Zahraničná politika
Na Kube začal pokus o štátny prevrat.

KUBA V KRIZI: Demonstranti protestují proti DEAD ECONOMY - varuje prezident DIAZ-CANEL
Tisíce lidí vyšly do ulic proti komunistické vládě během protestů na Kubě. Demonstrace se konaly spontánně v neděli v různých městech. „Pryč s diktaturou,“ křičeli lidé a vyjadřovali svou nespokojenost se současnou hospodářskou krizí a souvisejícím nedostatkem elektřiny a potravin. Policie použila slzný plyn.
https://www.youtube.com/watch?v=pXjsAAk4giw


mainstream napísal
Na Kube začal štátny prevrat. Socialistický režim navždy padá. Svet sa musí pripraviť na milióny kubánskych emigrantov
https://www.hlavnespravy.sk/na-kube-zacal-statny-prevrat-socialisticky-rezim-navzdy-pada-svet-sa-musi-pripravit-na-miliony-kubanskych-emigrantov/2604228


KUBA V KRIZI: Demonstranti protestují proti DEAD ECONOMY - varuje prezident DIAZ-CANEL Tisíce lidí vyšly do ulic proti komunistické vládě během protestů na Kubě. Demonstrace se konaly spontánně v neděli v různých městech. „Pryč s diktaturou,“ křičeli lidé a vyjadřovali svou nespokojenost se současnou hospodářskou krizí a souvisejícím nedostatkem elektřiny a potravin. Policie použila slzný plyn. https://www.youtube.com/watch?v=pXjsAAk4giw mainstream napísal Na Kube začal štátny prevrat. Socialistický režim navždy padá. Svet sa musí pripraviť na milióny kubánskych emigrantov https://www.hlavnespravy.sk/na-kube-zacal-statny-prevrat-socialisticky-rezim-navzdy-pada-svet-sa-musi-pripravit-na-miliony-kubanskych-emigrantov/2604228
Upravené 22. 7. 2021 o 08:13

Veľkostatkári, plantážnici a mafia si už brúsia zuby.A Kubáncom sa zrejme cnie za časmi pred rokom 1959, kedy boli otrokmi vo vlastnej krajine. Pamätníkov revolúcie už veľa neni a zrejme treba prepísať dejiny, tak ako k tomu dochádza u nás z 2. sv. vojnou


Veľkostatkári, plantážnici a mafia si už brúsia zuby.A Kubáncom sa zrejme cnie za časmi pred rokom 1959, kedy boli otrokmi vo vlastnej krajine. Pamätníkov revolúcie už veľa neni a zrejme treba prepísať dejiny, tak ako k tomu dochádza u nás z 2. sv. vojnou

Tak ďalší prevrat v réžii USA. Kto potrebuje navýšiť zdrojovú stabilitu močiara okrem neho samého? Prínos kubánskeho skanzenu pre riaditeľov sveta sa už vyčerpal? A odstaviť Rusko od možnosti zopakovania Kubánskej krízy spred 60rokov je tiež dôvod, akurát, že ruské rakety sú dnes iné a Kubu ani tak moc nepotrebujú.....
Dokončenie prevratu na Kube nebude výhodné pre 90% Kubáncov, to jediné je mi nad slnko jasnejšie, ďalej tu ostali položené otázky, ale ak som ich položil dobre, tak je to polovica odpovede.


Tak ďalší prevrat v réžii USA. Kto potrebuje navýšiť zdrojovú stabilitu močiara okrem neho samého? Prínos kubánskeho skanzenu pre riaditeľov sveta sa už vyčerpal? A odstaviť Rusko od možnosti zopakovania Kubánskej krízy spred 60rokov je tiež dôvod, akurát, že ruské rakety sú dnes iné a Kubu ani tak moc nepotrebujú..... Dokončenie prevratu na Kube nebude výhodné pre 90% Kubáncov, to jediné je mi nad slnko jasnejšie, ďalej tu ostali položené otázky, ale ak som ich položil dobre, tak je to polovica odpovede.

Veľkostatkári, plantážnici a mafia si už brúsia zuby

A také naši "političtí cestovatelé" Pilip a Bubeník, kteří si zajeli na Kubu koupit pozemky, a když to místní vláda zjistila, zabásla je. Oni to okomentovali tak, že byli zavřeni pro styk s opozicí.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kubanske-drama-po-20-letech-jak-se-dva-cesi-stali-castrovymi-vezni-132466


[quote="pid:24291, uid:284"]Veľkostatkári, plantážnici a mafia si už brúsia zuby[/quote] A také naši "političtí cestovatelé" Pilip a Bubeník, kteří si zajeli na Kubu koupit pozemky, a když to místní vláda zjistila, zabásla je. Oni to okomentovali tak, že byli zavřeni pro styk s opozicí. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kubanske-drama-po-20-letech-jak-se-dva-cesi-stali-castrovymi-vezni-132466

O protestech na Kubě¨
https://colonelcassad.livejournal.com/6903427.html


"Kubánský prezident již prohlásil, že moc na Kubě získá "opozice" pouze přes jeho mrtvolu a porážkou Fidelovy revoluce, kterou nikdo nikomu nedá. Poté začalo na Kubě zatýkání organizátorů projevů a ve městech začaly masové demonstrace pod obecným heslem "Já jsem Fidel!", které měly ukázat podporu Kubánské komunistické straně. Chavisté ve Venezuele postupovali stejným způsobem. Když je mezi lidmi podpora je kromě státního aparátu na koho se spolehnout."
https://twitter.com/KawsachunNews/status/1414382277363224578

"Protesty jsou navíc spojeny se skutečností, že Kuba vstupuje na trh se svou vakcínou Abdala (o tom nedávno zveřejnila článek https://colonelcassad.livejournal.com/6881341.html).
který má o něco vyšší účinnost než ruský "Sputnik V" a americký "Pfizer". Kuba by proto, s masovou výrobou této vakcíny a prostřednictvím sítě lékařů nasazených v Jižní a Latinské Americe, mohla ukousnout solidní část trhu s vakcínami. Což samozřejmě "Big Pharmu" nepotěší."


**O protestech na Kubě¨** https://colonelcassad.livejournal.com/6903427.html "Kubánský prezident již prohlásil, že moc na Kubě získá "opozice" pouze přes jeho mrtvolu a porážkou Fidelovy revoluce, kterou nikdo nikomu nedá. Poté začalo na Kubě zatýkání organizátorů projevů a ve městech začaly masové demonstrace pod obecným heslem "Já jsem Fidel!", které měly ukázat podporu Kubánské komunistické straně. Chavisté ve Venezuele postupovali stejným způsobem.** Když je mezi lidmi podpora je kromě státního aparátu na koho se spolehnout."** https://twitter.com/KawsachunNews/status/1414382277363224578 "Protesty jsou navíc spojeny se skutečností, že Kuba vstupuje na trh se svou vakcínou Abdala (o tom nedávno zveřejnila článek https://colonelcassad.livejournal.com/6881341.html). který má o něco vyšší účinnost než ruský "Sputnik V" a americký "Pfizer". Kuba by proto, s masovou výrobou této vakcíny a prostřednictvím sítě lékařů nasazených v Jižní a Latinské Americe, mohla ukousnout solidní část trhu s vakcínami. Což samozřejmě "Big Pharmu" nepotěší."
Upravené 12. 7. 2021 o 19:36

Biden vyzval kubánskou vládu, aby naslouchala protestujícím.


Americký prezident Joe Biden vyzval kubánskou komunistickou vládu, aby reagovala na demonstranty, kteří na ostrově uspořádali největší demonstrace za poslední desetiletí, a prohlásil, že vydali "jasné volání po svobodě".


Biden v pondělním prohlášení uvedl, že kubánská vláda by měla dát přednost uspokojování potřeb lidí "před vlastním obohacováním".


"Stojíme na straně kubánského lidu a jeho jasného volání po svobodě a úlevě od tragického sevření pandemie a od desetiletí trvajícího útlaku a ekonomického utrpení, jemuž je vystaven ze strany kubánského autoritářského režimu."


Krátce před Bidenovou výzvou vystoupil kubánský vůdce Miguel Díaz-Canel se svým druhým mimořádným televizním projevem během dvou dnů, v němž obvinil americké sankce z nedostatku potravin a energie, který zemi sužuje, a nedal najevo, že by chtěl učinit ústupky.


Díaz-Canel v pondělí brzy ráno uvedl, že došlo k rabování a že bylo převráceno policejní auto, ale z podněcování nepokojů obvinil kampaně v sociálních médiích vedené ze zahraničí a prohlásil, že jeho vláda dělá vše pro to, aby obyvatelstvu pomohla.


"Je brutální, kruté a nelidské, že byl [pro nepokoje] vybrán okamžik, kdy země prochází nejhorším scénářem pandemie," řekl. "Oni [USA a jejich spojenci] ohrozili životy a úsilí tisíců Kubánců o zvládnutí ohnisek Covid-19."


Andrés Manuel López Obrador, mexický prezident, prohlásil, že pokud chtějí USA pomoci, měly by ukončit desetiletí trvající embargo vůči Kubě. Vyjádřil také solidaritu s kubánským lidem a uvedl, že Mexiko je připraveno v případě potřeby pomoci potravinami a zdravotnickými potřebami.


https://www.ft.com/content/ea060122-11fd-48cc-b77e-4d8a38b975b1


Biden vyzval kubánskou vládu, aby naslouchala protestujícím. Americký prezident Joe Biden vyzval kubánskou komunistickou vládu, aby reagovala na demonstranty, kteří na ostrově uspořádali největší demonstrace za poslední desetiletí, a prohlásil, že vydali "jasné volání po svobodě". Biden v pondělním prohlášení uvedl, že kubánská vláda by měla dát přednost uspokojování potřeb lidí "před vlastním obohacováním". "Stojíme na straně kubánského lidu a jeho jasného volání po svobodě a úlevě od tragického sevření pandemie a od desetiletí trvajícího útlaku a ekonomického utrpení, jemuž je vystaven ze strany kubánského autoritářského režimu." Krátce před Bidenovou výzvou vystoupil kubánský vůdce Miguel Díaz-Canel se svým druhým mimořádným televizním projevem během dvou dnů, v němž obvinil americké sankce z nedostatku potravin a energie, který zemi sužuje, a nedal najevo, že by chtěl učinit ústupky. Díaz-Canel v pondělí brzy ráno uvedl, že došlo k rabování a že bylo převráceno policejní auto, ale z podněcování nepokojů obvinil kampaně v sociálních médiích vedené ze zahraničí a prohlásil, že jeho vláda dělá vše pro to, aby obyvatelstvu pomohla. "Je brutální, kruté a nelidské, že byl [pro nepokoje] vybrán okamžik, kdy země prochází nejhorším scénářem pandemie," řekl. "Oni [USA a jejich spojenci] ohrozili životy a úsilí tisíců Kubánců o zvládnutí ohnisek Covid-19." Andrés Manuel López Obrador, mexický prezident, prohlásil, že pokud chtějí USA pomoci, měly by ukončit desetiletí trvající embargo vůči Kubě. Vyjádřil také solidaritu s kubánským lidem a uvedl, že Mexiko je připraveno v případě potřeby pomoci potravinami a zdravotnickými potřebami. https://www.ft.com/content/ea060122-11fd-48cc-b77e-4d8a38b975b1

Riesenie 2v1 vyriesi sa otazka izolacie Kuby a dalej sa pokracuje v odpise USA (nitky veduce do Washingtonu) ... A ti hlupaci to este spravia vlastnymi rukami mysliac si ze maju vsetko pod kontrolou. Podobny scenar bezi aj v Gruzinsku kde vyhnali do boja vsetko co mali a teraz sa to natiahne v case prebije sa to nejakou silnejsou informaciou (tipujem vakcinacia a jej neblahe ucinky) a nakoniec budu podpindosnici rozobrati a zjednani poriadok... No a Kuba bude este exportovat svoje medicinske umenie do celeho sveta (ten to bude potrebovat).


Riesenie 2v1 vyriesi sa otazka izolacie Kuby a dalej sa pokracuje v odpise USA (nitky veduce do Washingtonu) ... A ti hlupaci to este spravia vlastnymi rukami mysliac si ze maju vsetko pod kontrolou. Podobny scenar bezi aj v Gruzinsku kde vyhnali do boja vsetko co mali a teraz sa to natiahne v case prebije sa to nejakou silnejsou informaciou (tipujem vakcinacia a jej neblahe ucinky) a nakoniec budu podpindosnici rozobrati a zjednani poriadok... No a Kuba bude este exportovat svoje medicinske umenie do celeho sveta (ten to bude potrebovat).
Upravené 12. 7. 2021 o 20:28

USA planuji vyslat lodě na plnou blokadu Kuby,
aby neprosla jakakoliv pomoc z vnejsku. Rec je o ruske pomoci.
Po odchodu z funkce hlavy země Raúla Castra se situace ve všech oblastech země skutečně zhoršila.
Ruská strana zatím neposkytla odhad toho, co se na Kubě děje, nicméně v případě přijetí žádosti ze strany Havany by se ruští vojenští specialisté mohli vydat na ostrov svobody.
https://avia.pro/news/ssha-napravyat-korabli-dlya-blokady-kuby


**USA planuji vyslat lodě na plnou blokadu Kuby,** aby neprosla jakakoliv pomoc z vnejsku. Rec je o ruske pomoci. Po odchodu z funkce hlavy země Raúla Castra se situace ve všech oblastech země skutečně zhoršila. Ruská strana zatím neposkytla odhad toho, co se na Kubě děje, nicméně v případě přijetí žádosti ze strany Havany by se ruští vojenští specialisté mohli vydat na ostrov svobody. https://avia.pro/news/ssha-napravyat-korabli-dlya-blokady-kuby

Oprava:

USA planuji vyslat lodě na plnou blokadu Kuby,

Toto nie su nitky tu sa uz niekto nasvecuje reflektorom


Oprava: [quote="pid:24322, uid:68"]USA planuji vyslat lodě na plnou blokadu Kuby,[/quote] Toto nie su nitky tu sa uz niekto nasvecuje reflektorom

Myslím, že to má souvislost s nedávným zavražděním presidenta Haiti. Co jsem okolo těchto zemí četla, tak chtěly spolupracovat, což by bylo prospěšné oběma zemím. A pak také ten "problém s óčkem" ...
Haiti bylo uměle vytvořené a uměle držené v chudobě a zločinnosti (nejen drogy, ale i obchod se sexuálními otroky, zvláště dětmi). Stačí se podívat na vedlejší Dominikánskou republiku a člověk se musí zamyslet. Haiti by se mohlo mít i mnohem lépe. A vztahy mezi zeměmi byly dobré, stačí vzpomenout na mediálně utajovanou pomoc kubánských lékařů při velkém zemětřesení.


Myslím, že to má souvislost s nedávným zavražděním presidenta Haiti. Co jsem okolo těchto zemí četla, tak chtěly spolupracovat, což by bylo prospěšné oběma zemím. A pak také ten "problém s óčkem" ... Haiti bylo uměle vytvořené a uměle držené v chudobě a zločinnosti (nejen drogy, ale i obchod se sexuálními otroky, zvláště dětmi). Stačí se podívat na vedlejší Dominikánskou republiku a člověk se musí zamyslet. Haiti by se mohlo mít i mnohem lépe. A vztahy mezi zeměmi byly dobré, stačí vzpomenout na mediálně utajovanou pomoc kubánských lékařů při velkém zemětřesení.

Veľkostatkári, plantážnici a mafia si už brúsia zuby.A Kubáncom sa zrejme cnie za časmi pred rokom 1959, kedy boli otrokmi vo vlastnej krajine. Pamätníkov revolúcie už veľa neni a zrejme treba prepísať dejiny, tak ako k tomu dochádza u nás z 2. sv. vojnou


Před pár lety byl kolega z práce na Kubě a bída tam byla děsná, a lidi demoralizovaní bez chuti do práce apod. To moc dobrý výsledek té jejich "slavné revoluce" není. Na druhou stranu souhlasím, že "barevná revoluce" by to rozhodně nevylepšila. smile


[quote="pid:24291, uid:284"]Veľkostatkári, plantážnici a mafia si už brúsia zuby.A Kubáncom sa zrejme cnie za časmi pred rokom 1959, kedy boli otrokmi vo vlastnej krajine. Pamätníkov revolúcie už veľa neni a zrejme treba prepísať dejiny, tak ako k tomu dochádza u nás z 2. sv. vojnou[/quote] Před pár lety byl kolega z práce na Kubě a bída tam byla děsná, a lidi demoralizovaní bez chuti do práce apod. To moc dobrý výsledek té jejich "slavné revoluce" není. Na druhou stranu souhlasím, že "barevná revoluce" by to rozhodně nevylepšila. :D

Haiti a Kuba přišly na řadu hned po stažení vojsk z Afghánistánu.
V USA chápou, že na roli světového hegemona už nemají síly, tak si chtějí zajistit aspoň roli regionálního hegemona. Protože nic jiného, než drancovat cizí státy neumí a nějak se živit musí. A také potřebují někam stáhnout armádu z různých části světa, pro kterou jinak nebudou schopní zajistit živobytí.
Haiti jím ještě projít může, ale Kuba byla tvrdým oříškem i za lepších (pro USA) časů.
Vylámou si na ní zuby.


Haiti a Kuba přišly na řadu hned po stažení vojsk z Afghánistánu. V USA chápou, že na roli světového hegemona už nemají síly, tak si chtějí zajistit aspoň roli regionálního hegemona. Protože nic jiného, než drancovat cizí státy neumí a nějak se živit musí. A také potřebují někam stáhnout armádu z různých části světa, pro kterou jinak nebudou schopní zajistit živobytí. Haiti jím ještě projít může, ale Kuba byla tvrdým oříškem i za lepších (pro USA) časů. Vylámou si na ní zuby.

kolega z práce

Poradím ti, nabudúce pred tým, než zverejníš svalnaté kecy z druhej ruky, prečítaj si niečo k téme. Tentoraz napríklad o blokáde Kuby.


[quote="pid:24351, uid:518"]kolega z práce[/quote] Poradím ti, nabudúce pred tým, než zverejníš svalnaté kecy z druhej ruky, prečítaj si niečo k téme. Tentoraz napríklad o blokáde Kuby.

21-07-12 13 : 38
Komentář k situaci na Kubě, mluvčí ruského ministerstva zahraničí M.V. Zacharové


Pozorně sledujeme vývoj situace na Kubě a v jejím okolí.


Jsme přesvědčeni, že kubánské úřady přijímají veškerá nezbytná opatření k obnovení veřejného pořádku v zájmu občanů země v rámci národní ústavy a platných vnitrostátních právních předpisů.


Považujeme za nepřijatelné vnější zasahování do vnitřních záležitostí suverénního státu a jakékoli další destruktivní akce, které by podpořily destabilizaci situace na ostrově.


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4811999


21-07-12 13 : 38 Komentář k situaci na Kubě, mluvčí ruského ministerstva zahraničí M.V. Zacharové Pozorně sledujeme vývoj situace na Kubě **a v jejím okolí.** Jsme přesvědčeni, že kubánské úřady přijímají veškerá nezbytná opatření k obnovení veřejného pořádku v zájmu občanů země v rámci národní ústavy a platných vnitrostátních právních předpisů. Považujeme za nepřijatelné vnější zasahování do vnitřních záležitostí suverénního státu a jakékoli další destruktivní akce, které by podpořily destabilizaci situace na ostrově. https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4811999

Kubánci bránili stát
https://colonelcassad.livejournal.com/6905851.html


"Stejně jako ve Venezuele, po provolání prezidenta země vyšly do ulic masy občanů podporujících politický režim, které demonstrovaly, že v případě potřeby má stát k dispozici nejen mocenský aparát. Je ironií, že některá shromáždění proti imperialistické manipulaci na Twitteru a Facebooku se pokusila vydávat za protesty proti vládě.
Věc se ale samozřejmě neomezovala pouze na shromáždění, kromě samotných shromáždění na podporu úřadů včera a dnes na Kubě aktivně pracovaly tajné služby, které pracovaly na organizátorech protestů a jejich podněcovatelích. Bylo zatčeno několik desítek lidí. Sociální sítě byly v zemi dočasně blokovány (standardní ochranné opatření pro jakékoli protesty spojené se Spojenými státy - například stejně jako v případě Venezuely nebo Hongkongu, i v případě Kuby začaly Facebook a Twitter zaplavovat sociální sítě výzvami ke svržení moci na Kubě - vše podle standardních šablon). Pokud kubánské úřady neudělají chybu, protesty, jako ve Venezuele, budou uhašeny, zejména proto, že Kubánci mají zkušenosti."


Obecně zůstává situace pod kontrolou úřadů, ale hlavní nebezpečí samozřejmě nepochází z protestů jako takových, ale z obtížné ekonomické situace a omezení koronavirů, které vytvářejí živnou půdu pro velmi imperialistické manipulace, když USA kontrolují, zda je ten správný okamžik k pokusu o uchopení moci na Kubě."


NO PASARÁN !!!


**Kubánci bránili stát** https://colonelcassad.livejournal.com/6905851.html **"Stejně jako ve Venezuele, po provolání prezidenta země vyšly do ulic masy občanů podporujících politický režim, které demonstrovaly, že v případě potřeby má stát k dispozici nejen mocenský aparát**. Je ironií, že některá shromáždění proti imperialistické manipulaci na Twitteru a Facebooku se pokusila vydávat za protesty proti vládě. Věc se ale samozřejmě neomezovala pouze na shromáždění, kromě samotných shromáždění na podporu úřadů včera a dnes na Kubě aktivně pracovaly tajné služby, které pracovaly na organizátorech protestů a jejich podněcovatelích. Bylo zatčeno několik desítek lidí. Sociální sítě byly v zemi dočasně blokovány (standardní ochranné opatření pro jakékoli protesty spojené se Spojenými státy - například stejně jako v případě Venezuely nebo Hongkongu, i v případě Kuby začaly Facebook a Twitter zaplavovat sociální sítě výzvami ke svržení moci na Kubě - vše podle standardních šablon). Pokud kubánské úřady neudělají chybu, protesty, jako ve Venezuele, budou uhašeny, zejména proto, že Kubánci mají zkušenosti." Obecně zůstává situace pod kontrolou úřadů, ale hlavní nebezpečí samozřejmě nepochází z protestů jako takových, ale z obtížné ekonomické situace a omezení koronavirů, které vytvářejí živnou půdu pro velmi imperialistické manipulace, když USA kontrolují, zda je ten správný okamžik k pokusu o uchopení moci na Kubě." NO PASARÁN !!!
Upravené 13. 7. 2021 o 12:48

Míra očkování na Kubě
https://colonelcassad.livejournal.com/6906338.html


" Uprostřed obvinění proamerické opozice, že Kuba selhala v očkovacím programu, je ve skutečnosti očkováno téměř 60% populace na Kubě. Z přibližně 11,5 milionu lidí dostalo dávku vakcíny přibližně 6,8. Jedná se o jednu z nejvyšších hodnot na světě."


**Míra očkování na Kubě** https://colonelcassad.livejournal.com/6906338.html " Uprostřed obvinění proamerické opozice, že Kuba selhala v očkovacím programu, je ve skutečnosti očkováno téměř 60% populace na Kubě. Z přibližně 11,5 milionu lidí dostalo dávku vakcíny přibližně 6,8. Jedná se o jednu z nejvyšších hodnot na světě."

Kuba hovorila o riziku vojenského zásahu USA


Kubánsky minister zahraničia Bruno Rodriguez hovoril o riziku vojenskej intervencie USA. Informovala agentúra RIA Novosti.


Žiadosti sociálnych sietí o humanitárnu intervenciu na Kube by sa podľa neho dali interpretovať ako žiadosť o vojenský zásah. Minister zároveň poznamenal, že obviňuje vládu USA z priameho zapojenia do incidentov, ku ktorým došlo 11. júla. Washington je zodpovedný za udalosti, ktoré sa stali, a ich následky, zhrnul Rodriguez.


Predtým bývalý minister zahraničia USA Mike Pompeo predtým uviedol, že USA musia podporovať demonštrantov na Kube a vyvíjať tlak na miestnu vládu. Pompeo zdôraznil, že demonštranti na Kube vyšli do ulíc a požadovali slobody.


12júla vyšlo najavo, že kubánske úrady vyhlásili v krajine výnimočný stav na pozadí masívnych protestov proti vládnucej komunistickej strane, ktoré vypukli prvýkrát po mnohých rokoch. Odporcovia súčasnej vlády požadujú slobodné voľby a rozhodnejšie kroky v boji proti pandémii COVID-19. Na pozadí akcií boli do hlavného mesta krajiny privedené jednotky a ďalšie jednotky bezpečnostných síl.


Kubánsky prezident Miguel Diaz-Canel vyzval priaznivcov vlády, aby sa zúčastnili pouličných demonštrácií. Uviedol, že nepripustí destabilizáciu situácie v krajine.


https://lenta.ru/news/2021/07/14/kuba/


Kuba hovorila o riziku vojenského zásahu USA Kubánsky minister zahraničia Bruno Rodriguez hovoril o riziku vojenskej intervencie USA. Informovala agentúra RIA Novosti. Žiadosti sociálnych sietí o humanitárnu intervenciu na Kube by sa podľa neho dali interpretovať ako žiadosť o vojenský zásah. Minister zároveň poznamenal, že obviňuje vládu USA z priameho zapojenia do incidentov, ku ktorým došlo 11. júla. Washington je zodpovedný za udalosti, ktoré sa stali, a ich následky, zhrnul Rodriguez. Predtým bývalý minister zahraničia USA Mike Pompeo predtým uviedol, že USA musia podporovať demonštrantov na Kube a vyvíjať tlak na miestnu vládu. Pompeo zdôraznil, že demonštranti na Kube vyšli do ulíc a požadovali slobody. 12júla vyšlo najavo, že kubánske úrady vyhlásili v krajine výnimočný stav na pozadí masívnych protestov proti vládnucej komunistickej strane, ktoré vypukli prvýkrát po mnohých rokoch. Odporcovia súčasnej vlády požadujú slobodné voľby a rozhodnejšie kroky v boji proti pandémii COVID-19. Na pozadí akcií boli do hlavného mesta krajiny privedené jednotky a ďalšie jednotky bezpečnostných síl. Kubánsky prezident Miguel Diaz-Canel vyzval priaznivcov vlády, aby sa zúčastnili pouličných demonštrácií. Uviedol, že nepripustí destabilizáciu situácie v krajine. https://lenta.ru/news/2021/07/14/kuba/
Upravené 14. 7. 2021 o 10:01

aktualizácia: netreba čítať, sú tam dezinformácie


Škandalózne dôkazy o Kube: Milióny dolárov na Kubu posielali americké agentúry. Za rozklad socializmu nesie zodpovednosť rodina Castrovcov
IT špecialista odhalil prepojenia medzi americkými agentúrami a rozsiahlou dezinformačnou kampaňou na vznik kubánskych nepokojov. Investície do rozvoja od americkej agentúry USAID boli však posielané na Kubu už v období rokov 1996 až 2020, čiže hlavne za vlády Fidela Castra a Raula Castra.
https://www.hlavnespravy.sk/skandalozne-dokazy-o-kube-miliony-dolarov-na-kubu-posielali-americke-agentury-za-rozklad-socializmu-nesie-zodpovednost-rodina-castrovcov/2607646


**aktualizácia**: netreba čítať, sú tam dezinformácie **Škandalózne dôkazy o Kube: Milióny dolárov na Kubu posielali americké agentúry. Za rozklad socializmu nesie zodpovednosť rodina Castrovcov** _IT špecialista odhalil prepojenia medzi americkými agentúrami a rozsiahlou dezinformačnou kampaňou na vznik kubánskych nepokojov. Investície do rozvoja od americkej agentúry USAID boli však posielané na Kubu už v období rokov 1996 až 2020, čiže hlavne za vlády Fidela Castra a Raula Castra._ https://www.hlavnespravy.sk/skandalozne-dokazy-o-kube-miliony-dolarov-na-kubu-posielali-americke-agentury-za-rozklad-socializmu-nesie-zodpovednost-rodina-castrovcov/2607646
Upravené 15. 7. 2021 o 11:39

rozsiahlou dezinformačnou kampaňou

Dobrá rada: veľmi opatrne s odkazmi na Hlavné správy. Už dávnejšie otočili... A najmä by som neodkazoval na Tonyho Belohorca. Je na opačnej strane. Doslova, aj v prenesenom význame.


[quote="pid:24668, uid:413"]rozsiahlou dezinformačnou kampaňou[/quote] Dobrá rada: veľmi opatrne s odkazmi na Hlavné správy. Už dávnejšie otočili... A najmä by som neodkazoval na Tonyho Belohorca. Je na opačnej strane. Doslova, aj v prenesenom význame.

vďaka. priznávam, tu som zariskoval, lebo o tejto téme viem príliš málo a tiež sa mi nezdalo, či to tak naozaj je. skúsil som dúfať, že vedia o čom hovoria, lebo som v tom, že v globále sú skôr na našej strane. (ešte som to otočenie moc nepostrehol)


Niektoré témy ma až tak nezaujímajú, a preto niektoré články ani nestíham celé čítať a hádžem ich sem len preto, lebo si myslím, že to tu bude niekoho zaujímať a robím užitočnú prácu. Teraz sa ukázalo, že pri mienkotvorných článkoch to má svoje úskalia. smile


vďaka. priznávam, tu som zariskoval, lebo o tejto téme viem príliš málo a tiež sa mi nezdalo, či to tak naozaj je. skúsil som dúfať, že vedia o čom hovoria, lebo som v tom, že v globále sú skôr na našej strane. (ešte som to otočenie moc nepostrehol) Niektoré témy ma až tak nezaujímajú, a preto niektoré články ani nestíham celé čítať a hádžem ich sem len preto, lebo si myslím, že to tu bude niekoho zaujímať a robím užitočnú prácu. Teraz sa ukázalo, že pri mienkotvorných článkoch to má svoje úskalia. :)

vďaka

Nemáš za čo. Vďaka Ti za úprimnosť.


Celé toto vlákno začalo dezinformáciou HS, poťažmo Belohorca. Tebou pridaný ďalší jeho článok už je tu navyše.


Hoci nemusíme pochybovať, že tunajšie osadenstvo (až na pár trolov) je dobromyseľné. Väčšina vie čítať medzi riadkami, mnohí sú konceptuálne zdatní a niekoľkí by mohli aj vyučovať.


Najmä novší čitatelia ale nemusia dokázať prekuknúť lož zabalenú do fundovane sa tváriaceho článku, analyzovať tam schované plány protivníka a využiť ich vo svoj prospech. Najmä ak nemáš s čím porovnať.


No a to je príklad aj Hlavných správ. Ak ich nečítaš od začiatku, zmenu už ani nepostrehneš, nemáš s čím porovnať. Dostali sa medzi riadenú "alternatívu". Zopár rozumných článkov, a potom bác jeden do poľa, ktorý Ťa stiahne želaným smerom. A rozleptá v Tebe budovanú zdravú koncepciu.


HS sú dnes presne v tom istom sude, ako česky písaný Aeronet. Len na opačnom konci. Tam sú už zase samé "správne" (roz)ladené články, a potom bác jeden do poľa rozumný. A Ty začneš váhať, či aj ten zbytok nebude pravda, to len Ty máš málo znalostí...


Oba zdroje si najprv získali široké publikum, a potom plynule zmenili vektor. U HS úprimne neviem - prachy? revolver? prachy a revolver? Ale u Aeronetu to je koncepcia od začiatku.


[quote="pid:24680, uid:413"]vďaka[/quote] Nemáš za čo. Vďaka Ti za úprimnosť. Celé toto vlákno začalo dezinformáciou HS, poťažmo Belohorca. Tebou pridaný ďalší jeho článok už je tu navyše. Hoci nemusíme pochybovať, že tunajšie osadenstvo (až na pár trolov) je dobromyseľné. Väčšina vie čítať medzi riadkami, mnohí sú konceptuálne zdatní a niekoľkí by mohli aj vyučovať. Najmä novší čitatelia ale nemusia dokázať prekuknúť lož zabalenú do fundovane sa tváriaceho článku, analyzovať tam schované plány protivníka a využiť ich vo svoj prospech. Najmä ak nemáš s čím porovnať. No a to je príklad aj Hlavných správ. Ak ich nečítaš od začiatku, zmenu už ani nepostrehneš, nemáš s čím porovnať. Dostali sa medzi riadenú "alternatívu". Zopár rozumných článkov, a potom bác jeden do poľa, ktorý Ťa stiahne želaným smerom. A rozleptá v Tebe budovanú zdravú koncepciu. HS sú dnes presne v tom istom sude, ako česky písaný Aeronet. Len na opačnom konci. Tam sú už zase samé "správne" (roz)ladené články, a potom bác jeden do poľa rozumný. A Ty začneš váhať, či aj ten zbytok nebude pravda, to len Ty máš málo znalostí... Oba zdroje si najprv získali široké publikum, a potom plynule zmenili vektor. U HS úprimne neviem - prachy? revolver? prachy a revolver? Ale u Aeronetu to je koncepcia od začiatku.

Líder Kuby uviedol, že pri stretoch s demonštrantmi bolo zranených mnoho vládnych stúpencov
Miguel Diaz-Canel tiež poznamenal, že koordinátori protivládnych protestov propagovali protesty na sociálnych sieťach šírením falošných správ


Kubánsky prezident Miguel Diaz-Canel v stredu uviedol, že pri nedeľňajších stretoch s výtržníkmi a protivládnymi protestmi bolo zranených veľa priaznivcov orgánov krajiny.


„Existuje veľa zranených zo strany ľudí, ktorí sa snažili chrániť poriadok,“ uviedol v štátnej televízii. Podľa prezidenta účastníci nepokojov „propagujú nenávisť“ a volajú po „lynčovaní obhajcov revolúcie“.


Diaz-Canel okrem toho uviedol, že koordinátori protivládnych protestov na Kube sa uchýlili k šíreniu zámerne nepravdivých informácií na sociálnych sieťach s cieľom podnecovať násilie.


"Nahrali fotografie mobilizácie ľudí údajne na Námestí revolúcie a na nábreží [Havany] Malecon. Jeden z egyptskej Alexandrie, druhý z Argentínčanov oslavujúci víťazstvo futbalového tímu v Buenos Aires." Uviedol. Vodca krajiny označil takéto akcie za „mediálny terorizmus“, ktorých účelom je „výzvy na vraždu a šírenie paniky“.


Kubánsky minister zahraničia Bruno Rodriguez Parrilla predtým uviedol, že sociálnu sieť Twitter využívali organizátori informačnej kampane proti Kube pred a v deň masových protestov a administratíva platformy môže skreslenie informácií tolerovať.


Štátna televízia Kuby 11. júla informovala, že vo viacerých mestách republiky došlo k nepokojom, ktorých účastníci vyplienili množstvo obchodov. Predtým sa začali masové demonštrácie v meste San Antonio de los Banos, ktoré sa nachádza 24 km južne od Havany. Prezident Diaz-Canel vyzval obrancov kubánskej revolúcie, aby vyšli do ulíc, aby zabránili provokáciám proti úradom, a poznamenal, že „Yankeeovci, ktorí vždy podporovali blokádu a slúžili ako žoldnieri ríše <...> požadujú“ humanitárne intervencia “, a tiež podporiť kampane zamerané na šírenie myšlienky, že vláda údajne nemôže kontrolovať zložitú epidemickú situáciu.


Neskôr úrady krajiny uviedli, že v pondelok boli v niektorých oblastiach Havany zaznamenané útoky na políciu, jeden z útočníkov bol smrteľne zranený.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11906039


L&iacute;der Kuby uviedol, že pri stretoch s demon&scaron;trantmi bolo zranen&yacute;ch mnoho vl&aacute;dnych st&uacute;pencov Miguel Diaz-Canel tiež poznamenal, že koordin&aacute;tori protivl&aacute;dnych protestov propagovali protesty na soci&aacute;lnych sieťach &scaron;&iacute;ren&iacute;m falo&scaron;n&yacute;ch spr&aacute;v Kub&aacute;nsky prezident Miguel Diaz-Canel v stredu uviedol, že pri nedeľňaj&scaron;&iacute;ch stretoch s v&yacute;tržn&iacute;kmi a protivl&aacute;dnymi protestmi bolo zranen&yacute;ch veľa priaznivcov org&aacute;nov krajiny. &bdquo;Existuje veľa zranen&yacute;ch zo strany ľud&iacute;, ktor&iacute; sa snažili chr&aacute;niť poriadok,&ldquo; uviedol v &scaron;t&aacute;tnej telev&iacute;zii. Podľa prezidenta &uacute;častn&iacute;ci nepokojov &bdquo;propaguj&uacute; nen&aacute;visť&ldquo; a volaj&uacute; po &bdquo;lynčovan&iacute; obhajcov revol&uacute;cie&ldquo;. Diaz-Canel okrem toho uviedol, že koordin&aacute;tori protivl&aacute;dnych protestov na Kube sa uch&yacute;lili k &scaron;&iacute;reniu z&aacute;merne nepravdiv&yacute;ch inform&aacute;ci&iacute; na soci&aacute;lnych sieťach s cieľom podnecovať n&aacute;silie. &quot;Nahrali fotografie mobiliz&aacute;cie ľud&iacute; &uacute;dajne na N&aacute;mest&iacute; revol&uacute;cie a na n&aacute;brež&iacute; [Havany] Malecon. Jeden z egyptskej Alexandrie, druh&yacute; z Argent&iacute;nčanov oslavuj&uacute;ci v&iacute;ťazstvo futbalov&eacute;ho t&iacute;mu v Buenos Aires.&quot; Uviedol. Vodca krajiny označil tak&eacute;to akcie za &bdquo;medi&aacute;lny terorizmus&ldquo;, ktor&yacute;ch &uacute;čelom je &bdquo;v&yacute;zvy na vraždu a &scaron;&iacute;renie paniky&ldquo;. Kub&aacute;nsky minister zahraničia Bruno Rodriguez Parrilla predt&yacute;m uviedol, že soci&aacute;lnu sieť Twitter využ&iacute;vali organiz&aacute;tori informačnej kampane proti Kube pred a v deň masov&yacute;ch protestov a administrat&iacute;va platformy m&ocirc;že skreslenie inform&aacute;ci&iacute; tolerovať. &Scaron;t&aacute;tna telev&iacute;zia Kuby 11. j&uacute;la informovala, že vo viacer&yacute;ch mest&aacute;ch republiky do&scaron;lo k nepokojom, ktor&yacute;ch &uacute;častn&iacute;ci vyplienili množstvo obchodov. Predt&yacute;m sa začali masov&eacute; demon&scaron;tr&aacute;cie v meste San Antonio de los Banos, ktor&eacute; sa nach&aacute;dza 24 km južne od Havany. Prezident Diaz-Canel vyzval obrancov kub&aacute;nskej revol&uacute;cie, aby vy&scaron;li do ul&iacute;c, aby zabr&aacute;nili provok&aacute;ci&aacute;m proti &uacute;radom, a poznamenal, že &bdquo;Yankeeovci, ktor&iacute; vždy podporovali blok&aacute;du a sl&uacute;žili ako žoldnieri r&iacute;&scaron;e &lt;...&gt; požaduj&uacute;&ldquo; humanit&aacute;rne intervencia &ldquo;, a tiež podporiť kampane zameran&eacute; na &scaron;&iacute;renie my&scaron;lienky, že vl&aacute;da &uacute;dajne nem&ocirc;že kontrolovať zložit&uacute; epidemick&uacute; situ&aacute;ciu. Nesk&ocirc;r &uacute;rady krajiny uviedli, že v pondelok boli v niektor&yacute;ch oblastiach Havany zaznamenan&eacute; &uacute;toky na pol&iacute;ciu, jeden z &uacute;točn&iacute;kov bol smrteľne zranen&yacute;. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11906039

Starosta města Miami navrhuje letecké údery proti Kubě
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/starosta-mesta-miami-navrhuje-letecke-udery-proti-kube/


"Francis Suarez říká, že USA by měly prozkoumat možnosti náletů na Kubu, v úterý na Fox News řekl, že „právě teď je třeba uvažovat o potenciálních koaličních vojenských akcích proti Kubě, podobně jako byly americké intervence v Panamě a Jugoslávii.“


Zřejmě "zaspal dobu". V r.2021 už USA nemají tu "sílu", co měly v době intervencí v Panamě a Jugoslávii"...


Starosta města Miami navrhuje leteck&eacute; &uacute;dery proti Kubě https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/starosta-mesta-miami-navrhuje-letecke-udery-proti-kube/ &quot;Francis Suarez ř&iacute;k&aacute;, že USA by měly prozkoumat možnosti n&aacute;letů na Kubu, v &uacute;ter&yacute; na Fox News řekl, že &bdquo;pr&aacute;vě teď je třeba uvažovat o potenci&aacute;ln&iacute;ch koaličn&iacute;ch vojensk&yacute;ch akc&iacute;ch proti Kubě, podobně jako byly americk&eacute; intervence v Panamě a Jugosl&aacute;vii.&ldquo; Zřejmě &quot;zaspal dobu&quot;. V r.2021 už USA nemaj&iacute; tu &quot;s&iacute;lu&quot;, co měly v době intervenc&iacute; v Panamě a Jugosl&aacute;vii&quot;...

Ľ.Blaha sa stretol s kubanskou veľvyslankyňou


SME S TEBOU, KUBA!


Pred chvíľou som v parlamente absolvoval dôležité stretnutie s kubánskou veľvyslankyňou Yamilou Pita Montes. Chcel som vedieť, čo sa deje na Kube a vyjadriť podporu kubánskemu ľudu.


A takéto sú fakty. Dobre počúvajte, priatelia, pretože korporátne médiá od rána do večera klamú:


  1. Kubánska vláda má všetko pod kontrolou, netreba sa ničoho obávať. Američania Kubu neporazia!

  2. Nedeľné protesty boli vyvolané zvonku. Zorganizovali ich Spojené štáty americké a išli presne podľa majdanovských scenárov, ktoré dobre poznáme.

  3. Cez sociálne siete zvolali protesty, ktoré boli profesionálne pripravené a skoordinované. Napriek tomu prišli len stovky ľudí a do dvoch dní bolo po zábave.

  4. Je desivé, že Amerika organizuje v iných krajinách násilné protesty. A to treba zdôrazniť: počas nepokojov došlo k násilnostiam, rabovačkám, útokom na políciu. Toto je tá slávna "ľudskoprávna" Amerika - chcú len násilie a chaos!

  5. Trvalo len niekoľko minút, odkedy v nedeľu vypukli nepokoje, a USA už chrlili vopred pripravené agresívne vyhlásenia proti Kube. Tie náhodičky...

  6. Išlo o dômyselne pripravený "majdan" a akákoľvek iná vláda by možno kľakla. Kubánci sú ale z iného cesta. Američanov vyprášili v Zátoke svíň a vyprášia ich zase.

  7. Do ulíc vyšli spontánne kubánski občania, ktorí protestovali proti americkému majdanu a postavili sa za socialistickú vládu. Sami Kubánci sa vzopreli "farebnej revolúcii".

  8. Smutné na tom je, že Američania sa snažia zneužiť ťažkú situáciu, v akej sa nachádza Kuba kvôli ekonomickej blokáde aj pandémii. Namiesto toho, aby pomáhali, oni sa snažia s pomocou mafiánov z Floridy a j v takýchto ťažkých chvíľach kopať do ľudí.

  9. USA sa desaťročia snažia Kubu vyhladovať embargom a potom sa teatrálne čudujú, že na Kube majú problémy s nedostatkom potravín či liekov. Neviem, či existuje niečo viac cynické. Zlomím ti nohu a potom ti vyčítam, prečo tak pomaly utekáš.

  10. Kuba má problémy s pandémiou, ale nemocnice nápor zvládajú a Kuba vyvinula vlastné lieky a vakcíny. Doposiaľ tam na Covid zomrelo len 1500 ľudí. Situácia je dramaticky lepšia než v iných latinskoamerických štátoch.

  11. Mimochodom, keby mali Kubánci povstať kvôli 1500 obetiam Covidu z 11-miliónového národa, tu na Slovensku by už musela byť ďalšia Veľká októbrová, lebo je nás len 5,5 milióna a kvôli šialenej vláde zomrelo už takmer 13 tisíc Slovákov.

  12. Proti Kube sa strhla celosvetová dezinformačná kampaň, ako tam ľudia umierajú od hladu a aké sú všade nepokoje. Sú to lži. Primitívne americké lži.

  13. Kuba má svoje problémy a môže za ne americká blokáda. Ale napriek tomu má ďaleko vyššiu životnú úroveň ako iné krajiny v regióne, pozrite sa na Haiti, Honduras či Guatemalu. Mafia, drogy, hlad.

  14. Pred dvoma týždňami Američania dostali v OSN ďalší výprask, keď celý svet odsúdil ich nezákonné a sadistické embargo proti Kube. A hneď vtedy začali s prípravou majdanu. Nevyšlo im to!

  15. Kubánska veľvyslankyňa ma poprosila, aby som na sociálnej sieti povedal o Kube pravdu. Prosím, priatelia, šírte tento status - nikde inde v médiách pravdu neuverejnia.


Odmietnime spoločne mediálne lži. Odmietnime násilie proti Kube, veľmocenské intervencie zvonku a pokrytectvo USA, ktoré Kube ubližuje embargom a potom organizuje majdany.


SOLIDARITA S KUBOU! HASTA SIEMPRE!


Ľ.Blaha sa stretol s kubanskou veľvyslankyňou SME S TEBOU, KUBA! Pred chv&iacute;ľou som v parlamente absolvoval d&ocirc;ležit&eacute; stretnutie s kub&aacute;nskou veľvyslankyňou Yamilou Pita Montes. Chcel som vedieť, čo sa deje na Kube a vyjadriť podporu kub&aacute;nskemu ľudu. A tak&eacute;to s&uacute; fakty. Dobre poč&uacute;vajte, priatelia, pretože korpor&aacute;tne m&eacute;di&aacute; od r&aacute;na do večera klam&uacute;: 1. Kub&aacute;nska vl&aacute;da m&aacute; v&scaron;etko pod kontrolou, netreba sa ničoho ob&aacute;vať. Američania Kubu neporazia! 2. Nedeľn&eacute; protesty boli vyvolan&eacute; zvonku. Zorganizovali ich Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; a i&scaron;li presne podľa majdanovsk&yacute;ch scen&aacute;rov, ktor&eacute; dobre pozn&aacute;me. 3. Cez soci&aacute;lne siete zvolali protesty, ktor&eacute; boli profesion&aacute;lne pripraven&eacute; a skoordinovan&eacute;. Napriek tomu pri&scaron;li len stovky ľud&iacute; a do dvoch dn&iacute; bolo po z&aacute;bave. 4. Je desiv&eacute;, že Amerika organizuje v in&yacute;ch krajin&aacute;ch n&aacute;siln&eacute; protesty. A to treba zd&ocirc;razniť: počas nepokojov do&scaron;lo k n&aacute;silnostiam, rabovačk&aacute;m, &uacute;tokom na pol&iacute;ciu. Toto je t&aacute; sl&aacute;vna &quot;ľudskopr&aacute;vna&quot; Amerika - chc&uacute; len n&aacute;silie a chaos! 5. Trvalo len niekoľko min&uacute;t, odkedy v nedeľu vypukli nepokoje, a USA už chrlili vopred pripraven&eacute; agres&iacute;vne vyhl&aacute;senia proti Kube. Tie n&aacute;hodičky... 6. I&scaron;lo o d&ocirc;myselne pripraven&yacute; &quot;majdan&quot; a ak&aacute;koľvek in&aacute; vl&aacute;da by možno kľakla. Kub&aacute;nci s&uacute; ale z in&eacute;ho cesta. Američanov vypr&aacute;&scaron;ili v Z&aacute;toke sv&iacute;ň a vypr&aacute;&scaron;ia ich zase. 7. Do ul&iacute;c vy&scaron;li spont&aacute;nne kub&aacute;nski občania, ktor&iacute; protestovali proti americk&eacute;mu majdanu a postavili sa za socialistick&uacute; vl&aacute;du. Sami Kub&aacute;nci sa vzopreli &quot;farebnej revol&uacute;cii&quot;. 8. Smutn&eacute; na tom je, že Američania sa snažia zneužiť ťažk&uacute; situ&aacute;ciu, v akej sa nach&aacute;dza Kuba kv&ocirc;li ekonomickej blok&aacute;de aj pand&eacute;mii. Namiesto toho, aby pom&aacute;hali, oni sa snažia s pomocou mafi&aacute;nov z Floridy a j v tak&yacute;chto ťažk&yacute;ch chv&iacute;ľach kopať do ľud&iacute;. 9. USA sa desaťročia snažia Kubu vyhladovať embargom a potom sa teatr&aacute;lne čuduj&uacute;, že na Kube maj&uacute; probl&eacute;my s nedostatkom potrav&iacute;n či liekov. Neviem, či existuje niečo viac cynick&eacute;. Zlom&iacute;m ti nohu a potom ti vyč&iacute;tam, prečo tak pomaly utek&aacute;&scaron;. 10. Kuba m&aacute; probl&eacute;my s pand&eacute;miou, ale nemocnice n&aacute;por zvl&aacute;daj&uacute; a Kuba vyvinula vlastn&eacute; lieky a vakc&iacute;ny. Doposiaľ tam na Covid zomrelo len 1500 ľud&iacute;. Situ&aacute;cia je dramaticky lep&scaron;ia než v in&yacute;ch latinskoamerick&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch. 11. Mimochodom, keby mali Kub&aacute;nci povstať kv&ocirc;li 1500 obetiam Covidu z 11-mili&oacute;nov&eacute;ho n&aacute;roda, tu na Slovensku by už musela byť ďal&scaron;ia Veľk&aacute; okt&oacute;brov&aacute;, lebo je n&aacute;s len 5,5 mili&oacute;na a kv&ocirc;li &scaron;ialenej vl&aacute;de zomrelo už takmer 13 tis&iacute;c Slov&aacute;kov. 12. Proti Kube sa strhla celosvetov&aacute; dezinformačn&aacute; kampaň, ako tam ľudia umieraj&uacute; od hladu a ak&eacute; s&uacute; v&scaron;ade nepokoje. S&uacute; to lži. Primit&iacute;vne americk&eacute; lži. 13. Kuba m&aacute; svoje probl&eacute;my a m&ocirc;že za ne americk&aacute; blok&aacute;da. Ale napriek tomu m&aacute; ďaleko vy&scaron;&scaron;iu životn&uacute; &uacute;roveň ako in&eacute; krajiny v regi&oacute;ne, pozrite sa na Haiti, Honduras či Guatemalu. Mafia, drogy, hlad. 14. Pred dvoma t&yacute;ždňami Američania dostali v OSN ďal&scaron;&iacute; v&yacute;prask, keď cel&yacute; svet ods&uacute;dil ich nez&aacute;konn&eacute; a sadistick&eacute; embargo proti Kube. A hneď vtedy začali s pr&iacute;pravou majdanu. Nevy&scaron;lo im to! 15. Kub&aacute;nska veľvyslankyňa ma poprosila, aby som na soci&aacute;lnej sieti povedal o Kube pravdu. Pros&iacute;m, priatelia, &scaron;&iacute;rte tento status - nikde inde v m&eacute;di&aacute;ch pravdu neuverejnia. Odmietnime spoločne medi&aacute;lne lži. Odmietnime n&aacute;silie proti Kube, veľmocensk&eacute; intervencie zvonku a pokrytectvo USA, ktor&eacute; Kube ubližuje embargom a potom organizuje majdany. SOLIDARITA S KUBOU! HASTA SIEMPRE!

Podoljaka - v r.j.
https://www.youtube.com/watch?v=HmuHbIgEfq8


Кубинский «цветной» фальстарт: Почему так быстро сдулся "майдан" на острове свободы
Kubánskí predstavitelia si zobrali dobrú lekciu z Bieloruska..10-11 začali protesty - pre američanov bolo krátke okno príležitosti, kedy ich spustiť - covid , vývoj vlastnej kubánskej vakcíny sa blížil ku koncu, takže problém s covidom by už bol čoskoro vyriešený..bolo potrebné sa ponáhľať so štartom protestov
problémy v turistickom priemysle..ale aj to sa začalo zlepšovať..


po štarte protestov..Raul Castro išiel priamo diskutovať s protestujúcimi..
vyzval aj ľudí podporujúcich súčasnú vládu aby vyšli do ulíc, aby sa ukázalo, že tí protestujúci nehovoria za celý národ ako sa prezentovali,
blokli sociálne siete
zatvorili tvrdé jadro ..niekoľko stoviek ľudí - organizátorov..
a protesty minimálne nateraz končia..


Podoljaka - v r.j. https://www.youtube.com/watch?v=HmuHbIgEfq8 Кубинский &laquo;цветной&raquo; фальстарт: Почему так быстро сдулся &quot;майдан&quot; на острове свободы Kub&aacute;nsk&iacute; predstavitelia si zobrali dobr&uacute; lekciu z Bieloruska..10-11 začali protesty - pre američanov bolo kr&aacute;tke okno pr&iacute;ležitosti, kedy ich spustiť - covid , v&yacute;voj vlastnej kub&aacute;nskej vakc&iacute;ny sa bl&iacute;žil ku koncu, takže probl&eacute;m s covidom by už bol čoskoro vyrie&scaron;en&yacute;..bolo potrebn&eacute; sa pon&aacute;hľať so &scaron;tartom protestov probl&eacute;my v turistickom priemysle..ale aj to sa začalo zlep&scaron;ovať.. po &scaron;tarte protestov..Raul Castro i&scaron;iel priamo diskutovať s protestuj&uacute;cimi.. vyzval aj ľud&iacute; podporuj&uacute;cich s&uacute;časn&uacute; vl&aacute;du aby vy&scaron;li do ul&iacute;c, aby sa uk&aacute;zalo, že t&iacute; protestuj&uacute;ci nehovoria za cel&yacute; n&aacute;rod ako sa prezentovali, blokli soci&aacute;lne siete zatvorili tvrd&eacute; jadro ..niekoľko stoviek ľud&iacute; - organiz&aacute;torov.. a protesty minim&aacute;lne nateraz končia..

než zverejníš svalnaté kecy z druhej ruky

Nejsou to svalnaté kecy, ale realita. Když se podívám na jakékoliv záběry z Kuby, tak se tam vše rozpadá.


Co se týče kolegy, tak tam nebyl sám, ale ve 2 a oba říkali to samé. Navíc neměli žádný zájem lhát.
Nekritizovali komunisty nebo zemi, ale jen popisovali jak to v různých částech vypadá a jak se tam bavili s lidmi a jak se lidi chovali atd.


Je třeba si přiznat, že Fidel a Che nebyli Stalin...


[quote=&quot;pid:24357, uid:378&quot;]než zverejn&iacute;&scaron; svalnat&eacute; kecy z druhej ruky[/quote] Nejsou to svalnat&eacute; kecy, ale realita. Když se pod&iacute;v&aacute;m na jak&eacute;koliv z&aacute;běry z Kuby, tak se tam v&scaron;e rozpad&aacute;. Co se t&yacute;če kolegy, tak tam nebyl s&aacute;m, ale ve 2 a oba ř&iacute;kali to sam&eacute;. Nav&iacute;c neměli ž&aacute;dn&yacute; z&aacute;jem lh&aacute;t. Nekritizovali komunisty nebo zemi, ale jen popisovali jak to v různ&yacute;ch č&aacute;stech vypad&aacute; a jak se tam bavili s lidmi a jak se lidi chovali atd. Je třeba si přiznat, že Fidel a Che nebyli Stalin...

Možná slyším trávu růst, ale zaujala mně časová a geopolitická souvislost pokusu o Majdan právě teď a právě ve vazbě na stát Florida. Nezdá se Vám to jako přílišná náhoda ? Ostře pro-Trumpovská Florida, Arizonský audit před zveřejněním a tenhle křiklavý pokus o diskreditaci PRÁVĚ Floridy ? To přeci není zase takový problém iniciovat ségru Castra ( ta vedla léta protikubánskou opozici se sídlem v MIAMI) a sehrát divadélko se Zátokou sviní II a nepěkně diskreditační podporou právě Floridy ? Že strejda Džou je tak nějak zticha a nepřebírá iniciativu ? Ty hrábě jsou tam docela viditelné.


Možn&aacute; sly&scaron;&iacute;m tr&aacute;vu růst, ale zaujala mně časov&aacute; a geopolitick&aacute; souvislost pokusu o Majdan pr&aacute;vě teď a pr&aacute;vě ve vazbě na st&aacute;t Florida. Nezd&aacute; se V&aacute;m to jako př&iacute;li&scaron;n&aacute; n&aacute;hoda ? Ostře pro-Trumpovsk&aacute; Florida, Arizonsk&yacute; audit před zveřejněn&iacute;m a tenhle křiklav&yacute; pokus o diskreditaci PR&Aacute;VĚ Floridy ? To přeci nen&iacute; zase takov&yacute; probl&eacute;m iniciovat s&eacute;gru Castra ( ta vedla l&eacute;ta protikub&aacute;nskou opozici se s&iacute;dlem v MIAMI) a sehr&aacute;t divad&eacute;lko se Z&aacute;tokou svin&iacute; II a nepěkně diskreditačn&iacute; podporou pr&aacute;vě Floridy ? Že strejda Džou je tak nějak zticha a nepřeb&iacute;r&aacute; iniciativu ? Ty hr&aacute;bě jsou tam docela viditeln&eacute;.

Egregoriálně-matriční analýza......
Kuba hajdy pod koryto aneb kámen šuká cihlu. Pro vrchního inseminátora "caída final"https://www.youtube.com/watch?v=FixSd3DVcjY


A tak zbyl jen Buena Vista Social Club.
https://www.youtube.com/watch?v=wwwDDtoWBD8
...a co na to Dybuk z Vysočiny??? Děkuji všem co mi nepomohli aneb který idiot sem dal ten schod.
https://www.youtube.com/watch?v=v_hYJvLq4Mw


Egregori&aacute;lně-matričn&iacute; anal&yacute;za...... Kuba hajdy pod koryto aneb k&aacute;men &scaron;uk&aacute; cihlu. Pro vrchn&iacute;ho insemin&aacute;tora &quot;ca&iacute;da final&quot;https://www.youtube.com/watch?v=FixSd3DVcjY A tak zbyl jen Buena Vista Social Club. https://www.youtube.com/watch?v=wwwDDtoWBD8 ...a co na to Dybuk z Vysočiny??? Děkuji v&scaron;em co mi nepomohli aneb kter&yacute; idiot sem dal ten schod. https://www.youtube.com/watch?v=v_hYJvLq4Mw

Vedi.Vini......

Upravené 16. 7. 2021 o 03:17

Proč se Amíkům nikdy nepodařil převrat na Kubě? A proč se i nepodaří? MIMO jiné proto.


https://www.exutopia.com/fidel-castro-the-curious-case-of-freemasonry-in-cuba/


Netřeba překládat, stačí si prohlédnout obrázky. Nikdy nepřerušená tradice.


Proč se Am&iacute;kům nikdy nepodařil převrat na Kubě? A proč se i nepodař&iacute;? MIMO jin&eacute; proto. https://www.exutopia.com/fidel-castro-the-curious-case-of-freemasonry-in-cuba/ Netřeba překl&aacute;dat, stač&iacute; si prohl&eacute;dnout obr&aacute;zky. Nikdy nepřeru&scaron;en&aacute; tradice.
Upravené 16. 7. 2021 o 12:20

Is Fidel Castro a Freemason?” I asked him. He laughed.
“Perhaps,” he said, blowing a cloud of smoke. “Who knows? Raúl certainly is.”


Is Fidel Castro a Freemason?&rdquo; I asked him. He laughed. &ldquo;Perhaps,&rdquo; he said, blowing a cloud of smoke. &ldquo;Who knows? Ra&uacute;l certainly is.&rdquo;

Podľa toho čo počujem, tak protesty kvôli ich rozsahu sú rovnako dielom močiara, ako frustrácie priemerného Kubánca, ono totiž, Kuba napriek tomu, že je dobre kŕmená, je zle obhospodarovaná lebo vedenie je nesmierne skorumpované...


Podľa toho čo počujem, tak protesty kv&ocirc;li ich rozsahu s&uacute; rovnako dielom močiara, ako frustr&aacute;cie priemern&eacute;ho Kub&aacute;nca, ono totiž, Kuba napriek tomu, že je dobre kŕmen&aacute;, je zle obhospodarovan&aacute; lebo vedenie je nesmierne skorumpovan&eacute;...

Moderátor

Pokud probíhá perestrojka USA, rozhodně proběhne formou společensko-politické indukce i určitý adaptabilní proces v okolí. A Kuba je z hlediska významu velmi podstatné okolí.


Pokud prob&iacute;h&aacute; perestrojka USA, rozhodně proběhne formou společensko-politick&eacute; indukce i určit&yacute; adaptabiln&iacute; proces v okol&iacute;. A Kuba je z hlediska v&yacute;znamu velmi podstatn&eacute; okol&iacute;.

Le Figaro: Pořádek se vrátil na Kubu pod dohledem Ruska a Číny


https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/le-figaro-poradek-se-vratil-na-kubu-pod-dohledem-ruska-a-ciny/


"Uplynul týden od obnovení těchto protestů a pořádku na Kubě. Státy se oficiálně stáhly z dění na Kubě. Jak vysvětluje autor článku, zaprvé, kvůli destabilizaci se může objevit vlna migrantů, které se Washington chce všemožně vyhnout. Zadruhé proto, že Havaně byla poskytnuta pomoc od jejích tradičních spojenců: Číny, Íránu, Venezuely, Severní Koreje a Ruska."


Geopolitická situace ve světě se za posledních několik let podstatně změnila, USA i EU mají v současnosti dost starostí samy se sebou. Většině našich politiků to ale "ještě nedošlo"...


Le Figaro: Poř&aacute;dek se vr&aacute;til na Kubu pod dohledem Ruska a Č&iacute;ny https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/le-figaro-poradek-se-vratil-na-kubu-pod-dohledem-ruska-a-ciny/ &quot;Uplynul t&yacute;den od obnoven&iacute; těchto protestů a poř&aacute;dku na Kubě. St&aacute;ty se ofici&aacute;lně st&aacute;hly z děn&iacute; na Kubě. Jak vysvětluje autor čl&aacute;nku, zaprv&eacute;, kvůli destabilizaci se může objevit vlna migrantů, kter&eacute; se Washington chce v&scaron;emožně vyhnout. Zadruh&eacute; proto, že Havaně byla poskytnuta pomoc od jej&iacute;ch tradičn&iacute;ch spojenců: Č&iacute;ny, &Iacute;r&aacute;nu, Venezuely, Severn&iacute; Koreje a Ruska.&quot; Geopolitick&aacute; situace ve světě se za posledn&iacute;ch několik let podstatně změnila, USA i EU maj&iacute; v současnosti dost starost&iacute; samy se sebou. Vět&scaron;ině na&scaron;ich politiků to ale &quot;je&scaron;tě nedo&scaron;lo&quot;...

HS sú dnes presne v tom istom sude, ako česky písaný Aeronet. Len na opačnom konci.

Děkuji za zajímavé srovnání.


[quote=&quot;pid:24686, uid:378&quot;]HS s&uacute; dnes presne v tom istom sude, ako česky p&iacute;san&yacute; Aeronet. Len na opačnom konci.[/quote] Děkuji za zaj&iacute;mav&eacute; srovn&aacute;n&iacute;.

...a co na to Dybuk z Vysočiny???

A proč říkáš dybuk, když víš co to znamená?
;-]


[quote=&quot;pid:24847, uid:190&quot;]...a co na to Dybuk z Vysočiny???[/quote] A proč ř&iacute;k&aacute;&scaron; dybuk, když v&iacute;&scaron; co to znamen&aacute;? ;-]

vtip: Hlavné správy čítajú toto fórum, pre písanie o Kube vymenili Tonyho Belohorca za Gabriela Gačka


Farebná revolúcia na Kube nebude, Moskva a Peking vystavili americkým plánom stopku
https://www.hlavnespravy.sk/farebna-revolucia-na-kube-nebude-moskva-a-peking-vystavili-americkym-planom-stopku/2614890


vtip: Hlavn&eacute; spr&aacute;vy č&iacute;taj&uacute; toto f&oacute;rum, pre p&iacute;sanie o Kube vymenili Tonyho Belohorca za Gabriela Gačka **Farebn&aacute; revol&uacute;cia na Kube nebude, Moskva a Peking vystavili americk&yacute;m pl&aacute;nom stopku** https://www.hlavnespravy.sk/farebna-revolucia-na-kube-nebude-moskva-a-peking-vystavili-americkym-planom-stopku/2614890

Hlavné správy čítajú toto fórum

Toto forum uz cita kadekto preto s tym pri vyjadreniach treba pocitat


[quote=&quot;pid:25768, uid:413&quot;]Hlavn&eacute; spr&aacute;vy č&iacute;taj&uacute; toto f&oacute;rum[/quote] Toto forum uz cita kadekto preto s tym pri vyjadreniach treba pocitat

Rusko pomůže Kubě
https://colonelcassad.livejournal.com/6932535.html


2 letadla An-124 odletěly na ostrov svobody s nákladem humanitární pomoci - 88 tun jídla a léků + 1 ​​000 000 lékařských masek...


Rusko pomůže Kubě https://colonelcassad.livejournal.com/6932535.html 2 letadla An-124 odletěly na ostrov svobody s n&aacute;kladem humanit&aacute;rn&iacute; pomoci - 88 tun j&iacute;dla a l&eacute;ků + 1 ​​000 000 l&eacute;kařsk&yacute;ch masek...

Rusko pomůže Kubě
https://colonelcassad.livejournal.com/6932535.html

pripájam
Rusko vyslalo na Kubu dve lietadlá s humanitárnou pomocou
https://www.hlavnespravy.sk/rusko-vyslalo-na-kubu-dve-lietadla-s-humanitarnou-pomocou/2619214


[quote=&quot;pid:26362, uid:270&quot;]Rusko pomůže Kubě https://colonelcassad.livejournal.com/6932535.html[/quote] prip&aacute;jam **Rusko vyslalo na Kubu dve lietadl&aacute; s humanit&aacute;rnou pomocou** https://www.hlavnespravy.sk/rusko-vyslalo-na-kubu-dve-lietadla-s-humanitarnou-pomocou/2619214

Myslím,že to lze ukončit konstatováním "Na Kubě skončil pokus o státní převrat".


Mysl&iacute;m,že to lze ukončit konstatov&aacute;n&iacute;m &quot;Na Kubě skončil pokus o st&aacute;tn&iacute; převrat&quot;.

Americké ministerstvo financií uvalilo sankcie na kubánsku políciu


Americké ministerstvo financií zaviedlo ekonomické sankcie voči kubánskej polícii, jej šéfovi Oscarovi Alejandrovi Callejasovi Valkarseovi a jeho zástupcovi Eddiemu Manuelovi Sierrovi Ariasovi. Dôvodom je skutočnosť, že strážcovia zákona protesty v krajine podľa webovej stránky agentúry potlačili.


Riaditeľka Úradu pre kontrolu zahraničných aktív Andrea Gatzky zdôraznila, že americké ministerstvo financií bude naďalej menovať a menovať tých, ktorí uľahčujú účasť kubánskeho režimu na závažnom porušovaní ľudských práv. Poznamenáva sa, že na vedúceho polície a jeho zástupcu boli uložené „osobné sankcie“.


Majetok kubánskej polície a jej náčelníka bol od toho momentu zablokovaný. Okrem toho sú zakázané transakcie súvisiace s týmto majetkom.


Spojené štáty už skôr uvalili sankcie na ministra kubánskych ozbrojených síl Alvara Lopeza Miru. Americké ministerstvo financií tiež zasiahlo proti divízii kubánskeho ministerstva vnútra (MVD) podľa Magnitského zákona.


V júli 2021 sa na Kube prvýkrát po mnohých rokoch uskutočnili rozsiahle protesty proti vládnucej komunistickej strane. Tamojšie úrady vyhlásili v krajine výnimočný stav. Desaťtisíce kubánskych občanov vyšli do ulíc miest, viac ako 500 protestujúcich bolo zadržaných, viac ako 400 ľudí je nezvestných. Médiá informovali, že polícia voči demonštrantom použila násilie.


https://lenta.ru/news/2021/07/30/usa_cuba/


Americk&eacute; ministerstvo financi&iacute; uvalilo sankcie na kub&aacute;nsku pol&iacute;ciu ------------------------------------------------------------------ Americk&eacute; ministerstvo financi&iacute; zaviedlo ekonomick&eacute; sankcie voči kub&aacute;nskej pol&iacute;cii, jej &scaron;&eacute;fovi Oscarovi Alejandrovi Callejasovi Valkarseovi a jeho z&aacute;stupcovi Eddiemu Manuelovi Sierrovi Ariasovi. D&ocirc;vodom je skutočnosť, že str&aacute;žcovia z&aacute;kona protesty v krajine podľa webovej str&aacute;nky agent&uacute;ry potlačili. Riaditeľka &Uacute;radu pre kontrolu zahraničn&yacute;ch akt&iacute;v Andrea Gatzky zd&ocirc;raznila, že americk&eacute; ministerstvo financi&iacute; bude naďalej menovať a menovať t&yacute;ch, ktor&iacute; uľahčuj&uacute; &uacute;časť kub&aacute;nskeho režimu na z&aacute;važnom poru&scaron;ovan&iacute; ľudsk&yacute;ch pr&aacute;v. Poznamen&aacute;va sa, že na ved&uacute;ceho pol&iacute;cie a jeho z&aacute;stupcu boli uložen&eacute; &bdquo;osobn&eacute; sankcie&ldquo;. Majetok kub&aacute;nskej pol&iacute;cie a jej n&aacute;čeln&iacute;ka bol od toho momentu zablokovan&yacute;. Okrem toho s&uacute; zak&aacute;zan&eacute; transakcie s&uacute;visiace s t&yacute;mto majetkom. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty už sk&ocirc;r uvalili sankcie na ministra kub&aacute;nskych ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Alvara Lopeza Miru. Americk&eacute; ministerstvo financi&iacute; tiež zasiahlo proti div&iacute;zii kub&aacute;nskeho ministerstva vn&uacute;tra (MVD) podľa Magnitsk&eacute;ho z&aacute;kona. V j&uacute;li 2021 sa na Kube prv&yacute;kr&aacute;t po mnoh&yacute;ch rokoch uskutočnili rozsiahle protesty proti vl&aacute;dnucej komunistickej strane. Tamoj&scaron;ie &uacute;rady vyhl&aacute;sili v krajine v&yacute;nimočn&yacute; stav. Desaťtis&iacute;ce kub&aacute;nskych občanov vy&scaron;li do ul&iacute;c miest, viac ako 500 protestuj&uacute;cich bolo zadržan&yacute;ch, viac ako 400 ľud&iacute; je nezvestn&yacute;ch. M&eacute;di&aacute; informovali, že pol&iacute;cia voči demon&scaron;trantom použila n&aacute;silie. https://lenta.ru/news/2021/07/30/usa_cuba/

Copak používá proti obyvatelům nejen Slovenska , tamní ozbrojená tlupa , která tak nadšeně zaklekává za nenasazený hadr ? Květiny to nejsou .
Takže strýčku Same , kdy budou sankce i zde ?


Copak použ&iacute;v&aacute; proti obyvatelům nejen Slovenska , tamn&iacute; ozbrojen&aacute; tlupa , kter&aacute; tak nad&scaron;eně zaklek&aacute;v&aacute; za nenasazen&yacute; hadr ? Květiny to nejsou . Takže str&yacute;čku Same , kdy budou sankce i zde ?
Upravené 31. 7. 2021 o 14:30

Protesty na Kubě. Příčiny a důsledky
https://colonelcassad.livejournal.com/6950122.html


"Na konci prvního dne protestů vyšlo najevo, že se organizátorům, kterým Miguel Diaz-Canel správně říkal kontrarevolucionáři, nepodařilo konsolidovat ani dočasný úspěch. Na výzvu vedení země vyšli do ulic komunisté, členové veřejných organizací a odborů. Spolu s policií, která byla zpočátku pouze v defenzivě, lidé na Kubě znovu získali kontrolu nad ulicemi. Vedení komunistické strany Kuby, sdílející radost z vítězství, však zcela oprávněně vnímá, co se stalo v rámci velké hry proti socialismu. Skutečně vidíme přípravu nových sankcí ze strany USA, aktivaci starých protikomunistických organizací, tlak kubánských Američanů (nebo, jak se jim na Kubě říká, gusanos, červy) na vlivné senátory a funkcionáře Republikánské i Demokratické strany."


Protesty na Kubě. Př&iacute;činy a důsledky https://colonelcassad.livejournal.com/6950122.html &quot;Na konci prvn&iacute;ho dne protestů vy&scaron;lo najevo, že se organiz&aacute;torům, kter&yacute;m Miguel Diaz-Canel spr&aacute;vně ř&iacute;kal kontrarevolucion&aacute;ři, nepodařilo konsolidovat ani dočasn&yacute; &uacute;spěch. **Na v&yacute;zvu veden&iacute; země vy&scaron;li do ulic komunist&eacute;, členov&eacute; veřejn&yacute;ch organizac&iacute; a odborů. Spolu s polici&iacute;, kter&aacute; byla zpoč&aacute;tku pouze v defenzivě, lid&eacute; na Kubě znovu z&iacute;skali kontrolu nad ulicemi.** Veden&iacute; komunistick&eacute; strany Kuby, sd&iacute;lej&iacute;c&iacute; radost z v&iacute;tězstv&iacute;, v&scaron;ak zcela opr&aacute;vněně vn&iacute;m&aacute;, co se stalo v r&aacute;mci velk&eacute; hry proti socialismu. Skutečně vid&iacute;me př&iacute;pravu nov&yacute;ch sankc&iacute; ze strany USA, aktivaci star&yacute;ch protikomunistick&yacute;ch organizac&iacute;, tlak kub&aacute;nsk&yacute;ch Američanů (nebo, jak se jim na Kubě ř&iacute;k&aacute;, gusanos, červy) na vlivn&eacute; sen&aacute;tory a funkcion&aacute;ře Republik&aacute;nsk&eacute; i Demokratick&eacute; strany.&quot;
5.35k
43
23
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept