Mimo kategórií
Zdražování bydlení

K čemu dalšímu asi povede zdražování bydlení. Vedle nás dvě celoročně obyvatelné chaty vloni nabízeli za jeden milion . Před týdnem ty samé za skoro tři milióny korun. .a to jedna chata má tři malé místnosti a druhá jednu dole a jednu nahoře a malou kuchynku...chudáci mladí lidé.


K čemu dalšímu asi povede zdražování bydlení. Vedle nás dvě celoročně obyvatelné chaty vloni nabízeli za jeden milion . Před týdnem ty samé za skoro tři milióny korun. .a to jedna chata má tři malé místnosti a druhá jednu dole a jednu nahoře a malou kuchynku...chudáci mladí lidé.

tieto neustale rastuce ceny nakoniec zastavia trh, pretoze nebude nikoho kto by predaval, uz teraz je velmi tazke nieco najst, a ak je clovek kupujuci, tak ma velmi malo moznosti. Kolega hlada dom na juhu Moravy, je to tazke a marne.


A co sa tyka chalup, ja uz pozeram po bytoch/apartmanoch v Chorvatsku, 3izbak, apartman v novostavbe vyjde na 3miliony korun a som v dedinke pri mori, kde mozem travit takmer polovicu roka. a ako majitelovi nehnutelnosti mi snad nikdy neodopru vstup smile


tieto neustale rastuce ceny nakoniec zastavia trh, pretoze nebude nikoho kto by predaval, uz teraz je velmi tazke nieco najst, a ak je clovek kupujuci, tak ma velmi malo moznosti. Kolega hlada dom na juhu Moravy, je to tazke a marne. A co sa tyka chalup, ja uz pozeram po bytoch/apartmanoch v Chorvatsku, 3izbak, apartman v novostavbe vyjde na 3miliony korun a som v dedinke pri mori, kde mozem travit takmer polovicu roka. a ako majitelovi nehnutelnosti mi snad nikdy neodopru vstup :)

Moderator

Také jsem hledal pozemek, před koronou stál 1,3 mio, dneska ten sám stojí 2,2 mio... A votom to je ! smile


Také jsem hledal pozemek, před koronou stál 1,3 mio, dneska ten sám stojí 2,2 mio... A votom to je ! :(

Zhoršuje se to bohužel velmi rychle. Vždyť za zdenou chatu dvoupatrovou 16 m2...a pozemek skoro tři milióny korun..to není normalni.


Zhoršuje se to bohužel velmi rychle. Vždyť za zdenou chatu dvoupatrovou 16 m2...a pozemek skoro tři milióny korun..to není normalni.

Pred dvoma rokmi som kupoval 3 izbak v meste za 89 tis eur (2282533.88 CZK) dneska sa predavaju za 140 tis + 3590502.73. Treba sa zbavovat hotovosti a kupovat materialne veci (pozemky , byty domy, auta) lebo inflacia ide az do nebies.


Pred dvoma rokmi som kupoval 3 izbak v meste za 89 tis eur (2282533.88 CZK) dneska sa predavaju za 140 tis + 3590502.73. Treba sa zbavovat hotovosti a kupovat materialne veci (pozemky , byty domy, auta) lebo inflacia ide az do nebies.

Do 2-3 rokov v tych domoch a bytoch nebude mat kto byvat... Som zvedavy co to urobi s ich hodnotou. Myslim ze budu ovela dostupnejsie, predovsetkym byty, ako su teraz.


Do 2-3 rokov v tych domoch a bytoch nebude mat kto byvat... Som zvedavy co to urobi s ich hodnotou. Myslim ze budu ovela dostupnejsie, predovsetkym byty, ako su teraz.
Upravené 13. 7. 2021 o 22:21

Extrémne zdražuje takmer všetko, nie len bývanie.
Obávam sa, že začína hyperinflácia.
Dúfam, že sa mýlim.


Extrémne zdražuje takmer všetko, nie len bývanie. Obávam sa, že začína hyperinflácia. Dúfam, že sa mýlim.

Myslím, že sa to sem hodí: štátni úradníci Štatistického úradu idú pod vedením Národnej banky Slovenska zisťovať, akí majú Slováci skutočný majetok. Budú chodiť po náhodne vybraných adresách a pýtať sa ľudí na majetkové pomery - výšku bohatstva, finančné aktivity, pôžičky ale aj inú zadlženosť domácností, ako aj príjmy, finančnú spotrebu, či dôchodkové zabezpečenie členov domácností.



„Pôjde už o štvrté zisťovanie v poradí a jeho výsledky sú mimoriadne užitočné. Získané informácie pomáhajú centrálnym bankám pri dôležitých rozhodovaniach v oblasti menovej politiky a finančnej stability Eurosystému. Sú nevyhnutné pri odhaľovaní rizík, napríklad pri nadmernom zadlžovaní domácností,“ uviedol Martin Šuster, riaditeľ odboru výskumu NBS.


Ide o súčasť európskeho projektu HFCS (Household Finance and Consumption Survey), ktorý koordinuje Európska centrálna banka a podieľajú sa na ňom všetky centrálne banky Eurosystému. Uskutočňuje sa sa každé tri roky, tohtoročné štvrté kolo sa pre pandémiu ochorenia COVID-19 koná s ročným oneskorením.



https://www.extraplus.sk/clanok/statni-uradnici-budu-na-ziadost-eu-zistovat-priamo-doma-vysku-majetku-slovakov


Sa čudujem, že niekto vôbec je ochotný sa baviť s nejakými úradníkmi o takýchto veciach.


Myslím, že sa to sem hodí: štátni úradníci Štatistického úradu idú pod vedením Národnej banky Slovenska zisťovať, akí majú Slováci skutočný majetok. Budú chodiť po náhodne vybraných adresách a pýtať sa ľudí na majetkové pomery - výšku bohatstva, finančné aktivity, pôžičky ale aj inú zadlženosť domácností, ako aj príjmy, finančnú spotrebu, či dôchodkové zabezpečenie členov domácností. > „Pôjde už o štvrté zisťovanie v poradí a jeho výsledky sú mimoriadne užitočné. Získané informácie pomáhajú centrálnym bankám pri dôležitých rozhodovaniach v oblasti menovej politiky a finančnej stability Eurosystému. Sú nevyhnutné pri odhaľovaní rizík, napríklad pri nadmernom zadlžovaní domácností,“ uviedol Martin Šuster, riaditeľ odboru výskumu NBS. > Ide o súčasť európskeho projektu HFCS (Household Finance and Consumption Survey), ktorý koordinuje Európska centrálna banka a podieľajú sa na ňom všetky centrálne banky Eurosystému. Uskutočňuje sa sa každé tri roky, tohtoročné štvrté kolo sa pre pandémiu ochorenia COVID-19 koná s ročným oneskorením. https://www.extraplus.sk/clanok/statni-uradnici-budu-na-ziadost-eu-zistovat-priamo-doma-vysku-majetku-slovakov Sa čudujem, že niekto vôbec je ochotný sa baviť s nejakými úradníkmi o takýchto veciach.
Upravené 14. 7. 2021 o 09:39

...a šejk Rashid odpověděl:
"Můj dědeček jezdil na velbloudu, můj otec jezdil na velbloudu, já jezdím v Mercedesu, můj syn jezdí v Land Roveru a můj vnuk bude jezdit v Land Roveru ... ale můj pravnuk bude muset znovu jezdit na velbloudu. "
Proč je to tak? A jeho odpověď zněla:
"Těžké časy vytvářejí silné muže, silní muži vytvářejí snadné časy. Snadné časy vytvářejí slabé muže, slabí muži vytvářejí těžké časy. Mnozí to nepochopí, ale musíte vychovávat válečníky, ne parazity. " Minuli jsme roky Mercedesu a Land Roveru… velbloudi jsou na obzoru.


...a šejk Rashid odpověděl: "Můj dědeček jezdil na velbloudu, můj otec jezdil na velbloudu, já jezdím v Mercedesu, můj syn jezdí v Land Roveru a můj vnuk bude jezdit v Land Roveru ... ale můj pravnuk bude muset znovu jezdit na velbloudu. " Proč je to tak? A jeho odpověď zněla: "Těžké časy vytvářejí silné muže, silní muži vytvářejí snadné časy. Snadné časy vytvářejí slabé muže, slabí muži vytvářejí těžké časy. Mnozí to nepochopí, ale musíte vychovávat válečníky, ne parazity. " Minuli jsme roky Mercedesu a Land Roveru… velbloudi jsou na obzoru.

Vedi.Vini......

Do 2-3 rokov v tych domoch a bytoch nebude mat kto byvat... Som zvedavy co to urobi s ich hodnotou. Myslim ze budu ovela dostupnejsie, predovsetkym byty, ako su teraz.


Sice i to se může stát, ale doufat v zlevnění bydlení touto cestou je opravdu nelidské...


[quote="pid:24519, uid:69"]Do 2-3 rokov v tych domoch a bytoch nebude mat kto byvat... Som zvedavy co to urobi s ich hodnotou. Myslim ze budu ovela dostupnejsie, predovsetkym byty, ako su teraz.[/quote] Sice i to se může stát, ale doufat v zlevnění bydlení touto cestou je opravdu nelidské...

Je tu také téma řešící vyšší daně a důchody.
Jenže je to vše provázané.


Nějak si matně vybavuji, jak Schillerová v zimě řekla: (přesná slova nevím, ale) Předpokládali jsme, že rezervy ve zdravotních pojišťovnách dojdou v r.2023. Bohužel kvůli Covid-19 dojdou už tento rok.


V našem státě bylo vše podstatné zprivatizováno (rozkradeno) a bohatství odtéká za hranice. Nyní doba "relativního blahobytu" končí. V podstatě už není z čeho brát peníze do rozpočtu (pouze vyšší daně, poplatky za všechno možné, samozřejmě nižší výdaje jdoucí pro potřeby ovčanů).
Také se mohou ještě zvýšit ceny za energie a pokud Dukovany hned od začátku nebude stavět Ruská firma, je zdražení nejen elektřiny nevyhnutelné. A to dle EU máme postupně zavírat uhelné elektrárny. Dukovany, Temelín a vodní elektrárny tolik potřebné energie pro ČR nezajistí (otázkou je, zda je počítáno s tím, že za několik málo let bude poptávka po el. energii tak vysoká jako dnes). Solární elektrárny nepovažuji za bezpečný zdroj. Spíše to považuji za časovanou bombu z hlediska "ekologické likvidace".
Také v současné době "páníčkovi za louží" vysychají zdroje a potřebuje brát, kde se dá.


Je tu také téma řešící vyšší daně a důchody. Jenže je to vše provázané. Nějak si matně vybavuji, jak Schillerová v zimě řekla: (přesná slova nevím, ale) Předpokládali jsme, že rezervy ve zdravotních pojišťovnách dojdou v r.2023. Bohužel kvůli Covid-19 dojdou už tento rok. V našem státě bylo vše podstatné zprivatizováno (rozkradeno) a bohatství odtéká za hranice. Nyní doba "relativního blahobytu" končí. V podstatě už není z čeho brát peníze do rozpočtu (pouze vyšší daně, poplatky za všechno možné, samozřejmě nižší výdaje jdoucí pro potřeby ovčanů). Také se mohou ještě zvýšit ceny za energie a pokud Dukovany hned od začátku nebude stavět Ruská firma, je zdražení nejen elektřiny nevyhnutelné. A to dle EU máme postupně zavírat uhelné elektrárny. Dukovany, Temelín a vodní elektrárny tolik potřebné energie pro ČR nezajistí (otázkou je, zda je počítáno s tím, že za několik málo let bude poptávka po el. energii tak vysoká jako dnes). Solární elektrárny nepovažuji za bezpečný zdroj. Spíše to považuji za časovanou bombu z hlediska "ekologické likvidace". Také v současné době "páníčkovi za louží" vysychají zdroje a potřebuje brát, kde se dá.

Již nejméně rok a půl se hovoří v souvislosti s kovidem také o tom, co má být "přeformátováno" a jak. A do toho zapadá vše, o čem jste tu doteď psali.
Nějaké soukromé vlastnictví má být zrušeno a to různými způsoby. Nejde jen o současné vysoké ceny, ty jsou jen fíglem, jak lidi v co největší míře dostat pod hypotékové jho.
Vlastnictví nemovitosti k bydlení (jedno, jestli bytu nebo domku) bude v krátkém čase zdaněno tak nehorázně, že si ho nikdo z obyčejných lidí nebude moci dovolit (a ještě splácet i hypotéku). Pak nastoupí velké "vyvolené" společnosti a ty budou za pakatel nemovitosti "vykupovat" - nebo je rovnou vydraží v exekuci. Připomínám - za pakatel. Pro lidi pak bude jen nájemní bydlení. Dávám do pozornosti hlasy "aktivistů", že je krajně nespravedlivé, aby jedna rodina obývala celý dům (na netu jsou o tom zprávy k dispozici).


U aut to bude podobné. Zakážou používání spalovacích motorů, na auta bude vysoká daň a obrovské pojistky. K dispozici budou "komunitní" pronajímatelná auta, vlastněná pár společnostmi.


To samé nás čeká s energiemi a je jedno, jestli EE, plyn či ropné produkty, uhlí či dřevo. Ceny budou obrovské. S chystanými "změnami" souvisí Vrbětice a dostavba Dukovan, protiruské vyvádění našich "sochobijců" či výkřiky různých "vítačů opozic" jako Tichanovská a spol. Cílem je úplně rozbít naše vztahy s Ruskem a znemožnit nám vlastní smluvní vztahy na dodávku energií. Takhle budeme odkázaní (hlavně) na Německo a to si ceny pro nás už "ohlídá"...


Již nejméně rok a půl se hovoří v souvislosti s kovidem také o tom, co má být "přeformátováno" a jak. A do toho zapadá vše, o čem jste tu doteď psali. Nějaké soukromé vlastnictví má být zrušeno a to různými způsoby. Nejde jen o současné vysoké ceny, ty jsou jen fíglem, jak lidi v co největší míře dostat pod hypotékové jho. Vlastnictví nemovitosti k bydlení (jedno, jestli bytu nebo domku) bude v krátkém čase zdaněno tak nehorázně, že si ho nikdo z obyčejných lidí nebude moci dovolit (a ještě splácet i hypotéku). Pak nastoupí velké "vyvolené" společnosti a ty budou za pakatel nemovitosti "vykupovat" - nebo je rovnou vydraží v exekuci. Připomínám - za pakatel. Pro lidi pak bude jen nájemní bydlení. Dávám do pozornosti hlasy "aktivistů", že je krajně nespravedlivé, aby jedna rodina obývala celý dům (na netu jsou o tom zprávy k dispozici). U aut to bude podobné. Zakážou používání spalovacích motorů, na auta bude vysoká daň a obrovské pojistky. K dispozici budou "komunitní" pronajímatelná auta, vlastněná pár společnostmi. To samé nás čeká s energiemi a je jedno, jestli EE, plyn či ropné produkty, uhlí či dřevo. Ceny budou obrovské. S chystanými "změnami" souvisí Vrbětice a dostavba Dukovan, protiruské vyvádění našich "sochobijců" či výkřiky různých "vítačů opozic" jako Tichanovská a spol. Cílem je úplně rozbít naše vztahy s Ruskem a znemožnit nám vlastní smluvní vztahy na dodávku energií. Takhle budeme odkázaní (hlavně) na Německo a to si ceny pro nás už "ohlídá"...

@Lin Takovou budoucnost ať si její architekti strčí do pr...pravé nosní dírky.

@Lin Takovou budoucnost ať si její architekti strčí do pr...pravé nosní dírky.

zlevnění bydlení touto cestou je opravdu nelidské.

To mas pravdu no ber to z mojej strany ako suche konstatovanie nie ze si to prajem. Keby som si to prial tak by som sa nesnazil ludom vysvetlovat ze vakciny nie su teda nejaka vyhra ale ked chcu vcelicku respektujem to je to ich slobodne rozhodnutie.(s ktorym pocitam do buducnosti). Porovnam to s tym keby som si nabral pozicky nakupil za to vsetko mozne a potom si len pockal kym moj dlh strati na hodnote alebo skrachuje banka a ja si uzival to do coho som investoval. No neurobim to pretoze SVEDOMIE mi to nedovoli a keby som to spravil viem ze je to aj tak iba o hmotnych statkoch nahi prichadzame a nahi odchadzame. Radsej v starom dome so zivymi blizkymi ako v novom byte s pochovanymi blizkymi... Alebo si myslis ze to co pride sa mojej rodiny nedotkne? Nepocuvali argumenty mama otec svokor svokra a teraz je to uz len v rukach najvyssieho...


[quote="pid:24604, uid:181"]zlevnění bydlení touto cestou je opravdu nelidské.[/quote] To mas pravdu no ber to z mojej strany ako suche konstatovanie nie ze si to prajem. Keby som si to prial tak by som sa nesnazil ludom vysvetlovat ze vakciny nie su teda nejaka vyhra ale ked chcu vcelicku respektujem to je to ich slobodne rozhodnutie.(s ktorym pocitam do buducnosti). Porovnam to s tym keby som si nabral pozicky nakupil za to vsetko mozne a potom si len pockal kym moj dlh strati na hodnote alebo skrachuje banka a ja si uzival to do coho som investoval. No neurobim to pretoze SVEDOMIE mi to nedovoli a keby som to spravil viem ze je to aj tak iba o hmotnych statkoch nahi prichadzame a nahi odchadzame. Radsej v starom dome so zivymi blizkymi ako v novom byte s pochovanymi blizkymi... Alebo si myslis ze to co pride sa mojej rodiny nedotkne? Nepocuvali argumenty mama otec svokor svokra a teraz je to uz len v rukach najvyssieho...

Popisujete zde možné scénáře, ale zapomínáte na možnou vývojovou dynamiku procesů. V knize Jiřího Šifrina Bůh synergie je na straně 39 kapitola o zrodu sovětského zřízení. Kde je popsáno, jak rolníci přestali akceptovat dosavadní státní zřízení, tedy poměščíky (služebnou šlechtu). Takže jak říká Pjakin " co na papíře rovinka, to v praxi samá roklinka". Takže hlavu vzhůru ;-)


Popisujete zde možné scénáře, ale zapomínáte na možnou vývojovou dynamiku procesů. V knize Jiřího Šifrina Bůh synergie je na straně 39 kapitola o zrodu sovětského zřízení. Kde je popsáno, jak rolníci přestali akceptovat dosavadní státní zřízení, tedy poměščíky (služebnou šlechtu). Takže jak říká Pjakin " co na papíře rovinka, to v praxi samá roklinka". Takže hlavu vzhůru ;-)

@JS22 To ano, ať si takovou žijí, když ji chtějí. Jenže... ono to taky dost záleží na nás. Co si líbit necháme a co ne. To "óčko" (očkování, někdo to začal zkracovat, protože vyhledávače toto slovo blokují a mažou) je pokus nejen v tom píchnutí, ale také v zacházení s lidmi. Kam až si to nechají líbit. A tam jsem, bohužel, po zkušenostech z okolí, skeptická. Optimistická jsem naopak z "faktoru fň", což jsou "nepředvídatelné události".

@JS22 To ano, ať si takovou žijí, když ji chtějí. Jenže... ono to taky dost záleží na nás. Co si líbit necháme a co ne. To "óčko" (očkování, někdo to začal zkracovat, protože vyhledávače toto slovo blokují a mažou) je pokus nejen v tom píchnutí, ale také v zacházení s lidmi. Kam až si to nechají líbit. A tam jsem, bohužel, po zkušenostech z okolí, skeptická. Optimistická jsem naopak z "faktoru fň", což jsou "nepředvídatelné události".

po zkušenostech z okolí, skeptická


Za sebe mohu potvrdit. Hodně lidí v mém okolí si čvachtá, že už mají šmakuládu a teď to teprve "rozjedou".


[quote="pid:24711, uid:203"]po zkušenostech z okolí, skeptická[/quote] Za sebe mohu potvrdit. Hodně lidí v mém okolí si čvachtá, že už mají šmakuládu a teď to teprve "rozjedou".
Upravené 15. 7. 2021 o 11:05

Inflace u realit zrychluje a Češi si stále půjčují nejen na bydlení, ale i na investice


V letošním květnu banky poskytly hypotéky v objemu 31 miliard korun.
Statisticky jde o druhý nejsilnější měsíc od roku 2014,
kdy rozdíl v objemu poskytnutých hypoték oproti loňskému květnu je +109 %.
To je ovšem do určité míry zapříčiněno vyhlášením lock-downu v květnu minulého roku. Zároveň za první čtvrtletí vzrostla cena bytů a domů v meziročním porovnání o 11,9 %
https://www.kurzy.cz/zpravy/602364-inflace-u-realit-zrychluje-a-cesi-si-stale-pujcuji-nejen-na-bydleni-ale-i-na-investice/


Inflace u realit zrychluje a Češi si stále půjčují nejen na bydlení, ale i na investice V letošním květnu banky poskytly hypotéky v objemu 31 miliard korun. Statisticky jde o druhý nejsilnější měsíc od roku 2014, kdy rozdíl v objemu poskytnutých hypoték oproti loňskému květnu je +109 %. To je ovšem do určité míry zapříčiněno vyhlášením lock-downu v květnu minulého roku. Zároveň za první čtvrtletí vzrostla cena bytů a domů v meziročním porovnání o 11,9 % https://www.kurzy.cz/zpravy/602364-inflace-u-realit-zrychluje-a-cesi-si-stale-pujcuji-nejen-na-bydleni-ale-i-na-investice/
2.13k
18
15
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept