie noty som dal operatíve.“ Teda, že koná podľa Zurianových pokynov a operatívni pracovníci polície by sa už mali prípadom zaoberať.


Screenshot komunikácie medzi vtedajším šéfom NAKA Zurianom (s prezývkou Kamzík) a vyšetrovateľom Čurillom.


Z ďalších slov sála Čurillov obdiv voči Zurianovi. „Len som sa cítil dosť trápne pred tebou, keď som počúval, aké máš info, a porovnal to s činnými operatívcami,“ napísal a pridal emotikon postavičky zahanbene si zakrývajúcej tvár dlaňou.


Bla-bla-bla
Na základe získaného screen­shotu sme sa obrátili na policajné prezídium a pýtali sme sa, či vyšetrovateľa Čurillu Zurian informoval o podozreniach týkajúcich sa ministra vnútra, či dostal od Zuriana aj „noty“, ako má postupovať, a hlavne nás zaujímalo, ako vyšetrovateľ NAKA s informáciami o úplatku pre aktuálneho ministra vnútra a konkrétnymi pokynmi naložil.


Namiesto odpovedí na naše otázky sme dostali všeobecnú frázu: „Všetky získané informácie, z akéhokoľvek zdroja, sú operatívne preverované a v prípade zistenia relevantných skutočností sú následne využité aj v procesnej rovine.“


Viac ako neoprávnené útoky policajného prezidenta voči bývalému elitnému šéfovi NAKA je na celej veci zarážajúce, že počas už spomínanej rozsiahlej výpovede Františka Imreczeho sa ho žiadny policajt na uvedené podozrenia ani len raz neopýtal.


Ďalší súčasní mocní
V nahrávke rozhovoru, ktorý získala redakcia PLUS 7 DNÍ, sa Imrecze okrem úplatkov pre Mikulca okrajovo dotkol ďalších „príbehov“, keď podľa neho súčasní mocní nehrali fér.


Spomína aktuálneho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, respektíve úplatky pri „Lipšicovom nákupe Detiky v roku 2011“. Alebo naznačuje, že policajné akcie iniciuje bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič. Imrecze sa rozhorčuje aj pri bývalom prezidentovi Andrejovi Kiskovi, jeho daňovej kauze a poradkyni Eduarda Hegera, súčasného premiéra, Renate Blahovej. Doslova hovorí: „U pána prezidenta ma privíta pani Renáta Blahová. A pán prezident uvedie stretnutie s tým, že chce, aby som sa porozprával s pani Blahovou, aby mi vysvetlila, ako sa mám na to pozerať. Toto mám vnímať ako? Ako ovplyvňovanie prezidenta finančnej správy? Alebo ako nezáväzný rozhovor a vymieňanie pohľadov na to, ako jeho daňová kauza vyzerá?“


Neznamená to, že veci sa udiali, ako ich popisuje Imrecze. Ale preveriť Imreczceho slová bolo povinnosťou polície.


Vypočujte si NAHRÁVKU s hlasom Františka Imreczeho a Branislava Zuriana:
(Pozn.: Zverejňujeme ju vo videoforme tak, ako ju redakcia PLUS 7 DNÍ získala, aj s originálnymi titulkami.)


https://plus7dni.pluska.sk/domov/imrecze-uplatku-pre-mikulca-ziskali-sme-tajnu-nahravku-rozhovoru


**Plus 7mička v tomto článku poskytla nahrávku Zuriana a Imreczeho o uplatku pre Mikulca ** Z bývalého riaditeľa finančnej správy Františka Imreczeho sa po niekoľkomesačnom pobyte vo väzbe stal kajúcnik. Mal by teda vypovedať o každej trestnej činnosti, ktorá mu je známa. V obsiahlej výpovedi spomína Kaliňáka, Fica, Pellegriniho, ale nikoho zo súčasných mocných. Naša redakcia však získala nahrávku, na ktorej Imrecze hovorí: „Mňa toto tiež vytáča do nepríčetna, že oni sa tvária, akože boli najčistejší na svete a ani len nič sa okolo nich nešuchlo, lebo to tak nie je.“ Dopodrobna pri tom hovorí o aktuálnom ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi a údajnom úplatku. Keď sa Imreczeho hlas dostane k jeho výške, stišuje na ledva počuteľné decibely nasiaknuté dramatickým napätím tajomstva. Šepká: „Myslím, že to bola stovka.“ Stotisíc eur Na nahrávke, ktorú ktosi odoslal do našej redakcie, zaznieva okrem hlasu Františka Imreczeho hlas Branislava Zuriana. Ten sa ešte ako šéf NAKA počas celého rozhovoru snaží dozvedieť čo najviac o okolnostiach úplatku. Datovať rozhovor nie je ťažké. Na nahrávke je reč aj o smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského, takže Zurian Imreczeho vyťažoval niekedy medzi 30. decembrom 2020, keď Lučanský skonal, a 29. januárom 2021, keď Imreczeho zatkli. Keďže Imrecze je vo väzbe doposiaľ, jeho sme sa na autenticitu nahrávky opýtať nemohli. A Branislav Zurian je na detaily skúpy. „S Imreczem som sa raz stretol, to je pravda. Ale neviem, akou nahrávkou disponujete, preto neviem odpovedať na vaše otázky.“ Na nahrávke Zurian hovorí, že sa dostal k informácii týkajúcej sa obdobia, keď Imrecze pôsobil v spoločnosti SAP Slovensko a chodili za ním rôzni súčasní politici. „Vy ste tam mali aj niekomu niečo dať. Myslím, čo sa týka peňazí,“ načrtáva opatrne, čo chce od Imreczeho zistiť. Imreczeho hlas síce potvrdzuje, že „hej“, ale dáva najavo, že pri tejto téme s riaditeľom najobávanejšej zložky polície sa necíti komfortne. „Prepáčte mi, pán Zurian! Ako mám vnímať tento rozhovor?“ pýta sa. „Prepáčte mi hlúpe otázky. Ale mal som obavy z tohto rozhovoru. Prepáčte mi,“ ospravedlňuje svoju nervozitu, až potom sa rozhovorí o „nepríjemnom príbehu“, ktorý sa týka ministra vnútra a spomínaných stotisíc eur. Pilot, alias Roman Na nahrávke hovorí Zurian o Mikulcovi ako o Pilotovi. Mikulcovo priezvisko síce v rozhovore nepadne ani raz, ale z kontextu nikoho iného dešifrovať nemožno. Imrecze totiž udalosti ukotvuje do roku 2010, možno 2011 a hovorí o osobe, ktorá v tom čase pôsobila na pozícii šéfa Vojenskej spravodajskej služby (VSS). Tým v danom čase bol Roman Mikulec. V nahrávke pri označení ministra používa Zurian prezývku Pilot. Imrecze o ňom hovorí ako o Romanovi: „Ja si tykám s tým Romanom, ja ho mám v mobile, my sme sa pravidelne stretávali. Nevnímam ho ako politika. On sa snaží lavírovať medzi Matovičom a čo on chce. On mi nepripadá ako Matovičovi ľudia.“ Bez súťaže „Ja nemám motiváciu otvárať túto kauzu. Ale vítam toto stretnutie. Nebudem vám klamať, nejaký príbeh tam je,“ dostáva sa k podstate veci Imrecze. Vysvetľuje, že stotisícový úplatok mal byť odovzdaný za získanie kontraktu pre spoločnosť SAP Slovensko, ktorú vtedy on zastupoval. Predmetom inkriminovanej zákazky bol „špičkový systém hľadania neštrukturovaných dát v dokumentoch“ s názvom Palantir. Imrecze pri tom zdôrazňuje, že tento systém vojenskí tajní „doteraz používajú“. O SAP hovorí ako o nadnárodnej firme a „tam je americká burza, kvartálne tlaky“. Zuriana pri tom upozorňuje: „To by bol škandál jak hovädo, keby ešte aj tá globálna korporácia bola zatiahnutá. Keď sa bavíme o samotnej kúpe, bola to veľmi účelná kúpa. Toto oni veľmi potrebovali a my sme mali iks prezentáciu na tej VSS. My sme boli radi, že to kúpili obratne. Kúpili to od nás. Jasné, bez súťaže. Oprávnene bez súťaže. Hodnotu si už dnes nepamätám. Ale je to zistiteľné. Nejaké milióny to boli,“ rozpráva Imrecze a Zurian sa pýta: „A niečo išlo mimo?“ Na nahrávke rozhovoru počuť ako odpoveď len kratulinké ticho, z následnej Zurianovej reakcie však možno dedukovať, že Imrezce prikývol. Zurian sa pýta, či bol v tom Pilot, teda súčasný minister vnútra, sám. A Imrecze odpovedá: „Myslím, že nie.“ Imrecze hovorí o detailoch údajného úplatku pošepky. Ďalej už Imrecze ide pošepky do detailov. Vec sa vraj dohadovala na stretnutiach v reštaurácii Brit na Račianskej ulici v Bratislave. „Riešil“ to Štefan Kaplan, ktorý vtedy robil pre SAP „bezpečnostné veci“. Na schôdzkach sa údajne zúčastňoval ďalší muž z Vojenskej spravodajskej služby - „pravá ruka Romana“, dnes vraj „jeho štátny tajomník“. Imrecze pravú ruku ministra opisuje ako holohlavého, uhladeného a veľmi príjemného pána s okuliarmi. Žije už kauza Roman? „A žije to už - táto vec? Myslím, tento Roman?“ vyzvedá Imrecze od šéfa NAKA, či prípad úplatku pre Mikulca niekto vyšetruje. To sa z nahrávky nedozvedáme. V nedávno zverejnenom rozhovore v PLUS 7 DNÍ však Zurian naznačil, že riešiť podozrenia proti súčasnej vláde nemá polícia záujem. A keďže ako príklad uviedol práve údajný úplatok pre ministra vnútra, rezort spustil obrannú paľbu. „Počas svojho pôsobenia vo Vojenskej spravodajskej službe som sa stretol s Františkom Imreczem na rokovaniach o nákupe analytického softvéru pre VSS, ktorého nákup odsúhlasila vtedajšia premiérka Iveta Radičová. Kategoricky odmietam, že by som požadoval akýkoľvek úplatok,“ uviedol minister vnútra Mikulec. Minister Mikulec potvrdil, že sa s Imreczem strtával, no prijatie úplatku popiera. Jeho podriadený, policajný prezident Kovařík, chrlil na Zuriana síru: „Som sklamaný a veľmi prekvapený z vyjadrení bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana. Ak mu konkrétna osoba uviedla konkrétne informácie, ako on tvrdí, tak jeho povinnosťou bolo o nej spísať úradný záznam a prideliť vec na vybavenie. Previerkou sme nezistili, že by konal tak, ako mu ukladajú predpisy. Ako riaditeľ mal nepochybne riadiť a konať. Teraz sa už môžeme len domnievať, prečo s informáciou nenaložil tak, ako mal, a prečo ju chce dať médiám a nie polícii. O informáciách, ktoré spomína v rozhovore, sme od Zuriana na NAKA nenašli žiadnu zmienku a podľa vyšetrovateľa to nevyplýva ani z výpovedí žiadnych spolupracujúcich osôb.“ Policajný prezident Kovařík sa v podstate snaží vo verejnosti vzbudiť zdanie, že elitný, legendami opradený policajt Zurian je tak trochu podliak. Slušný policajt by predsa nezatajil informácie o veľkej korupcii namiesto toho, aby ju dal vyšetrovať. A tvrdením, že spomínané informácie nevyplývajú z výpovedí žiadnych spolupracujúcich osôb, Kovařík ešte podsúva alternatívu, že si Zurian mohol všetko iba vymyslieť. Prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík zavádzal verejnosť keď tvrdil, že Zurian zanedbal svoje povinnosti. „Noty“ od Zuriana Ktosi si povedal, že dosť bolo klamstiev na najvyšších poschodiach štátu, a poslal do našej redakcie aj screenshot komunikácie Branislava Zuriana s vyšetrovateľom NAKA Jánom Čurillom. Písali si zrejme prostredníctvom niektorej z mobilných aplikácií. Druhého februára pred pol ôsmou ráno Čurilla Zurianovi píše, či by si na neho našiel čas, lebo chce vybehnúť za Imreczem. Ako je známe, v tento deň už bol Imrecze zavretý vo väzbe. Zurian odpísal, že Čurilla za ním môže prísť, len nech po­čká v „čakačke“, teda v predsieni jeho kancelárie. Okolo štvrť na deväť už zrejme spoločne debatovali. V ten istý deň večer o desiatej píše Zurian Čurillovi pokyny ohľadne toho, čo má zistiť o Imreczem, o spoločnosti SAP, o biz­nise tejto firmy so štátnymi inštitúciami. Nariaďuje mu, aby vykonali previerku osoby Štefan Kaplan (to je ten, ktorý mal podľa Imreczeho slov úplatok riešiť) a operatívne ju rozpracovali. Vyzerá to teda tak, že pri osobnom rozhovore Zurian vyšetrovateľovi Čurillovi povedal o svojich zisteniach z rozhovoru s Imreczem a večer zosumarizoval, čo všetko treba k prípadu pozisťovať. Vyšetrovateľ Čurilla svojmu nadriadenému Zurianovi na druhý deň, teda tretieho februára ráno, odpísal: „Včerajšie noty som dal operatíve.“ Teda, že koná podľa Zurianových pokynov a operatívni pracovníci polície by sa už mali prípadom zaoberať. Screenshot komunikácie medzi vtedajším šéfom NAKA Zurianom (s prezývkou Kamzík) a vyšetrovateľom Čurillom. Z ďalších slov sála Čurillov obdiv voči Zurianovi. „Len som sa cítil dosť trápne pred tebou, keď som počúval, aké máš info, a porovnal to s činnými operatívcami,“ napísal a pridal emotikon postavičky zahanbene si zakrývajúcej tvár dlaňou. Bla-bla-bla Na základe získaného screen­shotu sme sa obrátili na policajné prezídium a pýtali sme sa, či vyšetrovateľa Čurillu Zurian informoval o podozreniach týkajúcich sa ministra vnútra, či dostal od Zuriana aj „noty“, ako má postupovať, a hlavne nás zaujímalo, ako vyšetrovateľ NAKA s informáciami o úplatku pre aktuálneho ministra vnútra a konkrétnymi pokynmi naložil. Namiesto odpovedí na naše otázky sme dostali všeobecnú frázu: „Všetky získané informácie, z akéhokoľvek zdroja, sú operatívne preverované a v prípade zistenia relevantných skutočností sú následne využité aj v procesnej rovine.“ Viac ako neoprávnené útoky policajného prezidenta voči bývalému elitnému šéfovi NAKA je na celej veci zarážajúce, že počas už spomínanej rozsiahlej výpovede Františka Imreczeho sa ho žiadny policajt na uvedené podozrenia ani len raz neopýtal. Ďalší súčasní mocní V nahrávke rozhovoru, ktorý získala redakcia PLUS 7 DNÍ, sa Imrecze okrem úplatkov pre Mikulca okrajovo dotkol ďalších „príbehov“, keď podľa neho súčasní mocní nehrali fér. Spomína aktuálneho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, respektíve úplatky pri „Lipšicovom nákupe Detiky v roku 2011“. Alebo naznačuje, že policajné akcie iniciuje bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič. Imrecze sa rozhorčuje aj pri bývalom prezidentovi Andrejovi Kiskovi, jeho daňovej kauze a poradkyni Eduarda Hegera, súčasného premiéra, Renate Blahovej. Doslova hovorí: „U pána prezidenta ma privíta pani Renáta Blahová. A pán prezident uvedie stretnutie s tým, že chce, aby som sa porozprával s pani Blahovou, aby mi vysvetlila, ako sa mám na to pozerať. Toto mám vnímať ako? Ako ovplyvňovanie prezidenta finančnej správy? Alebo ako nezáväzný rozhovor a vymieňanie pohľadov na to, ako jeho daňová kauza vyzerá?“ Neznamená to, že veci sa udiali, ako ich popisuje Imrecze. Ale preveriť Imreczceho slová bolo povinnosťou polície. Vypočujte si NAHRÁVKU s hlasom Františka Imreczeho a Branislava Zuriana: (Pozn.: Zverejňujeme ju vo videoforme tak, ako ju redakcia PLUS 7 DNÍ získala, aj s originálnymi titulkami.) https://plus7dni.pluska.sk/domov/imrecze-uplatku-pre-mikulca-ziskali-sme-tajnu-nahravku-rozhovoru
Upravené 14. 7. 2021 o 20:45

František Imrecze - aktívne o ňom informujem verejnosť od Mája 2012 - odkedy sa dostal do funkcie - všetci ignorovali moje zistenia, že sa tu roky kradne pod jeho vedením na podvodoch so software... tu je video z januára, kedy ho zadražali...


Teraz začal spolupracvoať - v hre je korporácia SAP, ktorá uplácala úradníkov ..... dnes si pustíme moje zistenia z roku 2013 - aby ste vedeli, o čom som pred 8 rokmi hovoril...


https://www.youtube.com/watch?v=wgVtc_SQ3eo


František Imrecze - aktívne o ňom informujem verejnosť od Mája 2012 - odkedy sa dostal do funkcie - všetci ignorovali moje zistenia, že sa tu roky kradne pod jeho vedením na podvodoch so software... tu je video z januára, kedy ho zadražali... Teraz začal spolupracvoať - v hre je korporácia SAP, ktorá uplácala úradníkov ..... dnes si pustíme moje zistenia z roku 2013 - aby ste vedeli, o čom som pred 8 rokmi hovoril... https://www.youtube.com/watch?v=wgVtc_SQ3eo

K téme
TB Smer-SD o ďalších krokoch na zabezpečenie referenda
https://youtu.be/qJqFksC4C8c


1.septembra ohlásili podporu protištátneho protestu

Robert Fico avizuje celoštátnu demonštráciu proti vláde na 1. septembra 2021 na Deň Ústavy


Fico :


„Na čo máme čakať, keď už využijeme všetky právne prostriedky, chodíme na tlačové konferencie, podávame návrhy zákonov, chodíme do parlamentu a oni sa jednoducho smejú, lebo sa správajú ako také slony v porceláne''


Ďalej dodal, že v piatok 16. júla plánujú podať trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s nákupom antigénových testov


K téme TB Smer-SD o ďalších krokoch na zabezpečenie referenda https://youtu.be/qJqFksC4C8c **1.septembra ohlásili podporu protištátneho protestu ** Robert Fico avizuje celoštátnu demonštráciu proti vláde na 1. septembra 2021 na Deň Ústavy Fico : „Na čo máme čakať, keď už využijeme všetky právne prostriedky, chodíme na tlačové konferencie, podávame návrhy zákonov, chodíme do parlamentu a oni sa jednoducho smejú, lebo sa správajú ako také slony v porceláne'' Ďalej dodal, že v piatok 16. júla plánujú podať trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s nákupom antigénových testov
Upravené 15. 7. 2021 o 18:27

„Na čo máme čakať, keď už využijeme všetky právne prostriedky, chodíme na tlačové konferencie, podávame návrhy zákonov, chodíme do parlamentu a oni sa jednoducho smejú, lebo sa správajú ako také slony v porceláne''


Ďalej dodal, že v piatok 16. júla plánujú podať trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s nákupom antigénových testov


No presne, ako si s tým rozsudok US vytreli podlahu už nejdem ani komentovať. ja už začínam pomaly strácať nádej a dnes ma článok na Oriho blogu vrátane komentov nepotešili.


[quote="pid:24776, uid:17"]„Na čo máme čakať, keď už využijeme všetky právne prostriedky, chodíme na tlačové konferencie, podávame návrhy zákonov, chodíme do parlamentu a oni sa jednoducho smejú, lebo sa správajú ako také slony v porceláne'' Ďalej dodal, že v piatok 16. júla plánujú podať trestné oznámenie na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s nákupom antigénových testov[/quote] No presne, ako si s tým rozsudok US vytreli podlahu už nejdem ani komentovať. ja už začínam pomaly strácať nádej a dnes ma článok na Oriho blogu vrátane komentov nepotešili.
1.12k
5
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept