Zdravie a záhrada
Príčiny vzniku zubného kazu a základy remineralizácie zubov

Dlhodobo som mal problemy so zubami. Samozrejme, ze riesenie nasej mediciny - rozvrtat zub a zalepit nejako, funguje na figu, lebo vobec neriesi pricinu problemu. O zuboch to je hotova veda. Ale tazko sa da dopatrat k realnemu modelu fungovania zubov, pretoze to vyzera na proces obsahujuci v sebe dielce procesy organizmu. Ludia hovoria, ze zuby sa vam pokazia, ked budete jest sladke, ze nejake bakterie co pozeraju sladke vam ostanu na zuboch a potom skodia zubom. Pricom realita je taka, ze konzumaciou sladkeho a stiepenim sladkeho v procese travenia sa spotrebuva velke mnozstvo mineralov. Ak v potrave nie je dostatocne mnozstvo tych mineralov, tak telo zacne brat mineraly z inych zdrojov ako su zuby kosti atd .... Takze vety ako "Nazerem sa sladkeho a potom si umyjem zuby aby som nemal kaz" vobec nefunguju, pretoze nie zvysky sladkeho medzi zubami sposobuju kaz, ale odvapnovanie zubov vplyvom travenia - tjs proces zubneho kazu b sebe obsahuje rozne ine procesy, jednym z nich je velka spotreba mineralov pri stiepeni rafinovaneho cukru v procese spracuvanie potravy. (Teraz som si uvedomil aka super je ta DVTR, krasne sa nou daju opisat procesy a vysvetlit veci.)
Inak moj problem so zubami sa vyriesil zmenou stravy - pridania ovocia a zeleniny do stravy. Potom som uz mohol prestat pouzivat "zubne pasty postavene na fluore ci aky hnoj to tam davaju". Radsej si umyvam zuby slabym roztokom hymalajskej soli a obcas do toho roztoku primiesam vapnik vo forme rozdrvenych skrupin slepacich vajec.
Tu je aj dlhsi clanok
https://www.biosferaklub.info/priciny-vzniku-zubneho-kazu-a-zaklady-remineralizacie-zubov/


Dlhodobo som mal problemy so zubami. Samozrejme, ze riesenie nasej mediciny - rozvrtat zub a zalepit nejako, funguje na figu, lebo vobec neriesi pricinu problemu. O zuboch to je hotova veda. Ale tazko sa da dopatrat k realnemu modelu fungovania zubov, pretoze to vyzera na proces obsahujuci v sebe dielce procesy organizmu. Ludia hovoria, ze zuby sa vam pokazia, ked budete jest sladke, ze nejake bakterie co pozeraju sladke vam ostanu na zuboch a potom skodia zubom. Pricom realita je taka, ze konzumaciou sladkeho a stiepenim sladkeho v procese travenia sa spotrebuva velke mnozstvo mineralov. Ak v potrave nie je dostatocne mnozstvo tych mineralov, tak telo zacne brat mineraly z inych zdrojov ako su zuby kosti atd .... Takze vety ako "Nazerem sa sladkeho a potom si umyjem zuby aby som nemal kaz" vobec nefunguju, pretoze nie zvysky sladkeho medzi zubami sposobuju kaz, ale odvapnovanie zubov vplyvom travenia - tjs proces zubneho kazu b sebe obsahuje rozne ine procesy, jednym z nich je velka spotreba mineralov pri stiepeni rafinovaneho cukru v procese spracuvanie potravy. (Teraz som si uvedomil aka super je ta DVTR, krasne sa nou daju opisat procesy a vysvetlit veci.) Inak moj problem so zubami sa vyriesil zmenou stravy - pridania ovocia a zeleniny do stravy. Potom som uz mohol prestat pouzivat "zubne pasty postavene na fluore ci aky hnoj to tam davaju". Radsej si umyvam zuby slabym roztokom hymalajskej soli a obcas do toho roztoku primiesam vapnik vo forme rozdrvenych skrupin slepacich vajec. Tu je aj dlhsi clanok https://www.biosferaklub.info/priciny-vzniku-zubneho-kazu-a-zaklady-remineralizacie-zubov/
Upravené 10. 7. 2021 o 09:43

Fluor je toxicky, kto jo stale pouziva pre cistenie zubov je "neinformovany".
Co sa tyka ovocia je dolezite upozornit, ze aj BIO jablko demineralizuje.


Kto ma zaujem do hlbky popchopit celu podstatu, tu je linka (zial v anglictine): Lymphbuster


Fluor je toxicky, kto jo stale pouziva pre cistenie zubov je "neinformovany". Co sa tyka ovocia je dolezite upozornit, ze aj BIO jablko demineralizuje. Kto ma zaujem do hlbky popchopit celu podstatu, tu je linka (zial v anglictine): [Lymphbuster](https://uloz.to/file/Rnx0naogQuTr/lymphbuster-version-1-0-pdf)

Dlhé roky som nemal žiadne problémy so zubami, no pred pár rokmi sa mi začali tvoriť zubné kazy ako huby po daždi. Zubárka mi okrem čistenia zubov nevedela nič poradiť, že niektorí ľudia to proste tak majú a nič s tým nespravia.


Vedeli by ste mi tu niekto odporučiť za čím sa poobzerať? Alebo má niekto skúsenosť s vysporiadaním sa so zubným kazom? Čo mu pomohlo.


Dlhé roky som nemal žiadne problémy so zubami, no pred pár rokmi sa mi začali tvoriť zubné kazy ako huby po daždi. Zubárka mi okrem čistenia zubov nevedela nič poradiť, že niektorí ľudia to proste tak majú a nič s tým nespravia. Vedeli by ste mi tu niekto odporučiť za čím sa poobzerať? Alebo má niekto skúsenosť s vysporiadaním sa so zubným kazom? Čo mu pomohlo.

Zalezi aj od veku. Ako bolo spomenute v clanku problemom moze byt hormonalna nestabilita. Ale ako prve by som zacal hladat co sa zmenilo pred tym, nez sa zacali zuby kazit. Zmenila sa praca, zmenila sa resteuracia kde ste chodli na obedy, zmenil sa styl stravovania, zmenila sa voda co pijete, prestahovali ste sa ... ? Ak nastala zmena, tak treba hladat ci sa zmenilo mnozstvo mineralov, ktore telo primalo, ci sa mnozstvo neznizilo. Ak tam zmena nie je tak treba pozriet na hormonalne zmeny, zmeny v psychike, ktore sa odzrkadluju na celom tele atd ....


Zalezi aj od veku. Ako bolo spomenute v clanku problemom moze byt hormonalna nestabilita. Ale ako prve by som zacal hladat co sa zmenilo pred tym, nez sa zacali zuby kazit. Zmenila sa praca, zmenila sa resteuracia kde ste chodli na obedy, zmenil sa styl stravovania, zmenila sa voda co pijete, prestahovali ste sa ... ? Ak nastala zmena, tak treba hladat ci sa zmenilo mnozstvo mineralov, ktore telo primalo, ci sa mnozstvo neznizilo. Ak tam zmena nie je tak treba pozriet na hormonalne zmeny, zmeny v psychike, ktore sa odzrkadluju na celom tele atd ....

Áno dobrá prevencia je toto:
https://www.nazuby.eu/weleda-ratanhova-zubna-pasta-75-ml?gclid=EAIaIQobChMIu5vY9PLY8QIVDs53Ch3itA6oEAQYASABEgIgKvD_BwE


dá sa to bežne kúpiť v Dm. Bez fluóru :-)


https://www.kupredudominulosti.cz/kuchar-jiri-1d-asi-jedine-univerzalni-antibiotikum-je-medicina-faraonu-cernucha-seta/


vyberam z článku:


Myslím, že z rostlin, které odtamtud přišly, zde zcela jednoznačně získala popularitu lichořeřišnice z Brazílie, a lapacho. A potom rostlina, která je mimořádně zajímavá, která se jmenuje Kramerie trojmužná a my ji tady známe jako Ratánii. Ale rostlin, speciálně v Jižní Americe – mám o tom několik knih – jsou stovky, o kterých se ani nedozvíme, nebo maximálně tak, že dostane slávu jako Vilkakora, ale se kterými se nemáme šanci potkat, pokud tam nevyrazíme. A to proto, že legislativně se sem nebudou moct dostat, a když se to podaří, tak někdo řekne, že tam je něco, co tady nesmí být – a je to hotové.


Mořeplavec Lopez viděl v Limě na tržišti šedesátileté peruánské ženy, které měly všechny zuby a pořád něco žvýkaly. Zjistil, že to je Kramerie trojmužná, a přivezl ji do Evropy.


Áno dobrá prevencia je toto: https://www.nazuby.eu/weleda-ratanhova-zubna-pasta-75-ml?gclid=EAIaIQobChMIu5vY9PLY8QIVDs53Ch3itA6oEAQYASABEgIgKvD_BwE dá sa to bežne kúpiť v Dm. Bez fluóru :-) https://www.kupredudominulosti.cz/kuchar-jiri-1d-asi-jedine-univerzalni-antibiotikum-je-medicina-faraonu-cernucha-seta/ vyberam z článku: Myslím, že z rostlin, které odtamtud přišly, zde zcela jednoznačně získala popularitu lichořeřišnice z Brazílie, a lapacho. A potom rostlina, která je mimořádně zajímavá, která se jmenuje Kramerie trojmužná a my ji tady známe jako Ratánii. Ale rostlin, speciálně v Jižní Americe – mám o tom několik knih – jsou stovky, o kterých se ani nedozvíme, nebo maximálně tak, že dostane slávu jako Vilkakora, ale se kterými se nemáme šanci potkat, pokud tam nevyrazíme. A to proto, že legislativně se sem nebudou moct dostat, a když se to podaří, tak někdo řekne, že tam je něco, co tady nesmí být – a je to hotové. Mořeplavec Lopez viděl v Limě na tržišti šedesátileté peruánské ženy, které měly všechny zuby a pořád něco žvýkaly. Zjistil, že to je Kramerie trojmužná, a přivezl ji do Evropy.

Ja používam dlhé roky mletú škoricu,chodíme celá rodina na preventívne prehliadky a všetko je v poriadku. Odkedy som prestal použivať zubnú pastu nemám problém s krvácaním ďasien. Sem tam k nej šmrcnem trochu sodabikarbony, viem, že ľudia na to reagujú kvôli sklovine ale mám to roky odskúšané.


Ja používam dlhé roky mletú škoricu,chodíme celá rodina na preventívne prehliadky a všetko je v poriadku. Odkedy som prestal použivať zubnú pastu nemám problém s krvácaním ďasien. Sem tam k nej šmrcnem trochu sodabikarbony, viem, že ľudia na to reagujú kvôli sklovine ale mám to roky odskúšané.
4.31k
5
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept